לנשיםפרצוף כרית
שמצליחות להכנס להריון בקלות-
מה אתן חושבות על מי שלא? שהיא דפוקה? שזה באשמתה? שזה כי היא לא רגועה? שהיא מסכנה?
שזה התיק שלה.מוריה
זה המסלול חיים שלה. ולא היא בחרה בו.
יואו איזה כאבבימבה אדומה
לקרוא אותך.
בא לי פשוט לומר שאני אוהבת אותך. איך שאת. עם כל הקשיים הנפשיים....

ממני, שעברה ועוברת טיפולי פוריות וחוותה המתנה לא פשוטה בכלל. 😒
מה?! אף אחד מאלה...ריבוזום

שזו ההתמודדות שהיא קיבלה מהי"ת.

(כדי לבדוק את עצמי שאני לא כותבת את זה רק כי זה מה שמצופה חשבתי על קרובת משפחה שלא הולך לה בקלות - זו באמת תמיד היתה ההסתכלות שלי)

יכולים להיות המון סיבות, וכולם לא באשמת אף אחד.אחת מכאן
לא אשמת האישה ולא אשמת הבעל.
בליבי מרגישה רחמים על הזוג - זה עניין זוגי ולא ״התיק״ של האישה בלבד.

הביולוגיה של הפוריות היא כל כך מורכבת ומסובכת, ואף אחד לא אשם ולא דפוק שמשהו בשרשרת פגום ודורש אבחון ותיקון.
אף אחת מהאופציות שכתבתאנונימיות
כואבת את כאב הציפייה שלה ומתפללת עליה.
אני ממש מופתעת מהשאלהnorya
מה אני חושבת? שה' זימן להן חתיכת נסיון, שזאת התמודדות ממש קשה. ומעריכה אותן מאוד. ככל שמכירה ושומעת יותר אז מעריכה אותן יותר.
שזה ניסיון קשה מנשוא שבו הקב"ה מנסה אותהחצילוש
ושבא לי לתת לה חיבוק ולהוריד ממנה קצת מהלחץ והסבל, ממש לא כלום ממש שכתבת.. ואני לא יודעת אם אני נכנסת להריון בקלות.. הייתי עד כה רק בהריון אחד ב"ה.. ועדיין. אין קשר.. חיבוק ענק לך אהובה💗💗💗 שה' ישלח לך כוחות והריון בריא ותקין בע"ה!!
מפתח הילודה ביד השםהמקורית
ולכן השאלה לגבי האם זה באשמתה או לא מתייתרת.
לא שייך פה שום אשמה ושום דבר ממה שתיארת.
כי זה לא קשור לאישה.

ובהקשר לעניין של מסכנה וכו' - עולה חמלה על רצון לא ממומש. על תקווה וציפייה. ותפילה שתזכה להיפקד.

שלכל אחד יש תחומים אחרים שקשה יותראני10
אחד לא מוצא זוגיות
אחת לא מוצאת עבודה
עוד אחד מתמודד עם מחלה כרונית
אחרת לא נכנסת להריון בקלות
ומישהו אחר מתמודד עם משפחה לא קלה.

יש התמודדויות יותר פשוטות ויש יותר כואבות.
זה לא אומר כלום על מי שמתמודד עם הנסיון. לא מבינה איך אפשר לחשוב אף אחד מהדברים שציינת
לחשוב על אחרים???אם מאושרת
קראתי פעם פתגם יפה אני לא זוכרת בדיוק אבל הרעיון שלו- שכשאדם עסוק במשהו הוא חושב שכל העולם מתעניין בו אבל באמת הוא היחיד שחושב על זה כי אותו זה מעסיק, האחרים עסוקים בלחשוב על מה שמטריד אותם.

ובאמת זה כל כך נכון- בעולם הזה יש כל כך הרבה טרדות ודברים שמעסיקים אותנו שאין לי זמן ופניות להתחיל לחשוב על טרדות של אנשים אחרים.
( מחדדת כמובן שכן צריך לחשוב איך לשמח אחרים בטרדות שלהם- אבל לא לחשוב על הטירדה עצמה,
לדוג' - להזמין חברה רווקה לשבת אבל אין לי פניות להתחיל לחשוב על למה היא לא מתחתנת)
נכון כל אחד עסוק בעצמו ממש... צודקתפרצוף כרית
שהיא גיבורה!! שהיא אמיצה ואלופה ואני מעריצה שלהשם משתמשת.
איזה כוחות נפש היא צריכה כל חודש מחדש
איזו מסירות יש לה!
איזה כוחות נבנו בה ואיזה מתנה זה יהיה עבורה כל התפילות והאהבה שחיכתה להתממש..ואיך הילדים שלה יזכו באמא כזאת אוהבתתתת

מה הקשר לכל מה שכתבת???? בחיים לא היתי חושבת על זה בכלל
מה הקשר לשייך לעצמך נסיון שה' העמיד אותך בו? מה זה קשור אליך? זה בחירה שלך?
וואי תודה.. חיזקת 😎😎😎פרצוף כרית
שעצוב לי עליהאחינועמית
(מצד שני לא תמיד הצלחתי להיכנס להריון בקלות ואני מניחה שיש גם כאלה שמרחמות עליי מהצד)
שממש בא לי להיות חברה שלה. כי בטוח היא עמוקה,קופצת
רגישה ומלאת תובנות על החיים.
חמודה את 😎😎😎😎פרצוף כרית
תודה לכולכן, איזה מהממות, היתה פה דעה אחידה וחד משפרצוף כרית
וחד משמעית..
באמת תודה לכל אחת, קראתי הכל 😍
והאמתפרצוף כרית
יש לי קטע שאני מפחדת שיחשבו עלי שאני מונעת-כאילו אני לא אוהבת ילדים וזה-
וזה בדיוק הפוך-אני משוגעת על ילדים! חחחחמוזרה אני נכון? '
מי שמונעת לא - לא אוהבת ילדיםהמקורית
יש הרבה סיבות למניעת הריון, והן ממש לא קשורות ללאהוב ילדים.
בחיים לא הייתי חושבת שמישהי תחשוב שאני מונעת כי אני לא אוהבת ילדים. וגם לא עלה בדעתי מעולם לחשוב כך על מישהי אחרת.
אני חושבת שכדאי לנסות לשחרר את העניין של 'מה חושבים עליי'. אנחנו לא צריכים ולא יכולים לנהל את עולמנו הרגשי, התודעתי והפיזי מהמקום הזה. זה מונע מאיתנו להיות אנחנו, יכול להוביל לריצוי וחוסר קשב לקול הפנימי שלנו ויכול להיות מאוד מאוד לתסכל. קודם כל בגלל שאנחנו לא שולטים במחשבות של אחרים, ואחרי זה - בגלל שהמחשבות שלהם עלינו לא מעידות עלינו באמת. או בכלל.
בדיוק שמעתי את המשפט הזה לאחרונה על לשלוט במחשבותפרצוף כרית
אחרים.... זה ממש נכון וממש חזק... צוזקת לגמרי
ולגבי ההתחלה- חששתי מהתגובה הזו ולא היה לי כח לפרט-התכוונתי בנוגע לעצמי בלבד, ברור שמי שחשה צורך למנוע-זכותה המלאה ולא חשבתי שיש לה בעיה...
הבנתי.. כתבתי בכללי אבל גם לגבייך.המקורית
בעיניי זה לא מחשבות שבאמת עולות אצל אנשים ואם כן - זה מוזר בעיניי.
אם חלילה נתקלת באמירה כזו - יש הרבה תשובות שיסתמו לאנשים את הפה עד 120, אבל יותר חשוב העניין של באמת לא לתת חשיבות למה שאחרים חושבים. זה ממש חשוב בעיניי בדרך לחוסן נפשי
נכון את ממש ממש צודקתפרצוף כרית
אצלי זה היה הפוךoo
מנעתי הרבה שנים ברצף ושמעתי פידבקים מכל מיני אנשים, שהיו בטוחים שיש לי בעית פוריות. אותי זה הצחיק, העיסוק הזה של האנשים והמחשבות שלהם על דברים פרטיים של אנשים אחרים.
אני לא חושבת שום דבר, זה לא מעלה לי כמעט שוםדיאט ספרייט
אסוציאציה, אלא אם הם ממתינים באמת שנים רבות. בכל מקרה, חשוב לי לציין שאני לא מבינה מה רע בלא לאהוב ילדים. יש הרבה אנשים, נשים וגברים שלא אוהבים ילדים או שאוהבים רק את הילדים של עצמם. יש כאלו שגם עם הילדים שלהם יש להם מורכבויות, וזה לא מונע מהם להיות הורים טובים. יש מחקרים שמדברים על זה שיש הורים שהצטערו שהביאו ילדים לעולם. חייב לנרמל את זה שלא כל אחד חייב לאהוב ילדים. וסליחה על הפלישה.. 🤩
ממש לא מוזרהאביול
גם מי שמונעת לא בהכרח לא אוהבת ילדים
זה עולם מורכב.
מה זה משנה מה חושבים? לכל אחת יש את התיק שלה
יש ךי בת דודה כזו. והיא אחד האנשים הכי מדהימיםחמדמדה

בלידה שלי, חצי מהצירים רק התפללתי עליה

וגם בלידה עצמה, בלחיצות, התפללתי לה' שיזכה גם אותה

זה לא תלוי באישה בשום צורה ולכן אין לי מה לחשוב עליה כלום❤️

וואלה ההיפךביבוש
אני נכנסת להריון מאפצי ומרגישה דפוקה ממש.
2 סוגי מניעה לא עבדו עליי (התקן וחילופי גלולות) והאמת יש ךי הרגשה ממש רעה מזה
יוצא לי ממש לקנא במי שלוקח לה זמן. מרגישה שאני חלשה ולכן נכנסת ככ מהר להריון. בקיצור מרגישה דפוקה ואפילו מתביישת מזה
לא הבנתי למה את מרגישה דפוקה ומתביישתאנונימיות
את מקבלת מהסביבה הערות על כמות הילדים?
לא במפורשביבוש
אבל הרוח הנושבת היא "השרצת ילדים"
או: וואי איך תסתדרי? יש לך עזרה? ברחמים...
וואו, איזה קשה זה להיכנס להריון עם מניעה!כמהה ליותר

ועוד פעמיים!!! במיוחד כשיש צורך נפשי לרווח. אני כל כך מבינה את התחושות שלך! 

את באמת גיבורה מהחיים!

חיבוק גדול גדול ממני פרח

מענין...פרצוף כרית
אני חושבת זזה לא בושה, להפך זה אומר שאת אישה בריאה פיזית ונפשית, שהגוף שלך עובד טוב

אני מרגישה אשמה כי אולי לא נכנסתי להריון כי אני לא מספיק רגועה?
ואין כפתור רוגע לצערי...
לא, אני חושבת איזה באסהדובדובה
אוף. איזה ניסיון קשה ונוראי.
אצלי, לאחד הילדים לקח 5 חודשים להיכנס שזה הכי ארוך בערך שהיה לי.
והבנתי שיש בעיה. וכל חודש פשוט הייתי בסטרס מטורף ובבדיקות היריון אין סופיות. פשוט התיש אותי.
בסוף התברר שהביוץ מוקדם אז לקחתי אסטרופם בעצת הרופאה ואחרי חודשיים נקלטתי.
על 5 חודשים של המתנה הייתי ממש פקעת עצבים ..
אז מה אני אגיד על חברותי היקרות שלוקח להן יותר זמן???
שהן דפוקןת?? חס וחלילה שהן גיבורות אמיתיות ואני מעריצה שלהן . לא הייתי מצליחה לעמוד בניסיון
לא חושבת 😬לפניו ברננה!
לא בקטע הרע, בקטע הטוב
מי אני שאחשוב עליה ואשפוט ועוד דברים כמו שכתבת??
משתדלת להתפלל, וכשמפרישה חלה מתפללת (גם עלייך, בשם מך הפורומי, ה' יודע למי הכוונה ❤️😘)
אם זו מישהי מהסביבה הקרובה חושבת אם יש איך לשמח ולהתחשב ברגישות..
זה מהבטן
לא עניתי ישר כי רציתי לוודא שאני כמה עם עצמי ולא עונה את מה שמצופה..
אבל באמת אני משתדלת לא להתעסק בעניינים של אחרים.

ובמחשבה מעמיקה - שהקב"ה מתאווה לתפילתה 🤗
אשמח בוודאי לא קשורה כאן. זה משמיים, איך זה יכול להיות אשמה של מישהו? ומסכנות - זו עמדה נפשית.. אדם יכול להחליט בעצמו אם הוא מסכן או לא. הסביבה רואה את זה ומתייחסת בהתאם - כמים הפנים לפנים...
לי יש שאלה מהצד השני ,איך באמת להתייחסמחכה עד מאוד
אפשר בפרטי?@פרצוף כרית?
אוליפרצוף כרית
לא לשאול בת כמה הקטנה חחחח
זה הכי כזה עוקץ
זה כאילו הם מנסים לגשש מהצד
ובפרט לא לתחקר נגיד שאני אומרת שהיא בת שנה וחצי, לא לשאול-היא נולדה באב או בתשרי? או לשאול מס' חודשים מדויק... זה שנה וחצי או ו-7 חודשים?
(מחכה מעל שנה וחצי... אבל סתם לשם הדוגמא...)
אם שואלים אותי אני עונה בתמימות, אבל באמת באמת-זה קצת צורב אחר כך בנשמה חחחחח
אני חושבת שזו פרשנות שלך בעיקרהמקורית
אם שואלים בת כמה הקטנה ומדייקים בפרטים קטנים זה לא בהכרח כי חוקרים על מניעה. וגם אם כן, זה לא בהכרח אומר שחושבים שאת אשמה בכלל.
גם אותי שואלים הרבה, אבל במפורש, בלי בושה, אבל אני עונה בחזרה שמי שרוצה לראות עוד תינוקות שיביא אותם בעצמו ויצא לי מהרחם.
אני יודעת שזה רגיש כי זה לא אותו דבר, אבל אי אפשר לנתק את תחושת חוסר ההערכה שלך מהעניין. ברגע שתורידי מעצמך את עניין האשמה תתפסי את זה אחרת
אני לאפרצוף כרית
נפגעת מזה..
זה רק מותיר טיפה טעם מריר..
ועניתי לשאלה איך לנהוג ברגישות..
הבנתי. אם זה מה שעובד לך ויעשה לך טובהמקורית
רצונו של אדם הוא כבודו
השאלה אם זה באמת כמו שאת חושבת שזההשקט הזה
אולי השאלה היא נולדה באב או בתשרי זה כדע להשוות לכמה היא גדולה/ קטנה מהילד/ה של השואל?
אולי סתם ניסיון של השואל/ת להזכר מה היה לפני שנה וחצי באב שהיא חא עזרה לך אחרי הלידה?

סתם זורקת רעיונות כי אני חושבת שהרבה פעמים כשאנחנו מסתכלים על נושא כלשהו מזווית מסויימת, נדמה לנו שכולם מסתכלים עלין ככה
זה צורםפרצוף כרית
כשמישהי מחזיקה תינוק ביד וזו השאלה היחידה שהיא שואלת אותך בערך....
מרגיש נטו חטטנות....
אבל שוב-אני עונה בתמימות כששואלים אותי ולא לוקחת ללב... לא בטוח באמת שהתכוונו לרעה.... צודקת 😎😎
תודה רבה כתבת מעודד... יקרהפרצוף כרית
❤️לפניו ברננה!
מהממת שאת מגיבה לכולן 🥰
יקרהוהרי החדשה
לא יודעת כמה זמן את מחכה
יכולה לשתף אותך שאני חיכיתי כמה שנים טובות עד שזכיתי בנסיך שלי
ובאמת היה לי מאוד קשה עם ההתמודדות של מה חושבים ובעיקר שנאתי להרגיש שמרחמים עלי
או שמתנשאים עלי
זאת תקופה רגישה לנו והכי טוב להיות בחברת אנשים שנעים איתם ושאין הרגשה של שיפוטיות או של חוסר הבנה מצידם

מאחלת לך ידיים מלאות מהר וחיבוק גדול
אמן! תודהנשמה!פרצוף כרית
אף אחד מהדבריםבאורות
אולי כן קצת כואב לי על ההמתנה ויש לי אמפתיה כלפי הקושי והמון תפילה שלא תהיה לי אף פעם התמודדות בתחום.
איך בדיוק זה יכול להיות אשמתה?השקט הזה
נניח על רווקה עוד אולי יכולות להיות מחשבות שהיא בררנית או לא יטצאת למספיק דייטים או אנערף מה (שגםלחשוב את זה זה די דפוק כי יש הרבה בחורות טובות, מקסימות, שמקשיבות להצעות, יוצאות לדייטים, ופשוט הקב"ה זימן להן דרך יותר ארוכה)

אבל בהריון? כשזה ככ לא בידיים שלנו? מה אפשר לחשוב? איך בדיוק היא דפוקה או אשמה? היא לא מתפללת מספיק? לא עושה מספיק סגולות? באיזה שלב בדרך יכולה להיות לה אשמה?

בקיצור, משתדלת ככל יכולתי לא להעסיק את עצמי יותר מידי בנושא הזה אצל נשים אחרות, פשוט כי זה לא ענייני.
לא ענייני אם מישהי בחרה למנוע לתקופה ארוכה או שזה לא מבחירה והיא לא מצליחה להכנס להריון.

מי שמשתפת שיש קושי אני משתדלת להתפלל עליה.

וזהו, שפ זה נגמר
אשמהפרצוף כרית
אולי כי אני לא מספיק רגועה?
ואיך בודקים רוגע בכלל? חחח
אני בטוחה שהרבה נשים לחוצות מאד נכנסו להריוןהשקט הזה
דפוקה, באשמתה, לא רגועה ממש ממש לא.התהילה והתפארת

שזה קושי ממש גדול- כן, הרבה פעמים זה בא עם המון הערכה ליכולת להתעלות ולהתמודד.

דווקא כשהקושי פגש אותי אישית בשלב כלשהו בחיים אז התחלתי להרגיש גם דפוקה ואולי טיפה אשמה.. בחיים אבל לא חשבתי את זה על אחרות. 

כי אוליפרצוף כרית
באשמתי שאני לא רגועה נניח והגוף שלי לא מצליח לכן?
אני מעריצה ממשפרח לשימוח🌷
מתפללת עליהם. ניסיון קשה בטרוף
וואי תגובה יפה אהבתי תודה על העידוד אהובהפרצוף כרית
חיים את 💗פרח לשימוח🌷
אני חושבת קודם כלתהילה 3>
שחיבוק גדול לה על מה שהיא עוברת
ושזה נסיון לא פשוט בכלל
ומאחלת כח ובריאות וישועה מהרה
אמן גםלךפרצוף כרית
כואב לי שכואב להרקלתשוהנ
אין לי שום סיבה לחשוב עליה דברים רעים
צרות לא מעידות עלינו דברים רעים, זה לא פייר להסתכל ככה...הצרות מספיק קשות גם ככה.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️
יפה כתבת!!!פרצוף כרית
מתפללת בשבילה שה' ישמח אותה וימלא מבוקשהפלא הבריאה
אין שום קשר בין השגת הריון למוצלחות. גם אלה שנכנסות מהר זה מתנה גמורה מה' ולפעמים גם היא נלקחת...
נכון חכמהפרצוף כרית
האמתיעלללל
שממש מעריכה זוגות שכאלה, והמון מרחמת!
אני לא הייתי מצליחה לעמוד בכזה ניסיון🙈
חחחחחחפרצוף כרית
לא להסחף יש נסיונות הרבה יותר קשים אבל תןדהה
שבטח יש לי מה ללמוד ממנהאם_שמחה_הללויה
בהשלכה לנסיונות אחרים שעוברת בחיים
לפעמים אני חושבתדבורית
שאולי הקב"ה ייעד לה תפקיד מאוד חשוב לשנים ספציפיות ודאג לפנות אותה מעול ילדים בזמן הזה...
יש 3 נשים שאני מכירה שכמה שנים טובות לא הצליחו להיקלט ובשנים האלו באמת עשו המון דברים מאוד משמעותיים שלא בטוח שמתאפשר לעשות אותם עם ילדים (עבודה חינוכית אינטנסיבית/ לימוד תורה לנשים וכו)
וואו מקסיםםםםפרצוף כרית
איך חשבת על תובנה כזו מרוממת?
שיש לי מהות בפני עצמי כבנאדם חוץ מילדים..
האמת כן זה פסק זמן כזה לחשוב עם עצמי כבנאדם..
⁦♥️⁩⁦♥️⁩⁦♥️⁩נפש חיה.
הלוואי
שיהיה רק טוב!
אבל למה זה בכלל משנה לך?אן אליוט
בלי קשר דווקא לנושא הזה, למה כל כך משנה לך מה אחרים חושבים על דברים שלא עניינם? אני יכולה להבין חשש ממה שבעל, או בוס או אולי משפחה קרובה, אבל מעבר?
נראה לי שיהיה לך הרבה יותר קל עם עצמך אם תפסיקי לחשוב על זה.
צריך תמיד לזכור שהעולם לא סובב סביבנו, ואנחנו לא מעניינים יותר מדי אף אחד חוץ מאת הקרובים לנו. ושאם אחרים חושבים/מזכירים אותנו לפעמים לגבי דבר כזה או אחר, אז מה?
וגם אם מדברים, זה ברמה שטחית של אולי רכילות, כמו אחרי ביקור בבית הכנסת: ראיתי את שרה עם שמלה חדשה, ושמעת שהבן של רבקה חולה, וצריך להתפלל, ורחל ויעקב עוברים דירה לירוחם ובלה בלה בלה...
אני יודעת שדיברו עלי לפחות קצת בקהילה, אחרי שהבאתי את בעלי (אז המדוייט) לבית הכנסת לעיתים דיי קרובות במשך חודשים ארוכים. ולא הזיז לי את קצה הציפורן. וגם אם אולי דיברו על הפער בין הילדים, זה לא יזיז לי את קצה הריס השמאלי.
אז באמת, ממליצה בחום לשחרר. תתרכזי בדעה שלך על עצמך, וגג של המשפחה הקרובה והחברים. יהיה לך הרבה יותר נעים
כיפרצוף כרית
אני לא מרגישה מספיק אהובה ומוצלחת 😁
במקרה כזה, כדאי לעבוד על המעגליםהמקורית
הפנימיים שלנו בתוכנו ולא להתעסק במעגלים החיצוניים
כי זה בא לידי ביטוי בהרבה מעבר למה אנשים חושבים ואף עושה נזק של ממש.
ואני בטוחה שיש הרבה מה להעריך בך. אני לפחות מצליחה לראות לא מעט דברים. אין סיבה שים קצת עבודה חא תראי את הדברים האלה ועוד רבים אחרים בתוכך ותשקפי אותם גם כלפי חוץ
אז כדאי לך לטפל בזהאן אליוט
את צריכה לאהוב את עצמך הכי בעולם!
מי שמחכה מעל 8 שניםכמהה ליותר

לילד *ראשון* אז אולי הייתי טיפה מרחמת או מיצטערת בשבילה.

כל השאר - בעיני לגמרי נורמלי. נורמלי שלוקח זמן להיכנס להריון.

וגם אם זה באמת לוקח מעל ל8 שנים, שאז זה באמת קצת הרבה, אבל כן כבר יש לה ילדים אחרים, אז אין לי שום תחושה לגביה לגבי העיניין הזה של ילדים, לא לטוב ולא למוטב, ואני לא אששים לב לזה או אחשוב על זה אפילו.

ומתחת ל8 שנים מה????הריון ולידה

תמוה בעיניי, לא שאישה כזו צריכה לחפש רחמים

אבל הטווח שנתת בעינייך מוזר..

נורמלי לנסות להיכנס להריון 8 שנים??? מי שמנסה כל כך הרבה זמן נהיית כברחולת נפש מעומס הורמונים וצער

מסכימה. גם אני לא הבנתי למה לנקובהמקורית
דווקא ב8.
8 שנים זה המון, לא על אף אחד מישראל.
כתבתי את התחושת שליכמהה ליותר

הפותחת שאלה מה הייתי חושבת על מישהי שלוקח לה זמן.

אז כתבתי את התשובה של מה ש*אני* הייתי חושבת....

ברור, פשוט תמהתי וקצת חרה ליהריון ולידה

מה ש*את* חושבת,

אז הבעתי את דעתי

אבל אולי באמת הייתי צריכה לכתוב שהייתי קצת מרחמתכמהה ליותר

על מי שבאמת לוקח לה הרבה זמן להיכנס להריון, בלי לפרט מיספר

פשוט זה באמת בנורמה של רוב המישפחות סביבי שיש הפרשים של 3-5 שנים בין הילדים... 

ועדיין אני לא באמת מבינהכמהה ליותר

למה חשוב לך כל כך הרחמים של הסביבה?

למה מפריע לך שיש נשים שלא ירחמו על מישהי שלוקח לה  שנים בודדות להיכנס להריון???

כל כך חשוב שכל הסביבה תחשוב עליה ותרחם עליה כל הזמן?

יש משהו בדברייך אם כיהריון ולידה

אני ממש לא הייתי רוצה שיסתכלו עלי ויחשבו עלי וירחמו עלי כל הזמן,

אבל הזלזול הזה בקושי של מטופלת פוריות ומצפה לילדים וסובלת את השקט כ"כ הרבה שנים כואב לי,

ייתכן מאוד שאם לא היה אכפת לי מהסביבה, אז התגובה שלך לא הייתה תופסת את עיניי, ואני לא טיפוס ש "שם על הסביבה" כמעט ולא, אני הכי בעד לעשות מה ש*אני* חושבת ושאחרים יחפשו...

אבל עדיין נפגשים ונתקלים עם הסביבה בנושאים האלה... אז כמה שלא אכפת, מתישהוא זה באמת יעיק, כשאני לדוג' נפגשת עם חברות, כל עוד הילדים שלהם ערים ופעילים אין לי כמעט חלק בשיחה מרגישה לא קשורה ולא כיף לי,

ניסיתי להסביר את עצמי יצא מעט מבולגן, מקווה שהיטבתי להסביר 

וגם כשכתב "שנים בודדות" זה תופס אותי.. שוב, ההמעטה בקושי.

וזה בהחלט קשור *אליי* ולא אלייך, כי זכותך לחשוב מה שאת רוצה. לי זה יציק כל עוד יהיה לי עניין במחשבות אחרים עלי,

חיבוק על הקושי קודם כל ❤️❤️אנונימיות
אני חושבת שהיא ענתה ככה כי מההודעה הפותחת היה נשמע שהפותחת לא רוצה שירחמו עליה ויחשבו שהיא מסכנה
@כמהה ליותר ניסתה להרגיע ולרצות את הפותחת (השערה שלי)
וכמובן שזה לא מגיע מזלזוך בקושי העצום ח"ו
תודה רבה שהסברת אותי כמהה ליותר

ורק רוצה להוסיף ולהבהיר אולי את מה שכתבתי, כי באמת כמו ש@הריון ולידה כתבה, היה בזה משהו קצת מקטין או מזלזל בכאב וזאת לה היתה הכוונה.

אם יש לי חברה קרובה שאני יודעת בוודאות שהיא מחכה לילד, אז אני אצטער איתה גם אם תחכה רק כמה חודשים, כי אני יודעת כמה כל חודש של אכזבה הוא קשה, ואני אהיה שם בשבילה בכל מה שצריך.

לגבי כל אישה אחרת - אין לי שום דרך לדעת אם היא באמת רוצה הריון, ולכן אני לא יוכלה להתחיל לרחם על כל שכנה\מכרה שאני רואה שיש לה הפרשים בין ילדים. במיוחד שמקובל מאוד לקחת מניעה, ולכן אני אפילו לא אשים לב לזה, צריך שיהיה הפרש של באמת המון שנים כדי שביכלל אני אתחיל לשים לב לזה

מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר.

ושוב, סליחה אם משהי הרגישה שהקטנתי את הכאב שלה.

אני מבינה אותך מאודכמהה ליותר

הסברת מאוד ברור וממש לא מבולגן.

מיתנצלת עם פגעתי פרח

חלילה היית רחוקה מאוד מלפגוע הריון ולידה

כל אחד במקום שהוא נמצא זה נראה אחרת,

תודה לך ול @א@אנונימיות על ההבנה 

ממש מחמם את הלב   3>

רק מעירה- "חולת נפש" זה משהו אחרנפש חיה.
בעיניי יותר מדוייק זה (וגם לא בטוח)"חולה"
או "שבורה" או "מיואשת"
אבל חולי נפשי זה משהו אחר לחלוטין.

וכמי שמחכה
לא הייתי רוצה שירחמו או ייסתכלו ברחמים
רק שייתפללו (אין חובה לפרסם לכל הקהילה.... גם תפילה בלחש של אישה אחת מתקבלת אצל ה'..)
ובנוסף יעודדו אם הם רואים שיש צורך.
שזו התמודדות גדולה ומלאה בקשיים...יעל...
ולהזכיר לעצמי לומר כל הזמן תודה לה' על השפע שיש...
ממש לא דפוקה!!!!חגהבגה
שזה נשמע לי נסיון קשה וכואב מנשוא, ומפללת לה' שיזכה אותה בבריאות בהריון בריא וטוב..
מהצד של זו שמתמודדתSheela
מאז שנכנסתי לעולם הפוריות אני יודעת שכל אישה מטופלת פוריות היא גיבורה אמיתית!
לחוות טיפולים זה ריצות, בירוקרטיה, הזרקות, פעולות חודרניות, המון התמודדות נפשית עם אכזבות וכשלונות
וכל אחת שמתמודדת עם זה בכל דרך שהיא ראויה לכל ההערכה וההערצה שבעולם!!
קל וחומר אם היא ממשיכה לתפקד
ווקל וחומר אם היא מצליחה גם לחייך לאנשים בבוקר!!

רחמים של אחרים לא עוזרים לי.
הערכה והשתתפות בכאב שלי עוזרים ומחזקים מאד.
עונה לך על כמה תגובות שלך שראיתי בשרשורעדינה אבל בשטח
הקטנה שלי כבר גדולה מאוד, ולא מבחירה, נדיר ששואלים אותי, אבל אם ישאלו אותי בת כמה היא, אני אענה בגאווה , אני לא יודעת אם תתחברי, אבל עם כל הכאב שיש בניסיון כזה, עם כל היסורים, והצער, והעיסווווק הענקי הזה עד שאי אפשר להתרכז במשהו אחר בחיים--אני יודעת שאני נבחרתי, שאני לא כמו כולם, שאני מיוחדת.. הקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים. שמעתי פעם שהאימהות הקדושות היו עקרות בגלל שעם ישראל שהיה אמור לצאת מהן, היה צריך לצאת בצורה מיוחדת רק אחרי הרבה תפילות של אנשים כאלה ענקיים , לרגע לרגע לרגע אין לי הרגשה שמשהו בי לא בסדר, שמשהו שאני עושה לא בסדר, אל תשכחי בידי מי מפתח הילודה , הוא זה שמעבר נשים עקרות , נשים עם חצוצרות קשורות, נשים על גלולות , עם התקן.. נשים שלבן זוג שלהם יש בעית זרע , נשים שהרופאים אמרו להן שאין סיכוי, הוא זה שמחליט שאישה פוריה תפסיק ללדת, וכו'.. בקיצור אין קשר אליך , אין. תפקידך הוא לשמור על הבריאות שלך ואת השאר הוא יעשה לפי הנכון בעיניו, וברור לך שאי אפשר באמת לא להיות בלחץ..
כשאני רואה נשים מאותגרות פוריות אני יודעת, יודעת, שהן לביאות, שהן נשים חזקות ןמיוחדות לא חושבת שהן מסכנות , ומתפללת כי אני יודעת פחות או יותר מה הקושי שהן עוברות
איזה מהממת. אין מילים. השראה ❤️המקורית
💓💓💓עדינה אבל בשטחאחרונה
אצלי יש הפרשים גדוליםשורף בלב
לצערי הרב לא מבחירה מושכלת או רצון,
אלא בגלל מציאות חיים וזוגיות מורכבת כמו שכבר כתבתי פה
וזה באופן אישי כואב לי עד היסוד ומרגיש כמו עקרות
וצובט עמוק בלב בכל מיני הזדמנויות.
כך שמבינה אותך מאד במקום הזה.
אבל בנוגע לשאלה, אז הכי לא שבעולם!
לא חושבת כך על עצמי ובטח שלא על אחרות.
זה קושי עצום, אבל הוא לא הופך אותי או את מי שמתמודדת איתו לפחות שווה או אשמה בגלל זה.
לכל אשה יש עוד הרבה מעלות ותכונות נהדרות חוץ מהיכולת להביא ילדים וגם לך!
מותר לך לכאוב, כי זה מצער ממש כשרוצים כל כך וזה לא קורה והלוואי שתזכי בקרוב!
רק תפרידי את זה מהתחושות השליליות האחרות שעולות בך, הן לא קשורות לעניין הזה.
תנסי לחזק את עצמך בדברים שאת טובה בהם
ואני בטוחה שיש לך לא מעט כאלה
תכתבי לעצמך בסוף כל יום רשימה קטנה, תגידי לעצמך בקול, אל תאמיני למחשבות האלו שמחלישות אותך. ❤
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

כן וכןבוקר אור

אוכלים בשרי אבל לרוב בעיקר מה שנשאר משבת ובאמצע השבוע מבשלים קטניות, ובשרי זול (לא קונים בשר/פרגיות)

שבתות לא הכל עושים בבית אבל בדכ ברגיל לפחות שתיים-שלוש בחודש

אבל הילדים כאמור אוכלים צהרים בצהרון חוץ מהתינוק אז לא אוכלים ארוחה בשרית במהלך השבוע,  והתינוקי עדיין קטן ולא אוכל כמות 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1אחרונה

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

מתיפומלה

מתי יגמרו לי הבחילות

הריחות גומרים עלי

מעמיסה על הבטן כי לא מסוגלת

ומרגישה גם את הקרקורים הלא נעימים שם

הכל צף

בנפש

בגוף

אני קצת מאבדת את זה

לא יודעת מה אני רוצה

חוץ מלישון ולנוח

ושיבינו אותי

את בתחילת הריון? מאפיין שליש ראשון..יעל...
אכן😵‍💫פומלה
וואי בהריון זה ככה!!אוהבת את השבת

לא בנטפים ממש לא

אבל לחשוב על הפלא בפנים

ולהעמיק במודעות לתהליך הנפשי של ההיריון חיבר אותי והקל עלי את הפיזי..

חוץ מזה הפיזי משפיע על הנפש

אז לנסות לצאת לנשום אוויר נקי ומרענן

ללכת עם נעלי ספורטץלאכול אוכל מזין שנותן כח

מוחטיויטמין

כל אלה השפיעו על הנפש והגוף ביחד

תודהה💘פומלהאחרונה
תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקית

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

תבררי לעצמך את הרצוןשוקולד פרה.

נשמע שאת לא יודעת בדיוק מה את רוצה, ולכן כשמישהו אחר מגשים את הרצון, פתאום קופצת לה קנאה, שאולי הוא עושה את מה שאת חולמת בסתר.

עשי לך רשימת חלומות משלך.

חלומות קרובים יותר וחלומות יותר רחוקים.

מה נותן לך תקווה ביחס לחלומות האלו.

מה מרחיק אותך וגורם לך לייאוש.

מה הכלים שלך להתמודד עם הייאוש.

וכולי וכולי.

ככל שתבררי לעצמך בתוך עולמך הפנימי- מה את רוצה באמת, רצון נקי שלך מבפנים בלי השפעות מהסביבה

ומה יכול לעזור לך להגשים

את מכאן תמיד תוכלי להתפרסם ולחזור לעצמך

בלי להתפזר מכל מיני מראית עין של אחרים.

לפני כמה זמן היינו באיזה אירוע המוני, ותפסתי שאני מקנאה בנשים יפות יוצר ממני. היה נראה לי דהחיים שלהן דבש מדבש.

ואז הבנתי, שכשאני עסוקה מלהסתכל על אחרות,

הבעיה היא לא הקנאה.

הבעיה היא שאני לא נהנית מהיופי שלי.

כדי להינות מהיופי שלי, אני צריכה. לעשות עבודה. עבודה פנימית של להפסיק להסתכל החוצה.

וזה קל. כי אני רק צריכה להגיד לעצמי משפט אחד

"אני לא מודדת עכשיו מי ייתר ממי כדי שאוכל להינות מהיופי שלי".

כלומר האינטרס שלי הוא לא להסתכל.

ולכן זה קל יותר מאשר איזו שאיפה אידיליה של לשמוח בחלקי.

ככל שתסתכלי החוצה ככה לא תהני ממה שיש לך.

לא תגידי לעצמך איזה כיף שלי יש... שה' ברא אותי עם...

אלא- בטח אצלה יותר שלם, בטח להם יותר טוב

וככה הנאת החיים שלך נפגמת.

אי אפשר להינות מהשפע ככה.

אני מאמינה שהבעיה היא לא החוסר בטיסההמקוריתאחרונה

או בבית גדול יותר, אלא עמוקה יותר

את מרגישה שוויתרת כל השנים. על מה ויתרת? לטובת מה? איזה תועלת חשבת שזה יביא? מה היה קורה לדעתך אם היית מרשה לעצמך לא לוותר?

האם זה נחשב ויתור, או שבחרת בזה?

האם יש דרך לשנות?

הקנאה מציקה לך כנראה כי אנשים אחרים מרגישים חופשיים לעשות דברים לעומתך, שאת מוותרת, והוויתור הזה שאת מרגישה יושב עלייך ובא לידי ביטוי בקנאה אבל בעצם הוא עמוק יותר והיא רק הסימפטום. לדעתי.

ולכן - עוד טיסה או בית גדול יותר לא יפתרו לך את זה לדעתי. כי חופש פנימי להיות מי שאת ולהתנהל בחופשיות (בלי קשר לכסף, זה גם מה אומרים, מה "מותר" לי להרגיש, מה אני רוצה, תקרות זכוכית כאלה וגבולות שאנחנו שמים לנו בראש)  זה דבר שלא קונים בכסף. זה האומץ להביט למציאות בעיניים ולתת לעצמך רשות להביע רצונות ולתפוס מקום.

כמובן שאם דיברתי שטויות - זרקי לפח, הכל טוב

חיבוק♥️

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnutאחרונה
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.

אולי יעניין אותך