הסתגלות מתישהחדשה כאן 1
כמה ימים שיש גן?
כלום ושום דבר וכבר הצליחו לשגע אותי
אתמול הילדה חוזרת לי ספוגה פיפי ברמה שאפילו בשיער שלה יש פיפי בנעליים? שלולית פיפי.
מספרת לי שלא הפסיקה לבכות מהרגע שיצאתי ברח לה פיפי הצוות הביא סמרטוט וניקה אבל לא החליפו לה.
שאלתי בקבוצה עם זה קרה לעוד אמהות.. והן ענו לי שדווקא לילדים שלהם החליפו אז אמרתי שאחייג לגננת אסביר לה שהילדה הייתה איתי בבית המון זמן ואולי קצת יותר תשומת לב תעזור. השיחה איתה הייתה מאוד נעימה וממש נערכה כמה דק בלבד

הגננת בקשה שאגיע לקחת את הילדה כי ביא לא רגוע
ובקשה שאשמור על פרטיות הילדה שזה ממש לא נעים שהורים מספרים לה שגידפתי אותה את הגן והצוות בקבוצת הורים
שלחתי לה את הצילומים של השיחה שלי מהקבוצה והוספתי לה שלא כתבתי משהו לא עינייני או לא תקין. בסך הכל שאלתי שאלה לגיטימית מאוד! אם מישהו היה ניגש לחבק את הילדה ולנסות להרגיע היה מרגיש שהילדה מטפטפטפת פיפי מכל כיון .. יש לה 4 סטים להחלפה בתיק!

עכשיו בא לי לצעוק בקול שגם אם היה בא לי לצאת עליהם בקבוצה הייתי עושה את זה אלף פעם! שילמדו לעבוד ומי שלא אוהבת את המקצוע שלא תעשה את זה!!!!!!!! מה העיניין בקבוצה של הורים (בלי הגננת) אם כל המידע מגיע אליה בסופו של דבר??????? אז שיוסיפו אותה ושתהיה מעודכנת בהכל מהכל

תודה שיש איפה לפרוק
צריך תמיד לזכור שאחת האמהות בקבוצה יכולה להיותבתי 123
החברה הכי טובה או קרובת משפחה של הגננת.
מה שלי נראה.. את לא חייבת לקבל
תנסי לרתום את הצוות לצד שלך. אני מציעה לך במקום להצטדק להתנצל.
תגידי שממש לא היתה לך כוונה אבל עכשיו את מבינה שבקבוצת הורים זה יכול להתפרש לכל אחת בצורה אחרת.
תחמיאי להן ותגידי שזה בכלל לא קשור אליהן זה בגלל שזו מסגרת ראשונה ואת בטוחה שהן הכי מקצועיות והכי מנוסות לדעת מה לעשות
לא בא לי לקק להן בשום צורהחדשה כאן 1
אין לי סבלנות לדברים כאלה
אני לא בגנון גם אם היה בא לי לרשום שהגן על הפנים הייתי כותבת אבל זה לא היה הכיון בסהכ שאלתי אם יש ילדים גמולים ומי שפספס החליפו לו גם זה לא טוב?
אהובה,חלומות חלמתי
איזה סיטואציה קשה זה לקבל את הבת שלך אחרי יום כזה רטובה. זה כואב עד נימי הנפש הקטנים.
אז דבר ראשון- חיבוק ממש

דבר שני,
אני מסכימה עם בתי שעכשיו את צריכה לגייס את הצוות לטובת הבת שלך. זה לא ללקק, לא צריך להגזים לקיצוניות השניה, אבל מבטיחה לך שלטובת הבת שלך את צריכה עכשיו לראות איך את מגייסת את הצוות לטובתה. ומעולה שאת פורקת פה את הכעס והתסכול, אבל לא מול הצוות, זה לא יועיל לביתך המתוקה..

בהצלחה!!!
זה ממש לא נקרא ללקק. תחשבי שלא משנה כמה הצוותבתי 123
מנוסה כל קבוצה חדשה זה להכיר מחדש בנות חדשות בקבוצה גדולה כל אחת והצרכים האישיים שלה בתנאים שלא ממש מאפשרים.
והן נתונות לעין מפקחת מתמדת של ההורים זה לא פשוט בכלל
פרגון נותן כוח ומוטיבציה. גם כשיש ביקורת צריך למצוא דרך להשחיל אותה יחד עם פרגון ואהבה
אין לי סבלנות לתת מחמאות על הדרך שאני נותבת ביקורתחדשה כאן 1
אני כועסת שאתמול הילדה הייתה ספוגה בפיפי ואף אחד לא שם לב כמה שעות שאף אחד לא הציע לה עזרה להחליף לה ועוד היום כועסת עלי שלא שמרתי על פרטיות הילדה וגידפתי אותן בקבוצה בזמן שאני רק שאלתי שאלה תמימה
עצוב לי מאודדדד
מבינה אותך ממש. את צודקת במאה אחוזבתי 123
אם את רוצה חיבוקים ועידודים אני מוסרת לך חופשי🙂
אבל זו האמת את רוצה שיהיה טוב לבת שלך וברוב המקרים במערכת החינוך ללכת עם האמת בצורה ישירה זו לא הדרך
מצער שזה כך האמת, אבל גם לזה יש גבולהמקורית
ילדה שחוזרת רטובה מפיפי זה לא תקין.
גם בגן עירייה. לפי חוזר מנכל.
ולא לכולם מתאים להיות פוליטיקאים האמת.. ולא בכל מצב זה נכון.
אני מניחה שיש כמה ימים של חסד שצריך לתת למסגרת, אבל פה זה כבר מגיע לפסים אישיים ולא רלוונטיים. וגננת שמגיבה כך עלולה להשליך על הילדה. אנושית ככל שתהיה הגננת, היא לא נקייה מנגיעות אישיות שמשפיעות עליה.
אני מסכימה עם @מוריה
אולי כדאי לברר לגבי מסגרת אחרת. ובינתיים לא לפתוח מלחמות אבל כן לעמוד על שלך, ולא לשתף כלום בקבוצה של ההורים.
לא הבנתי.מוריה
זה שהם השאירו אותה רטובה זה לא לבייש אותה?
זה לא לפגוע בפרטיות שלה?

פייר, אני הייתי מחפשת גן אחר.
זאת הנקודה שהתכוונתי !!חדשה כאן 1
להחזיר לי אותה אחרי 4 שעות מפוצצת פיפי זה תקין .. ונסלח אבל שכתבתי בקבוצה של האמהות זה לא בסדר? התייעצתי בדקתי שיתפתי לפני שהתקשרתי לבזבז לך את הזמן גננת יקרה .. יש ממב שזה קרה לעוד ילדים ויש מצב שאצל הילדה שלי זה מקרה מיוחד
אני חושבת שיש כאן כמה דבריםחדשה_פה

דבר ראשון על בשרי למדתי שקבוצות הם לא דבר פרטי ותמיד דברים זולגים

כך שהייתי נזהרת מלשאול דברים כאלו בקבוצה אלא שואלת אמא או שתיים בפרטי.

בתכלס כרגע המטרה שלך זה לא להיות צודקת אלא לגרום לגננת להרגיש שאת סומכת עליה לפחות קצת ולהחזיר אווירה טובה.

וכמובן לעצם הענין זה ממש לא לעניין שילדה מפספסת ולא מחליפים. יכול לקרות בימים ראשונים ובבלגן הראשוני שלא שמים לב אבל בגדול הם צריכים. 

מה שהייתי עושה זה נושמת עמוק ומדברת שוב עם הגננת.. תחמיאי קצת ותגידי כמה דברים טובים ותדגישי שוב שלא היתה לך שוב כוונה להתלונן עליה אלא רצית לדעת מה מקובל בעניין הזה .

ואז אם תבואי בבקשות או שאלות זה יכול להתקבל אחרת.

במקביל הייתי מלמדת את הילדה לבקש ולהגיד כל דבר.

זה מה שכתבתי בקבוצהחדשה כאן 1
שהבנתי ואצור קשר עם הגננת ..
היה מאוחר שלחתי לה הודעה וממש התנצלתי על השעה ואמרתי לה שלא יצא לנו לשוחח לפני הגן כי לא הייתה אספת הורים מסודרת. אבל חשוב לי להסביר לה שהילדה הייתה איתי בבית 3 שנים אין בא סבתא או משפחה בתמונה רק איתי! היא סופר ביישנית בתוך חברה ובטח שבגן. ואז שיתפתי אותה שלקחנו את הילדה ב 12:30 שהיא ספוגה ורטובה מפיפי .. והילדה בעצמה אמרה לי אמא ניקו עם סמרטוט אבל לא החליפו לי. אז אמרתי לגננת שהיא בישניימת אבל אסביר לה שיש בתיק בגדי החלפה.. ושהיא יכולה לבקש עזרה מהצוות רק שיתנו לה את הבגדים והיא תחליף לבד היא אמרה בסדר אבל היא לא מבטיחה שהיא לא תחזור גם מחר רטובה יש הרבה ילדים ומעט מאוד צוות. נשמתי ואמרתי לה תודה רבה! מאוד החמאתי לה 3 דק שיחה מתוכם 2.5 דק התנצלות שבכלל חייגתי
צריך להיות מאוד מאופק לקבל ילד עם שלולית של פיפי
מבחינתי זה משהו שלא נתפס התחושה הרטובה מאוד לא נעיצה בטח שככה צריך להיות כמה שעות .. מוכנה שיקראו לי כל פעם אבל שיעדכנו!
ואם להיות אמיתיתחדשה כאן 1
זה מעציב שזאת הדרך..
כל אחת מבינה מה שהיא רוצה אבל אם להעביר מידה לפחות שיהיה מדויק! אם זה קבוצה של אמהות בלבד למה להוציא הודעות? וגם שהוציאו לפחות שיהיה מדויק
עצבנית ועצובה שהילדה צריכה להעביר הרבה שעות במערכת המיושנת הזאת
אני בהלםםםםםםםשירה_11

שהיא אמרה שהיא לא מבטיחה שהילדה לא תחזור רטובה, עד, אבל עד כאן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הלם

אין לי מילים,

אם לא הייתה תחילת שנה הייתי דואגת להסביר לה שלא כדאי לה להחזיר את הילדה רטובה עם פיפי,

יש הרבה ילדים שיביאו עוד מטפלות,\

ההתנהלות במעונות לפעמים ממוציאה אותי מדעתי.

לפי מה שהבנתי ועל פי זה הגבתי. זה גן שלבתי 123
משרד בחינוך ולא מעון
גם על פי חוק אסור להן להשאיר ילדה רטובה אבל מי שמכיר את הגנים יודע שבתחילת שנה זה לפעמים בלתי אפשרי למנוע את זה לגמרי
אז לשלוח ילדה רטובה מפיפי? לא נשמע לי הגיוני משוםפה לקצת
סיבה...

מבינה שזה קרה ולא שמו לב אבל להגיד לאמא שיש מצב שזה יקרה שוב? אני לא הייתי אומרת תודה רבה אחרי אמירה כזאת אלא דורשת הסברים למה נראה למישהו הגיוני להשאיר ילדה רטובה מפיפי.
לא נעים להיות רטוב, לא נעים לילדים אחרים להיות ליד ילד רטוב ולא נעים להיות ליד ילד שמריח פיפי.
סליחה אבל זה לא הגיוני ולא מתקבל על הדעת משום סיבה.

ואני מכירה את הגנים, הייתי גננת בעצמי, בגיל הזה.
לרגע לא הייתי חושבת לשלוח ילד ככה בסוף יום או להגיד דבר כזה לאמא שלו.
מסכימה לכל מילהאחת פשוטה
לא הייתי נותנת מחמאות ובהחלט הייתי כותבת בקבוצה כדי לראות אם זה מקרה מיקרי במיוחד או חלק מהתנהלות.

להשאיר ילדה עם פיפי זה נורא, ואם אין לכם כח עזר שיחליף לה אז המינימום של המינמיום הנדרש זה להתקשר לאבא/אמא ולאמר להם לבא להחליף לה אם הם יכולים. (וגם זה רק במקרה קיצוני של תחילת שנה וכאלו)
נשמע כמו התנערות של הגננתשירה_11

קשה לי לשמוע את זה,

לא מתחייבת שלא תחזור רטובה... אין סיבה הגיונית לזה

גם ליחדשה כאן 1
אבל שתקתי כיבדתי אותה
סיכמנו שאוציא אותה מוקדם כי קשה לה ממש
אהל היא לא צריכה לכעוס עלי שכתבתי בקבוצה של האמהות שאלה לגיטימית!
היא ״נפגעה״ ואני אמורה מחר לסמוך עליהן שלא יענישו את הילדה שלי
ממש לא נעים. וממש קשה לי המחשבה שהיא צריכה להיות שם
זב לא מעון.. גן עירייהחדשה כאן 1
ואמרתי לה גם אתמול.חדשה כאן 1
אם חסר צוות אני מוכנה להצטרף! גם בשביל 1.90 לשעה
וואי באמת הזויחדשה_פה

מסכנה..

אני ממש מבינה אותך זה תחושה נוראית להרגיש שילד חוזר ככה...

מצד שני לא כדאי שתשדרי לילדה שהיא מסכנה או שהם לא טובות כי אז את עוד מורידה את הסיכוי שהיא תסתגל.

אולי תפני לאחת מהגננות האחרות? שיותר מטפלות בדברים הטכניים.

הייתי כרגע מחכה לראות מה קורה - כמה זמן היא גמולה?

אני חושבת שמה שמקובל בגני עיריה זה שמתקשרים לאמא שתבוא להחליף. לא כל גננת תחליף למרבה הצער...

אז לבקש שיתקשרו אליך זה בטח לגיטימי

שיתקשרו אני זמינהחדשה כאן 1
ואעשה את זה בשמחה
אבל איזה מן מקצוע זה שהן עם הילדים יותר מחצי יום ולא מוכנות לעשות דברים כאלה או לא שמות לב לדברים כאלה? היה צריך לגשת וללטף את הילדה בשביל להבין שהיא ספוגה .. רואים אתה זה יופי על בגדים בהירים .. בקשר לקבוצה של האמהות.. לא כתבתי משהו שהוא לא בסדרררררר לעזאלאל למה אמהות מעבירות בכלל מידע משם?????
בת כמה הילדה?מהלכת בדרכה
אם מדובר בגן טט"ח הן חייבות ע"פ חוזר מנכ"ל להחליף לה. ולא להציע להן להגיע ולעזור, עם כל הכבוד בשביל זה יש סייעת.
אם היא תבקש שיתקשרו אליהשירה_11

אפילו לא יחשבו לנסות למצוא זמן להחליף לה מיד יתקשרו.

אני חושבת שזה לגיטימי שילד מפספ מידי פעם מותר להן להחליף.

בדגש על ממש מידי פעם כלומר מקרים חריגים,

לא כמו אמא שהייתה לי במעון שהחליטה שהבן שלה גמול, מעולם הוא לא עשה באסלה,

וכל היום זה היה להחליף לו את הפיפי ועוד דברים אחרים, זה גם לא נעים לילד,

אם הייתי המטפלת הראשית שם הייתי דואגת להסביר לה שגמול שרק מפסספס שתבוא הלחליף לו,

אם היא בטחה השוא גמול 

מה שמקובל מאיזה בחינה?בוקר אור
מבחינה חוקית?
אצלנו אף פעם לא התקשרו שאבוא להחליףבארץ אהבתי
וקרה לי כמה פעמים שהילדים שלי פספסו בגן, בעיקר בתחילת השנה.
תמיד הם חזרו עם בגדים נקיים (לפעמים בגדים שאני שלחתי ולפעמים בגדים של הגן שאחר כך החזרנו), והבגדים המלוכלכים בשקית.
מזתומרת לא מבטיחה??????????כי לעולם חסדו
ביי ביי לגן הזה.
אני לא מאמינה שהיא אמרה לך את זה ככה.
תקשיבי... לצערי את חכולה להיןת צודקת עד מחרמקרמה
אבל בשורה התחתונה זה לא משנה
יש םה ילדה קטנה והיא הכי חשובה

יכולה לספר לך שאתמול הגעתי לילד רטוב (כולל החצאית של הסייעת).
עם דמעות ענקיות
שלא אכל כלום כל היום

היה ברור לי שאני חייבת לגייס את הצוות
וכל האמצעים כשרים

שלחתי אתמול הודעה לגננת שלאפרוח מאוד קשה ומתי נח לה לדבר טלפונית או שאני אגיע לגן.
השארתי לה את האופציות רק תגידי מתי נח
ונופנפתי בהודעה קצרה שזה תחילת שנה וזה טבעי שקשה.

זה השלב שהיה בא לי להתפוצץ
אבל אז איש צדיק אמר לי להציב את המטרה מול העניים

אז שלחתי לה מגילה
כתבתי תודה על המענה וקיוויתי לדבר איתה אבל אני מבינה שתחילת שנה היא עמוסה אז אני שולחת חה הודעה במקום

החמאתי לה,
החמאתי לילד
כתבתי שאני צריכה את העזרה שלהם וכתבתי מה אני חושבת שיעזור

הודעתי לה שהיום אני אגיע בבוקר ואשאר איתו בגן
ואוציא טותו מוקדם

הגענו הבוקר עם שוקולד והבאנו לסייעת מאתמול ואמרנו תודה וסליחה על השלולית
ישבתי איתו בגן שעה ודיברתי עם הגננת הכי בטוב
התעניינתי בה ובעבודה שלה
שילבנו איתנו ילדים אחרים שבכו והארתי לה שאני באה בטוב
אמרתי שאני זמינה להקפצות מתי שרק צריך
השווצתי בילד ובכל החמידות והחוזקותקלו

ובאמת הילד שלי קיבל היום יחס vip
וחזר הביתה הרבה יותר טוב נפשית מאתמול

תפעילי כל מניפולציה אפשרית.
זה שווה את זה

את מלחמות הצדק תשאירי מאחור
הם לא יעזרו...

וחיבוק!
אין דבר מכשיר לב מלקבל ילד רטוב
גם אני עשיתי את השיחה הזאת אתמול בערבחדשה כאן 1
עם הגננת בטלפון..
היה יחסית מאוחר 20 ומשהו.. אז התנצלתי אלף פעם שיצא שאדבר איתה בטלפון וזה עדיף מהבוקר שקשה ועמוס לה עם הילדים הבוכים. הסברתי לה שהילדה איתי בבית 3 שנים וכנראה היא הישנות ולא מרגישה מספיק בטחון היא חזרה לי רטובה מפיפי אמרה שניקו אבל לא החליפו לה הייתה שיחה קצרה עינינית ומאוד נעימה! התנצלתי קבלתי תשובה והיום גם הילדה שלי קבלה יחס יפה .... עד ש הלכתי לקחת איתה .. הגננת הוציאה לי את הילדה בוכה בוכה מאוד והסבירה לי שלהבא היא מבקשת שאני אשמור על פרטיות הילדה ולא אשתף בקבוצה ובפוסטמם בפייסבוק את דעתי על הגן! קודם כל הייתי בהלם! הרי זאת קבוצת אמהות? עם הגננת יש קבוצה אחרת למה למדף מידע לא נכון? התנצלתי ושלחתי לה צילומי מסך של השיחה שלי בקבוצה ובקשתי ממנה שתסביר לי מה לא בסדר במה שכתבתי כמובן שגם יצאתי מהקבוצה איתן. אם יש לה פוסט שאני כתבתי שתראה לי על מה היא מדברת כי אין לי פייסבוק פעיל בכלל! ברגע שיעלה לי אני יצא עליה ב 200 קמש ומצידי שהילדה תשאר בבית עוד שנה כועסת שהתייעצות בקבוצה של ההורים לא תקין.. אבל להחזיר לי ילדה מפוצצת פיפי אחרי 4 שעות זה בסדר גמור
וקבלה מליון מחמאות אתמולחדשה כאן 1
היא לא עובדת בחינם! היא מקבלת משכורת
היא צריכה לחנך את הילדים ולא אותי
אני רק מנסה לחשובשירה_11

מה הייתה עושה לי אמא שהייתי מחזירה את הילד שלה רטוב 

אם זה חד פעמי מחוסר תשומת לב בגלל ההתחלההמקורית
זה עובר מסך. אצלי לפחות..
אבל גם תלוי בגישה.
מה ז"א לא מבטיחה שלא יקרה שוב? היא לא פה ליופי. מפקידים בידיה את הדבר הכי חשוב לנו בלב כבד והיא צריכה לקחת את התפקיד שלה ברצינות. וכן, גם פספוסים כלולים.
היא ממש מתנהלת ביהירות
הילדה גם בכתה. אז מישהו היה צריך לגשת אליהאורוש3
בכל מקרה ואז כבר לראות שהיא רטובה ולטפל בזה. לא עובר מסך. מסכימה עם היתר.
אני חושבת שזה קורה.מוריה
אבל המכלול שם כבר מכעיס. אותי לפחות.
גיל 3 הם ממש פיציםבתי 123
רובם עדיין זקוקים ליחס אישי וחום וגם לגמילה ושנת צהריים.
הכניסו את גיל שלוש למשרד החינוך מתוך כוונה להקל על ההורים. ועוד לחשוב שבהתחלה היתה רק סייעת אחת עד שעשו מאבק.
לפעמים להשאיר בבית או לשלוח לגן פרטי זו בהחלט אופציה שצריך לשקול אם יש אפשרות כזו
הכעס שלך לגמרי מובןמקרמה
וגם האכזבה
את צודקת בכל מילה
ומותר גם להעיר לצוות ולהציב קו אדום ולהגיד מה את מצפה.

אבל להתפוצץ עליה (והיא לגמרי הרוויחה את זה ביושר) לא יעזור לבת שלך
קשה לאהוב ילדה של אמא שמקוטלגת כלא נחמדה.

הייתי יוזמת שיחה
אומרת שאת מרגישה שיש בניכם אי הבנה ולא בא לא להתחיל ברגל שמאל
תסבירי שעד היום הילדה היתה איתך בהית ורק רצית להבין מה מקובל, לרגע לא היתה לך כוונה רעה ושתפתחו דף חדש כי בשורה התחתונה יש פה ילדה קטנה שצריכה שתשתפו פעולה

תתמודדי איתה ואני בטוחה שתצאי גדולה

אני יודעת שקשה לעשות את זה אבל תנתקי רגש.

תפעלי חכם

ובחיי שאני לא מבינה את המדליפה מקבוצת הורים.
קבוצת הורים ותקשורת זה כח כל כך חשוב בימינו
זה לא אותו מקרה, קשיי הסתגלות הם מובנים.כי לעולם חסדו
להשאיר ילדה רטובה מפיפי כמה שעות זו חוצפה.
תשמעי, הייתי גננת...הריון ולידה_פצ
זה לא לגיטימי שלא החליפו לילדה בגדים.
אם היו עמוסים אז לפחות מתנצלים שכרגע היו באמצע משהו ועמדו להחליף לה... ממש לא אומרים שלא מבטיחים שזה לא יקרה שוב.
אמהות הזויות גננת גםאורוש3
ממש כעס מובן. ילדה לא אמורה לבכות ללא יחס. גם לא בתחילת שנה. בגן של הבן שלי (גם גן שלוש) היו ילדים שבכו. הסייעות והגננת לגמרי היו איתם, חיבקו אותם וכו'. ועדיין מצאו זמן להחמיא לי שהילד היה מקסים למרות שלא בכה ולא דרש יחס מיוחד. ותמיד החליפו לילדים שלי בגיל הזה אם פספסו. כולל לשטוף פעם אחת ילדה שהקיאה ולהחליף פספוס קקי. זה חלק מהעבודה. הם עוד קטנים ולכן אישרו סייעת שניה לגיל הזה. ב''ה.
טוב שאת פורקת פה. עכשיו את צריכה לחשוב מה הלאה. אם את משאירה בגן הזה. אז את צריכה להמשיך להוציא את הכעס במקום שלא יפגע בילדה (פה, חברה וכאלה) ולהתגבר על עצמך וכן לעשות מה שאת אומרת ''ללקק''. לא כי זה הצודק. אלא כי זה בשביל הילדה שלך. תכיני עוגה. תתנצלי. תבקשי להתחיל מחדש. תביאי את הילדה לבושה חמוד, עם שיער מסודר וריח טוב. עם מגבונים והחלפות בתיק. עם חיוך גדול ותודה על הכל.
ואם את מחליטה שלא מתאים לך. שאת לא סומכת ולא ילך. תנסי לחפש מקום אחר.
לדעתי נשמע שלא כדאי ממש עוד שנה בבית. קשה לה כבר עכשיו בחברה. עוד שנה רק תעשה את זה מורכב יותר. אולי לחפש גן פרטי? אפילו גן של גיל שנתיים שלוש (כי שלוש ארבע אין כ''כ) אבל פרטי ויותר קטן ופחות מאיים. כדי לדרג לה את המעבר מהבית.
בהצלחה רבה. ממש מבאס שזה ככה. ממש.
את ממש צודקתדרשתי קרבתךך
הם מחויבים להחליף לילד פיפי לפיי מה שאני יודעת בגן 3 .. אמור להיות תגבור בתחילת שנה בשביל זה !
הכעס שלך מאוד מוצדק ..
ומילא לא מחליפים , לפחות שיתקשרו אליכם .. מה הילדה עשתה שהיא צריכה לסבול ככה ?!?! ממש מסכנונת קטנה .. ריח ותחושה של פיפי לכמה שעות זה כל כך לא נעים
אם זה מגמתי והם ממשיכים להתנהג ככה אני הייתי פונה למי שמעליהם
ואני אחת שממש לא יוצאת במלחמות נגד צוות והכי כזו שעונה אמן על כל דבר אבל יש גבולות
האמת לא הייתי מבליגה. מה שאת מתארת חריג וחמו לדעתיסופי123
הכנסתי ארבעה ילדים לגני 3 עד היום, כולל ביום חמישי האחרון. תמיד ההתחלה היא כאוס, תמיד מלא ילדים בוכים ומפספסים. אלה באמת ימים קשים לצוות ולכן יש הנמכת סטנדרטים מסוימת, אלה לא ימים לתת ביקורת וכו'. אבל בואי, יש קווים אדומים. להשאיר ילדה רטובה זו הזנחה. זה לא מקובל. להגיד אולי זה יקרה שוב זה חוסר לקיחת אחריות. אישית הייתי מנסה להעביר מסגרת ומדווחת למפקחת. לא הייתי מתחנפת ולא מתנצלת ולא נותנת עוגות. חבל לי שככה מערכת החינוך עובדת, שעבור הבסיס של הבסיס של הטיפול (זה לא נוגע בחינוך בכלל) הורים צריכים להתחנחן ולהתחנן. למה?! חינוך זה מקצוע. אח''כ אומרים שאין כבוד לצוותי חינוך. בעיני לקבל דבר כזה כאילו זה החוסר כבוד הכי גדול לכל אלה דיודות עבודתן נאמנה. אנחנו כהורים לא צריכים לקבל דברים כאלה לדעתי.
^^סליל
בול.

ואני ממש זורמת עם מטפלות וגננות, ומאוד מאמינה בלתת להן את המקום שלהם להתנהל כמו שהם חושבות, גם אם זה לא בדיוק מה שאני הייתי עושה.
אבל להשאיר ילדה רטובה מפיפי, זה לגמרי לא מקובל בשום צורה
וואו! הייתי מעבירה לגן אחררינת 23
תמיד יש איזו אמא שמספרת הכל לגננת 😑כי לעולם חסדו
ולגבי מה שסיפרת - נשמע ממש לא תקין. מה היה לגננת לומר על זה??
אוף פשוט מבאסYaelL
לא יודעת מה הייתי עושה במקומך אבל אין ספק שזה ממש ממש מעציב לראות את הילדה שלך במצב כזה.
קראתי את כל ההודעותמתמטיקס

אני במקומך מתקשרת למפקחת או מבקשת להחליף גן. זו התנהגות לא תקינה בעליל!

מעדכנת אתכןחדשה כאן 1
שמחה מאוד שלא התנצלתי על מה שלא הייתי צריכה
והגננת לא קודש קודשים! להאמין לאמבות על סמך כלום ושום דבר זה טימטום בפני עצמו. אתמול שהגענו חיבקה ונשקה את הילדה ושינתה גישה גם היום.. שהגעתי ליוותה אותה החוצה ונפרדה ממנה היא לא חזרה רטובה..

מה שכן הילדה לא מבקשת להתפנות ולא לשתות
נכון יש לה גישה לזה כל יום כל היום אבל זה חדש לה והיא צריכה שיזכירו לה עד שתתרגל.. הגננת אומרת שמציעים להם פעם אחת בבוקר ופעם נוספת לקראת 14:00 שבעצם מחליפים לצוות של הסייעות שאני אוספת אותה עם הסיר היא עוד שניה מתפוצצת ובוכה שכואבת לה הבטן וכמובן עושה פיפי איתי .. הגננת אומרת שמ 12:00 קשה לילדה ממש היא נכנסת לעמוק של בכי או שהיא נראת עייפה למרות שהיא בכלל לא ישנה צהריים מגיל שנתיים לך😔 איך להקל עליה? שאני לוקחת אותה היא עם עיניים אדומות מבכי .. חוזרת נחה קצת מקבלת צהריים ומשחקת איתי אני מתעסקת רק בה ורק איתה

איך אני יכולה לעזור לה? אני מדברת איתה הרבה משתפת נותנת לה להרגיש עצמאית ומתפתלת בעיקר 😰
יצא לך להכיר לה את השירותים?מוריה
מציעה שבבוקר תיכנסי איתה לשירותים. ושהיא תראה שהיא יכולה להסתדר.
2. לבקש מהצוות לשלוח אותה לשירותים.
3. להציע להם שיוסיפו עוד זמן שתייה אחרי החצר או משהו כזה.
מ12 היא כנראה חייבת לשרותים ועייפה מהמאמץ להתאפקמחי
הגננת יכולה לקחת אותה לשרותים כשהיא רואה שהיא נכנסת למצב הזה? גם אם הילדה אומרת שהיא לא צריכה. הגיוני מאוד שהיא לא מתביישת עדיין ולא מבקשת בעצמה
^^מוריה
ולפעמים הם צריכים מבוגר שיחכה ליד השירותים.
היא לא מבטיחה לעשות את זהחדשה כאן 1
אומרת שעמוס מילדים.. מצד אחד מבינה אותה
מצד שני זה המצב והוא כנראה לא ישתנה בקרוב יקח לה זמן לבטוח בגן הסייעות והגננת מצד שני כמות הילדים לא תלך ותרד ..
מבחינתה הילדה יכולה לבקש להתפנות את התאים יהיו תפוסים עם ילדים אחרים אז היא צריכה לדעת מה לעשות

הלב שלי יוצא לילדה.. אם לעזאזאל כל היום מתייחסים אליה ככה? בקושי כי עמוס להן אז מה הפתרון?
היא חזרה מקוררת לגמרי 😔
כמה ילדים יש בגן?מוריה
יש לכם עוד גנים באיזור?
רק אומרת שזה לא התפקיד של הגננתפה לקצת
ברור שהיא יכולה לעשות מעבר וכן לקחת (אם באמת זה אפשרי טכנית) אבל זה לא תפקידה.
בדיוק בשביל זה בגילאי 3 הוסיפו סייעת מעל מספר מסויים של ילדים.
יש שם שתי סייעות?
כן שתיים..חדשה כאן 1
זה לא שהגננת תיקח לשירותם או תזכיר לפיפי
הסייעות אבל הם מזכירות רק פעם אחת עד הצהרון
אני הייתי מבקשת מהן באופן אישי להזכיר להפה לקצת
יכול להיות שאחת מהן תהיה נחמדה ותסכים
סליחה אבל לא זוכרת שקיבלתי כאלה אמירות מגננות בחיימקקה
הילדים שלי היו בגנים של 35 ילד
מעולם לא קרה לי דבר כזה. בודאי שלקחו לשירותים מי שצריך. עזרו להם לנגב בגיל הצעיר וגם לימדו איך.
בגדים בודאי הוחלפו כאשר היו פיספוסים ועם הרגעה כגון לא נורא אמא זה קורה לכולם בהתחלה...
ואם היה מלוכלך מגואש התנצלו אפילו שלא אמרתי מילה
ובכללי מעולם לא העיזו להגיד אי אפשר עמוס פה מילדים אלא השתדלו לתת הרגשה שיטפלו בילד שלי בהכל
באמת שהייתי מחפשת גן אחר וגם מדווחת
בואי נגיד שלא הספיקו להחליף, היא זאת שהייתה אמורה להתנצל!! ממש התנהלות לא סבירה
האם יש לך אלטרנטיבה?מקרמה
אני מודה שהגישה של הגננת מעצבנת מאוד.
סוג כזה שלא מתאמץ
והכי באסה שאין אמבטיה.

אני מבינה את הקושי הטכני אבל הגישה ממש מאכזבת.

אם יש לך אלטרנטיבה ואין לך כמיה איתה הייתי שוקלת להחליף (למרות שהכי חשוב שלילדה תהיה כמיה... ולא לאמא, אבל לא נשמע שזה המקרה)
אם אין לך אלטרנטיבה אז אני עדיין בגישה שלטובת הילדה צריך לעשות הכל כדי לגייס את הגננת בכל מחיר. גם במחיר החנופה.
אמבטיה? בגן עירייה? ממתי יש?פה לקצת
אמפתיה!מקרמה
תיקון האוטומטי בפלאפון שלי פשוט נורא!
ריבוזום
וואי, זה אחד המצחיקים תודה! :-p
(נושא השרשור בכלל לא, אבל התיקון האוטומטי הספציפי הזה)
חח ואני לא הבנתי איזה גננת מקלחת ילדים באמצע היוםפה לקצת
כשלאכול בקושי יש זמן, ועוד בגיל 3 😅
אמא שלי גננת גיל שלושלפניו ברננה!
והיא דרשה שיהיה לה בגן כיור גדול שהיא יכולה לקלח בו ילדים
צריך פתרון לילד שפספס מהסוג המלוכלך יותר..
מה זה התשובות האלה של הגננת???הריון ולידה_פצ
וואלה לא מקובל בכלל.
והייתי גננת. של 30 ילדים בגן 3 עם סייעת אחת (!!)
ברור שלקחנו לשירותים ילדים שראינו שצריכים.
לפעמים גם דאגנו שכל הגן יהיה בזמן משחק חופשי בגן בשעות שידענו שיותר ילדים צריכים לשירותים ורצינו ששתינו נהיה פנויות לשים לב מי צריך ולשלוח אותו.

ילדה בת 3 לא תמיד יודעת לבקש להתפנות גם אם גמולה.
בטח במקום חדש ולא מוכר.

נשמע שהגננת ממש מקטינה ראש...
אוף נשמע גן לא משהואורוש3
ממש לא היו לי חוויות כאלה בגן שלוש. מטבע הדברים יש שם לא מעט ילדים גמולים לא מאה. והם אמורות להתמודד. ברור שיש רגעים לחוצים וכולנו בני אדם וקורה שמשהו מתפספס וילד לא מקבל טיפול אופטימלי. כולנו בני אדם והן עובדות קשה. אבל לומר לך מראש במילים אחרות שאין לה כוונה לעזור לילדה שלך זה לא סבבה.
יש אופציה לעבור גן? תבררי. אבל בלי שזה יגיע אליהן כדי שאם לא יצליח לא ידפוק את הקשר עם הילדה.
או לפחות עד שהיא תרגיש יותר בטוח תאספי אותה מוקדם אם את יכולה.

או אפילו טוב יותר- להיות בקשר עם סייעת נחמדה. להתחנף להחמיא ולבקש ממנה לעזור לילדונת. בגדול זה התפקיד שלהן יותר מאשר של הגננת. ואולי הן יותר חמות ונעימות. שווה ניסיון.
אין ניסיון כזה קשהחדשה כאן 1
כמה שחיכתי לגן
בסוף אני מוצאת את עצמי רק עסוקה בזה.. אני תוהה עם אני אמא חולנית מידי????

בארוחת הערב שגם ככה הייתה חצי כוח כי חזרה מקוררת .. התחבקנו ובאיזה רגע היא שיתפה אותי שרצתה להתגלש היום ואיזה ילד מנע ממנה לשחק במגלשה .. היא לא יודעת את השם אבל כן אמרה שזה ילד ולא ילדה .. שאלתי איפה הגנת או הסייעות? וכנראה שנתבייש ה לקרוא להן.. היא מתעוררת עכשיו מתוך שינה בוכה וצועקת אני רוצה להתגלש במגלשה למה אתה לא מסכים לי? זה גם שלי

נשבר לי הלב 😔😔😔😔
שהיא שם חצאי ימים ואני לא יודעת מה עובר עליה ..
קשה לי לחשוב על זה שהיא רוצה או צריכה משהו והיא לא מדברת כי ביא מתביישת .. שיש ילדים שמסתדרים יותר ממנה בחברה של ילדים אחרים ולה קצת יותר קשה
😔😔😔
חיבוק גדול!❤️סליל
כמה אנחנו רוצים לשמור עליהם, שלא ייפגעו ויהיה להפ הכי טוב בעולם.
ואני כל כך מכירה את התחושה הזו של הלב המתכווץ כשאת שומעת שמשהו קשה לילד שלך.

אבל, חשוב להפריד בין דברים שהם חלק טבעי של החיים ודברים שהם לא מקובלים.
למשל - כל הסיפור שלא החליפו לה, ממש לא מקובל בעיניי. זה לא לגיטימי, וגם לא כל האמירות של הגננת בעקבות זה. בזה הייתי חושבת איך לטפל

אבל לגבי קושי עם התמודדות חברתית - כל הילדים חווים את זה, ברמה כזו או אחרת. בטח אם הילדה שלך לא התנסתה עדיין להיות עם קבוצת ילדים. אבל זה משהו מאוד מאוד חשוב. אלו מיומנויות מאוד חשובות לחיים לדעת להסתדר בקבוצה ובחברה. מה עושים אם מישהו מציק ואיך משחקים ביחד. וזו הזדמנות מעולה ללמוד את זה. צריך לחשוב איך לחזק אותה וללמד אותה להתמודד עם זה.
קשה להגיד בלי להכיר אותכם, אבל אני מדברת המון עם הבן שלי בגן. הוא מספר מה היה לו בגן, מה היה לו קשה, איך אפשר לפתור את זה. מה עושים בסיטואציות מורכבות וכו'. זה באמת משהו שצריך ללמוד, אבל בע"ה היא תתרגל ומקווה שיהיה לה טוב!
מבינה אותך המחשבות האלו קורעות את הלבאמא אבא ותינוק
גם אני העלתי ילד לגן עיריה, דווקא יש לגננת רק סייעת אחת מעניין לפי מה קובעים
דווקא הגן נראה רגוע לגמרי
גני 3 מעל 30 ילד מחויבים ב2 סיעותמקרמה
לצורך העניין גם גן מעורב שחלקו 3 נחשב
את בטוחה?שש וארגמן
לפי מה שהבנתי, זה תלוי במס' הילדים בני 3.
זה אומר שאם רוב ילדי הגן בני 4, תהיה סייעת אחת.
הבן שלי בגן של 34 ילדמקרמה
רק 8 ילדי 3...
אני כטוחה
שמחה לשמוע. תודה!שש וארגמן
לפי כל זכות זה התקן גם לגני 4...מקרמה
גם בגן 4 יש 2 סייעות מעל 30 ילד.טארקו
רק בגן חובה לא.
אצלנו גם בגן חובה יש.מוריה
גם אצלינו היתה פעםיעל מהדרום
לק"י

צ'יפרו את הגן למרות שלא היו בו 30 ילדים, כי הוסיפו ילד או שניים מעל התקן לגן.
בגילאי 3 על כל 15 ילדים צריך סייעת, ככה אני זוכרתפה לקצת
בדיוק אני עכשיו רועדת מצרחה שהבן שלי צרח מתוך שינהפה לקצת
וכל כך נבהלתי כי בדיוק נכנסתי אליהם לחדר לשים להם נטילת ידיים ליד המיטה.

ככה הוא צורח כשחוטפים לו משהו או מעצבנים אותו, ומבינה שהוא כנראה חלם על זה.
ליטפתי אותו עד שראיתי שנרגע וישן שוב בנחת ומשננת לעצמי שאין מה לעשות וזה חלק מההסתגלות ומההתמודדות שלו במצב החדש ושבעז"ה הוא רק יגדל ויתחזק מההתמודדות הזאת.
חיבוק חיבוק חיבוקמקרמה
מבינה לגמרי... הלב שלי כל יום בגן.

במקביל אני אגיד שתסמכי על תחושת הבטן שלך
ותנסי לבודד האם לא טוב לבת שלך כי זה גן חדש וזה עניין של זמן והסתגלות
או שלא טוב לה בגן הזה..
הגן טוב..חדשה כאן 1
בדקתי שנה שלמה לפני שרשמתי אותה לשם
וביישוב שלנו יש עליו רק תגובות טובות

לילדה שלי קשה.. קשה מאוד
רואים ומרגישים עליה מאתמול היא לא מרגישה טוב ורואים שזה גם רגשי פתאום היא נגשת לחבק אותי יותר מהרגיל
סתם ככה באמצע המשחק .. ופתאום היא משתדלת לספר לי מה עבר עליה במהלך היום השארתי אותה איתי היום ממש מקווה שזה יתן לה כוח לחזור מחר חזקה יותר לגן
תראי, יש ילדים שהגן טוב להם.מוריה
ויש ילדים שלא.
תנסי להבין מה בדיוק הולך שם. ואם זה באמת טוב לה שם.
היום שהיא לא הולכת כי היא לא מרגישה טובחדשה כאן 1
היא ממש שמחה לדעת שהיא לא הולכת לגן..
אני לא יודעת עם זה בגלל ההתחלה או בגלל שהיא לא אוהבת בכלל.. יש מצב שאחליף לה כת הגן או בכלל לא אשלח אבל בגן אחר או בשנה הבאה זה יקרה לה שוב .. כנראה שרק הזמן יעזור לי😓
לא בטוח.מוריה
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ב באלול תשפ"ב 13:22
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ב באלול תשפ"ב 13:22
אני חושבת שיותר הגיוני לנסות להעביר גן. ולראות איך זה.
אני לא חושבת שהבעיה בה.
היא קטנה. והיא צריכה להרגיש ביטחון.
איך אפשר לסמוך על צוות שמשאיר אותה רטובה? שנוזפת באמא לידה?
אני לא חושבת שחכם למהר לעבור גן. עבר רק שבוע...שש וארגמן
צריך לתת לזמן לעשות את שלו...
כשצוות הגן גורם להשפלה?מוריה
להשאיר ילד רטוב זה להשפיל אותו.
מממ.. יש בזה משהושש וארגמן
בהתחשב גם בתשובות של הגננת...
השאלה אם יש אופציה טובה אחרת.
אני מאמינה שיש אופציה אחרת.מוריה
לא בהיכרח מה שמתאים לילד א יתאים לילד ב.

וגם אם זו הפתיחה של השנה, נראה לי שהכל כבר יותר טוב.

אי אמון בצוות גורם לילדים להרגיש את זה. וגם הם לא בוטחים בהם. בטח כשיש קושי לדבר עם אנשים לא מוכרים.
לדעתי כדאי לשלוחאורוש3
כי חשבת והחלטת שזה הזמן הנכון. ושנה הבאה לא יהיה קל יותר כנראה.
אבל כן תבררי על גן אחר. כולנו מכירות גנים. וזו לא התנהלות תקינה שנותנת תחושה של אמון וביטחון.
אם אני זוכרת כמעטהמקורית
איבדת את שפיותך איתה בבית כשגרה
תעשי הכל כדי שהילדה תהיה במסגרת שמתאימה לה. לא רק לה, אלא גם בשבילך
זה שהיא שמחה להישאר בבית זה לא מפתיעבארץ אהבתיאחרונה
אצלנו גם עם הגננות הכי מדהימות וגם ילדים שחזרו שמחים מהגן כל יום, תמיד שמחו להישאר בבית.
והבן שלי (עוד מעט בן 4) עכשיו עם גננת חדשה ומהממת, ותמיד חוזר בשמחה מהגן, אבל עדיין קשה לו להיפרד. ובבוקר ממש לא רצה ללכת לגן, וממש ביקש שאוציא אותו ב10 (נראה לי שהוא קלט שאני ביום חופשי, והבין שהפעם יש טעם לבקש, כי בשאר השבוע לא היו לנו בקשות כאלו...).

אז לא הייתי נבהלת מזה שהיא שמחה להישאר בבית.
אבל שאר הסיפור באמת לא נשמע נעים. אם יש אפשרות לבקש להעביר גן, אז לדעתי שווה לנסות.
רק לנרמל יקרההמקורית
הבת שלי גם עלתה לגן לראשונה השנה
השבוע הראשון היה קשה לה. וגם היא עכשיו מקוררת. קודם כל, היא כבר לא נרדמת בצהריים היא עוברת שינוי גדול של יציאה מהבית וקימה מוקדמת - זה משפיע עליה כי היא עייפה בצהריים
לא נמצאת יותר עם אמא כל היום - היא רוצה המון יחס אחרי הגן
וכן, גם לי כואב לשמוע אם לחברים שלהם יש יותר מרפקים.
ובכל זאת, ככה נראה העולם של הילדים בגן.
זה כבר לא הבית המוגן.
ומסכימה עם @סליל שצריך לעשות הפרדה בין מקרה חריג למקרה 'סטנדרטי' של הסתגלות, לא משנה כמה אנחנו כהורים מושפעים מזה.
לא אומרת לך בכח להשאיר אותה שם, ובאמת אני מניחה שאם היחס היה טוב יותר ולבבי יותר, היה לה טוב יותר. אבל רוב מה שכתבת לדעתי קורה לכולם בהתחלה
עדכנו אותי שהמפקחת שםחדשה כאן 1
דווקא ביום שאני לא שם כי הילדה לא מרגישה טוב
אבל שמחה שמחה מאוד! שעוד הורים שמו לב להתנהלות הלקויה ושלא טעיתי בתחושה שלי
בשורות טובות.מוריה
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

מסכימה ממשיראת גאולה

מבינה אותך הפותחת שאת לא רוצה לחפש 'רב מיקל' אלא להיצמד לשיטת הפסיקה שלכם. מחזקת את ידייך על כך!!

אבל אם קיים רב גדול ובקי שמקובל עליכם, אלא שהבעיה היא המרחק, עדיף לשאול אותו, ורק אם יאמר שצריך להראות פיזית את העד - תוכלו להביא לרב הראשון. (יש רבנים שעונים למי להביא את המראה באזור שלך. כלומר את אומרת לו שאת גרה רחוק, והוא מכיר רב באזור שלך וממליץ עליו)

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

וגםהמקורית

במשפחות גדולות גם יש המון זמנים של קושי והרבה אתגרים

זה לא שהבחירה ב2/ משפחה "קטנה" היא היחידה שיש בה חסרון ורק במבנה משפחתי כזה עלול להיות קושי. אני יכולה למנות לך כמה בתור אחת שבאה ממשפחה גדולה. אבל לא רואה צורך האמת.

הזרעה על בסיס ביוץ טבעיליבא2

יעזור לי ממש לשמוע ממי שיודעת

מתי מתחילים מעקב?

אני יודעת לזהות את היום של הביוץ לפי הפרשות (תמיד אני צודקת כי שבועיים בדיןק אחרי מגיע המחזור)

השאלה אם להתחיל כשמתחילות הפרשות או ביום ה11 למחזור? הרופא לא כל כך הסביר לי.

תודה!

ממה שאני יודעתפצלושון

מעקב זקיקים מתחילים מיום 2-3 הרבה פעמים, לפעמים גם יותר מאוחר 5-6, תלוי בגישה של הרופא..

