לא!
הדבר
הכי חשוב
כרגע.
כן, הנקה היא אחלה כשהיא מסתדרת בפרק זמן סביר.
אבל כשהיא לא, כשאמא מתחילה לסבול וממשיכה לסבול,
אז ההנקה יכולה לפגוע בקשר בינה לבין התינוק. כן.
איך?
כי בקשר ההאכלה מעורב סבל.
כי יש תחושות דחיה, יש תחושות חרדה, שמועברות לתינוק
כי אנחנו בוכות ומניקות, כואבות ומניקות
והתינוק מרגיש.
כי אמא עלולה לפתח דכאון אחרי לידה, וזה לא שווה את זה.
כי אמא נושאת בתוכה תחושות כשלון עמוקות, ואשמה, על כך שהיא לא מצליחה לתת את ה"טבעי" את ה"הכי נכון ובריא", את מה שכולם (כביכול) מצליחות לעשות בקלות.
אז לא.
הנקה, על כל יתרונותיה, לא שווה את הסבל ואת הפגיעה בשפיות, ואת הפגיעה בהיקשרות הטבעית עם התינוק.
רק את יודעת אם את שם.
אם עוד קצת מאמץ וסבלנות הם מתאימים לך, או שהמצב שלך כרגע (מבחינת כאב ועוצמת האתגר) מתחיל כבר לפגוע בך, בתינוק, בקשר.
תמל זה לא סוף העולם, זה לא סוף הבריאות, בפרספקטיבה של שנים והורות שלימה זה כמעט כלום ושום דבר. האמהות שלך לא תלויה בהנקה, הקשר שלך לא באמת תלוי בהנקה,
אחרי לידה הכל נראה קריטי, אבל זה לא ככה.
אינני יודעת,
אך התינוק שאיתו ההנקה היתה עבורי יסורים וסבל, ו"נלחמתי" על ההנקה - אנחנו היום בהתמודדות מורכבת וממושכת סביב אכילה, כל פעם בהיבט אחר. שללנו גורמים רפואיים (אלרגיות, צליאק, מחלות ל"ע) ועדיין יש לו כאבים, צרכים תחושתיים, בררנות לא מוסברת (לא על רקע רגשי/תחושתי), ובאופן קבוע בתת משקל ברמה שמתחילה להיות מלחיצה.
מעולם לא קישרתי להנקה, רק בימים האחרונים כשממש התחילו להדאיג אותי אחרי שנים של "ככה זה ילדים" אני מתחילה לחשוב שזה אולי קשור.
הוא חווה אותי סובלת סביב ההאכלה שלו ומשהו שם התערער ומלווה אותנו מאז ועד היום מדי תקופה.
(אגב הקושי בהנקה היה מסיבות שקשורות בגוף שלי ולא שלו. אגב 2 אחריו הצלחתי להניק הנקה מלאה לתקופה ארוכה מאוד).
תקשיבי לעצמך, לתינוק שלך, ליכולות שלך,
לנפש שלך, לשמחה שלך,
ותרשי לעצמך לחיות חיים שאינם "מלחמה".