אחותי שאלה אותי את השאלה והייתי מעט נבוך.. לתשובות אשמח. גם מי שחושב שזה אכן לא תקין אשמח אם יתייחס אולי יאיר לי עוד על הנושא.
האם יש היגיון שאדם למד בתיכון בחינוך נפרד וכעתצע
אחותי שאלה אותי את השאלה והייתי מעט נבוך.. לתשובות אשמח. גם מי שחושב שזה אכן לא תקין אשמח אם יתייחס אולי יאיר לי עוד על הנושא.
כןultracrepidam
יש גיל שבו האדם כבר יכול להתנהל בסביבה פחות פשוטה
בוודאי שיש הגיון. לפחות 2 תשובות לכך.תירוש
2) מערכת החינוך העל יסודית הטובה והנחשבת, במגזר הדתי לאומי, ברוב איזורי הארץ, היא כזו שבתי הספר הטובים והמבוקשים מתנהלים בהפרדה.
ישיבות תיכוניות מעולות, אולפנות מבוקשות.
כמה תיכונים רגילים, שאינם בהפרדה, נחשבים מבחינת רמה לימודית, המתאימים למגזר הדתי לאומי, קיימים בכלל?
רבים מתלמידים והתלמידות מגיעים ללמוד במוסדות החינוך האלו, כאילוץ, רק בגלל רמת הלימודים הגבוהה ולא בגלל האידאולוגיה של חינוך מופרד.
בהחלט טיעונים יפים ונכוניםultracrepidam
יש לכתחילה ויש בדיעבדתפוחית 1
מתייג את העוניםצע
@סרדיוט
@תירוש
לא הצלחתי להבין מתשובתכם אם גם בתיכון אתם סבורים שאין בעיה הלכתית ללמוד מעורב.
או שבתיכון יש, ובגיל שבו הולכים לאקדמיה הבעיה הזו כבר פחות קיימת?
או בניסוח אחר ההסברים שלכם על ההיגיון שבהבדל הם גם נכונים הלכתית? תודה!.
לא ראיתי שרשמו את זה במפורש אז אני אוסיףרץ-הולך
בגילאי תיכון המכונים "טיפש - עשרה" יש הרבה הורמונים ורגשות שבחינוך מעורב יכולים להוביל לתוצאות לא טובות ( בין אם בדברים שאסורים לפי המוסר הכללי ובין אם בדברים שאסורים רק הלכתית), ולכן ספציפית בגיל הזה כדי לאפשר לתלמידים להתרכז להתקדם ולהתגדל עדיף חינוך נפרד.
בשלב של לימודים אקדמיים גם כן היה עדיף מקום נפרד לכתחילה, אבל זה הרבה פחות בעייתי כי בשלב הזה בדר"כ אנשים בוגרים וגם כמו שציינו קודם מערכת יחסים יכולה להגיע למקום חיובי של חתונה.
אין לי הרבה זמן כעת ולכן אגיב מאוד בתמצותארץ השוקולד
האם נכון להימנע ממקום עבודה שבו יש בנות אם אני גבר או שיש בנים אם אני אישה? (לא שאני הבן היחיד, אלא בכלל שמעורב)
אם לא, ונראה לי שרובנו מסכימים על כך שלא, אז האם תואר דומה יותר לתיכון או למקום עבודה?
מכיוון שני, הרחקות בין גברים לנשים תלויים גם במה שמקובל, לדוגמא אצל חז"ל מאוד קיצרו בשיח עם נשים אבל כיום מותר שיחה שהיא "כדרך ההמון" לדעת ה"מנחת יצחק" (גאב"ד של העדה החרדית בחייו).
הגמרא אומרת לא ללכת מאחורי אישה, אבל הגרש"ז אמר שבימינו מכיוון שנשים מסתובבות בחוץ ואין בכך משהו מיוחד אז הדין הזה לא קיים.
ממילא, אני חושב שצריך כמובן להקפיד על ההלכה (למשל, ייחוד) אבל למידה משותפת באוניברסיטה/מכללה היא לאו דווקא דבר בעייתי.
(האם זה מוסכם?
אם נעיין בספרים, נגלה שלא, נראה לי שהרב חיים דוד הלוי העדיף מקום לימודים נפרד בשו"ת שלו {עשה לך רב}.
נמצא כמה מקומות השכלה גבוהה שהם נפרדים.
אבל ברובם הם לא כאלה ואם קבוצה גדולה בעם ישראל שומרי תורה ומצוות נוהגים משהו כנראה שזה בסדר.
כדברי חז"ל בירושלמי "כל הלכה שהיא רופפת בבית דין ואין את יודע מה טיבה צא וראה מה הציבור נוהג ונהוג " {פאה פרק ז הלכה ה}
)
חשוב להבדיל בין מותר למומלץultracrepidam
אתה נוקט ש"לא נכון להמנע ממקום עבודה משותף" ואני הייתי אומר "אין חובה להמנע". אבל מי שנמנע מזה, בעיני הוא עושה מעשה ראוי מאד, ואם הוא משלם על זה מחירים אישיים, בהחלט ראוי להעריך את ההקרבה שלו. לפעמים ההקרבה גדולה מדי ועדיף שיוותר על התועלת הזו, אבל בוודאי שיש לזה ערך
דברים יפיםצע
1. מוזמן למצוא לי מקורות שכך אומריםארץ השוקולד
1 בשמחהultracrepidam
"אל תרבה שיחה עם האשה"
שו"ע אבה"ע כא,א:
"צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד."
אם כתוב "מאד מאד", אני מאמין שכל ריחוק שאיננו כמתמיה (פרש קיזאי וכו') הוא מבורך.
2
בתחומים כאלה לא מדובר במשהו מוגדר. הרי הגיוני שחברות קרובה עם אשה שאסורה לך היא דבר שלילי. מה זה חברות קרובה?
ולכן גם אם השו"ע היה כותב "להתרחק" ולא כותב "מאד מאד", הייתי מניח שכל זהירות שנעשית לשם שמים ובצורה בריאה, היא מבורכת. בדיוק כמו שאדם שמתפלל ברגש או מדקדק בכל תחום אחר של עבודת ה' שלו, כל עוד אנחנו בתחום הסביר, זה מבורך ואפילו רצוי, והטיעון "לא נפסק להלכה" הוא לא רלוונטי (האם אדם שבוכה בתשעה באב, או בסליחות, עושה משהו ש"לא נפסק להלכה"? או שהוא עושה את מה שהתכוונו כאשר קבעו את סדרי התפילה האלה?)
3
אני לא כתבתי שמומלץ להמנע. אני כתבתי שאין המלצה של חז"ל לערב. כל הסוגיות שעוסקות בנושא נראות כמזהירות, אין אפוטרופוס לעריות, אפילו ר' עקיבא וכו'. אבל אני בסך הכל כתבתי שלא פחות מההיתר להקל, יש היתר גם להחמיר, חז"ל לא אמרו להמנע מלהחמיר אם לאדם יש הערכה שזה יועיל לו ברמה האישית או בעבודת ה' שלו
ושוב, במקרה הזה חז"ל דווקא כן אמרו להחמיר ולהזהר באופן מיוחד
1. שכוייחארץ השוקולד
"יוֹסֵי בֶּן יוֹחָנָן אִישׁ יְרוּשָׁלַיִם אוֹמֵר:
יְהִי בֵּיתְךָ פָּתוּחַ לִרְוָחָה,
וְיִהְיוּ עֲנִיִּים בְּנֵי בֵּיתְךָ,
וְאַל תַּרְבֶּה שִׂיחָה עִם הָאִשָּׁה.
בְּאִשְׁתּוֹ אָמְרוּ,
קַל וָחֹמֶר בְּאֵשֶׁת חֲבֵרוֹ.
מִכָּאן אָמְרוּ חֲכָמִים:
כָּל זְמַן שֶׁאָדָם מַרְבֶּה שִׂיחָה עִם הָאִשָּׁה,
גּוֹרֵם רָעָה לְעַצְמוֹ,
וּבוֹטֵל מִדִּבְרֵי תּוֹרָה,
וְסוֹפוֹ יוֹרֵשׁ גֵּיהִנֹּם" (משנה מסכת אבות פרק א משנה ה)
ולגבי השלחן ערוך, אני רוצה לציין:
א. הכותרת שהשולחן ערוך נתן לסימן "להתרחק מן העריות"
כלומר, מדובר בקשר עם עריות (ויש מחלוקת אם נדה כערווה או לא עד פוסקי זמננו).
