תודה לה' על הימים הנוראים בינייש פתוח
מטבענו כבני אדם לא תמיד אנחנו רואים שינויים שמשתרעים על תקופה ארוכה...
בזכות הימים הנוראים והתפילות לשנה טובה אני נזכר בכל בוקר (אפילו עכשיו אחרי החגים...) איך התחתלתי את השנה בחובות גדולים, איך מצאתי עבודה יציבה, איך עבדתי לילות בגשם ובכפור, 90 אחוז מההוצאות היו על אוכל.
אבל...
הפסקתי מיד לחסוך בחשמל ומים גם עבור הגיינה.
כעבור חודשיים יצאתי מכל החובות.
כעבור 4 חודשיים קניתי תנור אחרי יותר משנה וחצי בלעדיו. תנור כפול בניגוד לקודם שהכיל אוכל מצויין לשבתות שגרף מחמאות גם ממשפחה וגם מחברים.
ואחרי קצת יותר מחצי שנה (שנה קודמת הייתה מעוברת) הגיע פסח, הפסקתי לעבוד בקור ובגשם או בעיקר בשעות חושך, והתחלתי לראשונה זה שנים, לתרום כסף לעניים או לבית כנסת, לקנות נעליים חדשות וטובות ולצאת לטייל בצפון עם חברים.
ואז נגמרה השנה שהתחילה בחובות גדולים ונגמרה עם חצי מהמחיר של עלות של חתונה...
זה לא היה כבר? 🤔חדשכאן
לאותו סיפור יש כמה היבטים...בינייש פתוח
איזה כיף לקרואארץ השוקולד
שתמיד תזכה להתפרנס בנחת, בבריאות ושמחה בפרנסה טובה שתמלא את כל צרכיך ואצונותיך הטובים
אגב על איזה עבודה מדובר?בנות רבות עלי
אתה באמת צריך תזכורת מה העבודה האהובה שלו?חושבת בקופסא
חח נראלך אמרתי את זה בכדי שיגיד תן ביסבנות רבות עלי
התכנון היה להגיב לו ב-״ אח המילים הללו תן-ביס, כמים קרים על נפש עייפה״
אז הרסתי לך את התוכנית חושבת בקופסא
נראה לי שהוא בעצמו כבר יודע שכולם יודעים מרוב שהוא יידע אותנו אנחנו יודעים שהוא עובד בתן ביס.
חח כן לגמרי הרסת לי 🙂בנות רבות עלי
אין אחד שלא יודע איפה הוא עובד. תעצרי איזה תאילנדי בתאילנד תגידי לו איפה זה תן ביס יגיד לך תשאלי את בינייש
עכשיו גרמת לי לתהות אם לתן ביס יש משרדיםחושבת בקופסא
במקום מסוים בארץ, או שכל שליח בעצם נושא קצת מרוחה של תן ביס איתו לכל מקום.
וכמובן ש @בייניש פתוח נושא אותה יותר מכולם יחד.
המטה של החברה יושב באיזור מגדלי עזריאליבינייש פתוח
וואי, פתאום ה יה לי ניחוש מי אתה.. אבל כשלתי.קולמוס הנפש.

בסדר בסדר לא קרה כלום תתעודדבנות רבות עלי
בינייש פתוח לא נושא את הרוח, הוא הרוח!בנות רבות עלי
ובכלל, אחרי מאה ועשרים הוא ימשיך להיות שליח נאמן ובחיים לא יתפרץ לדלת פתוחה. הוא פשוט יעבור דרך הקיר.
כמו תמיד, אתה צודקחושבת בקופסא
גם צדקת שהוא יודע איפה המשרדים של החברה, קל וחומר עך כך שהוא יהיה הרוח הרודפת של תן ביס וירדוף בתים שלא נותנים מספיק טיפ לשליח.

(וברצינות- להיות שליח על אופנוע בגיל 50+ נשמע לי קצת עגום)
אבל הוא כלל לא יצטרך לעבוד בגיל 50בנות רבות עלי
לפי השרשור הנ״ל ואחרי שהוא כבר הסתדר עם תנור כפול ויש אפילו כסף לנעליים, שערי בנפשך כמה שליחים הוא יוכל לשכור עד גיל 50 שיחליפו אותו בעבודה.

בהתחלה חשבתי להעיר לך שאין לו אופנוע אלא רק אופניים. אבל עכשיו כשאני עושה חשבון מהיר כמה הוא ירוויח עד גיל 50 יתכן שהוא בהחלט יוכל לקנות אופנוע.
הגיע הזמן לנתח את מה שהיה כאןבינייש פתוח
כתבתי פוסט בשביל להודות לה'על השנה הטובה ביותר בחיי, ודיברתי על העלייה ברמת החיים, הכסף שחסכתי והמטרות לשנה הקרובה.
ואז הופיעו 16 הודעות ומאוחר יותר פוסט שלם על תן ביס והיחס שלי אליו. מאוד מעניין...
לגבי חושבת בקופסא. אני מכיר אנשים שכל חייהם עובדים במשלוחים. יש להם דירה ואשה וילדים והם מרוצים. לעומת עובדי הייטק שכל הזמן מתמקחים על שכר ותנאים ומחליפים עבודה כל כמה חודשים לאורך ערים שונות בארץ...
מה שכן אפשר להגיד אם את חושבת שזה נורא לעבוד במשלוחים בגיל 50, את יכולה להיות חברה של @פשוט אני..
זה ציון דרך משמעותיבנות רבות עלי
אני חושב שמין הראוי לציין אותו בצורה קצת יותר מכובדת. ישנם רעיונות?

אולי נתחיל בכמה מילות תודה על מי שהביא אותך עד הלום?
אגבחושבת בקופסא

לפני כמה ימים ראיתי שליח תן ביס נוסע בכביש. זה מראה יוצא דופן כי בדרך כלל רואים שליחים של וולט. גרם לי לתהות אם זה אתה. אבל הוא היה על אופנוע, לא על אופניים.

התכוונתי שבגיל +50 הבריאות כבר מתחילה להתדרדר ולרוכב על אופנוע\ אופניים\ טרקטור ו\או חד אופן שעות ארוכות ברחוב בכל תנאי מזג נראה לי עבודה פיזית מאומצת שלא ממש תואמת גיל.

אשתי לא מרשה לי חברות חדשותפשוט אני..
אתה מסתכל על זה הפוךפשוט אני..
עובדי הייטק מחליפים עבודה ומתמקחים על התנאים כי הם יכולים בכל שנה או שנתיים לשפר דרמטית את רמת חייהם, בזכות הכישורים שיש להם.

שליחים, מלצרים, קופאים, מנקים וכו' לא יכולים לעשות זאת כי הכישורים של קופאית עם 15 שנות ניסיון לא טובים מהכישורים של קופאית עם 3 שנות ניסיון, ולכן אף אחד לא ישלם לה יותר (לפחות לא באופן משמעותי), כך שאין לה יכולת להתמקח או לאיים שהיא תעזוב וכו'.

היכולת להתמקח על התנאים ולהעלות את רמת החיים הוא בונוס, לא עול
שני דבריםבינייש פתוח
בשופרסל לדוגמא קופאית מרוויחה יותר ויותר עם הוותק, ופגשתי כמה ותיקות שמרוויחות מעל 10 בלי להחליף סניף 10 פעמים או לעבוד אחרי 11 בלילה.
דבר שני מי שכל הזמן מחפש חיים טובים יותר באופן אובססיבי, לא בריא לנפש או מעיד על מצב טוב
דיברתי על העלאות משמעותיותפשוט אני..
ואתה עונה לי שאחרי שנות וותק רבות אפשר להרוויח מעל 10...

מי שיש לו אובססיה אכן לא נמצא במצב אידיאלי, אבל למה אתה מניח שהרצון לשפר ולהתקדם נובע מאובססיה?
אנשים שעוזבים חברה בהייטקבינייש פתוח
הרבה פעמים זה בשביל עוד 500 בחודש. הרבה פעמים הם מרגישים שהם נרקבים אם הם שנתיים באותו מקום.
אחרי שנה בתן ביס אני כבר מכיר באופן אישי יותר אנשים ממה שאתה חושב.
אף אחד לא עובר חברה בהייטק בשביל 500אלפיניסטית

יותר כמו 5000..

הם לא מרגישים שהם נרקבים, הם עוברים בשביל להתקדם, ובשביל משרה עם יותר אחריות וכד' 

אני לא חושבת שהקופאי מסכן שהוא נשאר באותו מקום עבודה, אבל אל תעוות את זה שהייטקיסטים מסכנים שהם עוברים עבודה מרצונם החופשי כדי לשפר את חייהם.

כלל לחייםבינייש פתוח
מי שלא שואף כל חייו להיות מאושר יותר הוא המאושר האמיתי.
האויב הגדול ביותר של הטוב הוא העוד יותר טוב.
אני יודע שלא כל ההייטקיסטים חיים ככה אבל בכל זאת לא חכם להיכנס לשם מתוך הנחה שלי זה לא יקרה.
כמעט כלום מהחיים שלי לא קרה מתוך תכנון מבעוד מועד.
..אלפיניסטית

זה סתם סיסמאות, אני גם יכולה לכתוב משפטים כאלו:

'השינוי אינו חיוני לחיים הוא החיים עצמם'

אם לא תשאף להיות גנרל תהיה זה שמגיש קפה לגנרל'

'האויבים הגדולים של הציוויליזציה הם לא האמישים אלא הדשדוש במקום והאדישות'

'האויב הגדול של הטוב הוא הרע'

תכלס, בסופו של דבר טבע האדם לשאוף קדימה, אם זה בחיים האישיים, נישואין, משפחה..

ואם זה בקריירה, התקדמות לעבודה שדורשת יותר אחריות וחולשת על יותר תחומים.

זה לאו דווקא קשור לתכנון מראש. אם עבדת שנתיים במקום מסוים ועכשיו יש לך הזדמנות לעבור למקום חדש שייפתח אותך יותר מבחינה מקצועית, ישלם לך יותר וכד' אין שום סיבה שלא 'תלך על זה'

ואי אפשר אף פעם להגזים עם זה?בינייש פתוח
כמו שיוצא לי לראות לא מעט?
אפשר להגזים בכל דבראלפיניסטית

אבל לא להיכנס למשהו כי אולי לא תהיה מרוצה בו זו טעות.

לא בטוח שעבודה כשליח וולט תתאים לכל אחד והוא ירגיש בה מרוצה ומסופק, יכול להיות שזה ישעמם מישהו שהיה מאוד נהנה אם היה עובד כאדריכל או כחקלאי

אתה אשכרה חושב שעדיף להיות שליח מאשר הייטקיסטפשוט אני..
הבסיס כל כך מנותק עד שאין בכלל אפשרות לקיים דיון
אתה אשכרה לא מסוגל להביןבינייש פתוח
שיש אנשים שעובדים במשלוחים ומרוצים לעומת הייטקיסטים שלא?
יש לך ניסיון חיים של נער מתבגר
זה חלומות של ילד קטןחדשכאן
אפילו לא מתבגר
אין דבר אחד שעדיףאלפיניסטית

כל אחד עדיף לו המקצוע שמתאים לו, המקצוע שהוא נמשך אליו ורוצה בו.

הכי עדיף שכל אחד יעשה את העבודה המוטלת עליו במקסימום מקצועיות. לא משנה אם הוא קופאי או ראש ממשלה. 

מסכים עם זהארץ השוקולד
בוודאי שאין מקצוע אחד שעדיף לכולםפשוט אני..

ועדיין לצייר זאת כאילו הייטקיסטים הם מסכנים לעומת השליחים... נו שוין.

כמו תמיד אתה מקצין כל מה שאני אומרבינייש פתוח
טום וג'רי שניכם חחDyt
אתה רואה חלק מאוד שולי בריבים שלנובינייש פתוח
הוא קרא לי פעם רוצח
אני בתDytאחרונה
וטום וג'רי די רצו לרצוח אחד את השני לא? או לחשוב שהם כאלה
זה היה בצחוק בכולאופן
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך