צוות המנהלים מאחלים לכם/ןברוקולי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ט באלול תשפ"ב 12:53
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ט באלול תשפ"ב 12:53

שנה טובה ומתוקה!

פרחשנה עם הרבה הרבה הודעות קולולולו! 

שנה שבה תבחרו את ההחלטות הנכונות, תראו בבהירות את הצעדים הבאים ואת המציאות נכוחה.
תצליחו באשר תפנו וגם בתחומי לנ"ו ובלי לאבד את כחות הנפש בדרך!

@יעל מהדרום @ארץ השוקולד

צוות הפי מאחל לכםהפי
סתם ..
שנה טובה , אין עליכם ♥
שנה של שפע בריאות שמחה אהבה ונחת השגחה!!
שנה של ניסים , התחלות חדשות טובות ויפות.
ארץ השוקולד
אמן והמברכת תתברך בכפליים.
אמן!! גם לכם מבקש אמונה

ושיהיה לי יום הולדת שמח, מקווה שהשנה אני אקבל מתנה יפה חיוך גדול

תודה על הניהול השוטף במשך כל השנה!גרי

על השקעת שעות לקידום הפורום.

כתיבה וחתימה טובה לכל משתתפי ומשתתפות הפורום.

שנה שבע"ה תכיל רק שמחות!

שנה טובה לכולם!advfb

שנה טובה!ultracrepidam

שנה טובה!סבכי החשתי
רטרואקטיבית
שנה טובהחושבת בקופסא
רק כדאי להוסיף עוד עריכת מנהל ולהוריד את הטעות הלשונית הזאת עם הסמל הזה / שבאה מתוך אדאולוגיות זרות שהולכות ראש בראש נגד חוקי העברית התקינה.
לשון זכר היא לשון סתמית שפונה גם לגברים וגם לנשים, לא צריך להוסיף פנייה נפרדת, ובטח ובטח לא לקטוע מילים עם לוכסנים ונקודות.
זה לא קשור לעברית תקינה. זה מבטא רגישותכלי פשוט
רגישות כלפי מי?חושבת בקופסא
יום אחד, לפני לא הרבה שנים חבורת פמיניסטיות החליטו שהשפה העברית מעליבה אותן.
החליטו שהמילה בעלי מעליבה אותן, ושמעליב אותן הכלל שקיים כבר בתנ"ך שלשון זכר היא בנוסף גם הלשון הסתמית בשפה העברית. הן הזמינו מחקר שניסה להוכיח שבנות מצליחות יותר במבחן שפונה בלשון נקבה והתוצאות שלו זוייפו כדי להתאים לנרטיב. הן אפילו הודו בכך בצורה ציבורית. הן יגידו על שחור שהוא לבן ועל לבן שחור אם המסקנה היא שנשים הן מדוכאות וצריכות פמיניזם שיושיע אותן מעוד בעיה מדומיינת.
העובדה במציאות היא שלשון זכר בפנייה כללית מתארת גם גברים וגם נשים. זאת הסיבה שאנחנו מדברים על אלוקים בלשון זכר למרות שאין לו מין, זאת הלשון הסתמית. פניה בלשון נקבה פונה אך ורק לנשים ובאמת מדירה את הגברים. הלוכסנים ונקודות באמצע מילים הן פשוט שגיאה לשונית אחת גדולה.

אי אפשר לשכתב את חוקי השפה הקיימים בהתאם לכל גחמה שצצה לאיזו קבוצת מטורללות. בעצם השינוי הזה אנחנו שותפים להנחה שהשפה העברית הקיימת מאז ומתמיד "מדכאת נשים".
לא חידשת דבר.כלי פשוט
רגישות כלפי נשים שרוצות שיפנו אליהן כנשים.
זה לא קשור לתקינות השפה ולמלחמה של הפרוגרסיבים, את לא צריכה לחשוד במנהלים שהם משתפים איתם פעולה...

המלחמה בפרוגרס יצאה לגמרי מפרופורציות... אפשר להירגע, לא צריך כל הזמן להיכנס לFight or Flight כשרואים את הסימן '/'. זה לא אנושי כ"כ לחיות ככה בפחד כל הזמן
יש את כל הנשים, ויש קבוצה שמתיימרת לדבר בשמןחושבת בקופסא
ההסבר הלשוני עבר לך בדיוק מעל ראש. ההעלבות הזאת היא המצאה חסרת בסיס שטוענת טענות שמראות חוסר הבנה בשפה בעברית, ועוד מעיזות להעלב בשם חוסר ההבנה הזאת.

המשפט "ברוכים הבאים" כולל גם גברים וגם נשים. להוסיף נקודות ולוכסנים מראה שלא הבנתם את המשפט מלכתחילה ושאתם שותפים להנחה שיש פה איזו דיכוי מכוון.
ברור שהמנהלים פה לא התכוונו באופן מודע לטעון את הטענה הזאת, אבל אסור לתת מקום לצורת ההתבטאות של אותה טענה.

אם כבר המלחמה בפרוגרסיבים עוד לא התחילה כמו שצריך כי נתנו לילדה מבולבלת ללמוד בבית ספר דתי (!) לבנים. ועוד הלוכסנים המטופשים האלו שמופיעים בכל מקום.
תראיהפי
אולי לך זה מפריע אני לא שמתי לב לזה בכלל
לא מצווה לדחוף אידאולוגיה לכל משפט תמים
הבחורה רק איחלה שנה טובה
אם היה כתוב ברוכים וברוכות הבאים, גם היית מתנגדתכלי פשוט
נכון?
למרות שאין לזה שום קשר לליקוי בלשון העברית. תקני לחלוטין לכתוב ברוכים וברוכות הבאים כמו שתקני לכתוב רק ברוכים הבאים.
זה נכון שאין צורך לכתוב "ברוכות" אבל המילה "ברוכים" יכולה להתפרש גם רק על גברים וזה נתון לבחירת כותב המשפט.

בקיצור.. זה לא קשור להבנת הלשון העברית. ואת לא מדברת בשם האקדמיה אלא משתמשת באקדמיה אבל מדברת בשם רגשות הזעם שלך על מה שקורה בעולם כיום (לא אמרתי שהרגשות לא מוצדקים).

פשוט בא לה לכתוב עם לוכסן, זה הכל.
..משבצת
(האמת שזה לא ממש נכון לכתוב "ברוכים וברוכות הבאים" כי 'ברוכות הבאים' זה לא תיקני
אבל בסדר, הבנו למה התכוונת😅)
לא מסכים איתךultracrepidam

אמנם לא נזעקתי מהשימוש בלוכסן או מעצם ההדגשה של "לכן", כי על אף שזה מיותר בעברית, זה לגמרי מותר ומאד מקובל. ולכן בכל מקום שזה לא נשמע מוזר, אין סיבה להמנע. בטח שאין מה להזדעק אם מישהו אחר השתמש.

אבל

האמירה כאילו יש עדיפות מוסרית ("רגישות") לשימוש הזה, *מאד* צורמת

ולגבי המלחמה בפורגרס - אני ממש לא "נלחם בפרוגרס". לא מעניין אותי, והלוחמים הנלהבים (משני הצדדים) לא מעניינים אותי במיוחד. אבל התנגדות למשהו היא לא בהכרח "פחד" או "שנאה" ואפילו לא מלחמה. מותר להביע עמדה.

אתה לא נלחם בפרוגרס, אבל חושבת בלב כן עושהכלי פשוט
את זה, כפי שמובן מדבריה. הגבתי אליה.

ואתה אומר שהעדיפות המוסרית (לא דיברתי על מוסר, אלא על רגישות אגב..) מאוד צורמת. אך לא הסברת מדוע. תסביר?
אתה מתכוון אליי?חושבת בקופסא

אני די בטוחה ש @חושבת בלב זה שם של ניקית אחרת.

התייחסתי גם לאופי המלחמה ולא רק לעצם המלחמהultracrepidam

הוא לא בהכרח נובע מפחד. יכול להיות שזאת בסך הכל תזכורת או הבעת דעה.

לגבי העדיפות המוסרית:

נכון שיש יכולות מסוימות שמאפשרות רגישות לתחושות של אחרים, אבל הנחת היסוד כאן היא שלכולנו יש יכולות דומות בתחום הזה (ולכל הפחות לא העמדנו למבחן את ההבדלים בין היכולות שלנו). ולכן שימוש בביטוי מתחשב יותר או רגיש יותר הוא ענין של בחירה ולא ענין של יכולת. ממילא, 

האמירה "אני רגיש יותר ממך לרגשות/צרכים של אחרים" שקולה לאמירה "אני אדם מוסרי יותר ממך"

כי אני כן עשיתי את השיקולים המתחשבים והתחשבתי ברגשות של אחרים בזמן שאתה לא.

וכעת לשאלת הצרימה -

הבחירה לתת משקל יתר למעמד האשה, ולפנות בנפרד לנשים גם לאחר הפניה הסתמית בלשון "זכר"-סתמי, היא בחירה שאיננה טבעית לשפה העברית, כמו שציינה נכון @חושבת בקופסא. היום זה מאד מקובל, ולכן אין סיבה לא לעשות את זה בכל מקום שזה מרגיש טבעי ונוח. אבל המחשבה שרגישות לתחושות של אחרים - ובעצם, מוסריות - *מצריכה* אותי לשנות את המינוחים הטבעיים היא מחשבה שהיא בהחלט צורמת, מפריעה ומטרידה (וגם, רחמנא ליצלן, בהחלט פרוגרסיבית)

לא אמרתי שאני או מישהו אחר יותר רגיש ממך.כלי פשוט
זאת כבר פרשנות.. מרחיקה לכת בעיני.
כן אמרתי שיש אנשים שעבורם זה מטעמי רגישות ולא מטעמי טשטוש מגדרי. הבדל גדול.

לגבי הפחד - כשמישהו מזדעק כל פעם שיש סימן קטנטן של טשטוש מגדרי, אני מצטער בשבילו. לא קל לחיות ככה כשכל טריגר קטן שבקטנים מציף אותך.. מה זה אם לא פחד? מי שרגוע, לא מטורגט עד כדי כך..

הביטוי "גבירותיי ורבותיי" לא מפריע לך? למה?
לדעתי הפרשנות לא רחוקה כל כך...ultracrepidamאחרונה

זה המשתמע ממה שאמרת. מספיק כדי להיות צורם, אולי לא מספיק כדי להיות פשוט שקר.

ואני לא מדבר על "טשטוש מגדרי" - זה הנזק של המלחמה בפרוגרס, שהם מגדירים את שדה הקרב. אני מדבר על המחשבה שהדגשת מעמד האשה (המאבק של הפמיניסטיות, שכבר נשכח מזמן) באמצעים האלה, הוא "התחשבות" ולא "עמדה". זאת תפיסה שמציגה את מי שלא עושה כך כ"חסר רגישות" וכאדם לא מוסרי.

אגב בעיני זה חלק משמעותי - במקרה הזה כן - מהמאבק בפרוגרס, והוא השאלה האם העמדה שלהם מוסרית יותר משלנו. אם התחשבות באיך שאדם רוצה שיפנו אליו היא רגישות, אז מי שדורש מגבר שיקבל התייחסות של גבר גם אם הוא רוצה אחרת, הוא אדם לא רגיש ומדובר בפגיעה בו. בשם הרגישות נצטרך לקבל כל אדם על סך רצונותיו ורגשותיו ולהתייחס אליהם במלוא הרצינות כאילו מדובר בפגיעה ממשית, גם במחיר של ניתוק מהמציאות.

שים לב לנקודות שאני מדבר עליהן. אל תתקוף אנשי קש בשמי.

שוב, אני לא רואה כאן פחד ולא זעקה. בסך הכל מישהי מצאה הזדמנות להרצות את משנתה.

הביטוי גבירותי ורבותי לא מפריע לי, כי:

1 לא מפריע לי גם הביטוי "לכם/ן". מפריעה לי רק ההנחה שמדובר ברגישות לאנשים

2 "רבותי" כולל גברים בלבד, כמובן

3 מדובר בתרגום של ladies and gentlemen, שהם ביטויים ייחודיים לנשים בלבד ולגברים בלבד, והביטוי הוא ביטוי ישן, בן יותר מארבע מאות שנה. באותה תקופה לא היתה לנשים זכות בחירה (למי בכלל היה), אבל אם האשה היתה בעלת נכסים (lady) בהחלט היה הגיון להתחשב בה, וממילא להזכיר אותה בפנייה לקהל. משם זה התגלגל למה שיש לנו היום.

לא תמיד מדברים על אלוקים בלשון זכרארץ השוקולד
ורק הערה, כפי שאת מציעה שפמיניסטיות יכולות לא לקחת ללב ולא להיעלב מדבר שסך הכל פנייה הגיונית ותקינה, גם את יכולה לא לקחת ללב החלטה שלנו לפנות באופן אחר.
אני חושבת שלאהפי
חידשת שום דבר שהיא לא ידעה
ככה היא בחרה לכתוב וצריך ללמוד לקבל גם מה שנראה לך מיותר (:
את האנטי תזה של מירב מיכאליסבכי החשתי
מקווה שהיא תמיד לובשת לבןארץ השוקולד
כך היא תהיה אנטיתזה לגמרי
שנה טובה!כלי פשוט
שנה נהדרת ומקסימה גם לכם!אלפיניסטית

ואני מוסיפה, הרבה הודעות קולולולולו אמיתיות ולא הודעות שבכותרת כתוב "קולולו, מזל טוב אני ממש מתרגש להודיע לכם" ואז בתגובה, "שסוף סוף הצלחתי לטחון אבקת סוכר בבית"

ואני מוסיףכלי פשוט
הודעות קולולו אמיתיות,
ולא הודעות קולולו כמצוות אנשים מלומדה
ואני מוסיףadvfb

אפשר גם הודעות "אייננניייאינננייי" - קלולולו זה ספרדי מדייייפטיש

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאראחרונה

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך