מה אתם מכינים לסוף הצום?אין לי הסבר
בלי נדר נכין עוגת גבינה ליחידי שצם..בימבה אדומה
איך בעצם אספיק להכין?בימבה אדומה
לא צריך יותר מכמה שעותיעל מהדרום
או שתכיני בתבניות אישיות, ואז זה בכלל בסדר, כי לא צריך לפרוס.
כן אבל עוד אין מצרכים בבית... ובטחבימבה אדומה
אהה. חשבתי עוגה לא אפויהיעל מהדרום
יש עוגה אפויה שאמורים לאכול חמה.
עוגת בית מלון של קרין גורן (טעימה גם קרה לטעמי).
לא זוכרת אם צריכה להתייצביעל מהדרום
אבל נראה לי ששעה-שעתיים יספיקו בכל מקרה.
וגם אפשר לאכול עוגה לא יציבה.
תודה!בימבה אדומה
נחשוב על משהו אחר
אני הייתי מכינה. זה לא כזה פרוייקטיעל מהדרום
אבל מה שבא לך כמובן.
יש ללא אפיה. עשר דק' עבודהתפוחית 1
כן אני יודעת שללא אפיה זה קצר בהרבהבימבה אדומה
יש לך מתכון?עלמת חן
תגגלי עוגת גבינה קרה/ ביסקוויטיםיעל מהדרום
אני מאלתרת וטועמת אם זה לטעמי.
הנה- ממתכונים ב10 דקתפוחית 1
אה היא לא טעימה כמו האפויה😋עלמת חן
גם אפויות יש מהירותיעל מהדרום
כמו עוגת גבינה של בית מלון של קרין גורן.
חיתוכיות מייפל גבינה של ניקי ב.
הכנתי לשבת עוגה ממש טעימה. בראוניז שיש-גבינהטארקו
מתכון: בראוניז שוקולד גבינה
כמה שינויים שעשיתי-
שמתי גבינה רגילה במקום גבינת שמנת
ושמן במקום חמאה
יצא ממש טעים אבל פעם הבאה אני מתכננת להכפיל את הגבינה.
נראה לי פסטה+ שאריות משבתיעל מהדרום
יש דג שיצא נטול מלח, שצריך לתבל אותו שוב.
יש עוגות.
יש מלא עוגות משבתחצילוש
מקורה עם הקונדיטוריה??משמעת עצמית
חחחחחחח בואי❤❤❤❤❤חצילוש
יא מלכה!משמעת עצמית
אצלנואזדרכת5
אחכ נכין שקשוקה מפנקת עם גבינה צהובה.
כמה דבריםבונים מגדל
+ פירה ורוטב פטריות, הרגל מבית הורי.
ופיצה כי יש פה מי שזה חשוב להם.
וחוץ מזה יש עוגות ומאפים שנשארו משבת באמת.
ואני צריכה לבדוק אם יש בירה שחורה. לקרר אם כן.
אצל ההורים שלי -אנונימיות
עוגת שמרים פטיסייר וקרם מסקרפונה עם פירות יער
סופלה
לאחר כך
פיצות פוקאצות
סלט
בייגלס שהכנתי בחמישי והקפאתיאמרלד
עם ירקות גבינות וסלומון מעושן
כנראה נכין משהו טרי לליד הקפה
ובכלל בא לי מרק

אשמח להצעות לעוגה לסוף הצוםבימבה אדומה
יש רעיונות לעוגות שלא צריך מדי השקעה אבל כן ממש מוצלחות? 🙏🏻🙏🏻
תפוחים בחושהתפוחית 1
אין לי תפוחים...בימבה אדומה
עוגת שוקולד צ'יפסאין לי הסבר
עוגה בחושה פשוטה עם כל תוספת שבא לךיעל מהדרום
מערבבים כוס שמן וכוס סוכר.
מוסיפים 2 ביצים ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת ו2 סוכר וניל ומערבבים.
בסוף כוס מיץ/ יין/ נוזל כלשהו ומערבבים.
אופים בחום של 180 מעלות
מה יש בסוכר וניל? אפשרבימבה אדומה
ומה עוד אפשר להוסיף, לטעם?
כן. אפשר גם לוותר על הוניליעל מהדרום
שוקולד ציפס
שוקולד מומס ולקשקש על העוגה לפני האפיה/ לערבב עם הבלילה
תפוחים
מייפל ואגוזים אחרי האפיה
שיש עם קקאו
ואו פשוט לא בא לי על כלום😬בימבה אדומה
שקית סוכר וניל מקבילה לכפית תמצית ונילטארקו
זה יוצא 2 אינגליש?בימבה אדומה
כןיעל מהדרוםאחרונה
עוגת שוקולד פשוטה. אבל זה מושחת והרבה סוכרהמקורית
עוגת מייפלבתאל1
תודהבימבה אדומה
האמת אני שמה סילאן במקום מייפלבתאל1
תודהבימבה אדומה
(גם אגוזים אני לא מוסיפה כי זה לא בריא לחמם אותם ולא רואה לנכון להשקיע בחומר גלם יקר ואיכותי ואז להרוס אותו..)
אני שמה מעל המייפל אחרי האפיהיעל מהדרום
באמת? איך זהבימבה אדומה
שוקע לאן? לדבש/ מייפל/ סילאן?יעל מהדרום
לתוך עוגה אפויה זה לא ישקע
אני רוצה שזה טיפלה ישקעבימבה אדומה
אז מחוררים את העוגה עם קיסם או סכיןהמקורית
לא מצליחה לדמיין..בימבה אדומה
אני אופה את העוגההמקורית
זה ברורבימבה אדומה
מעל המייפל ששפכתי.המקורית
כששמים מעלבימבה אדומה
כן, נדבק לסילאן. או למייפלהמקורית
תודה 👍🏻בימבה אדומה
האגוזים או הסירופ?יעל מהדרום
האגוזיםבימבה אדומה
לא יודעת. לא ניסיתייעל מהדרום
אולי לדחוף אותם פנימה כשהעוגה חמה.
גם אניהמקורית
אשמח שתפרטי לי טיפהלהבימבה אדומה
נראה לי שהיא התכוונה שתשימי מעל העוגה במקום המייפליעל מהדרום
שלחתי פה למטה מתכוןבתאל1
אין במתכון הזה מייפל בתוך העוגה...באמת יש מתכונים עם...אבל מראש לא לקחתי כאלה כי כאמור- מייפל אמיתי הוא יקר והלא אמיתי אני לא קונה...אין לו פה ביקוש וזה עושה כאבי שיניים
מתכון?משמעת עצמית
ואיך המייפל משתלב?משמעת עצמית
שמים מעל אחרי האפיה. בעוגה מיץ הכי טעיםיעל מהדרום
אני מוסיפה אותו בסוף בלי קשר לנוזלים של העוגההמקורית
אבל אפשר גם לשלב אותו במים חמים בתוך הבלילההמקורית
מכירה ששמים את המייפל מלמעלה אחרי שיוצא מהתנורבימבה אדומה
דקה אצלם... לקחתי מאתר כלשהובתאל1
אני מכינה של חן במטבח. מעולההמקורית
הנה מתכון שיוצא לי מוצלחבתאל1
ועוד טיפ-בתאל1
איזה מחברת מתכונים יפה. באלי לאכול את הדף 😂המקורית
חחחח קורעתבתאל1
חחחח לגמרי!חצילוש
עוגת שוקולד פירורים גם נחמדבתאל1
נכון, אני בד"כ מתחברתבימבה אדומה
מה זה מגולגלות שוקולד?בתאל1
בטח כמו עוגיות תמרים מגולגלות עם שוקולד במילוייעל מהדרום
תצחקו תצחקו אבלנחשון מהרחברון
בעיקרון פותחים את הצום עם זום ועסיד כמו תימנים טובים. ואז קערה או שתיים של צ'ונט
כמובן הרבה מים קרים.
נשארו לי עוגות משבת, אז זה כפתיחהמקורית
הוחלט בסוף על שניצל ופסטההמקורית
יש עוגת גבינה משבתאורה שחורה
הלחמניות שום תופחות בתבנית
ועכשיו חושבת מה להוסיף לזה🤔
ריבת תותים הום מייד: תותים קפואים, סירופ מייפל וזרעי צ'יה.
מרקאין לי הסבר
אשרייך. כל הכבוד.!המקורית
תנוחי, אני גם נחה. שכבתי כמו חרדון בין לביןאורה שחורה
רגעי החשיבה שלי מופרים תדירהמקורית
עוד מעט עובר בעז"ה
אנא ממך אמרי להם בנחתאורה שחורה
אמא בצום
אני בטוחה שתפתרו את הסכסוך שלכם על הצד הטוב ביותר,
מעבר לכך, זה לא מעניין אותי מי מציק למי
כשאבא מציק לי אני באה אליכם?
לא!
אז בקשה סורו לחדריכם וטוסו לי מהעיניים
אם לא תעשו כן אני לא אבשל
אין לי בעיה ללכת לישון ובסוף הצום לשתות את הקפה שלי בסבבה שלי ואתם תחפשו שקדי מרק בארון.
אין שקט? אין צ'יפס.
😂😂המקורית
וואהאוווו חרוצההמשמעת עצמית
או שקשוקה כיפית ללחמניות
וטחינה כמובן😋
הוא אומר:אורה שחורה
😠משמעת עצמית
שיכין משו אחר!

