גאוות יחידהפנאט2 המשודרג

לפעמים נדמה שאצלנו שומעים את המושג הזה הרבה יותר מאשר אצל אחרים ,,,

כל הזמן מדברים כמה חשוב שלמדריכים///למדריכות לחניכים\\\ ולחניכות תהיה גאוה תנועתית  אך מה אנו כמדריכים  (דגש על הבנים) עושים כדי שתהיה לנו גאות יחידה הרי כאשר מישהו שלא מכיר את התנועה שואל אותנו  "באיזה שבט את\\\\אתה ???" התשובה תהיה:" אחיה\לביא\ אלעד וכד'" ואז אותו אדם יגיד: "רגע זה כמו בבני עקיבא חחח השמות הם אותם שמות... אז מה השוני בינכם ??? זה שאתם נפרדים ?! יש גם בנ"ע נפרדים וכד'" וזו רק אחת הדוגמאות הידעתם שיש מדריכים שמתביישים ללכת עם חת"ת !!!! מה זה אמור להיות  אני עומד על כך שבמליאה הקרובה (בשבת לא?) יעלו את הנושא של גאוות היחידה שיש\אין בתנועה (כפי שהבנתם אני לא יהיה) .. ובכלל זה את שינוי שמות השבטים

נ.ב הרבי מלובביץ' (זה שחי) אומר שמי שעושה את לוחות הברית עגולות בעצם מעוות את המסורת היהודית ומפנה עורף לתורה אז אולי שכדאי שגם זה יעלה... שנהפוך את לוחות הברית למרובעות שוב ... "חדש ימינו כקדם" 

יש כמה בעיות טכניותאנונימי (פותח)

1. אין מספיק שמות ;יש שמות כפולים בין עזרא לבני עקיבא

מה עוד שיש  כבר שמות שהם די תקועים זאת אומרת כמות השמות מוגבלת בהחלט

2. מספיק יש לסנכרן את השמות בין עזרא לבני עקיבא ויצרת סדרה שמות חדשה לאריאל תצור בלבול רציני

אמנם גם המצב כיום לא אידאלי בהחלט אבל יש לשים לב לבעיות אם נתחיל בסדרת שמות חדשה לאריאל

לסיכום אני מסופק אם כדאי להשאיר את המצב או לשנות

אבל שב ואל תעשה עדיף ולכן  נראה לי שכדאי להשאיר את המצב הקיים

מה שאני מבין מדבריך שזה לא שלא רוציםפנאט2 המשודרג

אלא שמתעצלים לחשוב על שמות חדשים וכמו שכבר כתבתי במקום אחר שעצלנות זו הבעיה של כל החב"ב בנים בתנועה והנה העצלנות מבצבצת עוד פעם גם כאן ,,

צריך לקחת את הדברים בידיים

לא לא התכוונתי לזהאנונימי (פותח)

לא זה לא עצלות זה באמת בעיה למצוא שמות חדשים מקוריים בעלי משמעות יפים קלילים קשורים למשימות הדור ...

נעצור כאן לא נראה לי עצלות דוקא

עד בעיה שצצה שהשם לא יתפוס אף אחד לא יתיחס אליו ברצינות וזה יהפוך לבדיחה

ברגע שנהפוך\ נהיה תנועה גדולה מבוססת ומשפיעה (בעיקר בכמות)

יש לדון בזה עוד פעם 

יש על מה לדון בדברפנאט2 המשודרג
אך על מה שכתבתי בנוגע ללוחות הברית על זה אתה מסכים
כן על זה יש מה לדון תשמע סיפוראנונימי (פותח)

פעם תככנו לעשות חולצת צוות וכבר ציירנו אותה ומקדימה עיצבנו סמל חדש לתנועה עם לוחות הברית מרובעות

וכמו כל רעיון שעולה באריאל (ובמיוחד ברחובות) החולצה לא יצאה (איך לא)

אגב בשבילך היה מצור שם דגל ישראל מונף בגאווה אל תדאג יאיר לא היה שצרינו את זה (ביתאלניקים לך תבין)

צ'מע סיפור.שומרוני

הייתי שליח בעזרא עין גנים בשבת אירגון האחורנה שלהם.

מגיע ילדון.

אני פונה אליו: "באיזה שבט אתה?"

"מה זה שבט?" הוא עונה לי.

"מזתומרת? שבט! שכבת הגיל שלך!"

"מה? על מה אתה מדבר? שבטים היו אצל בני ישראל. אצלנו יש קבוצות."

"אהה.... הקומונרית שלכם שכחה להסביר לי את זה"

"מי שכחה?"

"הקומונרית."

"שזה??"

"נו, האחראית על הסניף.."

"אה, המרכזת.. מה כואב לך לדבר בעברית נורמלית?!"

"ככה התרגלתי... אז באיזה שבט אתה?"

"קבוצה. אני בעיינות."

"עיינות??? מה זה??"

"אחרי נטעים"

"ואתה חושב שאני הבנתי מה זה נטעים??"

"ואתה חושב שאני הבנתי מה זה קומונרית?! אתה בשהם, נכון?"

"לא.. אני באלעד. מה זה שהם?"

"הגרעין שלך!"

"אני לא בשום גרעין לצערי..."

"אל תעשה צחוק, כל אחד נמצא בגרעין, אפילו אם הוא לא בא לסניף"

ציינתי לעצמי שזה יפה שלפחות גם עזרא וגם אנחנו קוראים לסניף "סניף" ולא איזו אמצאה אחרת.

יצא לי מספר פעמים להתנדב במסגרת בנ"ע בזמן האחרון. אין לך מושג כמה ברכתי את זה שאני בשבט אלעד ולא "המלכה" או משו כזה...

שני דברים ;א. מה עשית בעזרא?פנאט2 המשודרג

ב. זה מה שהופך את זה למענין שלכל תנועה יש את היחודיות שלה

אני חושב שאם לכול התנועות היו אותם שמות אז מילא אבל שרק לאריאל יש את השמות של בנ"ע אז התנועה מאבדת את יחודיתיותה (או משהו כזה) גם אני חושב שכרגע זה לא פרקטי אך אסור לתת לנושא הזה לרדת מסדר יומה של התנועה כדי שלא נשקע בתוך זה

ובנוגע ללוחות הברית מה אתה אומר ? האם צריך לרבעם??

הטיעון שהעלת חסר משקל, במחילה.שומרוני

בגלל שעזרא נהנים להיות שונים אז גם אנחנו צריכים לעשות את הטעות הזו?

גאוותנועה היא חשבה מאד - יש דברים חשובים ממנה.

השארת שמות השבטים זהים בכל המגזר הדתי לאומי יכולה רק להועיל לכולם.

בעבר, הוצע לעזרא להצטרף אלינו בשמות שבטיהם, הם סרבו, וצר לי על כך. נכון שזה יהיה מסובך ויפונת מבחינה פרקטית, אבל זה שווה את זה לענ"ד.

אתה לא רוצה להגיע למצב שיבוא המשיח*, יישאל באיזה שבט הוא, וכשיענה שהוא בשבט 'קדושה' - ירימו 78,000 חניכי בני עקיבא את גבותיהם.

*מתוך הנחה שהוא יהיה אריאלניק...

למה טעות??? כבר נאמר "כשם שפרצופיהן שוניםפנאט2 המשודרג

כך שמות שבטיהם שונים" (או משהו כזה) זה לא שאנחנו ע"י שמות שונים מפלגים את עמ"י ... ובמחילה ... כולם יודעים את עברה של תנועתנו הקדושה (שהיתה פעם חלק של בנ"ע) כדי להעצים את יחודיתנו צריך שמות אחרים ... ואל תדאג המשיח יהיה אריאלניק

ולא ענית לי בנוגע ללוחות הברית שיש בסמל האם צריך לרבעם (על פי ההלכה בדקתי ויש לרבעם )האם זה פרקטי??

לא הבינות את דברי.שומרוני

אתה יכול (ואתה גם עושה את זה) שזו שטות ששמות השבטים זהים.

להביא כטיעון את :ממילא גם עזרא עם שמות שונים" - זה אנו טיעון.

בקשר ללוחות הברית - אני עדיין תוהה. פרקטית - אפשרי. אבל אני תוהה אם זה כדאי או לא. ובואו נחזיר את השרושר לנושא הראשי.

אם לא שמת לב גם לוחות הברית זה אחדפנאט2 המשודרג
מהנושאים הראשיים
וגם אם אי אפשר לשנות את שמות השבטים הקטניםפנאט2 המשודרג
לפחות את שם השבט החדש תתן ותחליט כל תנועה לפי ערכיה וענייניה
אתם בעצמכם מפלגים את העם!!!אנונימי (פותח)

מה הבעיה שהוא יהיה מב"נע?

