אבל צריך להיזהר לא להגיע מזה למקום של הלקאה עצמית, שזה היפך הענווה. אלא להגיע לעומק של הדברים שזה נוגע בהם אצלך, מתוך מקום של להכיר את עצמך קודם כל. בלי האשמות. זו מי שאני.
מאיזה מקום אני פועלת?
למה אני מרגישה ככה? האם זה נכון מה שאני חושבת?
איפה הגבולות שלי? למה אלו הם הגבולות שלי?
האם יש דרך אחרת?
מה המטרה שלי בעצם? בכל דבר. האם אשיג אותה בדרך הפעולה הזו? האם דרך הפעולה הזו 'עולה לי'? האם יש דרך 'לשלם' פחות כדי להגיע לתוצאה? האם התוצאה הזו בכלל נכונה לי?
אם אעבוד קשה, מה יקרה? האם זה שווה לי? במה זה כרוך בכלל?
לא מחייב שהתשובה תהיה לא, אגב. בכלל לא. זה נועד כדי לתרגל מהלכי חשיבה והיכרות עם עצמך ולוודא שאת לא פועלת באוטומט מתוך פרדיגמות או דפוסי חשיבה שהשתרשו אצלך או לחץ אפילו, בלי להבין את המציאות בשטח או מה נכון לך. זה נותן פרופורציות ומאפשר לנו לתרגל מציאות תודעתית אחרת.
הרבה פעמים לא רוצים לעבוד קשה, למרות שהתוצאה משתלמת. אפשר להשוות את זה לאדם שזכה בלוטו ומתעצל ללכת לבנק לפדות את הצ'ק.
וגם ל
@שירה_11ומול הבעל, לשאול את השאלות בהתחשב במי שהוא קודם. ולא במי שהיית רוצה שהוא יהיה. להגביר מודעות עצמית ורגישות לעצמך ולאחר, ואחרכך לראות את היחס שלך לדברים. ולבחון, זה נכון לנו בזוגיות או לא? זה מתאים לנו? זה ייטיב איתנו? אם לא,מה אפשר לעשות אחרת? זה עובד גם מול ילדים אגב. לרדת לפרטים הקטנים. ואחרי שעשית את העבודה הזו, ואת יודעת מה חסר אצלך, ומה את רוצה שיהיה לך, מה עובד לך טוב ומה פחות, אפשר לגשת לעבודה של שינוי תפיסתי ומעשי. מתוך מחשבה עמוקה על הדברים, מפוכחת, לא מאשימה, שרוצה טוב.
את יכולה לקרוא על מידת הענווה כמובן גם בספר מסילת ישרים.
ואפשר למצוא את זה גם בחכמת הגויים, את איך לשחרר. ממליצים פה הרבה על 'לדעת להיכנע' של לורה דוייל.
ו
@אחת פשוטה המליצה פה על הספר 'לראות שיש כאן עוד מישהו' אם אינני טועה של דקלה יוספברג. לא קראתי בעצמי אבל התקציר עניין אותי מאוד.