את אמא טובה והילד שלך אוהב אותך, ושימי פס על מה המטפלות חושבות.
את נהדרת, כל הכבוד לך שאת מתבוננת, שואלת, מחפשת מענה
עם יד על הדופק
אבל אני פה גם בשביל להרגיע. הכל בסדר והכל יהיה בסדר.
מה שיש לילד שלך, בתחושה שלי, והתגובה הנוספת שלך מחזקת את זה,
קוראים לזה "הינתקות מגוננת".
כשאנחנו מפחדים מפרידה ולא רוצים לחוות אותה, אנחנו יוזמים אותה בעצמנו. זה בוודאי מוכר לך מהעולם שלך.
הילד שלך חווה ממך פרידה ממושכת מדי יום, למשך שעות ארוכות. הוא מתגעגע אבל לא יכול כנראה להרגיש את עוצמת הגעגוע, ובוודאי קשה לו לחוות את הפרידה ממך
ולכן הוא מתנתק מיוזמתו, ומתקשה לחזור לקשר איתך. הוא צופה עוד פרידה בהמשך ולא רוצה להרגיש אותה...
מציאות החיים שלכם, כפי שניתנה לכם על ידי הקב"ה בכבודו ובעצמו, זימנה לכם תקופות פרידה משמעותיות בשלב הינקות, ממש בתחילת הדרך. זו תקופה משמעותית שבה תינוק נמצא צמוד לאימו. והפרידה מתרחשת מאוחר יותר בהדרגה. הבן שלך היה צריך להתמודד עם מציאות של פרידה מוקדמת ממך. וכן, כנראה יש לזה משמעות גם היום.
אבל, אם ה' כיוון כך, בוודאי לטובה, וגם אפשר לראות את הטובה שיכולה לצאת מכאן. המודעות שלך, הנכונות שלך, מביאה ותביא אותך ללמידה והתפתחות כבר בגיל שנתיים שלו. ולתיקון ולצמיחה משותפת מתוך אתגרי החיים.
כמובן שאינך אשמה ואין כאן מקום למצפון. הקב"ה הביא לך את הנשמה הזאת, והביא לנשמה הזאת את נסיבות החיים, ומשם צומחים ומגלים את החיים מחדש.
למעשה,
א. גיל שנתיים הוא גיל נהדר להתחיל לחפש לך מקורות השראה וכיווני חשיבה להורות. ב"ה יש הרבה חוכמה באינטרנט, בחינם, פודקאסטים, קורסים, מידע כתוב, קבוצות פייסבוק. תתחילי לחפש את עצמך, את מה שמדבר אלייך, מה שמחזק ומעצים אותך, מה שנותן לך כלים.
אני שואבת את הכוחות לאמהות מהגישה ההיקשרותית התפתחותית. מוזמנת לנסות גם...
ב. המענה להינתקות מגוננת, ולפרידות מרובות מכפי שהילד יכול לשאת - היא לחזק את הקשר ולהפחית פרידות. לתת לו בטחון שוב ושוב בנוכחות, בקשר, בשייכות.
נסי להוציא את הילד מוקדם יותר מהמעון, לשלוח פחות, להקדיש לו את מלוא הזמן והפניות בשעות שאתם ביחד, בשבתות... למלא אותו בנוכחותך ובקשר ביניכם.
באופן אישי, ההבנה הזאת הובילה אותי למה שנדמה לי לפעמים כויתור אישי, או שינוי מסלול חיים שלא ציפיתי לו. אני מרגישה שזה החלק הכי משמעותי באמהות עבורי - לשים את מה שחשבתי שאני רוצה וצריכה בצד, ולהקשיב לצורך של הילד שלי.
לרוב מתברר כמה רצון ה' היה שם בדרך הזו
כמה ה' כיוון אותי דרך הילד שלי למקום יותר מדוייק עבורי, יותר טוב, יותר מתפתח.
גם כשזה לא נראה כך בכלל בהתחלה.
את תצליחי!