אבן התועים. - ספר על שבתי צבי, אני באמצע לקרוא, מרתק, אני עדיין צריך לבדוק אם המקור אמין, אשמח אם משהו שיודע יעדכן אותי.
אנציקלופדיה שמע ישראל - אנציקלופדיה שהוציא האדמור מקאליב, ניצול שואה בעצמו. 2 כרכים,
מצד אחד: אוסף של הרבה מאד סיפורי גבורה וקידוש ה' בשואה, מרתק.
מצד שני: זהו אוסף שנלקט מהרבה ספרים, והסיפורים מאד 'מקוצרים', כי זה בנוי בצורה של אנציקלופדיה, אז הסיפורים מאבדים הרבה מהכתיבה ה'ספרותית' שלהם, וממילא מאבדים מיכולת ההתחברות לסיפור. - [לדעתי, לאחר שקראתי כמה מהסיפורים מהאנציקלופדיה, ומהמקור.]
בקדושה ובגבורה - המלצתי בעבר, ממליץ מאד! אוסף נפלא של גבורה יהודית בזמן השואה.
הספר בא גם כדי להלחם בגישה של 'כצאן לטבח' והאדרה של הגבורה הגופנית בלבד.
האש המתלקחת - המלצתי בעבר, כמו על כל ספרי הרב דוד זריצקי, הספרים הכי טובים שקראתי עד היום.
האשה בשואה - המלצתי בעבר, גם מספריו של הרב יהושע אייבשיץ, על גבורתה של האשה היהודית בשואה. יש כמה כרכים.
המשורר בין ההרים - ראה מה שכתבתי בהאש המתלקחת.
הרקידה לפני המשיח. - כנ''ל.
זכור – של אגודת זכור, 13 קבצים. - אוסף של קבצים על השואה, קראתי אחד בילדותי, חשוב, וחזק מאד.
יומן גיטו וורשא –הלל זיידמן. - לא קראתי עדיין, א בל רראיתי מלא ספרים שמציינים אליו, חלק מצטטים ממנו, נשמע מקור אמין וחשוב בקשר לגיטו וורשא, בעיקר בגלל שזהו יומן רציף מתוך הגיטו. ניסיתי להשיג, בסוף הביאו לי יומן אחר, לא של הלל זיידמן..
מבחר סיפורי מסורת. - של דוד זריצקי, ראה האש המתלקחת וכו'
מן המיצר. - חשוב מאד, סיפורו של הרב וויסמנדל!
נשי ישראל בגבורתן. - ספר יפה מאד, שמסדר לאורך ההיסטוריה סיפורי גבורה של נשי ישראל, נהניתי בפרט, איך שהוא מסדר סיפורים מיוסיפון. - מי שקרא את יוסיפון, יודע שלפעמים קשה קצת להבין נורמלי מה הולך שם. זה מת, זה מולך, בלאגן, מלחמות..
קשה לאחוז סיפור אחד בכל הבלאגן לפעמים. ובספר הזה הוא כותב כמה סיפורים מתוך יוסיפון, בצורה בהירה ויפה.
קראתי ואין עונה. - עוד בקש ר לרב וויסמנדל, חוברה לקריאה.
שימקה. - אחד הספרים המדהימים של הרב דוד זריצקי {ראה האש המתלקחת}, נושא - ילדים בשואה.
שרופי הכבשנים מאשימים. - קשה לקריאה, חובה לקריאה.
כל מי שרוצה פירוט נוסף, {כתבתי בקיצור, כי אני עייף} מוזמן לשיחה אישית, לא מתחייב בזמן הקרוב לענות, כי כנראה שלא אהיה פה, אבל מיד כ שאוכל, אשמח לענות.
אם משהו השתמש בהמלצות, גם אשמח לשמוע..