זה בדיוק פילוג העם!!!
זה כמו שתגיד שהמשיח יהיה מש"ס/מפ"דל/ או כל מפלגה אחרת!!!
מה, מפלגה השונה הם פחות דתיים?!
אני מוחה בתוקף!!!

למרות שאולי יש יותר סיכויים שהוא יהיה (בע"זה בקרוב) מאריאל, לא צריך לגרום סתם לשנאת חינם...

מקווה שהבנתם אותי נכון...

זה היה בצחוקפנאט 2המשודרגאחרונה
וזה קישור לתומכי השינוי.שומרוני
יש כאן שרשור שלם עם טענות בעד שינוי השמות, עם כמה טיעונים בודדים נגד השינוי.
איזה קישור?פנאט2 המשודרג
לוחות הברית.123

[הרב שלמה אבינר מזכיר בשו"ת שאילת שלמה את עניין הלוחות, והוא אומר שיותר מסתבר שהם היו מרובעות].

למה אם אני עושה את לוחות הברית עגולות, זה נחשב שאני מפנה עורף לתורה? מה הקשר? היש ראיה ברורה שלוחות הברית היו מרובעות? [כמדומני שלפני מס' שנים יצא לי לקרוא בעלון של 'דף היומי' מקור שממנו משמע שהלוחות היו עגולות].

לא משנה איך תעשה את לוחות הברית, לעולם לא תצליח אפילו להתקרב למה שהם באמת. לוחות הברית זו יצירה אלוקית, ולא שייך שיצור אנושי יעשה לוחות כאלו.
המילים בלוחות הברית היו חקוקות (מ"ם וסמ"ך שבלוחות, בנס היו עומדים - פרק קמא דמסכת מגילה); והלוחות היו נראים מ-2 הצדדים (זה לפי השיטה המקילה; יש שיטות שאומרות שהיו רואים את הלוחות בהרבה יותר צדדים).
ובלוחות הברית היו חקוקים 10 הדברות בצורה מלאה, ולא רק 2 המילים הראשונות של כל דברה.

[ולפני שנכנסים בכלל לכל זה, העיר ואומר שאם אתה אשכנזי, בכלל לא אתפלא...]
מי בכלל אמר לך שמדובר על לוחות הברית? זה ספר תורה ספרדי...

עכשיו אנשים יגידו שיש צורך להחזיר עטרה ליושנה, ולהפוך את הסמל לספר תורה אשכנזי... (ברור שסניפי בת-ים השכנוזים מוחים בכל תוקף!!!).

[גם אם נטען שמדובר בלוחות הברית ולא בספר תורה - בעבר המזכ"ל בדק איך נראים בסמל לוחות הברית מרובעות, והתברר שזה נראה כמו איזו מצבה של קבר...].

בצ"ל אריאל!

אני רק ציתתי את דבריפנאט2 המשודרג
הרבי מלובביץ' מה"מ
ולא הבנתי מה הקשר לספר תורה ספרדי\אשכנזיפנאט2 המשודרג
אגב אני ספרדי
הרבי מליובאוויטש.123

דברי הרבי מליובאוויטש - ידועים.

ספר תורה ספרדי - דהיינו: בסמל אין כלל וכלל לוחות הברית, אלא זה ספר תורה (זה ס"ת ספרדי).

בצ"ל אריאל!

דברי הרב שך בנוגע ללוחות:פנאט2 המשודרג
נתקלתי במכתב הבא:

"בדבר שאלתכם אודות
צורת שתי לוחות הברית אם לעשותם עגוליםאו מרובעים. הנכון שברוב בתי כנסיות
שראיתי, הם עגולים בראשן, אי כי איני יודע הטעם בזה כי הלוחות בעיקרן היא
מרובעות, אבל מנהג ישראל הלכה היא, והטעם כמוס אצלינו, אבל יען שראיתי
שבבית המדרש ע"ש החזון איש זצ"ל וכולל שיסד החזון איש זצ"ל ציווה הגאון ר'
יעקב קנייבסקי שליט"א שלא לעשות עגולות אלא מרובעות, ע"כ בטלה דעתינו בזה
ויש לעשותן מרובעים בראשן". (מכתבו של הרב שך, מיום עש"ק תולדות ג' כסלו
תשמ"ג, מכתבים ומאמרים חלק ב, עמוד ס"ח).

הנראה לכם שהוא ידע מדברי האדמו"ר:

"לאחרונה יצא לאור ספר של רב באה"ק, ששם מוכיח מדברי הגמרא הנ"ל, שבהכרח לומר, שהלוחות היו מרובעות, ולא בצורת חצי עיגול מלמעלה.

ואעפ"כ,
בכמה וכמה בתי כנסיות שבהם מצויירים הלוחות ע"ג הפרוכת, ובכמה מוסדות
חינוך וישיבות המציירים את הלוחות ע"ג הסמל שלהם, מופיע ציור הלוחות באופן
של חצי עיגול מלמעלה-היפך דברי הגמרא!
דברי שליחי הרבי מלובביץ' בנוגע ללוחות:פנאט2 המשודרג
לפני 24 שנים החל הרבי באופן גלוי במבצע מיוחד לשנות את הלוחות העגולות ללוחות מרובעות, בטענה כי מדובר בציורים שהגיעו ממקורות שאינם טהורים ואינם על פי כללי ההלכה המסורה. מאז החל הרבי במבצע המיוחד, חל שינוי מהותי ביחס ללוחות המרובעות, כשרובם של גדולי ישראל מצדדים בשינוי המתבקש, ורבים אחרים, מכל החוגים והעדות, החלו לנהוג לפי הוראתו של הרבי לקראת שבת פרשת כי תשא, פרשת שבירת הלוחות, סוקר שי גפן את הוראות הרבי בנושא, וחושף את הפעולות שנערכו במהלך השנים בנושא, וכיצד פשטה הוראתו של הרבי בכל קצווי תבל

"לוחות מרובעות", עוד אחד ממילות המטבע שחקוקות אצל כל אחד מאנ"ש שהפכו לחלק בלתי נפרד משגרת החיים. היום בכל בית כנסת ומוסד חב"די יודעים שכאשר מציירים את לוחות הברית שניתנו על ידי הקב"ה למשה רבינו, מציירים אותם מרובעות מלמעלה, כפי שהיו במציאות. אולם עד לפני למעלה מעשרים שנה, ציור הלוחות באופן מרובע היה נחשב למוזר ו"תמהוני". יעיד על כך הרב ברוך וילהלם, רב קהילת אנ"ש בנהריה, שכאשר הלך לאחד מפוסקי ההלכה בדור האחרון לאחר שהרבי עורר על הנושא, הסכים אותו פוסק הלכה שהלוחות אכן היו מרובעות, אבל הזהיר את הרב וילהלם שלא לצייר מרובע מחשש שיצחקו לו...

כיום ה'לוחות מרובעות' פשטו לא רק בחב"ד, אלא גם בקרב חוגים רבים מאד. אפשר לראות בבתי כנסת רבים שמקפידים לצייר את הלוחות דווקא במרובע.

דברי הרבי מלובביץ' בעצמו על דבר הלוחות:פנאט2 המשודרג

בשנת תשמ"א דיבר הרבי בפומבי על הצורך לתקן את הטעות הנפוצה של ציור לוחות עגולים, ולהקפיד לציירם מרובעים * למעשה פתח הרבי בפעילות בעניין זה כבר שנים רבות קודם לכן * "בפרסומינו, ובפרט לילדים, מדייקים אנו בזה", כותב הרבי, ובהזדמנות נוספת - "וכמפורסם גם-כן על-ידי הציור שעל השיחות-לנוער"

מאת הרב מרדכי-מנשה לאופר

נפתח בעובדה מעניינת: בשנת תשמ"ג ביקשו צעירי-אגודת-חב"ד בארץ-הקודש לפעול ש'בנק ישראל' ינפיק לקראת חנוכה מטבעות שמצידם האחד יופיעו ערכים יהודיים שונים ומצידם השני שווי המטבע. בין השאר הוצע להטביע את צורת לוחות-הברית. ההצעה הובאה לפני הרבי אשר הגיב על כך:

הבטוח שייעשה מרובעות? - באם לא בטוח, לא לדבר על-דבר ציור זה (שלא להיכנס למחלוקת וכו' שאין לוותר בזה, כיוון שזה היפך הש"ס)...

"כך כתוב בתורה שבעל-פה"

בשנת תנש"א הצליח הרב יוסף-יצחק שיחי' גולדמן, שליח הרבי ביוהנסבורג שבדרום-אפריקה, לפעול להחלפת הלוחות העגולים שהיו במרכז בית-הכנסת (שבו התמנה לרב, בשנת תשמ"ו, ובמשך כמה שנים ניסה ולא הצליח לתקן הדבר). תגובת הרבי היתה:

1) הרי כך כתוב בתורה שבעל-פה! 2) אזכיר על הציון.

לא ברא הקב"ה בעולמו דבר לבטלה

כמה שנים קודם לכן יצא הרבי לראשונה בהתייחסות פומבית לנושא. זה היה בשבת-קודש פרשת תישא תשמ"א (שיחות-קודש תשמ"א כרך ב עמ' 513 ואילך), ולאחר מכן ביום שמחת-תורה תשמ"ב ('התוועדויות' תשמ"ב כרך א עמ' 275 ואילך). תוכן הדברים:

כל דבר שהיה בבית המקדש היה מלא באופן שלא נשאר מקום ריק בכלי: ידוע הכלל שלא ברא הקב"ה בעולם דבר אחד לבטלה, ובפרט כאשר מדובר אודות ענייני קדושה. ועל-דרך מה שמצינו שכלי שרת מקדשים כשהם מלאים דווקא (זבחים פח,א). מכך מובן שהלוחות מילאו את כל חלל הארון, באופן שלא נשאר בארון מקום ריק, שאם לא-כן נמצא שמקום זה הוא לבטלה ח"ו.

בהמשך הדברים ציין הרבי שהדבר מפורש בגמרא (בבא-בתרא יד,א) - "ארון שעשה משה אמתיים וחצי אורכו ואמה וחצי רוחבו ואמה וחצי קומתו באמה בת שישה טפחים. והלוחות אורכם שישה ורוחבן שישה ועוביין שלושה, מונחות כנגד אורכו של ארון. כמה לוחות אוכלות בארון? - שישה טפחים וכו'". זאת אומרת, שעל-פי חשבון הגמרא הארון היה מלא באופן שלא נותר בו מקום פנוי.

על-פי זה הרי בהכרח לומר שכל אחד מהלוחות היה בצורת ריבוע של שישה טפחים על שישה טפחים, ואי-אפשר לומר שהקצה  של הלוחות היה בצורת  חצי עיגול, כי אז יוצא שאמנם מלמטה היה הארון מלא לגמרי, אבל מלמעלה נשאר בו מקום פנוי, בגלל חצי העיגול.

דברי רב מחב"ד:פנאט2 המשודרג

מקום הלוחות
לוחות הברית הושמו ב"ארון הברית" בבית המקדש למשמרת קודש. שנאמר: "אין בארון רק שני לוחות האבנים"... גם לאחר חורבן הבית, נשארו הלוחות בארון באופן קבוע, אלא שהוטמנו במרתפים בבטן האדמה, כדברי הרמב"ם (הלכות בית הבחירה רפ"ד): "בעת שבנה שלמה המלך את הבית וידע שסופו ליחרב, בנה בו מקום לגנוז בו את הארון למטה במטמוניות עמוקות ועקלקלות, ויאשיהו המלך צוה וגנזו במקום שבנה שלמה".
ידוע הכלל שלא ברא הקב"ה בעולמו דבר אחד לבטלה, כי אם לכל דבר יש סיבה ותכלית. ובפרט כשמדובר בענייני קדושה. אם כן מובן, שהלוחות מלאו את כל חלל הארון, באופן שלא נשאר חלל ריק בין הלוחות לארון.  כי אם היה נשאר מקום ריק, הרי מקום זה היה לבטלה ח"ו, והרי מצאנו בכתובים שכלי השרת מקדשים דווקא כשהם מלאים. 

רגע של חשבון
על פי חשבון הגמרא, (מסכת בבא בתרא דף י"ד) היה הארון מלא בלוחות באופן שלא היה בו מקום פנוי.  מידותיו של הארון: אורך- שתי אמות וחצי, רוחב - אמה וחצי, גובה- אמה וחצי. (אמה= שישה טפחים)
מידותיהן של הלוחות: כל אחת מהלוחות היתה ריבוע שמידותיו שישה טפחים על שישה טפחים. (אמה על אמה) ועובין שלושה טפחים- (חצי אמה). הלוחות היו מונחות כנגד אורכו של הארון.

על פי החישוב, נראה כי באורך הארון נשארים שלושה טפחים מיותרים (שהם חצי אמה) כיון שהלוחות תפסו בדיוק שתי אמות (ששה טפחים ועוד ששה טפחים). מבארת הגמרא שחצי טפח תפסה כל שכבה בארון (חצי + חצי = טפח) נשארו שני טפחים. בהם שמו את ספר התורה.

ומה בעניין הרוחב? ברוחב הארון שוב נשארים שלושה טפחים מיותרים. שכן רוחבן של הלוחות היה שישה טפחים (שהם אמה אחת) ואילו רוחב הארון היה אמה וחצי. ( תשעה טפחים), שוב מבארת הגמרא שעובי הארון תפס חצי טפח מכל צד, והשניים הנותרים שיהיה מקום לספר התורה, שלא יהיה מונח בארון בדוחק.  

על פי חשבון זה היה הארון מלא באופן שלא היה בו מקום פנוי. ולכן מן ההכרח לומר, שהלוחות היו מרובעות ולא עגולות (כמו שחלק טועים ומציירים), כי אם חלילה חלקן העליון של הלוחות היה בצורת חצי עיגול, יוצא, שהארון היה ריק מלמעלה - שכן העודפים של חצי העיגול מותירים מרווחים ריקים! דבר שלא ייתכן על פי דברי הגמרא.

לוחות עגולים - היפך דברי הגמרא
באותה שיחת קודש זעק הרבי מליובאוויטש, על שלילית ציור הלוחות בצורה העגולה.
כיוון שישנם מוסדות וארגונים המציירים בסמל שלהם את הלוחות בצורת חצי עיגול מלמעלה- שזה היפך דברי הגמרא! ומדובר במוסדות חינוך שמחנכים את ילדי ישראל על טהרת הקודש, וכל מעייניהם להגן על הילדים מפני השפעה מבחוץ, שהנהגתם תהיה באופן של "בכל דרכיך דעהו", כאשר הם מציירים על הסמל שלהם את לוחות הברית - שבהם כלולים כל ענייני התורה כולה, הרי הם מתנגדים במו פיהם לדברי הגמרא. 

אני קצת בהלם...רחלי ברק

כשראיתי שאליעד הגיב לשירשור הזה הייתי בטוחה שהוא יסביר בהתלהבות למה צריך להחליף את שמות השבטים...

זה ברור שצריך להחליף את שמות השבטים! 

בצלב"א.

נמאסתם!שומרוני

בפעם הבאה שאני אלך מכות עם מישו על שינוי שמות, זה יגיע לסכינים.

אליעד ואליסף תיזהרו - שמעון איתי.

עוזיה ושמעון.123

אתה ושמעון נגד שינוי השמות, אך מה לעשות שכל התנועה וראשיה כן רוצים לשנות?
כבר הגענו לרוב הרוצה בשינוי השמות (וכאשר המזכ"ל ועינת איתנו, זה כוח לא קטן).

אולי כדאי ששמעון ידאג שכל החברים הממלכתים שלו יגיעו, וכך אולי הוא יצליח לדאוג שהתנועה תישאר עוד מס' ימים עם אותם שמות...
(המציאות מראה שיש קשר ברור בין ממלכתיות לבין רצון עז להשארת השמות... ודו"ק וק"ל...).

ברק - איני רואה צורך לדבר על 'שדרוג השמות', משום שבעבר עסקנו בזה מספיק (עדיף לקרוא לזה 'שדרוג' מאשר 'שינוי'; יש אנשים שמפחדים משינויים...).

בצ"ל אריאל!

אך למרות שיש רוב עדיין לא הצלחנו לשנות\לשדרגפנאט2 המשודרג
את שמות השבטים (אני מאוד מקווה שזה יעלה במליאה הקרובה ... מחר!!!)
בנוגע למה שאתה אומר שיש קשרפנאט2 המשודרג

בין ממלכתיזם להתנגדות לשינוי השמות זה די נכון...

אך לפני חודשיים דברתי עם שמעון והוא אמר לי שהשאיפה היא לשנות את השמות

זוג חפרנים.שומרוני

נתחיל באליעד -

א. היה יכול להיות תיקו כמו כלום. אני ועוד ארבעה מהמתנגדים נמנענו מתוך כבוד הדדי ליריבינו חסרי הסיכוי.

ב. אני נראה לך ממלכתי? ואתה נראה לעצמך לא ממלכתי?

לדניאל אדרי -

במליאה מחר אין החלטות או הצבעות. זו שבת שמיועדת לדינוים.

באופן כללי, גם המליאה של סוכות תראה שונה ממליאות קודמות, כך שלפני שמצהרים הצהרות מתלהמות, נא לברר את העניין.

אליעד - אני יודע שאתה עומד לתלות אותי על שני המשפטים האחרונים. אז פשוט תתקשר...

לעוזיה -- עד עכשיו הצלחתם להתחמק מהפסד והצלחתםפנאט2 המשודרג

לשמור על השמות הכ"כ לא אריאלניקים,, עד עכשיו במליאות הבאות (לא כולל את זו שמחר) אני מקווה שסוף סוף השדרוג יעבור

וכן אתה ממלכתי (תזכיר לי איפה אתה תלמד שנה הבאה) 

עדיפים על שרוט אחד... ואכן בעזרא שינו את הלוחותצחקן
ב"ה

למרובעים. אתם מוזמנים גם...

וכמדמוני שראיתי את אותו יגליון שעוזיה ראה, ולא ראיתי היתר כל שהוא.

צחקן - ללא תולעים.
מאיזו סיבה שיניתם את הלוחות למרובעים?פנאט2 המשודרג
איזה גיליון ראיתי?שומרוני
ועל איזה התר אתה מדבר?
תיקו.123

לפי הזכור לי, היו 47 (בעד) מול 40 (נגד); גם אם הייתם מצביעים, היה רוב בעד.

זה אומר שאתם צריכים ממש לפחד מהעתיד המאוד קרוב שבו כבר יהיו לנו שמות משלנו, ולא נצטרך להמשיך להגרר אחרי בנ"ע...

בצ"ל אריאל!

אליעד,רחלי ברק

זה שאני הבת היחידה שהגבתי לכם בשירשור לא סיבה לקרוא לי 'ברק'. קוראים לי רחלי.

אני מוכנה לזה שזה יקרא שידרוג.. מקובל...

בצלב"א.

זה לא שידרוג!שומרוני

זו מהפכה!

אני מוחה בכל תוקף.

אני מתחיל להיות נואש, וזה אומר שיהיו חסימות כבישים בדרך למליאה. נחסום את מחלף לטרון, זה יחסום את פתאח, בת ים וראשל"צ כאחד. נרוויח גם את שעלבים.

לא

משנים / משדרגים

שמות.

עוזיה...יוכי
באמת.. חסימות כבישים?? מי שמע על הדבר הזה?.... זה ממש לא פסדר...
חוצ'מזה, תמיד אפשר לנסוע דרך 443... ואז אתה לא חוסם אפחד... לא יעזור לך...
שכחת את רחובות חחחפנאט2 המשודרג
מי זה "נחסום"?? אתה וחצי שמעון? ;פנאט2 המשודרג
לא...שומרוני

שמעון ממלכתי.. הוא לא יחסום.

אני אסתדר לבד, סמכו עלי. שני חפצים חשודים וכל הכניסה לעיר פקוקה.

נו אז הולכים להנא"ר ברגל (לא פעם ראשונה)פנאט2 המשודרג

אני חושב שהשירשור סטה מנושאיו המקוריים אז כדאי שנחזיר ימינו כקדם

להזכירכם שני הנושאים (בקיצור נמרץ):א. האם יש לשדרג את שמות השבטים בתנועה (לפחות את שם השבט החדש)

ב. האם יש להפוך את לוחות הברית שבסמל למרובעות (הבאתי לעיל את דברי הרב שך זצ"ל ואת דברי הרבי מלובביץ' שליט"א שתומכים בשינוי לוחות הברית למרובעים ,,, וכמדומני כך פסק מורנו ורבנו פאר הדור הרב עובדי'ה יוסף שליט"א)

לאליעד שמעתי שכבר חשבת על שמות חדשיםאנונימי (פותח)
אני לא מבין למה מערבים אותי בשטויות שלכם.שמעון
ולמה כל פעם שמזכירים את השם שלי חייבים להזכיר שאני ממלכתי, כאילו שזה מגדיר אותי כבן אדם, כאילו שאין לי תכונות רק דעות. כאילו שאי אפשר לומר שאני חכם, נבון, נחמד, גאון, ועוד כל מיני תכונות כאלה שיש לי. רק ממלכתי. נקודה. זהו, אין יותר בנאדם. טוב, אולי יום יבוא ותתבגרו (ובאותו יום תפסיקו להתעסק בשטויות של שינוי שמות וסמל ותתחילו לעשות את מה שעם ישראל באמת צריך שתשקיעו בו זמן).
שמעון גם אם זה לדעתך שטויותפנאט2 המשודרג

אז זה לא אומר שצריך להפסיק להתעסק בזה כמאמר חכמינו "מזה ומזה אל תנח ידך" צריך להתעסק בזה וזה לא שטויות

