אני מתלבטת מה לייעץ לאחותי הקטנה, האם לפעול לפי האינסטינקטים שלי או לתת לה ללכת בדרך שלה בלי להתערב…
היא בת 20, ויש לה חבר כבר שנה בערך, שעכשיו בצבא בשירות חובה. היא סיימה שירות לאומי, והם חושבים להתארס בקרוב, ככה היא אמרה לי בשבת.
כמובן שמאוד שמחתי והתרגשתי וגם באיזשהו מקום זה תפס אותי לא מוכנה כי לדעתי הם די צעירים ולא כ”כ מכוונים בחיים. היא לא יודעת כ”כ מה היא רוצה לעשות הלאה, יחסית ילדותית בהתנהלות שלה בחיים, לא עובדת… וככה גם החבר שלה (שבכלל יש לי אליו הסתכלות קצת בעייתית אבל זה לשאלה אחרת אולי חח אבל כמובן שזה עניין שלה והעיקר שתהיה מאושרת).
עכשיו, גם אני התחתנתי די צעירה (בגיל 22), אבל אני כבר הייתי לקראת סיום התואר, עבדתי, וגם בעלי היה בקבע… כלומר ידענו מה הלאה, היתה לנו תכנית וכו׳. לא נכנסנו לזה בעיניים עצומות ויש לי הרגשה שהיא כן עושה את זה. גם כשאני שואלת אותה למה היא לא מחפשת עבודה או הולכת לייעוץ לימודים כדי לדעת מה לעשות עם עצמה היא די מבטלת אותי וכרגע היא בעיקר כל היום בבית כי לדעתה צריכה לנוח מהשירות.
אותי זה די מטריד ואני מפחדת שהם ייכנסו למין לופ שלא ידעו לצאת ממנו כמו שצריך כי אין להם הכוונה או דרך מסוימת…
האם כדאי בכלל לפתוח את זה או שכדאי לתת לה ללכת בדרך שלה? מציינת שהיא כן מתייעצת איתי וגם עם בעלי וחשובה לה הדעה שלנו.
ולא כולם חייבים להוציא תואר אגב חחח