טוב... אז הבת שלי צריכה טיפול ריגשימאוהבת בילדי

ואני ממש נאבדת בחיפוש אחרי מטפלת....

קודם כל- זה הגיוני 400 שח לטיפול? איך אני אמורה לעמוד בזה??

וגם- איך מוצאים מישהי טובה?

איך יודעים איזה תחום לבחור? אומנו, מוזיקה, ספרים... אני נוטה לאומנות, אבל איך אני יודעת מה הכי טוב לה??

לצערי זה המחירים לא דרך הקופהבימבה אדומה

יש בטיפה יותר זול נניח 350 שח אוליייי תמצאי בטיפונת פחות מזה גם... אבל 400 זה הנורמל....

ויש איזה 30 אחוז החזר מביטוח בריאות פרטי... לפחות לנו (קיוויתי ליותר וזה מה שקיבלנו)

וואי וואי. משכנתאמאוהבת בילדי

מטורלל

עכשיו בכלל מי שהתקשרתי אליה מקבלת מגיל 6-7 ושלי בת כמעט 5...

אני מתחילה להתייאש

מי הפנהסליל
לטיפול רגשי?
הבן שלי עוד מעט בן 5, ואמרו לי שבגיל הזה לא מפנים לטיפול. אלא את ההורים להדרכת הורים, והטיפול בעצם נעשה דרכם.
ואצלנו למשל אפשר לקבל הדרכת הורים דרך הקופה
נכוןמאוהבת בילדי

היא אמרה שזה טיפול ריגשי בנוסף להנחיית הורים...

היית בהנחיית הורים דרך הקופה? הילד לא מעורב בכלל?

אנחנו עוד לא הלכנוסליל
אני צריכה לקבוע איתה

אבל ממה שהבנו זה רק דרכה, אצלנו זה בנוסף לריפוי בעיסוק
נכון או טיפול דיאדידבורית
רוצה לפרט למה?מתחדשת11
אולי יעלו עוד כיוונים שיועילו ותוכלי לעמוד בהם
ובנתיים אולי לנסות דרך הקופה?
למה מה?מאוהבת בילדי

הטיפול הריגשי?

בהמלצת המאבחנת ההתפתחותית. היא לא מאד מתקשרת בגן. בבית היא כן.

הבנתי, אז אולי לנסות דרך הקופה?מתחדשת11
לאיזה קופה את שייכת?
לאומיתמאוהבת בילדי

רק שאין לה לאומית זהב...

אני צריכה עכשיו לחכות חצי שנה כדי להיות זכאית לטיפולים דרכם... וגם אז זה 45 שח למפגש

נשמע לי שבכל זאת כדאימתחדשת11
א. חצי שנה זה לא הרבה
ב. אמרת שבבית היא אחרת יכול להיות מאוד שבעוד חצי שנה דברים ישתנו. אני לא אשת מקצוע אבל אם היא בבית מתנהגת כרכיל ומתקשרת זה פחות היה מעלה בי חשש ולא הייתי ממהרת להתערב ובפרט לא בגיל כזה..
ג. הסכומים זה ממש משמעותי. לא יודעת איך עומדים בסכומים כאלה גבוהים בפרטי ובקופה, אם עושים בירור טוב אפשר בהחלט למצוא אנשי מקצוע טובים ומועילים
חצי שנה זה לא הרבה המתנה עם תחילת הטיפול?מאוהבת בילדי

הגננת טוענת שזה אס או אס

ואני ממש מתלבטת..

זה לא הרבה בהנחה שזה דרך הקופהמתחדשת11
כי זמני ההמתנה הם אפילו יותר רחוקים.
אני כמובן לא מכירה את כל המקרה ולא אשת מקצוע אבל כאמא יכולה לומר לך שלא כל מה שהגננת/ מורה המליצה אני עושה אני בדכ מתייעצת יותר ומבררת עם עוד, ובעיקר מקשיבה לתחושות הבטן. אם היא מתקשרת בבית למה הדחיפות? בנוסף יש פה עניין של גיל שאולי זה בכלל לא רלונטי ואולי בעוד חצי שנה הדברים יראו אחרת
אבל שוב, זו דעתי ואת בודאי יודעת הכי טוב ♥️
הבנתי... תודה!מאוהבת בילדי

אל תבהלי. נשמע שסתם מלחיצים אותךמיקי מאוס
אם אני זוכרת נכון היא התחילה עכשיו גן שפה?
ואת כותבת שהיא מקבלת ריפוי בעיסוק
ואתם מתחילים הנחיית הורים

יש מגמה כזו לאבחן ולטפל כמה שיותר בגילאי גן, יש לזה כמובן בסיס טוב אבל זה יצא מפרופורציות במובן מסוים
(שמעתי שכמעט פיטרו גננת מדהימה בגלל שלא מספיק שלחה לאבחונים. ירדו מהפסים....)

כמובן אני לא מכירה אתכם ואת הסיפור מעבר לשרשורים אבל נשמע שקצת יורים לכל הכיוונים. וזה לא רע אבל אם זה המחיר זה יבוא על חשבון דברים אחרים.
הייתי מחכה עוד קצת לראות איך כל הטיפולים האחרים משפיעים
היא בסה"כ בת 5
נשמע לי ממש לא נורא ואפילו חיובי לחכות חצי שנה בשביל להתחיל עוד משהו

ובפועל- כדאי לעבור ללאומית זהב ואולי אפילו כבר לנסות לקבוע תורים אם אפשר בטח יש רשימות המתנה

בהצלחה!
במסקנה שלי זה שזמן דווקא עושה טובאין לי כח😥
לפעמים אחרי חצי שנה הילד מתבגר רגשית וגדל ואפשר לעבוד איתו יותר טוב ודברים משתפרים מעצמם
יש לי נסיון בטיפולים רגשיים..
ממליצה להרשם ללאומית זהב
לעשות את כל הבירוקרטיה- הפניה מהרופאה, בדיקות שמיעה וראיה טפסים וכו
ואז את ברשימת המתנה- תלוי בקופ''ח ובמטפל..
ובינתיים היתי הולכת למפגש אחד עם מטפלת רגשית טובה לקבל הדרכת הורים ומשימות לכם לקדם בבית.. ואז יש לכם איך לעבוד עם הילדה
גם לי היה מקרה דומהמושית
התחלתי באופן פרטי ואחרי חצי שנה המחיר ירד משמעותית כי זה היה דרך הקופה...
מטפלת רגשית שמקבל גם בפרטי..
גם אחרי שתהיי זכאית רוב הסיכויים שהתור הקרובלא מחוברת
יהיה עוד מלא זמן.
אם זה אס או אס אז כדאי פרטי
זה דרך מטפלים פרטיים בהסדר?יראת גאולה
אולי כדאי לפנות עכשיו למישהי בהסדר,
ורק בעוד חצי שנה לעשות את זה דרכם?
בכל מקרה גם לפרטיים יש בד"כ תקופת המתנה... הם לא פנויים להתחיל מעכשיו
גם יש בעיריות מרכזים עם טיפולים....פאף
את יכולה לפנות אליהם
איך אני פונה אליהם?מאוהבת בילדי

בירושלים

יש את מרכז מעברים בירושליםפאף
שיכול להיות שייתן לך מענה, וגם את יכולה לפנות לרווחה והם יכולים להפנות אותך לגורמים מתאימים
תודה!! אבדוק זאתמאוהבת בילדי

אצלנו היה די פשוט לקבל דרך הקופהבארץ אהבתי
וההבדל במחיר הוא שמיים וארץ. שילמנו 45 ש"ח השתתפות עצמית.
שווה לך לבדוק את האפשרות. בהצלחה!
כתבתי למתחדשתמאוהבת בילדי

שאין לנו לאומית זהב

לאומית זהב זה בשביל החזריםדיליה

תירשמי בקופה רגיל במרכזי התפתחות הילד

הטיפול אמור להיות חינם או 45 ש"ח תלוי בסוג הטיפול

בלאומית מאמינה שלא יהיה הרבה תור

בינתיים תעשי לה לאומית זהב כדי שבהמשך תוכלי לפנות לעוד דברים בפרטי.

ואם זה פסיכולוג מוכר אז בלאומית זהב זה החזר של 110 ש"ח לפגישה.

ויש גם פסיכולוגים שבהסדר עם הרופא בעלות מופחתת תבדקי מי שלאומית את יכולה לשלוח לי שמות בפרטי כי אני מכירה הרבה.

לא רק להתקבלבימבה אדומה
גם התורים מבאסים ממש... ואני לא רוצה להלחיץ כי באמת אין סיבה אבל לפעמים ההבדל בין להתחיל השובע לבין עוד חודשיים שלושה ויותר הוא שמעים וארץ להדרדרות שאפשר למנוע או מה שהוא ירוויח בחודשים האלה.... אני בעצמי נקרעת בזה כל הזמן...

אז מי שממממממש אין לו את הכסף, די ברור מה ה' מצפה ממנו, רק דרך הקופה... והרבה תפילות שבינתיים יהיה בסדר

אבל מי שיש לו את הכסף אבל ברור שאין לו למכביר ורוצה להשתמש בכסף בתבונה, ההתלבטות מאוד גדולה מה היעוד של הכסף הזה, הרי זה כסף מה'... ואני תמיד נקרעת בדברים האלה😒
צודקת, זו באמת שאלה קשה...בארץ אהבתי
תנסי דרך הקופהאורוש3
היא מוכרת בהתפתחות הילד? הילדה. אם כן אז רק הפניה של מי שמטפל בה-מרפאה בעיסוק, קלינאית וכד'. ולמלא שאלונים כדי לקבל אישור מהקופה ואז לתור.
אם לא, אז תבדקי בקופה מה התהליך בדיוק.
אין להשוות את העלות (בקופה ארבעים ומשהו אם אני לא טועה). רק התורים ארוכים...
הי כן זה המחירים..גם אני באותה סירהאני זה א
בעיקרון הכי טוב לבחור תחום שמעניין אותה.. אני למשל בחרתי בבעלי חיים.
הלכתי למישהיא פרטית ופחות היה לי חיבור איתה עכשיו מצאתי מקום אחר מקווה שיסתדר שם עם המטפלת..וכן זה יקר וקשוח ממש.יש החזרים מהקופה אבל עדין קשה
תודה על התגובה... עוד מתלבטיםמאוהבת בילדי

תודה לכל מי שהגיבה!מאוהבת בילדי

אנחנו עוד מתלבטים. נראה מה לעשות...

מציעה לכם לבדוק לגבי טיפול דיאדיחלומות חלמתי
זה בעצם שיטת טיפול שבה נפגשים בסבב:
שבוע אחד- אבא וילדה
שבוע שני- אמא וילדה
שבוע שלישי- הדרכת הורים בלי הילדה.

זה יכול לתת המון
יש גם בפחות - 200 או 250 ש"ח. אבל הרבה פעמים מדוברמתואמת
במטפלות פחות מנוסות...
מה שחשוב הוא:
לקבל המלצות על המטפלת,
לקבוע איתה טווח זמן לטיפול,
לקבוע מראש שפעם בחודש יש מפגש עם ההורים כדי לשמוע על ההתקדמות ועל דרכים לעבודה בבית.
הייתי מחפשת קודם את התנאים הללו, ורק אחר כך את סוג הטיפול.
והכי חשוב -
להתפלל... שהטיפול יהיה מועיל ומיטבי, ושכספכם לא ילך לריק...
צודקת. ריגשת אותימאוהבת בילדי

אין כמו תפילה של אבא ואמא...

תודה על הנקודות שהעלית.

אגב, כמה זמן לוקח התהליך הזה? חודשים? שנים??

זה ממש תלוי מה הקושידיליה

בגיל שלה יכול להיות גם שנה או פחות...

מממש תלוי על מה רוצים לעבוד.

וחשבו מאוד בגיל הזה לדבר על הצרכים של הילדה ועל מה רוצים לעבוד ולבדוק מידי פעם מה קורה עם הקשיים הספציפיים בשבלם פנית ולראות אם רוצים לעבוד על מוקדים נוספים.

ממליצה להתחיל בהדרכה הורית ורק בהמשך להכניס את הילדה לטיפול

וטיפול דיאדי גם ממש מומלץ הבעיה שאין הרבה מטפלות שעושות את זה.

זה באמת תלוי בקושימתואמת
אבל אישית אני חושבת שטיפול שנמשך יותר משנה זה מראה שהוא לא אפקטיבי... (והלוואי שהיה לי כבר את האומץ להפסיק את הטיפול הלא אפקטיבי הזה שאחד מילדיי מקבל )
מה עם לשאול את בית הספר?שאלותהריון
לפעמים יש אצלם ויכול להיות שיוכלו לספק אם היא לא מלאה...
עכשיו אני רואה שהיא בגן. לא יודעת אם זה משהו שיש...
האם יש פסיכולוג לגן? בעקרון הוא יכול להפנות אתכםקמה ש.
בס״ד

ל״שרות הפסיכולוגי החינוכי״ ואולי דרכם תוכלו לקבל טיפול חינמי. בעקרון הטיפולים של השפ״ח הם יותר טיפולים במשחק (ולא באומנות / חיות / מוסיקה וכו׳) אבל אולי זה יוכל להתאים למקרה שלה...?
תבדקי דרך הקופה אם יש משהותהילה 3>
בגילאים כאלה פסיכודרמה לפעמים עוזר
אבל בעיקר כדאי למצוא מישהי שטובה עם הגיל הזה

ויש מקרים שפשוט ההורים הולכים לאיזשהי הנחיה
שוב תודה לכולכן. קראתי הכל!מאוהבת בילדי

בינתיים דיברתי עם מנהלת הסניף והיא מנסה לתת לי את האפשרות לשלך חצי שנה אחורה ואז אקבל מעכשיו את  ההטבות. הלוואי... 

@סליל היא בגן שילוב, לא שפה. ומסתבר שאין שם ריפוי בעיסוק.

באמת הכי קל יהיה לי אם היא תהיה בגן שפה ותקבל הכל דרך הגן, אבל הגננת אמרה שהשפה שלה לא מספיק גרועה בשביל גן שפה... ה' יעזור עם זה.

אנחנו גם מחכים לבדיקת גלי מוח בשינה לראות אם יש ניתוקים ואז זה בכלל פיזי וצריך טיפול נוסף (שאין לי מושג מהו)

בינתיים אני אקח את העצה ללכת מפגש או שניים להנחיית הורים... עד שנדע מה עושים בפועל.

ושה' ייתן לכולנו כח לגדל את הילדים שלנו בשמחה ובנחת ובאהבה!!

מקסימה את המון הצלחה!מתחדשת11
אמן. תודה!!מאוהבת בילדיאחרונה

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

דווקא אצלנונעמי28

בצד של המשפחה של אמא שלי, היא כך כך גדולה (14 אחים) כבר בכלל אין קשר ומעקב בין הבני דודים ואפילו האחיינים

מרוב שהיא גדולה כי כל אחד עסוק במשפחה שלו.

ומצד האבא שיש רק שני אחים ומעט בני דודים, יותר ריאלי להיפגש והקפדנו יותר לשמור על קשר.

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
🤣🤣🤣יהלומה..
מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

תודה ניקזמני

לגבי המייפל והדבש וכו' לא רוצה להגביל את עצמי יותר מדי בהנקה... אבל בהחלט גם מבחינה קלורית עדיף להתנזר לגמרי

המלצה למשהו מעניין לצפות בו?ytrewq
לבטטה בחודש תשיעי שרובצת כל היום עם הטלפון 🤦🏾‍♀️

סיימתי עכשיו לראות המירוץ למיליון, ממש אהבתי! לא חייב להיות בסגנון. מה שכן, אהבתי שקללות צונזרו, לא היו יותר מדי יחסים בין גבר לאישה (וגם אם כן זה היה ממש שולי ולא חלק מהתוכן) והלבוש של הנשים היה נסבל יחסית...

אני לא מצליחה לראות עונות ישנות יותר, אם מישהי יודעת איך אפשר לראות, אשמח! 

תכף יש דה ווייס אם את בקטעכנה שנטעה

רוצה לפרט מה הסגנון שאת אוהבת? אולי ידייק יותר.

ועוקבת לבטטה בחודש שביעי שמחפשת משו מרגיע כשהקטן נרדם.

לא מעניין אותי שירה...ytrewq
מקפיצהytrewq
ווארט ראית? יש שתי עונות.מתואמת
כןytrewq
פאוור קאפל, מעניין (לא יודעת כמה מתאים מבחינת לבושסטודנטית אלופה
ותוכן)
מה זה?ytrewq
קונספט דומה, אבל הזוגות הם באמת זוגותמרגול

ונשארים באותו מיקום

אבל יש משימות כל פעם וכזה…

יש סוטאז שמתאים ליותר מעלות.. (לנו יש של פוד אפיל)בת מלך =)
טעית בשרשור 🙃ytrewq
אני נורא אוהבת תכניות בישולאבי גילאחרונה

יש לחיים כהן השף תכנית בערוץ 11

שום פלפל ושמן זית העונה החדשה

כל פעם מראיין אדם אחר..

נורא מצחיק ויש בחיים משהו מאוד מרגיע.

אבל בכלל כשיש לי זמן אני מול תכניות בישול כאלה ואחרות 

תכונת ריצוי שבי כלפי חמותי, שהפכה לאנטיהדרים

אז אני וחמותי בדרכ מסתדרות פלוס פלוס ברמת שיתופים התייעצויות וכו, בשנה האחרונה מאז שלא חזרנו לצפון לאחר "סיום" המלחמה, חמותי נעשתה עוקצנית מהרגיל- תמיד הייתה זורקת הערות אבל מאחרי המלחמה ובייחוד מאז שהבן שלה לא חזר צפונה אלא נשארנו במרכז.

סה"כ היא אישה עם לב טוב מאוד, אמא וסבתא מדהימה, אבל מתערבת יותר מדי ומרשה לעצמה לשאול הכל, כנל לגבי חרדת נטישה שלה ורצון תמיד להיות מעורבת והסבתא הכי טובה (אוי ואבוי אם לאחד הנכדים כיף יותר בצד השני), גם כשהיינו גרים לידה בצפון היה לה קשה אם היינו מספר ימים ברצף אצל המשפחה שלי (שהיו רואים אותנו אז אחת לכמה חודשים).

כתוצאה מהמלחמה המשפחה שלי יותר נתראה איתנו ופחות הם בגלל המרחק, אנחנו לא גרים ליד שום צד אבל הצד שלי יותר קרוב עדיין אז יוצא שפעם בשבועיים נגיד אחותי באה לישון פה מביאה מתנות לילדים וכו וזה פשוט צורם לה .

היה יומולדת לבת שלי השבוע וזה היה בתאריך של בעלי , לא הזמנתי אותה ליומולדת של הבת שלי , זה היה בעיקר עם חברות, ואמא שלי ואחותי הגיעו ע"מ לעזור לי , נודע לה על זה (דרך בעלי לאחר שחקרה אותו למרות שביקשתי שלא יגיד ע"מ לא לצער אותה, מה גם שלא הזמנתי את אמא שלי מראש והיא באמת הגיעה לעזור לי כי אני בשבוע מטורף של ארגון שני ימי הולדת פלוס תינוק שמוציא שיניים), וגם הסיבה העיקרית שלא הזמנתי כי אם הם היו באים מהצפון הם היו נשארים לישון ולא התאים לי לארח (אציין שבכל מהלך המלחמה החלפנו את תפקיד חמי וחמותי ואירחנו אותם ואת אחים של בעלי כמעט בכל החגים כל שנה כי שכרנו דירות בתור מפונים והם היו במלונות ). בקיצור עשתה סרט לבעלי למה לא הוזמנו אנחנו גם סבתא וסבא, וכל זה בידיעה שהיא על רמקול כדי שאשמע , ואח"כ שאלה אם אמא שלי עוד אצלנו - כאילו מה אכפת לך ???

גרמה לבעלי ריב איתי ערב יום ההולדת שלו שאמא שלו צודקת ושאני אנטי אליה בזמן האחרון - (אצלו אנטי זה לא להתייחס אליה כמו אמא שלי בול, למרות שאני כל יומיים מחייגת אליה, יש וידאו קבוע עם הנכדים, ועוד), ולי נמאס לרצות אותה היא אישה שמפחדת שהנכדים והילדים לא יעניקו לה מספיק תשומת לב כמו שהיא רוצה וזה כבר משפיע לי על החיים גם מרחוק תמיד צריך ללכת בתפר הדק בין שלום בית לבין ריצוי שלה .

אני ובעלי רבנו לצערי מול הילדים במקום לחגוג לו בסוף יצא מעפן יצאנו איתם לאיזה נשנוש ביישוב וחזרנו בלי לשיר יומולדת ובלי כלום, הכל בגלל העקיצות שלה . ואכן שנים שלמות שגרתי שם ריציתי אותה והיום אני מגיעה למצב שמצד אחד מרחמת עליה כי. בינה שזה ממקום של חוסר הרצון לעודף יחס הזה, מצד שני לא מסוגלת יותר לסבול שיחות ממנה וכל הערה הכי קטנה שפעם הייתה עוברת לידי, היום גורמת לי לכעס ולרצון להתרחק ממנה .

דוגמא מלפני כמה שבועות - אמרה לבן שלי קניתי לך מלא הפתעות אבל תקבל אותן רק אם בכל פעם שאתה מתקשר לסבתא השנייה תתקשר גם אליי. אשכרה ילד בן 4 מניפולציה רגשית . ובעלי מאוד דומה לה באופי (רק מעודן יותר ברוך השם) אז מלא פיצולים שלנו שהוא מבין אותה לפני שהוא מבין אותי , היום כעס על הבן שלנו שלא רצה לדבר איתה אמרתי לו אתה לא יכול להכריח אותו לדבר עם סבתא אם הוא לא רוצה (כמובן רק אחרי שהיא ניתקה), ובטח שלא לכעוס על ילד אלא לכבד את רצונו

דוגמא נוספת בחג מסוים הודענו כשבועיים לפני החגהדרים
שבסוף לא נגיע, והגענו שבת לאחר מכן לא דיברה איתי כל השבת החמיצה פנים אמרה הילדים שלכם יחזירו לכם כשיגדלו, ואחכ אחרי שבוע שלא התקשרתי אליה תקפה אותי שחבל מאוד וככה מתחיל נתק משפחתי, וגם כשאמרתי לה שתפסתי מרחק כי היא כעסה אז היא אמרה אוקיי אבל שהגזמתי (כלומר היא עושה מעשים שגורמים לאנטי ואז נהיית הקורבן)
וואי, אחותי... זה נשמע ממש ממש מאתגריעל...

באמת מניפולציות והתנהגויות לא הגיוניות,

שבמקום לקרב רק מרחיקות וממש ברור התחושות שלך.

השאלה הגדולה היא איך את ובעלך נמצאים יחד באותו הצד ושהוא מבין אותך.

כי כרגע- הוא בעצם נתון בין 2 נשים שהוא אוהב וזה ממשלא קל עבורו.

את צריכה לחשוב בחכמה איך הוא מגיע להבנה של התחושות שלך ומצליח לשים לאמא שלו את הקו האדום, ברגישות אבל באופן ברור

נשמע קשוחכולנה
אם את בקטע להבין את הצד שלה אז מניחה שהיא נכנסה ללחץ לאבד את הקשר עם הנכדים, אם היא מבוגרת יש גם עניין של הקצנה שבאה עם הגיל. כמובן שלא צריך להסכים לכל גחמה שלה, אבל אם היה פעם קשר טוב בינכן אולי את יכולה לראות איך את נותנת לה את היחס ותשומת הלב שהם עדיין חשובים למרות המרחק, לפני שהיא דורשת אותם.

אוינעמי28אחרונה

באמת נשמע קשר מעיק ומניפולטיבי.

אני חושבת שמה שחשוב הוא שאת ובעלך תהיו באותו ראש מולה. להבין ולזהות את המניפולציות ולקבוע כללים איך להתנהל מולם.

משפטים או התנהגויות מסוימות שלא יזינו שוב ושוב את השרשרת הזאת.

נשמע שזה מפעיל אותו יותר מאשר אותך ואת יודעת לזהות את המניפולציה.

הייתי אפילו מתייעצת נקודתית עם איש מקצוע כי אלה דפוסים ידועים ויש ממש כללים איך להתנהל מולם.

התקנת התקןניקזמני

מחייב דימום? ז"א אם אני אחרי מקווה אז בהכרח אאסר?

תלוי בפסיק. כלומר לרוב יש דימומים קלים אבל אם אתרק לרגע 1
אחרי טבילה. לפי הפסיקה אצלנו זה לא אוסר
לא בהכרח. אבל אין לדעת מתי יתחיל לך דימום הסתגלות.עניינית
ההמלצה להתקין בימי הוסת כי כך יותר קל להתקין.
לא מחייב, אבל ממה שהבנתי בדר"כ כןסטודנטית אלופה

לי היו כמה ימים של כתמים, התקן לא הורמונלי.

לא בהכרח, לפי הפסיקה שלנו זה לא אוסר.

תבררי מה הפסיקה אצלכם

לא מחייב דימום. אבל יש פסיקות שעצם ההתקנהפרח חדשאחרונה

של ההתקן אוסרת

אז תבררי מה הפסיקה שלכם. 

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי

אולי יעניין אותך