אוףהמקורית
לאחרונה אני ממש מתמודדת עם קשיים עקב החזות החיצונית הלא חילונית שלי, בלשון המעטה.
בין אם זה בתהליכי גיוס
בין אם זה בקבלת שירות
היחס הוא פשוט מבזה. כאילו אני מטומטמת, חסרת השכלה, חסרת פוטנציאל, לא מאמינים ביכולות שלי, זה רק זמני עד ההריון הבא, ועוד ועוד..
ויש לי תעודות, והשכלה, וגם שכל, וחכמה , וקליטה מהירה. אבל זה לא עובר את מחסום הנראות

בזיונות זה מעולה, אבל נהיה לי קשה. קשה להיות בראש שחושב פתוח עם מראה כמו שלי ולצפות ליחס דומה. הסטיגמות מנצחות אותי ובועטות בי במלוא העוצמה, וזה מייאש לפעמים.

וואו זה נושא שהעסיק אותי הרבה השבוע!פאף
היחס השונה רק בגלל איך אני נראית, טבעיקר הכיסוי ראש השלם.... אומנם לא קיבלתי יחס מבזה (אני נמצאת במקום שבסך הכל זה מאוד מקובל ומוכר) אבל יחס שונה ולא מותאם לאילת אני תופסת את עצמי....
אז אני רק יכולה לתת לך חיבוק, זה מרגיז כששופטים אותנו על בסיס משהו אחד.
תודה נשמה ❤️המקורית
היטבת להגדיר - יש דיסוננס מטורף בין איך שאני רואה את עצמי ואיך שהקרןבים אליי רואים אותי, לבין איך שזה נתפס מבחוץ.
וזה מבאס אותי ממש.
לא רוצה למצוא חן בעיניי כולם, ממש לא. אבל חוסר האובייקטיביות כלפי נשים דתיות/ חרדיות בחברה הכללית נוראית בעיניי.
אני רק אגיד שמהצד השני יש העדפהכבתחילה
לנשים, ולדתיות.

נכנס בשנים האחרונות המושג- גיוון תעסוקתי. שנותן "צ'ופר" למקום העבודה על שילוב מגוון של כל המינים וכל הסגנונות למיניהם.
לכן יש למקום עבודה אינטרס גבוה יותר לקבל אותך ולא 'עוד חילוניה'..

מציעה לך לנסות לבדוק איך את משווקת/מציגה את עצמך, והאם ניתן לשפר.
לא יודעת מאיזה צד בדיוקהמקורית
את רואה את זה, אני נתקלתי באמירות מפורשות שלא מעוניינים בעובדות מהסגנון שלי. והייתי בחברות גדולות שמכבדות את עצמן.

בשיווק העצמי שלי אני לא מתייחסת לשום ענין דתי, גם אין לי חזות של בת מדרשייה עם מכופתרת עד הצוואר וחצאית פליסה שהוא אמור לפחד ממנה, שפה עניינית, מכובדת ומחייכת ויש לי המלצות מעולות ורקורד יחסית מכובד.
לפעמים זה מגיע מהמעסיק עצמו או מהמראיין/ת שחושש שאחזיר אותו בתשובה רחמנא לישזבן, ובאמת שזה קרה לי.
מעניין.. לא נתקלתי ויצא לי להתראיין במקומותכבתחילה
רציניים..

אז אולי זה בגלל שאת לא נראית כמוני 😅המקורית
אני עם כיסוי מלאכבתחילה
שרוול שלושת רבעי, סגור למעלה עד הסוף, חצאית ארוכה עד הרצפה- לא צמודה, וגרביים..
לא יודעת מה יותר דוס מזה
אז לא יודעת. זכית 🤷המקורית
את בעיר שיש בה הרבה דוסים, זה שונה...מתואמת

הגיוני..ועדיין עובדת עם כל הסגנונותכבתחילה
שזה אומר שמקבלים את כולם למרות שיש חלקים באוכלוסיה שהם שונים גם בתוך עיר וחברה מסויימת.
נכוןמתואמת
אבל פשוט החילונים של ירושלים רגילים יותר לראות דוסים, ולכן לא מתייחסים אליהם בזרות כזו...
ויש גם מצב שאת מצליחה לשדר ביטחון בעצמך - שזה מדהים
גם לי אבל זה מוזרריבוזום

ואני התראיינתי בעבר בתל אביב ובהרצליה (שהם ממש לא מעוזים דתיים) ולא ראיתי יחס כזה בשום מקום. היה יחס נעים, מכבד, מעריך, מקצועי. ואני גם מתלבשת דוסי. חלק מהמקומות הייתי כרווקה (שלושת רבעי, סגור, אחרי הברך, גרביים) וחלק כנשואה שהוסיף כיסוי ראש. לא ראיתי הבדל. 

היה על זה שרשור בעבר ואני זוכרת שגם שם התפלאתי והיו כמה נשים שאמרו שהן חוו את זה באופן בולט. כך שאני תוהה אם זה קשור אולי לתחום העיסוק?

לדעתי זה יותר מה משדריםכבתחילה
אני לא מורה ובכלל רחוקה מתחום החינוך ולא נתקלתי בבעיות עד כה.
לא הבנתי למה מורה ^^' לא כיוונתי להוראה בדברייריבוזום

התכוונתי לסגנון \ תרבות של אנשים בתחומים מסוימים. נניח אולי בהייטק אנשים יותר פתוחים (הדוגמאות שלי הן מחברות תוכנה)? אין לי מושג. אני לא יודעת מה התחום של המקורית. אבל אם היא נניח ממשפטים אז זה תחום מאוד שונה ממחשבים והאוכלוסיה שם אולי שונה? וזה פשוט מעניין אם זה יכול להיות מקור ההבדל.

הגיוני סך הכלכבתחילה
ויחד עם זה הייתי בודקת איך לעבור בצורה מיטבית יותר ראיון עבודה.
כי גם אם בתחום שלה הדברים הולכים קצת שונה, אז צריך ללמוד איך להציג את הדברים ואת עצמך בצורה שלא תזיק לך.
יש מצב שאת צודקתהמקורית
התחום שלי הוא לא תחום עיסוק נשי מובהק. אז עם כיסוי ראש זה יותר מדי להכיל כנראה
לא התכוונתי לתחום נשי \ גבריריבוזום

בהנדסת תכנה יש בד"כ רוב גברי (אם כי יש גם הרבה נשים). אבל התרבות שם מאוד לא רשמית וגמישה ואולי זה  מגיע יחד עם פתיחות.

לעומת משרדי עו"ד שלפי השמועה דורשים זמינות מטורפת ולא שמעו על איזון בית-עבודה, ויש גם קוד לבוש מוקפד והכל הרבה יותר רשמי, ואולי זה איכשהוא מגיע יחד עם יותר סטיגמטיות וקשיחות. (על משרדי עו"ד אני כותבת לפי הסטיגמה ומה ששמעתי מרחוק... לא מהיכרות קרובה)

אין לי מושג, כן? אני סתם מנסה לחשוב מה יכול להיות מקור ההבדל הגדול בין החוויות שאת ועוד נשים מתארות לבין החוויות שהיו לכבתחילה ולי למשל.

אצלoo
@המקורית זה ברור, שילוב של אישה דתית עם ילדים שלא עבדה שנתיים, זה חסם רציני.
צריך ללמוד להתנסח היטב בנושא כדי לצלוח ראיונות.
תחום שהוא לא נשי מובהקהמקורית
זה גם תחום שדורש הרבה שעות כמובן, לרוב.
אני מראש לא מתמיינת למשרות כאלה אלא למשרות שמציעות שעות יותר הגיוניות שאוכל לעמוד בהן. שברור שהן לא משרות אם.
אבל לפי מה ש@oo כותבת, יש פה משו אחר. צריך להעמיק בזה
כאילו,מטריף אותי כל העניין של קבלת האחרהמקורית
וזכות האישה על גופה וכל החרטא הזו.
כשמדובר בגבר שהופך לאישה - אם לא תקבלו אותו אתם חשוכים. כשמדובר ביחס לאנשים כמוני- נו, הבנת את כוונתי 🤷
לצערי את ממש צודקת.לא מחוברת
ובמיוחד אחרי הבחירות עכשיו שהמון חושבים שהדתיים הולכים להשתלט.
עצוב ופשוט מרתיחחחחח
ממש. ממש אבל.המקורית
השיח הציבורי משפיע מאוד
הטרלול חוגגכבתחילה
מה עם לחפש עבודה בסביבה דתית כלשהי?
לא יודעת מאיזה תחום את אבל כיום יש גם הייטק רק לנשים חרדיות שזה מראה שכל האפשרויות פתוחות לכולם.
לא מתחברת לסביבה דתיתהמקורית
ניסיתי. אפילו משו שלא קשור להכשרה המקצועית ואני לא שם.
וההכשרה המקצועית שלי - פחות מחוברת לסביבה דתית.
לא סיפרו לך שנשים דתיות/ חרדיות לא בוחרותקופצת
בדרך בה הן חיות אלא נמצאות בה מכפייה?
לעומת אישה ערביה המכסה את ראשה וזכאית למלוא הכבוד והלגיטימציה לבחירה שלה.

שותפה לעצבייך.
סיפרו גם סיפרוהמקורית
יש כאלה שגם כועסים את זה עליי
אבל הקטע הוא שכמו שכתבתי פה בתגובה אחרת, אין מקום לאינדיבידואליזם בתחושה שלי.. אני חלק מהעדר שחי כך וכך, ומתנהג כך כך, ויודע כך כך.. אז יודעים מי אני ומה אני מראש.
דרך אגב,המקורית
חברות שעושות את זה, לדעתי - זה סוג של עלה תאנה. אבל ניחא, אולי זה מועיל
גם אני ראיתיoo
במקומות שעבדתי ובמקום שאני עובדת כרגע תיעדוף לגיוון תעסוקתי.
לא נתקלתי בקשיים בתהליכי גיוס ובקבלת שירות.
אולי זה קשור גם למקום מגורים. אני מאיזור ירושלים. יש מצב שבתל אביב או במקום דומה יש אזשהי אפליה.
אני לא ירושלמית האמת. ייתכן.המקורית
זה נראלי הדבר שהכי שבר אותי בכיסוי ראש.לא מחוברת
באמת לפעמים היה יחס פשוט מגעיל, הערות ככ ככ לא במקום.
פעם הגעתי ללק גל שלוש חודשים אחרי החתונה (התחתנתי בת 18) והיא פשוט אמרה לי ואי ואי אז יהיו לך לפחות 11 ילדים.
אבל אצלי הרגשתי שהפער גדול מידי וזה ממש לא משקף את מי שאני.
לא הגזימה בכלל 😅המקורית
היי יקרהמתחדשת11
אפשר להציע לך כיון אחר?
אולי מבפנים את מרגישה לא שלמה עם המקום הזה שאת נמצאת בו?
אולי *את* חושבת שככה מסתכלים עלייך / על המגזר ולכן זה משדר החוצה ומשם כמים הפנים לפנים?

את האמת, שאני גרה בעיר שיא שיא המעורבת יותר לכיון הגויים אפילו, ולא נתקלתי ביחס לא מכבד בהיקפים כאלה
לכן מציעה, אולי. כיון אחר
האמת שחשבתי על זההמקורית
כי יש לפעמים מין ראייה קורבנית של עצמנו. אבל האמת היא שלא.
אני שלמה מאוד עם המקום שלי ושמחה בו כבר יותר מעשור. עיצבתי את עצמי ואני במקום שמאוד שמח בעצמי. לא פוזלת החוצה משום מקום, ומבחינתי להיות כמו שאני זו זכות ובחירה יומיומית. לגמריי.
אני פשוט לא מוצאת הזדמנות 🤷
ושוב, אני מדברת על רצף גדול של אירועים שקרו לי שפשוט משקפים בדיוק את מה שכתבתי - לא רואים אותי. רואים רק את מה שהחיצוניות שלי כביכול מייצגת.
עצוב ממש שזה ככה.. חיבוקמתחדשת11
תודה אהובה ❤️המקורית
יחס מזעזעציפיפיצי

האמת אני מראש לא הולכת למקומות כאלה, אבל זה באמת תלוי במקצוע שאת עוסקת בו.

אני רק- חיבוק חיבוק

ושמעתי כבר סיפורים שהתלוננו על סוג המקומות האלה.

אני לא באמת יודעת איזה מקום הוא כזה או אחרהמקורית
זה לא משו שיודעים אותו מראש.
אז אני מנסה. ומתאכזבת
וואו, זה נורא...מתואמת
היה לנו משהו דומה לאחרונה (ואולי זו הייתה רק פרשנות שלנו) -
עשינו פגישת אינטייק טלפונית לקראת אבחון של אחד הילדים, והשדר שקיבלנו מהרופאה בהתחלה היה כזה מרוחק - כי הילד לומד בתלמוד תורה, ויש לו שבעה אחים... ואז כשאמרנו לה שבעלי מהנדס ואני עורכת לשון, הטון שלה כאילו השתנה להערכה גדולה כזו (כאילו - "אה, וואו, אז אתם לא כאלה פרימיטיביים כמו שחשבתי...")

אבל בדרך כלל בעיר שלנו אנחנו לא פוגשים יחס כזה, כי כבר רגילים פה לדתיים ולחרדיים...
אבל מהמשפחה הרחבה החילונית שלנו לפעמים כן אנחנו מקבלים יחס בסגנון...
כשיש לי כוחות נפש - אני משתדלת להסתכל על זה בתור הזדמנות להתחזק במקומי ובעצמי, ולזכור שבסופו של דבר אני עושה את רצון ה', וזה הכי מדהים והכי מעורר הערכה שיש...
לדעתי זה לא דמיון בכללהמקורית
קרה לי גם. וזה החלק של השירות שדיברתי עליו.
כשאני מדברת על משלח ידי והכשרתי המקצועית/ לחלופין על זו של בעלי, או על שניהם - אני מקבלת פרצופי פליאה והערכה שאין כמותה.
וכשלא - לא סומכים עליי אפילו בגלישה בגוגל 🥴
ושלא נדבר על דברים יותר גרועים שקרו לי

צודקת לגבי המקום של השמחה במה שאני. תודה על זה ❤️
התכוונתי מבחינת עבודה עם נשים בלבד או דתיות בלבדציפיפיצי

אבל זה באמת יותר במוקדים וכאלה

מוקדים זה פחות הכיווןהמקורית
כאמור, למדתי והשקעתי במקצוע שאני אוהבת.
פעם אחרונה שניסיתי ברוב ייאושי - לא התקבלתי כי הייתי אובר קוואליפייד 😅 וטוב שכך. זה היה משעמם ומשמים עבורי.
אוי ריבוזום

לתגובה הזו ולתגובה של @מתואמת שעליה הגבת

זה ממש מכעיס!

אוי ואבוי. מכירה קצת מהצד השניnorya
קיבלתי לטיפול שני אחים ממשפחה חרדית עם 11 ילדים ב"ה. מי שאבחנה אותם היתה חילוניה. גם ממה שהאמא סיפרה וגם ממה שקראתי באבחון, היא התייחסה הרבה יותר מדי לעובדה שהם מגיעים ממשפחה גדולה, אולי בלי מספיק תשומת לב, בלי מספיק חשיפה לידע עולם... ונתנה לאמא הרגשה שהיא לא עושה בשבילם מספיק.. האמא הגיעה אלי אכולת רגשות אשמה.
ומה שאני ראיתי זאת אמא מקסימה, שהיתה צריכה הדרכה והכוונה, אבל היא היתה מלאת רצונות טובים, וכשהעלתי לה את המודעות לכיוונים מסוימים היא ממש השתדלה ליישם.
חיבוק על מה שעברתם🤗
וואו, איזה סיפור עצוב...מתואמת
ב"ה אצלנו זה לא היה ברמה הזו... והיה נראה שהם כן מעריכים אותנו בסוף וגם מעריכים נכונה את הילד.
מקווים שזה אכן כך...
וואי איזה קשוח זהאני זה א
שולחת חיבוק
תודה ❤️המקורית
וחוצמזה את לבושה אופנתי? יפה? מטופח?נעמי_

כן. נראות חיצונית מאוד חשובה ליהמקורית
אני לא נראית מוזנחת או משו.
הופעה חיצונית מוקפדת.
אז לא יודעת,נעמי_

מצד אחד אני לא מבטלת את התחושה שלך

אבל זה לא רק עניין דתי,

אם יש מישהי מאד מוחצנת, נגיד בלונידנית סטריאוטיפית,

היא גם תצטרך להוכיח שיש לה שכל,

אבל לדעתי כשאדם חכם פותח את הפה שומעים את זה מהר מאד והחיצוניות כבר לא משפיעה.

אני גם חשבתי מייד ככה.קופצת
אבל מהכרותי עם @המקורית - כשהיא פתחה את הפה - אמורים היו להתאהב בה.

אז באמת לא יודעת...

אולי לבקש ממישהו חיצוני שיתן חוות דעת על אופן ההצגה העצמית?
מה באופן ההצגה העצמית לטענתךהמקורית
יכול להיות בעייתי? תחכימי אותי
כשאומרים לך בראיוןoo
לספר על עצמך, האם יש התיחסות בדבריך להיותך דתיה?
לא. בכלל לא. בכוונה אני לא מעלה את זההמקורית
מספרת על קורות חיי ואיפה עבדתי, במה עסקתי,מה הידע המקצועי שלי. ענייני מאוד.
במהלך הראיוןoo
הנושא הדתי עולה באיזשהו אופן?
מצדי? לאהמקורית
ומצד המראין?oo
כן.המקורית
כמו שכתבצי,80 אחוז ממקומות העבודה שלא התקבלתי אליהם - עלה הנושא.
או של היותי דתייה, או על היותמ אמא. או על שניהם.
ואיך את מתייחסת לנושא?oo
אצלי לדוגמא בראיון עבודה עלה הנושא הדתי, כי זה תפקיד שיש לו כוננות בשבת (לא פיקוח נפש) והיתה הבנה שאני לא אעשה כוננות כזו.

אבל התקבלתי לתפקיד הזה ומישהו אחר עושה כוננות במקומי.

כלומר אני לא רואה בעיה בהעלאת הנושא הדתי, לא רואה משהו שמראין יכול לפקפק בי בגלל דת.

אולי המקומות שהתראיינת היו מקומות בעיתיים, אבל אולי זה ענין של איך את מציגה דברים ואיך את עונה למראין.
מהמם לךהמקורית
גם אני לא רואה בעיה בהעלאת הנושא הדתי מקצועית, אני מדברת פתוח והכל טוב. כנל בנוגע להיותי אמא. ששואלים אם יש עסרהלבלתמים וכאלה יש לי תשובות לענות

כשזה מגיע למקום של תכנון ילודה בראיון עבודה - זה כבר פחות רלוונטי לי לדבר על זה וזה גורם לי אי נוחות. זו בעיה..? אני אמורה לענות על שאלות כאלה..? לדעתי לא
בוסית שאלה אותי בראיוןoo
כמה ילדים יש לי. ברור שזו שאלה לראות כמה אני זמינה לעבודה. אבל עניתי ענינית את מספר הילדים וזהו, חיכיתי לשאלה הבאה שלה.

אשכרה שאלו אותך מה התיכנון שלך?
חוקית אני לא חושבת שמותר לשאולנעמי28
אני יודעת.המקורית
אני מודעת לפן החוקי אבל זה פחות מעניין כרגע.
אם נלך בדרך החוקית ונימנע מלענות לכל שאלה - זה גם בעיה.
יש שאלות שעוברות לי בגרון ויש לי שאלות שהרבה פחות

עכשיו ראיתי שהגבת ל@oo
היאoo
שאלה את זה כבדרך אגב. בכל מקרה זה היה ראיון שהתקבלתי בו לעבודה. השאלה בעייתית רק אם לא קבלו לעבודה ואז אפשר לטעון לאפליה.
גם אותי שאלו. אין בעיההמקורית
כאילו, מה, אין אמהות עובדות? וודאי שיש. לא רואה בעיה בלענות.

וכן, שאלו.
אולי בגלל שלא עבדתoo
כמה שנים, אז זה מעלה שאלה אם את מוכנה לעבודה סדירה.
כשיש לך בקו״ח כמה שנים של עבודה במשרה מלאה סדירה, לא ממש מתעכבים איתך על נושא ההורות.
לא יודעתהמקורית
לא עבדתי שנתיים. ואני עובדת מגיל 16.
כמה זה יכול להשפיע? .
מאדoo
את צריכה למצוא נוסח טוב לשנתיים הללו. זה נחשב חיסרון לקחת פסק זמן מעבודה.
מבינה ויודעת.המקורית
אבל אין לי מלבד האמת.
אין לי כח לשחק ת'משחק.
החייםoo
הם משחק אחד גדול
גם אמת אפשר לומר בשתי אופנים:
1. נשארתי בבית עם הילדים
2. הארכתי את חופשת הלידה וניצלתי את הזמן להתמקצעות וללמידה.
זה לא היה חופשת לידההמקורית
אחותי חחח
זה היה הרבה אחרי.
חופשת ילדים אולי
לא ילדת את הילדים?oo
אםoo
את רוצה אני יכולה לחפש לך קישור למשהי בטיקטוק שיש לה הרבה המלצות על ראיונות וקבלה לעבודה.
אשמח. תודה ❤️המקורית
מצרפתoo
תעדכני אם אהבתoo
אם עזר לך
ראיתי אותההמקורית
פעם. היא באמת מעולה.
הולכת לעשות בינג' על התכנים שלה ואעדכן.
האמת שזה ממש תשובה טובה.לא מחוברת
את יכולה לומר שהיה לך חשוב להיות איתם בשלבים הראשונים בחיים שלהם שאת לא טיפוס של חצי עבודה ולא ראית איך זה יסדר עם משרה מלאה בלי מליון חופשות.
ועכשיו הם גדולים ואת פנויה לעבודה.
זה בדיוק מה שאמרתיהמקורית
אגב. רק שלא יכלתי להגיד שזה המשך של חופשת לידה. אבל זה רעיון האמת.
רק שאז, לא בטוחה כמה הממליצים יזרמו על זה.

אני מרגישה כאילו עשיתי למעסיק הפוטנציאלי טובה שאני חוסכת לו ימי מחלת ילד. הוא חושב אחרת כנראה
נחמד שהם שואלים על תכנון ילודהיעל מהדרום
לק"י

כי נניח לי אין מושג מה התכנון.
נודניקים🤦‍♀️
את יכולה לענות תשובות פרווה כאלהכבתחילה
נניח שואלים אם את מתכננת עוד ילדים,
את עונה - לא יודעת, אולי בעתיד.
בטון כזה לא חד משמעי.