ב. השלחן ערוך מפרט דברים והם לא בדיוק בגדר שיח נורמלי. (וכפי שהערתי לעיל אפילו הגאב"ד של העדה החרדית סבר ש"אל תרבה" לא מתייחס לשיח "כדרך ההמון")
"צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד. ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה או להביט ביופיה. ואפילו להריח בבשמים שעליה אסור. ואסור להסתכל בנשים שעומדות על הכביסה. ואסור להסתכל בבגדי צבעונים של אשה שהוא מכירה, אפילו אינם עליה, שמא יבא להרהר בה. פגע אשה בשוק, אסור להלך אחריה, אלא רץ ומסלקה לצדדין או לאחריו. ולא יעבור בפתח אשה זונה, אפילו ברחוק ארבע אמות. והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה, כאלו נסתכל בבית התורף (פי' ערוה) שלה. ואסור לשמוע קול ערוה או לראות שערה. והמתכוין לאחד מאלו הדברים, מכין אותו מכת מרדות. ואלו הדברים אסורים גם בחייבי לאוין." (כל הסעיף שעליו דיברת בשלחן ערוך, שם ניתן לראות אלו דוגמאות הוא מפרט וגם שהוא מדבר על נשים האסורות על אדם.)
2. שוב, כפי שאמרתי אני מאמין גדול בהלכה ולא במה שנראה הגיוני להוסיף, אבל זה עניין לדיון ולצערי אין לי זמן כעת ולכן נסכים שלא להסכים.
3. הם אמרו להיזהר לא להיות גבר אחד שעסקו עם הנשים וכד', לא להימנע מעבודה בחברה מעורבת.
ברוך תהיהultracrepidam
1
נכון, יש מי שמפרש ש"אל תרבה שיחה עם האשה" זה בגלל שנשים הן קמצניות בטיבן והן ימנעו ממך לתת צדקה.
אבל "קל וחומר באשת חברו" משמע בבירור שנוסף על כל סיבה להמלצה שלא להרבות שיחה, באשה שאסורה לך יש "קל וחומר" של המלצה, והסיבה שזה חמור יותר היתה כנראה מובנת מאליה.
לגבי השו"ע -
לשחוק ולהקל ראש נשמע כמו התנהלות חברתית לא מאד נדירה - גם במקומות עבודה ובטח בלימודים של בי"ס תיכון. ואולי ייראה מוזר, אבל גם "אסור להביט ביופיה" זה אתגר די רציני עבור תלמידי תיכון שכלואים יחד באותה כיתה. אז נראה לי שלהפריד ביניהם זה בסיסי. קח בחשבון שהיסטורית לא אסרו את זה כי זה לא היה קיים בכלל, המקרה שטרחו להזהיר ממנו היה "מי שעסקו עם הנשים" כי חוץ מזה לא היתה סיבה לפגוש אותן - לא בעבודה וחלילה לא בבית ספר כלשהו.
בנוסף, ההכרזה "להתרחק מאד" היא כללית - נראה קצת מוזר לפרש שהכוונה רק באופנים האלה, וכל חומרה נוספת היא מיותרת וחסרת טעם (על זה הדיון. אם אתה בסך הכל טוען שאין חובה ומותר לך - אין לנו ויכוח)
לגבי שאלת "עריות או לא":
הנה השו"ע בסעיפים הבאים:
סעיף ב: לא תלכנה בנות ישראל פרועות ראש בשוק, אחד פנויה ואחד אשת איש.
סעיף ג: מותר להסתכל בפנויה, לבדקה אם היא יפה שישאנה, בין שהיא בתולה או בעולה, ולא עוד אלא שראוי לעשות כן. אבל לא יסתכל בה דרך זנות, ועל זה נאמר: ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה
סעיף ד: מותר לאדם להביט באשתו, אף על פי שהיא נדה והיא ערוה לו, אף על פי שיש לו הנאה בראייתה; הואיל והיא מותרת לאחר זמן, אינו בא בזה לידי מכשול. אבל לא ישחק ולא יקל ראש עמה.
אז ככה: יש מגבלות על להקל ראש עם אשתו (!) נדה; כתוב שלהסתכל על פנויה מותר רק לבדקה אם היא יפה שישאנה - משמע שבלי זה אסור בכל מקרה.
(בגמרא בבא בתרא כתוב שדרך תלמידי חכמים אפילו לא להתבונן למטרה הזאת, ולכן יש חשש שהוא לא יזהה אותה, ושיקח עם הארץ איתו שיזהה אותה. ומשמע שזאת חומרה ראויה וחיובית, ומצד שני - שמור להסתכל כדי לזהות, אחרת היה כאן הכשלה של אותו עם הארץ)
2
האם אה עושה רק מה שכתוב בהלכה? לא, למשל, כותב את דעתך בפורום? אין הלכה כזאת.... ולכן השאלה היא אם זה בכיוון שהוא חיובי או לא.
ברור שצריך להבדיל בין מה שההלכה מחייבת למה שהיא לא מחייבת, אבל זה לא הדיון כאן. ודאי שאין הלכה שאוסרת במובהק לא לימודים משותפים ולא עבודה משותפת.
יש היגיון בהחלט. למרות שגם בתואר זה לא לכתחילה...בייניש אנונימי
בגיל הנעורים יש משהו הרבה פחות בשל, שגורם לאנשים לנסות דברים חדשים, והוא כוח טוב שצריך לחזק ולשפר, אבל צריך לנווט אותו למקומות טובים ואם לא הוא ילך למקומות לא טובים... הרבה דברים גרועים מאוד נעשים כך, בשם ה'מגניבות' והלחץ החברתי.
הדחף הזה קיים הרבה פחות ככל שאדם מתבגר ומתקבע לאט לאט, יש לו כבר סדר יום משלו ודברים קבועים...
גם כשאדם בתואר, וגם בעבודה, ראוי שהוא ימנע כמה שאפשר ממפגש עם נשים שאינן משפחתו, לא שיברח מזה ויאסור לגמרי, אלא ש'אל תרבה שיחה עם האישה' לא נעלם מהעולם... נכון שזה לא איסור דאורייתא וגם לא דרבנן לדבר עם מישהי על עניינים טכניים שאדם צריך, אבל עדיין להרבות זו בעיה (לא אומר איסור כי זה לא ממש איסור, כמו רוב מסכת אבות, אבל בשו"ע נפסק שצריך "להתרחק מן הנשים מאוד מאוד" ואין הרבה פעמים בשו"ע פעמיים 'מאוד'...).
אבל ככל שאדם מתבגר, בטח אם הוא נשוי, הבעיה כבר קטנה יותר - גם הלכתית (המונח "פת בסלו" הוא לא משהו שהומצא לפני יומיים), וגם רעיונית - כשאדם פחות נשלט ע"י דחף אלא נעשה שקול יותר הוא יכול לשלוט יותר בתגובות שלו למצבים מורכבים, ולכן הבעיה הולכת וקטנה. באותו מובן יש גם פער בין כיתה ט' לכיתה י"ב, אבל הפער הזה עדיין קטן, כי יש משהו שקורה בגיל שמונה עשרה ובסוף התיכון, גם מנטלית- "בן שמונה עשרה לחופה" זה כי קורה משהו בגיל הזה, לא סתם כי עשו הגרלה באיזה גיל ויצא 18...
אם אדם נמצא רק עם נשים כמובן זו בעיה גדולה יותר, וכן אישה רק עם גברים, אבל גם אז אם אין איסור ייחוד אני לא חושב שאפשר לומר שזה אסור אלא רק פחות מומלץ. אם אפשר ללמוד במקום נפרד, גם אם הרמה הלימודית שם נמוכה יותר, זה עדיף וראוי יותר.
גיל תיכון הוא לא כזה יציבadvfbאחרונה
הגוף משתנה, בדגש על המערכת הורומנאלית
ולכן הפרדה בו יותר חשובה וקריטית.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
אמןעשב לימון
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
ל המשוגע היחידיאחרונה
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
אמן ואמןאני צודק
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
תהא שנת פתיחת זבולrrinaa
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידי
אבל בגילי זה באמת אחרת
כןooאחרונה
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי