איךמישהו יודע האם ללכת לקריירה של הוראת התורה אולאמנחםמנחםמנחם

למדתי בישיבת הסדר מפורסמת. בשיעור ה היינו בערך 40 תלמידים. מתוכם נניח 10 בערך היו "רציניים". מתוכם כמה המשיכו לקריירה שקשורה להוראת התורה וכמה הלכו לאוניברסיטה. אחד למשל הלך להנדסת חשמל, אחד למתמטיקה, אחד לראיית חשבון וכדומה.

השאלה שלי היא - איך מישהו בוחר האם ללכת ל"קריירה" של הוראת תורה במסגרת מסויימת או קריירה של מקצוע "רגיל"?

אז לכאורה אפשר להגיד שמי שמרגיש יותר קשור לתורה וכו' ילך להוראת התורה אך מההיכרות שלי עם האנשים זה לא נכון. יש מאלו שהלכו למקצועות ה"רגילים" שלדעתי יותר "דבקים" בתורה מאשר כאלו שהלכו ל"קריירה" שקשורה להוראת התורה.

זה תלוי גם בכשרון של האדםברגוע

יש אנשים שדבוקים מאוד בתורה, אבל אין להם את הכשרון שצריך בהוראה. וכן להפך.

מכון להכוונה מקצועיתאריק מהדרום
קרירה בהוראת התורה נשמע נוראאיש השקים
תקרא מה הרמבם כותב על זה
אני מבין שאתה תשלח את הילדים שלך לחינוך ביתי?אריק מהדרום
להפךפשוט אני..

להתפרנס מללמוד תורה זה נורא,

אך להתפרנס מללמד תורה זה ראוי והגון מאין כמותו. 

אני לא ארצה שהמורים של ילדיי יהיו מתנדבים ואז יילכו בערב לבקש צדקה מהעוברים ושבים או מהמדינה. אני מצפה שהם ירוויחו שכר הוגן על עבודתם.

זה מחלוקת אם מותר להתפרנס מללמד תורהארץ השוקולד
ויש חילוק בין תורה שבעל פה לתורה שבכתב, אצטט את השלחן ערוך והרמ"א:
"מקום שנהגו ללמד תורה בכתב בשכר מותר ללמד בשכר אבל תורה שבע"פ אסור ללמד בשכר לא מצא מי שילמדנו בחנם ילמוד בשכר ואע"פ שהוצרך ללמוד בשכר לא יאמר כשם שלמדתי בשכר כך אלמד בשכר אלא ילמד לאחרים בחנם ומה שנהגו האידנא ללמד הכל בשכר אם אין לו במה להתפרנס שרי ואפי' יש לו אם הוא שכר בטלה דמוכח שמניח כל עסקיו ומשאו ומתנו שרי (וכל חידושי סופרים דהיינו מה שנתקן מדרבנן מותר ליטול שכר ללמדו) (הגהות מיימוני פ"א):" (טור יורה דעה סימן רמו סעיף ה)

להתפרנס מלימוד תורה (לעצמנו)
כאידיאל זה פסול גם ליחידים מוסכם על ידי הרמב"ם, טור, בית יוסף, ב"ח, רמ"א ועוד שזה אידיאל רע ופסול, אך המשנה ברורה חלק וסבר שליחידים זה יכול להיות אידיאל.
(עיינו בהלכות תלמוד תורה, רמב"ם פרק ג הלכה י, טור יורה דעה סימן רמו סעיף כא אם אני זוכר נכון והלכות משא ומתן בטור אורח חיים סימן קנו)
האם מותר כי "עת לעשות לה' הפרו תורתך"?
רמב"ם, טור ורמ"א - אסור.
שלחן ערוך - מותר.
(אני מעלה את השאלה האם ההיתר רלוונטי בימינו כשיש הרבה לומדי תורה ולא נראה שהתורה משתכחת?)
אצטט את דברי הרמב"ם:
"כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה – הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא; לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה.

אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו: לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה, ושנא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטם את הבריות.

מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו, ומידת חסידים הראשונים היא; ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה, ולעולם הבא, שנאמר (תהלים קכח ב): "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך": אשריך – בעולם הזה, וטוב לך – לעולם הבא שכולו טוב." (הלכות תלמוד תורה פרק ג הלכות י-יא)
יש בבדל בין להתפרנס כי אין ברירה לבי לעשות קרירהאיש השקים
זה בגלל הפרשנות והקונוטציה שלךultracrepidam

קריירה של הוראת תורה באותו מובן של קריירה של נגרות או פחחות.

מדובר פשוט בהתמקצעות ועבודה בתחום.

אז אולי לאוזן זה לא מצלצל טוב אבל רע מאד אם לא יהיו אנשים כאלה,

וכדאי מאד שזה יהיה גם מסלול אטרקטיבי - שאדם ירגיש בנוח ללכת אליו, שבנות ירצו להתחתן עם מי שהולך למסלול כזה ויתמכו בהחלטה לבחור במסלול כזה לאחר הנישואים... מדובר באמת בבעיה רצינית בציבור שלנו (בציבור החרדי נעשה מאמץ להטות לכיוון השני והוא אכן הצליח)

אם מצד אחד אנשים מזדעזעים על כל שקל שאדם מקבל על עבודתו במשרה תורנית,

ומצד שני מזדעזעים על האפשרות להקים משפחה בלי מקור הכנסה מכובד,

ולא לדבר על החובה של הגבר לפרנס כמו שכתוב בכתובה, שעל זה אי אפשר לוותר -

אז מי יהיו מלמדי התורה? כמרים ונזירים רווקים?

השאלה מופנית לרמבם ולשולחן ערוךאיש השקים
מחבר השו"ע אכן כתב את ההסבר הזהultracrepidamאחרונה

ולגבי הרמב"ם - הוא כנראה נקט שאכן תלמידי חכמים יחיו בצמצום מעמל כפיהם ואנשים ישתדלו לסייע להם להתפרנס ברווח ובעמל מועט (כמו שאחיו נהג בו עצמו)

יכול להיות0x1694
שהיו להם עוד שאיפות בחיים, שבתקופת הישיבה פשוט לא באו לידי ביטוי כי לא היה צורך בהם באותו שלב. אבל כשהגיע הזמן להחליט על המסלול בחיים שלהם אז הם עשו את הבחירה לכיוון של החלום המודחק שלהם.
המילה 'קרירה' בעייתית כאןהסטורי
אם אתה רואה את יעודך וכשרונותך בללמד תורה ובעיקר בלחנך - לך בכחך זה והושעת את ישראל.

אבל אם 'אין לך את זה' בלעמוד מול כיתה, בלשבת שעות לשיחות עם תלמידים, בלשבת שעות על שעות בלימוד והכנת שיעורים - אל תעשה מלאכת ד' רמיה, רק כי זו 'קרירה' שאפשר להתחיל כבר בשיעור ה' ולקבל נקודות זיכוי על חשבון לימודי הישיבה...

יכול להיות התלמיד הכי מוצלח בשיעור בישיבה, אבל לא מתאים לו לעמוד מול כיתה. זו לא השאלה המשמעותית.
מסכים אבל לא מספיק לראות את זה כייעודארץ השוקולד
צריך להיות טובים בזה.

אין שום ייעוד חיובי שמושג באמצעות מחנך גרוע שרואה בעצמו מקיים אידיאל נשגב של להיות מחנך.
אני חושב שזה מה שכתבתיהסטורי
כשכתבתי 'לא מתאים לעמוד מול כיתה'. אולי לא מספיק הבהרתי דברי.
זה אכן השתמע מתוך דבריך, רציתי לחדד זאתארץ השוקולד
כי זה דבר שקורה הרבה, מלמדים אנשים שזה אידיאל להיות מורים אבל לא בודקים אם הם יהיו טובים בתור מורים.
ללכת להוראה רק אם טובים בלהסבירארץ השוקולד
וטובים ביחסים בין אישיים.
אחר כך חשוב לאהוב את המקצוע שמלמדים ושטובים בו.

אבל זה שאוהבים תורה לא אומר שנצליח להאהיב את התורה וללמד אחרים.
לא תמיד הכל נובע מהמצב האידיאלי. האידיאל מישהוחסדי הים
שמלמד תורה צריך קודם כל להיות מוכן לקחת על עצמו אחריות של אנשים אחרים. אדם יכול להיות אחראי על עצמו ומשפחתו, אבל ללמד זו אחריות יותר רחבה. הוא חייב להיות אדם שראשית כל אכפת לו מהמצב הנפשי של התלמידים שלו כל אחד באופן מיוחד. לבדוק ולעכוב אחרי המצב האישי שלהם בדאגה ואכפתיות כאב על בנו.
אז בא השלב שהוא צריך לדעת להאהיב על תלמידיו את התורה באופן כללי, כדי שהם יהנו בלימודם ויתדבקו בתורה.
אחרי זה הוא צריך לדעת להעביר את החומר הנלמד בצורה ברורה וקליטה כדי שהתלמידים יפנימו את החומר ויזכרו אותו.

הקיצור, עבודה קשה מאוד.
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך