טוב, אז המטפל נכשל.. אשתי פוצצה את הפגישה.נשוי+
היא לא רוצה להמשיך בשום טיפול זוגי.
בדיעבד אמר לי המטפל שכעת הוא מבין על מה דיברתי.
באמת יש לי שאלה למטפלים, אני מבין שיש כאן כמה..
למה אתם חושבים שאתם יודעים יותר ממי שעובר את הבעיה? למה לנסות להלביש את את התיאוריות שלכם על כל זוג??
למה לא להיות קשוב??
זהו, פרקתי..

הייתי שמח לקבל עצה מה לעשות (ממי שמכיר את השרשורים שלי)
לחכות עד שהיא תשתנה? ואם כן עד מתי??
קודם כללמה לא123

צר לי על החוויות שלך

זה באמת לא קל

יש לי שאלה: כשאשתך שוכחת, איך אתה מגיב?

כבר לא מגיב. וזה תלוי במה מדובר.נשוי+
אם זה משהו פעוט אז לא איכפת לי אבל אם זה משהו יותר רציני אז אני מתפוצץ מבפנים אבל עדיין לא מגיב, רואים אולי שאני קצת מאוכזב.
טיפול אישילמה לא123

יעזור לך מאוד

היא לעולם לא תשתנה כל עוד אתה מרגיש רגש שלילי ואיזשהי שיפוטיות על החולשות שלה

כשהיא תרגיש תמיכה ותאמין שזה מגיע ממקום אמיתי אצלך, ייפתח כנראה פתח לשינוי

עכשיו היא בהתגוננות או באדישות מרוב ייאוש מעצמה, 

אני חושבת שזה לא בהכרח שהמטפל כשלהמקורית
עם כל הקושי שלך, שהוא מאוד מובן, מרשה לעצמי לשתף שאנחנו גם ניסינו טיפול. ובעלי פוצץ את זה. במקרה שלנו - לבעלי יש בעיה. לצערי.
זה לא המטפל שכשל בדווקא. מטפלים לא עושים קסמים, הם מנסים להתוות דרך ולתת כלים לפי מה שהזוג מספר כדי להניע לשיפור. ואשתך אולי לא מוכנה לעומס השינוי. או לא התחברה. זו גם אפשרות
אתה זה שהיית בפגישה, ואולי אני לא צודקת, אבל כשיש מוכנות מנטלית ונפשית לשינוי - זה נראה אחרת לרוב.
אתה לא צריך לחכות שאשתך תשתנה לדעתי. אתה צריך ללכת לטיפול בעצמך כדי להבין איפה אתה מונח, מה הגבולות שלך בתוך הבית והזוגיות, ומשם להתקדם.

מה את עשית והאם זה עזר??נשוי+
עברתי לאפיק של טיפול אישיהמקורית
הפסקתי להתמקד בו ובמה שהוא אמור/צריך/חייב.
קודם כל, קניתי לעצמי כלים שנתנו לי כח. כי חיים במערכת יחסים כושלת שגוררת אותך אליה משאירה משקעים ומחלישה אותך.
חיזקתי את עצמי בלי קשר אליו. הגישה שלי השתנתה לגמרי והפסקתי להיות המבוגר האחראי עליו. אני אחראית לעצמי ולילדיי, ללא תלות בו. קודם כל. נפרדות, מה שנקרא.

עם השינוי שלי, שהתבטא בחיים משלי ובטחון עצמי, פחות 'דרמות', הרבה פחות ביקורת - גם הוא השתנה. כי נתתי לו מקום ולא לקחתי הכל על עצמי, למדתי להכיר אותו באמת ואת החולשות והחוזקות שלו ולהתמקד בחוזקות, בטוב. אבל עם זאת, הוא לא יהיה מה שאני רוצה לעולם. הוא יכול להיות רק הוא. ואם הוא יבחר להשתנות מעבר - זה שלו בלבד.
ובנקודה הזו הבנתי שאני צריכה לבחור באמת. כי צריך לבחור לחיות במערכת יחסים כזו, עם בנאדם כזה, ולראות בעיקר יתרונות. אם לא - זה מאוד מדכא ומתסכל. אז החלטתי שאני בוחרת להישאר. שהטוב עולה על מה שלא. כי גם אני לא מושלמת, אף אחד מאיתנו.

הגדרתי את גבולות הגזרה שלי מחדש.

את לא חייבת לענות כמובן-שירה לב
אם היית יודעת קודם, היית מתחתנת איתו? שאלו אותי את זה (על עצמי, על דברים אחרים).
בכל אופן את מדהימה והתגובות שלך ממש חשובות ומלמדות
איך הייתי יודעת אחותי..?המקורית
לא יודעת לענות האמת.
כי לוותר על המסע הזה איתו זה לוותר על מי שאני היום, על כוחות הנפש, על הילדים המדהימים שלי.. קשה לי לענות לך מנקודת מבט של היום.
מה גם, שחייבת להגיד שבאותה תקופה נורא רציתי להתחתן ולעזוב את הבית. היו סימנים מקדימים לבעייתיות ש'העלמתי' מהם עין כי חשבתי שאוכל להסתדר. ולא היה לי ליווי, הייתי טירונית. תמימה. מאוד תמימה.
השם שלח לי את בעלי אחרי תקופה מאוד קשה שעברתי, מאוד, כרווקה. והדברים פשוט הסתדרו בצורה ניסית כך שנתחתן. יד השם בדבר, ממש. אז להגיד שהיה יכול להיות אחרת אלמלא..? בעיני זה קצת כפירה לחשוב כך.

ותודה לך ❤️ כמה כח יש למילה הטובה שלך עכשיו, את לא יודעת
וואוירוק בעיניים
כל כך הזדהיתי איתך בתהליך שלך. וזה נותן המון כוח. כתבת מדויק ומהמם.
תודה לך יקרה ❤️המקורית
מרגישה אותך באמת שאנחנו על אותו 'גל' ונהנית לקרוא אותך גם. תכתבי יותר
מעניין מה שאת כותבת. אני רוצה לחשוב על זהדי שרוט
בשמחה. אם יש עוד שאלות, תקרא לי המקורית
אני לא רוצה לנצלש לו. אולי אפתח שרשור נפרדדי שרוט
אם הצלחת את שרוטי לעורר למחשבותיהודה224
כנראה שהתגובה הזו מלמדת הרבה
אז גמאני אחשוב.
טוב שיש מקום ללמוד מניסיון של אחרים
אה יעני אתה רומז ששרוטי מטומטם אה? אז תדע לךדי שרוט
שאתה תכלס צודק.

אני די דביל 😁
אני ברחביהיהודה224
בא לקפה
פשוט כיף לקרוא את התגובות שלךשואל כדי ללמוד
לקרוא וללמוד ולהפנים.

תודה
תודה! 🙏המקורית
ללא ספק מערכת היחסים הזו מחלישה אותינשוי+
ותודה על התגובה הכנה והמפורטת..
מאיזה בעל מקצוע קיבלת עזרה אישית? פסיכולוג? מטפל זוגי? אשמח לדעת. גם כמה זמן התהליך הזה אורך עד שהצלחת לנשום.. עד שהצלחת להרים את הראש?
אגב, נראה שהמקרים שלנו שונים כי בכל מקרה כמעט "הכל עליי" (חוץ מקנית בגדים לילדים)
גם די שחררתי לתקופה אבל מאוד חושש מהדיפרסיה בה היא שרויה.
אבל בכל אופן, האם ה"נפרדות" שציינת - האם זה לא ההיפך מ"זוגיות"? גם עניין הבחירה - איזו בחירה אמיתית יש כשיש ילדים שלא רוצים לפגוע בהם?
עונה לךהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ"ד באלול תשפ"ב 17:44
מטפל זוגי ויועצת אישית. ללא הסמכה של פסיכולוגית האמת, אבל מעולה ומומלצת.
לקח לי שנתיים בערך אבל מרשה לעצמי להגיד שזה לא הממוצע מהמצב שהייתי בו.
וזה לא שונה, כי גם אצלנו הכל היה 'עליי' (בעלי גם סובל מהפרעת קש"ר) אבל היום העומס מורגש הרבה הרבה פחות. כי אני עוזרת לעצמי ומורידה מעליי את מה שלא קשור אליי ושייך אליו ובוחרת בזה. אני יודעת מי זה בעלי, מכירה אותו היטב, ולא מצפה ממנו למה שהוא לא מסוגל. זו הבחירה במציאות ובחיים עם הקיים
ונפרדות זה הכרחי לזוגיות. לכל זוגיות, ובפרט בזוגיות כזו. אחרת נסחפים למערבולות ולרגשות אשמה.
אתה לא מטפל של אישתך, לא אמור לנהל לה את הזמן משל היית אמרגן או סוכן, אם היא טועה או שוכחת זה לא בגלל שלא השגחת או לא שמת לב או לא הערת אותה בזמן או לא הזכרת. וגם לא נופלים השמיים אם היא לא החזירה דבר מה למקום. לכל אדם מגיע מרווח נשימה של לטעות ולהיות אנושי. אם היא עצובה זה לא בהכרח בגללך.
אבל.. בדגש חשוב על אבל - כל עוד אתה מקיים את חלקך בזוגיות הזו, עושה את המאה אחוז של ה50 שלך. קרי, לא מתנהל בשיפוטיות וביקורתיות, מכיל, נותן מקום לרגש שלה, מחמיא לה ורואה את הטוב שבה, ומספק לה את הצורך שלה בלהרגיש נאהבת בדיבור, מחשבה ומעשה. אם אתה לא שם עדיין, אז צריך לעבוד על זה. ולהתחיל בך. כי אישה הרבה פעמים יכולה ליפול לעצבות ולמרה שחורה ממש כשהיא מרגישה שלא מבינים אותה, שלא מנסים להקשיב לה, כשרק מציעים או קובעים לה פתרונות ופלסטרים במקום פשוט לתת מקום להרגשה ולהגיד - 'אני אוהב אותך, אני איתך. מה את רוצה שנעשה? מה את חושבת שנכון לך?'

ובחירה - זו בחירה. גם לבחור בשלמות הבית בשביל הילדים זו בחירה. שהיא לא נכונה לדעתי כי ילדים לא טיפשים וגם שחקנים הוליוודיים לא יכולים להעמיד פנים במשך שנים, זה מתפוצץ בסוף מרוב תסכול.. (הוריי עשו זאת, וגרמו לי המון נזק.), ולכן הבחירה צריכה להיות בעיניי באשתך ובקשר שלכם דווקא, ולא בלהישאר בשביל הילדים.

אני לא חושבת שמיצית את כל האפשרויות שלך בשביל לבחור בגירושין בצורה מושכלת, האמת.
נשמע שעברת תהליך מהמםתהילה 3>
אבל יחד עם זה, סליחה שאני שואלת זה בסדר שלא תגיבי,
איך הקשר ביניכם? האם יש ביניכם קשר קרוב, טוב, רגשי, אוהב?

אני שואלת כי יוצא לי לא פעם להתקל בהמלצת המובחנות וההפרדות הזאת.

מצד אחד, אני לגמרי בעד שאישה תלמד לתת מקום לעצמה, לשמור על הגבולות שלה, לראות את עצמה והצרכים שלה וכן הלאה, ובאמת זה תמיד משפיע על המערכת הזוגית לטובה ועוצר לפחות חלק מהדינמיקות השליליות שיש בדרך כלל בזוגיות,
ומצד שני כשלא ממשיכים לשלב הבא של יצירת קשר בריא וקרוב מתוך מקום חזק יציב ונכון יותר,
לרוב חיי הנישואין נשארים די בודדים, חיצוניים, טכניים
ומרוחקים במקום מסויים.
גם אם במובנים שגרמו פיצוצים יותר טוב כרגע.

וגם מרגישה שזה הרבה פעמים מגיע מאיזשהו מקום שמנסה לבדל ולתת תחושה טובה חזקה ועצמאית לאישה, ולפעמים (שוב ממש לא בהכרח במקרה שלך, פשוט נתקלת בזה הרבה) זה מגיע דרך ועל חשבון הקטנה של הבעל, או הרחקה רגשית ממנו, מהציפיות ממנו, מהרצון העמוק והביטוי שלו לקרבה או אהבה.

מאד מעניין אותי לשמוע את דעתך בנושא אם מתאים לך
בקצרה - כן. בהרחבה - בפנים.המקורית
כל התהליך הזה של העצמה לא מגיע ממקום של פמיניזם והאדרת נשים על חשבון הגברים, חלילה. וזה לא אומר שאני לא צריכה את בעלי או מסתדרת בלעדיו והחיים על הנייר.. אלא מה? הקרבה אליו בצורה רגשית נבנית מתוך הגישה הזו דווקא.
כל העניין של ההעצמה מגיעה מתוך פיתוח ערך עצמי שלי וירידה לפרטים הקטנים..
איך אני מפתחת ערך עצמי? באמצעות היכולות לראות את מה שטוב בי, את היתרונות שלי, וגם את מה שפחות. בדיוק לרדת לפרטים הקטנים. ברמה של לרשום אותם. והכי חשוב שיש - להאמין בהם ולשדר אותם כלפי חוץ.

משאת נפשו של האיש היא לראות את אשתו שמחה, זו משימת חייו. הוא ניזון מהשמחה של אשתו ומהכבוד שהיא נותנת לו.
ואיך מכבדים? יורדים לפרטים קטנים. לומדים להכיר את הנפשות הפועלות. מנמיכים ציפיות לא ממקום של גימוד היכולות של השני אלא מתוך היכרות אמיתית איתן. אבל אם אני לא יודעת ליישם את זה על עצמי ולראות את הנק הטובות בעצמי - זה לא עובר כלפי חוץ.
לא יודעת אם יצא לך לקרוא תגובות קודמות שלי בעניין, אבל אבן היסוד של הגישה הזו היא יהודית למעשה.
הרי מה הרמב"ם כותב? מהלכת בתאוות ליבו ומרחקת ממנו כל מה שישנא. כל אחד לפי מה שהוא. כדי להבין מהם אותם דברים אצל בעלי אני צריכה ללמוד אותו, לרדת הפרטים הקטנים מהניסיון שיש לי איתו. ולדעת מה חשוב לו ומה לא ביכולות שלו ולא לנסות לרבע את העיגול. ללמוד את השפה המיוחדת שלו שבה הוא מביע את אהבתו אליי ולא לחכות שהוא יעשה או יאמר בדיוק מה שאני רוצה כדי להרגיש שהוא אוהב אותי. זה ההפך מלגמד - זה לראות מי הוא ולהתאים את הציפיות שלי לאדם שמולי ולא למה שכתוב בספר או למה שחלמתי שהוא יהיה.
כשהוא לא תחת ביקורת, כשהוא רואה שאני מבינה מי הוא, כשהוא רואה שאני מעצימה את הטוב שבו ולא שמה את הפוקוס על מה שלא ומנסה 'לתקן' אותו - הוא מרגיש בנח להיות מי שהוא וזה נותן לו כח לתת לי יותר, כי הוא לא נכשל. ועל זה כותב האור החיים הקדוש בפרשת ויגש: כי הלבבות ישכילו בנעלם, אם לאהוב אם לשנוא, כי כפי אשר יכין האדם לבו לאהוב חבירו, כמו כן יתבונן לב חברו לאהוב אותו,"

זו נבואה שמגשימה את עצמה.

מסכימה ומוסיפהרק לרגע 123

אני לא לגמרי מבינה איך זה עובד האמת, איך זה שקל יותר לאהוב מישהו שלא נואש לקבל את אהבתך. אני מרגישה שאצלנו הנפרדות שאני מפתחת פשוט מורידה עומס ולחץ מהמערכת, מכניסה יותר אוויר- הכל בסדר, אני יכולה להינות עם חברות, אני יכולה לאהוב את עצמי, אני יכולה להיות נחמדה גם אם הצד השני עייף מכדי להיות מוביל כמו שרציתי. משהו ברוגע וביציבות שלי מאפשר לי יותר לקבל- כי אני לא כל הזמן מתחשבנת ומרגישה שאני זקוקה להרבה יותר  ושהצמא שלי ליחס הוא בור ללא תחתית, וממילא כשאני יותר מצליחה לקבל את המעט שהוא יכול לתת, הוא מצליח לתת יותר כי פחות מרגיש ש"מה זה שווה לתת את זה אם זה גם ככה לא ירצה אותה".

בקיצור - העצמאות הרגשית מביאה לתחושה של "לאכול במסעדה" מתוך רווח ותחושת עושר ויש פנימי ובעיקר מתוך בחירה ולא כמו לאכול מתוך רעב נורא -שזה בעצם בלי כל כך בחירה, פשוט כי מוכרחים. 

מבחינתי זו תופעת לוואי לתהליך שלי, אני התקוממתי בליבי ונעלבתי כשמישהו אמר לי שאני צריכה לעשות תהליך כדי להקל על בעלי לתת לי כי אני לא חושבת שאני צריכה לקחת אחריות על העבודה של אחרים או לנתב אחרים להתנהגות רצויה. וזה נכון! זו לא הכוונה! 

לכן עבדתי על נפרדות ותחושת עצמאות רגשית נטו כדי לדאוג לעצמי ולרווחתי הנפשית. 

באופן לא צפוי מבחינתי ראיתי שזה מקל גם על המערכת הזוגית ומעודד קשר טוב ואוהב.

אבל גם אם זה לא היה קורה זה שווה בעיני, כי אני רוצה לבחור בחברות ובאהבה ולגדול ממנה ולא להיות נואשת לה ולהמשיך לא להתמלא לנצח. 

אולי זה שלב כזה, של נסירה כדי להתחבר מחדש מתוך בחירה, כשאין טמיעה אחד בשני 1+1=1 (ובעצם איוּן של אחד הצדדים) אלא 1+1=3 (רעיון של הרב שרקי).

(עוד משל שחיזק אותי בעניין- אישה שלא מרגישה יפה, גם כשמחמיאים לה- זה לא מחמיא לה, היא לא מסוגלת להאמין, היא ישר תסתייג ותמצא חסרונות שאף אחד לא רואה, קל וחומר אם לא אומרים לה, וקשה לה גם להחמיא לאחרים בלי לקנא. אבל מי שמרגישה יפה, מוחמאת בכיף גם ממחמאות לא מדויקות כמו "זה דווקא יפה עלייך.." ומסוגלת לראות בסביבה שלה הדהוד לאהבה הפנימית שלה, ומאליו היא גם מחזירה אהבה בלי חשבון, מחמיאה ומניעה את המעגל)

ברור שזו עבודה לכל החיים, מי כאן בפורומים לא "מצפה" שיחמיאו לו שהתגובה יפה כדי לקבל אישור...

אבל אני מקווה להצליח יותר ויותר לתת לעצמי אישורים, ולשמוח באלה שמגיעים מבחוץ - בהודיה.

כל מילה. הסברת מדהים. איזה כיף שהצטרפת ❤️המקורית
מדהים!עולו
תודה כל השיתוף
תהילה 3>
אני לגמרי בעד מקום בריא לעצמנו, וחד משמעית יצירה של מקום בריא ביני לבין עצמי, מאפשרת פיתוח עצמיות ובריאות שמשפיעים לטובה על כל מערכות היחסים ובטח על הזוגיות.

מצד שני אני נתקלתי בהרבה פעמים שבהן עוצרים במקום העצמי הזה,
וגם עוברים למוד של להנמיך ציפיות, לא לתלות תקוות בזוגיות או בבעל,
ללמוד לספק לעצמי את צרכי הרגשיים והנפשיים בלי שום צורך או רצון מהצד השני,
ליצור בידול שיש בו גם איזשהו ריחוק, וראיתי הרבה מקרים שזה יצר בהם חצי גירושין מנטליים. כלומר יש חיכוכים שהתמעטו, אכזבות וציפיות שלכאורה ירדו מהפרק (כלומר בלב זה היה עוד מבאס
אבל כאילו הפכו את זה למשהו שצריך לותר עליו ולהוריד אותו מלקסיקון הקרבה והזוגיות)
ובמבחן הרגשי וזה של הקשר האינטימי, זה אולי יצר רוגע מכל מיני אכזבות או פיצוצים שהיו, אבל זה לא הוביל לשלב הבא של קרבה וקשר ממקום בריא ובחיבור זוגי אמיתי.

ובגלל שנתקלתי בכל כך הרבה מקרים כאלה (ואגיד בכנות שבאיך שאני תופסת את הדרך הבריאה יותר לנהל זוגיות
זה מתנהל בצורה שונה לגמרי בחלק מהמובנים- כלומר יש חפיפה בחלק מההגדרות כמו ההבנה שבעל רוצה לשמח את אשתו,
אבל הנגזרת של זה היא לא לנסות להכניס את השמחה שלי למיטת סדום
של איזשהו אילוץ לשמוח ממה שלא באמת משמח אותי,
אלא ללמוד איך להיות באמת שמחה באופן כללי,
שמחה שפורצת מהלב ולא כזו שאני מנסה לאנוס בה את התחושות שמעיבות על השמחה לא להשמע
ומתוך כך גם איך לאפשר לבעלי לשמח אותי *באמת* באופן שבאמת משמח ומקרב בין שני הצדדים.
יש עוד כל מיני ניואנסים פשוט ניסיתי להדגים את העקרון)

אז באמת מעניין אותי בכנות אם יש מישהי שמתאים לה לשתף אם יש זוגות שכן מצליחים להגיע לשמחה, לסיפוק, לאהבה, לקרבה, מתוך העמדת נפש המתוארת...

באופן כללי, אני מאמינה שתנועת הנפש ועבודת הנפש של האישה הם כלפי פנים, ושל הגבר הם כלפי חוץ- אל האישה,
ומשכך מזהה הרבה דברים שהם בדיוק ההפך ולרוב הם יוצרים את ההיפך משמחה וקרבה רגשית.
אני תוהה אם הבנת את כוונתי ואת כוונת המקוריתרק לרגע 123

כי הזדהיתי עם חלק ניכר ממה שכתבת, ולא הבנתי איך זה לא ברור מדבריי או מדברי המקורית, או שאני לא ירדתי לסוף דעתך... אני גם חושבת שיש הבדל בין אסטרטגיה, או דרך, לבין התוצאה. אני בכל אופן הרבה פעמים שמחה מאוד מאוד ממה שאני מקבלת (וגם לפעמים לא..), ולא הייתי יכולה להיות שמחה בלי ללמוד לשמח את עצמי קודם כל. וזה לא מצמצם את חלומותיי, רק שהם כבר לא הורסים לי את ההווה...

אני מעדיפה לא להמשיך לנצלש את השרשור המקורי בדיון שלנו כשהשרשור המקורי רק ביקש תקווה ועצה במציאות הספציפית שלו. אם אמצא פנאי בהמשך השבוע אשמח להסביר.

ולפותח @נשוי+  מקווה שקראת את ההודעה שכתבתי בהמשך השרשור, כי לא ראיתי שהגבת (לא חובה להגיב כמובן),.. 

שנה טובה ובהצלחה!

תודה רבהתהילה 3>
התכוונתי לשאול לגבי החוויה במציאות, לא לגבי הרעיון (שיש חלקים שאני ממש ממש מתחברת ויש חלקים שממה שאני מכירה אצל לא מעט נשים עלולים להיות במציאות מרחיקים ואפילו הרסניים)
אני לא מבינה ככ למה הרסני. אשמח שתפרטיהמקורית
ולגבי השאלה בתכל'ס - כן. יש קשר קרוב ורגשי ואוהב. אבל הוא מוגבל בצורה מסוימת כמובן. כי בעלי מוגבל. יש לו 'נכות' מסוימת נקרא לזה כך בעניין הזה. יש לו באמת בעיה.
הקשר השתפר לעין ערוך עם המסלול הנל, כי היינו במסלול הישיר לגירושין, ואם תשאלי אותי האם זו הזוגיות שחלמתי עליה אז אענה לך שרחוק מזה.
אבל אני כבר לא במקום שמתבוסס בחלומות שהתנפצו ואולי לכן אני לא מתלוננת על הדברים שאת כותבת. אין לי ציפייה שהוא יהפוך את עורו ויכנס לחליפה שציירתי בדמיוני כשהתחתנתי. כי הוא לא. ה'איחוד מחדש' הזה שאת מדברת עליו, ההתקרבות הזו ממקום בריא - זה המקום הבריא שלנו. זה הכי טוב שלנו. שאני דואגת לעצמי להישאר בתדר גבוה של שמחה, ובמקביל - פוזלת החוצה לעבר בעלי ו'דגה' ומעריכה כל מחווה של רצון טוב שהוא עושה כדי לשמח אותי גם אם אני רוצה יותר.. אין פאנץ' באמצע. אין עוד יעד. כי אני מאמינה לו. כי אני בטוחה שזה מכל הלב. כי אני יודעת שזה הכי טוב שלו והוא לא יכול אחרת. כי אני יודעת שיש לו עם זה בעיה. כמו שלא הייתי מצפה מנכה על כסא גלגלים לקום על הרגליים להבדיל, אני לא יכולה לצפות מבעלי להיות מה שהוא לא יכול להיות. ואפילו שזה אולי וכנראה בר תיקון, אין דרך להכריח בן אדם לטפל בעצמו.

ואני באמת באמת שמחה באופן כללי. השמחה שלי לא מאולצת. היא רק לא נגזרת מזוגיות גרידא. הזוגיות היא רק חלק ממנה והיא לא זו שמניעה לי את הגלגל. אני מניעה אותו לעצמי.
❤️❤️❤️תהילה 3>
פירטתי קצת יותר בהודעה מעל.
אני קראתי כמה וכמה הודעות שלך, אבל לא את כולן, ואני לא יודעת באמת מה המצב והסיפור של בעלך.
אני כן יודעת ומאמינה ורואה שהמקום הבריא והנכון יותר עבור גבר הוא להיות במקום פועל ומתאמץ עבור אשתו, כולל לצאת מעורו.
אני כן יודעת ומאמינה ורואה, שלנשים המצב הנכון הוא המקום ההפוך.
והתנועה שבריאה יותר לזוגיות היא לא שהגבר 'מושך' (במעשה/בחוסר מעשה/בביקורת וכו) את האישה למקום שלו
אלא הפוך, שאישה מעצם היותה במקום רוחני ומחובר יותר לעצמה ובכלל לרצון ה'
יכולה לרומם את בעלה דווקא דרל הרצונות שלה
(שהם לא חלומות ודמיונות ריקים, אלא יש להם שורש גבוה ומקום של כבוד ואם לא להם בלבוש החיצוני שלהם מסיבות כאלה ואחרות,
אז לשורש הפנימי שלהם)

מה שהרסני בעיני זה דווקא הפרידה מהרצונות ומהציפיות ומהתקוות שיש בזוגיות ובחיים בכלל.
אני מאמינה (וזה מופיע בפנימיות ובחסידות, כמובן לא המצאתי לבד )
שהרצון שלנו הוא ביטוי נשמתי ועמוק.
ורצון של אישה בכלל ובזוגיות בכלל, הוא מצפן עבורה ועבור הבית למקומות טובים יותר
ע"ע רחל אשת רבי עקיבא שבזכות האמונה והרצון שלה הפכה את בעלה מרועה צאן לאחג מהגדולים שבכל הדורות.

והמקום שבו אישה מוותרת על החלומות והציפיות מהזוגיות, זה מקום שבו היא קודם כל מוותרת על משהו ממנה,
וגם בזוגיות היא בעצם מוותרת על השפע שבעלה יכול אמור ומסוגל להעביר לה.

אם נשווה את זה למובנים הפיזיים כי זה ממש אותו דבר
אז אישה שמחוברת לנשיות שלה לומדת לקבל מבעלה שפע ממש,
ובעל בנוי למלא את אשתו ולהעניק לה את מה שהיא רוצה
וממש כמו שבצורה הפיזית החיבור הכי גבוה שהוא ממש שכינה
מגיע מזה שאישה מקבלת מבעלה את מה שהיא זקוקה לו,
והוא דואג *לה* ומעניק לה ומשמח אותה.

ממש שמחה בשבילך שאת במקום טוב הרבה יותר עכשיו
ואם תרשי לי מעודדת אותך לשאוף למקום גבוה יותר, ובאמת שגם עם גברים עם נכות ממשית אמיתית, וגם עם נכות רגשית כלשהי זה אפשרי,
וזה טוב עבורם בראש ובראשונה
וכמובן גם לך ולזוגיות❤️
אני מבינה מה את כותבתהמקורית
אבל אני לא מוותרת על השפע שבעלי יכול לתת לי. אחד השפע שלו מתחבר לרצון של האישה בדיוק, ואצל אחר זה מינון וצורה אחרת והאישה צריכה לכוון את הכלי. או הפוך. אין רק תבנית אחת. ולמה אין רק תבנית אחת? כי לא לכל אחד יש את אותה מסוגלות. או יכולת.
ואם תגידי שכולם מסוגלים אז אני מאמינה לך. לגמרי. אבל בחזרה למציאות, דה פאקטו, זה לא מתקיים. עובדה.
ואז הפתרון הוא לרוב, לקום וללכת.
יש לי אפשרות כזו, בכל רגע. לכולנו. והרבה אנשים עושים את זה.
לפי מה שאת אומרת תמיד הרצון של האישה קובע, והגבר צריך להתיישר כדי למלא את תפקידו.
הרצון של האישה הוא אותו רצון - הערכה, הבעת אהבה, גילויי אהבה, רצון להרגיש חשובה. הכי חשובה. האם זה תמיד באותה הדרך? או רק בדרך שהיא מכירה ורוצה? לא.
הגבר מתיישר לפי מה שהוא יכול ויודע או עזר לעצמו לדעת באמצעות אשתו כדי לספק את צרכיה. מה שאני עושה זה לאפשר לבעלי לתת לי מה שאני צריכה בדרך שלו. אותו הדבר, רק לכיוון ההפוך. זה הכל
האם זה תמיד תואם את הציפיות שלי? לא.
גם אני לא תמיד תואמת את הציפיות שלו. לפעמים עצם הציפייה שלי לקבל מה שאני רוצה בדרך מסוימת היא זו שבעוכריי. ולא רק שלי כמובן.

הנחת היסוד שהאישה היא מצפן היא נכונה, אבל האחריות הגדולה שמוטלת על הגבר לעשות כן בהתאם לרצונה, בדרך שבה היא רוצה בדיוק, או בדרך שנראית נכונה לכולם, לא נכונה בעיניי.
העבודה הזוגיתתהילה 3>
היא באמת ההתכווננות הזאת
וכמובן שהיא שונה בין זוג לזוג, כמו אבל העקרון נשאר.

כתום שאין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו
ואני מאמינה באמת, שהזוגיות, וגם במובן הזה, היא ממש חלק מהתיקון גם עבור האיש וגם עבור האישה
וזה עוזר לכל אחד מהצדדים להתקדם במקום שלו
(וכאישה אולי את יודעת שהיכולת לקבל באמת היא דבר שדורש התקדמות והתכווננות לגמרי, ממש כמו הנתינה עבור האיש)

כמו שכתבת משאת נפשו של האיש זה לראות את אשתו שמחה
ועוד יותר- לראות אותה שמחה בזכותו. ושמחה באמת,
לא מגדירה שצריך לשמוח גם אם הוא קנה לה מתנה שמבאסת אותה ובלב היא רוצה לבכות אבל מורחת על הפנים חיוך של תודה,
כי גם הם מרגישים שזו לא שמחה אמיתית, ב"ה.

לגבי הפסקות האחרונות, כתבתי םה רעיון, הדרך להוריד אוצו למציאות היא יותר מורכבת מאשר שהגבר רק צריך להתיישר
אין פה צריך, יש פה רוצה
ויש פה רוצה
ויש פה שמחה משני הצדדים ברגע שיודעים להיות מכווננים בצורה נכונה.

ולגבי מה שכתבת שאת מקבלת איך שהוא נותן, כלומר מתרגמת את מה שהוא נותן למה שאת היית רוצה לקבל,
בעיני קודם כל השאלה היא האם *זה* גורם לך להיות שמחה באמת?
האם הקבלה הזאת גורמת לך לאהוב אותו?
אם זה מאפשר לכם ליצור קשר של אינטימיות רגשית שבו את מגלה בפניו את המקומות החסרים שבך
כדי שהוא יוכל למלא אותם ולגמרום לך שמחה?

בעיני אלה נקודות המבחן.

הייתי מנסה להמשיל את מה שתיארת לנתינה בתחום האינטימי, האם נתינה כללית לפי איך שהאיש רוצה שאינה מכוונת ואינה מתקשרת עם מה שנעים ומשמח לאישה היא נתינה שמביאה שמחה וחיבור?
ממה שאני מכירה אצל לא מעט נשים, לא רק שלא אלא שזה גורם להרבה תסכולים וצער הרבה פעמים. אם משהו מכאיב לאישה למשל, גם אם היא תנסה לשכנע את עצמה שזה מכוונה טובה (וסביר להניח שזה ככה, באמת) עדיין מהנה ומקרב זה כנראה לא ממש יהיה.

ובעצם מה שכתבת שאם אני מבינה נכון זה להתאים את הציפיות שלי למציאות במקום את המציאות לציפיות שלי, זה בעיני
ממש דבר עצוב ומכבה.

האחריות היא כמובן לא מוטלת על הגבר. דווקא היא הרבה יותר על האישה, אבל נראה לי שהארכתי יותר מדי בדברים שגם ככה קשים לעיכול

עונה לך.המקורית
להתאים ציפיות למציאות זו עבודה שכלית. לגמרי. אני מגבירה שכל על הרגש. יהדות זה להגביר שכל על הרגש ומתוך כך לפתח רגש.. אף אלאדין לא יבוא פה על השטיח לקחת אף אחת לארץ לעולם לא ויחיו באושר ועושר לנצח. זה עולם מערבי. סרטים הוליוודיים.

הרגש רוצה xאבל יש לי y. ואין לי אפשרות לקבל x. אבל הy שקיבלתי נותן לי הרבה דברים אחרים וטובים.
כולנו נתקלים בזה בכל מיני סיטואציות בחיים, בזוגיות ובגידול ילדים, במקום עבודה, מול ההורים, בכל סיטואציה בערך..
למה פה צריך לשכב על הגדר ולצעוק 'תשתנה?' הלוואי וזה היה עובד. בינינו, לא תמיד. ומי שתישאר מקובעות ברצון שלה לקבל את x תישאר גם בלי הy. כי בדרך היא תשרוף כל חלקה טובה. אני מעדיפה להיות חכמה מאשר צודקת. (יש שיגידו טיפשה ומסתפקת במועט)
ולגבי הלכאיב עם הסבר - זוגיות לא צומחת אם לא כואב. למעט ברי מזל מעטים. מי שמצפה להיכנס לזוגיות שתעבור חלק בלי מפחי נפש חי באספמיה.
לצורך כך יש כף זכות, יש תהליך של למידה ושיח אחד עם השני, יש מרווח נשימה לטעויות שנעשות בחוסר תום לב. יש מקום להכיר את הבן אדם שהתחתנת איתו, ולא לחיות בציפייה שהוא יכנס לתבנית של בעל ששמתי לעצמי בראש. כולם בערך מכירים את זה, מי יותר מי פחות..

ולגבי שאלותייך אז כן. וכן חלקית.
התרגום שלי למעשיו כנתינה זה לא המצאה. זו קריאה בשם למעשה. זה לא לגמד גם דברים שנראים לאחרים קטנים ומובנים מאליהם. גם לזרוק זבל מבחינתי או לפזר ילדים למסגרת. ושמחה בזה מאוד. בעלי עושה עבורי המון. והפרשנות שלי לנתינה שלו היא בעצם לא לקחת דברים כמובנים מאליהם. שום דבר. גם דברים שהבעל כביכול מחויב בהם, בשבילי זה דבר גדול. ואין מתק שפתיים. זה באמת משמח אותי, וזה עונה לי על הצורך להרגיש שהוא שותף, שהוא רואה אותי ומבין אותי, שחשוב לו לעשות עבורי ולשמח אותי.

ולגבי שיח עם עומק רגשי - זה קיים. בהחלט. ורוב הזמן הוא מצליח אבל הוא יודע גם שיש דברים שהוא חסר בהם. אבל הוא קודם כל במודעות.
דבר שני, אני יודעת שהוא באמת רוצה ומשתדל ואכן יש שיפור גדול. היתה לנו קפיצה מדהימה בשנה האחרונה( יש לו כר מאוד נח לשינוי האמת) וזה דברים שלוקחים זמן.
אבל למען האמת לא בטוחה שהבנתי מה זה אומר לגלות את החוסרים שבך ולמלא אותם? אם אני מבינה אותך נכון, אז אענה שבעלי לא הפסיכולוג שלי ולא אמור למלא לי חוסרים בנפש כי אני בלתי ניתנת להכלה. וזה לא התפקיד שלו. בשביל זה יש לי מטפלת. וגם אני לא רוצה להיות כזו עבורו . המקום שלו לצדי זה מבחינתי לקבל אותי כמו שאני, לשמוח בנוכחותי בחייו, להראות לי שהוא אוהב אותי, להיות שותף, להקשיב ולתמוך אם יש לי קושי, להיות קשוב לקריאותיי לעזרה. הוא לגמרי בדרך לשם
עונה גםתהילה 3>
לגבי הפסקה הראשונה, אני חושבת שדווקא היהדות היא שמכוונת אותנו לימות המשיח ולחיי העולם הבא,
ליום ולעולם שכולו שבת שכל מלאכתך עשויה. הגאולה הכללית ומתוך כך הפרטית היא מקום שטוב בו במקסימום.
ברוח ובגשם. אני מאמינה בזה לגמרי, וגם רואה את זה בחיים ממש,
שככל שהרוח במקום גבוה ומדויק יותר גם הגשם מסתדר איתה (גשם לא רק במובן של כסף אלא במובן של כל מה שגשמי בית ואוכל ובגדים וסדר וארונות).
זה חלק מחוקי הטבע כמו שכתוב בוהיה אם שמוע.
ושהתהליך שהעולם כולו עובר ואנחנו מתקרבים לסופו הוא תהליך של זיקוק של הרוח, ומתוך כל גם הגשם.

אם לפני 700 שנה, לא היו מחשבים או טלפונים וכל דבר פיזי היה צריך עמל ויגיעה,
הרי שהיום ב"ה אני יכולה בהינף אצבע בטאץ' לשלוח הודעה דחופה שפעם פרש היה רוכב ימים שלמים באפיסת כוחות להעביר ממקום למקום וכנל כמובן כל המהפכה התעשייתית ורכב וכביסה ואוכל וכו'

ומאידך באותם דורות גם גבר שהיה מגיע ונותן סתירה לאשתו כי היא לא בישלה כראוי עוף היה יכול להיות דבר יומיומי,
ולאף אחד כמעט לא היו מודעות זמן וכח לחשוב הרבה על המימוש העצמי והזוגיות שלהם ברמה שבה זה מצוי היום.

והיום יותר ויותר אנחנו קשובים לנפש ולנשמה שלנו, ומנסים לשמוע את קולה להביא אותה לידי ביטוי- וזה כמובן מתאפשר ומאפשר על ידי ההקלה בחיי החומר.

לגבי הגברת השכל על הרגש, כתוב ש"מח שליט על לב".
מבטיחה לך שזה נושא שחקרתי מלא .

קודם כל יש הבדל מהותי בין עבודה גברית לעבודה נשית בנושא הזה,
ואני מתעסקת בעבודה הנשית בעיקר,
אבל השאלה היא מה היא להגביר שכל על הרגש. יש כל מיני דרכים לפרש את זה, אבל זה לא אומר בכלל לפרט את הרגש.
ממש אחרי שסיימתי להעמיק בנושא הזה והתלבטתי בו הרבה ולמדתי והגעתי למסקנה, במקרה ממש פתחתי ספר של הרבי מלובביץ' שבו הוא עונה למישהי ששאלה בנושא, וזה ממש היה מרגש לראות גושפנקא לכל מה שבדיוק התחבר לי.

אני מצטטת "אין לדכא את הרגש... שפעולת הרגש צריכה להיות תחת השגחת השכל...המוח צריך להיות שליט על הלב ששני דיוקים בזה:
א. שהמוח צריך להיות שליט
ב. שהלב צריך לפעול, אלא שתחת שלטון המוח".

הרגש הוא עולה מתוכנו בעצמו, אם נרצה או לא נרצה. המוח מאפשר לנו לברר אותו בצורה נכונה ולהשתמש בו בצורה נכונה, אבל ודאי שזה לא דבר שצריך חלילה לדכא או להעלים.

ולגבי זה שהרגש רוצה איקס ויש לי וואי, דבר שקורה,
אני חא אומרת שצריך לשכב על הגדר ולצעוק תשתנה.
לא לאיש, אם לזה התכוונת, וגם לא לרגש.

יש עוד אפשרויות חוץ מלהשאר מקובעת או לצעוק תשתנה.
ואכן לא תמיד נקבל מה שנרצה.
השאלה אם כשזה יקרה נגיד אוקי בעצם לא רצינו בכלל איקס, או רצינו בכלל וואי סתם חשבנו או אמרנו שרצינו איקס, או-
ובעיני זה הדבר הנכון, הוא פשוט לתת לעצמנו להרגיש. להרגיש שרצינו איקס, ואיזה באסה שלא קיבלנו איקס- אם זה באמת לא אפשרי.
זה צער, ויש לו מקום. זה הכל.

(וכתבתי על זה עוד קצת לעומק פה: להיות הכי שאת: לקראת תשעה באב לגבי תשעה באב שזה בעצם החסרון הגדול שממנו נגזרים כל החסרונות...
ובהשאלה מההתנהלות מולו, שמי שמתאבל זוכה לראות בשמחה, בעיני לומדים את הדרך היהודית הנכונה להתנהל מול רציתי איקס ולא קיבלתי/קיבלתי וואי).

אין בכלל ספק שזוגיות היא מרחב שצריך ללמוד לצמוח בו. ושצמיחה בעולם הזה לרוב תעבור בכאב.
ויחד עם זה, יש דרך שבו גלגל מסתובב לכיוון הנכון במינימום תקיעות ומקסימום תפוקה, ויש דרך שבו קורה ממש ההיפך...

אני לגמרי איתך שצריך לראות כל דבר שעושים כדבר שהוא לא מובן מאליו. ממש. זו נקודת מוצא מהממת וטובה שמביאה הרבה שמחה. באמת זה דבר כל כך חשוב שיכול להביא הרבה אור וזה כיף גדול לחוות ככה כל מחווה וכל עשיה

מה שאני מדברת עליו זה המעבר.
אם רצית לשתף אותו במשהו, או שיקח את הילד לרופא, או שיוציא את הפח או יקנה לך מתנה לחג או כל דבר שהוא מעבר.
כלומר המקום שבו יש לך איזשהו רצון לא שגרתי, או ציפיה אפילו לא מודעת, או אכזבה סתם מזה שהוא לא עדכן שמאחר או לא הגיע.
זה רובד אחר ונוסף של מפגש.

לגבי הסוף ממש לא התכוונתי שיהיה פסיכולוג, אלא למענה על צרכים שלך בתור אישה. לדוגמה כתבת שאישה זקוקה להערכה, הבעת אהבה, תחושה שהיא חשובה והכי חשובה.
זה מקום שהוא בעצם חסר. חסר וזקוק למילוי מהאיש. אני מתכוונת לזה.
וזה מתחיל כמובן מהיכולת של האישה להיות נק(ו)בה ולקבל, זה הרבה פעמים מאתגר בהרבה מלתת...
כך שזו לא איזשהי אחריות שזורקים על האיש אלא כמעט הפוך...

בכולופן מרגישה לא נעים שכאילו נכנסתי לפסים אישיים...

נשמע שעשית(ם) דרך מהממת ומדהימה וזה מרגש באמת.
ואני בטוחה שאת מהווה השראה ודוגמא ותקווה לנשים רבות וזה כל כך משמעותי וחשוב❤️❤️❤️

מאחלת לך שנה נפלאה ורק טוב וחסד

שאלת שאלות אישיות אז עניתי באופן אישי 🙃המקורית
ומודה לך מאוד על השיח המברר הזה, לא יצא לי לחשוב על השאלות בעצמי.

לגבי צער או אכזבה - וודאי שמרגישים את זה לפעמים ונותנים לזה מקום, אנחנו לא רובוטים אבל זה לא צובע את התמונה הכללית. זו ההשלטה של השכל בדיוק. ככל הנראה התכוונו לאותו דבר אבל לא כתבתי את זה.

אני לא מצליחה להבחין בין הרבדים כמוך. לא בטוחה שהבנתי למה את מתכוונת. אולי לזה שתהיה יוזמה שלו של דברים מסוימים?
או דברים שאני זו שמבקשת? אל תדאגי, אני לא חוסכת מעצמי לא תכשיטים לחג ולא בקשות. אני פשוט לא יוצאת מנק הנחה שתמיד הן יתמלאו.

ולגבי החלק האחרון שכתבת - די התכוונו לאותו הדבר לדעתי.

אני לא מרגישה שירדתי לסוף דעתך הפעם.
אבל אני כן יודעת להגיד לך, ולא רק בגלל שהתנסיתי בזה בעצמי, אלא מההדים של העניין הזה אצל אחרים - זה לא סכמטי וזה מורכב מהרבה פרטים שקשה לכמת בכתב בצורה שאפשר להבין אותה במלואה, אבל זה לא מנתק מרגש ולא מנותק מרגש. הרגש לגמרי נמצא שם, רק שהוא מנווט בהתאם למציאות ובפרופורציות הנכונות.
אין לי תלונות כלפייך חלילהתהילה 3>
אני מרגישה שאולי קצת הגזמתי פשוט

בוודאי שזה לא צובע את התמונה.. להיפך, מי שיודע לתת מקום לרגשות כואבים משתחרר מהם. מי שלא
סוחב אותם מודחקים בפנים ולא מבין למה הכל כל כך כבד לו..

ולגבי הרבדים אני בעיקר מתייחסת בראש ובראשונה למקום שלך מול צרכים ורצונות שיש לך
גשמיים רוחניים ופיזיים
והנגזרות מהם שקשורים ומקבלים ביטוי בזוגיות.
זה יכול להיות גדול יותר כמו ללכת לטיפול, או קטן כמו להביא לך קפה למיטה,
או כללי כמו להיות שותף בבית או כל דבר אחר.

בעיקר התכוונתי למקום שבו היית רוצה שבעלך יעניק לך משהו, מאיזשהו סוג.

יש רצון כזה בוודאיהמקורית
אבל אני לא מגבילה את הנתינה של בעלי לפרטים ספציפיים ביותר כמכלול, אם כי גם זה קיים. אני מבקשת דברים ומביעה רצונות, ברור, אבל שוב - לא יוצאת מנק הנחה שכל בקשה תתמלא ולפי זה מגדירה את רמת האהבה או ההענקה שלו. מותר לו להגיד לי לא כמו שלי מותר, מותר לי לרצות דברים שהוא לא בהכרח יכול לתת (סביב זה נסובות הרבה בעיות בזוגיות, על הרצון למשו בלתי מושכ. שאם רק נשנה את הצד השני ונתקן אותו לפי רצונותיי, הכל יהיה בסדר). מותר לו לתת לי בדרך שלו, וגם בדרך שלי. זה מתמזג ומתאזן בסופו של דבר גם אם לא כל רצונותיי התמלאו בדיוק ככתבם וכלשונם. אם אישה נתקעת דווקא על הקפה למיטה שהוא לא הביא לה או על כל דבר ספציפי אחר, זה מתסכל. ועל זה החילוק אולי ביני לבינך. את נותנת הרבה מקום לרצון של האישה בדווקא כמנווט ונותן את הטון בזוגיות, אני מסתכלת גם על הצד השני ועל הרצון שלו לתת בדרך שלו לפי היכולות שלו.
אני הייתי מגדירהתהילה 3>
את זה מכוונת את הנתינה, לא מגבילה.
גבר טוב ובריא שמח ואוהב להעניק לאשתו.
למרבה הצער כח הנתינה הזה מתכלה הרבה על דברים הם לא בהכרח מה שרצינו או כמו שרצינו.
אז נכון, שכשזה כבר נעשה אפשר להשתדל לראות את הטוב, את הנתינה ולהעריך, אבל הרבה פעמים אפשר מראש לכוון את הנתינה.

דוגמא סתמית בעל שקונה לאשתו מתנה ליום ההולדת פרחים.
אבל היא בכלל לא אוהבת פרחים או לא אוהבת חרציות, ודווקא ורדים או מסעדה היו משמחים אותה באמת.

תחשבי שאת כאמא רוצה לתת לילד שלך מתנה או כל דבר אחר שהוא זקוק לו ובאמת מלאה רצון טוב.
לא היית מעדיםה לתת לו משהו שבאמת נכון לו? יחייה אותו? ישמח אותו?

הרי גם לבעלך, חצי שמחה מאומצת היא 'תגמול' מבאס לעשיה שלו.
והרבה פעמים נתינה לא מדוייקת למשל כמו להשאר שעות
נוספות בעבודה תעורר צער ריב ותסכולים מצד האישה ואז גם אצל האיש שרק התכוון להשקיע ולהרוויח יותר כדי לתת יותר בטחון כלכלי.

לא כתבתי שאסור לו להגיד לא,
או שאסור לך לרצות דברים שהוא לא בהכרח יכול לתת (למרות שהרבה פעמים
האמונה וההכוונה הזאת דווקא היא שתאפשר לו צמיחה כל כך גדולה)
מבלי רצון *לשנות אותו*

וכן, יכול להיות שלא כל מה שתרצי יתמלא ככתבו וכלשונו.

זה שיח שונה לחלוטין מלשנות, לדרוש, להתקע.
שפה שונה ואחרת שבאמת צריך ללמוד אותה.

הזכרת לי עכשיו שהנדריקס מדבר הרבה בלבסוף מוצאים אהבה על זה שזוגות נוטים להתחתן עם מישהו שמשחזר מצד אחד את החסכים שלהם מההורים,
ומצד שני הוא כזה שהם רואים בו איזשהי אפשרות לתיקון.

ולרוב, מה שקורה בזוגיות לא מכוונת, זה שההיסטוריה חוזרת
ואותם חסכים חוזרים על עצמם ומפעילים מעגל נפץ אצל 2 הצדדים
וזוגיות שהופכת להיות מכאיבה ולא מרפאת.

הוא לא מחזר אחריה כמו שהייתה רוצה, היא מאוכזבת ומתרחקת, הוא מרגיש שהיא נוטשת אותו או לא אכפת לה ממנו וכועס, היא נפגעת ועוד ועוד טריגרים שלרוב
חוזרים באיזשהו מעגל ממולכד.

הוא נתן להרבה זוגות לכתוב כל אחד מחוות מאד ספציפיות שיעזרו להם לקבל את מה שהם זקוקים לו מבן הזוג,
למשל לקנות פרחים, לשטוף כלים, להוציא למסעדה וכו
וכל אחד מהם היה צריך לעשות סך מסויים של מחוות

ואחד הדברים המדהימים שהוא גילה, זה שהמחוות הועילו והצמיחו את הבן זוג שעשה אותם דווקא במקומות
מאתגרים עבורו, לא פחות מאשר את בן הזוג שקיבל אותם.

אני באמת מאמינה שמזווגין לו לאדם לפי מעשיו
והתמונה פה היא רחבה יותר.

לא סתם אישה אגואיסטית שמפעילה מניפולציות כדי לשנות את בעלה ולמלא את גחמותיה
אלא חיבור שמכוון להיות מצמיח בצורה מאד מסויימת מדוייקת ומותאמת.
וכשאת מוותרת על עצמך במקום הזה, את מוותרת באיזשהו מקום על הצמיחה של בעלך והזוגיות שלכם
על המקום שלך כאישה שהוא מצמיח גם עבורו.
כך בעיני.
אני חושבת שזוהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ד' בתשרי תשפ"ג 23:50
גישה מאוד מקובעת האמת.
גם אם אישה רצתה לקבל פרחים, למה לא לשמוח במשו אחר? למה זה רק חצי שמחה? אני בכל אופן כן מצליחה לשמוח ומאמינה שצריך לשמוח בקיים. סופו של דבר הפרחים הללו הם ביטוי לאהבה של האיש, לזה שחשבו עלייך. למה חהתקבע על הפרחים? אז הוא חשב עליה במשו אחר. זו קצת קטנוניות בעיניי שמזמנת הרבה ריבים. זה מסיט את המטרה מהעיקר. המטרה היא לא פרחים, המטרה היא יחס. להרגיש שחושבים עליי ושאני חשובה.
זה לא אומר שהשיח לגבי הרצונות לא קיים, אבל אם תקראי בםורום השכן תראי כמה פעמים נשים מחכות לתכשיט המיוחל או לפרחים או למסעדה שהן רוצות מהבן זוג וכמה הן מתאכזבות שהן לא נענות.
אני חושבת שהרצון להגדיל את הנתינה של בן הזוג היא לא נכונה. אפשר לנסות לדייק אותה וזו עבודה ששווה לנסות לעשות והיא בריאה, אבל הרבה פעמים היא לא קורית וזה מוביל להמון תסכול. כי זה לשנות מישו אחר. ולהגיד שזו הדרך הנכונה להיות בזוגיות זה מאוד קשה לי כי בדידי הווה עובדא זה לא מתקיים. עם כל הנכונות והרצון והתיווך האפשרי. אז מה נעשה, ניתקע באידאל? כי זה אידאלי? יש לנו חיים שלמים לחיות ורצוי שנהיה בטוב. לנסות לדייק כל הזמן מישו אחר זה מתיש. גם לנו וגם לו. זה כל הזמן יוצר תחושה שאתה לא מספיק, שמה שעשית לא טוב. וגם אם תקראי לזה הכוונה, אותה אישה שקיבלה פרח ולא תכשיט אם היא תגיד לבעלה: כמה שימחת אותי, תודה! אבל אני מעדיפה פעם הבאה תכשיט. זה יכול ממש לעשות הרגשה לא טובה ולחסום את הנתינה להבא.
לעומת זאת, אישה שתשמח באמת בפרח למרות שרצתה תכשיט, כי בעלה חשב עליה וזכר אותה והלך לקנות לה, יש לה הרבה יותר לגיטימציה כביכול להגיד לפני יום ההולדת הבא או בכלל: אני רוצה תכשיט. היא לא משדרת שהוא טעה. היא משדרת שהיא רוצה יותר. וזה נתפס ומצטייר הרבה יותר טוב מאשר להעמיד אדם על טעותו כל הזמן. ודווקא השמחה הזו האמיתית במה שנתן לה מזמנת נתינה הרבה יותר גדולה. כי הרצון להכווין ולדייק נותן תחושה של כפיות טובה מצד הגבר. הוא מרגיש שהוא מתאמץ כדי לשמח את אשתו. אז למה את לא מרוצה עכשיו? זה נוגע בעצב העדין של הכבוד שלו.
קודם כלתהילה 3>
אם אישה שמחה בפרחים (כמשל)
זה יכול להיות באותה מידה צורת שטיפת הרצפה של בעלה, או כל דבר אחר שהוא עושה למענה- מעולה.
אין כאן שום עקרון שאומר בואי תעשי סנסציות כי רצית ככה והביאו לך ככה.

אני מתייחסת לחויה הפנימית.
חוייה של אכזבה, שקורית אצל כל אישה ממשהו אחר, ולא פעם למרות שבעלה
לכאורה כן השתדל והתאמץ לעשות משהו עבורה.

אפשר לשמוח בהרבה דברים, בכל דבר בעצם.
אבל הנקודה פה היא *האם היא באמת שמחה*.

אין כאן שכל שמחליט אני רוצה דווקא ככה ולא אחרת,
אלא לב שמרגיש אכזבה או פגיעה או כאב.

בואי ניקח דוגמא נוספת. אישה שממש רצתה לצאת עם בעלה למסעדה, וגם דיברה איתו על זה ערב קודם.
והנה מגיע היום והוא לא מגיע לא מגיע לא מגיע מהעבודה, ובסוף מגיע בשעה מאוחרת,
אחרי שהיא עם הלשון בחוץ השכיבה לבד את הילדים למרות שהיא גמורה מהיום,
ואומר לה עשיתי לך הפתעה הקדמתי את הקניות לחג להיום!!
מבט בשעון מגלה שכבר לא יהיה דייט היום, היא כל כך מאוכזבת מבואסת ושבורה,
וזה בלי לדבר על זה שהיא הייתה רוצה שהוא יקנה עוד הרבה דברים שהוא לא העלה בדעתו ויהיה צורך בקניה נוספת.

במקום הזה, יש לאישה אפשרות להגיד לעצמה "אז מה? אז רצית שבעלך יצא איתך לדייט ובמקום זה הוא הגיע מאוחר אחרי ערב מתיש שאת לבד ועשה קניות שמוציאות לך קרניים אבל בעלך השתדל,
אין מקום להתאכזב כלל, תבלעי את הרוק הפגיעה הכאב והדמעות, תשכחי מהתסכול ושעות האכזבה, תעלי על שפתייך חיוך ותגידי זה בדיוק מה שרציתי, איך ידעת".

יש הרבה נשים שעושות את זה יום יום, לרוב באפיזודות רגועות יותר (אם הן מצליחות למשול ברוחן)
רוב הגברים, גם אם הם לא ידעו להגיד שזו הצגה, ירגישו ב"ה שהאישה שלהם לא באמת שמחה.

אני חושבת שנקיטה בדרך כזו זו דרך קצרה שהיא ארוכה.
בסופו של דבר הטבעי שלנו כנשים זה להחליק, להכיל, להגיד לא נורא נשים חיוך על הפנים
או מקסימום נעשה פרצוף קצר ודי.

אבל לטווח הארוך, גבר שאישתו לא מכוונת אותו יוציא עוד ועוד מהאנרגיה המדהימה הזאת של הרצון שלו להיטיב פשוט על ריק, לבטלה.

ולא רק זה שזה לא יגיע למקומות טובים ומצמיחים, אלא שסביר להניח שאשתו אולי תתפרץ עליו ותכעס, ואולי תבלע פעם ופעמיים ואז תתפרץ
ובכל מקרה בתוכה היא תרגיש כעס תסכול ואכזבה שמרחיקים רגשית ביניהם, אם היא תרצה ואם לא.
וכל המקעים האלה הם הסיבה מספר אחד לשחיקה וריחוק בזוגיות.

והוא, ירגיש שכל מה שהוא עושה ומתאמץ לא טוב בשבילה
וכלום לא משמח אותה, כמה שהוא לא מתאמץ ומנסה ומשקיע
(וזו חוויה של כל כך הרבה גברים!!)

ואז הוא גם לא ירצה להתאמץ, כי אישה מבואסת ומדוכדכת יש לו גם בלי זה
וירגיש שהוא גבר שלא מצליח לשמח את אשתו ולתת לה מה שהוא זקוקה לו,מוגם הוא יהפוך למרוחק ועצבני

אז האישה אולי תכיל, תחליק ותתגבר, גם אני הייתי שם, זה הדיפולט של רוב הנשים.
זה הרבה יותר קל מהמקום השני.

אבל הדרך הארוכה שהיא קצרה (לא ארוכה טכנית ומעשית, אבל ארוכה רגשית, כי היא דורשת למידה והתכווננות פנימה
ומתוך כך למידה איך להביא את הצורך שלי ממקום זקוק ונשמע,
בלי לדרוש שינוי, או לעשות סנקציות או להלחם או כל דבר שכזה)

היא להסכים להקשיב למה שאני צריכה ורוצה, וכן גם למה שמצער מכאיב או מאכזב אותי.
לא לזלזל חלילה במה שבעלי משתדל להשפיע
אבל גם לא להוליך אותו שולל.

ואם השיח הזוגי במצב טוב להביא את עצמה, את הלב שלה
את המקום שבו היא היא, מולו
ולספר מה היא רצתה וקיוותה
ולמה היא זקוקה ממנו.

ואם הם עוד לא במקום הזה, ללמוד לפעמים הבאות איך לשתף מראש כמה שאפשר מה באמת חשוב לה
כדי שהוא יתן לה מה שהיא זקוקה, והיא תשמח באמת
וגם הוא יוכל להיות מרוצה מעצמו.

כמובן הכל בצורה מכבדת וטקט.
זה לא שהוא יושיט פרחים והיא תגיד למה הבאת פרחים רציתי טבעת.

ולגבי מה שניסית, אני לא יודעת מה בדיוק ניסית
התהליך שאני מדברת עליו עובר קודם כל דרך עבודה נשית מדוייקת ורק אחר כך עובר לשדה של הזוגיות.
אבל זה נשמע לי שונה ממה שאני מדברת עליו.

וגבר, בעומק רוצה להרגיש משמעותי יותר משהוא רוצה "כבוד".
הכבוד הוא לבוש חיצוני של משמעות, שמסתפקים או מנסים להסתפק בו גברים שאין להם את הדבר האמיתי.

וכל זה כמובן בהנחה שהאשה *לא שמחה*.
יכול להיות בהחלט שאני ארצה טבעת באופן כללי ופתאום בעלי יחזור עם שוקולד שהוא לא סותר ואני באמת אשמח.

זה לא המקרה.
אני כמו שכתבתי לפני כן מדבקת על שמחה אנוסה ולא אמיתית.

לדעתיהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ה' בתשרי תשפ"ג 01:11
את מייחסת יותר מדי חשיבות לרגש המתפרץ הספונטני.
לא אמרתי שאין לתת מקום וחשיבות לאכזבה של אותה אישה. ובאח שצריך וכדאי לתאם ציפיות. זה א ב. אבל האם נכון להתנהל לפי הרגש הספונטני של האכזבה במידה והן לא התקיימו? בעיניי לא.

וכבוד זה לא כבוד כמו שאת חושבת. זה כבוד לפי התורה. לא בסיסמאות. זה בהחלט משמעות. כשאני מכבדת את בעלי אני נותנת לו להרגיש חשוב על ידי שימת לב לפרטים קטנים שאני מעצימה, לדברים שחשובים לו.
ולפי מה שאני מכירה ולמדתי אין סיבה שאישה תרגיש ממורמרת ועצובה ותתפרץ. כי יש לה ערך עצמי גבוה. כי היא יכולה לדבר על דברים. כי אם קרה משו לא כמתוכנן זה כי השם רצה שכך יהיה גם אם הבעל הוא השליח לזה שהכל התחרבש. כי אם היא לא קיבלה ממנו תכשיט היא תקנה אותו לעצמה. כי היא בטוחה שבעלה אוהב אותה ולא צריכה הוכחות. העמדה הפנימית שלה חזקה ולכן לא כל דבר מערער ולא צריך שהגבר כל הזמן ירצה.

וגם שמחה אנוסה היא שמחה בתור התחלה. שיכולה להפוך להיות שמחה אמיתית אם עובדים ומסתכלים על המכלול. כל עוד המכלול הוא שבעלי רוצה שיהיה לי טוב ורוצה לשמח אותי - אפשר לייצר מזה שמחה.
לא יודעת מי זה אותו הנדריקס המדובר, אבל אני חוזרת למשפט של אור החיים הקדוש: כי הלבבות ישכילו בנעלם אם לאהוב אם לשנוא, כי כפי אשר יכין האדם לבו לאהוב חברו כן ישכיל לב חברו לאהוב אותו'
אני מזמנת את האהבה של בעלי באמצעות השמחה במה שיש לי איתו, באמצעות העמדה הפנימית החזקה הזו שהוא אוהב אותי גם, באמצעות השמחה במה שהוא נותן לי. זה משאיר מקום להכוונה, וודאי, אבל אם ההכוונה הזו לא קורית, אז..?

לגבי הסיפור עם הבעל והסופר. את מתארת את זה בצורה היתולית, שכמעט לועגת, אבל זה לא כך. לא אמרתי לא לתת מקום לרגש. אבל זה ניסיון מהשם. וצרחך כף זכות. ולדבר על האכזבה צריך.אבל לא ממקום מאשים. אלא ממקום של צורך שלי. ובאותה נשימה - בעלי באמת רצה בטובתי וכנראה שכח.
ואם אני מכירה טוב את בעלי ויש לו יציאות כאלה, אדאג לקחת בחשבון כמה דברים: 1. הוא לא עושה בכוונה, ייתכן והיציאה היא בערבון מוגבל מסיבה כלשהי
2. יש מצב שהוא שוכח שזה היום אז צריך לתזכר אותו.
3. אני לא יושבת לחכות לו. אם הוא לא מגיע אני מתקשרת. ואם הוא לא עונה ומאוחר ואני גמורה אז אני מבינה את עצמי כי מה הטעם לצאת בשעה מאוחרת עם הלשון בחוץ?

אז התבאסתי. נכון. ואדבר איתו על זה. אבל אם אני רגע מסתכלת על הצד שלו - למרות שהוא טעה, הוא עדין רצה לשמח אותי. אז מגיע לו פרגון. אח"כ צעקות
מדהימה. אין מילים.תיתי2
התגובות שלך פה משאירות אותי פעורת פהנועה נועה
את השראה ממש❤️
וואו, תודה❤️ ❤️המקורית
היתהילה 3>
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ח בתשרי תשפ"ג 23:56
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ח בתשרי תשפ"ג 23:27
סורי שלקח לי זמן עד שמצאתי זמן לכתוב בישוב הדעת

חשוב לי קודם כל להקדים, שדבר ראשון, ברור לי שהדברים שאני כותבת הרבה פעמים נשמעים שונים, אחרים, לא טריוייאליים ולפעמים מעוררים התנגדות.
ובאמת באמת רובנו כולל אותי גדלנו והורגלנו וחיינו בצורה אחרת, ולפעמים אחרת לגמרי,
ויש לא מעט דברים שכתבת ושאני היום לא מסכימה איתם, אבל דברים דומים או ברוחם יכולתי בעצמי לחשוב ולכתוב לפני כמה וכמה שנים.
אז באמת אני מודעת לזה שאלה דברים שונים ואחרים ולא קלים לעיכול, ויחד עם זה מציעה כן לנסות לפתוח את הראש מי שמתאים לה ולנסות להבין.

והדבר השני, שכל הדברים שאני מדברת ומכוונת אליהם, הם לא כפשוטם.
הם דברים שמגיעים אחרי תהליך מאוד מעמיק של למידה איך להקשיב לעצמי, מה זה רגש ולמה יש לו משמעות,
איך מקלפים רגש ומפרידים בין החלק העמוק יותר שלו לחלק החיצוני,
איך מתבוננים ברצונות שלנו בצורה נכונה, מה לומדים מהם ועוד ועוד.

רק לקראת סוף התהליך זה עובר ליישום מסויים גם בתוך הזוגיות, מתוך ההגדרות וההתייחסות המאד ספציפית שלומדים אותה לעומק.

אז קודם כל חשוב לי לדייק את הנושא כי אני מרגישה שזה קצת חסר,
ובסופו של דבר הוייב והגל שאנחנו מדברות בו הוא קצת שונה.

ובהתייחס לדברייך;

1. אני לא מדברת על רגש מתפרץ ספונטני אלא על רגש עמוק יותר.
זה נושא ארוך שזו לא הפלטפורמה להסביר אותו לעומק אבל אנסה לתת טעימה של דוגמא.

אם למשל בעלי או הילד שלי או לא משנה מי, דרכו על הרצפה שהרגע שטפתי במאמצים רבים
וביקשתי ממש לא לעבור שם והרסו לי את העבודה ועוד שניה שבת או דווקא חג,
יכול להיות מאד שיעלה בי רגש מתפרץ ספונטני שנקרא נניח כעס.

אני נתקלת בהמון נשים שיש להן התמודדויות של כעס, וגם כעס על עצמן על זה שהן כועסות.
לרוב מה שנשים מנסות לעשות או לומדות לעשות, זה "לעבוד על עצמן" ולא לכעוס.
איך?
למשל לנשום עמוק, לספור עד 10, להגיד לעצמן להסתכל על דברים חיובים ושלל עצות, ובעצם לכבוש אותו בתוכן.

אפשרות אחרת היא לבטא אותו בצעקות או התפרצות או ציניות ועקיצות וכן הלאה.

אבל אני מאמינה שהרגש הספונטני המתפרץ הוא קליפה חיצונית, שמאפשרת לנו מפגש פנימי ומהותי עם חלק עמוק ונשמתי שבנו.
ואם אני אעצור רגע להקשיב לרגש הספונטני הזה (בלי לתת לו דווקא להתפרץ)
ולעשות עבודה של בירור,
אני אוכל להעמיק ולראות איפה הוא נגע בי בתוכי.
ולרוב, הכעס הספונטני והמתפרץ הזה מגיע כי אני בחוויה (שלרוב היא כבר קרתה לא פעם, גם על זה כתבתי באריכות ושמתי בטח קישור)
שלא רואים אותי, או שלא מעריכים אותי, או איזשהי חויה קשה שלי שהיא בראש ובראשונה בעומק מול עצמי,
שהמציאות *שה' מזמן לי* מאפשרת לי בעצם לפגוש שם אותי.
וכשאני לומדת לקלף את הרגש הספונטני המתפרץ
ולפגוש את העצם שלו, אני קודם כל אגלה שהכעס נעלם לו
ואני אגלה גם שיש לי הזדמנות לריפוי ולאהבה עצמיים,
ולשחרור, ולעוד הרבה דברים ועבודות רגשיות טובות שאפשר לקחת אליהן את המקום הזה.

ומהסיבה הזאת, אני מצד אחד לא חושבת שרגש ספונטני מתפרץ הוא מקודש בכך שאני צריכה מיד לכעוס או להתעצבן
אם משהו לא בא לי טוב,
ומצד שני, רגש שמתפרץ הוא מאד לא סתמי. הוא תמיד תמיד תמיד,
גם אם זה בפוליטיקה וגם אם זה כלפי הודעה שמישהו כתב בפורום,
וגם אם מישהו שעבר ברחוב עשה משהו שמעצבן אותי ועל אחת כמה וכמה כשזה בהקשר
למישהו שקרוב אלי כמו לבעלי או לילד שלי או לחמותי,
מגלה דברים עמוקים מתוכנו, אם רק נדע ונלמד איך להתבונן בהם.

ולכן, אני מאד לא מזלזלת ברגשות. אני חושבת שהם הצוהר שלנו אל תוך עצמנו, לעולמנו הפנימי
ולכן, אישה שיש לה צוהר לתוך עצמה ולתוך העולם הפנימי שלה בדרך הזאת,
ושיודעת בשלב הבא, לפתוח את הצוהר הזה בצורה נכונה עם האיש שלה,
זוכה לזוגיות עמוקה יותר, אוהבת יותר ומלאת שכינה יותר.
כך אני מאמינה וגם רואה ב"ה.

2. לגבי כבוד- מה אני חושבת שזה כבוד בעינייך? לא זכור לי שכתבתי אז אני לא יודעת איך את כותבת שזה לא מה שאני חושבת

אבל אגב מה שכן זכור לי זה שכתוב אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו.

שלא תביני לא נכון- אם יש לך רצון לתת לבעלך כבוד בפרטים מסויימים ואת מרגישה שזה מה שטוב ונכון עבורך ועבורו שיהיה לבריאות ולשלום
אני לא שוללת את זה חלילה, אני רק מאמינה שהדרך לקירוב פנימי עוברת במקומות יותר עמוקים.

3. אני לא יודעת מה למדת, אבל אני מכירה עשרות נשים לפחות, ויכולה לקרוא גם כאן בפורום עוד יותר מעשרות דוגמאות,
של נשים שבהחלט ממורמרות, ובהחלט מתפרצות.
אבל מה שגרוע מהן בעיני, אלה נשים שחשבו שהן לא ממורמרות, כי הן חיו באיזשהי אידיאליזציה של עצמן (אגב גם אני הייתי כזאת קצת)
ואת המירמור הן דחקו עמוק עמוק עמוק, עד שהוא התפרץ בדרכים אחרות ולא סימפטיות.
הדברים העדינים זה מרחק רגשי מהבעל, או חוסר חשק, ויש גם דכאונות, כל מיני חוליים פיזיים וצפונה..

4.לגבי התיאור שלי חלילה לא התכוונתי ללעוג לך. השתדלתי לתת דוגמא שאני מכירה מעולמן של נשים שנראית לי יחסית מצויה, אבל סליחה אם זה פגע.

אני מסכימה לגמרי שזה נסיון מה', ושהבעל הוא שליח.
השאלה היא מה ה' רוצה ממני כאן.
וכאן כנראה יש הבדל בין איך שאת רואה את הדברים לאיך שאני.

וכדי שבאמת יהיה אפשר לשתף ולדבר על האכזבה ממקום כמה שיותר בונה בקשר הזוגי,
שמבחינתי זה אומר לא כזה שמרגיש האשמה ומסתיר אותה וזה הרבה פעמים לא מצליח,
ומצד שני כן כזה שמקרב,
זה יגיע בצורה הכי בריאה ומדוייקת, אם אני אוכל לעבור בתוך עצמי, להבין למה היה לי קשה עם המצב ולהביא את המקום הפנימי הזה של הכאב
במקום את המקום החיצוני של הכעס.

ובסוף הצחקת אותי לפחות

ועוד משו שרציתי לכתוב לךהמקורית
ולא הספקתי לפני
אני יודעת שאת מלווה נשים ומן הסתם יש לך ניסיון ממני, אני בסהכ אינדיווידואלית קטנה שעוברת מה שהיא עוברת ומנסה לצמוח מזה.
ייתכן והשיטה שאת מסתמכת עליה של אותו הנדריקס מביאה תועלת לרבים, אבל זה לא מבטל את העובדה שיש רבים שהיא גם לא תועיל להם. ולכן יש מקום להכל בעיניי, ושכל אחד ילך לפי מה שמתאים לו.

הגישה שבה אני נוהגת טובה גם לכתחילה כדי לחזק בטחון עצמי וערך עצמי ושמחה בלי קשר לזוגיות, אבל במקרה של זוגיות - היא נכונה בעיקר כעבודה עצמית או למקרים בהם אין שיתוף פעולה ברצון בטיפול אצל אחד מבני הזוג.
וכאמור, כל אחד ומה שמתאים לו.
חן חן רק חשוב לי לדייקתהילה 3>
אמנם למדתי את גישתו של הנדריקס ויש כמה דברים שאני מתחברת בדבריו עם דיוקים שונים ממקורות היהדות,
אבל זו לא הגישה שבה אני עובדת....

הבאתי את דבריו בגלל שיש לו נסיון עם כמויות של טיפולים זוגיים בעולם כולו, והוא משתף את נסיונו על תרגיל ספציפי שהוא עושה בטיפולים שלו, על ההשפעה הזאת שיש על הזוגיות דווקא בנקודה החסרה של בן הזוג,
שהיא בריאה והיא בעצם מילוי צורך עמוק לבן הזוג השני.

ועם זאת כמובן, שכל אחד ילך לפי מה שטוב לו ונכון לו ומקדם אותו, ב"ה שיש היום כל כך הרבה דרכים שאני מאמינה שכל מי שמחפש יכול למצוא דברים שיקדמו אותו.

גם הגישה שלי היא בראש ובראשונה לטיפוח ופיתוח אישי של כל אישה באשר היא, לבניית עולם פנימי מלא ושמח,
להתנהלות רגשית בריאה, בטחון עצמי שמחה ועוד,
ומתוך המקום הזה מגיעים לזוגיות כשהכל זה רק עבודה נשית, שפשוט מאפשרת שינוי טבעי בדינמיקה הזוגית מתוך הבנה של המנגנון הזוגי והבראה שלו

ורק חשוב לי להגיד משהו לסיום, שאני באמת רואה ערך מהותי ודתי בבשורה הזאת,
שזוגיות נועדה להיות מקום של גילוי שכינה,
של קרבה אמיתית וגבוהה ושל שמחה גדולה, וזה ממש ממש חלק מתיקוני דור הגאולה.

אני באמת באמת רואה כמה זה דבר אפשרי (ואני לא מדברת כאן על עצמי בלבד, ב"ה)
ואני רואה סוג של שליחות בלהגיד לנשים ולאנשים שישאפו גבוה, שידעו שיש לנו תורת חיים, ויש דרך לתקן גם מצבים קשים וקשים מאד
ולכן לא צריך להתייאש ולא להסתפק בבינוניות.

אני מאמינה ובטוחה שעשית דרך מדהימה בחייך ובזוגיותך ומגיעה לך על זה הערכה רבה!

וכולנו תמיד בתהליך של צמיחה ותיקון ותמיד יש לאן להתקדם ומה עוד ללמוד
(ואני מדברת בראש ובראשונה אל עצמי, וגם לשאר המאזינים)

מועדים לשמחה!!!🌻🌻🌻
אני שמה לבהמקורית
שאת חוזרת על המילה 'בינוניות' או על העניין לשאוף גבוה יותר.
לשמוח במה שיש זו לא בינוניות. זה עולם ומלואו. זו שאיפה שלדעתי לכל אחד ואחת צריכה להיות. זו פסגת האושר, סו מטרה בפני עצמה בחיים. כי מי ששמח במה שיש לו - כלום לא חסר לו. ועצב מגיע ממקום של חוסר.
ואולי את חושבת מהתיאור שלי, כך אני קוראת לפחות, שאני חיה חיים חסרי סיפוק ושאיפות בתחום הזוגי, כאילו הרצונות שלי חנוקים, אבל זה ממש לא כך.
בסופו של התהליך, מקבלים ראייה אחרת על המציאות, מפוכחת, בוגרת, כזו שקל לחיות איתה, גמישות מחשבתית שמנפצת סטיגמות ופרדיגמות על זוגיות ועל החיים בכלל ומביאה אותנו לחיים שמחים, לדעתי - ברמה אחת יותר משל אנשים אחרים.
ולשאוף ליותר תמיד אפשר. גם אני שואפת ליותר, היום מהמקום הזה שבו אני חווה תגובה חיובית ושיתוף פעולה מבן הזוג, שואפת וגם מקבלת. ולפעמים גם מופתעת מנתינה שלא ציפיתי לה.
אבל אני לא יוצאת מנקודת הנחה שחייבים לי. וזה ההבדל.
אני גם מאוד מאמינה שאהבה נותנים ומקבלים ולא "לוקחים". לא בצורה אותה את מתארת בכל אופן. אם כי בצורה עקיפה יותר ועדינה יותר ודורשת פחות, שמותאמת לצד השני.

צר לי על אותן נשים שחוות אומללות ותסכול ומתפרצות ואפילו לא מספיק מודעות לכך שהן ככ אומללות ועצובות. זה די ברור לי שזה מגיע ממקום של חוסר בערך עצמי וקשב לרגשות הפנימיים, רק שהפרשנות של הדברים כנראה שונה אצלך ממה שאני יודעת. אני שמחה שזה עובד. אין רק דרך אחת.

מודה לך על הדברים שכתבת אם כי כאמור מדובר בגישות שונות לחלוטין. אבל חייבת לומר שהגישה שלך לא שונה או חריגה בנוף בעיניי. לא מהמקום הרוחני של הגבר כמשפיע ולא מהמקום של הדיוק הזה מהראיות הפיזיות בין גבר לאישה.. לי לפחות זה מוכר, אבל אצלנו זה לא עבד 🤷
לא במסלול הזה.
מה שמשנה זה שבסוף במבחן התוצאה - טוב לי, טוב לנו.
זה לא מדוייק למה שחלמתי? לא נורא. אני מקבלת גם טוב שלא חלמתי עליו ושככהנ יותר טוב לי. המציאות מפתיעה לפעמים. שמעתי בשם אחד מהקדמונים שזוגיות עם גבר או אישה קשה לפעמים מגיעה כדי למצות את היכולות האישיות. אנחנו לגמרי שם
שמחה ממש שטוב לכם❤️תהילה 3>
נראה לי שהדיון הגיע למיצוי כבר...

ובעיקר, שעדיין לא הצלחתי להעביר את הוייב, שהוא שונה לחלוטין מהצורה שבה דברי מובנים, כנראה אני צריכה להשתפר בזה
רק שוב מתקנת ברשותך 2 דברים שכתבת בשמי ולא רק שלא אמרתי אלא הם ההפך ממה שאמרתי;

ממש לא יוצאת מנקודת הנחה שחייבים לי והפוך, כל דבר שנותנים לי הוא בעל ערך, כי לא חייבים לי.

וגם ממש לא לוקחת, הפוך, מלמדת איך לקבל, אבל לקבל ברמה גבוהה שעושה טוב ל2 הצדדים

ולסיום מסכימה לגמרי שזה נפלא לשמוח בכל דבר טוב, כל נקודת אור וכל התקדמות,
ולא רק זה אלא שזו הדרך גם להגיע למקומות טובים יותר.

אכן אני מדברת על השאיפה- ושמחה בשביל כל מי שרוצה להיות במקום טוב יותר בחיים שלו, יחד עם שמחה בטוב הקיים.
זו הדרך לחיים טובים בעיני.

חיים מלאי אושר וטוב שיהיו לך ולכם❤️
ולכולנו!
אמן!המקורית
יתכן ודברייך לא הובנו. כתבתי מתוך מה שהבנתי ממך.
אולי אקרא עוד ממך פה בדיונים אחרים ואצליח להבין יותר.
תודה!
אנלא יודעת לאיפה להגיב אבל את חייבת לשמועמתחברת להגיב
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בתשרי תשפ"ג 00:48
בעלי שיחיה בחור טוב באמת, אבל מגיע ממשפחה מתוסבכת חבל"ז ועבר ילדות ממש קשה, וכמובן הרבה דברים 'אטרקטיביים' שנובעים מזה הגיעו איתו לזוגיות....

אחד הדברים שיש בינינו- זה שבמיטה היה לנו מושלם ויותר ממושלם ותמיד היה לנו טוב שם ומשיכה גדולה....
בשאר הזמן.... איך נאמר.... פחות.

המון המון מריבות ופיצוצים וקשיים..... ממש לא הצלחנו לתקשר במשך שנים.....

יש אמירה כזאת שאם טוב במיטה אז טוב בשאר.....
וול אז ממש לא. אצלנו לפחות......

יכולנו לריב פעם פעמיים בשבוע שכל פעם יכלה לקחת כמה ימים!!!! שלא מדברים, או שרבים
או שמתווכחים או שרבים בהודעות....

פוווו!!! מתיש.... לא יודעת איך שרדנו את זה.....

היו בין לבין יום פה יום שמה- שהכל היה טוב, כל השאר מתחים ומריבות.... מטורף.

היינו אצל כמה יועצים/מטפלים זוגיים הטובים בארץ.....

כולם היו מתפלאים לשמוע שככה טוב לנו במיטה- וככה להפך בשאר הזמן......היו מסתכלים על זה כאילו נס......
אומרים לנו זה הכח שלכם כזוג.....

וגם אנחנו אף פעם לא ידענו להסביר את ההבדל.......

ווואלה מה שאת כותבת..... זה בול!!
.

לעומת זאת..... בחיים האמיתיים, בגלל כל הבעיות שלו והמשפחה המתוסכבת.... תמיד ריחמתי עליו.... לא משנה, שלא יעזור...קשה לו ללמוד- אני עושה לו את העבודה.....
קשה לו לקום בבקר אני עובדת מפרנסת.....
בצהריים בבקר בערב- אני לבד עם הילדים, ובין לבין- מקשיבה לו כמה קשה עם המשפחה/העבודה/בלימודים......
תומכת דואגת כמו החברה הכי טובה.....

אחרי כמה טיפולים זוגיים שלא קידמו אותנו הרבה לצערי...... בטיפול אישי שעשיתי למדתי.
לא! להיות המטפלת שלו..... לחזור אל המקום הנשי שלי.
ואת לא תאמיני אבל כן..... ב"ה היום רבים פעם ב..... ובעיקר כיף לי!!!! וטוב לנו ביחד אנחנו מאוהבים כמו בדייטים ויותר מכך
אחרי בערך 10 שנים של סיוט......

זה לקח לי זמן לעבור למצב הזה מהמקום שבו הייתי תמיד.... אבל שאני סומכת עליו נותנת לו להוביל.....
וואלה הוא מוביל.....דברים ששנים הוא לא הצליח....אפילו בסיסיים
כמו לקום בבקר לתפילה לעבודה.... עושה בבית בלי סוף... דואג לי משקיע....
אם אני רוצה משהו ואומרת לו -זה הכי שמח בשבילו..... הוא יקטוף לי את הירח וככה הוא מרגיש גבר ומצליח עוד ועוד......
באמת המטפל שלו לא האמין שהוא מסוגל להגיע לאן שהגיע אחרי מה שעבר....
(סליחה שאני לא כותבת את כל האבחונים דברים לא פשוטים.....בכלללל.... אבל מנסה לשמור
קצת לדיסרקטיות כי בכל זאת פתחתי פה.....)

ומה שיש לי להגיד לך זה שקודם כל אני מבינה איפה היה ההבדל!!!!
למה היה לנו במיטה כ"כ טוב ומחוץ כ"כ לא....
וכל המטפלים הזוגיים לא ידעו להסביר את זה......
(וגם לא להוציא אותנו מהמקום שהיינו בו שהיה רע כי הוא פשוט לא של זוג!!!!!)

אז זהו רק שתדעי שפתרת לי תעלומה ואני חושבת שאת מאד צודקת......

שלמרות שקוראת פה לפעמים עכשיו פתחתי להגיב......

כיף לשמועשואל כדי ללמוד
מעניין מאוד
ואשריכם שזכיתם
מהמם שהצלחתם.המקורית
תודה ששיתפת!
וואווותהילה 3>
קודם כל זה מרגש לשמוע שאתם במקום טוב היום, וטוב משמעותית אחרי כל כך הרבה שנים של סבל. זה ממש מדהים.

אני חושבת שבאמת אחת הנקודות שחסרה בכמעט כל הגישות של הטיפול והטיפול הזוגי (ימימה אביטל למשל כן מתייחסת לזה)
זה השוני בין העבודה הנשית לבין העבודה הגברית, זה נכון בחיים בכלל
(כבר במתן תורה נאמר "כה תאמר לבית יעקב ותגיד לבית ישראל", והפירוש הוא שהתורה ניתנה ב2 צורות, נשית שהיא רכה יותר ומותאמת לנפש האישה, ובצורה הגברית וכידע באמת גם המצוות וחיוביהן השונים שונים בין נשים לגברים ומותאמים לתיקון של כל אחד לפי עניינו)
וזה נכון שבעתיים בזוגיות.

לרוב יתייחסו לבני זוג כשני צדדים זהים במשוואה שהדרך להגיע לשלום ביניהם היא שכל אחד קצת יותר, קצת יתפשר, קצת ילך לקראת השני יבינו זה את זו ולהיפך ואז יהיה בסדר,
כשהאמת היא שיש כאן מנגנון שיש בו 2 חלקים שונים, שכל אחד מהם צריך כיוונון משלו כדי שיעבדו בצורה מיטבית.

ובאמת, וזה מתחבר לסוף, לרוב כשהזוגיות היא לא במצב אידילי ורומנטי, נקרא לה לצורך העניין,
אחת הבעיות שלרוב יהיו שם זה או אישה שלקחה מול בעלה תפקיד אימהי-
היא לוקחת אחריות על הכל, היא המבוגרת האחראית, והיחס אל הבעל הוא כעוד ילד
במובנים מסויימים. היא לא תהיה במקום שנשען עליו, שנותן לו להוביל, וזה הרבה פעמים משליך גם לנושאים של משיכה אם זה גם שם מתנהל ככה

או לחילופין האישה לוקחת מקום טיפולי, שבו היא מכילה, מבינה, מרחמת, והרבה פעמים גם מכילה התנהגויות קשות כלפיה (לא רוצה לתת דוגמאות מפורסמות ולאן הן הגיעו, אבל זה דברים שבמקומות של קיצון עלולים ח"ו לקרות).

ולפעמים שני המקומות מתערבבים, אבל במקומות האלה לא יכולה לצמוח זוגיות בריאה באמת, שיש בה איש ואישה במהות וביחס שביניהם.

וכן, זה באמת הסוד לזוגיות טובה ובריאה, גם באינטימיות רגשית וגם באינטימיות פיזית.

ב"ה שהצלחת לעשות את הסוויץ' הזה ולהגיע לשליחים מהשמים שהיו טובים עבורך. שיהיו לכם חיים מאושרים🌻❣️
צריך להזהרשירה לב
עם מה שכתבת, כתבת כל כך יפה איך בנוי קשר אידיאלי בפנימיות וגם בחיים. הבעיה שזה יכול להשאיר נשים (או אנשים) עם חוסר תקווה ותחושת אין מוצא בסוגי קשרים או בתקופות ארוכות שזה לא ככה. "כשם שפרצופיהם אינם שווים..."-לא כל דרך יכולה להתאים לכולם...
אז אני אכתוב כאןתהילה 3>
שחלילה מטרתי לא לרפות ידיים או לבאס או לדרוך על יבלות, אלא לתת תקווה.
וזה לא משהו שאני כותבת כי התפלק לי והזוגיות שלי מושלמת אז נראה לי שלכולם יכול להיות ככה
אלא דווקא כי אני מכירה כל כך הרבה מקרים מורכבים ומורכבים מאד שזה מאפשר להם לקבל את החיים והזוגיות מחדש.

ובאמת באמת שכואב לי בלב כשאנשים מסתפקים במועט במובן השלילי, כי אני חושבת שלא באנו לכאן בשביל זה❤️

ועד שזה לא המצב, עצם הכאב שלנו כשזה לא ככה, זה כי הנשמה שלנו יודעת למה היא נועדה. וזה כאב בריא (כמו כל כאב) שעוזר לנו אם נדע להקשיב לו, לזהות את החסרון ומתוך כך להגיע למקום טוב יותר בע"ה
קצת חשבתיזוזיק העכבר
על מה שכתבת לאורך השרשור.

בבסיס ממש הסכמתי, ואני באמת חושב שבדרך כלל יש אחריות דווקא על האיש ללכת אל האשה ולתת לה את השפע.
בכל זאת הרגשתי שיש כאן ציור של מבנה, וכמו כל מבנה יש בו בעיה של דוגמטיות.
המציאות שה' יצר היא מאד צבעונית והכי הרבה גוונים נמצאים בתוך הנפש , יש כל מיני נפשות וכל מיני זוגות
לפעמים אמירות של "ככה אמור להיות" גורמות לאדם ללכת לתנועה שהיא לא מדוייקת עבורו , כי מה לעשות וה' תכנן בשבילו דרך שונה
מסכימה.המקורית
תודה לךתהילה 3>
נראה לי שהמבנה והמהות של זכר ונקבה הוא מבנה כללי שה' ברא במציאות,
וכמובן בתוכו יש מיליארדי זכרים שאף אחד לא זהה למשנהו
ומליארדי נקבות שאף אחת לא זהה לחברתה
וכמובן מלאנתלפים זוגות שאין זוג דומה לחברו.

כמו שכל האנשים אוכלים וישנים בדרך מסויימת מאד שאפשר להגדיר אותה ביולוגית וטכנית,
אבל לכל אחד יש את האוכל שלו, והתיבול שהוא אוהב, והזמנים שהוא אוכל, והאופן שבו הגוף שלו מפרק את האוכל, וגם זה שונה מיום ליום
כך אני מאמינה שהמבנה העקרוני של זכר ונקבה הוא דומה.
הדרך להשתמש בזה בפועל בזוגיות ובחיים היא הכי אינדיוידואלית לכל זוג בפני עצמו, אבל העקרון לדעתי הוא זהה. ממש כמו שאנחנו זכר ונקבה.
אף אחד לא חשב שכולם דומיםנשוי+
אבל יש ספקטרום (רחב מאוד) של התנהגות בחברה. גברים ונשים.
בד"כ לא נקבל התנהגות שלא בספקטרום (ואולי יהיו כאלו שיקבלו)..
למשל, לא תוכלי לשאת בזוגיות גבר שלא רוצה לפרנס או לקיים יחסי אישות.. זה לא עונה להתנהגות נורמלית בחברה ולמעשה את תטעני שזו אינה זוגיות בכלל.
אני לא יודע אם את עוקבת או שלא הסברתי את עצמי.. אבל המקרה שלי הוא לא שני אנשים נורמלים שהחליטו לריב מי הפעם יזרוק את האשפה.
אני מעולם לא ניסיתי לשנות את אשתי.
להיפך, אולי דוקא בגלל שהכלתי את הבעיה של אשתי זה מה שגרם לה למשבר הנוכחי?? לדוגמא עבודה - אולי אם הייתי מנסה לגרום לה "להשתנות" ולמצוא עבודה במקום להכיל, אולי היא לא הייתה מתעוררת יום אחד ואומרת לעצמה שהיא דפוקה??
אולי אם לא הייתי מנסה להכיל ובמקום זה לברר למה אשתי לא יודעת לתקשר, או למה היא לא יודעת להעניק אהבה.. אולי לא הייתי במצב הזה היום??

אגב, ראיתי גם שלא מצא חן בעינייך שכתבתי ש"היא עושה מה שהיא רוצה"
אז המצב כיום הוא שהיא מסתגרת בחדר כל היום. כביסות על הילדות וכל השאר עליי.
כאן זה באמת כבר דיון יותר כללי,תהילה 3>
אבל בעניין הפרטי אני לא מספיק מכירה את פרטי המקרה,
ולכן שאלתי מה ששאלתי למטה, כדי להבין יותר את הסיטואציה ולהתייחס לספציפי בנפרד...

יכול להיות בהחלט שאשתך בדכאון, והיא צריכה שיתנו לה יד
אל תיכנס להאשמות מיותרות.המקורית
זה ממש לא אמור להעסיק אותך.
אשתך במצב לא נורמטיבי, בקושי נפשי יוצא דופן לדעתי. זה חורג מכל שיח על גישה לגבי זוגיות כי זה לא רלוונטי אליה לדעתי. היא מאוד מרוכזת בקושי שלה ולא מתפקדת.
שקלת לערב משפחה מורחבת? היא מבינה שהיא במצב לא טוב?
מדויקנשוי+
אשתי לא תסכים לערב את המשפחה שלה. זה גם לא יועיל - בעיות התקשורת והרגש קיימות גם במשפחה שלה כך שהיא לא תוכל להיעזר באחיות או באמא שלה.

היא לא אוהבת את עצמה ויש לה טענות כלפי עצמה אך עד כמה שזה ישמע מוזר, אני לא בטוח שהיא מבינה את המצב.
יש מישו שכן יכול להשפיע עליה?המקורית
נשמע שצריך פה דיל ברייקר כדי להציל אותה מעצמה.
גם בלי קשר לזוגיות, כבנאדם.
אכן.נשוי+
ניסיתי שנלך למטפל אך זה לא הלך. ומאידך לחכות שהיא תעשה את הצעד עלול להיות בעייתי.
לאחרונה היא רמזה שהיא מסכימה ללכת לאבחון פסיכיאטרי אך אני לא בדיוק יודע על מי אפשר לסמוך ובכל מקרה זה יקרה (אם יקרה) רק אחרי החגים.
מתפללת בשבילכם שאכןהמקורית
יהיה לה את הדרייב ללכת ולעזור לעצמה. זה צעד שמאוד קשנ לעשות, אבל אם היא אמרה את זה אז יש תקווה.
מקווה שתזכו לשליחים טובים ושתבשר אותהו בבשורות טובות
אמן. שנה טובה.נשוי+
ניסיתי לחשוב מי יכול להשפיענשוי+
אבל אין כי היא די מנותקת.
לאחרונה היא הכירה איזו חברה והתחילה להתכתב איתה המון.
פחות לדעתי..המקורית
צריך מישו שיתפס בעיניה כמישו שהיא סומכת עליו ויש לו עליה השפעה שהיא קצת גם סמכות. נו, מה שהורים עושים 😕 בדרכ לפחות..
תתפלל על זה. השם קרוב עכשיו. ונקווה שתראה ישועות
כמה שאלות..נשוי+
גם מטפל וגם יועצת? במשך שנתיים? איך מימנת את זה? בעלך גם עובד?
ולא הבנתי שוב את כוונתך כשאמרת "מורידה מעצמי את מה שלא קשור אליי"
השאלה היא איך אפשר להסיר מעליי משימות אם אני יודע שהם לא יבוצעו.
לדוגמא תור לרופא לילד. אני רוצה דוקא שהיא תעשה את זה כדי לתת לה אחריות ולהרגיש שיש לי שותפה לחיים. אך בתכל'ס אני נאלץ או להזכיר לה כל יום או לעשות את זה בעצמי. אם לא אתערב כלל הילד עלול להיפגע.

ואני בכלל לא נותן לך דוגמאות יותר רציניות שקורות על בסיס יומיומי. רק כדי להבין את כוונתך.

לגבי עניין האהבה, אני אומר לה את זה תמיד אבל זה לא עובר את המחסום הרגשי שלה. היא לא מוכנה לדבר על הנושאים הרגשיים בשום אופן.
אני מקפיד על יציאה פעם בשבוע שדי עושה לה טוב גם אם לפעמים היא מצוברחת.
אני בוחר בה כל יום מחדש אבל היא בוחרת בדכדוך ועצבות.
אני לא כ"כ זוכרת בפירוט את השרשורים הקודמים,נגמרו לי השמות

אבל אם אני זוכרת נכון יכול להיות שאשתך בדכאון? או במקום אחר נפשי שמצריך טיפול של פסיכולוג קליני?

כי אם כן אז חוזרת ואומרת שרק טיפול מקצועי לכך ע"י פסיכולוג קליני מוסמך לכך יכול לעזור לדיכאון עצמו/למורכבות הנפשית עצמה.

אתה בן זוג, וכמה תמיכה ועידוד שתתן - אתה לא המטפל שלה, וגם לא יכול או אמור להיות.

וכותבת שוב למרות שכתבתי בעבר - לצערנו אין שום דרך שאתה זה שתגרום לה ללכת לטיפול, זה צריך לבוא ממנה. ואם היא מסרבת אז היא מסרבת וזה באמת מתסכל מאוד ושם גם אותך במצב חסר אונים מול זה...

התייחסתי כאן רק לעניין מה שעובר על אשתך בנפש.

לגבי מה המקום *שלך* וכל השאר - ענו לך כאן בחוכמה רבה ושולחת שוב הרבה תמיכה ואיחולים להצלחה רבה ב"ה.

כן. גם וגם.המקורית
הייתי צריכה צבא שלם שיעמוד לצדי.
אבל לא הייתי בפגישה כל שבוע לצורך העניין. קיבלתי התוויה, דרך פעולה, ועל הפרטים הקטנים או לצורך פריקה של הקושי התייעצתי.
אם תרצה מספר של היועץ אתן לך בשמחה. אדם ירא שמיים ולא יקר.

אם אתה יודע שמשימות לא יבוצעו - אין טעם להטיל אותן על השני ולנחול אכזבות.
דוגמה מחיי האישיים שהרימו עליה המון גבות בפורום השכן:
בעלי למשל לא מרדים ילדים. הוא לא יודע. לא במסגרת המסוגלות שלו. אחרי כמה פעמים שכעסתי ממש אחרי שיצאתי בערב וחזרתי ב23.00 לקול מצהלות ילדיי הערים, הפסקתי לצפות ממנו שיעשה כן. או שאני יוצאת בידיעה שאני חוזרת והם ערים והכי הרבה הופתעתי לטובה, או שאני מרדימה אותם לפני.

ולגבי הלתת לה אחריות - לדעתי אתה לא צריך לתת לה אחריות ולהטיל משימות. אתה יכול לשאול אותה אם היא יכולה לקחת את הילד לרופא, לא להנחית הנחיה. הילד צריך רופא, לא משנה מי ייקח אותו.
אשתך לא במצב של תפקוד נורמטיבי לפי מה שאתה מספר, ואתה מצפה ממנה לדברים שהם לא במסגרת היכולות שלה כנראה ואז אתה מרגיש שהיא לא שותפה.
אני לא אומרת שזה סביר בעיניי, אבל זה לא משנה מה סביר בעיניי ומה לא, אלא שזה המצב הנוכחי כרגע. וצריך לעבוד עכשיו עם מה שיש.
כמעט לכל דבר במסגרת הבית המשותף יש אפשרות למצוא פתרון שהוא לא דווקא אשתך. חוץ מדבר אחד - הקשר הזוגי ביניכם, וחיי אישות. זה דבר שרק אתם יכולים לתת אחד לשנייה. כלים, כביסה, גיהוץ, אוכל, ניקיון, קניות - כל זה לא בהכרח שלך או שלה ואפשר לקנות בכסף. בזה היא צריכה להיות שותפה שלך קודם כל. אבל גם אתה צריך להיות שותף שלה, ולכן הצעתי לך לחשוב על המקום שלך בזוגיות הזו, על איפה אתה מונח ומה אתה חושב לעשות עם העניין הזה.

ולגבי הזוגיות ה'נורמטיבית' - לא כולם חיים לפי הספר או הנורמה. לפעמים צריך לשבור מיתוסים כדי להגיע למצב של חיים טובים ואוהבים.
בלי קשרלמה לא123

בגלל שהיא מאכזבת אותך כ"כ הרבה, היא מיואשת מעצמה

ממליצה להתחיל לחפש בנרות הצלחות שלה ולהחמיא לה

כל יום כמה מחמאות, לא להגזים, כי היא לא תקנה את זה, אלא להתחיל בקטן ולהעלות מינון

ובאמת להעריך אותה, שלא יהיה מהשפה ולחוץ

למה אין בחירה כשיש ילדים?קופצת
אתה לא בנ"א בפני עצמו?
לא מגיע לך אהבה וזוגיות תקינה?

למה אתה חושב שהילדים לא נפגעים כרגע?

אני יכולה להגיד לך מהנסיון שלי עם הורי. שגם אם היה כעס כלשהוא מצד הילדים בזמן הגירושים - היום כולם יודעים להעריך ולהודות על זה..

ועוד משהו: תקשיב לכל מילה של @המקורית
. אם אתה בוחר להשאר בזוגיות הזו - זו נשמעת דרך מעולה.
( אם כי חייבת לציין שדרך כזו תתרום לעצמך המון! ותפתח בך יכולות וכישורים. ובעזרתה גם תצליח לשרוד את הזוגיות.
לא יודעת אבל כמה תחווה באמת חברות רגשית עמוקה וזוגיות "הדדית" יותר, ובעיני, זכותך להחליט שאתה לא מוכן לוותר על זה. כן, גם אם יש ילדים)
מסכימה עם המשפט האחרון שלך מאוד.המקורית
הבחירה חייבת להיות במה שיש ולא בחלומות או בציפיות. ולגיטימי לבחור שלא.
מקסים. כל הכבוד לךהיום הוא היום
השראה
וואו. אחת היפות שלך אם לא ה--כתבתנו
תמשיכי להרבות שלום בעולם -💜-
אמן! ❤️המקורית
וואו! את פשוט אישה מיוחדת במינה, אין לי מיליםנגמרו לי השמות

@המקורית יקרה,

כל מילה שלך בשרשור הזה (ובכלל) פשוט זהב טהור.

שהקב"ה יזכה אותך בכל הטוב שרק אפשר, כ"כ כ"כ מגיע לך!

שתדעי שאני פשוט מעריכה אותך כ"כ וממש מרגישה שאת אישה נדירה בשלל תכונותייך המדהימות ובהרבה מתנות ואור שהקב"ה חנן אותך בהן 🙏

וכמה מרגש ומרחיב את הלב לראות איך את חולקת אותן עם העולם ועוזרת לכל כך הרבה אנשים,

עם כזו ענווה,

כזו כנות מדהימה,

כזו יושרה פנימית,

כזה לב גדול שרוצה לעזור ולהיטיב,

כזו מודעות עצמית מדהימה

הבנה לנפש,

עוצמות,

אהבת האדם,

ביטחון עצמי שלם ונכון,

בנייה של זוגיות והתמדה והשקעה

פשוט וואו.

את וואו!!!

מצטרפת לברכותלמה לא123

יש לה תמיד תגובות חכמות ומחכימות

אמאלהה נל"ה הרגת אותייהמקורית
כמה מילים טובות
כמה פרגון
כמה עין טובה
כמה התרגשתי כשקראתי.
תודה לך! ❤️

וואו, נותר לי רק להתפלל שבאמת לא תבוא תקלה תחת ידי ושהמילים שלי יתיישבו על לב קוראיהן.

כ"כ כ"כ מגיע לך!נגמרו לי השמות
את משהו מיוחד ❤️ במלוא מובן המילה
וואו כל מילה! יש לי כמה אדמו"ריות בפורוםחצילוש
שאני מקבלת מהן יר"ש והשראה, כמובן שאת ומקורית ביניהן🤩
🙏🙏נגמרו לי השמות
תודה רבה יקרה ❤️
(ואני רחוקה רחוקה מלהיות אדמורית )
שתהיה שנה טובה ומבורכת בכל מכל כל 🙏❤️
חחחחח בשבילי את כןחצילוש
זה מבעלי. הוא תמיד אומר שאני האדמו"רית שלו והבן שלי האדמו"ר, כי הוא לומד מאיתנו הכי הרבה
ממש מרחיב את הלב לשמוע את המילים של בעלך אליכם נגמרו לי השמות

שימח אותי מאוד לקרוא את זה, מקסימים אתם! 

שנזכה כולנו ללמוד אחד מהשני/ה

(ותודה רבה על המחמאה יקרה🙏)

זה לא מצחיקבינייש פתוחאחרונה
בדיוק סוגרת טיש לחסידות שעולות להקביל פנייהמקורית
פרטים באישי

הצחקתני יקירה. לא אדמורית ולא קרובה לזה, רק דואגת שיהיה לי טוב
תודה! ❤️
חחחחחצילוש
היא מסכימה לקחת ריטלין?רינת 23
או לטפל בבעיית הקשב בכל דרך?
אז אענה הפוךלמה לא123

מ @מקורית

כי אני הגעתי עם בעיות כלשהן בעצמי לנישואין, ובגלל שבעלי תמך והיה לצידי כל הדרך ולא שפט אותי, חמל עליי, כי יש לו לב רחב

והצלחתי לעשות שינוי אדיר בעצמי

ואני רוצה להגיד שבזכות זה הצלחתי לתמוך בו בהמשך כשהיו לו קשיים גדולים, 

זה חזר אליו בגדול

איך הבנת מהתגובה שלי להפך? מעניין אותיהמקורית
כי בתגובה האחרונה שלי כתבתי בדיוק את זה.
אולי לא התבטאתי נכוןלמה לא123

התכוונתי שאצלכם הבעיה היתה אצל בעלך

ואצלינו רובה היתה אצלי

בכל מקרה זה מה שהצעתי לו לעשות. בדיוקהמקורית
מה שכתבת. זה לא משנה בעיניי אצל מי הבעיה בכל הנוגע לחמלה, אנושיות, חוסר שיפוטיות וסבלנות. זה דבר בסיסי שכולנו זקוקים לנו, ורובנו חוטאים בו. רק שכדי להעניק את זה לאחר למשך זמן ללא תחושה של תמורה כביכול, צריך גב חזק. אני פיתחתי את שלי בטיפול, אולי לבעלך זה היה בילט אין.
רציתי להראות את הצד השנילמה לא123

כביכול של בעלך, שכשמאפשרים ללא שיפוטיות ועם הרבה הבנה וחמלה, רק אז יכול להתבצע שינוי

רציתי להוסיף על דברייך ולחזק אותם כמובן

אולי השתמע מדבריי אחרת

וזה אכן בילד אין אצל בעלי, מסתבר שיש אנשים כאלה

ברוך השם. זכית ! כנראה לא הבנתי אותך נכון 🌹המקורית
כנראהלמה לא123

מרגשת את, מרגשים אתם ❤נגמרו לי השמות

נשמע שאתה בכאב גדולנגמרו לי השמות

וכמובן שאין עונים לו לאדם בשעת כאבו וצערו

ועכשיו זה הזמן לכאוב, לכעוס, להתאבל על החלום ושברו, לתת מקום לכל התחושות הקשות.

שולחת הרבה תמיכה וכוחות

ב"ה שהקב"ה יאיר לך את הדרך וישלח לך ישועה שלמה שלמה 🙏

לאחר שתתחזק ב"ה חשוב להבין כמה דברים מהותיים שיעזרו לך אולי לדייק יותר את הדרך:

אדם חייב *לרצות* ולבחור להגיע לכל טיפול/יעוץ/תמיכה כלשהי.

זה חייב להגיע מהאדם עצמו, ואם זה לא בא ממנו אלא מהסביבה, זה פשוט לא זה.

השיפור לא יקרה, או לפחות רוב הסיכויים שלא יקרה.

בטיפול זוגי זה נכון שבעתיים כיוון שיש כאן דינמיקה זוגית ולא רק אישית.

דרוש וחובה שיהיה את הרצון. של שני בני הזוג. הרצון להיות יחד, בטוב.

דרוש וחובה שתהיה מוכנות. של שני בני הזוג. מוכנות לעבודה.

דרוש וחובה שתהיה לקיחת אחריות אישית, כל אחד על הצד שלו.

דרוש וחובה שתהיה הבנה לתהליך כתהליך ולא פתרונות קסם.

דרוש וחובה שתהיה קשיבות של המטפל, מצער מאוד לשמוע שכתבת שהמטפל שלכם לא היה קשוב, זה כואב מאוד.

דרוש וחובה שאף מטפל לא ירגיש "מורם מעם" או חושב שהוא יודע יותר טוב וכדומה כפי שכתבת, אלא להיות כלי, שליח של הקב"ה, לנסות בדחילו ורחימו לעזור, לייעץ, להאיר, להיות ממש בשליחותו של הקב"ה ולראות איך והאם הוא יכול לעזור או שמא הוא לא הכתובת הנכונה ולהפנות הלאה.

ודרוש וחובה לא "להלביש תיאוריות על כל זוג", שוב, מצער מאוד לשמוע את החוויה שלך. אלא צריך לראות כל זוג *סספציפית* ולראות מי הם, מי האיש, מי האישה, מה הדנמיקה הזוגית ביניהם, איפה אני יכול לעזור, איפה אני לא יכול לעזור ולשקף זאת, להיות בשקיפות מלאה, בכנות מלאה, בהיכרות ספציפית מלאה ולהתייחס לנפשות הקיימות. כל נפש היא עולם ומלואו ואין נפש אחת זהה לרעותה.

אני מציעה בחום לקרוא את דבריה של @המקורית המדהימה, פשוט לקרוא כל אות ואות, דבריה חכמים ועמוקים מאוד.

ולזכור שכדי להיות בזוגיות הזו אם תבחר, אתה צריך כמובן גם שאשתך תרצה ותבחר בזה.

ואף אדם אחר, ואף מטפל דגול ומפורסם ככל שיהא, ואף פסיכולוג מומחה, לא יוכלו לרצות בשבילה.

רק היא צריכה לרצות, או לא לרצות, זו גם אפשרות.

אם היא לא רוצה היא תפוצץ פגישה גם של ראש הממשלה או כל אדם הכי גבוה שיש. זה לא משנה מי יעמוד שם. וזה גם לא יהיה "הכישלון" שלו, אלא זה שפשוט אין רצון או מוכנות להיות שם.

היא צריכה להגיע למקום פנימי שזה בא ממנה.

אי אפשר לעבוד במקומה

אי אפשר לרצות במקומה

אי אפשר להיות במוכנות במקומה.

אתה יכול לעשות רק מה שאתה יכול. רק מה ששלך.

נסה אולי באמת טיפול אישי גם בשביל כך וגם בשביל כוחות ותמיכה ומקום שנראים שנצרכים כאן מאוד מאוד.

אתה תהיה ככה גם יותר חכם במה אתה רוצה ויכול לבחור ומה לא.

ממש ב"הצלחה רבה בהכל.

שהקב"ה ישלח לך שליחים טובים וילווה אותך בכל צעד וצעד עם הרבה הארת פנים 

שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכותיה 🙏

עונה - לא קראתי את שאר התגובות.. מחילה..רק לרגע 123

א. עצוב מאוד מאוד, זה ממש ממש קשה שאין שיתוף פעולה ורצון משותף לתהליך שינוי. כואב מאוד, ומתסכל בטירוף. ממש ממש ממש מאכזב ומכעיס. ניסיון קשה מאוד.

ב. אני נותנת לך את אותה העצה שנתתי לעצמי כשהבנתי שאני לבד מול יותר מדי דברים בחיים.

העצה - ללכת לטיפול. אני נעזרת תקופה ארוכה (עם הפסקות) במטפלות שונות (כולן עם הכשרה פורמלית הרלוונטית לתחומים שרציתי לחזק) ובסדנאות שונות. 

העזרה שקיבלתי לא תסולא בפז, תמיכה בי - בכוחות ובחשיבות שלי, ללמוד לפתח יכולת נתינה עצמית, להתחזק מבחינה אישיותית, ללמוד לתקשר בצורה יעילה (ובזכות זה לעזור לבעלי ללכת בעצמו ויחד איתי לקבל סיוע.), להיות מספיק אמפתית לעצמי, ללמוד לתת מענה לילדים שלי כדי שלא יפגעו מהמצב, ללמוד לתווך להם סיטואציות קשות, לחזק את השיח איתם כדי שיוכלו לשתף ברגשותיהם ולקבל תמיכה מאיתנו, ועוד ועוד אור וטוב. 

האם זה פתר את המצב? תלוי באיזה היבט. יש עוד גורמים שמשפיעים על בעלי ועל המצב שלו. אבל זה קידם (ומקדם) אותי בצורה מדהימה שאיפשרה לי לא להתמוטט מכל הגלים הסוערים שחווינו. 

כלומר, אני מתמודדת יותר בבריאות עם החולי וגם הזוגיות השתפרה מאוד והיום היא טובה רוב הזמן.

ומה הלאה? זו בחירה אינדבדואלית, ולכן היא לא רלוונטית למקרה שלך, כי המעורבים הם אנשים שונים, האלטרנטיבות שונות ולכל אחד כוחות נפש אחרים וציפיות וצרכים אחרים בתוך זוגיות.

אין לנו דרך לדעת מה אשתך תבחר, וגם מה כדאי לך לבחור, בכל אופן אני חושבת שכך או כך אין סיבה לעבור קושי כזה לבד, וכדי שהילדים לא יפגעו מהמצב (והם בטוח מרגישים את המתח) כדאי לך לקבל הנחייה טובה גם לגביהם. 

גם אם הדרך שתעשה תגרום לאשתך לרצות להצטרף אליך לדרך הזו של השיקום והתיקון, וגם אם תחליטו שלא להמשיך בשותפות זוגית, בכל מקרה נראה לי שכדאי לך מאוד להתחיל תהליך התפתחות והתחזקות כדי שתהיה במקום טוב יותר שיאפשר לך לבחור מתוך שיקול דעת, עוצמה, אופטימיות ולא מתוך קריסה שתגרור נזקים נוספים.    

ג. זה עשוי לקחת זמן למצוא מישהו מתאים, לפעמים מגלים באמצע שצריך להחליף כי זה לא מתאים. 

ממליצה להסתכל ברשימות של מטפלים בהסדר (סבסוד) הקופה ולראות מי פנוי, ובאיזה תחום הם מתמחים. אפשר גם לקבל הכוונה למטפל מתאים דרך "חיים של טובה", גם בלי הסבסוד. (הם נותנים סבסוד רק למי שצריך) יש עוד אפיקים מסובסדים - מרכזים של העיריות/המועצה האזורית, מיזם יע"ל ועוד. בכל אופן, ללכת למישהו מקצועי (גם עו"ס עם ניסיון יכול להיות מקצועי בתחומו) ובעיקר מישהו שיודע במה הוא לא מקצועי ובאיזה שלב/שאלות הוא צריך להפנות אותך לאיש מקצוע אחר (למשל מי שלא מבין מספיק בילדים, שיפנה אותך למי שכן וכדו').

סבסוד מלא דרך הקופה בד"כ דורש המתנה ארוכה, תחשוב אם זה שווה לך.  

ד. המון הצלחה, יש לך כנפי רוח. אל ייאוש. יכול להיות טוב בעתיד, בכל מיני צורות מפתיעות. העיקר לפעול ולהאמין בטוב שה' נטע בחיים.

ה. בבקשה לענות רק בפומבי. 

וואו את מדהימה!נגמרו לי השמות

קוראת ופשוט נפעמת ממך!

נשמע שעשית דרך מאתגרת ומדהימה כאחד, וכי יש בך כוחות פנימיים עצומים עצומים!

ממש מרגש ומפעים לקרוא אותך יקרה, שתזכי לראות הרבה ברכה והצלחה בכל ולהינות מהפירות המתוקים של כל ההשתדלות והעבודה הנפלאים הללו שעשית 🙏❤

לדעתי הדבר היחיד שיכול לסייע לך זה טיפול אישיהמאור הקטן

אישתך לא תשתנה, ולכן הדבר היחיד שאתה יכול לעזור לעצמך זה לסייע לעצמך להתמודד עם מה שיש, או לחלופין להעזר במשהו שיוכל לסייע לך בקבלת החלטה לפרק את החבילה.

אתה צודק, יש המון יועצים זוגיים לא מקצועיים שמנסים לדחוף את כולם לאותה שבלונה, ובכלל ספק גדול כמה ייעוץ זוג יכול לסייע כאשר יש לאחד מבני הזוג הפרעה או מגבלה שהיועץ בכלל לא מצליח להבין את הבעיה שלה ואת ההיקף שלה. במיוחד כשיש חוסר היכולת לדבר בחופשיות מלאה ופתוחה בנוכחות בת הזוג.

המאור הגדולנשוי+
מצטער בשבילך.היום הוא היום
הכיוון של המקורית נשמע טוב. שווה לנסות אותו. אולי אפילו תבקש ממנה המלצה בפרטי.

בנוסף, בתחום הנפשי ממש חשוב להשיג אנשי מקצוע טובים- כאלה שקיבלת עליהם כמה המלצות ושאתה מרגיש בנוח איתם.

הכותרת הרשמית של איש המקצוע חשובה במידה מסויימת אבל היא לא העיקר. לפעמים דברים מסויימים שהם "נחשבים" באמת פחות מועילים מדברים "פחות נחשבים"- עולם הפוך ראיתי.

בהצלחה!
אני אתן לך עצהתהילה 3>
לא כל כך פוליטיקלי קורקט, וגם לא קלה ליישום
אבל במצבך בעיני זה מה שנכון.

אני ממליצה לך לקבל את אשתך כמו שהיא היום. להחליט שבמשך נניח חודש בשלב ראשון, אין לך שום ציפיה ממנה שתשתנה, אתה מקבל אותה כמו שהיא, בלי לחכות שמישהו ישנה אותה,
שהיא תהיה אחרת, שמישהו יגיד לה משהו, כלום.

פשוט לקבל אותה כמו שהיא.

הרציונל שעומד מאחורי זה הוא שכל אישה וכל אדם בעומק רוצים לפרוח ולהיות, רק שהרבה פעמים יש כל מיני חרדות ומחסומים וקשיים רגשיים מכל מיני סוגים שעוצרים בעדם.

אחד הדברים שהכי מקשים, בטח אם המצב הפנימי והרגשי לא הכי,
זו חוויה של חוסר קבלה. שלא מקבלים את מי שאני, שלא רוצים את מה שאני מביאה,
שמנסים להפוך אותי למישהי אחרת, למשהו שאני לא, שכמו שאני, אני לא מספיק טובה ולא ראויה לאהבה
ועוד ועוד תחושות שעולות כשמרגישים ביקורתיות וחוסר קבלה.

לכל אדם בריא בנפשו התחושות האלו לא יעשו טוב,
ועל אחת כמה וכמה לאישה מול בעלה,
ועוד יותר- לאישה שגם ככה במצב דכאוני משהו, ושנשמע שאין לה הרבה חוויות זוגיות טובות להתלות בהם.

ולפעמים אפילו החויה של בואי נלך למטפל הזה (שיגיד לך להשתנות)
או ליועץ זוגי הזה (שיגיד לך שאני צודק)
או לדייט כל יומיים (כדי שתתחילי לחייך ותפסיקי עם הדכדוך או הסגירות שלך)
יכולים לתת תחושה וחוויה רעה של חוסר קבלה.

אני חלילה לא אומרת שאתה אומר את הדברים האלו. לרובנו יש כל מיני אמונות ופגיעות עבר שצפות מול כל מיני התנהגויות וגורמות לנו לכאוב ולפרש אותם בדרך מסויימת (כתבתי על זה קצת גם פה אם תרצה

להיות הכי שאת: זה לא את, זה אני

אבל אני כן מציעה לך, אם אתה רוצה לנסות לעשות משהו לקחת לעצמך תקופת זמן שאתה מרגיש שאתה מסוגל,
ובה:
1. לא תעיר לה שום הערה ולא תבקש שום בקשה שעלולה להתפרש כביקורת או חוסר קבלה
2. תעודד אותה לעשות דברים *שהיא* רוצה
3. תבטא כלפיה אהבה כמה שאתה יכול בלי תלות בהתנהלות שלה
4. גם אם אתה נפגע, תשתדל להיות במקום לא פגיע מולה, כמו אבא מול ילד או מורה מול תלמידים.

זו עצתי, קשה לביצוע אבל שווה
תודה תהילה. בוצע. אני כבר אחרי חודש של "לשחרר"נשוי+
המצב כמובן השתפר כי היא עושה מה שהיא רוצה.
אני מתנצל אם לא אשמע כ"כ טוב אבל אני דווקא חושב שמישהי שהיא מכירה או סומכת עליה צריכה לתפוס את אשתי ולתת לה בראש.. לנער אותה כדי שתתעורר!
תודה רבה גם ל"המקורית" על ששיתפת את חוויותייך!!
מה הכוונהתהילה 3>
השתפר
ומה הכוונה בעושה מה שהיא רוצה?
ומה הבעיה בזה שהיא עושה מה שהיא רוצה?
אתה עושה מה שאתה לא רוצה?

ולגבי אשתך,
יכול להיות ממש שאתה צודק וזה יעזור לה מאד,
אבל.
אני חושבת שהעמדת נפש הזאת שלך כלפיה, וגם השדר הזה עושה בדיוק את ההיפך.
בדברים כאלה דווקא ההרפיה והקבלה יעשו את ההיפך.

בעצם יכול להיות שאישתך מרגישה שמשהו איתה לא מאה, אבל בגלל שהיא כל הזמן באיזשהו סוג
של מאבק כוחות מולך בנושא הזה (לא פיזי אלא מילולי ואפילו רק בשדר)
במקום להיות במקום שיכול להיות קשוב למציאות שלה, לקשיים שלה, לבעיות שיש לה כנראה באמת ובתמים,
היא נמצאת במוד הישרדותי של להיאבק על עצמה על חפותה על הזכות שלה להיות ולהיות מי שהיא.

בהפוך על הפוך, ככל שתקבל את מי שהיא יותר, תאפשר לה להרפות את המגננות, להפסיק להיות עסוקה בהשרדות
ולהיות מסוגלת להתבונן פנימה ולהרגיששבאמת המצב שלה לא משהו ומתוך כך לרצות שהוא יהיה טוב ואז לפנות לעזרה.

אני באמת ובתמים חושבת, שבשורה התחתונה האפשרות היחידה שלך זה להחליט האם אתה מקבל אותה כפי שהיא היום (מותר להתפלל שהיא תבחר גם להיות בגרסה משודרגת)
מכמה סיבות:
1. זה רק הורס לכם את חיי הנישואין
2. באמת לא ברור שהיא תשתנה
3. סביר להניח שאם היא תבחר לעשות תהליך אישי, סיכוי גדול בהרבה שזה יקרה
אם תאפשר לה מרחב וקבלה, והפוך- ככל שלא תאפשר לה כזה הסיכוי יורד.
4. באמת אני לא חושבת שבן זוג רשאי לדרוש מבן זוגו להשתנות. הוא יכול לבקש דברים שחשובים לו ולשמוח אם הם יתקבלו, אבל לדרוש זה בעיני גם לא הגון, גם כורת את הענף שעליה יושבת הזוגיות שבו 2 אנשים בוחרים זה בזו, ולא בגרסה דמיוניתאו אחרת שיש להם, וגם לא עובד, ולרוב לא רק שלא עובד אלא הרסני, מרחיק ומצער את האישה.

כמובן שהרבה פעמים יש שינויים תהליכים והתקדמויות שבני זוג יעברו עם השנים, אבל הם מגיעים כשיש קבלה ורצון, ולא מתוך כפיה או כורח.
מסכימה מאוד ומצטרפת לתהיות למעלה.המקורית
לשחרר זה לתת לה אחריות על דברים גם אם היא תיכשלהמאור הקטן

ולא לקחת על עצמך יותר במקומה. 

עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi

מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו

שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות

לשימוש עירוני

תודה 🙏 

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מבינה אבלמקלדתי פתח

מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?

זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.

לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג. 

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טוב

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה

תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז

לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..

אפשר להזמין דברים ספציפיים.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

וואו תודה היה כיף נורא, נהנינו מאדדמתייעצת גירושין
תשתפי אותנו מה עשית והיה כזה כייף?אלישבע999אחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

אחרי שנה זה הופך לצ'יק צ'ק ומענייןshaulreznik

התחלתי לבשל אחרי שהתחתנתי. עוד לא היה לי סמארטפון, ולא יכולתי לבדוק כל פעולה ופעולה. אפילו  לא ידעתי איך מבשלים ביצים - ישר הכנסתי אותן לתוך מים רותחים. 😂

אבל שוב, ניתן ללמוד הכול בעזרת ניסוי, טעייה ורשת האינטרנט.

אולי יעניין אותך