איך לא ליפול ביאוש?אנונימי (פותח)
אני נמצאת בתקופה קשה...
מרגישה שאני נמצאת בבור עמוק
וצועקת
ואף אחד לא שומע אותי...

אני יודעת שזה לא נכון ושיש ת מ י ד מי ששומע
אבל בכל זאת, קשה לי מאוד

יש לכם עצות של ר' נחמן איך לא ליפול ביאוש?
את לא כ"כ מובנת..אבל בכל זאת..הוד':)
תחשבי על זה שה' תמיד שומע אותך!!
תדברי איתו ובעזרתו יתברך-תצליחי!
תקראי ספרים באמונה..
תיהי לבד..

יש איזה משו שראיתי פעם שהרב ארוש אמר(זה יותר קשור לעברה שעשית ובגללה היתיאשת מלהתקרב לה'):
יש הבדל בין לפני העשיה ובין לאחרי העשיה. לפני העשיה האדם חייב להאמין בבחירה החופשית, ולדעת שהוא אחראי למעשיו. אבל אם האדם כבר עשה, ואפילו אם חטא חטא חמור, הוא צריך להבין שגם את זה ה' כיוון למטרה טובה,
ולכן התפקיד שלו עכשיו זה לעשות תשובה ולהגיע למצב יותר טוב מהמצב שהיה בו לפני החטא.

קיצר,אני מתפללת עלייך שבעזרת ה' יתברך תצליחי לצאת מהייאוש ותצליחי להתקרב אליו..
אני ממש מכירה ת'הרגשה שלך.. זה קורה לי כ"כ המון ובתקופות האלה אני מרגישה שפשוט בא לי לבכות!! כ"כ הרבה!! לפעמים אני נראית שמחה אבל תכל'ס בתוך תוכי אני כ"כ עצובה!! ואז פתאום זה עובר לי איכשהוא בלי סיבה מיוחדת בד"כ.. אבל תדברי עם אנשים..זה עוזר באמת!! הלוואי שנזכה לצאת מתחושת היאוש הזאת לגמרי!!!
תודה לך מגיבה יקרה!ה' יברך אותך!אנונימי (פותח)
תפללי לה' חזק חזק!גם אם אין לך כוח בגרוש!קראתיך
שעה ריקוד שירה וניגון בשדה..'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

רבנו אומר ששמיעת ניגון ממנגן כשר מטהרת את הלב, ככי קצת חיליק ותקשיבי..
תגידי ספר תהילים כול שבת בניגון.. (3 שעות לארך..)
לדעת שגם במקום הכי עמוק ורחוקאנונימי (פותח)
מה', ה' אוהב אותך, והוא בעצמו שם אותך שם כי הוא יודע שאת יכולה לצאת משם. כמו שכתוב בתורת "אזמרה לא-לוקי בעודי" שהכוונה בפס' היא שאני אזמר לה' "בעודי" כלומר- איפה שאני לא אהיה, ובכל מצב שאני אהיה ה' תמיד מוכן ורוצה לשמוע אותי...    שלום לכולם! אני חדש פה!              פרטים בכט"א/שיחה איש'    
לדעת שגם במקום הכי רחוקאנונימי (פותח)
מה', ה' אוהב אותך, והוא בעצמו שם אותך שם כי הוא יודע שאת יכולה לצאת משם. כמו שכתוב בתורת "אזמרה לא-לוקי בעודי" שהכוונה בפס' היא שאני אזמר לה' "בעודי" כלומר- איפה שאני לא אהיה, ובכל מצב שאני אהיה ה' תמיד מוכן ורוצה לשמוע אותי...    שלום לכולם! אני חדש פה!              פרטים בכט"א/שיחה איש'    
את הכי מובנת בעולם*ים*
אני יכולה להגיד לך, שאחרי שחזרתי בתשובה(קצת יומרני להגיד את זה ככה אבל מילא...)
היתה לי תקופה קצת חשוכה (כמה ימים דאון כזה) ולאחריהם הזדמן לי הספרון של רבי ישראל בזאנסון הי"ו - אומץ - ומה שקראתי כל כך החיה אותי, ברמות כאלה שהצטערתי כל כך שלא קראתי את זה לפני כן, כי זה בטוח היה מעודד אותי, אבל הכל מהשם...
אני לא זוכרת במדויק, אנסה בכל זאת. היה כתוב שם, שכל העניין של התשובה זה שאדם יורד למקומות כאלה שבהם היה לפני שחזר בתשובה כדי לאסוף שם ניצוצות קדושה שאבדו.. זה נשמע קלישאתי כזה? כשאתה חווה ירידה כזאת אמיתית, נמוכה כזו, רדומה כזו, יאן מבאס מזה. צריך רק לזכור שזה לא סתם. פשוט לא סתם. כשחשבתי אז, אחרי המבוכה והמשבר, שכל מה שעברתי היה ממש לא לריק זה נתן לי אלף טון של דלק להמשיך הלאה, לרוץ מסע הזה של החיים- אל השם יתברך. וכשאתה למטה, אפילו שזה לא נעים- אם תזכור שזה תוכנית שהשם יתברך תכנן לך, ואתה לא סתם בחתחתים כאלה- המציאות תופסת אור אחר, נקי יותר.

ותדעי לך שכולם נמצאים בעומקים האלה, בתהומות האלה. גם מי שנראה "צדיק עליון" שמה שיש להגיד עליו זה רק "איזה כיף לו שאין לו ת'ניסיונות שלי".... אז לא. גם הוא חווה נפילות וקשיים.....

ו'כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו'...

קיצור, מה שיהיה איך שיהיה השם יתברך איתך, אוהב ורוצה בך תמיד.

וואי אשרייך צדיקה...את לא מבינה כמה ה' אוהב אותך!!נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

כתוב בתהילים: "אם אסק שמים שם אתה ואציעה שאול הנך"
רבינו הקדוש אומר: "אם אסק שמיים"- אם בן אדם מגביה עוף וברוך ה' נמצא באורות הכי גבוהים וכלים הכי מתוקנים שיש וכולו בשמחה וקדושה ולומד ומתבודד וכו' וכו'  "שם אתה"- הבורא נמצא איתו ושמח איתו ומחזק אותו וכו'
אבל לא לשכוח שגם אם "אציעה שאול"- יענו בן אדם בשאול תחתית בור חשוך ועמוק מרגיש מרוחק ומבודד ואין מי ששומע אותו וכולו נמצא באורות דתוהו גם אז "הנך"- ה' הגדול נמצא שם איתו בשביל לשמוע את תפילותיו ולעלות אותו מעלה מעלה מעלה...!!!!
חס ושלום ליפול ליאוש כי זה בדיוק מה שהבעל דבר (היצה"ר) רוצה ולא ניתן לו ת'תענוג הזה אלא נקפוץ בשמחה נשיר לעצמינו ונודה לה' פשוט נגיד תודה תודה תודה על הכל, כל דבר...הרב ארוש אמר שהמקור היסוד והשורש של כל העצבות זה הכפירה כביכול שהאדם לא אומר תודה לה' כי אם תגידי לה' תודה על זה שאת חיה,נושמת,בריאה,אוכלת כמו שצריך, שותה כמו שצריך,שומרת שבת,מתפללת,שומרת כשרות...אז ממילא תביני את כל הטובות העצומות שה' עושה איתך ותיכנסי לשמחה עצומה...אני מקווה שדייקתי בדברי רבינו ואם לא זה הפתיחה של משיבת נפש אות א' אפשר לעיין שם והדברים של הרב ארוש שמעתי פעם בטרמפ דיסק של הרב מקווה שאמרתי נכון...ומקווה מאוד מאוד שחיזקתי קצת ואין לך מה ליפול לייאוש..את נשמה טובה של ה' וה' אוהב אותך ברמות על אז מה נשאר?? נכון, לשמוח!! חחחח אשריייך לגמרי, חזקי ואמצי בעבודתך נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
תרקדי ל'ה יתברך!וללפמים מותר קצת להיות עצובה..כנסייקירה
לפפמים רק שאתה בעצבות אתה יכול להגיע לדברים שתכלס לא הייתה מגיע שאתה שמח...וחוץ מי תדעי לך..שאין כמו 'ה אני אומרת לך...בטח את יודעת
לא יודעת עם ליקרוא לזה עצבות..אבל לחשוב הרהבהיקירה
ורוווווודדדדדדדדדדדד......!!!אזמרה...
הכי הכי ורודדדדדדדדד...!!!

(ואם כבר תה מומלץ *שומר* עם כפית של דבש...

זה אחלה דלק זה!)
תשובהkehati
אם תשחבי בצורה הזאת ש-ה' מכוון הכל והכל לטובה אז יכול להיות שתתעודדי אני יודע שזה נשמע קשה אבל זה מה שאני יכול לעשות בהצלחה 
לנשום עמוק,לצלול, ולעלות למעלהשלה שוב
אני לא יודעת מה איתך...
אני ניסיתי לקרוא את התשובות של כולם וזה לא כל כך עודד אותי,
אמנם מאוד היה משמח לקרוא בין השורות את האכפתיות והאהבה של האנשים
אבל לא כל כך מצאתי משהו מעודד בין המשפטים
שמצטטים היום פה ושם בעלון הזה או בשיעור הזה...
אמונה אמיתית, הרגשה של חיות,שמחה ואופטימיות אנחנו בונים בעצמנו.
בחיים שלנו,תוך כדי תנועה
תוך כדי המסע הזה שנקרא חיים
ורק בנפשנו פנימה נוכל באמת לחרוט את התחושה הזו
רק אם אנחנו נעבור אותה בעצמנו-
של להתרומם ולצאת מהמקומות הקשים
של- לתת לכח החיים לנצח

תתבונני בעצמך-
האם זו הפעם הראשונה שאת חווה קושי, יאוש? עצבות, תסכול?
אם התשובה כן- תנסי לחשוב על...
בואי ניקח את הדוגמא שנתנו לנו על מקווה:
אדם צולל למקווה נותן לעצמו לשקוע במים-
כמה זמן יוכל לשקוע בלי לצוף חזרה למעלה?
כך גם כוחות החיים שחזקים מאתנו...
הקב"ה, הכח הנפלא של החיות בעולם
מחדש אותנו ואת הסובב בכל עת,
יש תקופות קשות (קשות מאוד) אבל תמיד יש התחדשות
תמיד יש התרוממות,
תמיד יש עליה
תמיד אחרי תקופה קשה, אנחנו מצליחים להתרומם
ולגלות מתנות חדשות שקיבלנו,

אם התשובה למעלה היתה לא,
כלומר כבר חווית קושי בחייך
את יכולה לראות על עצמך איך התקופה עברה,
והשאלה היא-איך התמודדנו בתקופה הקשה?
איך עברנו אותה?
שרדנו? או נתנו לעצמנו לשקוע במעיין הבכא?
נלחמנו? בכל הדרכים האפשריות?
חיפשנו לעצמנו מזור? שמחה? כוחות?
דאגנו לנסות להתמלא גם בחוסר?
בקשנו עזרה כי אין חבוש...?
הבטנו על עצמנו בעיניים טובות?
או שנתנו דרור לכל מחשבות הבכא הרעות על עצמנו?

הקב"ה נתן לנו כוחות חיים חזקים
בתוכנו-
בצלם אלוקים ברא אותו...
תתחילי לחפש בתוכך את הכח.
ותגלי פלאות,
בהצלחה מתוקה.
יש הרבה עצות פרקטיות איך מתמודדים עם זמנים קשים
איך מוסיפים לעצמנו את תחושת החיות החסרה,
בטוחה שאת יכולה לחשוב בעצמך
(מה עושה לך טוב-מהפרטים הכי קטנים כמו ארוחה טובה,אמבטיה ועוד....)
עד שתחושת הכח תחזור לזרום בעצמה
'הנותן ליעף כח'

וואו זה מדהים צדיקההההאזמרה...
אשרייך לגמרי

ממש חזק ומחזק

ומתוק מאוד!

שיעורים ותורה משמחת את הנשמה!בת מלך!אחרונה
מה שתמיד עוזר זה לשמוע שיעור של איזה רב תותח!
לי זה עזר הרבההה... וגם ללמוד תורה זה טוב לא משנה בן או בת.
גם לי היתה תקופה קשה וכתבתי הרבה פעמים לרבי נחמן והוא כול הזמן אמר לי ללמוד תורה ולא היה לי כוח (היצר הרע כמובן...) ואז יום אחד פתחתי ספר שמות והתחלתי לקרוא (עם רש"י) ואולי לא תאמיני אבל פתאום נכנס בי משהו רך וטוב ושכחתי כל מה שעבר עלי (אבל צריך להתמיד.כול יום ללמוד כמה פסוקים) זה באמת עובד הקב"ה תמיד יודע מה טוב לך ומתי שהוא באמת שלוח לך תשובה לכול השאלות היצר הרע מפריע ולא בא לך להקשיב לבורא עולם. אז תישמעי הרבה הרצאות ותלמדי תורה וב"ה תיהי בשמחה!
נ.ב.גם לרקוד ולמחוא כפיים עם איזה חברה טובה זה הההשיא של השמחה!וגם בכול רע תמצאי טוב..דוגמא:את מרגישה שאת לא מתקדמת מבחינה רוחנית תמיד תגידי לעצמך לפחות אני בריאה ואני עדיין יכולה לעבוד את בורא עולם.ולא ח"ו חולה ולא יכולה אפילו הזיז שריר מגופך! ח"ו חס ושלום! לא עלינו! אז תיהי שמחה

את בת ישראל ה' בירך אותך ואוהב אותך בכול ליבו אז אל תיהיה עצובה.תהיה בריאה!אמן ואמן
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך