אז יש לתינוקת שלי לשון קשורה...מתואמת
הדולה שלי, שהיא יועצת הנקה שהתנסתה הרבה בעניין של לשון קשורה, זיהתה את זה מיד.
אבל היא אמרה שלא כדאי לנתק אותה בשלב כזה... כי לא תמיד זה יעיל, וגם זה דורש תרגילים שונים, שבגיל כזה היא תתנגד ולא תשתף פעולה.
יש דברים אחרים שאפשר לעשות כדי שהלשון הקשורה לא תציק לה (ולי...)?
בינתיים לפחות מצאנו את סוג הבקבוקים שהיא מסתדרת איתו, וכרגע לרוב היא מקבלת מטרנה. (כמה שקשה לי עם הרעיון של הפסקת הנקה בגיל כזה...)
רגעבימבה אדומה
תזכירי לי בת כמה היא?
עשרה חודשים.מתואמת
ולשון קשורהבימבה אדומה
זה לא רופא ילדים מאבחן? אני לא מבינה בזה. אבל האמת? שאני ממש שמחה בשבילך... סוף סוף מבינים מה הקושי אצלה, לא?
אין לי מושג מי אמור לאבחן את זה בעיקרון 🤷‍♀️מתואמת
מה שבטוח, עם הילד הבא בע"ה (בעיתו ובזמנו) אגיע מיד אחרי לידתו לדולה שלי כדי שתבדוק את הלשון שלו...
(ואפילו עלה לי חשד שלאחד הילדים הגדולים שלי יש לשון קשורה, כי הוא בררן באוכל באופן קיצוני - והיא אמרה לי שבררנות באוכל קשורה מאוד בלשון קשורה...)
ואכן, זה מסביר חלק מהקושי של התינוקת - בעיקר ההעדפה של מוצצים ובקבוקים מסוימים וגם הפטריות והסדקים שאני סובלת מהם. אולי גם את חוסר השקט הקיצוני שלה בהנקה.
לטענת הדולה שלי - העצבנות הכללית לא קשורה לזה...
אני חושבתבימבה אדומה
שתתחילי בלהתיר אותה או מה שלא עושים כדי לטפל בזה... ועם המון סבלנות תראי מה קורה.
השאלה אם זה באמת יהיה יעיל...מתואמת
ואם זה לא יוסיף לנו עוד קשיים איתה עכשיו... (הדולה אמרה לי שצריך כל הזמן לשחרר את הקשירה - את הפצע, בעצם - כדי שלא תיסתם, בעזרת מקל אוזניים. ושצריך גם ללמד אותה להוציא את הלשון כדי לשחרר את זה. זה נשמע לי סיוט...)
בדיוק הבן שלי בכיתה ב' סיפר לי ששמע על מישהיקופצת רגע
( לא הבנתי בדיוק איפה שמע, אולי לגבי אחות של חברות מבית הספר )
שמרחו לה ממרח טעים על השפה למעלה, כדי שתוציא לשון ותלקק והלשון שלה תתרגל, ואז היא תוכל לומר צלילים שקשים לה.
היה נשמע לי מגניב, לא יודעת באיזה גיל ומה המצב שם, סתם זורקת את זה כ או ן כי אולי זה תרגיל שאפשר לעשות שיהיה לה נחמד( אם כן תחליטו לנתק)

