עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך כ"ב באלול תשפ"ב 19:05
במיוחד בתחילת נישואים הרגשתי כמוך, בעלי גם מאוד אוהב כדורגל עוד מרווקות. בשנים הראשונות כשהיה את ליגת האלופות הייתי מתחרפנת: "איך הוא מעז ללכת לראות משחק ולהשאיר אותי לבד כל הערב??? ולפעמים שאלך לישון לבד, כי זה נגמר מאוחר. "היינו רבים על זה הרבה, נראה לי אפילו ביקשתי ממנו לשאול שאלת רב חחח.לא יודעת למה, עכשיו זה מצחיק אותי.
שום דבר לא השתנה הוא עדיין משחק, הולך מדי פעם לצפות ואפילו יש לו יום מיוחד שפירגנתי לו שהוא משחק בפלייסטישן עם חברים.
מה שעזר לי לשחרר:
להבין אותו.להבין שזה הצורך שלו.
הוא שיתף אותי פעם שזה הפורקן שלו, זאת הדרך שלו להוריד את המתח אחרי יום עמוס. וגם שנינו חזרנו בתשובה וזה משהו שמחבר אותו לעצמו של פעם בלי כל העול של המצוות ושל המשפחה..
ועוד משהו, לא משהו שהוא אמר לי, אבל אני בעצמי משערת.לגברים חשוב לחוות הצלחות ביום יום שלהם וכשלא הולך ויש כשלונות, הם בורחים למשחק כדי להרגיש קצת "וינרים".
עכשיו זה לא שאני מסכימה עם זה שזה נכון לברוח לעולם הדמיונות הזה של המשחקים. (למרות שיש גם יותר גרוע כמו עישון, אלכוהול וכו')
יש דרכים הרבה יותר בריאות וטובות לפרוק מתח ולחוות הצלחות כמו לימוד תורה, ספורט או בילוי זוגי או שיחה מאשר להיות תקוע בטלפון.
ואני מטפטפטת לו את זה, אבל לא בזמנים שאני עצבנית, דווקא בזמנים שאנחנו בטוב, מספרת איזה הרצאה ששמעתי וכו'. לא מדברת על כמה הכדורגל זה רוע ודמיונות, אלא יותר על הדברים הטובים: כמה חשוב לשמר את הזוגיות, כמה חשוב זמן איכות עם ילדים, נם גדלים כל כך מהר, ואיזה כיף שיצאנו וכמה זה עושה טוב,כמה חשוב לקבוע עתים וכו' .
אבל בסוף, יותר מכל שיחות מוסר, אני חושבת שזה הדוגמא האישית שלי. סתם לדוגמא: בקטע של השינה השתדלתי תקופה לקום מוקדם (וכמובן ללכת לישון מוקדם בשביל זה) הייתי קמה רעננה ואפילו לפעמים מספיקה לעשות הליכה. והוא היה קם עייף ממש אחרי שהלך לישון מאוחר (כי היה תקוע בטלפון בענייני עבודה או כדורגל או שחזר מאוחר מפלייסטיישן) ולאט לאט בלי שום מילה שלי הוא אמר לחברים להקדים את המשחק וחוזר בשעה סבירה יותר ואומר לי שחשוב לו ללכת לישון מוקדם וכו'.
ועוד כמה דברים אחרונים (יואו! חפרתיי!!!)
אתם קובעים לפעמים דייט זוגי ויוצאים החוצה? אצלנו זה ממש עובד (בבית הטלפון יותר נגיש ויותר קל לברוח אליו) למרות שלפעמים קשה למצוא בייביסיטר, זה פשוט מרענן כל כך את הזוגיות!
לך יש משהו שממלא אותך? בלי קשר לבעלך.
תחביבים/ ספורט/קריאת ספר/שיחה עם חברה..ואז גם כשבעלך "נעדר" את עושה דברים שכיף לך ופחות מתרגזת מזה. כי לך יש "עולם ומלואו" בלי קשר לבעלך, הבעל הוא הדובדבן שבקצפת.
אני די נהנית מערבים האלה שבעלי משחק בפלייסטישן, לפעמים מזמינה לי אוכל שאני אוהבת/ לפעמים מדליקה מוזיקה שלא בסגנון של בעלי ושרה חחחח/ שותה משהו/ רואה סדרה ולפעמים גם הולכת לישון ממש מוקדם!!!
בקשר לעזרה שלו הבנות כבר ענו לך, אז לא אוסיף, כי גם ככה חפרתייייייייי, תודה טם הגעת עד לכאן.