אז כמה שאלות:
1. כיסא בטיחות שלישי-
ילד בן שנתיים, ילד בן 9 חודשים ואני בשבוע 26.
יש לנו סלקל וכיסא של ג'וי (דגם סטדי).
רוצים לקנות כיסא חדש כדי שהסלקל יהיה בשימוש אחרי הלידה, מתלבטת בין בוסטר עם רצועות לכיסא בטיחות.
כמה דברים חשובים: שלושת הכיסאות יהיו במושב האחורי, אני לא שמה ילדים מקדימה. יש לנו נסיעות של שעה פלוס עם הילדים והם נרדמים. הכיסאות ישארו באוטו ולא נוריד אותם כל פעם או נעביר בין רכבים. רוצה לקנות בגג 700 שקל. (יוצאת מנקודת הנחה שחצי שנה אחרי הלידה בערך נצטרך כיסא נוסף כי הסלקל קטן)
איך יודעים איזה כיסא יתאים ויכנס בצורה טובה?
מה השיקולים בקניית בוסטר בעצם? אני נוטה לקנות כיסא כדי שיהיה לו נוח לישון אבל אם במילא אצטרך לעבור לבוסטר עוד שנה אז אולי עדיף כבר לקנות בוסטר?
אשמח לכל מה שיש לכן לומר בנושא.
2. איך יודעים מה מצופה מילד בן שנתיים? כןלם הולכים להנחיית הורים כדי ללמוד?
מנסה להבין אם הדרישות שלי מהילד מוגזמות או שהגיוני שהוא מסוגל להן.
לדוגמא אני מבקשת ממנו ללכת להביא את הסנדלים כי אנחנו יוצאים, לפעמים הולך להביא ולפעמים אני יכולה לבקש 300 פעם והוא לא יביא. שואלת את עצמי אם זאת ציפייה מוגזמת מילד בן שנתיים.
כנל לגבי לאסוף משחקים לבד, וכל מיני משימות שאני נותנת לו.
ובכלל, איך לומדים להציב גבולות נכון?
חייב הנחיית הורים בשביל זה?
אין לי התנגדות להנחיית הורים פשוט אני לא יודעת אם זה מתאים בגיל כזה ואם הולכים כשאין בעיה ספציפית אלא סתם ללמוד.
3. אני עם הילדים בבית, גם שנה הבאה בעז"ה. מרגישה שאיבדנו את השגרה שלנו אז מנסה לייצר אותה מחדש.
הגיוני להכתיב לילד איזה פעילות עושים עכשיו או שלדעתכן עדיף לזרום?
מתלבטת אם להתחיל סדר יום (לא נוקשה אבל בערך) שבו יש זמן שבו קוראים ספר ואז אין אפשרות לשחק; זמן שמשחקים ואז אין אפשרות לצייר ועל זה הדרך...
שייך לדעתכן או שעדיף לתת לילד לבחור את הפעילות שמתחשק לו באותו רגע?
פשוט מרגיש לי בימים האחרונים שהוא קצת מתפזר, עושה הכל אבל לא עושה כלום באמת.
תודה לכל מי שקראה עד כאן ולכל מי שיש מה לומר ולהוסיף ולהאיר.