היא מבחינתה כבר הורידה טיטול באוגוסט שעבר, אבל הייתי אחרי לידה עם תינוקת בת חודשיים והיא הייתה בבית בלי גן ופשוט לא יכולתי להתמודד עם זה אז. אני קצת מבואסת שלא זרמתי איתה אז וכבר הייתה גמולה ממזמן, אבל באמת שלא היו לי כוחות לזה אז.
ואז היה חורף ואז זה נדחה שוב ושוב מכל מיני סיבות. היא לא תהיה בגן עיריה בשנה הבאה אז אין לחץ מהבחינה הזו, אבל ברור שאני כבר רוצה לסיים עם זה.
היא כמעט ולא מפספסת (פיפי) כרגע, אבל יש כמה בעיות:
1. היא לא מתרוקנת לגמרי כנראה, לפחות בחלק הפעמים. נניח היא לפעמים עושה באסלה ואז נכנסת לאמבטיה ועושה שם עוד מיד. ולפעמים נראה לי שפשוט עושה מעט ביחס לכמות שלדעתי אמורה להיות לה.
מה עושים לגבי זה? יש איזו דרך ללמד אותה לשחרר ולהתרוקן עד הסוף?
2. היא מסרבת בתוקף ללבוש תחתונים. כנראה כי כשהתחלנו והורדנו טיטול היא פספסה פעמיים בערך על עצמה (כצפוי) ולא היה לה נעים כמובן אז מעדיפה את ההגנה שהטיטול נותן לה. אנחנו עם טיטול-תחתון כזה שהיא מורידה ולובשת לבד כשהולכת לשירותים.
כרגע המצב הוא שהיא כמעט ולא מפספסת בכלל בבית - עושה רק בשירותים. הטיטול יבש (גם בבוקר האמת, אבל אני עוד לא מנסה אקטיבית לגמול בלילה עד שכל הבעיות ביום יפתרו). וגם בגן יבש. הגננת אמרה לי שמבחינתה כבר אפשר לשלוח אותה עם תחתונים ובגדים להחלפה וזהו. הבעיה שהילדה לא מוכנה תחתונים… רעיונות איך לעודד אותה להיפרד מהטיטול ולעבוד לתחתונים? הייתי אולי שולחת אותה ככה לגן ובונה על זה שהגננת תשכנע אותה ללבוש שם תחתונים (כנראה שיעבוד), אבל יש עוד בעיה שמונעת ממני לעשות את זה… (בסעיף הבא)
3. אז אני יודעת שלהרבה ילדים יש בעיה עם קקי והתכוננתי לזה והכל בסדר. אז מילא שהיא לא עושה בשירותים (בגן אמרו לי שפעם אחת עשתה בשירותים, בבית אף פעם לא), הבעיה היא שהיא פשוט לא מודיעה שהיא עושה קקי אלא רק אחרי. וזה גם קרה בפעמים הספורות שהייתה עם תחתונים - פשוט עשתה בתחתונים ולא הודיעה בכלל.
וזה מונע ממני לשלוח אותה עם תחתונים לגן (או שהם ישימו לה שם). כי לנקות פספוסים של פיפי זה משהו אחד, אבל לנקות קקי בתחתונים זה משהו אחר לגמרי… ולא רוצה שהילדה תרגיש לא בנוח, או שתקבל הרגשה לא נעימה מהצוות לגבי זה. אז מה עושים?
ועוד שאלה לא קשורה:
היא חייבת לעשות הכל הכל בעצמה, והכל חייב להיות בדיוק בדרך שלה. זה שגעון כללי של גיל 3?
מילא נניח לפתוח ולסגור את הדלת בעצמה, להדליק ולכבות טלוויזיה בעצמה וכו׳. אחרת טנטרום. אז זה מילא, אבל זה גם דברים ממש לא קשורים, נניח אם היא נופלת ועזרנו לה לקום היא תפיל את עצמה שוב כי רוצה לקום בעצמה ובלי עזרה… או שלפני כמה ימים עמדה על השרפרף ומעדה אחורה ותפסתי אותה כדי שלא תיפול, ואז היא ניסתה לשחזר את המעידה והתעצבנה כשלא הצליח לה (כי היא בכל זאת לא מנסה לפגוע בעצמה וקצת קשה למעוד בכוונה כשלא רוצים להיפגע). האמת שזה היה קצת מצחיק כשהיא התעצבנה על זה. אבל בכל זאת. זו התנהגות נורמלית לגיל 3 כל הדברים האלה?