אברכיות צריכה את עזרתכןבינתייםם
מאז ומתמיד בעלי היה לומד בישיבה.. תחילת הנישואים הכל היה סבבה.. קצת היה מבאס אותי שבבין הזמנים היה הולך לישיבה.. כי סופסוף יש לנו זמן.. שנה ראשונה.. ובכל זאת הולך.. בעלתי רוק והעברתי..
עכשיו ב"ה אנחנו נשואים קרוב ל10 שנים + ילדים ב"ה והמצב נהיה ממש קשה.. אנחנו לא גרים ולא גרנו מעולם ליד המשפחה.. ככה שרוב הזמן הייתי בלי עזרה של אף אחד.. המשפחה ממש רחוקים.. צפון דרום כזה.. ובנוסף הישיבה שלו לא ליד הבית.. מרחק נסיעה של שעה.. ויוצא שבבוקר הוא לא עוזר לי עם הילדים כי גם ככה לא תמיד קם בזמן ואז צריך להתפלל ולהספיק להגיע לישיבה.. אף פעם הוא לא מצליח להגיע לישיבה בזמן.. בנוסף מסיים ב6 וחצי, משתדל לצאת לפני.. ב6, 5 וחצי.. אבל הוא מגיע ב7 7 וחצי וגם אז הוא עייף ואין לו כוח.. אני חוזרת לבית מהעבודה מקבלת את הילדים שחוזרים מבי"ס וישר רצה לאסוף את הקטנים ומשם מרתון של ש.ב גן משחקים מקלות ארוחת ערב וכשהוא מגיע הבית הפוך.. והוא לא יסדר כי הוא עייף מצד אחד אני מבינה אבל מצד שני אני אומרת לעצמי.. אתה לא יכול לקבוע זמן מנוחה ולעזור..? לא! הוא נח הולך לערבית ופה נגמר הסיפור.. הבית יכול להיות הפוך וזה לא יזיז לו ואני שואלת את עצמי איפה אתה בפן המשפחתי? זה גורם לי להתעצבן על זה שהוא לומד תורה על חשבוני.. לא מתקשר לשאול איך אני מסתדרת.. כשיש תורים לילדים מחוץ למקום המגורים אני מבקשת ממנו שיקח אותם.. לא קורה הרבה.. יש לנו רכב והוא היחיד שיש לו רישיון והוא כל פעם אומר שהוא לא יכול כי בישיבה שואלים אותו איפה הוא ולמה הוא לא בא.. נראה לי מוגזם כל המעקב הזה אחרי האברכים.. כיאחו יש להם משפחה.. ואני מוצאת את עצמי מבטלת תורים על ימין ועל שמאל. אין לי אפשרות לקחת אותם בעצמי כי זו דרך ארוכה ואין לנו את כל השירותים באזור המגורים שלנו.. ומי אמר שאספיק לחזור לאסוף את הילדים? אמרתי לו כמה פעמים שיעבור לישיבה לאזור מגורנו ככה הוא יהיה יותר זמין וגם בשבילו שיוכל להגיע לישיבה בזמן.. ישר הוא מתחיל במשפטים של את רוצה שאני אצא לעבוד? אם הייתי עובד מהבוקר עד הערב לא היית פוצה פה! וזה ממש לא נכון.. לא הייתי נותנת לו לצאת למקום עבודה מהבוקר עד הערב.. בקיצור הבנתן את הקושי שלי? אני ממש מפתחת כלפיו אנטי ולא סובלת את ההתנהגות הזו מבחינתי זה חוסר התחשבות. ואמרתי לו שמבחינתי הלימוד תורה שלו לא לשמה כל עוד זה הא על חשבון המשפחה. הוא לא מעריך את זה. מרגישה שרק אני באה לקראתו.
מוציאה את העצבים על הילדים.. לא שולחת אותם לחוגים כי אין לי אין לשלוח אותם שלא נדבר על לשלוח לחברים. ובטח ובטח שכל תור שיש לי זה פרוייקט כי הוא מבקש שזה לא יפגע לו בלימוד! מרגישה שכל החיים שלנו סביב הישיבה שלו ואנחנו כפופים לסדר יום שלו.
עכשיו אנחנו לא מדברים! שלחתי לו הודעה שלא מעניין אותי כלום ושאני רוצה שהוא יעבור ישיבה.. עשיתי הכל בשביל שהוא יוכל ללמוד.. נעדרתי מהעבודה כשהילדים היו חולים.. החלפתי עבודות די חלאסס תצא מהישיבה הזו ותעבור לאחרת.. יש לו קטע עם הישיבה הזו ספציפית אבל אני לא מוכנה לפינוק הזה שיעבור לישיבה שקרובה לבית...
האם אני מתפנקת?
האם אני מגזימה?
הוא אמר לי כולם חווים את הקושי הזה..
יש לי חברה שבעלה גם למד שם ושהיא הרגישה שזה מקשה ואמרה לו הוא ישר יצא ועבר למקום שקרוב אליהם..
בטוחה שיגיבו טובות ממני אבל חייבת להגידמנסה אבל
שאת ממש ממש לא מפונקת ולא מגזימה!!! לא רוצה חלילה לחמם אבל בעלך מפונק ומגזים!
הרגלת אותו לטוב. הוא מקטין ראש. מחילה אבל במצב כזה הייתי אומרת לו או ישיבה קרובה או לצאת לעבוד. לא מסוגלת לשמוע סיפורים כאלה שהאישה נקרעת והבעל "בשם התורה" שזה ממש לא בשמה בורח ממטלות הבית והילדים.
בזמן הישיבה הוא למד משהו שיקדם אותו ואתכם? משגיח כשרות / מבחנים לרבנות וכדומה? או שפשוט לומד ומעביר את הזמן.. לא רוצה חס וחלילה להגיד משהו אולי לא נכון אבל לימוד ללא מטרות כאלה הרבה פעמים יהיה לימוד איטי ויותר מקום של בריחה מלימוד רציני.. לפחות ככה הרב של הכולל שבעלי הולך לשם מדי פעם דוגל.. וזה נכון.

אולי שבתור התחלה הוא יכול לחזור מוקדם יותר ויהיה איתך ועם הילדים. ואם התורה כל כך חשובה לו שילך לסדר ערב אחרי שלקח חלק בבית.
אם זה פוגע בילדים זו לא דרכה של תורה. ואת צריכה לחדב מסלול מחדש. וגם בעיניי זה הכרחי להוציא רישיון לעצמך זה יתן לך יותר עצמאות ויקל עלייך ועל הילדים.

אני לא יודעת את כל הסיפור אבל ממה שאת כותבת פה את טובה מדי אליו. הוא לא עוד ילד הוא שותף מלא בבית. ולהיות עם הילדים ולעזור לאישה זו מצווה גדולה לא פחות מלימוד אפשר להוריד לתקופה שעתיים שלוש כדי להקל ובטח שלעבור ישיבה הוא לא ילד שמעבירים אותו בית ספר בחור שרוצה ללמוד ילמד בכל מקום זה לא קייטנה.

את מהממת. וחזקה וממש לא מפונקת ומגיע לך לחיות בזוגיות שבה שני הצדדים לוקחים חלק אבל זה הרבה תלוי בך את צריכה להאמין שככה זה צריך להיות ולא להתנצל.. לבקש בנועם אבל לא להרגיש שהוא עושה לך טובה כי בסך הכול הילדים של שניכם ולשניכם מטרה משותפת יש לו אחריות עליהם ועלייך לא פחות אם לא יותר אם מסתכלים על זה בעיניים תורניות.

מקווה בשבילך שתחליטו את הבחירות הנכונות ושתביני שעזרה בבית מהבעל זה לא פינוק הוא נשמע עצלן וצריך להתבגר וסליחה אם אני טועה אבל ככה זה נראה. תעבדי על הביטחון שלך ועל במקום שלך בבית. ותביני שזו לא דרכה של תורה ההתנהלות והבריחה הזאת...
הוא חומד לרבנותבינתייםם
וגם אמור לסיים תואר.. הוא מורח את זה ממש נשארו לו כמה מטלות.. הוא פשוט איטי ולא מאורגן.. גם בלימודי רבנות לפני שנכנס לזה שאלה את דעתי.. אמרתי לו שאני לא חושבת שזה זמן טוב להתחיל כי יש לו דברים שהוא עדין לא סיים.. ועדיף לו לסיים הכל ואז להתמקד רק בזה. לא הקשיב החליט ללכת על זה.. ועד עכשיו הוא לא עבר שום בחינה.. אני מרגישה שהוא לא מבין את הקושי שלי ומבאס אותי להכינס ככה ליום כיפור... שחלילה לא תהיה מידת דין עליו
האמת ללמוד רבנותפרצוף כרית
זה באמת רציני ומאוד קשה... מבחנים ברמה גבוהה...
ב"ה בעלי לומד לרבנותהשקט הזה
והמצב הוא לא כמו שהיא מתארת ואפילו לא קרוב לזה.
זה לא תירוץ ולא סיבה, וגם אם הוא כן צריך להשקיע את כל הזמן הזה אבל זה פוגע באשתו אז חיי המשפחה קודמים למבחני הרבנות
מסכימה איתךפרצוף כרית
אם ככה מצב הלימוד שלוזיקוקים
אז אין לי אלא מה שכתבת ולפי זה נשמע שיש פה בריחה לא רק מהבית אלא גם ממצב הלימוד שלו, אם הוא לא עבר כמה בחינות, בעיני, זה מצריך חשבון נפש רציני על המצב שלו ביחד עם מצב הבית
להיות אברך זה לא מצב ברור מאליו וזה מצריך בדיקה עצמית ומשפחתית, במיוחד אחרי כ"כ הרבה שנים.
לימוד תורה זה חשוב מאוד, זה הדגל שלנו, אבל חשוב לראות אם זה חייב להגיע דווקא בדרך של אברכות וכל ההשלכות שזה מביא איתו- הכנסה נמוכה, חוסר התקדמות תעסוקתית ואצלכם גם מיקום לימוד התורה והפניות לילדים,
חשוב כל שנה להניח את הדברים על השולחן ולבחון את זה

נשמע שיש פה בריחה כללית-מעצמו, מחייו האישיים (אם הוא לא סיים תואר והולך לרבנות ושם לא עובר את המבחנים- אז באמת מעניין לשמוע איך הוא רואה את חייו? את העתיד שלו? מה השאיפות שלו לאור זאת? איך הוא רואה את עצמו מול הבית?)
וכן יש פה בריחה מהזוגיות- לפי מה שכתבת יש פה קושי לראות אותך ואת צרכייך כי אם את מבקשת עזרה זה לא קשור לזה שהוא אברך גם לאדם עובד יש זכויות והוא מנצל אותן בהתאם לצרכיו, אם את מתארת מצב שגם בבין הזמנים הוא לא הגיע הביתה זה מעורר סימני שאלה ופה נראה שיש עוד מוקד בריחה שהוא גם מהבית במובן הפיזי והרעיוני- יש לבית צרכים שונים וצריך להתמודד איתם.
אגב, לצערי, זה לא ייחודי לבעלך, יש מציאות כזו שאנשים נשארים שנים באברכות וזה פשוט נתיב בריחה, לצערינו, ולא באמת מתוך גדילה רוחנית, יש כוללים/ישיבות שמתמודדים עם זה ועושים שיחות לאברכים כאלו ויש שלא מכל מיני סיבות.
אגב, גם אם הוא היה עובד הייתם נדרשים להתמודד עם הבריחה כי בסוף אדם שבורח אל הקל והנוח תמיד יברח לשם רק שאז זה היה מתבטא אחרת, לכן זו סוגיה שכלל לא קשורה לאברכות וחשוב להתמודד איתה.
אני מחזקת את ידייך שתדרשי ממנו חשבון נפש, אז ייתכן וכרגע את לא מדברת איתו, אני לא יודעת אם דווקא זו הדרך אני כן מבינה מהדברים שאת כותבת שאת סוחבת את המצב 10 שנים שזה המון! ויש פה ילדים, אז כן חשוב עכשיו לא לחזור לשגרה, אלא לחתור לבירור יסודי
אני אישית לא יודעת אם דרישה לישיבה קרובה יותר זה העניין אולי בתור נקודת פתיחה (מה גם שמעבר כזה,זה לא כזה פשוט, לא כל מקום מוכן לקבל לומדים חדשים, אתם מקבלים מלגה?), אבל גם אם זה יקרה יש פה בירור מקיף שנצרך לעשות פה ופה את כעזר כנגדו יכולה לאפשר לו להפסיק לברוח ולדייק את חייו וכן ייתכן שזה כואב אבל בסוף ככה צומחים
מאחלת לכם צמיחה וגדילה מהמצב!

