הצילו! תאומים!אנונימי (פותח)
בחסדי ה' התבשרנו שיש לנו תאומים. מה זה אומר? שעכשיו כל החיים הולכים יהיו מושבתים? שצריך לעבור דירה לגור ליד החותנת? לדאוג שבעלי יעבוד בחצי משרה אחרי הלידה? לעבור מהר לישוב קהילתי עם בנות צדיקות שיגדלו את הגדולים שלנו (שלושה שיהיו בריאים) בינתיים? יש דבר כזה להניק שניים? ישנים בלילה בכלל?
אני רועדת מפחד לחשוב על העתיד (ב"ה על פחד כזה),
אם יש מי שיכולה לחלוק איתי מנסיונה אשמח מאוד מאוד...
ואו, מדהים!! בשעה טובה!!!+mp8
קודם כל, החששות שלך לגיטימיים ומובנים לגמרי,
מה שלי נראה (ולא מנסיוני, מנסיון אחרים, לי היו שניים בהפרש של 11 חודש)- השנתיים/ שלוש הראשונות יהיו עמוסות, הזויות, מתישות- אבל מדהימות!!!
שיהיה הריון קל ובריא, בשורות טובות ובהצלחה באתגר- שלא כל אחת זוכה לו, גם אם היא מאוד רוצה!!!
  תאומים זה ברכה!!טלי10
קודם כל שיהיה בשעה טובה, ובבריאות!
בתור אמא לתאומים, שגרה רחוק מההורים, וכמעט שלא נעזרת בהם כלל,
אני יכולה להגיד לך שלא צריך לעבור לגור ליד ההורים.
זה נכון, השנתיים הראשונות הם לא קלות, אבל יש בהן הרבה סיפוק!
(לראות אותם זוחלים ביחד, משחקים ביחד ובכלל, זה מאד מרגש).

לגבי מנוחה, יש את שעות הבוקר שבהם את איתם לבד, ואם מתנהלים נכון,
אפשר גם להספיק לישון בהם.
ניתן להניק שניים ביחד או לחוד, תלוי איך שרוצים, וישנן מספר תנוחות הנקה לצורך כך.
בתור אחת שמניקה את הילדים כשהם איתי במיטה, ולא קמה ומניקה בישיבה, הצלחתי גם לישון איתם.

והעיקר לא לפחד כלל.
אני למדתי, שהכל תלוי בגישה.
כשבאים בגישה לחוצה גם עכבר הופך להיות פיל,
אבל כשלוקחים את הדברים בכיף -
ומתמקדים ביופי שבדבר, זה יכולה להיות תקופה מדהימה.

המון הצלחה,
ואשמח לענות גם באישי.

