השארתי אותו רק לשעה וחצי, אפילו שהמעון היה פתוח עוד. אני מעדיפה לעשות לו הסתגלות הדרגתית, כי יש לי אפשרות. המחזה קורע הלב שראיתי כשבאתי לאסוף אותו לא משחרר אותי. כל מטפלת מרגיעה שני תינוקות צורחים, אחד בכל יד. שאר התינוקות צורחים על הרצפה בחוסר אונים. אני יודעת שזה טבעי וזה רק היום הראשון. שלאט לאט הם יתרגלו וירגעו ואז המטפלות יוכלו לתת מענה נרחב יותר. אבל עדיין היה קשה לראות את זה. בהצלחה לנו מחר...
וכמה תהיות:
1. זה חדר פיצקי בשביל 18 ילדים. הם לא רומסים אחד את השני? אני מניחה שזה עומד בתקן...
2. הוא הכי גדול בקבוצה של הקטנים. היחיד שהולך, יש אחד שעומד וזהו. בקבוצה של 18...
גם מבחינה מוטורית- אתמול כשישנו שם כולם, הורים וילדים ראיתי שהוציאו המון בובות. הוא השתעמם ממש ומצא בצד קוביות מגנטיות. בנינו יחד מגדל גבוה. שאר הילדים אפילו לא ניסו לבנות, הכי מתקדם היה להקיש קוביה בקוביה.
בבית הוא מצייר קצת ואפילו עשינו פעם אחת מדבקות. כשאמא אחרת שאלה המטפלת אמרה שהם יעשו דברים מהסוג הזה בעוד כמה שבועות.
אני מפחדת שלא יהיו לו שם אתגרים וסיבות להתקדם. הגדולה שלי גם היתה הכי מפותחת במסגרת שלה סביב הגיל הזה וממש ראיתי איך זה תוקע אותה. היא היתה חצי שבוע שם וחצי שבוע בבית וממש הרגישו שהיא מחפשת ללמוד כשהיא חזרה משם ואת התסכול מזה שיום שלם ישבה על שטיח עם תינוקות שבקושי זוחלים.
הוא גם אומר די הרבה מילים, אבל שמעתי עוד אחד מפטפט שם. אז מקווה שזה לפחות יהיה בסדר.
יש לי מה לעשות בנידון? עדיף לחכות ולראות אם הוא באמת כל כך מתקדם לעומת האחרים או שזה רק רושם ראשוני?
אוף 😪 חשבתי שאם הוא במעון תמ"ת ולא פרטי יש פחות דאגה בכיוון הזה...
3. לא היו שם בכלל מכוניות 😱 מה יעשה הבחור שכל היום צועק "אן אן אן" ויודע לחקות קולות של כלי תחבורה שונים?!