#טיפוחטבעי
סגולות השמש.
טעות לחשוב ששמש רק מזיקה.
אומנם שהייה ממושכת בשמש ללא בקרה והגנה על העור כן יכולה לגרום לנזקים, אבל הגוף שלנו זקוק לקרינת שמש. לשמש השפעה טובה על נראות העור ועל בריאות הגוף והנפש בכללי.
אז כמה נקודות מעניינות:
*שמש היא אנרגיה.
ה' הכניס באנרגיית שמש סגולות הבאות: חמימות, אופטימיות, שמחה, מרץ, מוטיבציה, חדרה למטרה. לעומת זאת, אנרגיה של לבנה מקררת, יש לה סגולות של רוגע, משרה שינה טובה. לשמש יש אנרגיה זכרית וללבנה אנרגיה נשית ואת שתיהן צריך כדי להגיע לאיזון.
ההשפעה של שמש הכי טובה בשעות הזריחה.
מה שמעניין, שגם במדינות קרות ובחורף, כשהשמש לא מחממת, האנרגיה הזאת עדיין קיימת . ובן אדם שיקום מוקדם יספוג אותה גם בשיא החורף.
*חשיבות של סדר יום ושילוב של שמש ותנועה.
לסדר יום יש חשיבות גדולה. זה חשוב לדעת מה לעשות בכל פרקי הזמן. כשהשמש עולה זה זמן מושלם לעסוק בעבודה רוחנית כמו: תפילה, מדיטציה, לימוד תורה, כתיבה.
בוקר זה גם זמן טוב לפעילות גופנית ויוגה, רוב הריפוי באמצעות פעילות קורה בגוף דווקא בבוקר.
שעות הבוקר המאוחרות ושעות הצהריים זה זמן ללמידה ועבודה, בהם יש הכי הרבה ריכוז. בשעות אחה"צ יש ירידה בריכוז.
שעות הערב, בהם השמש שוקעת, והלבנה יוצאת, זה זמן להרגעות, מנוחה, אהבה ויצירת קשרים. הפעילות הגופנית בשעות האלה פחות מכוונת לריפוי הגוף, אלא יותר להרגעות הגוף.
מי שעובד/ לומד בשעות הערב, כדאי לו לפחות פעם פעמיים בשבוע להקדיש את הזמן הזה למשפחה על ידי לדוגמא: הליכה זוגית בשעות הערב, שיחה, לימוד משותף.
ללכת ללשון מומלץ מקסימום בשעה 22 כדי שהנפש והגוף ינוחו בצורה מקסימלית. בין השעות 21-00 מופרשים הורמונים שנותנים מנוחה למח שלנו.
*תזונה ושמש.
בבוקר כשהשמש רק יוצאת, גם לגוף ולמערכת העיכול לוקח זמן להתעורר, לכן כדאי לאכול דברים קלילים שלא יקשו על מערכת העיכול.
לאכול פירות, אגוזים (אגב הם גם מבשילים תחת השמש)יתנו אנרגיה וגם על הדרך יעשו "ניקוי רעלים" לגוף. כמו שאמרתי רוב הריפוי בגוף מתבצע בשעות הבוקר.
הארוחה הכי כבדה צריכה להיות בשעות הצהריים (זה הזמן שהחמה נמצאת בשיא שלה ואגב גם החיטים מבשילים תחת השמש הקופחת).
לפירוק מזון נדרשת אנרגיית חום (גם רמב"ם מדבר על זה הרבה) וזה הזמן בו יש הכי הרבה חום בגוף שלנו, לכן המזון יתפרק מהר יותר.
שעות הערב, כשחמה שוקעת, זה זמן להמעיט באכילה כי כבר כח העיכול נחלש בשעות האלה.
רציתי לדבר בקצרה על תועלת השמש, אבל בסוף נגעתי בכל כך הרבה נקודות. אני לא מומחית לתזונה ולרפואה טבעית. זאת תורה שלמה ויש בזה כל כך הרבה גישות שונות. פשוט זה נושא שמאוד בער אצלי לשתף אותכן, כי הידע הזה גרם לי לעשות שינויים טובים בחיים שלי. ואולי עוד מישהי תמצא את הפוסט הזה לתועלת .