אזהרת מסע- יצא ארוך ממש🤭🤭
טוב אז ב”ה הריון ראשון, תקין, בת.
מישום מה היה לי פטיש לא להגיע למשוער, ממש ממש רציתי ללדת לפני!
הגיע שבת של שבוע 38.5 והתלבטנו אם להיות אצל אמא שלי או אצל ההורים שלו, בסוף נסענו אליהם, שבת בבוקר היו קצת צירים, ואז הייתי כזה- ניראלי יש לי צירים😳 אבל ידעתי שכשזה יהיה זה- זה לא יהיה ’ניראלי’
אז לא עשינו כלום.
ראשון היה שקט
ביום שני היה לי תור ללק ג’ל, והמניקוריסטית צחקה עליי שזה כלכך ישב עליי שאגיע ללידה עם לק מסודר שבטח אני אצא ממנה ואלד😅
וואלה במהלך הטיפול התחילו צירונים אבל לא אמרתי לה כלום, הם היו חלשים ואכלתי להמשיך לשבת גם תוך כדי.
שני בלילה רגוע, התעוררתי בשלישי ב4 לפנות בוקר עם צירים כבר יותר מורגשים, כל 25 דקות אחד אבל לא מאוודד חזק, נעלמו ב7 וחזרנו לישון.
ב2 בצהריים הם חזרו שוב, כל חצי שעה ככה עד 6 בערב. יצאתי להליכה עם אמא שלי ועשיתי אמבטיה לרגע קצת.
ב7 הם נהיו כל 10 דקות אבל לא מספיק חזקים. אז החלטנו שכדי להעביר את הזמן- נראה סרט! הגיוני מאוד סך הכל🤣
אז אני על הכדור פיזיו, בעלי על הספה, ורואים סרט קומדיה כשכל 10 דקות- ציר.
בסביבות 10 הם נהיו כל ציר דקה כזהאבל לא מספיק כואב...
נכנסתי למקלחת, ציר כל 3 דקות, וכואב.
אני אמרתי לאמא שלי שזה לא מספיק חזק אבלהיא טענה שכל 3 דקות ציר של 40 שניות- דקה, בלידה ראשונה- צריך ללכת.
הגענו למיון ב12 בערך, אין פתיחה אין מחיקה. אמרתי לאמא שלי שתחזור הביתה לישון ואנחנו נחכה לשחרור.
הרופא לא היה במיון כך שאנחנו מחכים ומחכים ובינתיים הצירים נהיים הרבה יותר כואבים וחזקים.
רופא משחרר ב3 וחצי כזה עם פתיחה 1 ובלי מחיקה בכלל.
אני ממש מתוסכלת וכאובה וחוזרים הביתה.
ברכב בדרך הביתה כל ציר מוציא אותי מכליי, מגיעים להורים שלי אני מעירה את אמא שלי ובוכה את חיי מעצבים ומכאבים ומפחד ומהכל יחד, אבא שלי בערך בטוח שאני יולדת בסלון😅
מושכת בבית עד 7 צירי אימה, ונוסעים שוב.
פתיחה 1.5 מחיקה 70% בערך.
שוב מחכים לרופא, שוב הצירים מתחזקים עד שהוא מגיע, כשהוא בודק אני כבר פתיחה 3 מחיקה במעט מלאה. מעלים לחדר לידה🥳🥳🥳
בעלי מתקשר לחמותי שהגיע הזמן לבוא🥰
אחרי שעה בחדר לידה אומרים לי שפתיחה ומחיקה כאלו לא נחשבים לידה פעילה ורוצים לתת לי אפידורל ופיטוצין. המיילדת אומרת שאני כבר הרבה שעות עם כאבים ויכול להיות שברגע שאקבל אפידורל וארגע- הגוף יקדם לידה לבד ולא נצטרך זירוז, אבל שאחרי כמה שעות עם אפידורל חייבים לזרז כי זה עלול להכניס לסיכונים מיותרים.
אנחנו לא מזרזים בלי רב. שואלים, רב אומר לקחת אפידורל ולחכות 3 שעות לראות מה קורה.
אני מתהההה מפחד מהזריקה (רציתי לקחת אבל פחדתי ממש והתפללתי שהתקדם מהר ולא אצטרך בסוף😅) בעלי נשאר איתי בחדר אמא שלי וחמותי יוצאות. היו 2 צירים תוך כדי שהזריקו אני לא זזה אבל צועקת שאני מפחדת שאזוז והמיילדת והמרדימה ברקע ”את לא זזה את לא זזה! את מעולה!" ואני ממשיכה ”אבל אם אני אזוז?!?!"
ואז הגיעה מנוחה ונחלה אחרי 24 שעות עם צירים אני ברוגע... הולכים לקנות לי לאכול וכולנו יושבים בחדר לידה ואוכלים טוסטים, כמה נחמד🤪
שעתיים וחצי- לא זז כלום... מחליטים לבקוע מים (כן, עם פתיחה 3.5... הם אומרים שהיו לי ’תנאים טובים’ אין לי מושג מה זה אומר😅) מסתבר שזה לא כואב בכלל!
זה עזר להגיע ל6 אבל שוב נתקע... ב7 בערב מחליטים שזהו, צריך פיטוצין.
תוך שעתיים המיילדת (המדהימההה) באה לבדוק םתיחה- סופסוף!! 10!!!! היא אומרת לי אוקיי תנסי ללחוץ, נתרגל. אני לוחצת והיא ישר- תעצרי!! לא ללחוץ!! אץ יולדת! (היא בדיוק סיימה הכשרה ואסור לה לקבל תינוק לבד, הלכה להביא עגלת לידה ולקרוא למיידת נוספת) בעלי יוצא לחכות ואמא שלי וחמותי תופסות לי כל אחת יד.
4 לחיצות, 11 דקות והנסיכה שלי בחוץ🥰🥰🥰
תפרים ב2 מוקדים פנימיים, אבל ב”ה אלף פעם, קטנים ממש
וזהו, מסע של 9 חודשים הסתיים לו בחסדי שמיים, והפכנו למשפחה💜

הרבה נחת