עבר עריכה על ידי באר מרים בתאריך ט"ו באב תשפ"ב 01:57
(שלא תחשבי שכבר ישנים אצלי.. שני הקטנים שלי בתחרות גלגלונים על המיטה שלנו והתייאשתי מלהשכיב אותם..)
קודם כל חיבוק ענק ענק!
ממש כואב לי לשמוע אותך..
יש כאן שלושה נושאים שונים:
1. ההפלה ואבדן ההריון זה נושא אחד - ואכן, יש כאן מגוון שלם של רגשות: צער, אבל, אכזבה, אבדן וכאב שמתערבבים עם ציפיות שהתרסקה וניפוץ של חלום מתוק והמון תחושות שונות.
מציעה מאוד לתת מקום לכל תערובת התחושות האלה ורק אחר כך להתחיל לעבד אותן ולמצוא תשובות.
דבר נוסף שקראתי איפהשהוא: (קצת קשור לדברי הרב זילברשטיין אבל מכיוון ממש אחר..)
יש איזשהו רצף בין "יש תינוק" לאין כלום".
אנחנו רגילים "לספור" תינוק חי שנולד ולא לספור שום דבר אחר..
אבל בעצם יש רצף של יצירת חיים:
מביצית מופרית שבכלל לא נקלטה, דרך הריון כימי, הפלה מוקדמת של עובר פגום שהלב שלו בכלל לא התחיל לפעום אי פעם.. ועד לידה שקטה בשליש שלישי, לידת עובר שמת בלידה או חלילה וולד שנפטר מיד אחרי הלידה או סמוך לה..
וכל רמה כזאת של אובדן היא כואבת, אבל יש בה מימד מסויים של לידה של חיים שלא הבשילו לגמר.
לא סתם מפלת טמאה טומאת לידה.
משהו עבר דרכה ונולד ממנה.
תני לו מקום. תספרי אותו.
נולדה ממך נשמה שאמנם לא הבשילה למצב של חיים בתוך גוף בעולם הזה אבל היא לא כלום.
מכירה נשים שמדליקות נר נוסף בשבת גם על העובר שנפל, וסופרות אותו בין לידיהן..
תעשי עם זה מה שמתאים לך, ואם לא - תסנני אותי.
2. הקושי עם תקופת האיסור והריחוק זה נושא אחר לגמרי בלי קשר להפלה.
מכיוון שלפני חודש בערך שמעתי את השיעור על זוגיות מחזורית (זה הקישור כדי להוריד את ההקלטה אם תרצי:
הרשמה להקלטת זוגיות מחזוריתאנסה לסכם לך נקודה משמעותית ממנו. ממליצה לשמוע את כל השיעור כי היא מסבירה יותר יפה ממני...
הצורה שבה אנחנו מתמודדות עם היעדר מגע קשורה באופן עמוק לצורה שבה אנחנו תופסות את הזוגיות שלנו.
בשיעור היא הביאה 4 סגנונות שונים של זוגיות והראתה מה החשיבות של המגע אצל כל סגנון ומה קורה לכל סוג של זוגיות בתקופה שבה אין מגע.
מציעה לנסות לנתח לאיזה סגנות אתם שייכים ולפי זה להתמודד עם הנושא.
בחוברת של הטיפים לימי ההרחקות (
הרשמה לחוברת טיפים לימי ההרחקות) היא מביאה המון טיפים מחולקים לפי סוגי הזוגיות. אז במקום לקרוא את כולה אפשר להתמקד בחלק שיותר מתאים לכם.
3. נושא שלישי הוא טהרת המשפחה והקושי עם הבדיקות.
מציעה כאן (גם עצה שלמדתי בקורס של ליאון..) להפוך את הקבלה לשותף שלך.
במקום "להילחם" על להצליח הפסק, שבדיקות יצאו נקיות, שהובילה תהיה בזמן וכו.. לצרף את הקב"ה ולהזמין אותו להיות שותף בתהליך.
לא בטוחה שהצלחתי להסביר למה הכוונה... (כנראה יש סיבה שאני לא כותבת מדריכים דיגיטליים או מעבירה קורסים..
אלא רק מעבירה תכנים שמוצלחות ממני כתבו יפה ממני..)
בכל אופן חיבוק גדול והמון בהצלחה!!