מין העובראנונימית2456
מה הקטע של דתיים להסתיר את מין היילוד?

מי שישמע כאילו את מגדלת חתול בבטן
אנחנו יודעים שזה תינוק
🤣
אצלי זה היה כי התחשק לי שיישאר משהו סודייעל מהדרום
לק"י

ביני לבין בעלי אחרי שההריון כבר לא היה סוד.
לא עניין דתי בכלל.

גם אצלנו זה בגלל זהפרח לשימוח🌷
נגד עין הרעזוית חדשה
אבל לדעתי זה התחיל מזה שפעם לא יכלו לדעת, כי לא היה אולטרסאונד.
סתם תאוריה שלי.
מה עין הרע?זמני לשליש1
המין כבר נקבע, לא הבנתי.. אם זאת בת תהיה עליה יותר עין? או בן?
אני גם לא מבינה את הקטע הזה להסתיר.
אני בפורום ראיתי טענה של "אין הברכה שורהיעל מהדרום
לק"י

אלא בדבר הסמוי מן העין".
גם בעיני זה מוזר, אבל יש כאלה.
אבל ההריון זה הדברזמני לשליש1
הכי לא סמוי שיש
דיברו על מין העובר🤷‍♀️יעל מהדרום
אבל מדוברבימבה אדומה
על משהו שגידלו אותו ולא סופרים אותו במדוייק כדי שתשרה ברכה בתבואה...
לא לספור במדוייק. אבל זה לא קשור לכמות העוברים, אלא למין..
אז המסקנה היאזמני לשליש1
שלא להגיד כמה יש
אבל כן לומר את מין הילוד
(ואם זה בן ובת זו בעיה 🤣🤣🤣)
לא בעיהבימבה אדומה
אומרים יש ברית...
בהריון תאומות אמרנו שיש בת... בלי לומר שזה שתיים...
גם אני לא מבינה🤷זוית חדשה
אבל זה מה שאומרים
לא ענין דתי בהכרח. זו סגולה נגד חטטנות יתר 😅המקורית
או הפוך🙈יעל מהדרום
לק"י

שינסו לחפור ולגלות מה מין העובר.
כשאומרים שגם אנחנו לא יודעים הכל מסתדר😉המקורית
טוב, אני לא אוהבת להגיד דברים לא אמיתיים🤷‍♀️יעל מהדרום
מסכימה. אבל לפעמים זה פשוט מתבקשהמקורית
את צריכה לשאול הפוך למה בשאר העולם הכלבתי 123
כזה מוחצן מפרסמים תמונות או"ס עכשיו גם עושים מסיבות לגילוי מין הילוד.
אני חושבת שהריון זה משהו פרטי ואינטימי ולא עניינו של אף אחד.
כלכך מסכימה איתך בתושמתחדשת11
אמיתי? מסיבות לגילוי מין היילוד??אמא יקרה לי*

בטח....דיליה

תעשי גוגל יש רעיונות מטורפים.

יש על זה גם פרק בסברי מרנן בעונה 7

העולם השתגע. מה יהיהאמא יקרה לי*

זה לא בקטע דתי לאו דווקאEliana a
זה כאילו להשאיר משהו פרטי ולא להוציא הכל אם אפשר
סוג של פרטיות,
זה עניין מאד פרטי בעיניככה אני
נמצא בתוך הגוף שלי
מאד אישי..
חמותיבימבה אדומה
גם בעצמה לא רצתה לדעת.
פעם אחת ניסתה להסביר לי שזה מגדיל לה את השמחה בלידה עצמה. גם לידה של תינוק בריא וגם הגילוי של המין...

אני לא מזדהה כי במבחינתי חשוב לי החיבור שלי עם תינוק וחלק מזה זה גם לדעת את המין שלו, ולחשוב על שמות אפשריים, ולא שהכל יהיה בהפתעה ברגע הלידה... (למשל גם ההכנה לברית)

ולגבי לספר לשאר, לא ברור לי למה זה אישו... אם כבר הזוג עצמו יודע. אבל יכולה להבין שרוצים שהעניין יישאר פרטי כמה שיותר.

מה שכן, אני לא מבינה למה ילדים גדולים שעומד להיוולד להם אח זה לא חשוב להם כמו להורים... וההורים משאירים אותם במתח כל ההריון... אבל שוב, אם הפרטיות הזוגית חשובה להם עד כדי כך, מן הראוי לכבד את זה וזהו. זה שלהם...

מבחינת הילדים הגדוליםמתואמת
זה דווקא כיף להישאר במתח
לפחות ככה זה נראה על הילדים שלי...
(אצלי ואצל אחיי לא היה את זה, כי גם ההורים שלי לא ידעו מה המין...)
לילדים שלך כיף?בימבה אדומה
טוב... לא מכירה ילד שהייתי מגדירה את זה ככיף שמסתירים ממנו מידע שבוודאות היה רוצה לדעת...
לפעמים זה כיף שיש סוד משמח שנשמר מפניךמתואמת
וזה כיף להעלות השערות וניחושים ואחר כך לומר "ידעתי!"
אולי אני צריכה לשאול אותם ישירות אם זה כיף להם...
בכל אופן, אני מעדיפה ככה, כי לפעמים יש להם רצונות מסוימים בקשר למין התינוק, ואני לא רוצה שהם (ואני) נסתובב במשך חצי היריון עם תחושות אכזבה שלהם אם זה לא לפי רצונם... ברגע שהתינוק נולד - יש את השמחה הטבעית על לידת האח החדש, שמחפה (לפחות קצת) על האכזבה, אם יש...
כנ"למחי
בתור אחות
לשיירה של אחים בלי עין הרע ואחות קטנה בסופם, הייתי נורא מבואסת כל ההריון אם הייתי יודעת כל פעם מחדש שזה בן. כשזה נודע לנו בלידה עצמה זה כבר לא משנה, העיקר שהלידה עברה בשלום, שאמא מרגישה טוב, שהתינוק בריא, וזה שהוא בן זה כבר פרט שולי שפחות מבאס עם כל ההתרגשות מסביב. וכמובן שברגע שראינו אותו התאהבנו באח החדש. אני מאוד שמחה שלא היו לי חודשים שלמים לפני להתבאס ולהתמלא ברגשות שליליים כלפיו.
וכשנולדה האחות המיוחלת כבר היה כל כך ברור לכולנו שזה יהיה עוד בן 😅 אי אפשר לתאר את ההפתעה והשמחה הגדולה שהיתה, כל העיר התרגשה איתנו. ואם היינו יודעים כמה חודשים לפני? אז כנראה שכבר היינו מתרגלים לרעיון ולא היינו מתרגשים כל כך.
סתם משתפת מהצד הזה, זה ממש לא מופרך שהאחים מעדיפים לא לדעת.
תודה על החיזוק!מתואמת
הבת שלי ביקשה מאיתנו לא לגלות להבארץ אהבתי
אז לא נכון להגיד שהילדים רוצים בוודאות לדעת.
הבת שלי מאוד מאוד רוצה אחות, ויודעת שיכול להיות שזה יהיה בן. והיא אמרה שהיא מעדיפה שבלידה זה יהיה לה הפתעה, כי כשאני אלד היא בכל מקרה תשמח ותתרגש, ואז גם אם זה יהיה בן ההתרגשות תגבר על האכזבה ששוב אין לה אחות...
(אם היתה רוצה לדעת, אני מניחה שהיינו שוקלים אם לספר לה. בינתיים בלידות הקודמות לא סיפרנו לה וזה עבר בסדר גמור...)
בת כמה היא? נשמעת בוגרתיעל מהדרום
עוד מעט בת 9בארץ אהבתי
לא אמרתי שהם בוודאות...בימבה אדומה
אמרתי שבוודאי זה מעניין אותם. אם מישהו מבקש לא לדעת צריך לכבד אבל למה לא לכבד מישהו שמבקש כן לדעת? אם זה מה שמתאים בדינמיקה המשפחתית? לא מנסה לשכנע... באמת ממקום שמנסה להבין את מאחורי הדברים...

אבל בגדול די הבנתי, כל אחד עם מה שטוב לו. וללמוד לכבד החלטות של אחר בחיול ובשמחה וזהו.
אם להורים לא משנהאיזמרגד1
אז אני בעד לכבד את מי שרוצה לדעת, אבל אם להורים זה משנה, אפילו כי סתם בא להם לשמור את זה בסוד, לא נראה לי שצריך לספר גם אם מישהו מאוד מאוד רוצה...
בסך הכל זה כל זוג או משפחה ומה שמתאים או מתחשק להם. לא חושבת שיש בזה כללים.
איזה מקסימה וחכמה רגשיתאורוש3
אצלי רצו לדעת. אבל ממש מתפעלת ממנה. למרות שהיא מאתגרת אותך, היא מהממת, רק לחזק.
תודה! היא באמת חכמה...בארץ אהבתי
תודה על מה שכתבת. היא באמת מהממת...
זה לא הולך לשנות להם באיזו שהיא צורה אם יהיה אח אומחי
אחות? למה הם צריכים לדעת מראש?
מסכימה עם מתואמת שזה גם חלק מהכייף שהאחים מגלים בלידה
אם חשוב לזוג שהמידע על מין העוב לא יגיע לשאר העולםטוזי
לא כדאי להגיד לילדים...

ולגבי השאלה הכללית, אני מרגישה שאני לא אוהבת לשתף במין מראש כי אז בסמוי ובגלוי מעבירים לי מסרים לגבי השם המומלץ/ מיקום הברית/ כיבודים שונים ועוד כל מיני שאני מעדיפה שנהיה סגורים עליהם בינינו לפני שבני המשפחה נדחפים ומוסיפים את דעתם (הידועה לרוב, ואם מתאים לנו אנו מתחשבים בה בלי שיפעילו עלינו לחץ)
ב"הבימבה אדומה
אני לא חווה לחצים ורמזים שכאלה...

אצלנו הילדים יודעים שזה בן, ויש לי חברות ושכנות מרובות שלא יודעות כי פשוט לא שאלו... וזה לא הגיע אליהן מהילדים...
וממה שנשמע ממך זה גם לא מפריע לך שהשכנות ידעו טוזי
הילדים שלי בוודאות היו מעבירים את המידע לחברים שלהם ולמורות שלהן.
לי פחות מתאים שידעו מראש.

באחד ההריונות היה לי יותר קל לשתף את האמהות במין מאשר להסתיר וזה מה שעשיתי וביקשתי שלא יעבירו את המידע הלאה.
בד"כ מעדיפה ששאר בינינו המשהו הקטן הזה..
נכוןבימבה אדומה
רק אמרתי שאפילו שלא הטלתי על זה צו איסור פירסום, זה לא כ"כ התפרסם, ובפועל זה לא נושא דיבור כזה מעניין בקרב האנשים...
מצטרפת לחמותךאחרונה בתור
גם אני לא יודעת, אף לידה לא ידעתי.
וואלה היתה הפתעה נחמדה.
באמת יותר קל לאמר לכולם שאני לא יודעת, כי זו האמת, והילדים הגדולים- באמת למה שישנה שלהם מראש אן זה בן או בת?
יש בבית ב"ה גם בנים וגם בנות, מה שיגיע- נקבל בברכה.
וגם ברית- אנחנו לא עפים גבוה ולא צריך ים של זמן לארגן מראש..
שם- בכל מקרה בוחרים אחרי שרואים את הנולד/ת האהוב/ה.
לא מנסה לשכנע או להשתכנעבימבה אדומה
פעם זה היה נראה לי הזוי ברמות, ודווקא שיתפתי איך קיבלתי תחושות של מישהי אחרת כלגיטימיים (לא הכרתי סיבה כאת, היה נראה לי פשוט לא הגיוני...)

עבורי זה אחרת לגמרי, והכל לגיטימי...
לפעמים הרופא טועה וחושב שזה מין אחר ממה שבאמתאני10
ולא רוצים שהילד כל היום ישמע "אוי היינו בטוחים שאתה בת!" כל החיים (או הפוך כמובן)
ולכן אני שואלתזמני לשליש1
רק בסקירות ולא לפני
אני מניחה שהיום טועים פחותאני10
אבל מניחה שעדיין קורה שגם בשלב מאוחר מתפספס..
גם היו כמה נשים שסיפרו שבסקירה אחת אמרו להם משהו אחד ובסקירה אחרי אמרו משהו אחר.. אז כנראה שיש עוברים ששומרים על אלמנט ההפתעה
חח מצחיקהחצי שני
אנחנו לא שמרנו בסוד
אבל באמת זה פחות מקובל
מה קשור לדתיים?פה לקצת
זה משהו שקייםזמני לשליש1
בעיקר אצל דתיים
בחברה חילונית זה לא מקובל בכלל שלא מגלים. זאת השאלה הבאה בתור אחרי איזה שבוע את
ואזבימבה אדומה
איך קוראים לו🤭

פשוט הזויים לפעמים... אבל למדתי לקבל את זה שזה מה שהם רגילים וחושבים שנורמלי... (בעבודה אצלי)
לא נראה לי עוד מישהו בעולם מסתיר את זה...רקלתשוהנ
ועדיין לא נראה לי שזה קשור לדתיים דווקאפה לקצת
בעלי לא רוצה לספר בלי שום קשר לקטע דתי, סתם כי זה גורם לאחים שלו להיות סקרנים בטירוף והוא נהנה מזה.
לי לא ברור מה דחוף לאנשים לדעת מה יוולד למישהו אחר, זה לא משנה להם שום דבר בחיים.
האכפתיות היא מעניין ואהבה.אנונימיות
מעניין אותי מה יהיה לגיסתי למרות שזה לא ישפיע על החיים שלי
לא מעניין אותי מה יש לשכנה שאני לא מכירה.
🤷‍♀️פה לקצת
חייבת לומרזמני לשליש1
שהמשפט: סתם כי זה גורם לאחים שלו להיות סקרנים בטירוף והוא נהנה מזה

ממש אבל ממש גורם לי לא לחבב אנשים שלא אומרים
בדיוק מהסיבה הזו.
בעיניי זה תינוקי ולא יפה. ואני משתדלת להתנסח עדין.
ואני רוצה להגיד מהכיוון השנייעל מהדרום
לק"י

שזה גם ממש מציק שאנשים חופרים ומנסים לגלות מה המין, כשהם יודעים שאתה לא מעוניין לספר.

זה מעצבן נכוןבימבה אדומה
כי הם לא מכבדים את ההחלטה שלך

אבל א"א שלא להבין את מי שזה רלוונטי אליו... וכן, זה רלוונטי לעוד גורמים חוץ מלהורים בעיניי.

כן, לאחים אכפת מאוד מה יהיה להם, והם גם רוצים להרגיש את החיבור לאח או לאחות שיהייה להם בע"ה....

זה גם תגובה ל @מתואמת

נראה לי שאם זה זורם לילדים סבבה (לא לומר להם ולשחק בנחש מי)
אבל בעיניי זה לא נעים שעושים דווקא... כמו בעלה של @פה לקצת
בטוחה שהוא בן אדם טוב שלא אוהב להציק לאנשים, כן? אבל גם לי זה צורם שזו הסיבה שהוא לא מספר😅
הילדים שלנו עוד לא בשלב שזה הפריע להםיעל מהדרום
לק"י

הפעם סיפרנו להם ביוזמתינו.

דוקא מי שחפר בהריון הראשון (ששם ממש לא סיפרנו) זה היה אנשים בוגרים, שאין להם השלכה של מין העובר, חוץ מאשר אם תהיה ברית או לא (וזו לא סיבה בעיני לנסות לנחש. אולי התרגשו שזה אחיין ראשון🤷‍♀️).
אז באמתבימבה אדומה
אנשים שזה לא רלוונטי אליהם, מבאס ממש שהם לא מכבדים את ההחלטה שלכם...

(אגב, לפעמים זה רלוונטי לעניין הברית כמו סבא וסבתא שרוצים לדעת לא לתאם טיול/נופש... קרה לנו במשפחה המורחבת מלא פעמים וזה עזר השיתוף הזה...)
כן. במקרה שמישהו קרוב רוצה לקבוע משהו זה שונהיעל מהדרום
לק"י

אז הייתי מספרת.
בכל מקרה אחים לא ממש מרגישים חיבור לתינוקמתואמת
כשהוא עוד נמצא בבטן...
באמת?בימבה אדומה
איזו אמירה נחרצת... את צריכה לראות מה הולך אצלי בבית ואת הדיבורים של הילדים...
כולל חיבוקים כל שעה לבטן... וזה לא היה ביוזמתי... ולפעמים זה מעצבן להיות פינת ליטוף ואני לפעמים מפסיקה את זה. אבל בוודאי שזה שהם מבינים שיש את אח שלהם בבטן מרגיע ומשמח אותם. למה זה לא מחבר לדעתך..?
אומרת מה שראיתי אצלי 🤷‍♀️מתואמת
אולח כי אצלי אין מצב שארשה שילטפו לי את הבטן 🙈
בכל מקרה - הם כמובן מתרגשים מהאח/ות שעומד/ת להיוולד, אבל ידיעת המין לא תשפיע על ההתרגשות...
כן. לא בטוחה שידיעת המין משפיעה אצלינויעל מהדרום
נכוןבימבה אדומה
לא בהכרח מהמין, בוודאי

אבל בוודאי שהאחים מתחברים לעובר לפני הלידה..
זה נראה לי המצב הנורמטיבי (כמובן! שגם מי שלא ולוקח לו זמן גם אחרי הלידה זה בסדר וכל אחד והקצב שלו...)
אצלנויוקי

ממש ממש התרגש שהולכת להיות לו אחות קטנה.

ואני מכירה לא מעט ילדים שמחכים ספציפית לאח בן או לאחות בת 

גם אצלנו קרה שחיכו למין ספציפימתואמת
ודווקא בגלל זה היה לי חשוב לא לומר את המין לפני הלידה, כדי שלא תהיה אכזבה מהמין עוד לפני שבכלל הם ראו את התינוק המתוק, ולא משנה מה מינו, מול העיניים...
הבנתיבימבה אדומה
אבל אולי זה נותן זמן לעכל לפני... כמו הכנה נפשית כזאת. מאמינה שזה מגיע גם לאחים...
אולי בפעם הבאה לכשתהיה נשאל אותם מה הם מעדיפיםמתואמת

(אם נחליט שזה נכון לנו...)

אגב, בשני הילדים הראשונים גם אנחנו לא ידענו מה המין, כי הרגשנו שזה לא משנה לנו...
מאמינה שהז אינדיווידואלי ומה שמתאים להוריםלפניו ברננה!
לא חושבת שיש פה נכון ולא נכון.
מאמינה שההורים צריכים לחשוב על מה שטוב ונכון להם ולפי זה לפעול

הבן שלי (היה בן 3.5) התפלל לאחות קטנה עוד לפני שהייתי בהריון האחרון, ואני הקפדתי לומר לו שה' מחליט ומה שהוא מחליט אנחנו שמחים. כל ההריון טפטפתי לו את זה. למרות שזה היה המין שהוא רצה.
לא חושבת שאם היה לו אח הוא היה פחות שמח ממה שהיה כשהיא נולדה, ולא חושבת שהיה צריך זמן לעכל את זה או משהו בסגנון..
לפני 30 שנה לרוב לא הייתה אופציה לדעת את המין והילדים היו בסדר גמור עם זה.

אני מצטערתבימבה אדומה
אם כתבתי בצורה שהובן שיש פה נכון או לא נכון... באמת כתבתי אולי כבר מבולגן מבין כל ההודעות.

ואני הגבתי על מציאות שזוג יודע ומחליט לומר לסביבה "לא מגלים" שזה לא רלוונטי למה שכתבת בסיפא...
הכל בסדר! (את באמת היית קצת החלטיתלפניו ברננה!
אבל זה לגיטימי שתהיה לך דעה אחרת)
לדעתי הסיפא כן קשור
מה זה משנה לילד אם ההורים שלו יודעים או לא?
אם הם בונים לו חוסן זכותם להחליט שהם לא משתפים אותו. כי יש עניינים שהם רק של ההורים. לא כל דבר ההורים צריכים לשתף את הילדים בטח לא בפרטים. לכן אני חושבת שאם כל הדורות האחים היו בסדר גמור בלי לדעת את המין, גם עכשיו הם יכולים להיות בסדר.
איך שאת מציגה את זה זה נשמע שהזוג עושה את זה כדי להקניט את הציבור. וזה לא (לפחות אצל הרוב). זה רצון לשמור על הפרטיות שלו.
ולמען האמת
השרשור הזה קצת גורם לי להבין שבאמת לא כזה בטוח שהכרחי שאני אדע מראש. זה נטו לסיפוק הסקרנות
יש בדור שלנו המון רדיפה אחרי ידע ומידע. לא הכל חייב להיות ידוע ולא כל הסקרנות שלנו חייבת לבוא על סיפורה באופן מיידי (בכל התחומים כמובן...)
שוב-בימבה אדומה
מצטערת אם הובן ממני שמי שלא מספר הוא בהכרח מקניט את הסביבה. ההיפך, אני חושבת שאם זוג מחליט לשמור לעצמו, הסביבה צריכה לקבל זאת בהבנה ובכבוד. יש כאלה שקל להם יותר לקבל את זה ויש כאלה שקשה להם יותר לקבל את זה.

ועל זה הגבתי, שכדאי שנשים לב לעוד שיקולים שיש בעולם מלבד רצון לפרטיות. לא כי חייבים להתחשב בסביבה על חשבוני, אלא כי לפעמים אנחנו לא רואים את האחר.