כתבת מעולה, ממש מסכימהבאורות
תודה רבהבינתייםם
ממש מתחברת למה שרשמת.. אני באמת מרגישה שזה קשור לאופי שלו הוא מאוד מפוזר ולא ממוקד ואני בדיוק כזו.. והרבה פעמים ניסיתי לעזור לו מההסתכלות שלי בענווה גדולה כמובן.. ולאור כל הדברים ראיתי לנכון שמה שיקל עליו זו ישיבה קרובה לבית ושזה מאוד יכול להקל מבחינת זמנים להגיע בזמן לישיבה להתפלל בנחת לעזור לפזר את הילדים להגיע בצהריים ולחזור בערב לארגן אותם לשינה.. הזמן פה כ"כ משמעותי בעיני כי הקושי לתפוס את הכל מתחיל ונגמר במרחק ששורף הרבה מהזמן ואז הוא לא מצליח בעצם להגיע לכל דבר. ברור לי שיהיה לו קשה אבל זה חלק מהעניין ואני יכולה להגיד לך שגם לי לא היה פשוט להחליף מקומות עבודה כל פעם שעברנו דירה (4 פעמים ב"ה).. ולהתפשר בעבודה שאני לא רואה את עצמי עובדת שם רק בשביל שזה יסתדר לי עם הילדים.. הוא מקבל מילגה מהישיבה... ואני מקווה שבתחילת שנה כן תהיה לו אפשרות לעבור... אני משש לא אוהבת את זה שהישיבה לא באה לקראת.. במיוחד כשמדובר בתורים לילדים וכאלה..
שמחה שעמדת על שלךזיקוקים
את אלופה שאחרי שנים למדת להתמודד עם המצב המורכב הזה
מקווה שבאמת יצליח למצוא מקום שיאפשר את מה שאת שואפת אליו
אתם בתהליך וחשוב שתמשיכי לעמוד על שלך ולהביא אותו ליותר מעורבות בבית, גם אם כרגע את מכריחה אותו בסוף גם הוא יבין שהוא מרוויח מזה
להיות מעורב בבית זה לא רק לקלח ולהגיש ארוחת ערב הנוכחות הזו תביא אותו ליותר מעורבות בחיי הילדים שלו ולזה אין תחליף אז גם אם כרגע זה "מבאס" אותו בהמשך הוא יבין כמה ברכה יש בזה
אגב, אל תהי בטוחה שהישיבה לא מאפשרת לו להגיע הביתה מוקדם יותר יתכן והוא מפרש את הדברים ככה

יש פה משקעים וניתוק של כ"כ הרבה שנים תראי על כמה דברים ויתרת בדרך, הפעם חשוב לשים לב שהתהליך לא יתמסמס- להביא אותו לקחת חלק פעיל בחיי המשפחה שלו ובכללם לראות את אשתו ובעיני הכי חשוב זה התהליך מול עצמו כי לימוד תורה בשלב מסויים צריך לשאת פירות (גם אם לא מוציאים תעודה זה אמור לתת יכולת לימוד ברמה גבוהה והכי חשוב בניית קומה רוחנית) ואם זה לא קורה חשוב לראות מה עושים עם זה

מאחלת לכם שנה מבורכת ומצמיחה!
אין לי הרבה זמן אבל בתור אברכיתבוקר אור
חייבת להגיד שזה לא נשמע קשור לאברכותמאלא לאופי.. כל האברכים שאני מכירה עוזרים המון בבית
לא אמרתי שזה קשור לאברכותבינתייםם
פשוט רציתי לדעת איך אתן מתנהלות.. כי הוא כל הזמן נתן לי להרגיש שאני היחידה שמתלוננת.. ברור לי שזה האופי.. הרי הוא יכול ללמוד בכל ישיבה אחרת והוא בוחר את הישיבה שרחוקה מהבית.. ואם היה קרוב לא היו לו תירוצים. שהישיבה שואלת איפה הוא ולמה נעדר. אלא הוא יהיה זמין וקרוב לבית וזה יכול מאוד להקל.. אני לא מבינה איך הוא לא רואה את זה..
הוא רואה את זהזיקוקים
ובגלל זה הוא לא עושה את זה
יש פה בריחה
והוא יודע שאם יעבור קרוב הוא יהיה חייב להתמודד יותר
ולכן הכי קל לומר שאת היחידה שמתלוננת ולצערי גם את האמנת שזו תשובה מספקת ולקחת על עצמך עוד ועוד ונוח לו עם זה
בזוגיות זה לא משנה אם את היחידה שמתלוננת או לא יש פה מצב שלמישהו לא נוח וצריך להתמודד עם זה ולפתוח את זה לדיון (לא משנה באיזה נושא, זה יכול להיות לימוד תורה ויכול להיות חגים אצל ההורים שלך) נשמע שפה אין דיונים אלא את מעלה קושי והוא יורה תשובה שאיכשהוא הופכת אותך לגורם הבעייתי ואת מאמינה לזה וככה החיים ממשיכים
יש פה הזדמנות לבירור של שניכם על כל המצב הזה
רובoo
הגברים שעושים את מה שתארת, הם גברים עובדים שעושים את זה בשם הפרנסה.

הסיבה האמיתית שגבר עובד/ לומד במשך שנים רוב היום מחוץ לבית, היא שנוח להם לברוח מאחריות ומשהייה בבית עם הילדים.
זה קלאסי, הרבה גברים עושים את זה.

לגבי האברכות, בעלי אברך ונמצא עם הילדים ומתפקד בבית יותר ממני.
אני שמחה בשבילךבינתייםם
חייבת להגיב על הסיבהאביול
ממש אין קשר לבריחה מהבית ומהמטלות.
הגבר עובד מחוץ לבית כי זה האופי שלו. והוא מצווה לפרנס את אשתו. הוא חותם על זה בכתובה.
יכולה להגיד לך שבעלי עובד בעבודה שחוזרים מוקדם, והוא משתגע אחה"צ בבית. לרוב יוצא עם הילדים או עושה דברים ואני עם הילדים. זה לא מתאים לאופי שלו
גם אם זה נכון זה לא גורף לכולםהמקורית
אבל פיזורים למסגרות לפי התאוריה הזו זה ממש מתאים
יציאה לפארק בחוץ עם הילדים

ברגע שהוא לא מעורב בכלל בכלום וחי את חייו בנפרד מאשתו, זה כן בריחה. במיוחד אם קשה לה. אם השותפות מתחלקת באופנים אחרים זה טוב, לא חייב רק תבנית אחת.
אני מסכימהאביול
לא התכוונתי שלא יהיה שותף בכלל. אבל מאוד הגיוני שיוצא מחוץ לבית
הואoo
מצווה לפרנס ולא לשהות כל היום מחוץ לבית.
כן, זו עבודה קשה להיות עם הילדים, לכן יש גברים שמעדיפים למצוא עיסוקים לכל היום מחוץ לבית.
כדי לפרנס לרוב צריך להיות מחוץ לבית...אביול
לא כל היוםoo
וכשנמצאים בבית אפשר לעשות דברים במקום לנוח
זה אנע מסכימהאביול
אני מכירה כמה אנשים שלימוד תורה ותפילותבאורות
זה מרכז עולמם,
ועדיין,
שותפים במה שאפשר בבית. בין אם זה לקום בלילה לילדים, כביסות, שטיפת כלים, וכו'.
נשמע שצריך פה שיחת ניעור רצינית.
היו שיחות כאלהבינתייםם
זה החזיק מעט זמן.. שבוע שבוע וקצת.. וחזר לסורו. בגלל זה עכשיו אמרתי לו שאני לא אוותר עד שהוא יעבור לישיבה שקרובה לבית. מבחינתי אם הוא לא מסוגל לתפקד בגלל המרחק ולא מוכן לקחת את עצמו בידיים שיעבור ליד הבית. אני באמת דוגלת בזה שאם אתה לא מסוגל אל תקשה על עצמך. ואם המרחק והדרישות מהישיבה זה מה שמונע ממנו לעזור בבית אז שיעבור ליד הבית.. קיצר מאמינה שהבנת.. יצא שחזרתי על זה כמה פעמים חחח
אז זה לא נשמע קשור לאברכותבאורות
נשמע שזה בריחה מהמציאות.
אולי תצרי קשר עם אחד הרבנים שלו שהוא מעריך? תבקשי לדבר איתו ותציגי לו את הנושא.
ואני ממש חושבת שאת צודקת לגבי הקרבה לישיבהבאורות
אם יהיה קרוב לבית לפחות יהיה זמין יותר למקרים דחופים, לא יבזבז זמן חשוב ויקר על נסיעות(נסיעות זה אחד המעייפים!).
תציגי לו את זה בכך שהוא מפספס את הילדים שלו.
בעלי עבד כמה שנים בעבודה אינטנסיבית. יצא לפנות בוקר, היה חוזר בערב. הוא ממש פספס את הילדים. בקורונה עבר לעבוד במהבית וההבדל בקשר שלו עם הילדים היה פשוט מדהים. הוא ממש חווה אותם איתי וראה אותם גדלים והיה שותף לחינוך שלהם.
אני מצטערת, אבל זה ממש לא קשור לזה שהוא אברך.רק טוב=)
נשמע שיש פה כמה דברים בסיסים שהוא לי מפנים והלימוד הוא רק תירוץ..
בעלי גם היה אברך כמה שנים ואני מכירה את המציאות מקרוב.
את לגמרי צודקת ואת אלופה שכבר 10 שנים את ככה!
צר לי, אבל לא חושבת שמעבר ישיבה יעזורמקרמה
כי הבעיה היא בריחה מאחריות, כל השאר זה תירוצים.

דבר ראשון - לכי לעשות רשיון! בשבילך זה כמו רגליים.
את חייבת את זה בשביל העצמאות שלך ובשביח התפקוד היומיומי (במיוחד אם את זאת שכל האחריות עליה ואתם גרים במקום שלא הכל זמין)

דבר שני אם כבר לדרוש משהו זה יעוץ זוגי
זה יועיל הרבה יותר מלעבור ישיבה

בהצלחה
הייבתי 123
אני יודעת מחברות שאברכים שמקבלים משכורת של אברך מאוד מקפידים איתם ומדקדקים על העדרויות.
יש לכם מספיק כסף לחיות בכבוד? נראה שהוא מנסה להגיד לך שהלימוד זה רציני כמו עבודה והוא צודק אין היום עבודה שהיא לא על מאוחר.
אני חושבת שאתם כן צריכים לדבר שוב על ללמוד קרוב ולא לותר לו על תשובות מתחמקות. אם צריך תשבו יחד עם רב או בטיפול זוגי.
ויקרה.. יש לך אפשרות להוציא רשיון? את ממש חייבת
היי יקרה, מכירה את חיי הבארכות מקרובחגהבגה
בהתחלה גם בעלי היה ככה.
יש להם קושי לעהור מרווק לנשוי, ולהורה.
הם ממשיכים לפעמים לחיות קצת כמו רווקים (חלקם), אבל הבעיה זה שתולים את זה בלימוד תורה.
זה נשמע, כפי שאמרו לך פה עניין של אופי יותר מעניין טכני.
למשל, אין דבר כזה חוזר עייף ולא עושה כלום.
שינוח, יאכל ויבחר מה חשעות, הוא שותף.
אין דבר כזה חהתנער מאחריות. ישיבה שמסתכלים על אברך כמה פעמעם יצא לעזור לאשתו, זה לא מקום תורה.

בקיצור כפי שכתבו לך, הבעיה זה הוא ולא הישיבה.
לא קראתי תגובות חוץ מהאחרונהפרצוף כרית
הכל נופל עליך, את עובדת קשה ומסורה לבית ולעבודה עבור לימוד תורה-כל הכבוד לך
נשמע לי מוגזם ההתנהגות שלו-וגם לא יפה שהוא מקשר את העצלות וחוסר שיתוף פעולה עם אשתו ללימוד תורה - ברור שזה תירוץ.... ברור שהוא יכול לצאת מהישיבה.... הוא לא כזה עסוק..
אם הוא לא מורה שיש לוח זמנים ומחכים לו וכו' ורק אברך-ברור שהוא יכול לצאת מדי פעם, מקסימום החברותא שלו ילמד לבד, מה קרה?
הוא מתרץ לך תירוצים

מה שכן, הבשורה הטובה, שזו תופעה נפוצה- גברים-בין אם אברכים ובין אם עובדים- הם תמיד מנסים להתחמק מלעזור, ובשונה מאיתנו הנשים יש להם תירוצים בשפע, אז את צריכה להבין את השפה להבדיל בין תירוץ לאמת
נראה לי בכללי גברים הם פחות אמיתיים מנשים, במקום להגיד את האמת שאין לו כח, הוא מתחיל להמציא לך המצאות שהוא לא יכול וצריכים אותו בישיבה-איזה שטויות!
לדעתי תדברי על זה עם ההורים שלך, אולי אפילו עם ההורים שלו שידברו איתו על זה ויתנו לו קצת על הראש....

ואני למדתי שכמה שאמרו לנו בתיכון לכבד את הבעל וכמה שזה עקרון ביהדות---צריך גם לעמוד על שלך שהוא לא ינצל אותך יותר מדי.... אחרת זה לא הרגשה טובה בזוגיות.... ומהעצלות שלו-את קורסת וממוטטת.....

מה שכן, תבדילי בין כמה דברים-
זה שהם לא הולכים לחוגים וחברים-גם אצלי ככה, לא ממש נורא

לחברים חשוב ללכת מדי פעם, אין חברים באזור?
אבל לא קריטי.. יש להם חברה בבקר במסגרות...
לגבי זה שהוא לא עוזר בערב-גם אני תמיד חלמתי שבערב יהיה שיתוף פעולה ובעלי ואני ננקה ביחד ונסיים הכל מהר---ואיזה... ואיפה... זה ממש ממש לא קורה! ושמעתי מכמה חברות שהבעל שלהן לא עוזר כמעט בכלום בבית.... כנראה זו תופעה עולמית של גברים... לא יודעת זה באמת לא מוצדק שהוא לא עוזר אבל מצד שני כנראה אין ברירה אלא להחליט שאו שאת לא מנקה כדי לנוח או שאת מנקה כי חשוב לך, ולעזוב אותו בשקט.... כי פשוט מתיש לבקש ממנו כל הזמן... לטובתך....
כנראה יש משימות שיותר קשות להם כמו נקיון ויש שיותר קל ונעים להם כמו לתקוע בורג בקיר או לבנות סוכה..

אבל התורים לרופאים שזה רחוק מהבית שלכם- לדעתי בזה הוא מגזים בזה שהוא לא רואה אותך ולא מקשיב לצרכי הבית, זה ממש נעשה פה עוול כלפיך- את צריכה לדבר עם הראש כולל ולשאול בתמימות אם עד כדי כך לא ניתן לצאת מהישיבה? וכך הוא יעיר לו... בעלך מעופף הוא לא מבין כמה תור לרופא זה דבר חשוב אם זה דחוף (יש לך אפשרות לקחת מונית?)

לפעמים גבר לא מקשיב לאשתו, כי הוא חושב שאישה היא רגשית וכל מה שיוצא לה מהפה זה מוגזם, אבל כשמישהו מבחוץ יגיד לו כמו ההורים או ראש כולל- בעזרת ה' הוא יתעורר ויבין את הטעות שלו
וזה בסדר, כולם טועים
בואי נגיד, יש דברים יותר גרועים מזה, לא נורא.. הוא עדין נחשב בנאדם טוב ובעל טוב
:
בכללי גברים לפעמים מתנהגים בחוסר אחריות ועצלות, קשה להם, פחות לוקחים אחריות, לדעתי אנחנו בטבע שלנו יותר אמהיות ואחראיות-סחבנו תינוקות בבטן... אנחנו יותר מבינות מה זה אחריות על אחרים שתלויים בך.... גבר בכללי הוא יותר לעצמו.... אז קשה להם לפעמים....
אני בטוחה שבעלך בעל טוב באופן כללי, אבל אולי עובר עליו איזה קושי או תסכול והוא כרגע מרוכז ר קבעצמו
וואי וואיבאורות
צר לי שזו דעתך על גברים...
שזה מה שחווית. הכללת פה המון.
אני ממש לא מרגישה את זה.
הגברים שסביבי אחראיים, שותפים, חרוצים. ממש לא תמיד מתחמקים. חבל להפוך את זה לתופעה מגדרית במקום לתופעה אישית.
זה לא ענין מגדרי או אישי אלא תרבותיאני10
יש משפחות וחברות שמקובל שהגבר הוא שותף ויש שלא ואז מה שהיא כתבה באמת מאד רלוונטי...
זה גםoo
תרבותי, גם מגדרי וגם אישי.

תרבותי- כמו שכתבת
מגדרי- כי אין כמעט נשים שמתחמקות משהייה וטיפול בילדים ובבית.
אישי- כי יש גברים שלמרות התרבות מסביבם לחמוק, הם לא חומקים.
משפחות זה ספציפיבאורות
חברות ותרבויות נכון, אבל בדור שלנו זה כבר דיי נדיר. זה היה חזק מאוד בדור של ההורים ומעלה.
אשריך ואני מקנאה בך, אני רואה בזה תופעה..פרצוף כרית
ניסחת את זה בצורה ממש לא מוצלחת בעינידיליה

נכו יש את הדרך הפאטריאכלית של האישה בבית האיש בחוץ שבהחלט עדיין רווחת אפילו בארה"ב הפוסט פמניסטית מבין 300 הורים בבית הספר בשעת סיום הלימודים יש שם 295 אימהות.

אבל לכתוב:

הם תמיד מנסים להתחמק מלעזור, ובשונה מאיתנו הנשים יש להם תירוצים בשפע,

או
נראה לי בכללי גברים הם פחות אמיתיים מנשים, במקום להגיד את האמת שאין לו כח, הוא מתחיל להמציא לך המצאות שהוא לא יכול וצריכים אותו בישיבה-איזה שטויות!
צריך גם לעמוד על שלך שהוא לא ינצל אותך יותר מדי.... אחרת זה לא הרגשה טובה בזוגיות.... ומהעצלות שלו-את קורסת וממוטטת.....

ועוד כמה ציטוטים קיצוניים זה סופר מוגזם בעיני

אז כנראה שבעלך עוזר לך.. אולי תתני טיפים איך לגרוםפרצוף כרית
לבעל לעזור?
וזה לא קיצוני בכלל, זה מה שאני חווה וגם שומעת מחברות ומשפחה....
זה המציאות הבריאהדבורית
ואם זה לא כך אז צריך לנסות לעשות תהליך זוגי
גם בעלי הוא לא שום דבר מכל מה שתארת
יש לי אחות שבאמת בעלה ככה
ולידה אני בחיים לא אספר מה בעלי עוזר לי אלא אביע הזדהות איתה כדי לא להכאיב לה
אולי זה יוצר מצג שווא שיש הרבה כאלה
כשלמעשה זו לא המציאות בעיניי
את צריכה את העזרה שלו?המקורית
או שאת מתרגמת עזרה ליחס ואכפתיות כחלק מהיחסים?
בעלך לא עוזר בכלל? בכלל בכלל? בכלום?
או שאת משווה למה שקורה בחוץ?

מה זה לעזור?ילד בכור
זה הבית שלו ושלי באותה מידה. לי ולבעלי יש תפקידים בבית בהתאם למה שכל אחד טוב בו, וכשאני בתחילת הריון או חולה אז הוא עושה את התפקיד שלי בדיוק כמו שאני עושה כשהוא חולה או לא נמצא. כשהבן שלי חולה וצריך להשאר איתו בבית אנחנו מתחלקים בהתאם לכוחות ובהתאם לאפשרות מבחינת עבודה או לימודים להשאר ועוד הרבה דוגמאות. מבחינתי זה כל כך בסיסי ומהותי שפשוט לא יכולה לראות את זה בצורה אחרת.
^^ מסכימה מאוד. בעלי לא "עוזר" לימיקי מאוס
כי זה לא אחריות שלי שהוא מואיל בטובו לעזור אלא של שנינו מתוקף היותנו אנשים בוגרים שחיים בבית משותף והבאנו ילדים לעולם.

ואצלנו חלוקת התפקידים היא מאוווד קלאסית - רוב ענייני הבית והילדים עלי, הוא דואג לכל הבירוקרטיות ואנשי מקצוע וכדו - אבל זה לא כי הוא גבר ואני אשה אלא כי זה מה שהתאים לנו בחלוקה בינינו לפי מה שכל אחד טוב בו ואוהב לעשות (כמובן יש קשר למגדר אבל זה לא הכרחי.יש תפקידים בבית ועם הילדים שבלעדית עליו כי אני לא אוהבת או לא מסתדר עם העבודה שלי)

ואיך גורמים לבעל "לעזור"? כמו כל עניין זוגי אחר. צריך לתאם ציפיות, להגיע להבנה משותפת שזה של שנינו ולהחליט איך מחלקים את זה. מציאות שבה הבעל מקבל הוראות מאשתו שאחראית על הכל היא לא בריאה ומעודדת מתחים

למשל יש דברים שחשובים רק לי ואת בעלי לא מעניין בכלל, אז אני לוקחת עליהם אחריות בלעדית ולא מצפה ממנו לכלום
ובנושאים שהחלטנו שהם שלו- אז הם שלו. ואני לא מחלקת לו הוראות מקסימום מתזכרת או מבקשת
יכול להיות אולי שאת נמצאת בסביבה חרדית ?קופצת
שם המנטליות הזו שכיחה יותר.
יואוווו ומנין מגיעה ההכלה הנל?אמא אבא ותינוק
אצל חרדים הבעלים האברכים עושים את רוב תפקידי האישה וזה ברור שזה שלהם, כולל לקבל ילדים בצהרים להכין להם אוכל להכניס כביסות ולנקות את התריסים.

פעם נפגשנו כמה זוגות וקלטנו את הגברים וקלטנו את הגברים שלנו משווים תינוק של מי מפותח יותר ואיך מתקתקים שבת יותר מהר
אז למה סתם להגיד
למה

)ולא נכנסת לדיון של למה האישה מפרנסת וכו וכו תודה)
זו אכן הכללה.קופצת
כי מן הסתם אי אפשר לכתוב על כל קבוצה של 50 איש בנפרד.
לא מבינה מה מקפיץ פה ככ. *כהכללה* במגזר החרדי, ולא מדברת על אברכים ספציפית, אלא כמגזר- הגברים פחות עוזרים בבית, השיטה המסורתית השמרנית יותר רווחת.

והיי, גם בעלי חרדי אמיתי. והכל טוב.
אפשר להסתכל על כל מגזר בעיניים מפוכחות. לכל דבר מעלות וחסרונות.
לדעתי בדיוק להיפךדיליה

דווקא במגזר החרדי רוב הגברים הם אלו שאוספים את הילדים מהמוסדות ונמצאים איתם עד שהאישה חוזרת...

בערב הם חוזרים ב7 להשכבה.

ובחופש זה על האבות שבבין הזמנים.

את מתכוונת לאברכים. אני דיברתי על כל הגברים.קופצת
ברור שאברך הוא זה שיוציא מהגנים וכ'ו - הרי זה בדיוק מהות "ההסכם".
שהאישה מפרנסת והוא לומד ומסתמא מעורב יותר בבית.
גברים חרדים שעובדיםדיליה

הם בדרך כלל מתאימים את עצמם לחברה נראה לי.

חברה שמקובל בה שהגבר מעורב מאוד בגידול הילדים.

אבל לא יודעת

סתם תחושה שלי

סתם כבן אדם אני שונאת להכליל

בעבודה שלי יש לנו הכול

חרדים חילונים דתיים חרדלים כאלה שהבעל דתי והאישה חילונית 

שמאלנים ימניים

ערבים 

בטח שחכתי עוד אי מי...

מאז שאני שם אני נמנעת מלומר כל ה---- הם-----

בגלל שאני עובדת במקום מאוד מענייים

ןומאתגר אז גם לא מגיעים אלינו הסטראוטיפים של החברה אז בכלל.

לא כיף להכליל. אבל מה לעשותקופצת
וזה הדרך שלנו לפעמים לדבר..
כי מה אגיד? כל הגברים החרדים חוץ מ.. וחוץ מ.. וחוץ מ...

וזה לא חדש שככל שהחברה שמרנית וסגורה יותר - כך ישתמרו אצלה דפוסים שמרניים ומסורתיים יותר, בטח ובטח בדברים מהותיים כמו משפחה ומגדר.

ושוב, בעלי חרדי גאה. ואני גאה בו.
ותאמיני לי שאין שוברת סטריאוטיפים כמוני .

דווקא לא הרגשתי את זההמקורית
אני גרה בעיר שיש בה קהילה גדולה של חרדים
ומכירה המון חרדים מפה. וגברים עוזרים בהחלט. זה לא עניין של קהילה כמו עניין של אופי בעיניי. ודינמיקה זוגית.
דווקא נראה לי יותר קשור לעדהמיקי מאוסאחרונה
אבל שוב כמובן זו הכללה שככל שהזמן עובר היא פחות ופחות רלוונטית...
לפחות בדור קודם במנטליות הספרדית גברים היו הרבה פחות מעורבים בעבודות הבית
אבל בסוף- זה הכי תלוי באופי ובבית הספציפי שבו אדם גדל ובחינוך גם לעזרה בבית ספציפית וגם להתחשבות ואחריות בכללי
אצליoo
בתחילת הנישואים עם 2 תינוקות קטנים, בעלי שהגיע מבית שהאבא לא עשה כלום, גם לא עשה, ואם עשה משהו זה היה כ׳עזרה׳- עשה לי טובה שעשה קצת.

יום אחד נמאס לי שהכל עלי, אז שיניתי גישה ובמקום לעשות מה שצריך, עשיתי רק מה שבכוחותי. מסתבר שיש לי מעט כוחות ועשיתי ממש קצת, מינימלי.

התמדתי ככה הרבה זמן, הסברתי לבעלי שאלו הכוחות שלי והוא יכול לסייע אם הוא יכול, והתעלמתי מכל ההערות על העצלנות שלי ושכל הנשים עושות הכל ורק אני לא עושה.

אז הוא התחיל לעשות פה ושם, עד שזה נכנס לשיגרה ששנינו מטפלים בבית ובילדים.

מה שאני מקפידה עד היום, זה לא להעיר לו על הצורה שהוא עושה, לדוגמא אם שוטף כלים ונשאר קצת מלוכלך אני שוטפת אחריו ולא מעירה.
בעלי עוזר ב"הדיליה

אבל בכלל לא הרבה ולא במיוחד.

בעלי ממש איש של חוץ והיה קשה מאוד לעזור לו להיות חלק מהבית.

אבל בואי, עצלן?? לא . עושה כל מה שהוא יכול בתחומים אחרים...

הוא טיפוס קצת מגזימן ולא כזה אמיתי אבל פחות מאימא שלו השקרנית הדגולה.

ומי שאולי נצלן במערכת היחסים ביננו זו אני לצערי. 

הוא אחראי על כל הרומנטיקה הריגושים והכיף.

ושיעיז לא לעשות משהו מיוחד בליל טבילה למשל.

או לעשות לי יומולדת שווה.

סתם אני אומרת כי הוא באמת לא כזה מחובר לעבודה של הבית ולבית אז מה?

הוא גבר גבר.

מסכימה .אחת פשוטה
יש שוני מהותי בין גברים לנשים..זה נכון.. כמה שהתרבות הפוסט מודרנית מנסה לשדר שיוון וכאילו גבר ואישה זה בדיוק אותו דבר, זה לא. נקודה.

לאמר משפטים כאלו על גברים מראה הרבה מאוד זילזול בבריאה המופלאה שקוראים לה -גבר.

גברים לא פחות אמיתיים מנשים ולא ממצאים תירוצים למה לא להיות בבית, אלא שהטבע שלהם יותר טבע של חוץ ואישה יש לה טבע יותר -פנים, אז מטבע הדברים יכול להיות שלגברים יהיה נח יותר להיות מחוץ לבית לפעמים וכמו כל דבר שלא אוהבים אז לםעמים קצת מתחמקים או מתרצים תירוצים וכו'..

את יכולה לאמר בנוסח הזה גם - נשים כל הזמן אוהבות להתלונן ומתבכיינות על כל דבר, או נשים מכל שטות בוכות, או נשים הן שטלתניות.. וכו'..

אם גבר היה כותב את המשפטים האלו על נשים אז הוא כנראה לא הבין מה שה אישה ומה הכח של האישה.
לדעתי זה לא זלזול אלא אולי מציאות כואבתהמקורית
של חוויה לא נעימה.
של ציפיות שלא תואמות מציאות.
מסכימה עם הסייפא ומוסיפה שאחת הפרשנויות לעבודת פרך במצרים הייתה לתת לגברים עבודות של נשים ולהיפך.
תודה על התיקוןאחת פשוטה
מקבלת.
סליחה אם נפגעת פרצופית יקרה, זו לא היתה הכוונה, הכוונה היתה רק להסביר שהמציאות יכולה להתפרש גם בצורה אחרת.
גברים הם ממש לא תמיד מנסים להתחמק מלעזור.רק טוב=)
חבל להכליל סתם..
זה מה שאני שמעתי מכולם..סליחה אז כנראה שזה לא כולםפרצוף כרית
וואי איזה הכללותתתאביול
תשמעי, יש המון גברים בעולם. וכל אחד שונה מחברו. יש כאלה ויש כאלה... בעלי לדוגמא ממש לא עונה על הכללות האלה
תגידי יש מצב שהוא סובל מהפרעות קשב וריכוז?לא כרגע
וואו לא פשוטביבוש
גם בעלי אברך, אני יודעת מה זה להקדיש את החיים ללימוד תורה. אבל המצב ממש לא כזה.
דבר ראשון בעלי לא עושה כלום על חשבוני. זה אומר שכשיש ילד חולה הוא נשאר איתו, ואם זה יותר מיומיים אז עושים חלוקה. הוא מגיע ב7 ונכנס איתי למרתון של מקלחות, השכבה, סידור הבית וכל מה שצריך. לקחת ילדים לרופא, בירוקרטיה, סידורים, הכל עליו.
מה שאני מקדישה בשביל זה זה באמת הזמן של נצהריים שאני איתם, מה שאצל בן זוג עובד יכול להיות שכן נמצא בשעות האלה. אבל חיפש כולל שיאפשר לו להיות גמיש בצהריים אם אני מדיי עייפה וכו', ל רות שאני משתדלת שזה לא יקרה, אבל תמיד תמיד יש את האופציה שהוא יישאר.
צר לי אבל נשמע לי מצב לא הכי תקין. הוא לא יכול לעשות מה בא לו ואת תיקרעי עם כל העול של הבית. לימוד תורה ךא מצדיק את זה לדעתי. וגם המקובעות של הישיבה לא נשמעת לי. הוא כבר לו רווק יש לו אחריות, משפחה, ילדים. ולקחת ילד לרופא/חבר ע"ח הכולל זה לגיטימי לגמרי. הרבה אברכים עושים את זה ומפסידים קצת מהכולל, אין מה לעשות.
לא יודעת מה להגיד לך, צריך להבהיר לו ךדעתי מה חשוב ומה פחות אבל לגמרי שאת לא מפונקת, אתם מגדלים בית יחד ולא אמורה להרגיש הקרבה כזו גדולה על לימוד תורה
בעלך נשמע בנאדם זהב, תעריכי, נדירפרצוף כרית
נכון, הלוואי שהייתי מצליחה להעריך כמו שצריךביבוש
אני חושבת שאתם צריכים ייעוץ חיצוניהמקורית
אם בעלך לא מצליח לראות את הקושי המאוד ברור שלך זה לא תקין.
מינימום שבמינימום זה הבעת אמפתיה ואכפתיות.
הפיכת הקערה על פיה ולתת הרגשה שאת האשמה או המפונקת או מתלוננת יותר מדי זו מניפולציה שמורידה ממנו את האחריות. לא תמיד זה בכוונה, זו הרבה פעמים מגננה מתוך חוסר יכולת להתמודד.
נראה שאתם גם בריחוק רגשי, הוא לא מתקשר לא מתעניין, לא בא לקראתך.. מתחמק.
עשר שנים כאלה זה המון.וזה גם הפך להרגל.
תעשו שינוי יקרה. לכו לטיפול.
ואני חושבת שכמו שאמרו לך, אם יש רכב - תוציאי רשיון קודם כל. זה עולם אחר עם ובלי

נכון מאוד, מסכימהפרצוף כרית
אני חושבת גם שטיפול זוגי ממש חייב פהשבע בום
בגלל שזה לא 3שור לאברכות
זה קשור ל-פוס זוגי לא בריא

מן מחשחק תפקידים שנכנסתם אליו
את מחאת תסכול מרירות כעס כלפיו.עם הרבה סיבות מוצדקות אבל כששה המצב הוא גם לא יכל להשתנות כי הוא רק הודף את ההאשמות ולא קשוב להקשיב רגשית
צריך ללמוד פה איך לא רק לללבות את הכעס והאשמה אלא לנקות אותם- ולאפשר מקום לתיקון-
יש לו מה לתקן אבל ככה זה לא ממש יצליח לקרות

הוא התרגל לדפוס התנהלות שלא רואה וקשוב לצרכים שלך אולי יש לוסר הבנה של התנהלות זוגית בסיסית- שבה מקיבים אחד לצרכים של השני, מורנים להתמסר עבור זה והעיקר לשדר תחושה טובה ואכפתיות יותר חושוב מהמעשים אפילו
ונשמע שהוא צריך הדרכה..
וצריך ברור למה הוא לא שם..

ממש מממש מקווה שתלכן יחד לטיפול
ואם לא יחד- תלכי גם את לבד גם זה ממש מועיל ומקדם
כל כך יכל לנות הכל

באמת שזה לא האברכות
זה מהות של זוגיות- שבזוגיות עובדים יחד, קשובים לצרכים של השני -וזה הדדי..אי אפשר להתעלם מצורך של מישהו

אני לא אברכית ולא מבינה כלום באברכותדיאט ספרייט
לא בטוח שכדאי להקשיב לי
אבל דבר אחד אני חושבת, היום היום היום
כדאי למחול
כדאי להיכנס בשמחה ואווירת סלחנות לחג
לדעתי, לפעמים לבנאדם יש פגם, מום, חסרון. הוא צריך לקחת עליו אחריות זה ודאי, אבל הפגם הוא שמוביל אותו להתנהג כפי שהוא מתנהג ולא תמיד יש לו רצון לפגיעה אישית בנו.
אני מצטטת מהרב ארוש ואין לי הבנה בנסתר ובעיקר לעצמי אני כותבת; כשאני סולחת וכשאינני מקפידה, אני נותנת לעצמי מתנה: שפע בבית, פרנסה טובה, ברכה. אם אני כועסת, אני סובלת פעמיים, גם מעצם הפגיעה וגם מהשפע השמיימי שמתרחק ממני.
אפשר ויש מקום לשנות ולהשתנות. כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי, אבל כדאי גם לזכור שאפשר להתפלל על זה, אפשר למחול.
אהבתי מאוד את מה שכתבת!!אם_שמחה_הללויה
תודה על התזכורת!
תפנו לרב שמבין בזוגיות או יועץ נישואים.מהמרחקים
היה לכם הסכם כלשהו בתחילת הנישאים וזה התאים לשני הצדדים.
גדלתם, המשפחה התרחבה, הצרכים השתנו ונראה שהסידור הזה כבר לא מתאים.
והוא מבחינתו ממשיך באותו הסכם כשהתנאים כבר שונים בתכלית ולא רואה את זה.
אולי בהתחלה זה התאים לך להקריב ולהתכוונן לבעל אברך אבל עכשיו זה לא המצב.
התורה היא תורת חיים ואישה צריכה להרגיש שהיא המלכה. יש פה חוסר תקשורת בסיסי ועמוק ולכן לדעת לתקשר נכון את הסיטואציה והקשיים זה הדבר הראשון.
נכון שאת רוצה שינוי כאן ועכשיו ואני לגמרי מבינה אותך!! אבל לפני כן הוא באמת צריך להבין מה הקושי ולא שאת כופה עליו אלא שזאת החלטה משפחתית משותפת בהבנה של הסיטואציה שהשתנתה ב10 שנות נישואים.

אחכ אפשר לדון על כל הפרטים (עזרה בבית, שותפות, מעבר ישיבה וכו. )
אבל קודם תיישרו קו מבחינת תקשורת.
כי כרגע כל אחד פשוט משדר בערוץ אחר ונראה שאין קשר בין הערוצים ולכן גם אין שום הבנה.
בהצלחה❤️
זה לא בטוח קשור לאברכות בעינידיליה

אני גם אשת אברך.

ובעלי גם שעות מחוץ לבית ולא עוזר.

בטוחה שאם הוא לא היה אברך הוא היה מחזיק במשרה תובענית מאוד ולא היה הבדל.

למדתי להפריד ופשוט לא לחששוב על התמסרות שלי לתורה. חושבת על זה כאילו הוא מרוויח נניח 100$ לשעה במקום עבודה הזה ואומרת לעצמי הייתי מוציאה אותו במצב כזה? כן או לא וכך מחליטה .

זה עוזר להוציא מתוך הקטע הזה את העניין הרוחני והדת שמקשה עלינו לראות דברים.

לי זה ממש עוזר לשחרר.

הצלחות וחתימה טובה!

גם אם בעלי היה מרוויחבינתייםם
את הסכום הזה.. זה לא היה שווה לי אם אני פשוט לא עומדת בזה.. ואם היה באמת מרוויח סכןם כזה, היינו ככל הנראה גרים ליד הישיבה.
זה משהו יותר באופי וזה פשוט נתפס על הישיבה.. כי אם באמת אכפת לך ואתה יודע שקשה לי הייתה מתקשר באמצע היום לשאול איך אני מסתדרת או להציע לבוא מוקדם אם אתה מרגיש שאני על הסף אבל זה לא היה.. ואת מרגישה שהבנאדם בעולם משלו בזמן שאת קורסת בנטל..
וד"א הייתה תקופה שהוא עבד (בין הזמנים) והכניס משכורת יפה אבל אז הוא היה חוזר מוקדם נח איזה שעה שעתיים ועדין לא עזר.. הבנתי מאוד.. אבל עדין ביקשתי שיעשה דברים מאוד קטנים אך משמעותיים עבורי כי העבודה גם לא הייתה פיזית ולכן לא וויתרתי.. מראש לא הייתי נותנת לו לעבוד עד מאוחר..
מסכימה איתך.המקורית
כשבעל מרוויח הרבה לפחות יש איך להיעזר בכסף הזה כמו מגורים קרובים לישיבה, ועדיין זה לא מחליף יחס. זה דבר ששום סכום כסף לא שווה. זה שותפות.
לא מסכימה.דיליה

כי בעל שלומד זה רווח.

מצחיק לא לראות את זה.

זה רוח לכל כיוון.

בית שאבא אברך הוא פשוט יותר וזול יותר

זה עולם אחר לגמרי.

וזה רווח לעולם הבא שלא יסולה בפז.

ואם לא יודעים להעריך את זה באופן חומרי אז ממש חבל!!

היא חווה תסכול מהיחס שלוזיקוקים
דווקא כשאדם לומד תורה נדרשת ממנו רגישות גבוהה יותר
וכן, אדם שעובד ומרוויח הרבה כסף אז אפשרי לקנות עזרה וזה מקל מאוד
אבל היא כותבת שמבחינתה זה לא היה משנה כי היא רוצה אותו נוכח בבית ולאו דווקא פיזית אלא גם ובעיקר רגשית.
אם אדם לא מתעניין במשך 10 שנים איך אשתו מסתדרת עם הילדים זה חמור מאוד ובתור לומד תורה נדרשת ממנו רגישות גבוהה יותר אז זה חמור יותר!
אסור שתורה תהפוך לסם מוות של הבית אלא משהו שמחייה את הבית
זה לא קשור לשכר בעולם הבא
זה ברור שהיא תקבל

אבל מה יהא על הבית?
בעיני, זה מסוכן לעולם הרוחני של הילדים כשהם חווים תסכול כי אבא לא נוכח בגלל התורה שלו
ויש מחירים גבוהים מאוד שהם משלמים (חברה, חוגים, רופאים, אמא יותר מתוסכלת) זה לא אותו תסכול מול אבא עובד כי האחרון לא פוגע בעולם הרוחני של הילד

ונכון שיש מקרים של תלמידי חכמים שהבית שילם את המחיר הזה אבל כל לומד תורה שמגיע למצב הזה צריך לעשות חשבון נפש אמיתי עם עצמו האם הוא בדרגה רוחנית כזו ששווה שהבית ישלם את המחיר הזה

לימוד תורה זה חשוב אבל לא לכולם זה נכון להיות אברכים למעלה מ10 שנים
יש ציווי לקבוע עיתים המוכשרים שישארו ללמוד הרבה שנים (ולרוב גם כשאנשים מסוג זה לא בבית הרבה פעמים שומעים עליהם סיפורים איך במעט זמן שהם היו בבית הם היו בנוכחות מלאה)
בזכות ההתעקשות שלה היא תעזור לו גם לדייק את עצמו, זו המתנה שלה בתור עזר כנגדו
רוצה לומר מנסיונידיליה

גם לך @המקורית

בעל לפעמים לא רגיש לבית מכול מיני סיבות.

ויש אפשרות לטפל בזה.

ממש מניסיון.

יש לי בעל מקסים ויקר ש10 שנים ויותר ועד היום לא מעניין אותו הבית.

זה פשוט לא מעסיק אותו.

זה לא אחד מתחומי העניין שלו.

אז מה?

א. הוא למד שצריך לעזור אחרי שהסברתי לו את זה. תמשיך לא להתעניין אבל בוא נראה מה אתה יכול לעזור כי נדרש.

ב. לוקחת עזרה מאחרים. יש לי נערה שבאה לקיפול כביסה (בעלי עושה רק את המכונות) והיא גם עוזרת בארגון הארונות והבית אחרי שהילדים הולכים לישון. 

כל אישה צריכה שיעזרו לה הן כדי לא להרגיש לבד, זה "עסק משותף של שני הצדדים" והן מבחינה פיזית.

היום בעלי למד שחשוב לי שהוא התעניין בבית אז הוא שואל מה נשמע כדי לכבד אותי ואני למדתי לשחרר זה א מעניין אותו. חבל ל י על כך מרגישה שהייתי רוצה שזה יהיה חשוב לי יותר.

אבל נהנית מכול שאר הדברים שאני מקבלת בזוגיות.

וזה מה שאני מנסה לומר לך @בינתייםם זה לראות את הדברים להתבונן בהם ולהבין את הדברים העומדים מאחרויהם על מנת שתוכלי לעזור לעצמך להרגיש יותר טוב.

וזה נשמע שחלק עשית מזה לפני יום כיפור וחלק תהיה עבודת החיים שלך כנראה!

בהצלחה לך!

מסכימה מאודהמקורית
ואני הראשונה שחושבת כמוך.
כדאי לטפל ורצוי לטפל ואפילו חייב.
לא אומרת שבעל חייב לעזור לאשתו בהכל, ממש לא, אבל צריך שתהיה לאישה תחושה של שותפות שתרומם אותה.
זה הביחד שלהם בבית. אם גם הקשר הרגשי ביניהם לא טוב, וגם הוא עסוק בענייניו ובינתיים הכל עליה זה לא תקין.
את מדברת מנקודת מבט של בדיעבד. את כבר אחרי. ומצאתם את הדרך שלכם ב"ה.
היא בהתחלה. והיא צריכה לגיטימציה לקושי והבנה לקושי, כי רק ככה מגיעים למצב שרוצים ומבינים שצריך לחפש פתרון.
בעל שלומדהמקורית
זה לא אומר בעל שלא אכפת לו.
סתם כדי שתביני - בעלי לא אברך ולא מעורב בענייני הבית אז אני לא משוחדת.
אבל מה שקורה פה זה שהוא מנותק. יש לא לעזור מתוך עיסוקים כאלה ואחרים, גם אברכות, כשזה מוסכם על 2 הצדדים, ויש להשאיר את האישה עם התסכולים שלה ולצעוק - אני אברך! תסתדרי! את לא מעריכה את זה מספיק.
טעות בעיניי. אם האישה מצטערת אז בעלה צריך לשאול את עצמו למה. כי זו לא המטרה של אברכות, נעלית ככל שתהיה.
אני רואה הרבה אברכים שמעורבים ועוזרים לאישה. למה שהוא לא יעזור? לא מתאים לישיבה אפשר לעבור. אבל מי שרוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה זה לא בסדר.
כי מישו בהכרח יוצא נפסד. ופה זו האישה שקורסת. והוא לא שועה לעזרתה. אלו חיי אברכות?
זה לא רווח אם חיי הזוגיות לא תקיניםהמקורית
זה לא רווח אם הלימוד לא מביא לידי מעשה.
זה לא רווח אם האישה בצער
מצטערת, זה פשוט לא
אצלנו בעלי עצמאיאחת פשוטה
וכל יום עבודה שמפסיד זה לא מעט כסף, ועדיין קבענו שהוא לא יוצא לעבודה יותר משלוש פעמים בשבוע בשביל השפיות הנפשית שלי.

אני חושבת שגם אם בעלה היה עובד ולא לומד היה לה קשה באותה מידה..
נכוןדיליה

זה מה שהתכוונתי להגיד.

להסתכל על זה כמו על עבודה ולא כמו על תורה.

אז את יכולה להגיד לעצמך, עדיין שווה לי שיל פחות לעבודה, לא להתלנן,

לראות מה קשה לבעל, אני למשל ראיתי שלבעלי קשה עם הרעש של ילדים (ועוד כמה דברים לא משנה) והוא למד שאני באמת לא יכולה לעשות הכול וגם לפרנס אז הוא לקחת על עצמו את הכביסות והכלים. 

עכשיו זה לא העניין של מה הוא לוקח אלא ההבנה של מה המשמעות של חוסר הנוכחות שלו בבית ומה עומד מאחוריה.

נשמע באמת שהוא לא מחובר לקושי שלך @בינתייםם, יכול להיות שאת לא מספיק יודעת איך להעביר את הקושי שלך, יכול להיות שהוא לא גבר מאוד רגיש יש כאן כל מיני דברים שחשוב להבין אותם כדי להתמודד מול זה. מה שרציתי להדגיש שזה לא קשור להיותו אברך ככל הנראה ולא קשור לקרבה כן או לא לבית.

מסכימה עם הסייפאהמקורית
עכשיו הבנתי אותך יותר טוב
לא קראתי את התגובות. גם אנחנו אוטוטו 10 שנים נשואימותק 27
ובעלי אברך. אבל בישיבה שתמיד הייתה קרובה אלינו. לפני שנה עברנו ממש לגור ממול..
ככה שיש הפסקת צהריים והוא מגיע הביתה. אין ברירה, צריך את העזרה, עוד יד.. אני חוזרת מהעבודה ואוספת חלק מהמסגרות.. הוא כבר בבית בצהריים ומקבל את הגדולה שחוזרת בהסעה.. לפעמים היא מגיעה אחריי..
אבל זו עזרה!
ואני חושבת שכן צריך אותה. אני גם לא מבינה את עניין הרדיפה אחרי האברכים... יש להם משפחות וכמו שכתבת סידורים- תורים, חוגים וכו.. לא חסר ברוך ה'
אני ממש מבינה אותך!!!
אנחנו גם גרים רחוק מההורים. אין עזרה. הכל בעצמנו.
לכן כשיש לי אסיפת הורים בביהס (אני מורה) ואין לי בייביסיטר שאני סומכת עליה, אז מתקשרת לבעלי שיבוא חצי שעה קודם. ואחכ הוא חוזר ומשלים זאת. אבל אין לי ברירה..
קניות כמובן רק אני. אלא אם כן בין הזמנים אז נוסעים יחד. במקרה שלנו, לי יש רישיון. לו אין. אז אני זו שנוסעת לעבודה ובבוקר לפני הישיבה הוא עוזר לי לפזר את שלושת הקטנים במסגרות, הגדולה יורדת לבד מהבית ועולה להסעה..

ואגב, גם אצלי הוא חומד לרבנות..

אני חושבת שצריך לגור ליד הישיבה, למה ללכת רחוק אם יש קרוב?!
קודם כלבינתייםם
אני שמחה לדעת שאני לא איזה עוף זר.. כי עד עכשיו הייתי בטוחה שרק אני חווה את הקושי הזה.
הוא לימד שם עוד מלפני החתונה.. אבל ב"ה לפני יום כיפור ניהלתי איתו שיחה והעלתי את הקשיים שלי.. שזו ערמה אחת שלמה של כמה שנים ושאני לא מוכנה לסחוב את הקושי הזה לבד. ושאני ממש מתעקשת שהוא יעבור לישיבה ליד הבית.. גם מאוד חשוב לי שהילדים שלי יוכלו ללכת איתו לפעמים בשבתות לספוג מהאווירה.. לא השארתי לו כ"כ ברירות. פשוט קבעתי עובדה שאני לא מוכנה. הוא ניסה למצוא דרכים איך כן להישאר שם ושנעשה חלוקה בינינו לגבי תפקידים בבית אבל אמרתי לו שזה רעיון טוב אבל לא מספיק. אני חייבת אותו בגזרה של הבית ולא במרחק של שעה+ פקקים. ונראה בע"ה.. מקווה שיצא מזה טוב לכולנו.
תודה רבה על השיתוף
בעזרת ה' שייצא בטוב.מותק 27
העלית דברים חשובים ובהחלט לא יכולה לספוג הכל לבד.
וטוב שהוא מבין זאת.
בעזרת ה' יגיע השינוי.
אני חושבת שההתעקשות מיותרת ורק מזיקהשבע בום
זה לא זוגי להכתיב לו מה לעשות ואיפה ללמוד

רוב הגברים לא בבית בשעות היום וחוזרים בערב או לקראת ערב..
והגיוני שהוא ילמד איפה. שאוהב
אבל

ברור שצריך פה עבודה שלו על שותפות ועזרה ותמיכה בבית

ושלך גם לנקות מהמלחמתיות כלפיו..והלהציב לו תנאים
לומר לו מה את זקוקה שיתן לך להרגיש שהוא שותף
וגם לא להעמיס ציפיות

נגיד עניין התורים והנסיעות עם הילדים
א.הבעיה היא גם שלך- תעשי רישיון זה לא אשמתו שאין לך.
ב. אין פתרונות אחרים? בייביסיטר שתשמור על הילדים ומדי פעם את תסעי עם הילד ולפעמים הוא
ולמה זה כל כך נפוץ ? לא כל יום ילד חולה

וגם אולי שווה לשקול לגור במקום נגיש יותר
לא קראתי את הכלאביול
הקושי הזה מובן מאוד, ועם זאת, אין קשר לאברכות.
בעל עובד זה בדיוק אותו דבר. אלא אם כן הוא עובד במקום שמסיימים בו יותר מוקדם.
לא קראתי הכל אבל נשמעאני זה א
שחלק מהקושי לא קשור בהכרח לענין האברכות.
בעלי עובד וגם אצלנו תורים לילדים זה עלי וכן הוא לא יכול לצאת כל פעם מהעבודה בשביל לעזור בזה מה שכן אני ניידת שזה בעיני פלוס רציני( אגב בזכות הדחיפה שלו הוצאתי רשיון מיד אחרי החתונה)
הוא כן עוזר כשמגיע הביתה אבל לא תמיד כי יש לו עוד משימות לעשות. קניות למשל זה עליו..
בכל מקרה אם את רוצה שיהיה בבית בצהרים סבבה זו זכותך רק שבעיני רוב הגברים לא נמצאים בזמן הזה בבית ולגבי עזרה בשעות אחרות כדאי לדבר על זה ולהגיע לחלוקב של מטלות
יכול לספר לך ששנה שעברהשוקולד פרה.

בעלי היה עצמאי, והיה קרוב לבית. אני עבדתי בשלוש עבודות והייתי בהריון.

וזה שיגע את המערכת, ממש.

כי כל הזמן ציפיתי שהוא יעזור. אתה כאן, נכון? אז בוא תקלח את הילדה, בוא תשטוף כלים, בוא תרדים אותה, בוא....

עוב

והייתי המפקדת שנותנת פקודות. כי אני לחוצה (עובדת ב-3 עבודות נכון?) והוא הרי חייב לעזור. כי עיתותיו בידיו, וכי הוא קרוב לבית ואין סיבה שלא יעזור.

ויכולה להגיד שסבלנו משנה של מתח ועצבים גבוהים מאוד.

הציפייה שלי היתה הגיונית מאוד, ומתבקשת מאוד,

אבל הוא חווה את הפקודות והציפיות שלי כמסרסות, כלא נותנות לו מקום.

אז הוא לא עשה כמו שרציתי, ואני הרגשתי שהמרמור מרקיע שחקים.

והנה, השנה הוא עובד במרחק של שעה וחצי- שעתיים נסיעה. יוצא מוקדם-מוקדם בבוקר וחוזר מאוחר.

כל הבית עליי, אבל אני כרגע לא עובדת (חוץ מעסק עצמאי לא גדול, שלא מצריך ממני הרבה מאמץ).

וראה איזה פלא-

אין לי טיפת עצבנות על זה שאני לבד עם הילדודס,

הפוך-

אני משתדלת מאוד שתהיה ארוחת ערב מושקעת כשהוא חוזר,

וכשהוא בא אני קודם כל דואגת לו ומתעניינת בשלומו,

ואין לי שום דרישה מממנו. כלום!!

אני,

ששנה שעברה כ"כ כעסתי שלא שטף כלים, או שלא קיפל את השמיכה וכו'.

רוצה לומר,

הידיעה שהוא המפרנס הראשי,

מאזנת מאוד את מערך התפקידים בבית.

אתה על הפרנסה (נותן מעט בבית בסופש"ים, כמה שיכול)

ואני על הבית (נותנת בפרנסה כמה שאני יכולה).

העבודה שלו (ודווקא במרחק גדול מהבית, שברור לי שהוא לא אופציה עזרה, והפוך- אני דווקא מעריכה את ההשקעה שלו בנסיעות ארוכות ומתישות כ"כ)-
הוסיפה כ"כ הרבה ליציבות בבית.

עדיין אני מוצאת על מה להתמרמר (נו, איך לא?)

אבל בהרגשה- זה עולם אחר.

והשאלה שלי היא- יכול להיות שכשבעלך יעבור לישיבה הקרובה אז זה יגרום לתסיסה אפילו גדולה יותר.

כי עכשיו הציפייה שלך ממנו עולה.

ואיתה- עולה הרצון שלו להיות עצמאי ולא להתיישר לפי הציפיות שלך.

וחוץ מזה- גם העצבנות שלו על כך שאת "הוצאת" אותו מהישיבה שהוא כ"כ אהב... הוא יכול לעשות לך דווקא, ולא לעזור לך, כי את הכרחת אותו לוותר על הישיבה שהיה לו טוב בה.

למה שהוא לא ילך לעבוד, בעצם?

הרי הוא מרים לך להנחתה. שואל אותך בגלוי אם את רוצה שיצא לעבוד.

ולמה לא, בעצם?

למה שלא יצא לעבוד ואז תראי אם מתאים לך המרקם הזה של בעל עובד ואישה שיותר בבית?

יכולה להגיד שאני יותר ויותר מזדהה עם המודל המסורתי הזה,

גם בגלל שחוויתי את המודל ה"חדש" ונכוויתי,

וגם בגלל שבעלי פורח בעבודה,

וזה שהוא המפרנס הראשי נותן לו עוצמות ויותר דרייב להוכיח את עצמו בעוד מישורים.

כלומר, במשפט שהוא אמר לךשוקולד פרה.

"אם הייתי עובד מהבוקר ועד הערב, לא היית פוצה פה"-

יש הרבה מאוד מן האמת. כי אז את יכולה לשחרר את נטפל העבודה והפרנסה ולקחת רק את עול הבית. או לקחת פרנסה בקטנה, כי הוא המפרנס הראשי.

ויש מצב טוב שבאמת לא תפצי פה,

אבל מתוך הערכה אליו, שהוא עובד קשה למחייתכם.

רציתי רק להגיד לך שהשיתוף שלך נגע בי ממשמנסה שוב*
תודה ששיתפת ככה... ממש מרגש לראות איך השינוי הזה עשה לכם טוב. ב'ה!
שתמיד נצליח בעז'ה להיות מדויקים...!
מנסה.. היתה לנו תקופה כזאתבאר מרים
שבעלי למד בכולל שהיה מרחק של בערך שעה נסיעה והוא עוד היה מגיע לשם בטרמפים כי לא היה לנו רכב באותה תקופה והייתי אז עם שיירה של קטנטנים ..

מה שהיה אצלנו:
בעלי היה קם לוותיקין ואחרי זה מוציא את הילדים למסגרות יחסית מוקדם ככה שבשמונה הם כבר היו במסגרות.
ככה שבשמונה הוא כבר היה יוצא לדרך אחרי פיזור הילדים ומגיע לכולל בסביבות 9:00.

מה שעזר לנו מאוד זה שהוא ביטל את הפסקת הצהריים שלו!
היתה אצלם הפסקה בין 13:00-15:00.
בתיאום עם ראש הכולל ועם החברותא שלו הוא קיצר את ההפסקה לחצי שעה בלבד. ואז היה יכול לצאת בערבים שעה וחצי מוקדם יותר! ב 17:00 במקום ב 18:30 וזה היה ממש משמעותי!
בנוסף לזה, היו תקופות שהוא יצא יומיים ב 16:00 ונשאר יום אחד עד 19:00 לקזז את זה וככה הוא היה מגיע הביתה פעמיים ב 17:00 כדי שיהיה לו זמן להיות עם הילדים כשהם עוד ערים וללמוד איתם וכמובן לעזור בהשכבות.

באמת מה שזכור לי כסיוט היה הנושא של תורים רפואיים ודברים כאלה שאני הייתי עושה הכל באוטובוסים וטרמפים (עם בטן ועגלה.. אפילו עגלת תאומים..) והסיוט של להוציא ילדים ממסגרות בצהריים לבדי עם עגלה ובטן ובלי רכב..

אצלנו הכלל היה שאני לא מבקשת מבעלי לצאת מהכולל אלא אם כן זה חירום.. את כל התורים לקחתמ על עצמו והיו תקופות. שזאת היתה כמעט משרה מלאה...

לגבי טלפונים:
ממש ישבנו והגדרנו כלל שבעלי מתקשר כל יום בצהריים. מכיוון שסדר היום שלו היה מסודר וקבוע באופן קבוע הוא היה נוטל ידיים חלסנדוויץ של הצהריים ומתקשר תוך כדי האוכל. זה אכן נתן תחושה של התעניינות שהיתה משמעותית (ואפילו חסרה לי כיום..)

ןבערבים זה היה ברור שהוא עוזר לי עם ההשכבות ועם איפוס הבית..

מצד שני הוא היה הולך לישון ממש מוקדם כי היה קם לותיקין...

עוד משהו ממש חשוב:
כתבו לך כבר לגבי ה"חוזה" כהשתנה ביניכם..

בעלי ואני ממש מקפידים לשבת בכל שנה בתחילת השנה ובמידת הצורך גם אחרי החגים וגם אחרי פסח על סנכרון לוזים וחלוקת תפקידים.
כי כל שנה המציאות קצת משתנה והצרכים משתנים בהתאם.
ככה שכל פעם מגדירים מחדש מה האחריות שלי ומה האחריות שלו ובאילו זמנים הוא בבית וכשהוא בבית מה הוא עושה..
זה מאוד עוזר לנו התיאור ציפיות הזה והידיעה שיכול להיות שתפקיד שבאופן קבוע היה שלו הופך בשנה מסויימת להיות שלי וההפך..
באר מרים יקרהאחת פשוטה
מה שאת כותבת לה זה מקסים וזה פתרונות שאתם הגעתם אליהם אחרי שהיה בינכם שיח פתוח עם תקשרות שבה כל אחד ראה את השני ויצאתם מנק' מוצא שהזוגיות היא קודמת לכל.

העניין אצל הפותחת שאין כרגע את התקשורת הזו ולכן כל פיתרון (כמו לכור ליד הישיבה או להכריח אותו לעזוב את הישיבה וכו') יהיה רק כמו פלסטר קטן שהדם מתחת יבעבע ויירצה לצאת החוצה.

לפותחת- ממש ממש ממש ממליצה על ייעוץ זוגי טוב שבו כל אחד מביא את אשר על ליבו והיועץ מכיל מבין ורואה את הצרכים של כל אחד ועם הזמן מביא אתכם לראות גם את הצרכים אחד של השני...

אחר כך אתם תראו שהפתרונות יצוצו ברגע! תמצאו אותם כבר לבד בחשיבה משותפת ובמהירות.

המון הצלחה
מסכימה מאודהמקורית
ועוד משו קטן לגבי ייעוץ - הרבה אנשים הולכים לייעוץ ופשוט מאשימים את בן הזוג במה שחסר להם ולמה לא טוב ביחד. אני מציעה להימנע מזה. להגיע אסופים. לא מתוך האשמה אלא מתוך מקום ש- מה אני צריכה ומה חסר לי. זה הרבה יותר מקדם
מסכימה איתךים...
לא ברור לי איך הסתדרת לבד עד עכשיו.
בעלי לא אברך ומרגיש לי שחלק מהתשובות שלו זה אותם תשובות ששמעתי ממנו. הם מרגישים/חושבים שהם עושים הכל בשביל המשפחה כשבפועל זה לא מה שאת צריכה.
היחסים בינכם מתנהלים קצת כמו אמא וילדדבורית
ופחות כמו זוג נשוי
גם בהקשר של אי לקיחת האחריות שלו
וגם בהקשר של מציאת הפתרון (החלטה שלך שיעבור ישיבה)
את משאירה את עמדת הכח והשליטה כל הזמן אצלך
לא משנה כמה את צודקת
השאלה איך את מביאה אותו לקחת אחריות
ולא לוקחת את האחריות בשבילו
בדיוקשבע בום
נמאססס דייירקאני

איראנים נמאסתםםם

חלאס

שימותו כבר כולם שם

דייי

נראה ליoo
אבדת את הסבלנות מוקדם מדי 🩷הסוף לא נראה באופק 
נכון אוףףרקאני

עכשיו חזרו לי המבחנים ואין גן לילדה

איך אפשר ללמוד ככה

קשוח בהצלחה!oo
קשוח...איך עושים מבחנים ככה?יעל מהדרום
באמת לא יודעתרקאני
התכוונתי פרונטאלי או בזום?יעל מהדרום
פרונטאלירקאני

לא יודעת מה עושים אם יש אזעקה

איזה מוזר. (לא נגמרה תקופת המבחנים?)יעל מהדרום

לק"י

בעלי אמור לחזור השבוע ללמוד בזום.

לא חושבת שזה יהיה לו כזה קל, אבל זה מה יש (הוא לומד לימודי ערב+שישי).

המלחמה התחילהרקאני

באמצע מועדי ב'

שבוע הבא משלימים את כל המבחנים שנדחו

והסמסטר עצמו שהיה אמור להתחיל שבוע הבא נדחה לאחרי פסח והתקצר

הבנתי. בהצלחה!!יעל מהדרום
יצא לי כבר להיות במבחןמאמינה-בטוב

שאחרי שחילקו את הבחינות ורגע לפני שהתחיל היתה אזעקה וכל הסטודנטים שכבו על הרצפה עם ידיים על הראש כי לא היינו במקום מוגן בכלל.

נתנו לנו 15 דק לעדכן שהכל בסדר והתחלנו את המבחן

וואי וואירקאני

אין מצב אני נשכבת על הרצפה חחחח

אבל בטוח יש שם מרחב מוגן

רק לא בכיתות עצמן

אולי באמת יעבירו את המבחנים לשם פשוט

אני צריכה לברר

עושים בזום🤦‍♀️מתואמת

צריך שתי מצלמות, אחת לאזור הפנים ואחת לאזור הידיים (משהו כזה) כדי לוודא שאין העתקות.

לפחות ככה בעלי עשה כשלמד לתואר בתקופת הקורונה...

אצלנו לארקאני

בקורונה כן היה

אבל עכשיו הודיעו שיהיה כרגיל

מלחיץ ממש! את רחוקה ממקום הלימודים?מתואמת
רחוקהרקאני

אבל זה לא מה שמלחיץ אותי

אני גם ככה פה בלי מרחב מוגן

אבל יותר מדאיג אותי מה יגידו לנו שעושים עם המבחן במקרה של אזעקה באמצע

אני רוצה להאמין שתעברו למרחב מוגןיעל מהדרום

לק"י

או שמראש המבחן יהיה שם.

כנראה נעבוררקאני

אבל רק שלא יפסלו את הבחינה🤦‍♀️

כי הרי אפשר לדבר במקלט ולהעביר מידע עקרונית...

לא נעים לי שזה מה שמלחיץ אותי חח

אפשר להבין אותךיעל מהדרום
לק"י

גם ללמוד סתם, גם לנסוע רחוק בשביל סתם.

הייתי מבררת מראש מה הנוהל.

איזה מוזר זה...יעל מהדרום
וואי בולמאמינה-בטוב

המצב שלי...

גם כשיש לי פה ושם טיפה זמן אין ראש לשבת ללמוד

אני איתך... נמאס, רוצה את החופשת לידה שלי חזרהואילו פינו

קשוח לבד עם הילדים בבית..

חיבוק גדול ♥️♥️

הכי מבאס....❤️❤️❤️שיפור
כולנו באמת על הקצהמתואמת

אני מאוד מקווה שכשתבוא הגאולה תהיה גם רפואה מיידית לנפש, כי אחרת אנשים מעורערים בנפש יעלו לרגל לבית המקדש...

ופרקטית - מה עם בעלך? הוא בבית?

אני ביום חמישי הסתגרתי בחדר לשעתיים ועבדתי קצת (לראשונה מאז תחילת המלחמה הנוכחית). בעלי שמר על הילדים בזמן הזה. זה היה טוב גם מבחינת תחושת השפיות... (נכון שהייתה התרעה באמצע כשהייתי שם, אבל עדיין זה קצת עזר)

ממש צריך קצת זמן לעצמך בשקטיעל מהדרום
בעלי צריך לעבוד בעיקרוןרקאני

אבל אם אין ברירה הוא יהיה בבית

הקושי הוא ללמוד כשהיא בסביבה

גם כשהוא שומר עליה

היא כל הזמן רוצה אותי

אוי, זה ממש קשה❤️מתואמת
אולי יש מקום באזור שאת יכולה ללכת ללמוד שם?דיאן ד.

לא יודעת אם יש מקומות פתוחים עכשיו בעקבות המלחמה

אבל אם היא כל הזמן רוצה אותך אז הכי טוב לצאת מהבית

בשגרה הייתי מציעה לך ללכת לספריה, עכשיו בטח סגור.

אולי אמא שלך גרה קרוב ואת יכולה ללכת ללמוד אצלה?

באמת זה מה שעשיתירקאניאחרונה

לפני המתקפה

אבל לא יודעת מה פתוח עכשיו ומה לא

ואמא שלי לא רלוונטי

נכון שלא כדאי להזמין עכשיו מנקסט לפסח?יעל מהדרום

לק"י

רציתי חולצות לבני הבית....

והלוואי שאמצא בגד לי ולבת הגדולה מהשתיים.

ושיהיה אפשר לחפש בלי טילים מעופפים😅

חושבת שזה קצת הימור..רוח הרים
אבל ברור שאם כבר להזמין אז  עכשיו ולא לדחות
תודה! מקסימום ילבשו מה שכבר יש בביתיעל מהדרום
אני הזמנתירקאני

משיין חודש לפני פורים ועוד לא הגיע

וואי...מנקסט מגיע אצלינו תוך שבוע וחצי+-יעל מהדרום
לק"י

רק בגלל המלחמה, לא יודעת מתי יגיע.

אני הזמנתי גם חודש לפני. פעמייםהמקורית

הגיע תוך שבוע

מתלבטת אם להזמין עכשיו כי צריכה אבל מתבאסת אם לא יגיע בזמן

גם לי בדרך כללרקאני

הגיע תוך שבועיים גג

הפעם התעכב מלאאא

ולא הגיע והזמנתי מלא דברים לפורים

מה?תוהה לעצמי
אני הזמנתי מטמו בערך בטו בשבט והגיע תוך שבועיים
אני חושבתרקאניאחרונה

שזה תלוי בעיקר בחברת שליחויות שמקבלת את זה פה בארץ

כי לפי המעקב אחרי ההזמנה זה נמצא בארץ מזמןןןן

ופשוט מתעכב איפשהו באיזה מחסן

גם לי ובדרכ זה לא ככה..וואלה באלה
וואי אני גם בהתלבטותתוהה לעצמי
אם לא המלחמה כנראה שהייתי מזמינה, אבל בגלל המלחמה זה מרגיש לי הימור לא חכם.. ובאסה. ממש צריכה שמלות שבת לבת שלי גם בלי קשר לפסח.
מנצלשת ,שמעונה
מה אומרות על הזמנה משיין לפסח?
אני אזמין בכל מקרה. הכי הרבה לא יגיע🤷המקורית
אני הזמנתי ממש בפרוץ המלחמהפאף

קיבלתי הודעה שבעקבות המצב שה לא יישלח לפני ה30.3😅

אז נראלי פחות כדאי להסתמך על זה....

תודה לכן! מקסימום נקנה חולצות מפהיעל מהדרום
לדעתי תזמינימתיכון ועד מעון

הכי גרוע אם לא יהיה לפסח יהיה להם לשבועות ולכל הקיץ.

מניחה שבדרום כבר יהיה חמים, אבל אצלנו בשומרון הרבה פעמים בפסח עדיין קר מדי בשביל בגדים קצרים, וככה למדתי מגיסתי, לקנות לשבועות ולא לפסח

גם אצלינו לא תמיד חם בפסח...יעל מהדרום

לק"י

אני יכולה לקנות שרוול ארוך. מקסימום יישאר לאזור סוכות.

אבל אם לא יגיע, לא בטוח ששווה לי להזמין כרגע. אני אחשוב על זה.

האמת שאני לא חושבת בכלל על בגדים לפסחמתיכון ועד מעון

כל הכבוד לך!

עסוקה בכל המשמרות שיש לי בעבודב ובשמירה על שפיות ונקיונות, בכלל לא חושבת בכיוון

האמת שחשבתי על זה עוד לפני המערכה עם איראןיעל מהדרום
לק"י

ואני כרגע בחל"ד למזלי. כך שלפחות אין לי גם עבודה על הראש.

מה עדיף?אנונימית בהו"ל

לישון במקלט צפוף עם תינוק קטן ואנשים משתעלים מסביב

או לישון בבית ולרדת איתו כל פעם מרחק של 5 דקות הליכה בערך

בשיא הקור?

איך אפשר בכלל לישון כמה משפחות?יעל מהדרום
לק"י

איזה התלבטויות קשות....

אז לשים במנשא, לעטוף טוב וללכת למקלטיעל מהדרום
לק"י

יש לכם הרבה התרעות?

אני לא מסוגלת לישון במקלטהמקורית

אז מבחינתי ברור שלא הייתי הולכת

לא לבד, ובטח שלא עם עוד משפחות

אבל זו אני 

לישון בבית וללכת למקום הכי מוגן בביתoo
אין מקום מוגןאנונימית בהו"ל
אולי לפתוח אוהל?מוריה
או משהו כזה.

יש לכם אזעקות בתדירות גבוהה?

אז אולי לפתוח אוהל.מוריה
או משהו בסגנון.
כמה יש לכם בלילה?אוהבת את השבת

אםזה 2 כזה אז הייתי ישנה בבית.. ועוטפת טוב טוב בהתראה. לבוש חם, כובע, מנשא, שמיכה 

אם יותר אז אולי עדיף לישון במקלט באוהל..

לישון בביתרקאני

בשבוע האחרון היו לילות עם פחות אזעקות

חלק לילות היה רק בתחילת הלילה ומוקדם בבוקר

אני חושבת שעדיף לישון בבית עם מעילים ושמיכות מוכנים ליציאה

מה עדיף למי?אמאשוניאחרונה

לתינוק כנראה עדיף לישון בבית.

ביציאות אפשר לשים אותו במנשא וללבוש מעיל גדול שיעטוף גם אותו.

או לעטוף את המנשא עם שמיכה.

מבחינתכם כנראה עדיף לישון במקלט כדי לא להתרוצץ כל הלילה.

אם אתם מצליחים לישון במקלט כנראה שהייתי בוחרת באפשרות הזו.

איבדתי את זה סופיתאנונימית בהו"ל

אני חייבת ממ"ד ולא מוצאת בית עם ממ"ד

הילדים לא מוכנים לרדת למקלט

אנחנו לא מספיקים גם תוך 10 דקות

הילדים בוכים

לא מוכנים לנעול נעליים

לא יכולים להרים את כולם

יש לי תינוקת פיצית

שניה אחרי לידה

ולא מצליחה

אני פשוט לא מצליחה

מה עושים

מרגישה חלשה ברמות

כל הגוף מפורק

מפורקקקקקק

מזדהה ממש עם תחושת הגוף המפורק♥️ואילו פינו

חיבוק גדול!

אולי לנסות הפתעה מיוחדת שתחלקי במקלט למי שיורד יפה?

יש משפחה שאפשר לנסוע אליהם? 

אין משפחהאנונימית בהו"ל
וניסיתי הפתעות, זה לא עובד באמצע הלילה כשהם עייפים
אוף, נשמע סיוט ממש...בארץ אהבתי

שניה אחרי לידה זה ממש תזמון גרוע, ולצאת עם ילדים באמצע הלילה ככה נשמע לגמרי לא אפשרי.

אם אין שום פתרון אני הייתי מרפה.

באופן אישי אנחנו כן עושים השתדלות גדולה להגיע למקלט בכל אזעקה, למרות שזה דורש מאיתנו לישון מחוץ לבית כל לילה.

אבל במצב כמו שאת מתארת, אני חושבת שזה מעבר ליכולת ההשתדלות שלך. אם אין איך להגיע למקלט, אז אין. ונשאר פה רק להתפלל...

(ואם ביום זה יותר אפשרי - אז ביום כן עושים השתדלות והולכים למקלט).

חיבוק גדולשמעונה
אולי שישנו עם נעליים, ואז ישר קמים בלי עיכובים?
הם לא עומדים, יושבים שעה במיטה ולא מתעורריםאנונימית בהו"ל
אם את גמככה לא מצליחה לא הייתי טורחתהמקורית

להעיר את כולם ולטרלל את כל הבית

אם היית מצליחה וזה רק מבאס זה אחרת

מקווה שתמצאי בית עם ממד ♥️

לא יכולה פשוט להישאר בבית כשיש אזעקהאנונימית בהו"ל
יש לי אחריות על הנשמות האלה
אבל את באמת ממילא לא מצליחה🤷המקורית

ונשארתי עם הלחץ וההיסטריה, רק עם ילדים ערים והפוכים..

לא יודעת, זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

מסכימה ממשאיזמרגד1

אם את ממילא לא מצליחה, חבל לנסות. פשוט לבחור את המקום הכי מוגן בבית ולהשכיב אותם לישון שם...

או אולי למצוא גן/ בית ספר באזור עם ממש שאפשר לישון שם, אם זה אופציה

אם יש אופציה כזו זה באמת הכי טובבארץ אהבתי
(אם יש כתובת שאפשר לבקש ממנה עזרה, כמו רכזת קהילה או משהו כזה, שווה לפנות, להסביר את הקושי ולהתייעץ אם יש לה דרך לעזור, אולי בסדר מקום לינה שלא פתוח באופן אוטומטי לכלל הציבור, כמו גנים וכדו'.)

ושוב - אם באמת אין שום פתרון, אז אני גם הייתי מרפה ומפנה את האנרגיות לתפילות.

ההנחיות באמת מצילות חיים.. עדיף לפתוח אוהל במקלטאוהבת את השבתאחרונה

נגיד רק לשבוע עד שיפחת קצב השיגורים משמעותית בע"ה ..

ואז את יכולה לישון לילה שלם בע"ה בלי לנסות להעיר ובלי דריכות.

בתדירות גבוהה לא הייתי נשארת בבית וגם לא מעירה ויורדת שעות כל פעם..

וחיבוק ענק ענק!!!!

גם ככה אחרי לידה הכל ככ ככ קשוח!!

בע"ה שהקבה ישלח לך הרבה הרבה כוחות בגוף ובנפש!!

@ואילו פינו גם לך אהובה!!!

יש מרחב בבית שהוא יחסית בטוח?מתיכון ועד מעון

פעם בזמנו בצוק איתן גרנו בבית בלי ממ"ד ולא היה ממ"ד באיזור. בזמן האזעקה היינו עומדים במסדרון בחלק הכי פנימי בבית. זה יכול להיות מספיק בטיחותי? אולי להזוז לשם שולחן ולשבת מתחת?

הלוואי שזה יגיע אלייך, אחותיאנונימית בהו"ל

אחותי היקרה והאהובה,

זה שחגגת יום נישואין ראשון בתור אימא לתינוק בן חודש, לא אומר שאצל כולם זה ככה. וגם זוגות שלא מונעים הריון בהתחלה, לא תמיד ההריון יגיע כל כך מהר.

ועכשיו, כשהאחיין שלנו התארס, וכל המשפחה שמחה ומתרגשת, באמת שאין צורך להזכיר כל רגע ש"עוד מעט יהיו לו ילדים", כי אולי זה באמת יקרה, ואולי לא, וזה לא ענייננו. אבל בכל פעם שאת כותבת משהו כזה בוואצאפ, כמו כשהאימא של החתן מסרה איזה משהו של תינוקות, ואת הגבת "תשמרי לנכדים", או שאת מברכת שבעוד שנה יהיו לאבא ואימא נינים, בכל פעם, זה מזכיר את מה שאין לי וצובט לי בלב. בבקשה תניחי לעניין הזה, תני לזוג לחיות את חייו, ותני לי להתמודד עם הקשיים שלי בשקט, בלי תזכורות כאלה.

באהבה, אחותך הקטנה, שתכף חוגגת יום נישואין רביעי, ועדיין מצפה להריון.

ואשמח לשמוע את דעתכןאנונימית בהו"ל
האם לנסות להעביר לה את המסר הזה איכשהו?
חיבוק קודם כל ❤️והיתי מעבירה מסרפה משתמש/ת
אבל אולי דרך האמא מבלי שתדע שאת ביקשת..לא חייב דווקא לה אישית אבל ךכל האחים 
אפשר לענותאמאשוני

על הודעה שלה משהו בסגנון:

הלוואי מהפה שלך לבורא עולם, בע"ה שיהיה להם בקלות ממש, כל תינוק הוא נס, מפתח ילודה וכו'.

אם זה זתם ריחוף, הודעה כזאת יכולה לקרקע אותה.

אם היא רואה הודעה כזאת ממך ולא מבינה, אז לא חושבת שהייתי מנסה לדבר איתה.

יש אנשים טיפוסים..

נשמע כואב... חיבוק גדול גדולאמונה :)

בע"ה שיגיע בקרוב ממש!
והייתי מנסה להעביר את המסר. חבל שימשיך להציק לך...

נכנסת לי ללבנועה לה
הלוואי שאנשים יהיו רגישים יותר ויבינו שלא הכל מובן מאליו
אאוצ'... וואו חוסר רגישות לכתוב ככה כשאת בלי ילדיםבאתי מפעם

מניחה שהיא מתלהבת ומתרגשת אבל זה באמת אאוצ'..

אם יש לך קשר טוב איתה אפשר לכתוב לה משהו 

אני חושבת שכדאי לך לשלוח את המסר הזה לאחותךנפש חיה.
חיבוק גדול🫂 ❤️סטודנטית אלופה

לצערי מכירה את התחושה מקרוב וכמה שזה צובט..😢

חושבת שכן כדאי להעביר לה את המסר בצורה עקיפה (אולי ע"י אמא או אחד האחים).

ולך מאחלת בשורות טובות בקרוב😘😘

ממש כואביעל...אחרונה

אולי היא מנסה לפצות את עצמה על זה שהיה לה קשה מאד להתחתן, ואת- אחותה הקטנה, התחתנת הרבה לפניה..

נשמע כואב מאד.. חיבוק..

מחפשים בדחיפות ישוב בשומרוןפצלשהריון

בסמיכות לאריאל. עם קהילה צעירה יחסית. תורנית. 

שאפשר להשכיר שם דירה (או קראוון) במחירים יחסית זולים/ לא מאוד זולים אבל עם תחב"צ סביר. 

אפשר גם קצת יותר סגנון של גבעה. אבל לא משהו ממש פיראטי. שיהיה תנאים סבירים ובלי חשש רציני של פינוי. 

תודה רבה

מישהי מכירה שכונת קראוונים בשילה?פצלשהריון

מה הסגנון שם? מה המחירים?

יש בישוב עלי שכונה קראוונים סגנון גבעהמנגואית

אני לא חושבת שהאוטובוסים מגיעים עד לשם

בכל אופן לא מכירה מקרוב

תחבצ לאיפה? לאריאל?

כן.פצלשהריון

מה הסגנון של השכונת קראוונים? יודעת להגיד לי מחירים? 

מחפשים או מקום זול ואז נהיה עם רכב או יקר ועם תחבצ סביר. 

^^^ יש את גבעה ט' (נדמה לי) ואין לשם תחב"ציעל מהדרום
גבעה ט זה בעלי או משהו אחר?פצלשהריון

יודעת מה הסגנון?

בעלי. נראה לי דתיים מגוון. יש אולי בודדים לא דתייםיעל מהדרום
תודה.פצלשהריון

יודעת מחירים?

לא... אני אוכל לשאול יותר מאוחר בלי נדריעל מהדרום
תודה.פצלשהריון

אם תדעי אשמח

יש גם שכונת נווה שיר בעליצלולה

גם שכונת קרוואנים.

לא בטוחה איך האופי שלה היום אבל שווה לבדוק..

מישהי יודעת מה הסגנון של גבעת הראל? (ליד שילה) ישפצלשהריון

שם קראוונים?

ישוב דתיילדה של אבא

סגנון יותר פתוח.

תנסי גם ב-

קרית נטפים

רחלים

תפוח

נופי נחמיה- בלי תחבצ

בשילה יש שכונת קראוונים צעירה ונחמדה.

אני חושבת שבכל ישוב יש שכונת קראוונים.

הייתי בודקת אם יש בכלל קרוואנים פנוייםשמעונה
רבבה, הר ברכהטארקו
כפר תפוחשלומית.

לא ממש תורני אבל יש גם תורניים

היתרון שזה ממש קרוב לאריאל ויחסית לא מאוד יקר 

מעלה לבונהשורשיאחרונה
קפה של בוקרמולהבולה

קשוח לי

רק צריכה את הקפה של הבוקר בשקט

ואי אפשר לקום כל כך מוקדם ועוד לפני הילדים כי הם קמים ב6!!

אין לי מה לעשות מ5 בבוקר ערה

מנסה לסגור את הדלת בחדר שינה כדי לשתות בנח  לכמה שניות והם דופקים ודופקים ובדיוק הכי רעבים והכי צמאים בעולםםםם (אחרי שאכלו עוגיות עם שוקו)

איך אתן בבוקר?

איפה האבא של הילדים?אלישבע999
וואי קשה..המקורית

האמת שגם לי זה יכול לקרות אבל אני לא נחמדה אם לא שתיתי קפה..

אומרת להם שעכשיו אמא שותה קפה כדי להתעורר בנחת ושלא יפריעו. ואם הם ממשיכים אז כמו מנטרה - אני לא קמה עכשיו וזה מפריע לי

אבל תלוי בגילאים גם

אני גם ממש לא נחמדה בלי קפהמולהבולה
זו התניה שאפשר לעבוד עליהאמאשוני

עוגנים זה דבר נצרך, אבל סוג העוגן הוא לא תורה מסיני ואפשר לחליף עוגנים כשעוגן אחד לא מתקיים.

זה דורש גמישות מחשבתית וקשה בזמן שגם ככה הל הקרשים,

אבל מכיוון שעברו כבר כמה ימים מתחילת המלחמה ואין צפי סיום, כדאי לפנות מעט אנרגיה בשביל זה,

ובתמורה זה ימלא לך את הסוללה בהמשך.

ממליצה כל ערב או כל יומיים,

אחרי ההשכבות, במקום להתהלך כמו זומבי, או לגלול באופן חסר מעש, לחפש שיעורים/ הדרכות בדיוק בסגנון הזה שממלאות את המצברים.

קצת פחות משעה, חלקה הרפיה מודרכת וחלקה כמה טיפים וחיזוקים.

ככה לאט לאט צוברים שגרה בריאה ויותר כוחות.

אם תרצי שאחפש את המארגנות של הקבוצה הזו תגידי לי כי זה קצת לנבור כי יצאתי מהקבוצה כבר,

אבל אם זה יעזור לך או למישהי אחרת אז בשמחה.

ממש קשוחעם ישראל חי🇮🇱

במצבים כאלה אני פשוט נועלת את החדר ומתעלמת כי אחרת אשתגע . מתי שאני מרגישה שפויה יותר פותחת..

תנסי להעסיק אותם אולי בזמן הזה, להפעיל איזה סרט חינוכי במחשב או לתת להם איזה ממתק ....

זה מה שאני רוצה גם רק הדפיקות משגעות את השכלמולהבולה
הם לא רעבים וצמאים לאוכלאמאשוני

אם הם אכלו עוגיות ושתו שוקו.

הם כנראה רעבים מבחינה נפשית.

הגיוני שילדים צריכים עזרה במעברים (בוקר/ ערב)

תנסי לא להילחם בזה, אלא לתת להם ביד רחבה.

לדוגמה להזמין אותם להתכרבל איתך במיטה כשהם עוד עם פיגמות.

קצת לדגדג, להתחבק,

אפשר להשמיע להם סיפור בפודקאסט תוך כדי שהם מנמנמים לילדך.

כשהאנרגיות עולות לשלוח אותם להתארגן בזמן שאת שותה קפה, אפשר במרפסת אם יש. קצת לעמעם רעש.

או לתת להם את העוגיות והשוקו במטבח בזמן הזה.

מושלם? לא.

אפשרי? כן.

זמן יותר סביר לקפה בשקט זה סביב 12:00 בצהריים כזה.

תנסי לבנות סדר יום ריאלי עם זמני אוורור.

לא כדאי להתקבע על קפה שקט על הבוקר אם לא ריאלי.

באופן כללי, טיפ.

יותר ישים ללמד ילד לבוא להורה באופן שמתאים להורה, מאשר לגרום לו לא להגיע בכלל.

ככה שאם יש ילד בן שנתיים/ שלוש שמצליח "לברוח" אליך בזמן שהגדרת כשקט, יותר יעיל ללמד אותו לבוא בשקט, לשים ראש עלייך.

או רק לעמוד לידך או אם במרפסת להסתכל על הרחוב, ואז זה לא מפריע

מאשר להחזיר אותו, לכעוס, או לנעול את הדלת.

נכון שאם נותנים לאחד זה יכול לגרום לתגובת שרשרת, אבל לפעמים זה לא גורם.

במיוחד אם קיבלו לפני רגע מנה גדושה של ביחד, אם אין תחושה של נמאסתם עלי, גם בילדים מגיבים בשחרור וחוסר תלות.

כמו שאם ילש בן שנתיים בה כשאמא שלו מניקה, אם עושים לו תנאי אתה יכול לבוא ולשבת ליד ולקחת תעסוקה מקופסת תעסוקות,

זה הרבה יותר יעיל מאשר לנסות להסביר לו שעכשיו הוא לא יכול לבוא לאמא כי היא מניקה.

אז על אותו עיקרון.

ככה לימדתי ילדים פיצים ממש לבוא אליך לא בוכים בתקופה שהייתי רגישה מאוד לרעשים ובכי היה עושה לי מגרנה ומשבית אותי.

צורך בקרבה לאמא הם קיבלו ונרגעו.

פורקן דרך בכי הם לא קיבלו.

העדיפו ככה מאשר לא לבוא אלי בכלל וזה לגמרי עבד.

יש לי עוד דוגמאות שככה זה עבד הרבה יותר טוב.

נגיד עוד אחד שאני זוכרת.

כשנכנסו אלי לשירותים, עשינו משחקים מצידי הדלת

למשל אני עושה סדרת נקישות והם אחרי.

או שעושים ציור על הדלת וצריך לנחש.

(לא באמת יש דרך לנחש, כן? הם לא קלטו את זה)

כשגדלו קצת למדו לשחרר מעצמם.

אם את איתם לבד בימים ובלילות, כדאי להזמין בייביסיטר שעתיים אחר"צ כל יום, שיהיה לך הפוגה יותר משמעותית.

הלוואי שהייתה בייביסיטר עכשיו.מי תגיע?מולהבולה
כולם מפחדים
מי זה כולם?אמאשוני

הילדים שלי בני 12, 14 לא מפחדים בכלל.

אחלה תקופה לעשות כסף.

הצעתי לבן שלי לעבוד בניקיונות פסח, הזדמנות בשבילו לעשות כסף קל (עבורו)

כל הנוער אצלנו ברחובות או במרפסות רואים יירוטים.

לעשות מיני קייטנה של שעתיים שלוש זה כסף קליל.

ויש גם אוכלוסיית המתפרנסים שכר מינימום שהם הראשונים להיפגע כלכלית וישמחו לעשות קצת כסף.

בקיצור הקושי של האחד זו הזדמנות של השני.

תלוי איפהניק חדש2

ותנסי לא תפסידי.

הבני נוער בכלל לא מפחדים.

עושים אחלה כסף עכשיו.

עוזרים בבייביסיטר בניקיון בקיפולי כביסה

תשכיבי אותם לישון מאוחר!!ניק חדש2

אצלי הולכים לישון בעשר או אחת עשרה בלילה

ואז קמים ב8-9

לא הולך אצלי משום מהמולהבולה
הולכים לישון בשעה הזו וקמים בשש
אצלי זה אף פעם לא עבד... יש ילדים שזה לא עובדקופצת רגע
עליהם 😭
עם הקטן שלי פחות עובדניק חדש2

אבל עם הגדולים יותר בהחלט.

והקטן אני מבקשת ממנו לשכב לידי בזמן שאני נחה

כיף לך 👍🥳קופצת רגע
לגמרי!! מזדההאחת כמוני
לי עובד לשתף אותם דווקאטארקו

כלומר

אני מכינה לי ולהם

לכל אחד כוס שוקו ועוגיה ולי קפה

רק כשהקפה שלי מוכן הם מקבלים את שלהם, יושבים איתו בשולחן ואני על הספה כמה דקות...

זה אמנם לא כמו קפה ממש לבד בשקט

אבל זה כן מאפשר לי לשתות את הקפה שלי בלי ילדים על הראש

הם יודעים שהם לא יקבלו שוקו בלעדיי...

ממליצה ממש להרשם לסיפורים של מנחם שרוןפה משתמש/ת

יש לו מאות סיפורים לילדים ממש מעניינים וחינוכיים ותורנים

הילדים לשי ממש מכורים

וככה אני שמה להם ברצף כמה סיפורים כשא י צריכה זמן קצת שקט

תוך כדי שהם בונים במקנטים או צובעים דפי צביעה

או סתם ככה

או כתמריץ להתארגן מהר לשינה

לי זה ממש עוזר ובתקופה הזאת ש'ווה כל שקל 'של המנוי

או סיפורים אחרים כמובן 'יש לך

או

לתכנן מראש תעסוקה מוגדרת עבורם

נגיד סלסילה מיוחדת לש רמה חומרי יצירה 5ו משחק מיוחד שלא נגיש להם ומסקרן אותם ואת מביאה להם במיוחד בזמן הזה ואס מתפנה לקפה

אצלי קבועעעע מתחילת המלחמה כל פעם שמרתיחה מים לקפה בכל 'שעה- יש אזעקה חח

חחחח ואי איזה מבאסמולהבולה
סיוט.באתי מפעם

שמה להם את העוגיות ומסבירה -

חמודים, אמא עכשיו שותה קפה, תהיי לידם, ולא מבקשים ממני כלום עד שהקפה נגמר.

שילמדן להמתין, אף אחד לא ימות בחמש דקות האלה.

ואם הוא בוכה - אמאאא נשפך לי השןקוווו!

אוי מתוק. זה לא נעים, אני אסיים את הקפה ואעזור לך.

כשהם רואים את הקפה מול העיניים זה מסמל להם עוד כמה זמן בערך זה יקח, כשאת בחדר זה טיפה מלחיץ.

לא משנה מה קורה!! (אלא אם כן מישהו פתח את הראש) את לא עוצרת את הקפה באמצע לטובת ילד!

גם אם הוא צריך שינגבו לו בשירותים.

הילדים זוכים לקבל:

-הבנה ש גם לאמא יש צרכים.

סבלנות

- איפוק

כבוד לאמא.

אמא זוכה:

איפוס

טעינת אנרגיה

כמה רגעים של נחת

תעמדי על זה 3 ימים ותראי לאט לאט הם מפנימים. 

אהבתי.תודה רבהמולהבולה
אולי בזמן העוגיות והשוקו?שיפור
מה יעשה לך יותר נחת?מתיכון ועד מעוןאחרונה

אולי דווקא אם תשתי שהם רואים אותך ולא בלחץ שנסגרת להם עכשיו בחדר לבד? ואז אמנם זה לידם אבל לא ידפקו?

אם את חייבת שקט אז אולי בזמן שהם שותים/ אוכלים גם את יכולה? או אפיךו כמה דקות של מסך?

ועוד אנקדוטה קטנה, במשך מעל 20 שנות הורות הייתי חייבת את הקפה על הבוקר, עד שעשיתי פעם תוכנית לניקוי רעלים ובתוכנית הזו על הבוקר שותים כוס מים עם מיץ לימון, ובאמת החיים שלי השתנו, כבר לא חייבת את כוס הקפה. כן מבינה את הצורך בשקט קצת במהלך היום שממש חשוב ליצור

תגידו- המשק חוזר לעבודה- מה עושים עם הילדים?פה משתמש/ת

אני לא מבינה איך מסתדרים ככה

זה ממש לא מובן ךי מאליו שאני צריכה לבא לכל המשרה כרגיל ולהשאיר תינוקות וקטנים ..לא יתאפשר ץמיד שבעלי יהיה- והוא גם בכוננות גיוס

זה נורמלי לקבל הקלות?

זה הגיוני להסתכן ולנסוע 30-40 דקות בשעות לילה מאוחרות בכבייש'ם לא אידאלים גם ככה?שאי אפשר לעצור בצד

מרגישה כאילו זה כזה מובן מאליו לכולם. ורק אני תוהה לעצמי איךך

בטח עם אפס שינה בלילה

לא באופן גורףoo

אבל את רוב העובדים הטובים

רוצים לשמר

ואם לא

מקום העבודה הנ"ל לא ראוי להם

אולי יעניין אותך