יש לך איך לשאול אותו או אחות פוריות?

קודם כל בהצלחהעוזרת

רופא שעושה הזרעה חייב לתת הנחיות מדויקות ולהיות איתך בקשר עד ליום ההזרעה

זה חלק גדול מההצלחה במעקב הצמוד 

אם את יודעת מתי הביוץ פחות או יותרפרח חדש

תתחילי מכשבוע- חמישה ימים לפני

אין מה להתחיל קודם.. מיותר

תודה רבה לכן! עונהליבא2

הרופא פריון רק נתן לי מעקב זקיקים

אני עושה הזרעה דרך בית חולים, אז רק צריכה לעדכן אותם

אני יכולה ללכת לכל מרכז בריאות האישה לעשות מעקב? (בקופה שלי)

התחילו לי קצת הפרשות, זה אןמר שאבוד החודש או שיכולה להתחיל מחר?

שוב תודה רבה!!

לא אבוד בכללפרח חדש
ההפרשות מתחילות כמה ימים לפני

בהצלחה

כן הרופא אמור להגיד לך מתי להתחיל מעקבחושבת בקופסאאחרונה

יש שעות מיוחדות בבוקר ששמורות למטופלות פוריות. בדרך כלל ב7-8 כזה ואז הכניסה היא בלי תור.

אמורים להתחיל סביבות השבוע לפני הביוץ בדרך כלל.

במכבי יש מייל של אחיות ששולחים אליו את התוצאות ושואלים  שאלות ואחיות קוראות את זה ומעבירות לרופא ומסבירות את התשובה.  (אני שונאת את המייל הזה בטירוף. הן עונות רק פעם ביום, וצריך לדבר איתן ברחל בתך הקטנה כי הן לא מבינות כלום ממה ששואלים אותן וצריך לחכות עוד יום שלם לתשובה)

איך את אמורה לייצור קשר עם הרופא שלך?

איך אתן מתמודדות עם תגובות של הסביבה להריון צפוף?השם גדולל

חזרתי מהחופשת לידה לעבודה בהריון.. עדין לא עידכנתי כי יש לי עוד זמן...

אלד כשהרביעי שלי יהיה בן שנתיים וחצי.. יודעת שגם המשפחה תרים גבה..

בדר"כ לא מעדכנת אף אחד, פשוט רואים.. ועדין קשה לי לחשוב שהגל הזה צפוי להגיע...

זה הזדמנות נהדרתמדברה כעדן.

להתחזק מול עצמנו, לשבת לכתוב מה המשעות עבורי בהבאת הנשמות האלו לעולם, להרים לעצמך על הכוחות והמסירות לשליחות האדירה הזאת.

ואז כשאצלך הדברים יותר חזקים ונטועים, זה מקרין לסביבה... בלי לנסות לשכנע אותם או משהו. פשוט כי לך טוב.

חזקי ואמצי. אני מחזיקה ממך ממש!

הלוואי ואצליח לשדר את זההשם גדולל

אני פשוט עייפה מלהתנהל עם מה שיש לי, אז עוד אחד? 🙈

אני מרגישה ממש חסרת כוחות, באלי רק לנוח לצבור כוחות אבל זה בלתי אפשרי במציאות שאני נמצאת בה, אני פשוט במרתון מטורף סביב הילדים

שמה עליהם פס. לא חייבת דין וחשבון לאף אחד!אמ פי 5

גם אני חזרתי מהחופשת לידה ובאותו יום גיליתי על הריון שני

כולם הרימו גבה- שירימו- זה שלהם

אשתדל ליישם את זה כשהגל הזה יגיעהשם גדולל
תדעי לך ותאמיני באמת שזאת ברכה גדולה!!.נפש חיה.

איזה שפע.

שיהיה לך בקלות, בנחת , בשמחה גדולה!

גידול קל ותהני!

א ש ר י י ך ! ! ! 

אמן תודה!השם גדולל
האמת זה חלום שליעוזרת

כל פעם שחוזרת מחלד

מלא מזל טוב

ברכה עצומה

פעם זו הייתה משאלת לב שליהשם גדולל

היום אני מרגישה שזה גדול עליי

לא קל לי בכלל ואני ממש קצרה עם שאר הילדים

שיחה עם רב/נית?מדברה כעדן.
להתחזק? 
אין לי רבנית שאני קשורה אליההשם גדולל
יש לנו רב אבל לא נעים לי לשתף.. בגדול אני יודעת שזה ברכה פשוט עכשיו שזה בהתחלה ואני בקושי מתפקדת קשה לראות את זה כברכה.. 
הייתי שםעכבר בלוטוס

כמה דברים שעלו לי

א. לקחת עזרה בכסף. שמעתי בשם רבנית שמה שחוסכים על מנקה ובייביסיטר אחכ משלמים לפסיכולוגית

ב. אחרי הלידה, ממש יש תחושת הודיה לה' שהכריח אותך לקבל את המתנה הזאת. ואני לא היחידה.

ג. חוכמת הבדיעבד- הייתי רושמת למעון. כולם עד 4, את הילד שבגן לצהרון. לא היה לי את השכל לעשות את זה, רציתי להיות אמא מושלמת בכל החזיתות, תכלס היום ממרומי גילי והבנתי (בקריצה) מבינה שזאת הייתה טעות. אם רלוונטי לך- תקחי את העצה.

זאת תקופה לא קלה, אח"כ הם גדלים ונהיה קל יותר

הם גם מתחילים לעזור

בהצלחה אהובה!!

הרביעי במעוןהשם גדולל
הקטן יצטרף בתחילת השנה עד 4 בע"ה. פחות מתחברת לבייביסיטר ב"ה יש לי ילדה בת 10 והיא עוזרת מידי פעם ועוד כמה בגילאי יסודי אבל הם היפרים וזה בעייתי לצפות מהם לעזור כמו שהייתי רוצה.. אבל תכף בעלי יוצא לחופש לחודש שלם ואעזר בו הרבהה
מתחזקים ביציבות פנימית..גם לי יצא לקבל תגובות הזויהלוואייי

הריון אחד מישהי הגיבה- אוי ואבוי  עוד פעם?

והיו כאלה ש- מה זה מבחירה?

אהה והכי- רגע.. מה בן כמה הקטן שלך בדיוק?(לרגע רציתי לשאול אם היא רוצה לדעת גם באיזה תאריך היה הליל טבילה)

היו פעמים שהרגשתי שאסור לי להתלונן על כלום כי הרי אני בחרתי אז כאילו איך אני מעיזה אני בישלתי את הדייסה לעצמי..

והיה לי פעם בעבודה אחת שאשכרה קיבלתי צעקות בערך על זה שאני בהריון ואיך לא סיפרתי בשבוע 4 בערך בראיון...(למה שאספר ביום שראיתי 2 פסים..?כדי שלא תקבלו אותי? לעדכן גם בתוצאות של הבטא...???)

למדתי הרבה מכל זה להיות על מקומי

גם אם את לא תכננת עכשיו הריון

את לא חייבת כלום לאף אחד

גם לעבודה אין סמכות להחליט על חייך הפרטיים

תהיי על מרומך

זה מה שה' זימן לך

ואת בסדר גמור

והשאר-י מחדדו

אל תבהלי אם יעירו משהו...תסנני רגשית

ישoo

תגובות של אנשים בכל מני נושאים

בלי קשר ספציפי להריון

זה יכול מאד להציק

ההתערבות במשהו פרטי

האנרגיות שזה מצריך

לפעמים זה גם ככה קשה ואז זה מוסיף קושי

בפעם האחרונה שחוויתי את זה

חברה אמרה לי משפט יפה

'יש אנשים שחיים דרך חיים של אנשים אחרים'

כלומר התגובות שלהם

זה בעצם החוויה שלהם

אני בעיקר למדתי לא להסביר

לזכור שזה שלי ולא שלהם

אם בא לי לשתף אני אשתף

ואם בא לי לשתוק אז אני אשתוק

גם אם זה גורם לאנשים מבוכה 

האמת שגם אני שותקת המוןדיאט ספרייטאחרונה

ואני ממש ממליצה על זה.

בגדול אני יכולה לענות וגם יודעת לענות.

אבל מצאתי שלשתוק זה יותר יעיל לטווח ארוך.

למשל מקרה אמיתי:

שכנה- למה כ"כ מוקדם? מה זה מבחירה?

אני- ממשיכה לשחק עם הילדים שלי מבלי לזכות אותה במבט

האישה הולכת נבוכה

אני חושבת שזכותי לא לענות על שאלות חטטניות.

מישהי מכירה את דר טטיאנה יוביץ כירורגית שד?מרגרינה
אודה לחוות דעת מנסיונכן 🙏
הייתי אצלהשמעונה
קצת קרירה, אבל נראתה לי מקצועית, הסבירה עצ מה שצריך לדעת וענתה לשאלות שלי
ממליצה מאןד.צריךעזרה:)

נחמדה ומקצועית מאןד.

לפעמים טיפה קרירה ולפעמים יותר נחמדה אבל אצלי היתה שליחה ממש טובה ב"ה 

מכירה. מקצועית ויסודית.נפש חיה.אחרונה

אם את מחפשת רופאה נחמדה ולבבית, יש אחרות. היא ממוקדת  ועונה לשאלות בצורה מקצועית.

מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואיייאחרונה
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
פתאום ביטוח לאומי החליט שאני חייבת לו 14 אלף ש"ח.אמא טובה---דיה!

התקשרתי אליהם, והם אמרו שאם אני רוצה להבין את החישוב אני חייבת לבוא אליהם לסניף.

זה הון בשבילי.

זו ההכנסה שלי של בערך שלושה חודשים בתור עצמאית.

אין לי כוח לזה

וואו איזה הזיהההדיאן ד.

מה כתוב במכתב? על מה החוב?

האם חלק מהחוב זה ריבית והצמדה?

תיכנסי לאתר שלהם ותנסי להבין כמה שיותר מידע

בלי שום ריבית!אמא טובה---דיה!

ממש הזיה.

זה מבאס אותי כל כך.

אני מפרנסת יחידה (בעלי אברך), מרוויחה סכום כל כך נמוך, ופתאום כזה מכתב הזוי

ואני משלמת להם כל חודש את דמי הביטוח!

המכתב ממש מבולגן, לא הבנתי ממנו כלום חוץ מהשורה התחתונה.

והפקידה אמרה שאפשר להסביר לי רק אם אגיע פיזית לסניף.

אוף אוף אוף.

יכול להיות שלא דיווחתם כמו שצריך?דיאן ד.

את עצמאית או שכירה?

לדעתי אל תילחצי,

בעיניי ככל הנראה מדובר בבעיה של חוסר דיווח

ואם תסדירו כמו שצריך את הדיווחים הסכום יקטן משמעותית/ ייבטל

תסדירי נשימה,

עבור מי המכתב? את או בעלך?

מי שהמכתב ממוען לו, תיכנסי לאזור האישי בביטוח לאומי ותבדקי חודש חודש מה רשום הסטטוס בביטוח לאומי

אני גם עצמאית וגם שכירה.אמא טובה---דיה!
אבל עם הכנסות נמוכות יחסית.
אז יכול להיות שהדיווח שלך חסרכורסא ירוקה.
תפני לרוח ותנסי להבין מה בדיוק חסר
איזה סרט😯איזמרגד1
אולי תנסי לשלוח ציטוט של המכתב לבינה מלאכותית, או למישהו שיותר מבין בזה שינסו להבין מה כתוב שם? שגם אם תגיעי לסניף לפחות תגיעי יותר מבינה על מה מדובר ותדעי אם יש סיכוי לשנות את זה....
יש לך רו"ח?טארקו
לי רו"ח עזרה להבין מכתבים מוזרים מבט"ל
הוא אמר שהוא לא מצליח להבין.אמא טובה---דיה!
הם שלחו לי מלא מכתבים, שכל אחד מהם סותר את השני.
אז שיחפש עם מי להתייעץ אולי?טארקו

זה מה שהרו"ח שלי עשתה.

אבל הסיפור אצלי היה קצת אחר..

אם יש לך רו"ח הוא אמור לעזור לך בזהלומדת כעת

לכן את משלמת לו...

שירים אליהם טלפון וינסה להבין מה הסיפור

מה זה אומר לא מצליח להבין?טריה

אני גם רו"ח ואין מצב שאני נותנת תשובה כזו ללקוח.

ביטוח לאומי זה באמת מורכב איתם וקשה לפעמים להבין אבל בסוף יש כללים ואפשר לבדוק מה שהם אמרו.

אם את משלמת לו הוא אמור לפתור לך את זה.

כמה דברים.לומדת כעת

1. עוד לא לשלם! כי על ריביות הם מוותרים בד"כ אם משלמים את החוב מידי.

2. תרימי שיחת טלפון לרו"ח שלך/למנהל חשבונות שאת בקשר איתו. אישית חושבת שגם אם אין לך רו"ח, תנסי להרים טלפון למישהו מהמקצוע תנסי להבין, יש להם נסיון עם זה בד"כ.

3. תבדקי אם הם נותנים לשלם את זה בתשלומים

מההההההה הזוי!!!!אוהבת את השבת
אמאל'ה. תנסי לבקש לפרוס... אוףאורוש3
קרה לנו גם פעםקטנה67

ועם סכום כפול

זה היה מלחיץ ממש

אבל אז ערערנו וזה בוטל, הכל

ההבדל הוא ששנינו שכירים אז לא באמת היתה סיבה שיהיה לנו פתאום חוב כזה וכנראה בגלל זה זה היה די פשוט.

בכל מקרה, באמת אל תשלומי עדיין, תבדקי איך ניתן לערער

יש לך רואה חשבון?המקורית
אם התשלום הוא בגין חוב מקדמות על תקופה ארוכה זה הגיוני וקורה ללא מעט עצמאיים שמשלמים תשלום קבוע בלי קשר להכנסה. בסוף כל תקןפה היטוח לאומי עושה חישוב כמה הכנסת ומחשב כמה צריך לשלם להם ודורש הפרשים. אבל צריך לוודא שזה תקין. אפשר גם לפרוס תשלום
בינתיים נראה שזו הסיבה. מבאס.אמא טובה---דיה!
אולי זה הפרשי שומהאמ פי 5

צריכה לבדוק איך את מוגדרת בביטוח לאומי גם בתור עצמאית ואיך את משלמת להם מקדמות

דבר שני יתכן שהעלו אחוז מקדמות במקום 6 ל7.7 ואז מכאן החוב למרות ששולם

אולי גם דיווחי משהו בטעות מהמקום שאת שכירה?

כמו לדוגמא לא דווח שם שאת שכירה למרות שיורד לך בתלוש ואז פשוט צריך לשלוח תלושים

את יכולה להכנס לביטוח לאומי אזור אישי עם כניסה חד פעמים ולראות שם את כל הנתונים לגביך...

בהצלחה!

אבל אמורים כל שנה לתת לך חוב. 14000 זה על שנהאחת??ביו
זה באמת מוזר ממש, כי אני מרוויחה ממש קצת יחסית...אמא טובה---דיה!

צריכה לבדוק את זה...

תקשיבי זה הזוי ממש!מדברה כעדן.
בתור נשואה לא משלמים ביטוח לאומי! ואמור להיות פירוט באיזור האישי שלך... 
מי שעובדת כן משלמת.. מתוך השכרכורסא ירוקה.
בטח שמשלמים רק אם את לא עובדת את לא משלמתעדיין טרייה
כן פספסתימדברה כעדן.
זה כנראה כי היא עצמאית איזה מתסכל... (ההנחתה משומקום...) 
תשמעי רק רואה חשבון טובצלולה

עדיף לשלם יקר לרואה חשבון,

זה חסך לנו בעבר כמעט 10,000₪ על מקרה דומה.

מקווה ממש שיסתדר מהר. זה קשוח על הלב❤️

אני יכולה לנסות לעזוראשת בעליאחרונה
תפני אלי בפרטי אם את רוצה
איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
לא היה לנ כלוםPandi99

אולי יעניין אותך