מה אתם עושים בחול המועד לגבי כיבוד בדייטים?כלי פשוט
אכילת ארעי מותרתadvfb

נכון יישר כח. יש כאן מי שמקפיד גם על אכילת ארעי?כלי פשוט
מבחינה ערכיתadvfb

נראה לי שמאוד נכון להקל בזה אם זה מפריע למהלך הדייטים.

מי שמרגיש שזה בדם שלו והוא לא רוצה לוותר על זה - אני יכול מאוד להבין. כנראה שבאמת לו יהיה יותר נכון לא לוותר על כך.

אני לא מחמיר לבחורה. אלא-כלי פשוט
היא לא תאכל מסתמא אם אני לא אוכל בעצמי.
ברורadvfb

גם לא התכוונתי ביחס למה שברכתו מזונות.

פשוט ממה שידוע לי זאת רק חומרה ולא בשורת הדין ולכן מרגיש לי מוזר באופן אישי.

אתה צודק, לעצמי אני מחמירכלי פשוט
למה להחמיר בזה בדייטים?נוגע, לא נוגע
1. באופן כללי זו חומרא גדולה (זו גם לא בדיוק חומרא. יותר נכון לקרוא לזה מעלה. "הרי זה משובח"). ת"ח שאינו מקפיד בכך לא נחשב כאינו מדקדק במצוות.
2. מ"ש מהולכי דרכים (ואולי אפילו משלוחי מצווה)?
3. אם מוותרים על דייט בחוה"מ בגלל זה, זה מבאס, לא? שמחת הרגל לא עדיפה?
4. אם הגדר של החומרא הוא משום שמ"מ מקיים מצווה גם באכילת עראי (או משום חיבוב מצווה), לכאורה במקום שאי אפשר להחמיר אין צורך להחמיר (כלומר במקרה של אדם שיש קרוב אליו סוכה נאמרה החומרא. כפשט המשנה).
5. ברובד הפנימי, כלה היא בבחינת סוכה.
הסכך כנגד כיסוי הראש, הקישוטים כנגד התכשיטים, הבד הלבן כנגד השמלה הלבנה, הלבוד כנגד לא טוב היות האדם לבדו וכו'. הקידוש כנגד הקידושין, שבעה אושפיזין כנגד שבע ברכות, הכסא של האושפיזין כנגד כסא כלה, שבעה ימי החג כנגד שבעת ימי המשתה, הסעודות כנגד הסעודות.
וכידוע מי שאין לו סוכה מצווה לבנותה גם בחול המועד..

לא הבנתי, למה לא?.. זה לא פוגע באחריםכלי פשוט
השאלה היא האם זה מפריע להתנהלות רגילה של דייט ועדנוגע, לא נוגע
כמה
אז לשם כך פתחתי את השרשור..כלי פשוט
ועניתי ברמז בהתאם לתשובות..נוגע, לא נוגע
בגדול מסכיםארץ השוקולד
אבל אם מישהו קיבל על עצמו את העניין הזה צריך לוודא שלא קיבל כנדר
אני חושב שחלק משמחת המועד זה לא לאכול מחוץ לסוכהultracrepidam

תנסה ותראה.

מי אמר שאני לא עושה את זה?נוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ט"ז בתשרי תשפ"ג 23:22
ההשוואה הייתה בין אכילה עראית חד פעמית מחוץ לסוכה לבין לא להיפגש בחוה"מ.

אגב, בדומה למה שאמרת, מסופר על הגר"א שהיה בכלא והדיר שינה מעיניו ע"מ שלא לישון מחוץ לסוכה (או שזו לפחות ראיה לכך שחומרא זו דוחה שמחת הרגל)
שמעתי מר' שלמה זלמן זצ"ל שאם זה מפריעחסדי הים
לשמחת החג, אין עניין להחמיר.
יש גם ימ"ג שמסביר ככה את המשנה. אבל זה סותר את הירושלמי וראשונים.
לא יודע לפסוק הלכה למעשה
דווקא בדרשו מובא משהו אחר בשם רב שלמה זלמןנוגע, לא נוגע
שאף אם מצטער מחמת רעב או צמא יש מעלה להימנע מאכילה ושתיה חוץ לסוכה
כן. זה מסתדר עם הירושלמי.חסדי הים
ומאיפה שמעת את מה שאמרת בשם רב שלמה זלמן?נוגע, לא נוגע
מהבית מדרש. אני לא בקיא גדול בספריםחסדי הים
של דברים בשמו כמו 'שולחן שלמה' וכאלה.

אבל חשוב לדעת שבירושלמי (ב, ה) מפורש שרב הונא החמיר על עצמו במים, אפילו שהיה שליח מצוה לקדש את החודש:
"רב חונה אזל לעייני טב למימנה. מי אתי צחא גו איסרטא ולא קביל עלוי מיטעום כלום עד דעל ליה למטללתיה דר' יוחנן ספרה דגופתא."

אז יש סיכוי גדול שכאשר הרמב"ם והשו"ע פוסקים שמשובח לא לשתות אפילו מחוץ לסוכה מים, הם מתכוונים גם במקרה הזה.
ברמבם כן, אבל הבית יוסף היה צריך להזכיר את זהנוגע, לא נוגע
ולא רק את המשנה בבבלי, לא? זה הרי חידוש.
אגב הגמרא אומרת שלומדים מריב"ז ור"ג דלא הווי יוהרא ואילו הבית יוסף מסביר בשם הר"ן שהחידוש הוא הוא דלא הווי פטור מן הדבר ועושהו שנקרא הדיוט. כנראה לא היה להם את המשפט "ולית ביה משום יוהרא".
לכאורה הגרסה שלנו יותר מסתדרת עם הירושלמי
הבית יוסף לא תמיד מביא את כל מקורותיו.חסדי הים
הסיבה שנקרא הדיוט זה משום יוהרא (מהר"ם פדובה ס' לט)
ככה בפשטות משמע מהשוואת הירושלמי ברכות סוף פרק ב' שיש שם את הביטוי לבבלי ובמרדכי בברכות בשם הראבי"ה.

חשבתי שזה פשוט, אם יש לך עוד הסבר למה נקרא הדיוט, אשמח להחכים.
אני תמיד הבנתי שהדיוט כי הוא לא יודעארץ השוקולד
שלא צריך להקפיד.

אבל אין לי ראיה לכך, זו הייתה הבנתי בפשט הדברים.
לא נראה לי שזה נכון כי בירושלמי בברכותחסדי הים
ושבת שמדובר ר' שמואל בר רב יצחק רצה להפסיק באמצע הסעודה ולהתפלל, ושבת הוא לא היה את הדיוט והיה לו סברא למה להקפיד יאמרו לו עדיין לא לעשות כך.

גם ברמב"ם זה משמע כיוהרא:
פירוש המשנה סוטה ג, ג- "חסיד שוטה, אמרו בתלמוד שענינו ההגזמה בזהירות ובדקדוק עד שנמאס בעיני בני אדם, ועושה מעשים שאינו חייב בהם, וכאלו אמר שוטה בחסידותו. ואמרו בגמרא שבת ירושלמי כל מי שהוא פטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט".

ככה גם משמע הרמב"ן גיטין לו ע"א:
"ומי שאומר מדת חסידות היתה להם אין שומעין לו שכל שלא תקנו חכמים אין העושה אותו נקרא חסיד אלא הדיוט כדאמרינן בירושלמי כל שאינו מצווה בדבר ועושהו נקרא הדיוט".
הוא מקשר את זה לחסידות לא חוכמה.
שכוייח, תודה על המקורותארץ השוקולד
שני המקורות שהם לא הירושלמי אכן מראים כי כנראה הבנתי איננה נכונה בזה.
לגבי הירושלמי, לא הבנתי את הראיה, תרצה להסביר בבקשה?
יש גם מקורות שהזכרתי קודם. לגבי הירושלמיחסדי הים
לא נראה לי שהיו אומרים על אמורא שהוא הדיוט במובן שלא יודע, במיוחד שהיה לו סברא להחמיר, ואפילו בסוף הסוגיא משמע שהוא היה בסדר כי הוא סבר שהוא כמו רבן גמליאל.

הם פשוט טענו כנגדו שזה נראה כיוהרא, ואז הוא אמר להם אני כמו רבן גמליאל שזה לא נראה כיוהרא, כי אני במדריגה שראוי להחמיר.
אכן, היו לך מספר ראיות כאן בשרשורארץ השוקולד
תוהה אם ניתן לתת הסבר אחר לתרץ, אבל על פניו שכנעת.
הייתה ראייה שלא הבנתי ולכן שאלתי עליה.

תודה על ההסבר, אכן נראה שיש פה ראייה נוספת לדבריך ולכך שטעיתי בהבנתי.

תמיד מחכים לדון עימך וללמוד מדבריך, יש לך ידע עצום. (אמנם לא תמיד מסכים עם הנהגותיך)
יישר כח גדול על כל המקורותנוגע, לא נוגע
אני הבנתי בפשטות שהדיוט זה בגלל שהוא עושה דברים שמעבר לרמתו. כלומר זה נראה מגוחך שאדם ברמה מסויימת עושה מעשים שלא בהתאם לאיפה שהוא נמצא.

ראיתי עכשיו את הירושלמי בברכות שציינת ואני חושב שזה מסתדר.
לפי רב מיישא חומרא מחשיבה את רב שמואל בר רב יצחק כהדיוט כי הוא לא מספיק בדרגה גבוהה כדי להחמיר ואילו אצל ר"ג חומרא זו מעלה.
ועל זה עונה לו רב שמואל שמכיוון שהסיבה לחומרא של ר"ג היא "איני שומע.." ולא רק חומרא הלכתית רגילה, זה יכול להיות נכון גם למקרה של רב שלו עם התפילה, שזה אותו עקרון, ולכן גם רבי סתם פה כר"ג וכל אחד יכול להחמיר.

לגבי היוהרא- יתכן שאלו שתי סיבות שונות.
לא מחמירים משום יוהרא (המקרה הקודם בגמרא שם עם ר יהודה בן פפוס ודברי רשב"ג במשנה) ולא מחמירים גם כדי לא להיקרא הדיוט.

אפשר אולי להסביר יותר ולומר שבמקרה הראשון שהשדה נפגעת יש יותר סברא להחמיר ולכן אין בעיה של הדיוט אלא רק של יוהרא. ובמקרה השני זה בין אדם למקום ואם אינו במעלה להחמיר נקרא הדיוט ואה"נ שהייתה יכולה להיות שם גם יוהרא אבל היה ברור להם שרב שמואל לא עושה את זה בגלל שהוא חושב שהוא יותר מהם והם גם לא נפגעו שאז אסור כי מבזה אותם שאינם מחמירים כמותו (כמו שאומרת הגמרא לפני לגבי דברים של צער).
גם לפי ההסבר שלך יוצא מוזר שהם חשבוחסדי הים
שהחומרא של ר' שמואל בר רב יצחק, לא לרמתו.
לגבי יוהרא, הם לא חשדו בו שהוא מתגאה, אלא יש בעיה של יוהרא גם כשזה נראה כגאווה.

החרדים מפרש על הירושלמי: 'הדיוט- דחיישינן ליוהרא".
זה עוד מקור שמסייע לדבריי.
נניח את זה בצד כרגע כי ראיתי בפנים כמה מקורותנוגע, לא נוגע
ואני חושב שיש הוכחה מהרמבן שהבאת לעיל שנקרא הדיוט זו לא יוהרא וגם לא איך שאני הסברתי אלא שבפשטות מי שעושה דברים שאין שום עניין לעשותם הוא הדיוט. אדם שלא מתנהל בצורה מושכלת.

קודם כל, הרמבן והריטבא והגרא כולם מסבירים באותה דרך את ההבדל בין חסידות לבין נקרא הדיוט.

ריטבא בקידושין לגבי גדול המצווה ועושה:
מכל מקום אף הוא (מי שאינו מצווה ועושה) ראוי לקבל שכר שהרי מטוב לבב וחסידות הכניס עצמו לעשות מצות הש״י ודוקא במצות שצוה הש״י לאחרים שיש לו בהן רצון אבל העושה מאליו מצות שלא צותה בהם תורה כלל זו היא שאמרו כל שאינו מצווה בדבר ועושהו נקרא הדיוט.

והגר"א בשנות אליהו מחלק בין דבר שהוא מצווה בעצם אלא שחכמים פטרו שאז המחמיר תע"ב, בתנאי שאינו מבזה אחרים, לבין דבר שאינו מצווה (כמו להטות בק"ש) ואז העושה נקרא הדיוט.

ומהרמבן מוכח שנקרא הדיוט זה לא משום יוהרא כי הרי לא שייך לומר על גדולי האמוראים שכתבו בחו"ל פרוזבול או השמיטו שזו יוהרא, שהרי לגדולים מותר להחמיר ואין בזה יוהרא. אלא ע"כ שנקרא הדיוט זה לא משום יוהרא אלא משום שעושה דבר חסר טעם.

מה שכן, ממה שהקשו על מה שעשה רב שמואל בר רב יצחק מנקרא הדיוט, מוכח שהאמוראים שם הבינו שגם במקרה שיש מצווה אלא שחכמים פטרוהו, שייך נקרא הדיוט (ואז הדיוט זו משום יוהרא או אולי איך שהסברתי).
הגרא שם מסביר שלמעשה רב שמואל בר רב יצחק סובר את החילוק דלעיל, ומה שאמר להם שרבי סתם כר"ג זה דיחויא בעלמא.
לא חייבים להסביר שיש כאן מחלוקת.חסדי הים
זאת אומרת, נראה לי שכולם יודו לריטב"א ולגר"א שמצוות שלא נצטוו בהם התורה נקרא הדיוט, וזה יכול להיות בגלל יוהרא.
אם זה דבר שאין בו מצווה בכלל, גם לגדולים יהיה אסור משום יוהרא.
לכן גם זה מה שהרמב"ן טוען שלכתוב בחו"ל, אם אין מצווה בכך, נקרא הדיוט, וזה משום יוהרא.

אני מסכים איתך שהגר"א הסביר אחרת את הירושלמי. לא הבאתי אותו אתמול כי לא רציתי לסבך.
בעיניי דחוק לומר ככהנוגע, לא נוגע
וגם מסברא פשוטה, מה שייך לומר יוהרא על משהו שאין בו שום מצווה? זה מעשה בעלמא.
זה כמו שמבטא הרמב"ם שהבאתי לעיל:חסדי הים
פירוש המשנה סוטה ג, ג- "חסיד שוטה, אמרו בתלמוד שענינו ההגזמה בזהירות ובדקדוק עד שנמאס בעיני בני אדם, 'ועושה מעשים שאינו חייב בהם', וכאלו אמר שוטה בחסידותו. ואמרו בגמרא שבת ירושלמי כל מי שהוא פטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט".
אבל לא כתוב ברמבם שהסיבה זו יוהראנוגע, לא נוגע
אדרבה, זה נראה שזו פשוט שטות ודבר מוזר וחסר טעם. מי שמתייהר לא עושה דברים שישימו אותו ללעג וקלס.

אני חושב שזה גם מובן מכך שמה שיש בו יוהרא ממש אסור ואילו העושה דבר שפטור ממנו לא משמע שיש בכך איסור.
זה המובן של חסיד שוטה שהואחסדי הים
רוצה שיכבדו אותו כחסיד.
מהדוגמא של הגמרא עם האישה שטובעת בנהרנוגע, לא נוגע
לא משמע שזו הכוונה
אני מבין שכל המשפט הזה במשנה:חסדי הים

"חסיד שוטה, ורשע ערום, ואשה פרושה, ומכות פרושין, הרי אלו מכלי עולם", זה משום גאווה.

כמו, שכתוב בסוף הסוגיא: "אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס". כל המשפט האחרון במשנה הם צבועים שמבשים שכר כפנחס.

הגיונינוגע, לא נוגע
אבל עכשיו הראש שלי בסוגיא אחרת שאני חוזר עליה ואולי תעזור לי להבין איזה רשבא..

המנער טליתו. פירש רש״י ז״ל מפני האבק ומשום מלבן. ובתוס׳ הקשו דלא מצינו לבון בכיוצא בזה. אבל ר״ח ז״ל פירש מנער את הטלית מן הטל כההיא דרבה דבסמוך ומשום מכבס, ולמאן דקפיד הוי פסיק רישיה, ולמאן דלא קפיד ליכא אלא דבר שאין מתכוון שאינו כבוס גמור.

איך אתה מבין את ההסבר שלו בסוף?
לא הבנתי מה אתה מקשה.חסדי הים
אולי אתה יכול לברר יותר על מה צריך יותר הסבר?
למה אם מקפיד זה פ"ר?נוגע, לא נוגע
הדין הזה קשור לרגש הסובקיטיביחסדי הים
של האדם, ואם הוא מקפיד לנער את הטל כדי שהבגד יראה יפה אז בוודאי הוא מחשיב את זה ככיבוס וכדברי הבית יוסף': "ולפר"ח נפרש שניעורם מהטל מיפה אותם ומינכר כיבוסם", אז יש בזה כיבוס, כי זה נחשב בעיניו כלכלוך.

אדם שלא מקפיד, אז זה לא נחשב אצלו לכלוך גמור.
אני מסכים שקשה להבין למה אצלו זה נחשב דבר שאינו מתכוון, שלא יחשב מלאכה כלל, כי אצלו זה לא לכלוך?

אבל נראה לי שבנוסף לזה שאצל מי שמקפיד, בוודאי אנחנו דנים בצורה סובקיטיבית שזה כיבוס, גם בצורה אובייקטיבית יש ספק אם זה כיבוס או לא ולכן אצל מי שלא מקפיד אין כאן פסיק רישא כי אין בטיחות על המלאכה אבל אי אפשר לדון את זה כלא מלאכה כלל, לכן מגדירים כלא מתכוון.
ולמה אצל המקפיד זה רק פ"ר?נוגע, לא נוגע
הוא הרי מנער כדי לכבס או לפחות גם כדי לכבס?
יש פה מה שהוא שאני חושבחסדי הים
שחסר פה. כנראה אני לא מבין את כוונתך.

פסיק רישא, הכוונה מלאכה גמורה שחייב חטאת. זה לא 'רק'.
אני מתכוון שפ"ר זה במקרהנוגע, לא נוגע
שהאדם התכוון לעשות מעשה מסויים שמותר ואגב זה נעשה בהכרח מעשה נוסף.

פה זה לא שהוא מנער ויש פ"ר שהבגד גם מתכבס אלא הניעור במהותו הוא כיבוס (למי שמקפיד). אני צודק?
פסיק רישא נאמר בכלחסדי הים
מקרה שאדם טוען לא התכוונתי אבל תוצאת מעשה האיסור שלו היא הכרחית מפעולתו. (זו ההגדרה)

אז פה באדם שבד"כ מקפיד על הטל בבגד, הוא לא יכול להגיד לא התכוונתי שיהיה עכשיו כיבוס אלא סתם ניערתי, כי הוא בד"כ מקפיד, אז יוצא שתוצאת המעשה היא הכרחית וודאית שיהיה כיבוס.
כן אני יודע שזו ההגדרהנוגע, לא נוגע
נשמטה לי מילה מקודם.

והבנתי עכשיו את ההסבר שלך. יפה.
תודה
התפיסה שעומדת בבסיס ה"רמה המתאימה"ארץ השוקולד
יוצאת מנקודת הנחה שהחמרה או לעשות דבר שפטורים ממנו מקיימת איזשהו אידיאל כאשר דווקא האמירה של "הדיוט" לכאורה אומרת הפוך על אידיאל בעניין.

רק מעיר
נכון. זה אומר שלהחמיר זה אידיאל במצב מסוייםנוגע, לא נוגע
וההיפך מאידיאל במצב אחר.
למה זה אומר שזה אידיאל אי פעם?ארץ השוקולד
מאיפה אתה לומד את זה מהאמירה ש"כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט" או על החמרות מסויימות שעליהם נאמר שמי שמחמיר בהם נקרא הדיוט?
לא אמרתי שזה נלמד משםנוגע, לא נוגע
יש מקורות אחרים שמשמע מהם שטוב להחמיר ומפה משמע שלא ורק כתבתי אפשרות לחלק מתי טוב ומתי לא.

אבל זה לא משנה כי לפחות למסקנה הפירוש הזה לא נכון.
שטוב להחמיר באופן כללי או במקומות מסויימים?ארץ השוקולד
ברור שכאמירה כללית "הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט", מצד שני, קיום מצוות עשה שהזמן גרמא על ידי נשים זה מצווה.

יש החמרות שנאמר עליהם ש"המחמיר בהם נקרא הדיוט" ומצד שני יש החמרות שעליהן אמרו שראוי להחמיר בהם, ומצד שלישי ברור שאין עניין להחמיר תמיד כפי שחז"ל ציינו שמי של המחמיר גם כדעת בית הלל וגם כדעת בית שמאי (באותו עניין) נאמר "והכסיל בחושך הולך" (עירובין דף ז עמוד א אם אני זוכר נכון)
השאלה היא על מה נאמר הפטור מן הדברנוגע, לא נוגע
לפי הגרא לדוגמא זה מדבר רק על מקרים שאין שום עניין הלכתי בחומרא
מה זה אומר שום עניין הלכתי?ארץ השוקולד
נגיד להחמיר כב"ש להטות בק"ש (בלי קשר ל-חייב מיתה)נוגע, לא נוגע
מעולהארץ השוקולד
זה בדיוק הטענה שלי, יש חומרות שזה טוב ויש חומרות שזה רע, אין אמירה גורפת שלהחמיר זה תמיד אידיאלי.

(אמרו לו שהוא חייב מיתה כי הוא עבר על דברי בית הלל, אז זה כן קשור)
לא טענתי אחרתנוגע, לא נוגע
(והתכוונתי שלהחמיר להטות כב"ש זו חומרא בלי עניין הלכתי ולכן אין לעשות את זה גם לולי העניין של חייב מיתה כי עבר על דברי ב"ה)
מעולה, מותר להסכיםארץ השוקולדאחרונה
הסיבה שמדייק אולי במשנה שלא צריך להחמירחסדי הים
כי כתוב שנתנו לרבי צדוק פחות מכביצה והוא לא אכל בסוכה, אבל איך רבי צדוק שהיה לו מידת ההתאפקות להחמיר על עצמו להתענות 40 שנה שלא תיחרב הבית, לא יכול להחמיר על עצמו בזה?
אבל אם אומרים שאסור להתאפק כשאין סוכה לידך מחמת שמחת החג, אז מסתדר השאלה.
יש שתי אפשרויות מאד פשוטותultracrepidam

1 לאכול במקום שיש סוכה

2 לא לאכול במקום שאין סוכה (או לאכול מה שלא צריך סוכה)

אם מדובר בסך הכל בשתיה, זה באמת לא אמור להיות בעיה

ואם אכן ממש מפריע לבחור אפילו לשתות מחוץ לסוכה, הוא יכול לא לשתות ולא לאכול. זה מותר.

יש בעיה מהותית יותר והיא השהיה מחוץ לסוכה, אבל אני מניח שהצורך מצדיק את זה

אני מכיר את ההלכה. חשבתי אולי יש פתרונות אלגנטייםכלי פשוט
אפשר להביא לא מזונותתפוחית 1
או אפילו לא לאכול פעם אחת, לא יקרה כלום כנראה ;)
נכון.. מהצד שלך זה פחות מורכב לא להביא אוכלכלי פשוט
לא בטוחה על איזה פתרון אתה חושב..kaparalay
אבל נראה לי שאם מדברים על זה מראש זה יכול להועיל..

או שהולכים על פורמט בלי אוכל/שתיה, ולוקחים בחשבון שיכול להיות שזה אומר שהמפגש יהיה קצר יותר.
או שבודקים מה אפשר לאכול/לשתות גם בלי סוכה (במידה והדבר נח לשני הצדדים).
או שמוצאים מקומות עם סוכות שנבנו לרווחת הציבור (בירושלים ידוע שיש כאלו, אבל מפרסומים כאלו ואחרים עושה רושם שאפשר למצוא כאלו כמעט בכל מקום בארץ כרגע). מבחינת פרטיות, אפשר להגיע בשעות קצה כדי שיהיה שקט ופרטי יותר. אבל יכול להיות שגם בשעות של עומס, דווקא הריבוי ייצור איזושהי תחושה של היטמעות בהמון שתאפשר פרטיות..
או שמנצלים את ההזדמנות כדי להכיר את הצד השני להורים (;
מה כוונתך שאם מדברים מראש יכול להועיל?כלי פשוט
בגדולkaparalay
פחות או יותר מה שאמרה @לגיטימי?..-
מאמינה שאם תסביר לה מראש מה ההתנהלות מבחינתך, כל החלטה שתתקבל (החל מזה שאתה לא תאכל ועד להתכוונן מלכתחילה למקום עם סוכה ציבורית) תהיה טובה, ובעיקר תמנע חוסר נוחות/חד צדדיות בזכות תיאום הציפיות מראש.

מתארת לעצמי שמלכתחילה היא פחות או יותר באותו הראש התורני כמוך, וזה אמור להתקבל בהבנה.
איך אף אחד לא הזמין אותו אליו לסוכה?עוגיפלצת יואב
תהיו אנשים טובים…
פעם פשוט נכנסנו לסוכה גדולה ציבורית .נפש חיה.
אתה יכול להביא מה שבא לך, ולא לאכוללגיטימי?

היא הרי לא תלויה בסוכה....

אבל אולי באמת כדאי לעשות תיאום ציפיות.

אתה יכול להגיד לה מראש שאתה מקפיד על אכילת ארעי, ולהציע כמה אפשרויות:

1. לא להביא כיבוד בכלל (ואם היא רעבה\צמאה, שהיא תדאג לעצמה).

2. לשבת במקום ציבורי עם סוכה (מהניסיון שלי, בקטנות אין כסאות ואין כל כך פרטיות, ובגדולות בד"כ יש).

3. לשבת בבית קפה עם סוכה.

4. להביא כיבוד שלא דורש סוכה (פירות, שתיה).

לדבר ולתאם מראש יחסוך אכזבה של חוסר תיאום ציפיות.

תודה על התגובהכלי פשוט
שומרים עוגות מפסח בשביל זהנוגע, לא נוגע
תגובה מנצחתultracrepidam

אפשר גםkaparalay
לא לחפוף את השיער מסוכות שלפני, ואולי יהיה אפשר להחשיב את מה שיווצר ממנו כסכך..(:
מניחה שזה כבר לא רלוונטיאיכה
אבל הכי לגיטימי להגיד,
לא הבאתי הפעם שום דבר כדי שלא נסתבך עם סוכה..

בסוף זה ממש הגיוני.
אפשר למצוא איזו סוכה..בימאית דמיונות

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך