לאוכלי הברוקולי הקפוא -
אתם מקפידים לקנות מהדרין או לא? הבנתי שלא חייבים את המהדרין. כלומר - אפשר להדר, אך זה לא חובה מבחינת הכשרות (אני יכולה לשלוח מקור למי שרוצה).
בהשוואה מהירה דרך חיפושים בגוגל יצא לי שברוקולי קפוא מהדרין יכול להיות כפול 2 ואפילו 3 מלא מהדרין (תלוי לאיזה חברה משווים).
אז נניח לצורך הדוגמא אדם אוכל 50 גרם ביום, שזה כ-18 קילו בשנה, ונניח שהמחיר כפול 2 של המהדרין (ולא כפול 3). אז יוצא שלכשרות רגילה הוא משלם 504 שקל בשנה, ולמהדרין 1008, 504 שקל יותר. ואם זה 100 גרם ביום או למשל זוג שכל אחד אוכל 50 גרם ביום, אז הגענו ל1008 שקל בשנה יותר.
השאלה אם באמת ה' רוצה שנשלם כל כך הרבה כסף על משהו שבכלל לא חובה ולא ברור מה התועלת בזה, כלומר - זה לא מצוה כמו עשיית חסד וכדומה שרואים בעין את התוצאה של המצווה?
מה ה' למשל יעדיף - שזוג יאכל את הלא מהדרין וישלם עוד 1008 שקל בשנה, על פני 30 שנה נניח הגענו ל30,000 שקל. או שיתן מדי שנה 1008 שקל צדקה למשפחה נזקקת?
**הערה לגבי המספרים - ייתכן והם אינם מדוייקים כי תלוי בין איזה חברה לאיזה חברה משווים ובאיזה חנות קונים. כמו כן עשיתי את החישובים מהר בלי להתעמק יותר מדי וייתכן שיש לי טעויות.

תגובה נפלאה