ניסיתי לחשוב על כמה דרכים להוסיף אור וטוב (כלשונו של ר' חנן פורת), משתפת כאן ברשימה. אם יש למישהו רעיונות נוספים, אשמח אם תשתפו.
א. לתת חיזוק חיובי - לחשוב על מישהי רווקה שאני מעריכה ואוהבת, ולהגיד לה את זה, עם פירוט למה. לפעמים החיפוש קצת מערער את הדימוי העצמי, אנשים חותכים אותנו על דברים כאלה ואחרים, מה שאולי פוגע בהערכה העצמית. זה לא חייב להיות החברה הכי טובה, וזה לא חייב להיות שיחת טלפון - גם הודעה קצרה בטח תשמח את הצד השני.
ב. להזמין את עצמך להדלקת נרות אצל אנשים מבוגרים בודדים - נניח איזה דוד רבא שכל הילדים שלו גרים רחוק, שכנים מבוגרים, מישהו מבית הכנסת. ללכת לבית שלהם, ולבקש לשמוע את סיפור חייהם.
ג. ליזום - לעשות פעולות אקטיביות כדי להכיר לחברות אנשים. אפשר לארגן ערב מאטצ'אפ רשמי, או לעשות משהו מחתרתי - ממש לעשות רשימה של בנות רווקות שאני מכירה, ורשימה של בנים רווקים שאני מכירה (זה יכול להיות אנשים שיצאתי איתם, משפחה מורחבת, שכנים, עמיתים וכו') ולנסות לראות אם יש משהו שנראה פוטנציאלי, ולנסות לשתף את הרשימה עם אחרים, לשבת עם אח\בנדוד\שכן ולראות אם אפשר לעשות הצלבות. אם יש התלבטות - לדבר איתם על ההתלבטות ולתת להם להחליט.
ד. לנפוש - לדאוג להקדיש זמן לעצמי, משהו שאני אוהבת ונהנית לעשות ושאין ביום יום פנאי לעשות אותו, אז ממש להכניס ללוז של חנוכה.