(ואם אני זוכר נכון אתה אמרת לי לפני חודשיים (אחרי התפילה בכותל לשלום החטופים ולפני הסיבו"ש) ש"השאיפה היא לשנות את השמות"(ציטוט))

בשום פנים ואופן לא.שמעון
אולי לא פגשת אותי בכלל וסתם הזית? אל תשתמש בשם שלי בשביל הדעות שלך, במיוחד כשלעולם לא אמרתי כזה דבר.
אתה סנילי או מה ??!פנאט2 המשודרג
אני יכול להגיד לך איפה בדיוק זה היה (איפה שהדוכן של הכיפות בכניסה לכותל ליד הבוטקע של השומר בכניסה לרחבה) זה היה ממש אחרי התפילה לשחרור גלעד שליט לפני הסיבו"ש (הייתי עם עוד אחד מרחובות שם) אתה נתת לנו עצה איך לעקוף את הבנות ולהגיע לחלק של הבנים מכיוון שהסיבו"ש כבר החל
בטח שאני זוכר.שמעון
אבל לא אמרתי שאני בעד החלפת שמות.
אתה אמרתפנאט2 המשודרג
ש"השאיפה היא לשנות את השמות"(ציטוט!!!!!!!!!!!!!!!!) ובפעם האחרונה שבדקתי אדם שאומר ש"השאיפה היא...." אז הוא בעד
שמות חדשים.123

עיין בשרשור הבא:

"/Forum/t389

בצ"ל אריאל!

אחלה קישור אחלה שמותפנאט2 המשודרג
ו"עוז" זה כן שם נרדף לתורהפנאט2 המשודרג
"אין עוז אלא תורה שנאמר "ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום"" 
צודק!123

שכוייח!

בצ"ל אריאל!

והנה עוד משהו שקשור לגאוות יחידהפנאט 2המשודרג

בסיבוב שערים, שוב פעם הייתי האריאלניק (אצל הבנים) היחיד(!) עם חולצת תנועה 

למרות שהיו עוד 2 מבת עין, 1 מהר חומה, כמה מאמ"ש, כמה מבית-אל,כמה מרחובות, כמה שעלבים (אחד בא עם חולצת סניף...גם זה משהו),

שכוייח!123

המשך כך!

גם אני בעבר הייתי מרגיש בודד ותמהוני עם איזו חולצתנועה, שלא היה ברור לי מה היא עושה עלי...

בצ"ל אריאל!

לדעתי צריך להתמקד בעיקר...יעל...

אני מסכימה איתך מאד על הצורך בגאוות יחידה, לא מתוך גאווה פסולה ח"ו, אלא מתוך אמונה בדרך הזאת, באמת שמשתדלת להשתלם ולהתקדם, בתנועה שמרימה דגל של תורה בצורה ברורה.

ובדיוק לכן צריך לזכור במה להתמקד- כל חניך בתנועה יודע את מטרות התנועה? וכוונה שלי היא לא את מטרותיה שכתובות בצורה שרק מי שכתב אותם מבין מה הוא רוצה מעצמו- וגם זה בספק. אלא, בת'כלס- בורה התחתונה- מה מיוחד בתנועה שלנו, לאן אנחנו מתקדמים, שואפים, שונים לא כדי להיות מול בנ"ע, לא מול השוואות- אלא במובן הפשוט של העניין. טובים יותר לא ממישהו אחר אלא מעצמנו. החניכים שלך מבינים את זה, מחוברים לזה? מתוך זה תגיע הגאווה התנועתית.

זה יפה (אולי...) לעשות שמות נפרדים- אבל זה לא זה, כי לא נגעת בנקודה! לי מפריע יותר שמסתובבים אנשים שמבחינתם התנועה= נפרד, שלא מבינים מה הם בדיוק איבדו בה...

אני מאמינה שאנחנו צריכים לבוא לסיבוב שערים (למשל...) עם חולצתנועה לא מתוך גאווה, אלא מתוך הקרנה לרבים. לא כי אני מעולה, אלא כי התנועה מעולה. כמו להבדיל שאתה שם ציצית בחוץ, לא כדי להראות מי אתה, אלא כדי להראות מי ה'...

לא יודעת, ככה נראה לי אמיתי, מכוון לאמת ונכון יותר... חודש טוב! יעל..

נכון מאודפנאט 2המשודרג
אך לא להמעיט בחשיבות שינוי השמות שזה חלק בלתי נפרד (חחח) מהגאוות יחידה התנועתית 
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך