הערות תמיד יש, כל החיים.בכל מקום מכל אחד.
וכמות ההערות גוברת עם כל ילד,
הרי בארצנו כל אחד רואה עצמו אחראי לשלום תינוק ברחוב.
לכן נתפסתי לזה שכתבת שאת אחרי לידה, כמו שפיזית- מערכת חיסונית חלשה תופסת הרבה יותר וירוסים, כך גם נפשית כשהגוף חלש הוא הרבה יותר נפגע. אז קודם כל תתחזקי במהרה מהלידה- וכבר ההערות פחות יציקו לך.
אחרי שתתחזקי- כדאי לך לאמץ לך כמה שיטות להתמודד עם הערות,וכל פעם להשתמש בשיטה שמתאימה לך לאותה סיטואציה.
אפשר להוציא את העוקץ-
היום אישה ברחוב העירה לי - "תיזהרי! הוא נופל מהעגלה," פעם הייתי מסבירה לה שהוא לא יפול ואני זהירה וכו' היום אני פשוט אגיד - למה הוא?! היא בת

אפשר להבין מאיפה זה בא-
אתמול גברת ברחוב העירה לי שלילדים קר והם יכולים להצטנן עם שרוולים קצרים, פעם הייתי מנסה להגיד לה שמאד חם, עכשיו רק הנהנתי לה בחיוך, והיא התחילה לספר לי כמה היא מרגישה רע עם עצמה שהיא כבר זקנה,ולא נעים לה ללכת עם סוודר כשכולם סביבה מזיעים עם שרוולים ארוכים... בסוף נפרדנו בחיוך והיא עוד ביקשה סליחה שבכלל העירה לי-" הרי אמא תמיד יודעת מה טוב לילדים שלה וחבל שסתם אחרים דוחפים את האף"

אפשר לזרוק אליהם את הכדור בחזרה-
אישה שהעירה לי שהילד קופץ באוטובוס בלי הפסקה-
שאלתי אותה ומה את רוצה שאעשה? יש לך רעיון?
היא חשבה וחשבה ובסוף אמרה- אולי תנסי לתת לו תפקיד להחזיק את התיק, ועלי להודות שזו היתה עצה טובה!
אבל את כל הנ"ל והניסויים החברתיים שאני עורכת קל לעשות עם אנשים זרים מהאוטובוס.
עם אנשים קרובים לך זה הרבה יותר קשה כי יש תוספת עלבון רגשית להערות.
וגם לפעמים הערה של החמות כאילו מתקבלת אצל הבעל ואז יותר קשה מאשר הזקנה מהאוטובוס שכאילו בעלך בצד שלך.
אבל גם כאן אפשר להפחית מהעלבון ע"י עבודה עצמית.
קודם כל רחמים- אם היא מעירה הערות זה לא כי את אמא לא טובה אלא כי היא לא מקבלת את הנכד שלה וקשה לה איתו. אז היא ממש מסכנה😞
אז במקום להתייחס לתוכן ההערה אפשר להתפלל עליה שה' יפקח את עיניה, אפשר לרחם עליה שמפסידה את הטוב שבחיים כי היא מתמקדת בחסרונות, והעצה הכי טובה- להתפלל לה' על משהו שאת צריכה/ מישהו אחר הזקוק לישועה - "הנעלבים ואינם עולבים" שעת העלבון והשתיקה הוא זמן מסוגל לתפילה.
וגם כדאי להחליט החלטה זוגית ביחס להערות האלה- שבעלך ידע שזה קשה לך ותמצאו יחד פתרון לביקורים אצלם. שמתאים לאופי הקשר בינהם.
אולי שיבקש ממנה שלא תעיר הערות כשאתם באים כי אז לא תרצי לבוא? אולי שתחליטו יחד ששמים אטמי אוזניים ושניכם לא מתייחסים למה שהיא אומרת? אולי לבוא אליהם יחד עם עוד בני דודים ואז כשהפוקוס לא רק עליכם יהיו פחות הערות?
בהצלחה 💞