מצטרפת להצעה לברר עם רופא שמוסמך לעניין, ולא לעזוב את זה. את כבר הרבה זמן מנסה לחפש מה לא בסדר, חבל להמשיך לסבול, נכון שהיא כבר בת עשרה חודשים, אבל איך תרגישי אם בסוף זה ימשיך להציק גם בגיל 4 ו 14?
עדיף לברר עכשיו מה שאפשר ולטפל במידת הצורך. גם אם ימליץ לא לטפל, או אם ימליץ לנתק ובסוף לא תצליחו עם התרגילים וזה יתאחה, עדיין תרגישי בהמשך שעשית כל מה שאפשר. לי ההרגשה הזו חשובה
תודה רבה! אכן נמשיך לברר...מתואמת
אני לא בטוחה שזה מדויק מה שאמרה לך הדולהחיוך גדול
הייתי מתייעצת עם רופא ילדים
עם הרבה כבוד לדולה
בררנות באוכל נובעת ממגוון מצבים ובעיקרם רגישות יתר חושית לריחות ומאכלים
ולא הבנתי את ההמלצה שלה לא לפתוח? זה מיתר מאוד פשוט לניתוק שלא אמור לעשות שום בעיה אחרי הניתוק
ואם זה הגורם למה שמפריע לכם זה אמור להפתר כמעט מיידית
תודה! נתייעץ באמת עם רופא מומחה...מתואמת
היא אמרה שלפי מה שראתה, הניתוק כבר לא יעיל בגיל הזה... אבל באמת נלך לעוד חוות דעת.
(ואצל הבן הבררן שלי אין רגישות תחושתית בכלל בדברים אחרים, לכן אולי אצלו זה כן קשור... כלומר, הלשון קשורה )
זה ממש מוזרחיוך גדול
מצד אחד היא אומרת שזה עדיין יגרום לבררנות באוכל
מצד שני זה לא יהיה יעיל לנתק?
אז איך בדיוק זה גורם לבררנות באוכל?
היא אמרה שזה *עלול* לגרום לבררנותמתואמתאחרונה
לפי מה שהבנתי ממנה - הניתוק בגיל "מבוגר" פשוט לא מועיל לקשיים שיש... ואז צריך לטפל בהם בדרכים אחרות...
היאני זה א
קודם כל לשון קשורה זה אומר שאו לך או לבעלך יש זה עובר מההורים.
לא אצל כולם זה מפריע יש כאלו שמסתדרים יפה עם לשון קשורה גם בהנקה וגם בדיבור וגם בשאר הדברים אז אל תאכלי את עצמך שלא זיהתם את זה עד עכשיו..
ממליצה לך להתייעץ עם רופא שמומחה להתרה אם יש צורך להתיר כי זה מאוד תלוי בדרגה של החיבור.. רוםאים שמומחים בתחום ידעו להגיד לך אם כדאי להתיר או שלא צריך..ויש מצב שזה כן קשור לעצבנות הכללית בעקיפין שזה שהיא לא רגועה בזמן האוכל משפיע על השאר אפיחו שעולה במשקל וכו.. אבל תחשבי עלינו כאנשים הוגרים שיש לנו יום לחוץ ואנחנו אוכלים תוך כדי וחוטפים פה וחוטפים שם זה לא משביע אותנו כמו שאנחנו יושבים ואוכלים בנחת אז אולי זה שהיא נורא מתאמצת בגלל הלשון הקשורה זה מפריע לה לרוגע הכללי..
הרבה הצלחה יקערה וחיבוק גדול על הכל
וואו, מעניין...מתואמת
האמת שבעלי בקושי ינק (כי זה מה שהתאים לחמותי) ויש לו אות אחת שהוא הוגה קצת אחרת (אבל תמיד "האשמתי" בזה את המבטא של חמותי) - אז אולי באמת יש לו לשון קשורה?
מצד שני - אני תמיד הייתי בררנית באוכל (שזה גם קשור, לפי דברי הדולה שלי), אז אולי התורשה היא ממני?
צריך להחליט את מי להאשים בזה
סתם...
בע"ה נלך לד"ר יודסין. מקווה שרופא הילדים יסכים לתת לנו הפניה...
לא בטוחה שהבנתי...רינת 23
את מפסיקה להניק בגלל הלשון הקשורה? איך הסתדרת עד היום? היא עלתה במשקל באופן תקין? סבלת מכאבים כל הזמן?

אגב, לשון קשורה יכולה במצבים מסוימים להקשות על הדיבור (למשל קשה להגיד ל׳ ) ולכן כדאי להתיעץ עם מומחה.

וממש מבאס שלא זיהו את זה בלידה. זה משהו שאמורים לבדוק בבית חולים.
אני עוד לא ממש מפסיקה להיניק, אבל בדרך לשםמתואמת
ההנקה שלה הייתה קשה יחסית כמעט מההתחלה - בהתחלה חשבתי שזה קשור בזה שנולדה קטנה ואחר כך חשבתי שזה ריפלוקס סמוי. בחודשים האחרונים הצטרפו גם פטריות וסדקים אצלי לחגיגה...
לגבי העלייה במשקל - היא באמת לא עלתה מספיק...
ולגבי ההגייה - אני חושבת שנחכה לגיל שבו היא תתחיל לדבר ונראה אם מפריע לה. ואפשר ללכת לטפל בזה אצל קלינאית תקשורת, לפי הדולה שלי.
(וזה באמת משהו שאמורים לבדוק בבית החולים? מי אמור לבדוק את זה?)
לי רופא ילדים בבית חוליםמתמטיקס

אמר שיש לתינוק לשון קשורה. בבדיקה שגרתית של אחרי הלידה

אז לא אמרו לי כלום 🤷‍♀️מתואמת
לפעמים קשה לזהות לא תמיד מצליחיםאני זה א
הרופא ילדיםבימבה אדומה
בבדיקה השגרתית לפני השחרור
אני שמחה שמצאו סוף סוף את הסיבה..באר מרים
נדמה לי שבהר-הצופיה יש את ד"ר יודסין שהוא מומחה בזה. אולי כדאי להתייעץ איתו לגבי התרה בגיל הזה?
אולי, באמת... תודה!מתואמת
וזה באמת פתח לשיפור..באר מרים
עברתי תקופה קשה בחודשים הראשונים של אחד התינוקות שלי ואני ממש זוכרת את התסכול כשלא יודעים מה הסיבה שכל כך קשה עם התינוק..
תודה! זה באמת מה שאני מרגישה איתה מתואמת
מוזמנת לפרטי אם את רוצה..באר מרים
תודה! באמת אשמח לשוחח איתך...מתואמת
מוזמנת..באר מרים
אני תכף נכנסת לפגישה ארוכה.. אז לא אהיה כאן..
אבל היום יום קצר שלי בעבודה ואחרי הצהריים אני פנויה לקשקשת.. (הקטנים שלי כרגע בתקופה שהם מאוד עסוקים בבית במשחקי אבא-אמא ובניות בתים וכאלה אז הם לגמרי לא צריכים אותי אחרי הצהריים.. זה גם משחק מעולה כי קל לסדר אחריו - הם אמנם מזיזים המון רהיטים וחפצים - אבל הכל דברים גדולים שקל להחזיר למקום)
תודה!מתואמת
היום אמורים להגיע משחקים חדשים שהזמנו כדמי חנוכה מוקדמים מסבא וסבתא, אז מניחה שגם הילדים שלי יהיו עסוקים ואוכל לפטפט
כיף לכם, תהנו..באר מרים
רצה לפגישה.. בי...
בעין כרם. אני ממש ממליצה להגיע אליומיקי מאוס
או למומחה אחר,הבנתי שיש גם אחד בשערי צדק
אם אין עניין הוא לא יתיר
אבל אם כן - אז כמה שיותר מוקדם יותר טוב

ומבאס שלא עלו על זה בשבועות הראשונים..כי אז זה אפילו בלי הרדמה, פרוצדורה של כמה דקות

אבל את ממש לא היחידה, יש קושי באבחון של זה
מי שהלשון ממש קשורה לפעמים מאבחנים בבית חולים אבל קשורה חלקית הרבה פעמים נופל בין הכסאות.אני אמרתי לרופא הילדים שלדעתי הלשון קשורה והוא נפנף אותי
היועצת הנקה שלי אישרה את זה ובאמת הלכנו להתיר אותה אצל ד"ר יודסין והיה שיפור בהנקה (לא מספיק, עדיין כאב לי)

