קצת רקע: נשואה קצת פחות משנה. מנענו חצי שנה וב"ה די מהר נכנסתי להריון. כרגע אני ב"ה מתחילה חודש חמישי, לפני שבועיים עברנו דירה, עוד שבועיים אני מתחילה סטאז' במשרה מלאה ואינטסיבית ושואבת. ההורים שלי בתהליכי גירושין בארבעה חודשים האחרונים, הגט אמור להגיע בשבועיים הקרובים... גירושין לא פשוטים בכלל, על רקע נפשי + חזרה בשאלה של אחד מההורים. תקופה באמת קשה, עצובה ושמחה בו זמנית, ובעיקר מבלבלת ומתישה ומציפה מאוד מאוד. הבשורה על ההריון ועל הגירושין הגיעה ממש בהפרש של כמה ימים.
בתיכון הייתה לי תקופה של התקפי חרדה שעברו מעצמם, לא הלכתי לטיפול או משהו כזה...
אני מרגישה על סף תקופה רעה, מפחדת שהתקפי החרדה יחזרו ויתפרצו שוב עם תחילת העבודה או עם הלידה.
הרבה דברים רעועים לי, ואני רוצה לטפל בעצמי ולא לחכות שהכל יתפוצץ.
איך מתחילים לחפש מטפלת רגשית? איך אני יודעת מה מתאים לי?
מוכנה להוציא סכום (תהיה עזרה כלכלית מאמא שלי), אבל מעדיפה שלא יהיה בשמיים... אז נראלי שעדיף לא פסיכולוגית קלינית, אלא יותר בכיוון של מטפלת רגשית/ עוסית קלינית... כן מישהי מקצועית ומוכשרת ורגישה, לא מחפשת הכי זול שיש (ואין זול בדברים האלו
) אבל גם לא 500+₪ למפגש של 40 דק'.חשוב לי שתהיה דתיה, או לפחות מישהי שעבדה עם אוכלוסיה דתית ומבינה באמת באמת את הניואנסים.
מישהי שנותנת גם כלים פרקטיים, אולי אפילו בעיקר פרקטית, שתהיה שכלתנית וגם רגישה.. לא מישהי בסגנון רוחניקי/ מעופף.
אמנם סיפור הרקע מורכב, אבל סהכ אני ילדה טובה ירושלים ולא מאוד מתוסבכת.. אז לא מחפשת מישהי שתחפור לי בעבר ותחפש משם כל מיני כתמים שחורים, אלא מישהי שתעזור לי לשלוט במוצפות, בחרדות, בלחץ... שתתן לי כלים, שתעשה לי סדר בסערה שאני נתונה בה, שתעזור לי לבנות חוסן ובטחון עצמי.
מחפשת באזור חדרה, פרדס חנה, חריש וכו'. אם יש המלצה על מישהי מצויינת שעונה בול על כל הדרישות - מוכנה להרחיק גם לאזור נתניה, חיפה וכל מה שבטווח... אבל בהחלט מעדיפה יותר קרוב אליי.
ועוד שאלה - מה דעתכן על טיפול בזום? בעד/ נגד?
עצות ותובנות איך לחפש בעצמי יתקבלו בברכה, וגם המלצות כמובן.
תודה מראש, בשורות טובות וברכות על ראשכן

יש לי המלצות על כמה..
תודה על התגובה!