1. הרבה פעמים לא מתחיל בדימום,
בלידה הזו ספציפית שמעתי ממישהי שהרב קנוהל פסק להם שבלידה היולדת במצב פיקוח נפש ולכן מותר לבעל לגעת בה כדי לעזור לה וזה באמת היה לי מאוד מאוד מאוד משמעותי שבלידה יכולתי להיעזר פיזית בבעלי, שינה לגמרי את המצב מבחינתי יחסית ללידות קודמות שהוא רק עמד ועודד במילים
2.ממליצה לעשות קורס הכנה שמתמקד בזה, זה מאוד מאוד חשוב להתכונן לשלב הזה כי הוא יכול להיות מתיש או יחסית רגוע ולהשפיע על המשך הלידה לכאן ולכאן.
עשיתי קורס הכנה ללידה עם תימור נמדר וזה היה לי מעולה ממש ממש!!! ובכלל לקרוא על זה יש בשרשורים הנעוצים כמה דברים ממש חשובים על זה..
ובקצרה- נשימות עמוקות ומסודרות, סיבובי אגן, מוזיקה נעימה, מקלחת!!! ולחשוב מחשבות חיוביות- שהכאב מקדם אותך לתינוק, שכל ציר הוא בסוף קצר ובסופו נחים ולא חושבים מה יהיה בציר הבא, שאת יכולה ללדת, שעוד מעט התינוק אצלך ביידים בעז"ה 🥰
3.עכשיו רואה ששאלת על קורס- אז כתבתי לך, יופי שאתם רוצים מפגש פנים אל פנים, לי זום גם היה טוב, אבל אולי עדיף.
יש קורסים מקוונים לרוב אבל לא עשיתי, אולי תפתחי שרשור ממוקד על זה . ומעולה שתעשו גם וגם
4. נראלי שעדיף שניהם, אבל יותר חשוב במפגש עם הדולה. בבית חולים פחות קריטי שגם אמא שלך, מספיק בעלך..