כל מי שאני פוגשת, לא משנה אם דתי או חילוני אומר לי בדיוק ככה. הורים כואבים את המצב של הילדים שלהם, ודואגים ליכולת התקשורת ובנית מערכות יחסים של הנוער שלהם. וכו' וכו'
האמת היא שכדי לעשות את זה צריך לדעת שיש מחיר...וצריך להיות מוכנים לשלם את המחיר הזה כדי להרוויח יותר רוגע ויותר בריאות נפשית. וגם כדי להרוויח חינוך שאני אישית, רוצה לילדים שלי.
המחיר הוא פחות נגישות, פחות נוחות ויותר סרבול אבל זה אפשרי.
יש אפליקציה שמורידים למחשב שנקראת בלוסטאקס. היא בעצם מאפשרת להוריד אליה כל מה שאפשר להוריד לסמארטפון. אז אפשר להוריד וואצאפ, ופייבוקס וכל מה שרוצים.
זה קצת יותר איטי, וזה גם לא מאפשר העברת מסמכים וקבצים בקלות, כי צריך להוריד גם אפליקצית ג'ימייל ואז מתוך הבלוסטאקס לשלוח למהוואצאפ למייל ואז להויד מהייל במחשב את המסמכים... אולי יש דרך יותר יעילה, אני אשמח לשמוע עליה...
אבל בכל אופן זה נותן פתרון נהדר לנוכחות בוואצאפ. יש שליטה על מתי פותחים אותו וזה לא מתערב כל הזמן עם שאר החיים. אין מצב שאני עם הילדים בגן שעשועים והראש שלי בוואצאפ...
מבחינת וויז, למשל, אנחנו פשוט בודקים לפני הנסיעה את הדרך , קנינו מפת כבישים ומשתמשים בשכל הישר שהרבה אנשים איבדו בגלל הוויז...
המשפחה והחברות הקרובות התרגלו להתכתב בSMS, ואם צריך משהו, תמיד אפשר לחזור לשיטת התקשורת הישנה והטובה שנקראת- להתקשר ולדבר.
אז נכון, יש כאן חוסר נוחות לפעמים, וגם צריך לגלות אחריות מול מקום העבודה ולדאוג להתעדכן, אבל הרווח של זה הוא גדול עשרות מונים מההפסד, בעיני...
הרוגע בבית, ילדים שלא מבקשים כל שניה שאצלם אותם, (אגב, צריך לקנות מצלמה...) וניתוק מכל העולם שמציף אותך בלי סוף, שמאפשר חזרה לעצמי.