יש לחמניות טונהמשמעת עצמית
והאיש לקח את שלושת המכשפות לסיבוב.
בטח יחזור עם מזונות ועוד כמה דברים.
והמטבח זוועההה
חייב לשטוף כלים משבת
והראש שלי כואבבבב
לחמניות טונה? סיקרנתחדקרן

בטח!משמעת עצמית
חצי מהבצק הזה עשיתי פיתות בצל והחצי השני שומרת ללחמניות טונה.
המילוי: 2-3 קופסאות טונה מסוננות, בצל מטוגן, (אפשר פשוט להגדיל את כמות הבצל של הפיתות כמו במתכון), קופסת רסק עגבניות קטנה, מלח פלפל
מחלקת בערך ל12-14 חתיכות, יוצרת כדורים יפים,מרדדת קצת וממלאה בכף גדושה מהמלית.
סוגרת בצביטות למטה ומניחה במרחקים על תבנית.
ביצה, שומשום, קצח וכו...
אופה עד להשחמה מלמעלה ומלמטה.
טעים מאוד עם טחינה, סלט וכו...
פיתות בצל ופיתות זעתר - קרין גורן
תודה!! נשמע מענייןחדקרן
ואי הלחמניות טונה נשמעות סוףבימבה אדומה
הן מושלמות!!משמעת עצמית

מאלתרת..באר מרים
יש שרידים של דג סלמון ושניצל דג מסד"ש
אורז עם אפונה וגזר מהקפאה שראה ימים טובים יותר ואני צריכה לעשות לו החייאה
מושטים עם ירקות- טרי
ואולי אכין פירה מאבקה (גיבוי לאורז עם אפונה והגזר אבל לא אטרקטיבי מדי כדי שאכן האורז יגמר)
אני תוהה האם זה מספיק..
יש כאן כרגע 7 או 8 שצמים ועוד הקטנים שלא צמים...
אם יש מספיק דגים אז למה לא?המקורית
חח אצלנו זו פעם ראשונה שלמים ככ הרבהאין לי הסבר
בתוספת אלו שלא...
נשמע שמספיק. אבל אולי אם יש לך כח להעמיד מרק זה יהיה לכם נחמד, אבל נשמע ממש מלא
ריחמתי עליהם..באר מרים
יחד עם הדגים של עכשיו והדגים של שבת זה לגמרי מספיק...
לא התחלתי לחשוב על זהבתאל1
אז יש עוגת שמרים משבת
ותה...זה לפתיחת הצום.
ואחכ בעלי יחליט מה הוא רוצה...
יש לחם מטוגן, ירקות, גבינות... זה מספיק לו.
אז אני אצל ההורים (סיפור ארוך)אין לי הסבר
קפה עם עוגת גבינה ניו יורקית עוגת שוקולד פירורים
והכנו מרק בצל
לחמניות שום
פירה עם רוטב פטריות
מה איתך באמת? מה עם הדירה?מאוהבת בילדי
מוותאין לי הסבר
אאוצ'מאוהבת בילדי
בהצלחה מחר!
אשתדל להתפלל עלייך...
יואוו כל האזכורים של העוגות פה גורמים לי להזיל רירחדקרן
בא לי גם

אני הכנתי מרק ירקות ולחמניות.
ויש עוגיות משישי
יאא כולן פה אלופות משקיעניות. אצלנו-ג'ינג'ר
ותבנית ירקות שורש בתנור
מרק
ופיצות על פיתות כי כבר לא היה לי כח..
ולקינוח- ניו יורק צ'יזקייק מהממת
קציצות טונה אפויותפעם אחת
סלט
כלום.. אני במצב צבירה מאוזןטארקו
לא בריא לאכול כל כך הרבה אחרי צוםאמאמורה
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234אחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב


