אשמח לעצה, לגבי תינוקת בת 3 חודשים..
אחרי שהיא מסיימת לינוק, לרוב לא יוצאים לה גרעפסים. או שיוצאים תוך כדי ההנקה או מיד לאחר מכן, כך שאין צורך להרים אותה מלא זמן לגרעפס.. מה שכן, בד"כ אני כן מרימה אותה על הכתף שלי כי זה עוזר לה לשחרר גזים. לרוב זה עוזר, וכשאני מעבירה אותה למיטה היא ממשיכה לישון.
זה מה שקורה בד"כ בלילה. בשעות היום היא נשארת ערה אחרי ההנקה ואז אני צריכה ממש להרדים אותה אקטיבית (בד"כ בערסול). הבעיה היא שאם אני מנסה להרים אותה על הכתף אחרי האוכל, זה משעמם אותה והיא ישר מתנגדת, אז אין לי אפשרות להמשיך בזה לאורך זמן.. מצג שני, אם אני מערסלת אותה מיד, היא מתחילה לצרוח מכאבי בטן. יש גם עניין שלפעמים קשה לה להוציא צואה. במצבים כאלה של כאבי בטן, הדבר היחיד שמרגיע אותה הוא כשאני מחזיקה אותה כשהגב שלה על הבטן שלי, והיא כאילו עומדת, ואני מסתובבת איתה בהליכה. אבל תוך כמה דקות אני כבר מתעייפת ולא מצליחה להחזיק בזה לאורך זמן...
בקיצור, מה שקורה בפועל בשעות היום הוא שלפעמים אני מצליחה להרדים אותה עליי, אבל כשאני מעבירה למיטה היא מתחילה להתפתל בגלל הגזים (ומתעוררת כמובן). היום היא נרדמה עליי וישנה במשך יותר משעה, וברגע שהעברתי אותה היא לא הפסיקה להתפתל והתעוררה. ניסיתי להשכיב על הצד וזה לא ממש עוזר. בימים האחרונים היא גמורה מעייפות ובקושי מצליחה לישון שנת יום. כל הזמן משפשפת את העיניים.. עכשיו ספציפית היא התעוררה אחרי שהעברתי אותה למיטה, ורק אחרי כמה דקות התחילה להוציא את הגזים וגם צואה.
מה אפשר לעשות כדי להקל עליה? מקווה שכתבתי ברור..
תודה⭐

תודה על התגובה!