מה אתם עושים בחול המועד לגבי כיבוד בדייטים?כלי פשוט
אכילת ארעי מותרתadvfb

נכון יישר כח. יש כאן מי שמקפיד גם על אכילת ארעי?כלי פשוט
מבחינה ערכיתadvfb

נראה לי שמאוד נכון להקל בזה אם זה מפריע למהלך הדייטים.

מי שמרגיש שזה בדם שלו והוא לא רוצה לוותר על זה - אני יכול מאוד להבין. כנראה שבאמת לו יהיה יותר נכון לא לוותר על כך.

אני לא מחמיר לבחורה. אלא-כלי פשוט
היא לא תאכל מסתמא אם אני לא אוכל בעצמי.
ברורadvfb

גם לא התכוונתי ביחס למה שברכתו מזונות.

פשוט ממה שידוע לי זאת רק חומרה ולא בשורת הדין ולכן מרגיש לי מוזר באופן אישי.

אתה צודק, לעצמי אני מחמירכלי פשוט
למה להחמיר בזה בדייטים?נוגע, לא נוגע
1. באופן כללי זו חומרא גדולה (זו גם לא בדיוק חומרא. יותר נכון לקרוא לזה מעלה. "הרי זה משובח"). ת"ח שאינו מקפיד בכך לא נחשב כאינו מדקדק במצוות.
2. מ"ש מהולכי דרכים (ואולי אפילו משלוחי מצווה)?
3. אם מוותרים על דייט בחוה"מ בגלל זה, זה מבאס, לא? שמחת הרגל לא עדיפה?
4. אם הגדר של החומרא הוא משום שמ"מ מקיים מצווה גם באכילת עראי (או משום חיבוב מצווה), לכאורה במקום שאי אפשר להחמיר אין צורך להחמיר (כלומר במקרה של אדם שיש קרוב אליו סוכה נאמרה החומרא. כפשט המשנה).
5. ברובד הפנימי, כלה היא בבחינת סוכה.
הסכך כנגד כיסוי הראש, הקישוטים כנגד התכשיטים, הבד הלבן כנגד השמלה הלבנה, הלבוד כנגד לא טוב היות האדם לבדו וכו'. הקידוש כנגד הקידושין, שבעה אושפיזין כנגד שבע ברכות, הכסא של האושפיזין כנגד כסא כלה, שבעה ימי החג כנגד שבעת ימי המשתה, הסעודות כנגד הסעודות.
וכידוע מי שאין לו סוכה מצווה לבנותה גם בחול המועד..

לא הבנתי, למה לא?.. זה לא פוגע באחריםכלי פשוט
השאלה היא האם זה מפריע להתנהלות רגילה של דייט ועדנוגע, לא נוגע
כמה
אז לשם כך פתחתי את השרשור..כלי פשוט
ועניתי ברמז בהתאם לתשובות..נוגע, לא נוגע
בגדול מסכיםארץ השוקולד
אבל אם מישהו קיבל על עצמו את העניין הזה צריך לוודא שלא קיבל כנדר
אני חושב שחלק משמחת המועד זה לא לאכול מחוץ לסוכהultracrepidam

תנסה ותראה.

מי אמר שאני לא עושה את זה?נוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ט"ז בתשרי תשפ"ג 23:22
ההשוואה הייתה בין אכילה עראית חד פעמית מחוץ לסוכה לבין לא להיפגש בחוה"מ.

אגב, בדומה למה שאמרת, מסופר על הגר"א שהיה בכלא והדיר שינה מעיניו ע"מ שלא לישון מחוץ לסוכה (או שזו לפחות ראיה לכך שחומרא זו דוחה שמחת הרגל)
שמעתי מר' שלמה זלמן זצ"ל שאם זה מפריעחסדי הים
לשמחת החג, אין עניין להחמיר.
יש גם ימ"ג שמסביר ככה את המשנה. אבל זה סותר את הירושלמי וראשונים.
לא יודע לפסוק הלכה למעשה
דווקא בדרשו מובא משהו אחר בשם רב שלמה זלמןנוגע, לא נוגע
שאף אם מצטער מחמת רעב או צמא יש מעלה להימנע מאכילה ושתיה חוץ לסוכה
כן. זה מסתדר עם הירושלמי.חסדי הים
ומאיפה שמעת את מה שאמרת בשם רב שלמה זלמן?נוגע, לא נוגע
מהבית מדרש. אני לא בקיא גדול בספריםחסדי הים
של דברים בשמו כמו 'שולחן שלמה' וכאלה.