העיקר שמצאתם לפחות חלק מהסיבה! זה משמח
תודה רבה על הפירוט!מתואמת
בשערי צדק זה ד"ר מתי ארליכמןרק טוב!
לנו הוא ניתק כשהיתה קשירה חלקית.
ממש משמח שהגעת ליועצת והיא אבחנהמתחדשת11
זה כבר חצי פתרון
לגבי המסקנה שלה אני קצת חולקת
א. למה להגביל את תנועת הלשון ולא לאפשר לה לאכול/ לעשות דברים מסוימים? לדוגמא: עלול להיות קושי בליקוק גלידה או בנשיפה בכלי נשיפה ועוד.
ב. קלינאית תקשורת-
למה להגיע לזה?
זה גם נורא יקר
זה גם דורש מהילדה שיתוף פעולה ותרגול
יכולה לומר מנסיון שהן שואלות אם יש לשון קשורה וכו ואפילו חלקן בודקות, כי יש דברים שכשהלשון קשורה היא תתקשה להגות
אז השאלה אם זה בכלל יעיל לגשת לקלינאית כשהלשון ככה
ג. זה עלול לגרום לבעיות חניכיים ועששת
ד. למה להמתין לגיל גדול יותר?? ככל שגדלים יותר הקושי בהתאם, ההתנגדות בהתאם..
לדעתי כדאי לשאול עוד חו"ד ולהחליט
תודה!מתואמת
השאלה אם ללכת לחוות דעת נוספת אצל רופא שמתמחה בניתוקים, או אצל עוד יועצת הנקה. מה דעתך/דעתכן?
להגיע למומחה בכל מקרהבימבה אדומה
כי גם אם מישהי נוסםת תגיד שאין כלום, בגלל שסופסוף מצאת כיוון, הייתי בודקת אותו הכי לעומק שאפשר ולא מסתפקת באיבחון קל...
תודה!מתואמת
לדעתי רופא מתמחה ומביןמתחדשת11
אם תמצאי מישהו מומלץ והוגן, הוא יתן לך תמונה יותר ברורה ויכוון..
בהצלחה ענקית!! מבינה מאוד את התסכול בנוגע להנקה וכל מה שנובע ממנה
תודה! ננסה באמת ללכת ליודסין, שהמליצו פה.מתואמת
מישהי יודעת איך קובעים אליו תור?
רואה שענו לך לקבוע דרך הקופ"חאם ל3+
ממליצה עליו בחום! הוא מנתק רק אם יש צורך, וזה עניין ממש פשוט בגיל קטן.

למדתי עם הילדים שלי להגיע אליו מיד אחרי הלידה אם יש קצת קושי

בכללי אם עוד מישהי מחפשת משהו שקרוב אליה
צריך להגיע לכירוג ילדים או אף אוזן גרון שמקבל תינוקות.
או דרך הקופה אם יש אפשרותמיקי מאוס
או דרך שר"פ הדסה
איזה יופי לקבל כותרת למה שמציק לה סוף סוףזוית חדשה
הי, ממה שאני יודעת (וזה לא המון)אורוש3
באמת התרה בגיל פיצי הכי יעילה. אבל גם אז צריך לחזור בבית ולהפריד כדי שלא יתאחה מחדש וזה סבל.
בגיל גדול זה פרוצדורה עם הרדמה. אבל אי אפשר לומר שהיא ממש גדולה. לכן כן הייתי הולכת למומחה כדי להתייעץ. יש את ד''ר יודסין שאמרו פה. ואני מכירה הרבה המלצות על ד''ר בוצר.
בגיל הקטן זה משפיע על הנקה. ומסביר את הסדקים שלך.
יכול להשפיע על היגוי (למשל של ל'). יש גם מחשבות ומחקרים שלוקחים את זה רחוק יותר- השפעה על יציבה, מנח פה, תואר, גב ועוד. כי הכל מחובר עד הגב. יכול להיות שזה נכון. אני לא מומחית כדי לשלול את זה. אבל לא ראיתי סביבי כזו השלכה דרמטית. אולי כי היציבה וכו' מושפעת מהרבה גורמים וזה רק אחד מהם.
מסכימה עם הדולה שזה ממש לא הגורם לזה שהיא ילדה יותר מאתגרת ולא ''תינוקת מלאך'' כמו שאת רגילה. זה אולי משפיע כחלק ממכלול אבל גם אם תפתרו את זה, זה ממש לא יהיה פתרון קסם לכל האתגר מולה.
חיבוק על ההנקה.
ממש תודה על כל מה שכתבת!מתואמת
איזה הקלה שמצאתם מה הבעיה!~מרמלדה
חושבת שכן כדאי ללכת לחוות דעת אצל רופא מומחה, אולי בכל זאת כדאי להתיר כי עלול לפגוע בהגייה בעתיד.
ממליצה גם על דר' יודסין, נחשב מס' 1 בנושא הזה, ומאוד נחמד. הוא יודע להגיד אם יש צורך להתיר או לא. (הוא מקבל גם בחלק מהקופות, אנחנו הלכנו אליו דרך מאוחדת למשל)

ומה שאמרו לנו - שזה הרבה פעמים גנטי. ולכן אם גילו לילד אחד, כדאי בכל הלידות הבאות לבדוק את זה כמה שיותר מוקדם. מהניסיון שלי לא בדקו את זה בבדיקה השגרתית בבית חולים.. כדאי לפנות במיוחד ליועצות הנקה במחלקה ולשאול, לרוב הן יודעות לזהות אם יש חשד לזה.
תודה רבה!מתואמת
באמת אמרתי לעצמי שבילד הבא בע"ה אלך מיד לבדוק אם יש לשון קשורה...
וואי איך יודעים שיש לשון קשורה?ילד בכור
כי הבן שלי לא הצליח לינוק אבל זה ילד ראשון אז לא ידעתי אם הבעיות קשורות לזה שאני לא יודעת או לזה שהוא לא מצליח ועלה לי לראש העניין של לשון קשורה
מה זה אומר בעצם? כי לפי תמונות באינטרנט זה נראה שלי בעצמי יש לשון קשורה, או שלכל אחד יש מיתר שמחבר את הלשון לחיך ובלשון קשורה זה פשוט מחובר יותר?
הגיוני שיש גם לךמתמטיקס

הרבה פעמים זה גנטי

נסי למצוא יועצת הנקה שמבינה בזה...מתואמת
הוא כבר בן שנתייםילד בכור
אבל ללידה הבאה אני באמת אחפש מראש כי זה ממש נשמע הגיוני.. לא יודעת למה היועצת הנקה שהייתה אצלי לא חשבה לבדוק את זה
לכולם יש חיוך גדול
בלשון שקורה זה ארוך מידי
מנצלת... אם בבי"ח אמרו לי שיש לה לשון קשורה גבוליתקפה הפוך

אבל היא יונקת יפה ב"ה, וגדלה במשקל

(וגם היועצת בבי"ח שאמרה ראתה את צורת היניקה שלה ממש ביום אחרי הלידה ואמרה שהיא עושה את התנועות נכון)

יש מה לנסות לבדוק את זה יותר? או שזה בסדר ולהשאיר ככה (היא פחות מ3 חודשים)?

מפחדת יותר מההשלכות בדיבור בהמשך...

הקושי העיקרי הוא ההנקהרק טוב!
חקרתי השבוע את הנושא הזה כי חשדנו גם בלשון קשורה.
בנייר עמדה של הרופאים (מופיע בויקי) ההמלצה לא לנתק למי שאין בעיות בהנקה.

השאלה אם זה ילדה ראשונה שאת מניקה? את יודעת איך אמורה להיות הנקה?
נניח גם הבן שלי ינק יפה. תפס טוב. אבל היה מתעייף מאוד מההנקה ולא מצליח לינוק רצוף לאורך זמן בלי לקחת אוויר.
השפעות נוספות שיכולות להיות- ריקון לא יעיל של השד, הרדמות בהנקה כשעוד לא שבע, כאבים או פציעות אצל האם. אם אין שום דבר מזה, לא הייתי מנתקת לעניות דעתי.
תודה!קפה הפוך

זאת ילדה שניה,

הילד הגדול היה עם לשון קשורה (גילינו בגיל חודש), וההנקה היתה בעיתית גם אחרי.

אבל כרגע ב"ה יונקת יפה, לא מתעייפת ולא נרדמת בדר"כ (אלא אם היא עייפה וזה זמן שינה)

בדרך כלל אין סיבה להתירמתמטיקס

לנו הרופא אמר שאם אין קשיים בהנקה אז להשאיר ככה

הייביט.
אז ככה הבן שלי ממש בגיל של הבת שלך
עכשיו נהיה 10 חודשים
בשחרור אמרו לי שיש לו לשון חצי קשורה, ולא יייב להתיר. בפועל, היה חודשיים של הנקה קשה ומייגעת.
קיבלנו המלצות על יודסין, פתח במקום.
היו לו כמה ימים של כאב, ומאז ההנקה פורחת ב"ה, עדיין יונק בלעדי...
יודסין מומלץ ממש! מקצועי ומהיר.

לגבי קביעת התור- תנסי בשר"פ של הדסה עין כרם.. בזמנו היה תורים בזמינוצ גבוהה יחסית

בהצלחה!
תודה רבה!מתואמת
ווואיפאז
ב"ה שנמצאה הסיבה לפחות לחלק מהבעיות.

אני גם ממליצה על ד"ר יודסין ויודעת שהוא מקבל בחלק מהקופות בדיוק לעניין הזה.
בזמנו במכבי הוא היה מקבל ברצף עשרות תינוקות ונדמה לי שגם בעוד קופה, אולי שווה לברר כי זה הרבה יותר פשוט מלהגיע לבי"ח
מציעה לבדוק דרך קופת החולים למי ואיך הם מפנים בנושא.
אם אני זוכרת נכון בהכשרתו הוא כירורג ילדים
תודה רבה! אנחנו בכללית. מישהי יודעת אם הוא מקבל שםמתואמת
מקבל בכלליתמתמטיקס

אם אני זוכרת נכון במרפאת מקור ברוך (בירושלים) 

יופי, תודה! ננסה לחפש אותו שם.מתואמת
הייטובה דיה
גילוי נאות: אני קלינאית תקשורת
ממליצה להתייעץ עם ד"ר בוצר- מקבל באיכילוב ובכפר הירוק. מקצוען.
מנסיוני, לשון קשורה (קדמית/אחורית) יכולה להשפיע על הרבה תחומים. חלקם מוכרים (כמו: קושי בהנקה, שיבושי היגוי) וחלקם פחות (כמו: קשיי שינה, הפרעות קשב וריכוז). יש המון מחקר בתחום הזה בשנים האחרונות, ממליצה לך בחום להתייעץ עם ד"ר בוצר.
מוסיפה שטובה דיה
רופאי ילדים בד"כ מאבחנים לשון קשורה קדמית לאחר הלידה. יש מקרים שזה מתפספס, או שבמקרה שלך ייתכן שהיא אחורית
תודה רבה!מתואמת
ד"ר בוצר לא מקבל בירושלים, נכון? (צריכים לשקול כמה להשקיע בזה...)
בכל אופן, תודה על כל מה שכתבת!
לאטובה דיה
בשמחה
אם יהיו לך עוד שאלות, אשמח לעזור
וואי.. לא יודעת לייעץ ולעזורמנסה לעזור

אבל שיהיה בהצלחה על כל הלטה שתתקבל

והמון נחת

אמן! תודה!מתואמת
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

באהבהנפש חיה.
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקוריתאחרונה
הריון עם התקן ודימוםמותקקק

התקן ושני פסים 

אנימיודעת שצריך להוציא את ההתקן, כרגע הוא עדיין בפנים כי הרופאה לא הצליחה להוציא

השאלה שלי היא לגבי הדימום, יש טעם לפניה דחופה לרופאה או שגם ככה אין מה לעשות עם זה?

דימום בינוני

להתקשר למוקד ולשאול?פילה
חיבוק גדול!!התייעצות הריון
תודה בנותמותקקק
אני בהלם, מרגישה ככ מושפלתמותקקק
מסתבר שהבדיקה היתה מזוייפת, לא שמצי לב שהיה כתוב שזאת "מתיחה חיובית של בדיקת הריון מזוייפת"

ארבעה ימים של רגשות מעורבים וטלטלה שנבעו משטות של אנשים משועממים

ולחשוב שאם לא הייתי עולה על זה הייתי כל חיי חושבת שזאת היתה הפלה

אמלההה איפה קנית את הבדיקות האלו?פרח חדש

הזמנתי מטמומותקקק
וואי וואיפרח חדש

ועוד ניסית להוריד את ההתקן... 🙈

מה??? אין גבול לאנשים. חוצפהיעל מהדרום
דווקא לא רואה את זה ככהמותקקק
זכותם למכור דברים כאלה, רק הייתי שמחה אם היו יותר מדגישים את זה שזה בדיחה
האמת שבהתחלה חשבתי שקונים כאילו בדיקה רגילהיעל מהדרום

לק"י

ואז מגלים שזה לא.

ואז הבנתי שהם מוכרים את זה לאנשים שרוצים לעבוד על אחרים. אבל זה גם מגעיל... זכותם למכור, אבל זה ממש רעיון חסר גבולות באנושיות.

מה??????שלומית.

אני בשוק שדבר כזה קיים

הכי לא מצחיק שיש 

🫂💙 סליחה, בטעות מאנונימיאנונימית בהו"ל
חיבוק גדול על ההרגשה המזעזעת!!מתיכון ועד מעון
אני בשוק. מי ממציא דבר הזוי שכזה?????אמהלהאחרונה

ד"א, למה בדקת הריון אם יש לך התקן?

לראשונה בחיי טבילה כשהבעל במילואיםבאתי מפעם

אמאל'ה, זה הזוי.

לא יודעת אם יצליח לצאת. הוא נמצא במקום ממש חור מרוחק.

עוד לא עשיתי הפסק, אבל מתישהו שיהיה ההפסק, הטבילה יוצאת במועד על הפנים  ,  מה גם שאני מנסה להכנס להריון כבר 4 חודשים ולא הלך בנתיים.... מה עושים עם הטבילה? מה עושים עם ההריון? יש לכן נסיון/ תובנות? כמובן שינסה לצאת אבל זה מורכב מאוד. וגם אם יצא, לא בטוח בכלל שזה הביוץ... 

מצטערת לשמוע♡יהלוםנוצץ

אבל בעיקרון ממשיכים כרגיל כמה שאפשרי.

אם יצא הלוואי ומעולה, אם לא אז מניחה שתתראו בהמשך? עדיף לטבול בזמן. אם יוצא במועד ממש לא מתאים והוא ממילא בטוח לא מגיע אישית הייתי דוחה ביום.

מבחינת היריון/ביוץ וכו, לא בהכרח שיתפספס אבל גם אם כן לדעתי אין הרבה מה לעשות אם זה מצב חד פעמי. את יכולה לשאול רופאת נשים ולעקוב אחרי הביוץ, אולי זה פשוט יסתדר לבד.

לצערי אלה התובנות שלי בנושא, מקווה שיסתדר לטובה בעזרת ה'.

חיבוק ענק יקירתימדברה כעדן.אחרונה

ממש ממש מתסכל....

תזכרי שה' יכול לעשות הכל... להוציא את בעלך מכל חור, שתיקלטו מתי שזה לא יהיה שתהיו ביחד לראשונה... תנסי להתמקד בהשתדלות שלך. מעבר לזה - 3 שותפים לאדם...

חיבוק... מנסיון זה באמת משוגע... 

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

לא התקנתי אצלו אבל הוצאתי אצלואנונימית בהו"ל

ואז ב"ה במעקב הריון אצלו

הוא גם באמת לא ממליץ על הנובה טי בגלל המבנה

אני די בטוחה שהוא מביא מחול התקנים

הוא גם אמר שהוא נלחם להכניס את הספקולורומים הקטנים לבית חולים / מרפאות להקל על נשים 

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

פתותית השרשור1375422
למישהי יש המלצה על רופא מתקין באזור בצפון- טבריה כרמיאל וכו?
התקנתי לאחרונה אצל דר ברונו גנפיקסחנוקהאחרונה

האמת היתי מלאת חששות מכתמים וכו

ב"ה

לפי הפסיקה שלנו ההתקנה אטסרת

עשיתי הפסק 4 ימים אחרי ההתקן

עם הדרכה מתאימה לכבי בדיקות 7 נקים והתנהךות בכללי

מאד מאד מרוצה

לא חלמתי שנתהליך יכול להיות ככ נעים

אחרי 3 חודשים חושבת שהיה שווה הנסיעה מהצפון וגם המחיר...

דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

אז נשמע שככה או ככהכמהה ליותר

צריך לחכות שבועיים לטבילה.
תודה!

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
צדקתכמהה ליותר

בשבת התחיל דימום כמו מחזור, דווקא זה ממש הרגיע אותי לראות את זה, כי היה מוזר לי שלא היה כלום

השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעיין

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

וואו, איזה קשה!!!כמהה ליותראחרונה

תוה על החיזוק שכתבת! ❤️
מאוד התחברתי למשפט אנחנו לא מבינים אבל מאמינים

ברוך ה אתמול התחיל דימום,זה הרגיע אותי שהכל תקין עם הגוף שלי

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
כןאהבה.אחרונה

עם כדור או בלי כדור,

כי דווקא הכמה ימים רצופים של החלומות היו בימים ששכחתי לקחת, מעניין 

לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקית

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

לבן שלי היה כל עוד ינק16210
מסתבר שרגיש ברמה מסוימת לחלבי וברגע שהפסיק לינוק ( אני אכלתי חלבי לא עמדתי בזה.. ) ולאכול חלבי עבר לו.

אולי יעניין אותך