דבר ראשון כמו ש
@מאוהבת בילדי כתבה השאלה שלך מראה כמה הנפש שלך לא בהמית אלא נעלה ונשגבת.. וזה גם ברור מכל החידושים וההסתכלות הרוחנית שלך תמיד בשרשורים בעננייני החיים השונים...
ודבר שני, אנחנו לא מלאכים ולכן הקב"ה ציווה אותנו לצום, כדי שיהיה לנו התנודדות שתביא אותה7 לתפילה יותר עמוקה, אבל ההתמודדות צריכה להיות וקיימת לכולםם כבני אדם.. וגם מעסיקה את כולם כבני אדם.. ולכן לא הייתי מתרגשת מזה שזה המחשבה האינטנסיבית שלך זה ממש הגיוני ובריא, אני בטוחה ששאר המחשבות שלך לגבי יום כיפור מורכבות מעוד דברים.. והלוואי עלי שיהיה לי את כולן🥰
ודבר אחרון, חייבת להגיד שנשמע דווקא שההתייחסות שלך לאוכל ממש בריאה וטובה!!! בכלל בכלל לא במקום לא מאוזן..
זו מצווה גדולה לאכול טוב ובריא ,בעיקר שאת בהריון והנקה, ואני בדיוק ממש חווה את זה על בשרי, אבל גם כשלא. והתעסקות עם אוכל היא חשובה! כדי שיהיה לנו כוח לטפל בילדים ובכלל כדי לעבוד את השם בשמחה.
האמת שאני מדברת על זה הרבה עם בעלי לאחרונה, כמה השתרש אצלי ההתייחסות של התרבות המערבית לאוכל- שלאכול פחות ואיךהשהוא להרעיב את עצמך כדי ךהיראות טוב זה דבר חיובי. ובעצם בלי לשים כ"כ לב אני בגלל זה לא אוכלת מספיק ואז הגוף יותר חלש, הנפש בעקבותיה ואני מתעצבנת יותר וכו..
זה תהליך שאני מודעת אליו אבל ממש קשה לי לשנות לגמרי.. איפה שהוא אם אני לא מספיק להכין לעצמי לאכול ונשארת קצת רעבה יש לי בלב מין תחשוב כזאת של יופי ככה אשמין פחותובעצם בעצם אני מונעת מעצמי בעקיפין (או לא בעקיפין ) אוכל חשוב שיכול לעזור לי ולילדים שלי שיקבלו אמא טובה יותר..
בעלי מסביר לי שהתרבות המערבית הכניסה של רעות חולות ביחס לאוכל- מצד אחד להתעסק בזה המון עם המון תוכניות אוכל, מסעדות וכו וכו ומצד שני לקדש את הרזון החולני שלא בריא לגוף בכלל, וככה עם שתי הקיצוניות מכניסים את הגוף והנפש כל הזמן למקום לא מאוזן ביחס לאוכל...
בקיצור בקיצור יצא שחפרתי..
אבל נשמע שהיחס שלך לאוכל בריא כ"כ ככ!!
הלוואי עלי שהיה לי אותו..😘😘