אז היה לי יומולדת לפני כמה ימים..
אחרי המתיחות בגזרת כלה- חמות בעניין השבתות שאחרי כמה פעמים (הרבה פעמים) ששאלנו אם אפשר לבוא שבת ונענינו בשלילה כי היא הייתה פגועה, שלא באשמתנו, הפסקנו לשאול וכבר חודשיים שלא היינו שבתות כי הם משדרים שהם לא רוצים אותנו ואנחנו (אני יותר נכון) גם לא צוהלת ללכת לשם..
ואחרי המתיחות בעניין הדירה(למי שקראה שרשורים קודמים..)
חשבתי שבטח חמותי תתקשר ביומולדת וככה נוכל להתחיל כביכול מחדש.. האמת שאני ממש נהנית לא ללכת לשם בכלל בכלל, אבל לבעלי קשה.. ואני אצטרך מתישהו להתעלות מעל עצמי.. אז חשבתי שזו תהיה הזדמנות..
והשיחה המיוחלת לא הגיעה.. ביומולדת שלי הרגשתי מועקה ממש. לא יודעת למה אני ככ נותנת לזה להשפיע לי על המצב רוח. ועוד ביום שבעלי ככ טרח והשקיע בשביל לשמח אותי, מה אכפת לי ממנה?!!!
חיכיתי יום, יומיים , אפילו באיחור זה בסדר.. ולא.. זה לא קרה.
בעלי נפגש עם אבא שלו ללמוד יחד, ושאל אותו למה אף אחד לא התקשר אליי ביומולדת (חוץ מהאחיות הנשואות שלו, שכן התקשרו), בעלי אמר שזה לא יפה, שזה בסה"כ פעם בשנה.. אבא שלו לא הסביר לבעלי למה..
ואני בהלם מעצמי.. שככ נפגעתי.
אפילו בכיתי היום. אני מאוכזבת מעצמי שאני מתייחסת לזה. תלותי מצידי, לא?
כי פשוט אני לא מבינה, מה, אני כלה ככ גרועה שאפילו יחס בסיסי של שיחה ביומולדת לא מגיע לי?
באמת אני שואלת..
והאמת, שלא, אני לא גרועה.. בכלל. למרות שנורא נורא נורא קשה לי- אני משתדלת תמיד לכבד אותם. אני לא מגיעה שבתות כי הם גרמו לנו להפסיק לשאול, אני לא מגיעה לביקור כי אני כועסת כרגע.. אבל כן התקשרתי ביומולדת שלה- לפחות תחזירי לי..
אני מרגישה ככ מטומטמת, ככ מסכנה שיש לי הכל ואני מתייחסת לפרט השולי הזה.
פשוט כואב לי שאני ככ משתדלת לעבוד על הפנימיות שלי ולעשות מאמץ נפשי להפסיק לכעוס עליה, עובדת על לאזור אומץ וללכת לביקור.. ואני יודעת שזה פשוט יעבור לסדר היום ואף אחד לא ידבר על זה .. כי זה לגיטימי שהיא פוגעת בנו.. אבל כשהיא נפגעת כל העולם עוצר מלכת. היא יכולה לא לענות לבעלי לטלפונים למשך שבועות.. היא יכולה לא לקבל אותנו שבתות תקופה ארוכה.. ולה מותר הכל. לנו אסור שום דבר. רק היא אנושית ורק לה מותר להיפגע. לנו אסור, אנחנו רובוטים.
וכואב לי..
בעלי לא מבין אותי.. הוא מדבר איתי על שבתות אצלם.. והוא לא מבין שככל שעובר הזמן היא מוסיפה ללב שלי עוד ועוד חומות כלפיה. ואני פשוט לא מסוגלת. מרגישה מושפלת, שהיא משיגה את רצונותיה ודרישותיה ואנחנו כמו דגיגונים.. מבצעים.
עוד כמה ימים יש אירוע משפחתי, לא יודעת איך להתנהג אליה, ואיך היא תתנהג אליי..
היא תהיה שם עם הבנות שלה, ואני אהיה לבד..
ואני מפחדת.
ופגועה.
וכועסת על עצמי שאני פגועה.