איזו שמחה ,,תאומים...natiyg12
כאמא לתאומים בני 6,ב"ה,כשהם נולדו גם לי היו 3 "גדולים"[בני:2,4,6שנים]
קודם אברך אותך,שההריון יעבור ב"ה בנחת ובשלום...בתקופה הזו תשמרי על עצמך ובריאותך...
החיים לא יהיו מושבתים,אם לא תשביתי אותם....
לכוחות נפשיים ופזיים תצטרכי לדאוג....ולהרבה הרבה סבלנות.....
ותכיני את עצמך לאפשרות שבעתיד הקרוב ב"ה...החיים שלך ושל בעלך יעברו שינוי
זאת זכות "שנפלה"בחלקך....,והיופי,שבדבר הוא קשה לעיכול....ותפיסה....פלא פלאים שרוקם עור וגידים בכל שניה שאת נושמת.
להניק תאומים אפשרי ורצוי מאוד....ותלוי במידת הרצון האישי שלך, אני הנקתי אותם מההתחלה[ובערך עד שנה ו8 חודש]הנקתי אותם ביחד, וכרית הנקה חובה במקרה הזה....כשהם נולדים, יותר חשוב לגרום להם לינוק   בשעות קבועות ביחד,כדי שתוכלי קצת לנשום...כמה שאפשר....   .
אף אחד לא יוכל לומר לך שההתחלה קלה...בכל הריון ולידה ובטח ובטח ב"ה של תאומים
אבל, והאבל פה תלוי גם בך....!קודם כל אם יש בני משפחה קרובים אמא,חמות ,אחות דודה....שאת מרגישה קרובה אליהן,שיעזרו לך אחרי הלידה בבית,עם הגדולים....וקצת סדר ונקיון...ואם לא ,אז מומלץ לקחת משהי בתשלום.....זה מאוד מאוד מקל....לא רצוי שבעלך ירד במשרה...עכשיו תזדקקוו ליותר....
ודבר נוסף כל ההתחלה החדשה הזו,גם לך וגם לבעלך....עם כל הקושי צריכה להיות מתוך שמחה,ולא לחץ ופחד
דברים מסתדרים אבל צריך סבלנות ואורך רוח...
בהצלחה
תודה רבהאנונימי (פותח)
שימחתן אותי מאו בתגובות ובעצות שלכן..
בעז"ה כשאתקרב ללידה אשמח לשמוע יותר לגבי ההתנהלות שאחרי,
ואם למישהי יש עצות למהלך ההריון או ללידה (שאני מקווה מאוד שתהיה רגילה ולא בניתוח...) אשמח מאוד לשמוע
עצות למהלך ההריון והלידהnatiyg12
עצות להריון וללידה בודאי תשמעי, או ישמיעו לך אין ספור.....
ההיתרון הגדול שלך שיש לך ניסיון מההריונות הקודמים....והלידות הקודמות....
כך שאת מכירה את עצמך ,ויודעת מהניסיון מה את עומדת לעבור.....
כמובן שאין להשוות הריונות ולידות כי כל אחד,שונה ממשנהו
העצה הטובה ביותר שאני יכולה להציע:לא לצפות להריון או לידה ,כזה או אחר....בהשוואה לאחרים שהיו לך...או שהיו לאחרות,כדי לא להתאכזב,כי לא היה כמו שחשבת.....   אלא להתפלל שהכל יעבור בשלום ובבריאות ....
אצלי כבר מהשבוע ה32 הייתי בכוננות ללידה...כי הרופאים צופים לידה מוקדמת בתאומים
אני ב"ה ילדתי ב39.5 שבועות.הרופאים צופים משקל ילודים קטן,אצלי ב"ה כל אחד נולד כמעט 3 ק"ג
שניהם מצג ראש ,הלידה התחילה רגיל,1 יצא ,השני הסתבך ,עברנו קיסרי בהול....
הייתי אסירת תודה שהכל עבר בשלום...בקיצור כתבתי לך הנ" ל  כדי שכבר מעכשיו תכני את עצמך להיות פתוחה לקבל כל התרחשות,ולדעת שהכל מכוון מלמעלה,גם הקושי הוא חיובי....להשתדל לא להכין תסריטים איך זה יהיה לך הפעם....כדי שלא תתאכזבי שלא עמדת בציפיות שלעצמך.....
הרבה הצלחה סבלנות ושמחה 

הלוואי ויכולתי לעזור בעצותדבי חיה
מאחל לעצמי תאומים!
אבל שולחת לך חיבוק ענק והרבה ויטמינים וירטואליים...
כנס תאומים+כמה עצות מעשיותאנונימי (פותח)
יש לי תאומות בנות שנתיים (ועוד 3 ילדים מעליהן).
זה לא היה פשוט, ועדיין לא פשוט. אבל, אני כל הזמן אומרת לעצמי שגידול הילדים בכלל הוא זמני. יבוא יום והם יהיו עצמאים, ואנחנו לא ממש נעניין אותם.
כשהייתי בהריון עם התאומות, הרגשתי שכל ספרי ההיריון לא מתאימים, וקניתי את הספר: "היריון בגדול" (את יכולה למצוא פרטים עליו באינטרנט. מומלץ בחום!
כדאי להיכנס לאתר של "המרכז לתאומים" בכתובת: http://www.twinscenter.co.il/
יש להם סדנאות הכנה, והם עורכים כל שנה כנס בנושא תאומים (ביום שלישי בשבוע הבא ב"ה בסינמטק בתל אביב).
אחרי הלידה כדאי להתקשר לכל מיני חברות (סנו, האגיס, בטר אנד דיפרנט ועוד...). מפקססים להם תעודת לידה, והם שולחים מוצרים. שווה!
בהצלחה!!!
שמחה כפולהאנונימי (פותח)
בשעה טובה ושמחה!
מהריון של ילד אחד מתפעלים, ומשניים-פי שניים ויותר...
יש לי תאומות בנות 6, שנולדו אחרי 4 גדולים. בהריון- אפשר להמשיך ולתפקד עד שהגוף משדר שהוא זקוק למנוחה. תתייעצי לגבי תוספת ויטמינים לחיזוק הגוף ולהשלמת כל מה שהתינוקות לוקחים מהגוף שלך.
אחרי הלידה- תקופת "מירוץ" עמוסה. תחפשי ותבקשי עזרה- מבני משפחה, שכנים, ובתשלום: לשחק עם הגדולים, להכין ארוחת ערב, לקחת לגן, לקפל כביסה, ולפעמים להחזיק אותם כדי שתוכלי להתקלח...
אני הנקתי כל אחת בנפרד. כדאי לקבל הדרכה מיועצת הנקה.
למרות שזה נשמע קשה,זה עובר אחרי כמה חודשי הסתגלות.  מהרגע הראשון תאומים הם משמחים ומצחיקים. כל אדם שעבר לידינו נעצר, חייך ודיבר. הרגשתי שהן מוסיפות שמחה לכל הסביבה. והדינמיקה ביניהן, המשחק והדיבור שלא נפסק לרגע, זה פלא גדול. הצגת תיאטרון תמידית. עונג כפול ומכופל. כשקצת גודלים- זה אפילו יותר קל מילד אחד שצריך לחפש לו תעסוקה. הן תמיד עסוקות אחת עם השניה.
תשמחו במתנה המיוחדת הזו!
בהצלחה, ומזל טוב!
מזל טוב!יוקטנה
איזה עצות טובות קיבלת! אני חסרת נסיון בתחום 
שכנתי הופתעה שאחרי שהניקה שלושה גדולים עד גיל מתקדם, עדיין נתקלה בקשיים בהנקת התאומים! חשוב לקבל הדרכה לקראת המתנה והאתגר! (אבל בסוף היא הניקה אותם יותר משנה)
מכרה שלי ילדה תאומים בלידה רגילה אחרי קיסרי בשבוע 41, שניהם מעל 3.5 ק"ג בלי עין הרע! 
יש סיכויים טובים ללדת בלידה רגילה (כל עוד שניהם במנח אורכי לקראת הלידה), וחשוב לא לקבל "לא", אם נאמר לך כך משום מה, אלא לחזור ולבקש פגישה (במחלקת חדרי לידה) ולראות כיצד ניתן ללדת בלידה רגילה. 
שיהיה המון בהצלחה ובכיף גם בהמשך!
אני גם אמא לתאומיםאנונימי (פותח)
מנסיון שלי לא לחסוך בעזרה אפילו שזה יעלה כסף, האמת שמאוד חשוב להתייעל בעבודה, דהיינו להאכיל ביחד כל מספר שעות קבועות, וגם לדעת שהם יכולים לישון כל הלילה הם לא צריכים אוכל בלילה, במידה ותשני בלילה נורמלי הכל ייראה אחרת.
אני תאומה וגם בהריון של תאומים...אנונימי (פותח)
הי מה שלומך? כן כן כפי שאת שומעת אני בעצמי תאומה זהה נשואה + תינוק מתוק בן שנה וחצי, ובהריון בחודש תשיעי עם תאומים זהים או תאומות זהות ( מחכים להפתעה)

תתארי לעצמך בבדיקות הראשונות של ההריון את מקבלת בשורה כזו, זה מדהים, כמובן שהייתי בהלם, כיוון שהסטטיסטיקה שלתאומה יהיו תאומים, סטטיסטיקה מאוד נמוכה....

זה דבר מדהים שהולך להיות תאומים, זה מאתגר ומעניין, ומנסיון של אימי שגידלה אותי ואת אחותי , תמיד ההתחלות קשות אבל אחר כך את פשוט נהנית מהם בצורה לא נורמלית