אבל חשוב לדעת שבירושלמי (ב, ה) מפורש שרב הונא החמיר על עצמו במים, אפילו שהיה שליח מצוה לקדש את החודש:
"רב חונה אזל לעייני טב למימנה. מי אתי צחא גו איסרטא ולא קביל עלוי מיטעום כלום עד דעל ליה למטללתיה דר' יוחנן ספרה דגופתא."

אז יש סיכוי גדול שכאשר הרמב"ם והשו"ע פוסקים שמשובח לא לשתות אפילו מחוץ לסוכה מים, הם מתכוונים גם במקרה הזה.
ברמבם כן, אבל הבית יוסף היה צריך להזכיר את זהנוגע, לא נוגע
ולא רק את המשנה בבבלי, לא? זה הרי חידוש.
אגב הגמרא אומרת שלומדים מריב"ז ור"ג דלא הווי יוהרא ואילו הבית יוסף מסביר בשם הר"ן שהחידוש הוא הוא דלא הווי פטור מן הדבר ועושהו שנקרא הדיוט. כנראה לא היה להם את המשפט "ולית ביה משום יוהרא".
לכאורה הגרסה שלנו יותר מסתדרת עם הירושלמי
הבית יוסף לא תמיד מביא את כל מקורותיו.חסדי הים
הסיבה שנקרא הדיוט זה משום יוהרא (מהר"ם פדובה ס' לט)
ככה בפשטות משמע מהשוואת הירושלמי ברכות סוף פרק ב' שיש שם את הביטוי לבבלי ובמרדכי בברכות בשם הראבי"ה.

חשבתי שזה פשוט, אם יש לך עוד הסבר למה נקרא הדיוט, אשמח להחכים.
אני תמיד הבנתי שהדיוט כי הוא לא יודעארץ השוקולד
שלא צריך להקפיד.

אבל אין לי ראיה לכך, זו הייתה הבנתי בפשט הדברים.
לא נראה לי שזה נכון כי בירושלמי בברכותחסדי הים
ושבת שמדובר ר' שמואל בר רב יצחק רצה להפסיק באמצע הסעודה ולהתפלל, ושבת הוא לא היה את הדיוט והיה לו סברא למה להקפיד יאמרו לו עדיין לא לעשות כך.

גם ברמב"ם זה משמע כיוהרא:
פירוש המשנה סוטה ג, ג- "חסיד שוטה, אמרו בתלמוד שענינו ההגזמה בזהירות ובדקדוק עד שנמאס בעיני בני אדם, ועושה מעשים שאינו חייב בהם, וכאלו אמר שוטה בחסידותו. ואמרו בגמרא שבת ירושלמי כל מי שהוא פטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט".

ככה גם משמע הרמב"ן גיטין לו ע"א:
"ומי שאומר מדת חסידות היתה להם אין שומעין לו שכל שלא תקנו חכמים אין העושה אותו נקרא חסיד אלא הדיוט כדאמרינן בירושלמי כל שאינו מצווה בדבר ועושהו נקרא הדיוט".
הוא מקשר את זה לחסידות לא חוכמה.
שכוייח, תודה על המקורותארץ השוקולד
שני המקורות שהם לא הירושלמי אכן מראים כי כנראה הבנתי איננה נכונה בזה.
לגבי הירושלמי, לא הבנתי את הראיה, תרצה להסביר בבקשה?
יש גם מקורות שהזכרתי קודם. לגבי הירושלמיחסדי הים
לא נראה לי שהיו אומרים על אמורא שהוא הדיוט במובן שלא יודע, במיוחד שהיה לו סברא להחמיר, ואפילו בסוף הסוגיא משמע שהוא היה בסדר כי הוא סבר שהוא כמו רבן גמליאל.

הם פשוט טענו כנגדו שזה נראה כיוהרא, ואז הוא אמר להם אני כמו רבן גמליאל שזה לא נראה כיוהרא, כי אני במדריגה שראוי להחמיר.
אכן, היו לך מספר ראיות כאן בשרשורארץ השוקולד
תוהה אם ניתן לתת הסבר אחר לתרץ, אבל על פניו שכנעת.
הייתה ראייה שלא הבנתי ולכן שאלתי עליה.

תודה על ההסבר, אכן נראה שיש פה ראייה נוספת לדבריך ולכך שטעיתי בהבנתי.

תמיד מחכים לדון עימך וללמוד מדבריך, יש לך ידע עצום. (אמנם לא תמיד מסכים עם הנהגותיך)
יישר כח גדול על כל המקורותנוגע, לא נוגע
אני הבנתי בפשטות שהדיוט זה בגלל שהוא עושה דברים שמעבר לרמתו. כלומר זה נראה מגוחך שאדם ברמה מסויימת עושה מעשים שלא בהתאם לאיפה שהוא נמצא.

ראיתי עכשיו את הירושלמי בברכות שציינת ואני חושב שזה מסתדר.
לפי רב מיישא חומרא מחשיבה את רב שמואל בר רב יצחק כהדיוט כי הוא לא מספיק בדרגה גבוהה כדי להחמיר ואילו אצל ר"ג חומרא זו מעלה.
ועל זה עונה לו רב שמואל שמכיוון שהסיבה לחומרא של ר"ג היא "איני שומע.." ולא רק חומרא הלכתית רגילה, זה יכול להיות נכון גם למקרה של רב שלו עם התפילה, שזה אותו עקרון, ולכן גם רבי סתם פה כר"ג וכל אחד יכול להחמיר.

לגבי היוהרא- יתכן שאלו שתי סיבות שונות.
לא מחמירים משום יוהרא (המקרה הקודם בגמרא שם עם ר יהודה בן פפוס ודברי רשב"ג במשנה) ולא מחמירים גם כדי לא להיקרא הדיוט.

אפשר אולי להסביר יותר ולומר שבמקרה הראשון שהשדה נפגעת יש יותר סברא להחמיר ולכן אין בעיה של הדיוט אלא רק של יוהרא. ובמקרה השני זה בין אדם למקום ואם אינו במעלה להחמיר נקרא הדיוט ואה"נ שהייתה יכולה להיות שם גם יוהרא אבל היה ברור להם שרב שמואל לא עושה את זה בגלל שהוא חושב שהוא יותר מהם והם גם לא נפגעו שאז אסור כי מבזה אותם שאינם מחמירים כמותו (כמו שאומרת הגמרא לפני לגבי דברים של צער).
גם לפי ההסבר שלך יוצא מוזר שהם חשבוחסדי הים
שהחומרא של ר' שמואל בר רב יצחק, לא לרמתו.
לגבי יוהרא, הם לא חשדו בו שהוא מתגאה, אלא יש בעיה של יוהרא גם כשזה נראה כגאווה.

החרדים מפרש על הירושלמי: 'הדיוט- דחיישינן ליוהרא".
זה עוד מקור שמסייע לדבריי.
נניח את זה בצד כרגע כי ראיתי בפנים כמה מקורותנוגע, לא נוגע
ואני חושב שיש הוכחה מהרמבן שהבאת לעיל שנקרא הדיוט זו לא יוהרא וגם לא איך שאני הסברתי אלא שבפשטות מי שעושה דברים שאין שום עניין לעשותם הוא הדיוט. אדם שלא מתנהל בצורה מושכלת.

קודם כל, הרמבן והריטבא והגרא כולם מסבירים באותה דרך את ההבדל בין חסידות לבין נקרא הדיוט.

ריטבא בקידושין לגבי גדול המצווה ועושה:
מכל מקום אף הוא (מי שאינו מצווה ועושה) ראוי לקבל שכר שהרי מטוב לבב וחסידות הכניס עצמו לעשות מצות הש״י ודוקא במצות שצוה הש״י לאחרים שיש לו בהן רצון אבל העושה מאליו מצות שלא צותה בהם תורה כלל זו היא שאמרו כל שאינו מצווה בדבר ועושהו נקרא הדיוט.

והגר"א בשנות אליהו מחלק בין דבר שהוא מצווה בעצם אלא שחכמים פטרו שאז המחמיר תע"ב, בתנאי שאינו מבזה אחרים, לבין דבר שאינו מצווה (כמו להטות בק"ש) ואז העושה נקרא הדיוט.

ומהרמבן מוכח שנקרא הדיוט זה לא משום יוהרא כי הרי לא שייך לומר על גדולי האמוראים שכתבו בחו"ל פרוזבול או השמיטו שזו יוהרא, שהרי לגדולים מותר להחמיר ואין בזה יוהרא. אלא ע"כ שנקרא הדיוט זה לא משום יוהרא אלא משום שעושה דבר חסר טעם.

מה שכן, ממה שהקשו על מה שעשה רב שמואל בר רב יצחק מנקרא הדיוט, מוכח שהאמוראים שם הבינו שגם במקרה שיש מצווה אלא שחכמים פטרוהו, שייך נקרא הדיוט (ואז הדיוט זו משום יוהרא או אולי איך שהסברתי).
הגרא שם מסביר שלמעשה רב שמואל בר רב יצחק סובר את החילוק דלעיל, ומה שאמר להם שרבי סתם כר"ג זה דיחויא בעלמא.
לא חייבים להסביר שיש כאן מחלוקת.חסדי הים
זאת אומרת, נראה לי שכולם יודו לריטב"א ולגר"א שמצוות שלא נצטוו בהם התורה נקרא הדיוט, וזה יכול להיות בגלל יוהרא.
אם זה דבר שאין בו מצווה בכלל, גם לגדולים יהיה אסור משום יוהרא.
לכן גם זה מה שהרמב"ן טוען שלכתוב בחו"ל, אם אין מצווה בכך, נקרא הדיוט, וזה משום יוהרא.

אני מסכים איתך שהגר"א הסביר אחרת את הירושלמי. לא הבאתי אותו אתמול כי לא רציתי לסבך.
בעיניי דחוק לומר ככהנוגע, לא נוגע
וגם מסברא פשוטה, מה שייך לומר יוהרא על משהו שאין בו שום מצווה? זה מעשה בעלמא.
זה כמו שמבטא הרמב"ם שהבאתי לעיל:חסדי הים
פירוש המשנה סוטה ג, ג- "חסיד שוטה, אמרו בתלמוד שענינו ההגזמה בזהירות ובדקדוק עד שנמאס בעיני בני אדם, 'ועושה מעשים שאינו חייב בהם', וכאלו אמר שוטה בחסידותו. ואמרו בגמרא שבת ירושלמי כל מי שהוא פטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט".
אבל לא כתוב ברמבם שהסיבה זו יוהראנוגע, לא נוגע
אדרבה, זה נראה שזו פשוט שטות ודבר מוזר וחסר טעם. מי שמתייהר לא עושה דברים שישימו אותו ללעג וקלס.

אני חושב שזה גם מובן מכך שמה שיש בו יוהרא ממש אסור ואילו העושה דבר שפטור ממנו לא משמע שיש בכך איסור.
זה המובן של חסיד שוטה שהואחסדי הים
רוצה שיכבדו אותו כחסיד.
מהדוגמא של הגמרא עם האישה שטובעת בנהרנוגע, לא נוגע
לא משמע שזו הכוונה
אני מבין שכל המשפט הזה במשנה:חסדי הים

"חסיד שוטה, ורשע ערום, ואשה פרושה, ומכות פרושין, הרי אלו מכלי עולם", זה משום גאווה.

כמו, שכתוב בסוף הסוגיא: "אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס". כל המשפט האחרון במשנה הם צבועים שמבשים שכר כפנחס.

הגיונינוגע, לא נוגע
אבל עכשיו הראש שלי בסוגיא אחרת שאני חוזר עליה ואולי תעזור לי להבין איזה רשבא..

המנער טליתו. פירש רש״י ז״ל מפני האבק ומשום מלבן. ובתוס׳ הקשו דלא מצינו לבון בכיוצא בזה. אבל ר״ח ז״ל פירש מנער את הטלית מן הטל כההיא דרבה דבסמוך ומשום מכבס, ולמאן דקפיד הוי פסיק רישיה, ולמאן דלא קפיד ליכא אלא דבר שאין מתכוון שאינו כבוס גמור.

איך אתה מבין את ההסבר שלו בסוף?
לא הבנתי מה אתה מקשה.חסדי הים
אולי אתה יכול לברר יותר על מה צריך יותר הסבר?
למה אם מקפיד זה פ"ר?נוגע, לא נוגע
הדין הזה קשור לרגש הסובקיטיביחסדי הים
של האדם, ואם הוא מקפיד לנער את הטל כדי שהבגד יראה יפה אז בוודאי הוא מחשיב את זה ככיבוס וכדברי הבית יוסף': "ולפר"ח נפרש שניעורם מהטל מיפה אותם ומינכר כיבוסם", אז יש בזה כיבוס, כי זה נחשב בעיניו כלכלוך.

אדם שלא מקפיד, אז זה לא נחשב אצלו לכלוך גמור.
אני מסכים שקשה להבין למה אצלו זה נחשב דבר שאינו מתכוון, שלא יחשב מלאכה כלל, כי אצלו זה לא לכלוך?

אבל נראה לי שבנוסף לזה שאצל מי שמקפיד, בוודאי אנחנו דנים בצורה סובקיטיבית שזה כיבוס, גם בצורה אובייקטיבית יש ספק אם זה כיבוס או לא ולכן אצל מי שלא מקפיד אין כאן פסיק רישא כי אין בטיחות על המלאכה אבל אי אפשר לדון את זה כלא מלאכה כלל, לכן מגדירים כלא מתכוון.
ולמה אצל המקפיד זה רק פ"ר?נוגע, לא נוגע
הוא הרי מנער כדי לכבס או לפחות גם כדי לכבס?
יש פה מה שהוא שאני חושבחסדי הים
שחסר פה. כנראה אני לא מבין את כוונתך.

פסיק רישא, הכוונה מלאכה גמורה שחייב חטאת. זה לא 'רק'.
אני מתכוון שפ"ר זה במקרהנוגע, לא נוגע
שהאדם התכוון לעשות מעשה מסויים שמותר ואגב זה נעשה בהכרח מעשה נוסף.

פה זה לא שהוא מנער ויש פ"ר שהבגד גם מתכבס אלא הניעור במהותו הוא כיבוס (למי שמקפיד). אני צודק?
פסיק רישא נאמר בכלחסדי הים
מקרה שאדם טוען לא התכוונתי אבל תוצאת מעשה האיסור שלו היא הכרחית מפעולתו. (זו ההגדרה)

אז פה באדם שבד"כ מקפיד על הטל בבגד, הוא לא יכול להגיד לא התכוונתי שיהיה עכשיו כיבוס אלא סתם ניערתי, כי הוא בד"כ מקפיד, אז יוצא שתוצאת המעשה היא הכרחית וודאית שיהיה כיבוס.
כן אני יודע שזו ההגדרהנוגע, לא נוגע
נשמטה לי מילה מקודם.

והבנתי עכשיו את ההסבר שלך. יפה.
תודה
התפיסה שעומדת בבסיס ה"רמה המתאימה"ארץ השוקולד
יוצאת מנקודת הנחה שהחמרה או לעשות דבר שפטורים ממנו מקיימת איזשהו אידיאל כאשר דווקא האמירה של "הדיוט" לכאורה אומרת הפוך על אידיאל בעניין.

רק מעיר
נכון. זה אומר שלהחמיר זה אידיאל במצב מסוייםנוגע, לא נוגע
וההיפך מאידיאל במצב אחר.
למה זה אומר שזה אידיאל אי פעם?ארץ השוקולד
מאיפה אתה לומד את זה מהאמירה ש"כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט" או על החמרות מסויימות שעליהם נאמר שמי שמחמיר בהם נקרא הדיוט?
לא אמרתי שזה נלמד משםנוגע, לא נוגע
יש מקורות אחרים שמשמע מהם שטוב להחמיר ומפה משמע שלא ורק כתבתי אפשרות לחלק מתי טוב ומתי לא.

אבל זה לא משנה כי לפחות למסקנה הפירוש הזה לא נכון.
שטוב להחמיר באופן כללי או במקומות מסויימים?ארץ השוקולד
ברור שכאמירה כללית "הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט", מצד שני, קיום מצוות עשה שהזמן גרמא על ידי נשים זה מצווה.

יש החמרות שנאמר עליהם ש"המחמיר בהם נקרא הדיוט" ומצד שני יש החמרות שעליהן אמרו שראוי להחמיר בהם, ומצד שלישי ברור שאין עניין להחמיר תמיד כפי שחז"ל ציינו שמי של המחמיר גם כדעת בית הלל וגם כדעת בית שמאי (באותו עניין) נאמר "והכסיל בחושך הולך" (עירובין דף ז עמוד א אם אני זוכר נכון)
השאלה היא על מה נאמר הפטור מן הדברנוגע, לא נוגע
לפי הגרא לדוגמא זה מדבר רק על מקרים שאין שום עניין הלכתי בחומרא
מה זה אומר שום עניין הלכתי?ארץ השוקולד
נגיד להחמיר כב"ש להטות בק"ש (בלי קשר ל-חייב מיתה)נוגע, לא נוגע
מעולהארץ השוקולד
זה בדיוק הטענה שלי, יש חומרות שזה טוב ויש חומרות שזה רע, אין אמירה גורפת שלהחמיר זה תמיד אידיאלי.

(אמרו לו שהוא חייב מיתה כי הוא עבר על דברי בית הלל, אז זה כן קשור)
לא טענתי אחרתנוגע, לא נוגע
(והתכוונתי שלהחמיר להטות כב"ש זו חומרא בלי עניין הלכתי ולכן אין לעשות את זה גם לולי העניין של חייב מיתה כי עבר על דברי ב"ה)
מעולה, מותר להסכיםארץ השוקולדאחרונה
הסיבה שמדייק אולי במשנה שלא צריך להחמירחסדי הים
כי כתוב שנתנו לרבי צדוק פחות מכביצה והוא לא אכל בסוכה, אבל איך רבי צדוק שהיה לו מידת ההתאפקות להחמיר על עצמו להתענות 40 שנה שלא תיחרב הבית, לא יכול להחמיר על עצמו בזה?
אבל אם אומרים שאסור להתאפק כשאין סוכה לידך מחמת שמחת החג, אז מסתדר השאלה.
יש שתי אפשרויות מאד פשוטותultracrepidam

1 לאכול במקום שיש סוכה

2 לא לאכול במקום שאין סוכה (או לאכול מה שלא צריך סוכה)

אם מדובר בסך הכל בשתיה, זה באמת לא אמור להיות בעיה

ואם אכן ממש מפריע לבחור אפילו לשתות מחוץ לסוכה, הוא יכול לא לשתות ולא לאכול. זה מותר.

יש בעיה מהותית יותר והיא השהיה מחוץ לסוכה, אבל אני מניח שהצורך מצדיק את זה

אני מכיר את ההלכה. חשבתי אולי יש פתרונות אלגנטייםכלי פשוט
אפשר להביא לא מזונותתפוחית 1
או אפילו לא לאכול פעם אחת, לא יקרה כלום כנראה ;)
נכון.. מהצד שלך זה פחות מורכב לא להביא אוכלכלי פשוט
לא בטוחה על איזה פתרון אתה חושב..kaparalay
אבל נראה לי שאם מדברים על זה מראש זה יכול להועיל..

או שהולכים על פורמט בלי אוכל/שתיה, ולוקחים בחשבון שיכול להיות שזה אומר שהמפגש יהיה קצר יותר.
או שבודקים מה אפשר לאכול/לשתות גם בלי סוכה (במידה והדבר נח לשני הצדדים).
או שמוצאים מקומות עם סוכות שנבנו לרווחת הציבור (בירושלים ידוע שיש כאלו, אבל מפרסומים כאלו ואחרים עושה רושם שאפשר למצוא כאלו כמעט בכל מקום בארץ כרגע). מבחינת פרטיות, אפשר להגיע בשעות קצה כדי שיהיה שקט ופרטי יותר. אבל יכול להיות שגם בשעות של עומס, דווקא הריבוי ייצור איזושהי תחושה של היטמעות בהמון שתאפשר פרטיות..
או שמנצלים את ההזדמנות כדי להכיר את הצד השני להורים (;
מה כוונתך שאם מדברים מראש יכול להועיל?כלי פשוט
בגדולkaparalay
פחות או יותר מה שאמרה @לגיטימי?..-
מאמינה שאם תסביר לה מראש מה ההתנהלות מבחינתך, כל החלטה שתתקבל (החל מזה שאתה לא תאכל ועד להתכוונן מלכתחילה למקום עם סוכה ציבורית) תהיה טובה, ובעיקר תמנע חוסר נוחות/חד צדדיות בזכות תיאום הציפיות מראש.

מתארת לעצמי שמלכתחילה היא פחות או יותר באותו הראש התורני כמוך, וזה אמור להתקבל בהבנה.
איך אף אחד לא הזמין אותו אליו לסוכה?עוגיפלצת יואב
תהיו אנשים טובים…
פעם פשוט נכנסנו לסוכה גדולה ציבורית .נפש חיה.
אתה יכול להביא מה שבא לך, ולא לאכוללגיטימי?

היא הרי לא תלויה בסוכה....

אבל אולי באמת כדאי לעשות תיאום ציפיות.

אתה יכול להגיד לה מראש שאתה מקפיד על אכילת ארעי, ולהציע כמה אפשרויות:

1. לא להביא כיבוד בכלל (ואם היא רעבה\צמאה, שהיא תדאג לעצמה).

2. לשבת במקום ציבורי עם סוכה (מהניסיון שלי, בקטנות אין כסאות ואין כל כך פרטיות, ובגדולות בד"כ יש).

3. לשבת בבית קפה עם סוכה.

4. להביא כיבוד שלא דורש סוכה (פירות, שתיה).

לדבר ולתאם מראש יחסוך אכזבה של חוסר תיאום ציפיות.

תודה על התגובהכלי פשוט
שומרים עוגות מפסח בשביל זהנוגע, לא נוגע
תגובה מנצחתultracrepidam

אפשר גםkaparalay
לא לחפוף את השיער מסוכות שלפני, ואולי יהיה אפשר להחשיב את מה שיווצר ממנו כסכך..(:
מניחה שזה כבר לא רלוונטיאיכה
אבל הכי לגיטימי להגיד,
לא הבאתי הפעם שום דבר כדי שלא נסתבך עם סוכה..

בסוף זה ממש הגיוני.
אפשר למצוא איזו סוכה..בימאית דמיונות

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

קרה לי בעברדרייב

בחורה שהיתה עם אישיות מיוחדת שהתחברתי אליה, אבל לא היתה מטפחת את עצמה. אני באופן אישי לא להוט אחרי איפור, רק משהו קל שנעשה טוב..

אבל אצלה היא לא הורידה שיער פנים שזה הפריע לי בהחלט . במהלך הדייטים הכימייה שלנו הייתה במרכז ופחות התמקדתי במראה שלה (לפעמים אני מתפעל את הדייט, ורק אחר כך חושב על איך היה והאם היא יפה בעיניי), אבל אני זוכר שבדייט שלישי התלבטתי אם זה שייך בכלל כי אני לא מרגיש משיכה כלפיה, והיו גם רגעי דחיה. אפילו אמרתי לשדכנית..

אבל בדייט רביעי הכל התהפך אצלי ונמשכתי אליה. אפילו בהתכתבויות התרגשתי.

היו דברים במראה שכן משכו אותי, התסרוקת שלה וגם המשקפיים היו יפות לה.

לא המשכנו אחר כך מסיבות אחרות..

דעתי היא אם אתה מוצא בה דברים יפים במראה, אפילו קטנים, אז תן לזה קצת זמן. זה יכול להשתפר. זה לא חארטה של יועצי זוגיות, חוויתי על בשרי.

עצם ההתלבטות שלך מראה שאתה מוצא בה משהו (מידות, תכונות, חיבור), אחרת היית כבר חותך על המראה (שזה הכי לגיטימי)..

אם זה בכל זאת משמעותי לך, ואתה רוצה להשפיע עליה להשתפר בנושא, אני רואה רק דרך אחת.

כמו שאמרו פה: דרך גורם שלישי: חברה, שדכנית, אחות.

והכי טוב בצורה עקיפה וחיובית, שהחברה תגיד לה שממש יכול להיות לה יפה משהו מסויים, או לשמוח איתה שהיא בקשר עם בחור ולומר: יואו את חייבת להשקיע בשביל דייט מתקדם! וגם אתה יכול להחמיא לה בעדינות (תלוי בשלב שלכם)

-לדבר איתה ישירות זה סיכון גדול. או שהיא תתייפיף מאילוץ וריצוי (והיא כנראה לא באמת יודעת להתאפר טוב, יכולה סתם להגזים בשביל 'שלום בית')

או שהיא תעלב עד עמקי נשמתה וזה ילווה את הקשר ואפילו יחתוך אותו.

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

מהממת את מיוחדת מאודהפי

אולי יעניין אותך