אני חושבת שעליתי כאן על משהו.
לצורך העניין, האם קומונרית יכולה להיות עדינה? (הכוונה שלי לא לקומונרית בהווה, אלא לסגנון של אופי). לכאורה, לפי ההגדרות של הבנים שענו כאן - לא, כי היא בולטת בחברה, וכמנהלת צוות וסניף היא כנראה גם לא שקטה, ביישנית ושתקנית.
לעומת זאת, לפי ההגדרות של הבנות - כן, אין ברשימה הזאת משהו שסותר את הסגנון הזה.
מעניין גם שרגישה הופיע בשתי הרשימות - האם זה אותו דבר בעינכם? האם מישהי יכולה להיות רגישה אך לא עדינה?
סיכום התשובות:
בנים: שקטה, רגישה, לא בולטת בחברה, לא ישירה, מלאת אמפתיות וחמלה, ביישנית, שתקנית, פגיעה, רגועה, משרה שלווה, נותנת מרחב.
בנות: רגישה, דאגה לאחר, חיצוניות נשית. מישהו שמדבר בשפה נקייה, לא מתלהם, רגוע, משרה שלווה, לא שותק, לא מסתכל בעיניים - בלי קשר לישיר\פגיע ולגבריות.
בנים:
סרדיוט:
-הכוונה שהיא לא אנרגטית במיוחד, אלא יותר שקטה. לא מדברת בטוני דיבור מוגזמים ועם דרמות. לא אחת שתרצה להיות במרכז העניינים ולהזיז דברים.
אחת שמדברת עם חיוך, קצת ביישנית.
-ישיר ודוגרי זה מוריד ממני אוטומטית את הטייטל של 'עדין'.
-אבל כשזה בצורה עדינה זה יבוא לידי ביטוי יותר בגילויי אמפתיה וחמלה כלפי האחר, היא לא תהיה הדברנית הראשית נגיד ככה...
בנות רבות עלי:
-מוסיף שאולי נפגעת יותר בקלות..
חדשכאן:
-יש סקאלה של עדינות. להיות במרכז העניינים, מקרב לצד הפחות עדין.
חסדי הים:
-בהקשר משמע שזה בבל וכך מפרש המצודות.
התרגום יונתן מתרגם מפונקת.
אם מקשרים את זה ל"היתה לי עדנה", אז זה צחצוח בשר או תענוג.
ekselion:
-בחורה רגישה מבחינה אישיותית קרי; להאני העצמי ולאחר.
בעלת מזג רגוע ומשרה שלווה, שקטה ועמוקה.
melon:
שנותנת מרחב לעמדות אחרות (בתוכם המדוייט)
בנות:
הפי:
-רגישה בלב / טובה / דואגת לאחר/נראת גם קלאסית /אצילית /נשית
כנה שנטעה:
-מישהו עדין משמע, מדבר בשפה נקייה, לא ממהר להתלהם, רגוע וכו וכו.. והוא יכול להשרות רוגע ונחת גם כשהוא מבסוט וצוחק עד לב השמיים ומאוד בטוח בעצמו. יש עדינות גם כשהבנאדם לא שותק כמו דג או ביישן שלא מסתכל בעיניים. לא חושבת שמישהו עדין צריך להיות פחות ישיר או יותר פגיע.
מפוצלשת(::
-וזה לא סותר גבריות
לאור הדיון שהתפתח כאן, נראה לי שצריך לזכור שתכונות תמיד מתבטאות בהקשר. אין אדם שהוא רק משהו אחד, אלא אנחנו שילוב של דברים, שמתבטאים בהקשר מסוים. אז אפשר להיות עדינה עד שרואים עוול, ואז להביא לידי ביטוי צדדים אחרים גם באישיות.
בנוסף, אולי זה מדגיש את זה שלפעמים לנו יש הגדרה שהיא ברורה, בעוד אחרים מפרשים את זה אחרת לגמרי. זה רלוונטי במיוחד אם קוראים כרטיס - אולי הוא התכוון שהוא X כשאני הבנתי Y, או שהוא מחפש מישהי שהיא X בעוד אני הבנתי שהוא מחפש מישהי Y.