כמובן שלקח לי זמן להקל את הבשורה שמצד אחד גרמה לי להיות בהלם ומצד שני גרמה לי שמחה ענקית...
מאז הבשורה, התחלתי להכין את עצמי מבחינה נפשית, פיזית, וכ"ו  לעניין הזה. אז הנה כמה טיפים:
1. היום ברוך ה' יש אינטרנט ומשם מידי יום אני קוראת מאמרים שונים ומגוונים על הולדת תאומים ועל גדילתם וחינוכם, יש המון דברים מעניינים.
2. להתייעץ עם אנשים שילדו תאומים ולשאול על גידולם וכ"ו
3. צריך עזרה, אם יש מישהו או מישהי שיכולה לעזור תבקשי ללא חשש, במיוחד לאמא טרייה, אני חושבת שניתן לבקש אפילו עזרה מהמדינה למטפלת, תבררי על זה..
4. בקשר להנקה- על פי מאמרים שקראתי ניתן להניק תאומים, אבל זה ממש קשה, לכן זו החלטה אישית שלך, המצב השונה שיכול להיות הוא שישנם נשים לתאומים שמניקות תאום אחד ולשני נותנים תחליב אחר, הבעיה שנוצרת היא שהאם בלי שתרצה יוצרת העדפה לתאום שהיא מניקה, כיוון שההנקה יוצרת קשר רב יותר בין הילד לאם, וזה חבל שתהיה העדפה...
5. מה שבטוח שיותר מאחד זה אתגר, וממש מרתק, בטוח שלא ישעמם לו, לך ולא להם...ההתפתחות שלהם תלויה בך ובהם, תמיד לגרום להם להיות יחד בגידול לשים אותם יחד באוניברסיטה וכ"ו...
6. הדבר החשוב באמת- זה לא אומר שאם הם תאומים אז הם צריכים להתלבש אותו הדבר, ולחשוב אותו הדבר, ההפך הוא הנכון, חשוב מאוד שלכל אחד יהיה הכישורים שלו וההעדפות שלו וגם סגנון הלבוש שלו...יש חשיבות שיהיו דומים אבל גם שונים...

יש עוד המון עצות, אבל אוכל לספק לך אותם אולי אחרי שאלד...בלי נדר..

אז שיהיה לך כל טוב ורק תהני מעובדה מופלאה זו...

תמר
5.
התללו שהכל יעבור בשלום, השאר יבוא ממילא.אנונימי (פותח)
גידול תאומיםאנונימי (פותח)
שמחי והודי לקב"ה שנתן לך פרי בטן. יש כאלה שלא זוכות והן נתברכו בדמעות לרוב.
בתי ילדה שתי בנות תאומות והיא הניקה כל אחת למשך 7 דקות - על השעון. והשניה קיבלה שד שני גם כן 7 דקות!!

זה קל? לא . אבל כדאי. היום הן בנות 13.5 . בשנה הבאה הן תופרדנה ,כל אחת לאולפנא אחרת. היה להן מספיק יחד!
כאשר הן עדיין לא הלכו בכוחות עצמן, אחת היתה על הגב של אמן, והשניה על חזה של אמן, יש את האביזרים לכך. פשוט אינני מצויה בשם האביזר.

העיקר , השמחה . יותר קשה להשיאן. נכדותי עוד לא בגיל המתאים. אבל מתוך נסיון, אני יודעת כמה קשה "להיפרד" מבנות. כך שעכשו, שהשליטה בידיך - נצלי זאת עם חיוך גדול. אל תוותרי בחינוכן!!!!

מאחלת סבתא ל-המון המון נכדים ונינים.
תחליטי שהכל לא קשה ותראי כמה כף יהיה.
אני יודעת שעם איחולי תצטרכי להתמודד עם השותף שלך. רק בשמחה, הכל בשמחה ותראי שהחיים יפים!!!!
הבהרה לגבי הנקה על השעוןאמא מסורה
היום יודעים שזה לא נכון, הנקה "לפי שעון", היא מתכון בטוח להפחתה משמעותית בחלב עם הזמן עד שבגיל כמה חודשים כבר האמא אומרת שאין חלב.

הכי טוב במקרה כזה, להתייעץ עם יועצת/ מדריכת הנקה, במידה ואת רוצה להניק, עדיף ליצור קשר עוד לפני הלידה שתתן לך הנחיות כלליות ואחרי הלידה תדעי שהיא זמינה בשבילך.

המון מזל טוב
ובהצלחה
מה זה אומר?!~SMILE~
שמגיע לך מזל"ט!!!

ב"ה שאילו הפחדים שלך....

שתזכי לגדלם לתורה חופה ומעשים טובים ברוח ישראל סבא ותרווי מהם רק נחת יהודית אמיתית!
מזל -טוב !!אנונימי (פותח)
קודם כל - מזל טוב והרבה בריאות. שהלידה תעבור בשלום.

דבר נוסף - מנסיון - כשהקדוש-ברוך-הוא נותן תאומים, הוא גם נותן את הכח לטפל בהם.

גם לי היו 3 ילדים בבית כשנולדו התאומים, והגדול לא היה בן 6...

יש שנתיים אינטנסיביות מאוד. צריך לעשות סדרי עדיפויות, למשל-עזרה בנקיון, לא לסרב להצעות עזרה- קניות, עוגה, תבשיל. אפשר אולי לגייס עזרת משפחה למשל יום א' שעתיים אמא יום ב' 3 שעות סבתא וכו'.

והעיקר- שי'הי'ה בשמחה ובכיף ! זה אושר גדול !!
שיהיה במזל טובshindov
אפשר תמיד לקחת טיפים מהורים אחרים. לדאוג אין ממה וזה גם לא עוזר. שיהיה לך אך באושר ובנחת.
שיהיה בהצלחה!!adidav
לנו נולדו התאומים ראשונים, לדעתי זה יותר קל מאשר בהמשך, כשיש עוד ילדים בבית, אז אין לי עצות בהקשר הזה.
העצות שלי יותר טכניות:
1. מנסיונינו עדיף להשקיע בעגלה טובה וחזקה מאשר לקנות זולה שתישבר אחרי כמה חודשים ואז בלית- ברירה עוד אחת.. מאד חשוב שהעגלה תהיה צרה ותעבור ברוב הפתחים. מאד חשוב שהעגלה תהיה קלה כי מהר מאד הילדים פלוס העגלה זה 30 ומשהו קילו. דבר נוסף, כדאי שהיא תהיה קומפקטית ככל האפשר, יש הרבה עגלות ארוכות, שבולטות קדימה, ולדעתי ברוב המקרים רוצים לתפוס כמה שפחות מקום במרחב.
2. בלי היסטריה על הנקה, מה שמסתדר, כל עוד זה לא גורם לעצבים ולחץ. אני הנקתי עד גיל 9 חודשים למרות שמההתחלה בעלי קם בלילה לתת בקבוק כדי שאוכל לישון 5 שעות רצוף פעם ביממה.

והכי חשוב- בלי רגשות אשמה! כל מה שתעשי זה הכי טוב שאת יכולה.

בהצלחה!! אחרי שתלדי תקבלי המון עצות אם תרצי או לא...
פעמיים כי טוב... עצות מבעלת נסיון כפולאנונימי (פותח)
ב"ה אנו הורים לשני זוגות תאומים הזוג הראשון כבר בני 12 והזוג השני בני 4 חדשים(ועוד כמה בודדים..ב"ה תשעה ילדים בריאים ומאושרים בפערי גילאים לא גדולים במיוחד). כמה עצות חשובות-
במהלך ההריון- חשוב מאד לדעת לוותר- הבית לא חייב להיות מסודר כל הזמן, מותר לקנות אוכל/ כלים ח"פ /או כל סוג של עזרה והקלה שאת מסוגלת לחשוב עליה. להכניס לעצמך למודעות שזה זמני , אבל משתלם.  גם אם את מרגישה שאת מסוגלת- אל תתאמצי יותר מדי כי זה לא הריון רגיל ואת חייבת לשמור על הכוחות שלך. לאכול טוב, לנוח כמה שאפשר- את לא מתפנקת אלא את עושה זאת למענם! גם בעלך חייב להבין שהוא מגוייס לטובת העניין -למשל שטיפת הבית- עברה להיות באחריות בעלי במהלך ההריון- במיוחד בסופו.
לאחר הלידה- קודם כל אל תלחיצי את עצמך להניק, בוודאי לא הנקה מלאה. יש ב"ה תחליפי חלב טובים ואם הם יתרגלו לבקבוק אז יוכלו לעזור לך ולהתחלק איתך בהאכלה וגם יהיה לך קל יותר להאכיל אותם יחד (יש כל מני טכניקות כמו למשל בשני סלקלים או בישיבה מזרחית כאשר כל אחד על רגל אחרת... את כבר תמצאי את הדרך המתאימה)
באופ כללי קחי בחשבון שהשנה הראשונה היא מעייפת, מתישה אבל זו תקופה בחיים שעוברים ואחריה קוצרים את הפרות! בכל שלב שהם עוברים חשים הקלה- לומדים לשחק קצת לבד אחכ לשחק ביחד, לזחול, ללכת ,גמילה מחיתול . בערך בגיל שנתיים- שנתיים וחצי הם פשוט שני אחים חברים טובים וכבר לא תרגישי את הקושי העצום. להפך- תהני מהם ומגידולם!
חשוב לקחת עזרה מכל סוג שהוא וחשוב לעשות סווצ' בראש לדעת שעכשיו סדרי העדיפויות משתנים- אני למשל מאז הילדה מחכה בסבלנות לכל מני תיקונים שצריך לעשות בבית או סידורים שהם לא עניין של חיים ומוות וכשיהיה לנו זמן- אולי בעוד חודש אולי בעוד חצי שנה- נעשה אותם.לא להתרגש מאי סדר, מבכי, וכד'
אני משננת לעצמי ברגעים קשים ומעייפים את הפסוק" אך טוב וחסד ירדפוני כל ימי חיי"- אם ה' שלח לך תאומים סימן שתעמדי בזה בכבוד- ב"ה נסיונות בדברים טובים!
אני ממליצה לגור בסביבה תומכת- אם מתאים לך המשפחה או חברות טובות ובכלל לגור בבית קרקע זה מאד מקל. אנחנו גרים בבית קרקע בעיירה קטנה רחוק מהמשפחה אך עם שכנים טובים . לקחתי עזרה מנערה צעירה  גם בסוף ההריון- לצאת עם הקטנים לגן שעשועים עזרה בביתוכד' וגם לאחר הלידה. יש אתר יד 2 שם מצאנו עגלת תאומים. אבל הרבה דברים השאלנו מחברים או מיד שרה או מגמח אחר- בטח תסתדרו ....
בהצלחה ובשעה טובה!!!!
והעיקר לא לפחד כללאנונימי (פותח)
שלום בת אביחיל!
שמך נאה לך ואת נאה לשמך. קודם כל עליך להודות לקב"ה על הניסים ולדעת שהקב"ה אינו שולח הריון מרובה עוברים לכל אחת (לכל זוג) אלא לאותן משפחות שהוא יודע שהן תצלחנה לגדל את הילדים ברוגע, בשלווה, בכייף ובנחת. קחי את ההריון בקלות אל תהי לחוצה כי לחץ לא עוזר.העבירי את ההריון בקריאה על הנושא, יש ספרים, אתרים ומשפחות נוספות שחוו את לידת התאומים ואפילו יותר (אני מדברת מניסיון כפול ומכופל).תוכלו לשתף ולספר גם לילדיכם הגדולים יותר ואף להתייעץ עמם, לא תאמיני כמה שילדים מצליחים לבטא ולדבר על כך יותר מהמבוגרים.
אם יש לך קשר טוב עם החותנת בוודאי שהיא תוכל לעזור לך אבל שיהיה בביתך, בפינה הפרטית שלכם. יותר קל לנייד חותנת מאשר ילדים. את מקבלת חופשת לידה קצת יותר ארוכה ויש לך אפשרות לישון בזמנים שהם ישנים.אין ספק שההתארגנות צריכה להיות שונה ואחרת, במיוחד אם יש עוד ילדים בבית.בנחת, בשמחה, בחיוך וברוגע תצליחי במשימה שייעדו לך.
לגבי הנקה: אפשר להניק שניים ביחד (יש מדריכות הנקה בנושא) אבל, אפשר גם להניק אחד אחד ולתת לכל אחד את תשומת הלב הראויה לו. וכשאחד יונק השני מקבל מטרנה ובארוחה הבאה ההיפך, וכך חוזר חלילה. עד היום לא שמעתי תלונות בנושא.הילדים גדלים טוב ובצורה בריאה. החשוב יותר שלאמם יהיה כח לגדלם ושתהיה לה שמחת חיים עם כל שאר הילדים בבית והתייחסות נכונה גם לבעל - השותף לעשייה. קחי לעצמך וקחו לעצמכם מדי פעם פסק זמן לפינוק עצמי ללא הילדים, לא תאמינו כמה שהדבר מוסיף להעצמה אישית, רגשית, רוחנית וחברתית.
שיהיה לך בעז"ה לידה טובה.ותגדלי את כולם בנחת, בבריאות ובשמחה.
בשעה טובהאנונימי (פותח)
זוהי שמחה כפולה השקעה מרובעת ומחת פי שמונה.יש לי בנות תאומות בנות 7 מדהימות בלי עין הע. אין ספק שהחודשים הראשונים דורשים המון השקעה אך אין השקעה יותר אמיתית מזו והנחת שאחר כך הוא באין ארוך. הנקתי כמעט שנתיים והחויה הזו היתה מיוחדת . הרבה הצלחה

נסיון של אמא טריה טריהאנונימי (פותח)
ב"ה נולדו לנו תאומות לפני כמעט שלושה חודשים.
ההריון עבר ב"ה בסדר בלי בעיות. הייתי בשמירה כי הרופא אמר שכל מי שעם תאומים צריכה לנוח הרבה, אבל זזתי בבית ונסעתי (בטרמפים).
אני רק מקדימה שהתאומות שלנו הן ראשונות ושהן נולדו פגות (שבוע 35 אבל פיציות)
אז אנחנו באמת עברנו דירה- למקום קצת יותר נגיש ונוח (למשל שיש בו מרפאה כל יום- על כל צרה שלא תהיה)
אחרי הלידה היינו כמה שבועות אצל ההורים- זה היה ממש במקום!
בקשר להנקה- אני לא הצלחתי להניק אבל אני מתחרטת שלא ניסיתי יותר. אני ניסיתי להניק אחת כשאת השניה בעלי או חמותי מאכילים מבקבוק.
קנינו עגלה של תאומים לא יקרה ולא זולה, אבל טובה.
בגדים- לא קנינו כמעט כלום כי קיבלנו מגיסות/ שכנות וכולי- בעיקר בגדים של בנים אבל לתאומות זה ממש לא מזיז.
בינתיים לא מאוד קשה לנו- הן קמות פעם בלילה לאכול וחוזרות לישון מיד, הן לא בוכות הרבה ב"ה..
בקשר לעזרה- בעלי התחיל לעבוד לפני כמה שבועות אז חברה נמצאת איתי בשעות שהוא לא פה, וגם עוזרת לי עם הבית- לנקות, כביסה, כלים וכולי..
בקיצור- זה אפשרי וזה אפילו כיף!!!

זה נורא!אנונימי (פותח)
 נורא מה שחושבים היום על תאומים! חמודה שלי זאת ברכה גדולה מן השמיים
המון אנשים רוצים תאומים ואת לא יודעת איך לטפל בהם זה יותר קשה לטפל בשתיים מאשר אחד אבל
זאת ברכה עצומה וגם תזכרי שאסור להתייאש!
למה הצילו?! הלוואי עלי!ענת=)
סליחה קפץ...ענת=)
ב"ה

יקירה ראשית כל מזל-טוב כפול.
שנית, חברתי ללמודים ילדה תאומות לפני מס' חודשים והיא אכן מניקה את שתיהן.
מה רק שנורא נפוץ, והיא סיפרה שזה קרה לה, שלילה אחד היא חיטלה אותן בכמעט היא חיטלה את אותה בת פעמים.
אז מומלץ לעשות אין סימן של צמידים שונים בין אחד לשני כדאי לא להתבלל בינהם אם הםם היו זהים.

והעיקר הוא לבטוח בה'! הוא לא היה שולח לך 2 ביחד אם לא היה לך את הכוחות הדרושים.
ושוב המון מזל-טוב ורק שמחות!
גיסתי ילדה לפני חודשיים תאומים...עובדת השםאחרונה
זה באמת לא פשוט. כשאחד מפסיק לבכות- השני מתחיל, כשמסיימים להאכיל אחד- השני פתאום רעב...
אבל... זה מדהים!! לראות שני תינוקות חמודים וקטנטנים מתפתחים ביחד זה פשוט מקסים!
איך מתמודדים עם הקושי?
קודם כל, באמת לקבל כל עזרה- מההורים, החסרות, הסבתות, הדודות... לא להתבייש לקבל עזרה!
למרות הטיפול האינטנסיבי בהם לא להזניח את עצמך! לאכול טוב, לישון, לנוח כשאפשר...

וכמובן.. להתפלל לקב"ה שיתן לכם כח ובריאות לכם ולתינוקות.. שיהיה בשעה טובה בע"ה!
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרוםאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34אחרונה
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזה
כנ"ל חחחשמ"פאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnut
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.
וואי היא לובשת שמלה תכלתרקאני

אני אשמח לתמונה

מתאים גם לבנות?רקאני
שייןדיאן ד.אחרונה

אני קונה לקטנה רק בשיין

כי לא מוכנה לשלם את העושק הזה שנקרא נעלי צעד ראשון

אולי יעניין אותך