פורום מייבש שכמותכם...ב.ש.
שאלה ליבשנים: מה זה אפידורל?
נראה אתכם...
הזרקה ליולדתתהילה=]...
אולי למשכך כאבים ומרגיע, 
אין לי באמת מושג.
עוד הצעות?ב.ש.
יאללה חבר'ה. תרביצו תשובות.
זה לא הדבר הזה שנותנים ליולדות לפני לידה?!המלכה של העולם
מעולה! תמשיכו!ב.ש.
עוד הצעות.
אז ככה-(ויקיפדיה[=)המלכה של העולם

המושג אפידורל הינו קיצור של הרדמה אפידורלית הרדמה זו הינה סוג של הרדמה אזורית, במהלכה מוזרקים סמים מאלחשים באמצעות קטטר אל החלל האפידורלי.

הזריקה הנעשית בשלב השני של הלידה עשויה לגרום לאובדן תחושה. אובדן התחושה גורם להפחתה ברמת כאבים מהם סובלת האישה על ידי חסימת מעבר של אותות כאב בעמוד השדרה.

למרות שנהוג לחשוב כי "אפידורל" הינו החומר המוזרק, למעשה, השם ניתן בשל יעדה של ההזרקה בתוך גוף היולדת.

האזור המדובר נמצא בעמוד השדרה, ברווח שבין חוט השדרה לבין תעלת החוליות שסביבו. רווח זה קרוי ה"חלל האפידורלי" ומכאן שמה של הפרוצדורה. התהליך מתבצע באמצעות הזרקה של משכך כאבים, בדרך כלל לידוקאין.

המנגנון בנוי ממזרק ובתוכו צינורית דקה וקצהּ השני נמצא בתוך מכשיר שתפקידו הזרקה קבועה של חומר ההרדמה. באם לוחצים על הכפתור הנמצא בתוך המזרק, נוצרת הגברה רגעית של ההרדמה. צינורית זו נשארת בגופה של היולדת במהלך כל הלידה ומוצאת כשעתיים לאחר הלידה.

מכיוון שמיקום שגוי של המחט עלול להיות מסוכן ביותר, נוקטים בצעדי זהירות שיבטיחו מיקום מדויק של המחט, כמו למשל: החדרת מנת מבחן קטנה, כדי לראות שאין תופעות שליליות על היולדת ולאחר מכן מחדירים את שאר החומר במנות קטנות. במשך כל התהליך חייב להיות נוכח במקום לפחות איש צוות רפואי אחד, כדי למנוע סיבוכים אפשריים.

ב-2007, כמחצית מהיולדות בבתי החולים בישראל ילדו בעזרת אפידורל [1].

המלכה של העולם. מעולה! אבל...ב.ש.
זה לזה התכוונתי. התכוונתי למושג אפידורל ברפואת חירום.
עוד רעיונות.
אה..אממ..לוידעת..המלכה של העולם
נסיונות אחרונים...ב.ש.
יש למישו?
אספוש אולי תציל את המצב...?
אם כן חברלייכים!ב.ש.
epidural הינו דימום מעל הקרום הקשה של הראש. epi=מעל  dura=הקרום הקשה.
מזל טוב לרב ג'ימס להולדת הבת! קולולולולולולולולולולולו!!!!! שיזכה לגדלה לתורה לחופה ולמעשים טובים. אמן!

בחייך ב.ש. ציפיתי ליותר...הדרכה
epidural זה השם האנטומי של החלל הפוטנציאלי בין קרום הדורה לגולגולת / לעמוד השדרה (כפי שכתבת בעצמך!)
דימום במקום זה נקרא דימום אפידורלי - epidural hematoma

המשך לחידה: מהן מאפייני הדימום במקום זה? בהצלחה
...ב.ש.
כשאת שומעת באמבולנס אפידורל את מיד צריכה לדעת שמדובר על דימום במקום זה. זה תמיד ייאמר בלשון קיצור 'אפידורל'. אף פעם לא שמעתי מי שאמר אפידורל המטומה (ואני כן שמעתי במקרים שאומרים 'אפידורל'). אבל בעיקרון את צודקת. זה השם המלא כפי שתראי בטפסים רפואיים תקנים וכו'...
ה-c.c.p יהיה גבוה. 
מאפיינים ספציפיים יותרהדרכה
ב.ש. היקרה, להגיד "אפידורל" על דימום אפידורלי זה כמו להגיד "לב" על התקף לב...

עליית I.C.P תהיה בכל דימום תוך גולגולתי, ישנם סימנים ספציפיים יותר לדימום אפידורלי, שפחות יופיעו בדימום סאבדוראלי או סאבארכנואיד למשל, מי מכיר כאלה?
חברה תרגיעותהילה=]...
לא כולנו ברמת ידע של חובשים...
וב.ש. אם כבר הוא יקר ולא יקרה...
טעות תהילה היקרהב.ש.
ב.ש. היא יקרה ולא יקר.
אווופפסססס!חח...תהילה=]...
סורי
זו המטרה.. להעלות את רמת הידעהדרכה
רמז: בחלל האפידורלי עוברים העורקים המזינים את המוח. לעומת החלל הסאב-דורלי (מתחת לדורה) שבו עוברים ורידים, או החלל הסאב-ארכנואידי (תת עכבישי, מתחת לקרום העכבישי) שעוברים בו נימים.

לאיזה שוני הייתם מצפים בין תמונה של דימום אפידורלי לסאבארכנואיד, למשל?

(תזכורת אנטומית: בין המוח לגולגות שלשה קרומי הגנה, כשהפנימי הצמוד למוח הינו הקרום הרך pia mater, מעליו הקרום העכבישי arachnoid mater, ומעליו הקרום הקשה dura mater. כשבין הקרומים ישנם חללים פוטנציאליים, ובין הקרום הרך לעכבישי נמצא נוזל ה CSF.)
ובכן התייאשתי, אם תהיתם אזהדרכה
דימום אפידורלי יהיה בדרך כלל דימום עורקי, ולכן יתאפיין בתמונה סוערת של הדרדרות מהירה, ברמת ההכרה, והתפתחות סימנים קליניים מהיר (עליית ICP - משולש "קושינג": עליית ל"ד, דופק איטי, שינויים בדפוסי הנשימה)
קוראים לזהב.ש.אחרונה
נשימת יהלום. (אם לחוברת הדרכה היו ידים היא היתה חונקת אותי מזמן...)
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך