נתחיל מזה שדיאטה לא עובדת, נקודה!
את יכולה לבדוק אצל נשים סביבך, כמה דיאטות כל אחת עשתה והאם היא נעשתה רזה לאורך זמן, מחקרים מראים ש97% מהדיאטות נכשלות!!!
נתון מטורף בהתחשב בהשקעה המסיבית שנשות העולם משקיעות כספים, מאמץ וזמן רב בתוכנית שלא עובדת!
ועוד יותר מטורף שלא רק שזה לא עובד , דיאטה משמינה אותנו, מכל כך הרבה סיבות
מסיבות פיזיות ומסיבות פסיכולוגיות
ואתן דוגמא לכל אחד:
דוגמא לפיזי-דיאטה מאטה חילוף חומרים בזמן הדיאטה וגם אחריה לתמיד!
חילוף חומרים, מטבוליזם, הוא מושג המתאר את כמות האנרגיה (קלוריות) שהגוף שלנו צורך בזמן מנוחה. כל אחד מאתנו מוציא אנרגיה בזמן שהוא נח. כשההכנסה אל הגוף פוחתת, גם ההוצאה קטנה. הגוף הופך חסכוני יותר כיוון שעתה, בדיאטה, ההכנסות מצומצמות ובלתי יציבות (חשבו על אדם חסר עבודה קבועה וללא יציבות כלכלית מבחינת תזרים מזומנים).
ניסיונות חוזרים לירידה במשקל- גורמים לירידה בקצב חילוף החומרים בגוף, בשביל לחסוך אנרגיה, ומכאן שהגוף נזקק לפחות קלוריות לשם קיומו. כעת האדם צריך להתמודד עם המצב החדש של צריכה קלורית פחותה, דבר המביא לעיסוק תמידי באוכל בניסיון ליצור את הגרעון הקלורי.
דוגמא פסיכולוגית:
מנגנון רעב ושובע- דיאטות מתעלמות לגמרי מהמנגנון הזה, מנגנון שנולדנו איתו, אנחנו סומכות על התינוק שלנו שידע לסמן לנו כשהוא רעב ושבע, אבל באיזשהי נקודה בחיים לימדו אותנו להקשיב לסימנים חיצוניים, כמו כל כמה שעות לאכול, או לדיאטנית שתגיד לנו כמה לאכול.
בגוף שלנו ישנם מנגנונים רבים, כמו מנגנון של נשימה, של פינוי פסולת ושל שינה.
ניתוק מצורכי הגוף האמיתיים - הדיאטה ממקדת אותנו בתוכניות. כלומר בתפריט, בלוחות זמנים, בגרפים של ירידה במשקל, בנוסחאות שמחשבות עבורנו ערכים אנרגטיים, בתוויות מזון, בחישובים מתמטיים כאלה ואחרים. הכל טוב ויפה (כל עוד אתם נהנים מההתעסקות), הבעיה היא שההתעסקות הזו מרחיקה אתכם מהפרמטרים החשובים באמת והם אותותיו של הגוף עצמו. אתם לומדים לעבוד נפלא עם הראש ושוכחים לחלוטין להרגיש את הבטן. ששנים באקדמיה לא לימדו אותי מה שלימדה אותי בתי הצעירה במשפט אחד תמים ומלא חוכמה: "כשרעבים או צמאים, לא חושבים - מרגישים". זוהי מיומנות שהדיאטה דיכאה ותמשיך לדכא כל עוד תתמסרו לה.
אחרי שהתחלנו לחשוב שאולי דיאטות לא עובדות, נחשוב מה כן צריך לעשות, מה נשים שמצליחות להיות רזות ללא שום מאמץ עושות?
מה הסוד שלהן?
הסוד שלהן הוא הקשבה לגוף, למנגנון המופלא שנולדנו איתו
הסוד שלהן הוא להאמין בו ולסמוך על הגוף שלי ולא להקשיב להכתבות מבחוץ כמו: חייבים לאכול כל 3 שעות, חייבים לאכול ארוחת בוקר, אם תהיי רעבה תתנפלי על האוכל ועוד ועוד. הן מסננות את זה, הן למדו לסמוך על האותות שה' ברא לנו.
סוד נוסף הוא גנטיקה, כן יש נשים עם גנטיקה רזה יותר, זה נתון בדיוק כמו הגובה שלנו, כמו הצבע שלנו וכמו המוצא שלנו, אנחנו לומדים לחיות עם זה ונצטרך גם ללמוד לחיות עם מבנה הגוף שלנו, וגם לאהוב אותו,
למה? כי אין לנו ברירה, כמו שא"א לשנות גובה, א"א באמת לשנות משקל, זו פיקציה שמוכרים לנו שנים
היא לא עובדת, ואנחנו ממשיכים להאמין לה.
ככל שהעולם נלחם יותר בהשמנה, העולם משמין יותר.
אם נלמד להקשיב לגוף
נלמד לקבל את גופינו
לא נכנה את עצמינו:פרה, חסרת בושה, עצלנית וכו'
אם נצליח למחוק את כל מה שדיאטות הטמיעו בנו, חוסר ביטחון, הלקאה, חישובים שונים ומשונים וכו'
רק אז נצליח להקשיב באמת
נצליח לאכול מה שאנחנו צריכות ולא מה שאנחנו רוצות.
אני כותבת מניסיון, כאחת שהיתה מחביאה שוקולד ברחבי הבית, שוקולד היה האוייב שלי, ולפעמים האוהב שלי.
הייתי קונה סטוקים ממנו, אוכלת בלי הפסקה, נגמלת, נשברת שוב, אוכלת שוב כמויות, ואז שוב מפסיקה, עושה דיאטה, יורדת עולה וכו'
זה נגמר, יש לי שוקולד בארון וקרמבו מעל המקפיא
זה לא קורץ לי בכלל
לפני שנה זרקתי קופסת קרמבו לפח, כי הקרמבו התייבש!!!!!!!
פעם לקח לקופסת קרמבו אצלי בבית כמה שעות בשביל להתחסל (על ידי כמובן)
ומה שהכי מרגש אותי שזה לא בא מתוך איפוק, אני לא מתאפקת לא לאכול את השוקולד, לא בא לי כמעט שוקולד
וכשבא לי אני אוכלת בלי נקיפות מצפון ונהנית מהשוקולד כפי שמעולם לא נהניתי ממנו.
אני יכולה אפילו להתחיל לאכול קוביה ולהפסיק באמצע, רק מי שמכורה לשוקולד כפי שאני הייתי ,תדע להעריך את זה
זהו לבינתיים.........