לפי מירב ידיעתי, 2 ההוצאות הגדולות בחיים זה בית ופנסיה. לכל אחד מהם צריך מיליונים. אחרי זה יש ילדים, שהבנתי שכל ילד עולה בערך מיליון שקל עד גיל 18. אחרי זה יש חשבונות. בחישוב מהיר רק הארנונה זה בערך 650 אלף שקל לתקופת חיים של 55 שנה (נניח מגיל 25 עד 80). ובנוסף יש רכב, חשמל, אינטרנט, מים, תקשורת וכו'. ואז כמובן יש את האוכל. ואחרי זה יש גם פינוקים שהרי לא כיף רק לשרוד כל החיים.
אז איך בעצם מגיעים לכל המיליונים האלו? אם אדם עובד מגיל 25 עד 67, סך הכל 42 שנה, במשכורת של 10 נטו מגיע ל5 מיליון. ובמשכורת 20 נטו זה 10 מיליון (כמובן שמשכורות משתנות וכו וכו אך המספרים באופן כללי בשביל השאלה). משהו במספרים לא מתחבר לי. לפי המשכורת היותר גבוהה - ב-10 מיליון צריך "להכניס" בית, פנסיה, את כלללל ההוצאות של החיים, ילדים וכו'? זה נראה לי פשוט לא מספיק. ומה קורה אם יש איזו בעיה כמו פיטורים בגיל 50 ואי יכולת למצוא עבודה או מחלה או בעיה אחרת?
אז האם אפשר בעצם "להצליח" רק אם שני בני הזוג עובדים ומכניסים ביחד לפחות 25 נטו (או שאחד/ת עובד בעבודה שמרויחה כזאת סכום) שאז מגיעים ל12.6 מיליון שבמספר הזה אני מצליח פחות או יותר לראות איך זה מסתדר?
אני מחפש להבין מה פחות או יותר "מספר הקסם" שצריך להרויח במהלך החיים כדי שיהיה אפשר לחיות ברמת חיים סבירה פלוס מינוס.

תגובה נפלאה