למה הילדים שמחים כל כך? כי הם חיים בהווה, הם חיים את הרגע.
בן אדם לא נהנה מהחיים רק כי הוא חי בעתיד או בעבר.
מחשבות על העתיד בקטע מוגזם מלחיצות. "כשאקנה בית", "כשהילדים יגדלו", "כשאצא לחופשה"...אז בטוח אתחיל להנות. אבל כבר ברגע הזה אפשר להנות מהטבע שסובב אותך, מאנשים הקרובים אלייך, ממקום שאת גרה בו.
גם יותר מדי מחשבות על העבר מדכאות את הבן אדם ועושות את הבן אדם זקן. מכירות את האנשים שכל החיים חיים בגעגוע לעבר: "איך פעם הלחם עלה רק שקל...." מדי פעם זה בסדר קצת נוסטלגיה, אבל צריך להתקדם, להנות ממה שקורה היום.
ממה מתחילים לחיות עכשיו? מלראות את הטוב במצב כרגע.
להאמין בטוב.
להאמין בטוב בעיר שלך, בכל עיר יש את הקסם שלה.
להאמין בטוב במדינה שלך. יש כל כך הרבה טוב במדינה שלנו שאין במדינות אחרות.(כאחת שעלתה מבריה"מ יש לי עם מה להשוות. לדוגמא שם לתת שוחד לשוטר זה משהו די ברור מאליו ויש על זה הרבה בדיחות).
יש לנו מדינה שיש בה חוק ביטוח בריאות חובה, יש לנו את התורה והמסורת ועקרונות שנשמרו וקמים לתחיה. המון ארגוני חסד שדואגות לאוכלוסיות חלשות, ועם שלם עם לב ענק שעבר הרבה ונשאר מאוחד.
בדיוק ההפך ממה שתקשורת מנסה להסיט.
שמעתי משהו חכם מאוד.
אני לא כזה אוהבת לדבר על פוליטיקה, אבל יש לי איזה מסר להעביר שקשור בעקיפין.
אתן יודעות איך פעם היו מנצחים את האויב במחלחמות?
הצד שרצה לנצח היה משחיל מסרים סמויים של הסטה על המנהיג בתוך העם שרצה לנצח אותו. העם היה מאבד את האמון במנהיג שלו והיה מאבד תקווה וכך היו נוצרות קבוצות שהיו נלחמות אחת בשניה.
זה בדיוק מה שקורה במדינה שלנו, עם כל המסרים שמועברים בתקשורת.
אני לא אומרת שהפוליטיקאים הם טלית שכולה תכלת .
אבל גם לעם יש כח. ולא, לא בלהסיט.
להפך, בלראות ולדבר גם על ההטוב שנעשה במדינה. בלהאמין בטוב.
מה קורה לילד שההורים שלו איבדו תקווה ולא מאמינים בו, שכל המורים והילדים מסיטים נגדו? גדל להיות בריון, עבריין, גנב וכו'.
ואתן יודעות מה זה כשמדינה שלמה מדברת רע על מישהו? איזה כח שלילי זה שמופעל על בן אדם? גם אם מנהיג נשאר בו טיפה של טוב, האנרגיה השלילית הזאת, הוא לא יכול עליה! ונבואה מגשימה את עצמה, הוא באמת הופך להיות מושחת.
ותחשבו טוב טוב, אם אתם הייתם במקומם האם הייתם מצליחים לעמוד נגד כל הפיתויים ולהשאר חזקים? והאם עם כל הרצון הטוב הייתם מצליחים לשנות משהו במערכת הזאת שמופעל עליה כל כך הרבה לחץ?
עזבו אותכם מדיבורים מיותרים שלא מובילים לשום מקום, פשוט תתעסקו בטוב. אפילו אם זה רק בתוך הבית שלכם פנימה. 🏡
ואולי יום אחד את/ה או ילד/ה שלך יהיו במעמד של כח. תדאג/י שתהיו מספיק חזקים ובעלי עקרונות איתנים.