וכך, הצגתי את הצד של הילדים לדוג'. לא כי תמיד זה ככה וכל ילד שלא מספרים לו הוא מסכן ואומלל. אלא כי יש גם צד כזה, שילד שמתרגש שאמא שלו בהריון, גם מתעניין במין. ואז אם הוא מתעניין אבל הוריו רוצים פרטיות אז גם את זה בעיניי זה לא כמו סתם שכנה, אלא מישהו שמגיע לו תיווך ולראות איך הוא עם ההסתרה הזאת. הכל ממקום של כבוד גם כלפיו ולא רק זה שלי ואני מחליט מה שטוב לי וכל השאר יתמודדו... זו גישה של התמודדות עם קונפליקטים. אין לי שום בעיה שיש לאנשים אחרים גישות אחרות. רק הצגתי את זה שיש פה קונפליקט ואיך אני חושבת שנכון להתמודד.

מקווה שהובנתי יותר טוב.
חברה שלי דווקא בגלל זה סיפרהאורוש3
כדי שתהיה איזו הכנה והשלמה לפני ולא אכזבה בלידה.
אולי ילדים גדולים שמבינים יותר רק שמחים ומודים שהכל עבר בשלום. ילדים צעירים שפחות מבינים כן מייחסים משמעות למין גם אחרי הלידה.
אחותי הקטנה נולדה כשהייתי כבר בשנות תיכון והייתי בעננים שזו בת ובתמימותי עוד לא הבנתי כמה זה פשוט נס והודיה בלי קשר למין. אגב, ריגלנו עד שגילינו שזו בת למרות שאף אחד לא גילה. לא כזה קשה. חיטטנו בבגדים או משהו. לא זוכרת. אבל ידענו בסוף.
כל אחת מכירה את הילדים שלהמתואמת
ויודעת מה מתאים להם
אצלינו יש מי שמרגיש חיבור כבר עכשיויעל מהדרום
לק"י

מי שמרגישה יותר נכון
הם נהנים מזה לא פחות ממנופה לקצת
כל משפחה והתקשורת שלה 🤷‍♀️

אחים שלו גם סקרנים נורא לדעת איך אנחנו מסתדרים בלי מיטה זוגית ועוד כמה עניינים חטטניים אז לא מאוד מפתיע אותי שכל הצדדים גם נהנים מהחפירה על מה המין ולמה הוא לא רוצה לספר

ואני לא רואה בשום צורה איך זה משנה להם המין של התינוק שלנו.
אפילו לבריתות אצלנו לא צריך להתארגן מראש כי לילדים שלי יש זמן והם לא רוצים ברית לפני גיל חודש ;)
כשגיסות שלי בהריון באמת שממש לא משנה לי אם יהיה להם בן או בת או בן ובת
(מדברת על דודים ולא על אחים)
זהובימבה אדומה
שהנחתי שהוא לא אח מעצבן בכוונה
יכולת מלכתחילה לנסח שככה זה מתאים במשפחה שלכם בגלל האופי... ניסוח יותר עדין וכללי (ופחות צורם לקורא מהצד😅)

בכל מקרה, גם לי לא אכפת מדי מה יש לגיסות, העיקר בבריאות ובמזל טוב... אם הן רוצות לשתף, אז בשמחה אגיב בהתאם

למשל גיסתי שיתפה שזה בן והיא חוששת מברית בשישי או שבת וזה סתם נהפך לנושא שיחה קליל ונחמד... והאמת שיש כיפיות בזה שלשתינו יש בן והם כנראה יהיו חברים אבל שוב, באמת שזה שולי בעיניי, העיקר בבריאות ובידיים מלאות... המין לא רלוונטי... רק למי שזה חשוב לו להתחבר לעובר ולהתכונן לאופי המשפחה החדש שיהיה אחרי הלידה, שבדכ זה ההורים והאחים... (של הוולד)
מסכימה שזה תינוקידיליה

אבל כולנו נשארים ילדיים בכול מיני מקומות...

בתור דתייה מספרת לכולם לא אכפת ליאנונימית-אנמית
מה זה משנה? לא יודעת..
כל אחד והקטעים שלו
אני רק בבכור/ה הסתרתי אחכ סיפרתידובדובה
לא נוח לי להסתיר.
יש כאלה שמאוד לחוצים שזה עושה עין הרע וכו.
לי אישית מאוד קשה להסתיר דברים ומעדיפה להגיד.
זה משחרר אותי שאני מספרת.
אני מכירה מלא דתיות שבכלל לא שומרות בסוד את מין הילוד
זה מאוד תלוי אופי. לאו דווקא דתיות
אני בבכורה הסתרתי ובשנייה כבר לאאנונימיות
אצלנוסליל
זה לא קשור לדתיים.
לי לא היה אכפת לשתף, אבל בעלי אוהב שלא מספרים הכל.
לשמור על משהו שהוא רק שלנו
גם ככה הריון זה משהו מאוד נוכח, כולם שואלים מלא שאלות.
כל אחד מה שזורם לו. אני מהשניה אמרתי לכל מי ששאלאורוש3
בראשון הסתרתי. אבל כן אמרנו להורים ולחברה טובה. ובסוף כן נפלט לעוד כמה.
מהשניה כבר לא ראיתי עניין להסתיר. מבחינתי זו סתם אנרגיה מיותרת פשוט.
יש איזו מוסכמה כזו בחברה הדתית. אבל באמת שכל אחד יחשוב מה מתאים לו.
אני לא מצליחה להבין למה כן לומרשבע בום
א. זה הורס את ההפתעה ..נכון ברו4 שיש שם תינוק ושהוא יוולד..אז שלפחות יהיה במה להיות מופתעים

ב. זה לא מרגיש לי עניין ששייך לאף אחד. סוג לשל חטטנות נטו- לי טוב לדעת כדי להתחבר לתינוק. להתכונן אם צריך. לספק יצר סקרנות לאחרים? אין לי שום עניין

ג. וכן י בזה מ'הו מבואך.. וגם משוייק. לא לעושות עניין מדבר צדדי. לא להדיח טת הדעת מהמהות- שיש פה עובר ,תינוק,חיים חד'ים ויקרים. ללא קשר למין העובר.
הורס הפתעה?בימבה אדומה
טוב... לא ידעתי שזה המטרה של הבאת ילדים...
אז למה להביא אם לאזמני לשליש1
בשביל ההפתעה?? 🤣🤣

ול @שבע בום אני לא מבינה למה לא לומר. אף אחת מהסיבות שכתבת לא מוצדקת בעיניי.
ישמצב קטנטן (פוריות ושיתוף)בימבה אדומה
שכל העניין פה גם קשור לכל עניין הפוריות שלי... ב"ה כשזכינו בפעם הראשונה, עשינו בירור עם הרב, הבנו שהלכתית אין פה עניין ואז כולם שמחו כ"כ וכבר התאהבו בבת (שלא ידעו שזה שתיים חח) לפני שנולדה וברור שזה לא משנה אם זה היה בן אבל השמחה היתה גדולה מהידיעה של המין כי זה יותר מדוייק. אבל שוב, זו לא הסיבה... פשוט כי אנחנו רצינו שישמחו איתנו ובגלל שאני אדם שמשתף בכללי (גם על הטיפולים לא כ"כ הסתרנו..) אז הכל היה ביחד ולא היה עניין של חטטנות, אנשים התעניינו מרצון ואהבה כלפינו...

אולי אצל מי שההריונות שלה באים בקלות יש הסתכלות אחרת, לא יודעת. למרות שברור ששמחים בכל ילד שמגיע וכל ילד הוא נשמה טהורה ושמביא איתו את השפע שלו לעולם...
לדעתי זה עיניין של אופי.מוריה
גם אני לא אוהבת לשתף מה קורה אצלי בגוף.

ורק מי שצריך לדעת, יודע רשמית.
ברור...בימבה אדומה
אני ממש מסכימה. וגם יש את האנשים שמתקשים לכבד בחירות של אחרים ואת הפרטיות שלהם. ויש מי שיותר עושה לו טוב שזה נשאר בינו לבין עצמו.

אבל אם תסכימו איתי על זה, זה יבטל הרבה מכל מיני סיבות אחרות שנכתבו בשרשור...
😅
מסכימה איתךלפניו ברננה!
ולכן קצת חושבת שכל הדיון פה קצת עקר (🤭)
השאלה מלכתחילהבימבה אדומה
היתה למה יש תופעה כזו בקרב דתיים

ואז רוב (אם לא כל) הנשים הגיבו שזה לא קשור לדת, אלא כל אחת העלתה את הסיבות הפרטיות שלה. זה מאוד תורם להבנה למי שמתקשה להבין את הצד השני או חוותה אי נעימות מגורם מסויים שהסתיר ממנה... אז לדעתי יש בזה דבר טוב, להעמיק ולהבין צד שני...
אז סליחה, חוזרת בי 🙂לפניו ברננה!
הכל טוב...בימבה אדומה
גמר חתימה טובה יקרה😍
אבל אם זה לא היה דתיזמני לשליש1
זה היה אמור להיות ככה גם אצל חילונים

ואצלם מי שלא אומר חריג ומסתכלים עליו מוזר. אז כנראה שזה לא קשור
מכירה גם כאלו חילונים שלא מספרים לא כזה חריגאנונימית-אנמית
לא אמרתי שאיןזמני לשליש1
אמרתי שזה יחסית נדיר
ומסתכלים עליהם עקום
ואולי גם אצל חילונים יש צד של לחץ חברתיבארץ אהבתי
אולי יש כאלו שהיו שמחים להשאיר את זה כמידע פרטי ואישי שלהם, אבל זה הרבה פחות מקובל בציבור ואחרים יראו את את זה בעין עקומה, אז הם מספרים למרות שזה לא מה שבאמת היו רוצים?

אולי דווקא בחברה הדתית יש משהו טבעי יותר שלכל אחד יש בחירה אמיתית איך הוא רוצה לנהוג בנושא הזה, ושתי הבחירות מתקבלות חברתית (יחסית, בלי להתייחס לחופרים חסרי טקט...)
אני בן אדם מאוד משתף באופי שלימחי
אבל זה פשוט לא נושא מדובר אצלנו.
לפעמים אנחנו בעצמנו לא יודעים את המין.
אני מבינה אותך שאף אחד מסיבות לא שכנעה אותך למה לא לגלות, אותי אף אחת מהסיבות המפורטות לא שכנעה למה כן ומה כל כך קריטי פה. מכבדת את כל מה שמספרת, ומצפה שיכבדו גם את מי שאצלה לא מקובל לספר, ולא יקבעו שזה עוול לאחים שלא יכולים להתחבר ככה לתינוק (יכולים בהחלט) ולכל המשפחה המורחבת שתאלץ לדעת על הברית רק שבוע לפני (מספיק זמן להתארגן, באמת)
מסכימה ממש, ולפותחתממשיכה לחלום
השרשור נטה לקיצון בצד מסוים
ולתחושתי, קצת נשללה הלגיטימציה לצד השני..
אז גם בחברה שאני חיה זה לא נושא מדובר
ואף אחת לא תעלה על הדעת לשאול שאלה כזאת כי זה יתפס כחדירה לפרטיות
כמובן שמי שנוח לה לספר אני הכי מבינה, ואשמח איתה מכל הלב
אבל בעיניי לא משנה התועלת שתהיה לכל העולם אם אספר, זה פרט אישי ממש בשבילי ושכולם יצאו לי מהבטן
אנא לקרוא את התגובה בנימה מחייכת
לגמרי מסכימה איתך!בימבה אדומה
עבר עריכה על ידי בימבה אדומה בתאריך ח' בתשרי תשפ"ג 11:41
אני חושבת שזהלגמרי לגיטימי כל תחושה אישית שיש לכל אחד.

לגבי קביעת עוול לאחים, ממש לא... זה תלויבאופי שלהם. יש ילדים שזה לא אישו אצלם ויש ילדים שזה כן... זה ממש משפחתי - אישי...
למה בעצם לא גיליתם שמדובר בשתיים?מתואמת
למה בעינייך יש הבדל בין גילוי המין לבין גילוי מספר העוברים? הרי אם הרעיון הוא להתרגש עםהתינוק העתיד להיוולד - אז כולם אמורים לדעת ששני תינוקות עתידים להיוולד...

אנחנו, אגב, בהיריון התאומים גילינו רק להורים שלנו שמדובר בתאומים. השיקול היה שהם יוכלו לעזור לנו. (יש סיכוי שאם אהיה שוב בהיריון עם תאומים - אספר על זה לגדולים, כי הם כבר בגיל שעוזרים).
לא אמרנו להורים שלנו את המין, וחמותי הייתה לחוצה קצת מעניין הברית כן או לא כי תכננה לטוס לחו"ל באזור הלידה. אבל זה לא שהייתה הבטחה לזמן המשוער של הלידה, כי הרי מדובר בתאומים... ואכן, הם נולדו קצת לפני זמן הטיסה שלה והיא ביטלה אותה... (אף שהברית בכלל הייתה רק שלושה שבועות אחר כך...)
כי ממה שלמדנובימבה אדומה
שהשפע של הכמות כן יש ברכה בסמוי מן העין. וזה בהחלט היה סמוי. במיוחד שהיו קטנות ואף אחד לא האמין שזה שתיים, הבטן באמת התאימה לסתם הריון של עובר אחד...

אה ברור ששיתפנו כמה קרובים שזה תאומים (ההורים של שנינו, אני שיתפתי שתי חברות, דודה של בעלי היתה המנטורית שלי כל הטיפולים והתהליך אז גם שיתפנו שהצליחה ההחזרה של שני עוברים).
אבל לא היה מפורסם כמו המין (גם אף אחד לא שאל כמה יש בהריון הראשון... כמו שיש מי ששואל בהריונות שאח"כ)
הבנתי.מתואמת
כלומר, לא ממש הבנתי מה ההבדל, ולמה בידיעת המין אין עניין של ברכה השורה בסמוי מן העין - אבל הבנתי שיש לכם הסבר לזה...
המטרה גם לא בשביל להביא בן או בת נכון?שבע בום
אז מה הקשר?

אני אוהבת הפתעות וושנאת הורסים לי אותן אז כן חלק מהכיף כשמספרים לאחרים זה לגלות מה נולד..
אבל זה לא באמת הסיבה
בעיני זה פשוט דבר אישי
שלאחרים לא אמור לשנות או להיות מהותי
ומספק להם מענה לסקרנות חיצונית נטו
ולכן לא מובן לי למה אני אמורה לשתף

אבל אין איסור כזה
ומי שטוב לה- מצוין⁦️⁩
כי זה כייף להפתיע בלידהYaelL
יש משהו נחמד בלשמור משהו בסוד, ואז בלידה כולם מחכים כבר לשמוע מה נולד. גם כשהייתי בהריון עם תאומים שמרנו את זה בסוד (את זה שמדובר בתאומים) כדי שיהיה עוד משהו מפתיע, בלי סיבה אמיתית לא לגלות, פשוט כי זה כייף לשמור משהו לעצמנו ואז להפתיע את כולם בלידה.
אצלי בראשון לא גילינו כי רצינו שישאר שלנוילד בכוראחרונה
אבל בדיעבד זה לקח ממני הרבה אנרגיות, לא יכולתי להתייעץ על הברית ולבקש בגד מחברות ופחדתי שמשהו שההורים שלי קבעו יצא על הברית ולא יכולתיל דבר איתם על זה וגם השתגעתי מהשאלות החופרות של כולם. ההריון הזה סיפרנו שזה בת, גם כי ידעתי שיהיה לא קשה לא לדבר עליה בלשון נקבה ושזה יסבך אותי והרבה יותר פשוט לי פשוט לספר. לא מזמן מישהי קרובה אלי הייתה בהריון ונפלט לה שזה בת וכולם ידעו שזה בת אבל לא אמרו בפועל שזה זה ונראלי קצת טיפשי לא לספר אם כבר כולם הבינו.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ואו זה ממש ממש זול!Seven

אתם אוכלים בשרי?

עושים שבתות בבית?

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלהאחרונה
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקית

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

תבררי לעצמך את הרצוןשוקולד פרה.

נשמע שאת לא יודעת בדיוק מה את רוצה, ולכן כשמישהו אחר מגשים את הרצון, פתאום קופצת לה קנאה, שאולי הוא עושה את מה שאת חולמת בסתר.

עשי לך רשימת חלומות משלך.

חלומות קרובים יותר וחלומות יותר רחוקים.

מה נותן לך תקווה ביחס לחלומות האלו.

מה מרחיק אותך וגורם לך לייאוש.

מה הכלים שלך להתמודד עם הייאוש.

וכולי וכולי.

ככל שתבררי לעצמך בתוך עולמך הפנימי- מה את רוצה באמת, רצון נקי שלך מבפנים בלי השפעות מהסביבה

ומה יכול לעזור לך להגשים

את מכאן תמיד תוכלי להתפרסם ולחזור לעצמך

בלי להתפזר מכל מיני מראית עין של אחרים.

לפני כמה זמן היינו באיזה אירוע המוני, ותפסתי שאני מקנאה בנשים יפות יוצר ממני. היה נראה לי דהחיים שלהן דבש מדבש.

ואז הבנתי, שכשאני עסוקה מלהסתכל על אחרות,

הבעיה היא לא הקנאה.

הבעיה היא שאני לא נהנית מהיופי שלי.

כדי להינות מהיופי שלי, אני צריכה. לעשות עבודה. עבודה פנימית של להפסיק להסתכל החוצה.

וזה קל. כי אני רק צריכה להגיד לעצמי משפט אחד

"אני לא מודדת עכשיו מי ייתר ממי כדי שאוכל להינות מהיופי שלי".

כלומר האינטרס שלי הוא לא להסתכל.

ולכן זה קל יותר מאשר איזו שאיפה אידיליה של לשמוח בחלקי.

ככל שתסתכלי החוצה ככה לא תהני ממה שיש לך.

לא תגידי לעצמך איזה כיף שלי יש... שה' ברא אותי עם...

אלא- בטח אצלה יותר שלם, בטח להם יותר טוב

וככה הנאת החיים שלך נפגמת.

אי אפשר להינות מהשפע ככה.

אני מאמינה שהבעיה היא לא החוסר בטיסההמקוריתאחרונה

או בבית גדול יותר, אלא עמוקה יותר

את מרגישה שוויתרת כל השנים. על מה ויתרת? לטובת מה? איזה תועלת חשבת שזה יביא? מה היה קורה לדעתך אם היית מרשה לעצמך לא לוותר?

האם זה נחשב ויתור, או שבחרת בזה?

האם יש דרך לשנות?

הקנאה מציקה לך כנראה כי אנשים אחרים מרגישים חופשיים לעשות דברים לעומתך, שאת מוותרת, והוויתור הזה שאת מרגישה יושב עלייך ובא לידי ביטוי בקנאה אבל בעצם הוא עמוק יותר והיא רק הסימפטום. לדעתי.

ולכן - עוד טיסה או בית גדול יותר לא יפתרו לך את זה לדעתי. כי חופש פנימי להיות מי שאת ולהתנהל בחופשיות (בלי קשר לכסף, זה גם מה אומרים, מה "מותר" לי להרגיש, מה אני רוצה, תקרות זכוכית כאלה וגבולות שאנחנו שמים לנו בראש)  זה דבר שלא קונים בכסף. זה האומץ להביט למציאות בעיניים ולתת לעצמך רשות להביע רצונות ולתפוס מקום.

כמובן שאם דיברתי שטויות - זרקי לפח, הכל טוב

חיבוק♥️

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnutאחרונה
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.
פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרוב

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

חייבת! טרי מהיום!פצלשהריוןאחרונה

לקחתי אותו לרופא כי חשדתי שהאדום שיש לו בישבן זה פטריה. ובדרך הסברתי לו קצת לאן הולכים וקצת על מוגנות.

בזמן שמחכים לרופא הוא מצהיר בקולי קולות: תכף אני מיכנס לרופא כי יש לי אדום בטיטול. לא שורף. שורף קסת. (קצת). טוב שלא פירט יותר בהרחבה!! 🤭

אח''כ הוא התחיל לתאר כל אחד שהיה שם ומה הוא עושה: "יש שם איש. יש לו סיכה. מה הוא עושה (כולו בדרמטיןת)? הוא מספר בטלפון!!

ואז היתה שם מישהי שצלעה: הוא: היא הולכת ככה ( ומחקה אותה)!!! 😅פדיחותת

ואתמול אמר לי: קפצנו במיים!

אז שאלתי אותו: מי? אתה או איקסית?

הוא: "שתיכם!" 

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזה
ביימי את מזמינה באתר רגילguest

תדפיסי את הכרטיס שנוצר, ואפשר להשתמש בו כך.

יש את כל הפרטים שצריך.

שלום לך! שנים....😅יעל מהדרום
כן, אני מכירה וכך גם עשיתי בעברקופצת רגע
פשוט חשבתי שיותר נחמד לקבל כרטיס פיזי 
באתר שלהם כתוב שאפשר לרכוש כרטיס פיזיהשקט הזהאחרונה
בחנויות שאיתם הם עובדים
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

לנסות לאסוף עוד 50שושנושי

וללכת על שובר עם שוקולד קטן עטוף בצלופן.

אם אין סמרטפון לדעתי עדיף שובר של חנויות חרדיות כמו כארד שופ, בסט שי וכו'

אולי יעניין אותך