וואלה במקומך הייתי אומרת לא וזהו. מקסימום אח''כ אם תהיי בהריון אסור לפטר אותך.
רק תעברי את המכשול של ראיונות עבודה שאת נופלת בנושא הזה שוב ושוב.
אני חד משמעית הייתי שמה את זה עלקופצת
השולחן מיוזמתי.
נכון, זה לא צודק, אבל נראה לי חכם.

אומרת חצי בשובבות: אל תיבהלו ממני שאני דוסית.. ונותנת כמה מילים בענין.

ונראה לי שמה שאת מתארת מתאים יותר למראה חרדי. את נראת חרדית או דתית?
מראה חרדי. ואת צודקתהמקורית
זה משו שגם אני חשבתי לעשות.
אבל מצד שני, מה אני כבר יכולה להגיד עוד..? שאני לא מתכננת ילדים נוספים כרגע?
ביי כאילו. טוב שאני לא צריכה לשתף בצבע התחתונים גם.
חח צחקתי בקול!!ציפיפיצי

את יודעת שזה ממש שונה ממה שאני רואהעדינה אבל בשטח
גם אני חרדית, גם חברות שלי חרדיות, חברה שלי התקבלה לעבודה בהריון, רובם שם חילונים שמאלנים והיא נראית דוסית למהדרין וללא טיפוח ניכר לעין.. ההפך, הרבה מעדיפים דווקא חרדיות במקומות עבודה מסוימים, אני לא חושבת שזה נושא, אף פעם לא אמרו לי או לא שמעתי , ועברתי כמה ראיונות , יכול להיות שנפלת על כמה מעסיקים כאלו שלא שמעו שגזענות זה כבר פאסה .
אז אני מדמיינת לטענתך..? 😐המקורית
כי אמירות מפורשות זה לא דמיון.
לא שאני אומרת שאין אפשרות שלא התקבלתי למקום מסוים רק בגלל חוסר התאמה לצורך העניין או מועמד/ת אחר שהוא יותר מתאים. אבל ב80 אחוז ממקומות העבודה שלא התקבלתי אליהם, היו אמירות על אורחות חיי/ כמה ילדים ישלי/ כמה ילדים אני מתכננת. (לא להתייחס לפן החוקי, אני מודעת אליו)

העניין הוא שלא מדובר רק בהליכי גיוס וקבלה לעבודה כמו שאמרתי אלא בדברים אחרים.
בראייה שלי, עכשיו שאני מנתחת את זה פה אתכן, אנשים כנראה לא מעלים על דעתם שאישה שנראית כמוני - באמת עונה לקורות החיים או לרמת הידע שיש לי. וזה לא שחצנות.
ו 🤭 חבל שאי אפשר לחשוף תמונה, זה יהרוס לי את המקוריות

קחי דוגמה - תור דיגיטלי לבנק. אישה מבוגרת נכנסת ומסתבכת. אישה צעירה מנסה לעזור לה ומסתבכת. אני באה לעזור - 'מה את מבינה בכלל?'
עזרתי לה בסוף, אבל את מבינה את הקונטקסט?
איזה לא נעים זהאמא טובה---דיה!

זועות.המקורית
חוצפה.עדינה אבל בשטח
את באמת כנראה נופלת על אנשים הזויים. גם לי היתה בהתחלה הרגשה שזו הרגשה שלך, כי אף פעם לא חוויתי זלזול ברמת האינטליגנציה שלי בגלל שאני עם חזות חרדית, אבל את ממש נותנת דוגמאות, אז אין לי אלא לעודד אותך שכנראה נבחרת משמים להכיל כמה וכמה מקרים כאלה.. אבל תמשיכי להיות בטוחה בעצמך, ולשאת את עצמך בגאון.. ורוב האנשים לא כאלו בכלל.
תודה רבה אהובה ❤️המקורית
עודדת.
וכן, כנראה יש לי איזה עניין שמימי עם הנושא 😅
אמאאאאאאאאא הייתי בוכה את נשמתי🥺🥺פרח לשימוח🌷
אויש זה מרגיז!נעמי28
גם ככה נשים נתפסות הרבה פעמים כפחות זמינות (לפעמים בצדק ולפעמים לא)
ואז עוד דתיה
זה בכלל מלחיץ הרבה.

מכירה חברות שענו ״זה לא רלוונטי לעבודה״

אוף זה נורא מתסכלDuff
זה מזכיר לי שפעם שעבדתי במקום נורא חילוני התחברתי למישהי שם נורא חמודה, ואחרי כמה זמן היא אמרה לי שאני דווקא דתיה סבבה 🙄 לא הבנתי לאיזה סוג דתיות היא השוותה אותי, אבל כל החברות שלי הן דתיות כמוני...

אני לא יודעת באיזה תחום את עובדת, אבל אולי המעסיקים חוששים שהדת תפריע לעבודה? לדוגמא משרדי פרסום או גרפיקה חילוניים שחושבים שבגלל צניעות תימנעי מעבודות מסוימות? (לא שאני מצדיקה אותם!)
לפעמים יש חילוניים שכל כך לא מבינים את העולם הדתי וחושבים שהדתיים הכי קיצוניים שמגיעים לחדשות הם מייצגים את כל הדת וזה ממש מעציב..
מתפללת בשבילך שאיפה שהתראיינת היה חד פעמי וזה לא מייצג ושבסוף תגיעי למקום טוב בעז"ה ❤️
חחחח לגמרייהמקורית
כאילו, את - דתייה נורמלית. חשבתי כולכם משוגעים 😁

אמן יקרה, תודה ❤️
וואו. חוויה קשה ממששורף בלב
ומחלישה מאד כשזה קורה שוב ושוב.
לצערינו הסטיגמות באמת עובדות שעות נוספות וזה לגמרי מייאש שעם כל הנאורות, עדיין הרבה אנשים תקועים לפעמים בראייה כזו צרה ושטחית.
אמנם לא נתקלתי בזה בעבודות אף פעם תודה לקל, ולהיפך אפילו, יותר צורך להתחשב ואובר לכבד שזה גם מעצבן לא פעם.
אבל פה ושם במרחב יש תזכורות מציקות...
אני כן מאמינה באופן אישי בכנות ופתיחות
להביא את החלק האנושי, שתיווצר כימייה עם מי שאת, שכן תהיה הצצה לאישיות שלך מעבר למראה
אולי בתחום שלך זה פחות מתאים ומקובל,
אבל אולי דווקא זה ישבור קצת את המחסום הזה.
מעניין אם הרגשת את זה בראיונות הקודמים שלך גם? אם לא, מה יכול להיות שהשתנה?
בכל אופן,
המוון הצלחה אהובה! ❤
מההיכרות הקצרה פה, את בנאדם שווה כל כך!!
תודה אהובה ❤️המקורית
זה היה מורגש גם לפני לצערי.
פרשתי פה חוויות מה5 שנים האחרונות בתחום התעסוקתי. זה לא רק מעכשיו לצערי.
וגם אני מאוד מאמינה בזה, אבל אחרי החוויות שלי.. נהיה לי קצת קשה.

אני לא יודעת באיזה תחום מדובר,אם_שמחה_הללויה
אבל אולי יש אפשרות לעסוק בו כעצמאית?
מהכרות איתך יש בך אינטלגננציה רגשית, חכמה, מנהיגות, הכל בשביל להצליח!!!!
מזדהה ממש!אמאשוני
עקרונית כבר סיכמתי עם בעלי שלעבודה בתל אביב אני מגיעה עם פאה ולא מטפחת בדיוק בגלל זה.
זה לא סתם אפליה או חוסר נעימות או סגירות
זה כ"כ הרבה מעבר,
אני כן מאמינה בכח לשנות, אבל לא בכל מחיר.
לפעמים שינוי מחשבתי הדרגתי יעיל יותר מללכת עם חזות "דוסית" במלוא הכח.
אני חושבת שאפשר להיות דתיה גאה גם בלי לצעוק את זה.
אם זה בלא לאכול שוקולד מחול שאינו כשר, ובין אם זה לא לדבר בשפה שאינה נקייה.
שתדעי שהמון חילונים מעריכים את עמוד השדרה של הדתיים דווקא בהנהגות היומיומיות אבל זה בתנאי שההיכרות היא יומיומית.
הסטיגמה הזאת היא פשוט כ"כ מתסכלת.
סתם דוגמה כשחיפשתי עבודה היה מקום עבודה שהציע לי חצי מהשכר שאני מרוויחה היום והצדיק את זה ב: אנחנו מכבדים מאוד את אורח החיים שלך ונדאג לך למשרד ללא נוכחות גברים וכמובן אוכל כשר למהדרין וכו' וכו'.
כאילו ישר הסטיגמה של חרדיות שבגלל שצריכות התאמה לאורח החיים שלהן אפשר לכסח את השכר...
כמובן שמנקודת מוצא כזאת אין טעם בכלל למשא ומתן הם לא מבינים את הראש- וככה אפשרויות התעסוקה עוד יותר מצטמצמות.

מבחינתי אני שואבת השראה מסיוון רהב מאיר מהדרך שהיא עשתה בלב החילוניות.
אמנם כיום מבחינת תוכן היא ממש משדרת תורניות אבל זה אחרי שנים של בניית אמון עם קולגות וצופים.
מבחינתי המודל זאת הדרך שעשתה.
לא נכנסה לעימותים שאין דרך לצאת מהם נורמלי, הגיעה עם פאה לאולפן כי מטפחת פשוט לא הייתה עוברת מסך, לא נכנסה לדעות ועמדות מגזריות,
פשוט הייתה מקצועית נטו עם הקפדה על מה שחשוב לה אבל בלי לצעוק את זה, וזה עבד לה מצויין והיום יש לה המון עוקבים חילונים שמוכנים לשמוע ממנה גם תוכן תורני בלי חשש ל"הדתה"
קודם כל, תודה שהגבת ❤️המקורית
אני חייבת לומר, שהפן התעסוקתי פחות מטריד אותי האמת.
מבחינתי, הסתכלתי ב'גדול' על הנושא של היחס ולא באופן נקודתי רק על עבודה, זה פשוט חלק מזה.

אני מאוד מבינה מי שנוהגת כך ובוחרת 'להשתלב' בנראות שלה בחברה הכללית כדי שלא יפריע בעין, אבל אם לומר את האמת - זה פחות מתאים לי.
בראייה שלי, אני לא 'צועקת' את היותי שומרת מצוות. אני פשוט מי שאני. לא מעניין אותי אוכל כשר במיוחד, ועבודה בסביבה גברית לא מפחידה אותי גם כן (תלוי כמובן בפרטיים ספציפיים אבל בגדול אני חיה עם זה טוב). אני פשוט מי שאני. וחלק ממי שאני זה כיסוי הראש שלי והנראות שלי.
אחד הדברים שהכי קשה לי איתם זה ה'פוליטיקלי קורקט'. אני לא כזו. זה אופי.
יש שיגידו ' תהיי חכמה'- בעיניי זו חנופה. זה שמסתכלים עקום לא אומר שאני צריכה להחליף זווית כדי שייראה להם ישר.
ואני באמת מאמינה באמונה שלמה שהשם ייתן לי פרנסה גם אם אלך עם כיסוי ראש מלא לא מודרני, אולי דווקא בגלל העמידה בניסיון ולא להיפך. זו הראייה שלי בכל אופן.
זה לא רק עניין של פרנסהאמאשוני
זאת תפיסת המציאות.
למשל לכולם ברור מה הדעות הפוליטיות שלי, שיהיה לי אינסוף ילדים כי ככה זה דתיים ואני בעד לסקול באבנים להטבים.
ברמה שיש אצלנו הומו כשסיפר שעבר לגור עם בן זוג שלו חי הוא סיפר שהיא בת זוג.
וואלה פוגע החוסר אמון הזה והסטיגמטיות.
אני גם רוצה להיות מי שאני הבעיה שהעקימות מונעת ממני להרגיש מי שאני.
פרנסה במובן מסויים זה קושי של פעם אחת, ברגע שחותמים חוזה זה מאחורייך, דווקא היומיום והתגובות מהסביבה זה מה שמפריע יותר,
וזה רק לתועלת אישית. מבחינתי כשחושבים עלי דברים זה חושבים על כל הדתיים ועל הדת והתורה בכלל אז קשה לי להבליג על זה.
לכן מבחינתי יש מקום "לעדן" את הנראות החיצונית ולאפשר לאנשים רחוקים להסתכל על דתיים בתור בני אדם ומשם להכיר את אורח החיים האמיתי ולא הסטיגמטי ומשם להתקרב.

אבל לגמרי מבינה גם את הגישה ההפוכה, אני בכל אופן עוד לא שיניתי דבר במראה אבל כן הכיסוי ראש הפך להיות הרבה יותר נוכח במודעות שלי מאשר כשאני מסתובבת בסביבה דתית.
תכלס מרגישה שאני מסתובבת עם טנק על הראש.
אני ואת מאוד שונות המקורית
ואולי בגלל זה הסטיגמטיות משפיעה עליי יותר.
אני לעולם לא אגיד בריש גלי שצריך לסקול להטבים (אני גם לא חושבת כך. זו לא המציאות בימינו. מתפללת עליהם שיחזרו בתשובה) או שבעיניי אינסוף ילדים זה הכי טוב שיש. כי בעיניי זה לא הכי טוב שיש לכל אחת.
אני בעד אינדיבידואליזם וחוסר שיפוטיות מוחלט. וזה משו שהראייה הקולקטיבית לא מאפשרת לי לבטא. וזה הקושי שלי.
אני לא מעוניינת שכולם יידעו מה הדעות שלי בכלל. לא חשוב לי. ואין לי בעיה להכיל אמירה על בני זוג להטבים שעוברים לגור יחד.
רוצה יחס של שווה בין שווים. קצת אוטופי, אבל בכל זאת..
נראה לי לא הבנת אותיאמאשוני
התכוונתי שזה מה שאנשים חושבים עלי. ממש שלא באמת מי שאני.
איך שהם רואים אותי הם כבר מגיבים כאילו אמרתי שצריך לסקול להטבים.
ישר מסבירים למה צריך מצעד הגאווה. כאילו מי אמר לכם שאני נגד בכלל?
כאילו יכול להיות שאני בעד, יכול להיות שאני נגד, ויכול להיות שזה בכלל לא מעסיק אותי ואין לי דעה בנושא.
אבל למה ישר להתחיל את השיחה מהאמצע,
הם לא נותנים צ'אנס בכלל להבין מי אני ומה הדעות שלי כי אם יש לי כיוסי על הראש אני דתייה חשוכה כי כל הדתיים הם חשוכים.
אז אנחנו חושבות אותו דבר בעצם.המקורית
כנראה לא הבנתי אותך
ממה שאת מספרת, ככל הנראה גם פאה לא תועיל פה.
וזה די מחזק את הטענה שלי שאין סיבה להתחנף לאנשים עם דעות קדומות ולהוריד סטנדרטים בנראות חיצונית בשביל משו שגמככה לא הם קובעים כמו פרנסה.
כי מבחינתי, להחליף כיסוי נגיד, שיוציא אותי 'יותר פתוחה וליברלית' בעיניי אנשים זה להוריד סטנדרטים. זה כמו שאישה תצטרך ללכת עם מכנס צמוד בשביל להתקבל לעבודה. זה פותח דלתות אולי, גם לי זה פתח דלתות לצערי בצעירותי בעוונות הרבים, אבל אני לא מדברת רק מבחינת צניעות, אלא מבחינת זה שאני לא אמורה לרצות אף אחד.
לדעתי עם פאה אנשים בכלל לא קולטים שזה כיסוי ראשאמאשוני
כאילו זה לא אמור להיות כיסוי ראש שימצא חן בעיניהם אלא למנוע מהם לקטלג אותי למשבצת עוד לפני שהוצאתי מילה מהפה.
קודם תכירו אותי אחר כך תשפטו.
כי הקטע שהרבה יותר קל לקבל אדם כמו שהוא לפני שמכניסים אותו למסגרת מאשר לקבל אותו אחרי שחושבים עליו משהו אחר לפני כן.
גם נכון.המקורית
אבל זה לא משו שהייתי לוקחת בחשבון. בכלל.
אל דאגה, גם כיסוי ראש מלא עובר מסך;)אם_שמחה_הללויה
ונדמה לי שנועה בכלל התגרשה ובכיף יכולה לשים פאה, אבל נשארת עם כיסוי ראש.

בא לי לכתוב לך הודעה כזו בסגנון 'המקורית'מקרמה
מהאלה שאת רושמת על הכח של האישה לשינויים בדינמיקה זוגית גם כשברור לכל שהיא בסדר גמור והבעיה לא בהכרח בה
אבל היא זו שיכולה לשנות את הדברים.

אבל את מן הסתם תעשי את זה הרבה יותר טוב ממני.

אני מבינה שלא בא לך לשנות
אבל אם בא לך שהמציאות תשתמה כנראה כם תצטרכי לשנות משהו

תבחרי לך את הקווים האדומים שלך
ועל השאר תעשי חושבים מה יותר חשוב לך.
את אלופה בזה.

-----
לעניין הראיון.
אני מאלו שמעדיפות לשים הכל על השולחן
אני ישר אומרת שאני אמא לקטנטנים והם בראש סדרי העדיפויות שלי.
שאני דוסית
ושאני עובדת מעולה ממש ומאוד מסורה ושהם יפסידו אם לא יקחו אותי
תודה יקרה❤️המקוריתאחרונה
את אשכרה אומרת שהם יפסידו אותך..? בראיון? איזה מלכה
אמשוני כיף שאת פה !מצטרפת למועדון
וקטע מה שכתבת על סיון כי הרגע ראיתי ראיון שלה מאתמול (הפעם היא היתה המרואיינת במסגרת ארוע צמאה לנשים) שהיא מדברת בדיוק על זה. הנקודה של העמוד שדרה בענינים עקרוניים והצורה שבה היא מביאה את האמת שלה בשקט בלי לצעוק את זה...
🌷שרשור פעילויות חינמיות לחופש הגדול!!!🌷אין לי הסבר

מחר מסתיימות הקייטנות באופן סופי, וכמובן חלקן כבר הסתיימו בשבוע שעבר, וגם בציבור החרדי כבר סיימו.

לטובת כולנו, שלא נמצאנו את עצמנו עם ילדים מטפסים על הקירות, מוזמנות לשתף בפעילויות מגוונות וחינמיות (או בתשלום סמלי), שיצא לכן להיות בהן בחופש הזה או החופשיים הקודמים🤩

על מנת שיהיה קל למצוא, אני מחלקת את השרשרת לתת-קטגוריות, לפי אזורים בארץ.

בכותרת כתבו את שם הפעילות והמקום (לדוג'- גן סאקר- ירושלים)

בגוף ההודעה כתבו פירוט קצר מה יש באותו המקום. מוזמנות להוסיף שעות פתיחה, גיל מתאים, וטיפים.

אם מדובר בתשלום סמלי, ציינו בבקשה את המחיר.

תודה רבה לכולן,

וקיץ בריא ונעים😊☀️🍉

מוזיאון המשאיות ברמלהשיפור

תצוגה של כלי תחבורה, בעיקר משאיות מקום המדינה עד היום. אפשר גם להיכנס לתוך רוב כלי התחבורה.

💦 ירושלים והסביבהאין לי הסבר

עמק הצבאים-ירושליםאין לי הסבר

הפארק המפורסם שנמצא בלב ירושלים ;)

הצבאים מסתובבים בחופשיות, ואפשר לראות אותם. אפשר לקבל גם משקפות בכניסה.

הכניסה היא ללא תשלום, אך אין שם כמעט חניה.

חיסרון- חם!!

יש לפעמים פעילויות יצירה או הצגות, גם חינמיות. אפשר להתעדכן באתר שלהם...

פארק טדי- מזרקותאוהבת את השבת

ליד ממילא

מרטיב לגמרי, צריך בגדי החלפה

נדלקות כל שעה או שעתיים...

💦בנימין והשומרוןאין לי הסבר

💦מרכז הארץאין לי הסבר

פארק יד לבנים- פתח תקווהאין לי הסבר

פארק עם המון דשא, אגם ברווזים, מגלשות גבוהות ומתקנים, והכי שווה- מזרקות מים!

המזרקות פתוחות כל יום מ8-21.

בתוך הפארק יש גם את גן החי (בתשלום של 30₪ לאדם, מגיל שנתיים)

כדאי להביא מגבות ובגדי ים

פארק יצחק אוחיון בפ"תכורסא ירוקה.

שטח ענקי עם דשא, אגם, מתקנים ומגרשים. נמצא מול בילינסון והקניון הגדול אז הגעה ממש נוחה

גני יהושעכורסא ירוקה.

מעבר לזה שזה שטח דשא ענק יש שם גם מתקני גן שעשועים ענקיים ואומגה קטנה. לא מזמן, אולי עדיין, היתה שם גם תערוכת פסלי חיות מיוחדים בגן הטרופי. בכללי יש שם המון אזורים

ספורטק נס ציונהשיפור

יש שם מתקנים שווים, מזרקות, וגם קצת חיות שאפשר לצפות בהם

פארק ענבה במודיעיןהשקט הזה

פארק גדול, הרבה שבילים שאפשר לרכב על אופניים, יש שירותים ציבוריים בשטח, אגם מלאכותי עם ברווזים, יש מזרקות שפועלות בשעות מסויימות (אפשר להתעדכן באתר של עיריית מודיעין על השעות) עבר לאחרונה שיפוץ, יש חניה וגם מרחק קצר מתחנת הרכבת.

💦הצפון הקרוב (נתניה עד חיפה)אין לי הסבר

חיפה- הרכבלית- רב קו בלבד...אוהבת את השבתאחרונה

יוצאת ממרכזית המפרץ

💦הצפון הרחוק (גליל, גולן...)אין לי הסבר

חניון האקליפטוס (אזור קרית שמונה)ytrewq

כניסה חינם למים קפואים. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום טוב.

פארק המשפחה בקצריןהשקט הזה

פארק מושקע, כל מיני סגנונות של מתקנים.

יש גם פינת חי בשטח הפארק, אני חושבת שהתחילו לגבות תשלום על פינת החי אבל לא בטוחה.

ואו שרשור מעולה! מגיבה כדי לעקובטארקו

איזה בגד מטשטש הריון התחלתי? דתיהמעיין34

בגדים רחביםשיפור

לדעתימישהי מאיפשהו

חצאית צרה וחולצה קצת רחבה -בלי חיתוך מעל הבטן, אולי עם גומי למטה -לא סגורה אם זה מדגיש את הבטן או לא. באופן כללי חולצה וחצאית הרבה יותר מטשטש משמלה בהריון

אהה באמת? אוקי אז שמלה ירדה מהפרק.תודהמעיין34

תלוי באיזה גזרה..אנונימית בהו"ל

איזה גזרה חשבת?

מה שמטשטש , לא מבינה בזה הכל הולךמעיין34

אז רק שמלה ישרה לדעתיאנונימית בהו"ל

כאילו שאין לה שום חיתוך

טעות האנונימי, סליחהאנונימית בהו"ל

חצאית גינסהרמה

ממש!!!סטודנטית אלופה

אני אחרי לידה עם בטן קטנה וזה ממש מטשטש

תתחבי את החלק הקדמי של החולצה לחצאית זה בכלל מטשטשהרמה

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה

ואי מהמם לא עלה באופציות אפילו. תודהמעיין34

או שמלה רחבה בלי גזרההשקט הזה

או חצאית גזרה גבוהה וחולצה בתוך החצאית

מהניסיון שלי איזה בגדים מטשטשים:כתבתנו

בגדול, כל חיתוך שמונח על הבטן (ולא מעליה),

וגם קצת ניסוי וטעיה של גזרות של חולצות.

חצאיות גיזרה ישרה

חצאית פליסה (קפלים) וחולצה מבד אלגנט בפנים או בחוץ (תלוי בגובה וברוחב)

חולצה בפנים וחגורה

שמלות קומות

שמלות עם תפרים שחותכים את הטופ באזורים הקריטיים או שמלות שהעיצוב עם כאלה רצועות בד מכווץ (מתקשה להגדיר) שתפורים על הטופ. סגנון שיש היום להודולה וגם יש דגמים דומים שאפשר להזמין משיין.

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ תחרה או סרוג עם חורים גדולים שנחתך על הבטן

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ מקושקש שנחתך על הבטן

טופ גיזרה רחבה עם חצאית ישרה

יש הרבה אפשרויות, הבאתי גם כמה דוגמאות.. בהצלחה

ואי תודה רבה רבה!מעיין34

גם כיווצים יכול לטשטשמקרמה

בסוף זה תלוי גזרה ומבנה גוף

תודה רבה לכולן עזרתן לי מאודמעיין34אחרונה

התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

גם אנישואלת12אחרונה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

אני מתבלבלת בשמות והם לא דומים בכללים...

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"ל

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

הייתי קוראתצלולה

יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.

לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍

לדעתי הם לא דומיםסטודנטית אלופה

יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜

מראה על הטעם בשמות של האמא כנראהים...

לא שומעת שום דימיוןפה לקצת

בכתיבה קצת אבל לא משמעותי

לי לא היה מפריע

כן נשמע קצת דומהAvigailh1

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

הבן שלי בן שנה ואוכל ממש הכל, לא טוחנת כלוםהשקט הזהאחרונה

והשיניים הראשונות יצאו לא ממש לא מזמן.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

אהה עכשיו אני מבינהפה לקצת

התכוונת לתת לו בבוקר במקום ביסקויט?

לא חשבתי על האופציה, מעניין אם יזרום אחרי שהתרגל

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

לא חשבתי על זה, תודה! נשמע מעולהפה לקצת

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

נראה לי שבטרם אומרים מגיל שנתייםאורוש3

יכול לחנוק חלילה. אבל תבדקו אותי. מזמן לא הייתי על זה.

אכן. הבת שלי בת 9 חודשים כמעט נחנקההמקורית

מפריכית

לא ידעתי שאסור

ב"ה הצלחנו להוציא לה את החלק שנתקע אבל זה ממש מסוכן

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

תודה!פה לקצת

שותה המון מים

וכאמור, כל יום אוכל דייסת קוואקר עם פירות

תודה!

אנסה פשטידות, אולי גם הילדים האחרים יזרמו על זה

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

טוב שאת אומרת😱nik

לדעתי דוקא מאוד נוח במדרגותרק לרגע 1

הדונה בהשוואה לעגלה רגילה?יראת גאולהאחרונה

אולי אנחנו לא מדברות על אותה דונה?

כי אני אפילו לא מצליחה לדמיין איך זה נוח לעומת עגלה. כשאני הולכת למקום עם מדרגות, אני משאירה את הדונה ברכב, מעדיפה להוציא עגלה לפתוח לקפל מאשר להסתבך עם הדונה במדרגות.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

האם ואיפה יש חוף לנשים/למשפחות באיזור חוץ פלמחים?קמה ש.

בס"ד

ואגב מה זה אומר חוף משפחות מבחינת צניעות וכו'?

ממש בורה בנושאים האלה... תודה!

אין באמת דבר כזה חוף משפחותהריון ולידה

יש חוף נפרד

ויש חוף מעורב

ויש חוף מעורב שבאים לשם הרבה דתיים אז האוירה יותר נעימה מבחינת לבוש. אי אפשר לדעת באמת מי יגיע. עניין של מזל.

את פלמחים פחות מכירה אז לא יודעת איך זה שם

תודה על ההסבר!קמה ש.

שיכולות לעבור פתאום בנות בבגדי ים לא צנועיםניק חדש2

מה שכן בבין הזמנים מאד נוח ללכת לחוף משפחות (אגב לרוב מדובר בחוף לא מוכרז) כי רוב המשפחות דתיות/חרדיות.

אני לוקחת איתי את הילדים בד"כ בתקופה הזו.

או לחוף באשקלון ממש מבודד.

איזה חוף באשקלון?שמשית123

אני לא חושבת שיש לו שםניק חדש2

אנחנו מגיעים מהכניסה הראשונה אחרי שפונים שמאלה מכביש 35.

וממשיכים לאורך בן גוריון עד הסוף.

יש שם חניה מאד גדולה.

זה צמוד מימין לחוף הנפרד.

בדכ חוף משפחותהשקט הזה

זה פשוט חוף לא מוכרז וללא שירותי הצלה.

אפשר בכיף ללכת, רק כדאי מאד מאד להשאר בחוף ולא להכנס למים.

בכל חוף מוכרז יהיו בנות עם ביקיניאמאשוניאחרונה

לנו למשל לא מפריע שיש כמה בנות כאלו.

מוצאים פינה לעצמנו בהרכב משפחתי.

אבל למי שמפריע אז לא קיים דבר כזה.

פעם במעיינות ובכינרת היה יותר טוב.

אגב גם בנפרד הרבה פעמים יש בגדי ים כאלו..

אם יש בנים מתבגרים הייתי נמנעת מהבילוי הזה וזהו.

אם מעניין אותך אז יש בריכות עם שעות מעורבות עם לבוש נסבל.

פעם היינו בקיבוץ עין צורים לקראת שבת וממש נהנינו להיכנס לבריכה כל המשפחה.

בא לי להניח תסכול(מצב כלכלי, זוגיות ועגלה לתינוק)אני נשארת אני..

המצב הכלכלי שלנו לא משהו

לא חדש ..ככה זה.. אין כרגע איך לשנות המון..אנחנו מחושבים לא מוציאים סתם..אבל אני עובדת חלקי כי זה מה יש..גם אין לי תואר..

ובעלי עובד את המקסימום האפשרי.

מה הבעיה

ש..אני משתדלת לחסוך! אבל כל הזמן יש משהו אחר שמסבך

וגם עם הזמן נהיה לי ממש מאתגר

כי כשאני צריכה לקנות משהו אני כן אוהבת שיראה טוב ויהיה גם במצב טוב ושימושי למה שצריכה..

ובגלל החוסר תקציב לרוב קונה ביד שניה

וזה מצוין כי לרוב מוצאת דברים טובים ובמחיר טוב

אבל זה מייגע

נגיד לפני שנה קניתי עגלה יד שניה בזול. מכרתי את הישנה שלי שהיתה בה תקלה.. וככה יצא עסקה משתלמת.

כן התבאסתי על הכתמים בטיולון. קניתי ריפודית.. ואמרתי טוב העיקר שיש לי עגלה טובב ונוחה לצרכים לשי ..ואחרי שנה היא פתאם לא מתקפלת..וזה מעצבן!!!

אני בהריון חדש

נו אין לי כח

מה עכשיו

לעכשיו י ש לי טיולון קליל לתינוק

אבל לאחרי הלידה אין לי

ודוקא אהבתי את הסוג הזה של העגלה

אני לא זורמת עם כל סוג

וגם לי בא עגלה שתהיה לי נוחה לשימוש..חושב לי גם שתהיה קלה וגם יציבה ונוסעת כיף וגם קיפול קל

אין הרבה כאלה

ולחפש במחיר רצפה במצב טוב ומקום נגיש

זה סיוטטט

גרים בחור

אוף

ומה הקטע הזוגי

שבעלי לא מעורב בכל זה הוא איש פשוט כהז ולא מזיז לו חפצים ובטח לא עגלות

הוא לא יבין תמיד מה הצורך

הוא לא אכפת לו מה ואיהז מצב או כתמים

ולא מבין מה העלות של כל מוצר והוא קיבל ממני את הרושם שאפשר להשיג הכל בכלום כסף..וזה לא נכון..רק לפעמים

ומותר לומר

כן בא לי ללכת לחנות לבחור איזה דגם ואיזה צבע שבא לי ופשוט לקנות בלי להסתבך

גם מרגישה בזבזנית-מולו.אפילו שהוא תומך בי ..כי הוא לא מבין שלמצוא עגלה עד 400 ש''ח במצב מעולה זה נדיר

גם מרגישה תסכול מלחפש משהו לא אפשרי..

בסוף איכשהו אחרי שעותתת של חפירות אני מוצאת

אבל הנה הפעם הוכיח את עצמו כלא מוצלח כי מה אחרי שנה לא להתקפל..הבנתי שזה בעיה ידועה בדגם הזה ולא ידעתי

וגם מתביישת שבא לי שתראה טוב . ואפילו בא לי לומר-שונאת עגלות שחורות. ומתפשרת קבוע כי זה מה יש

אבל בא לי לשמוח..

ולא לחפש שעות לסנג'ר את בעלי לנסוע להביא רחוק .ולהתפשר..

ואם כבר..תמליצו לי על

עגלה קלה משולבת אמבטיה. ממש לא אוהבת כבדות!רצוי עד 8 קילו..גג 9 וזה יחסית כבד..יש לנו עליות במקום מגורים..

אבל עם גלגלים שיכולים לנסוע לא רק באספלט ..אלא יציבה ונוסעת סביר גם בדרך עפר פשוטה .לא צריכה עגלת שטח.. רק לא גלגלים קטנטנים

אה ושתתקפל בקלות חובה

ותתפללו שאמצא מציאה טובה

יש לי עוד מלא זמן.. כן? אבל זה מעסיק אותי

חיבוק גדול!באתי מפעם

ממש מבינה.

זה צורך מאוד נשי, לגיטימי ובריא.

אל תרגישי לא בני עם הצורך הזה, מה שלא תקין זה המצב הכלכלי, לא הרצון שלך לאהוב את העגלה.

כדאי לשתף את בעלך בצורך, כמה זה חשוב לך, גם אם בסוף תהיה עגלה שחורה לפחות תהיו בהבנה הדדית, זה המון. שה' ישלח לכם שפעעע❤️

יש לך תכנון כלכלי לעתיד?אמאשוני

כי לנבור במציאות של יד 2 זה גם הרבה השקעה במצטבר, וגם בסוף יש לך תחושה של חנק כלכלי.

אגב אנחנו גם קונים יד 2 מציאות וזה כיך ממש, אבל כשעושים את זה כשיש יכולת כלכלית, זה שונה ממש.

אני חושבת שהרבה זוגות דתיים מתחילים מלמטה ועולים עם הזמן (אבל אז גם המשפחה גדולה יותר)

כדאי לחשוב קדימה ואז לזכור שכרגע המציאות היא זמנית ואז זה פחות מבאס.

אנחנו מכרנו ספורטליין מצויינת ב1000 שח עם טיולון מהניילונים ושילדה ואמבטיה במצב ממש טוב.

לדעתי שווה לחפש בתקציב הזה ולא לכוון רק ל400 שח שזה ממש נדיר או חדש לגמרי.

אנחנו לא זוג צעיר בכלל..עם כמה וכמה ילדיםאני נשארת אני..

אין פה עניין של תכנון כלכלי כרגע.. אין יותר אופציה מצד המציאות לעבוד יותר..לא לי..ולא לו.. בהמשך מאמינה ומקווה שיפתח יותר אופציות..הוא מרוויח בסדר. אני לא בנויה לעבוד מלא עם כל הילדים ולידות וכו.. כשהשלב יהיה מאחורי יהיה קצת יותר אומר.. ומקווה גם שעסק שמתכננת להקים יצליח

אבל

זה פחות השאלה

כי תכלס

יש את הכאן ועכישו

והנה ..1000 שח מבחינתי זה המון

אין מצב שאוציא על עגלה

לא בכיוון בכלל

אולי יש לי עגלה וטיולון של ספורטליין למסירההרמה

בעודכחודש

ספורטליין אפורה

מאוד נהנתי איתה במצב ממש ממש בסדר

תעדכני אם זו עגלה שתהיה לך טוב

שגם סליו לדעתי

נשמע לא פשוטיעל מהדרום

לק"י

משהו פרקטי- אפשר לשים תינוק קטן גם בטיולון קליל. יש מזרונים לטיולונים.

אלא אם כן, את בונה על להשכיב לישון באמבטיה.

מסכימה, גם אני עשיתי כך, מבחירה לגמרימתואמת

דווקא עריסה הכי קל להשיג, כי יש גמ"חים להשאלה, ואז לא צריך להשתמש בעגלה בשביל שינה (אם כי גם זה בסדר, לפחות מדי פעם, בעיניי).

@אני נשארת אני.. היקרה, רק רוצה לומר לך על הפן הזוגי -

שחשוב מאוד שתרגישי שאתם שניכם יחד בזה. אז מה אם בעלך אדם פשוט יותר ופחות אכפת לו היופי של דברים. הבסיס הוא שהוא לפחות ידע כמה מאמצים נדרשים בחיפוש אחר דברים ביד שנייה, וגם מה המחירים של הדברים האלה בחנויות.

תגידי לו, "בעלי היקר, אתה מוכן לעזור לי לחפש דגם של עגלה שיהיה מתאים לכל הצרכים שלנו? נסתכל באתרים של חנויות, רק כדי לקבל רושם ראשוני, ואז תעזור לי לחפש במקומות של יד שנייה עגלה כזו במצב טוב."

ככה בתור התחלה תכניסי אותו לעניינים, והוא לא ימשיך ב"ריחוף" שלו...

בהצלחה, יקרה❤️ שה' ייתן לכם שפע!

(אגב, לפני כמה שנים אנחנו מסרנו עגלת אמבטיה במצב טוב מאוד - רק הסל למטה היה כבר קרוע. זה היה כשהחלטתי שיותר נוח לי להתנהל עם טיולון מגיל לידה. אז כן, לפעמים יש גם מציאות כאלה...)

יש טיולונים מגיל לידהממשיכה לחלוםאחרונה

זה טיולונים שנשכבים שכיבה מלאה.

שוב אני ותהיות על מעבר דירהחמדמדה

מחר בעז"ה עוברים סופית (ישלנו מפתח כבר שבועיים אז אנחנו כבר ניקינו והעברנו ממש כמעט הכל נשאר רק הרהיטים של הסוף מיטות כזה למחר)

ואני ככ חוששת…

קודם כל זה לצאת מיחידה של ההורים לבית

מה שאומר שאין 'סופר של אמא ואבא' ואין בייביסיטר יחסית זמין ואין את אימא בקומה מתחתייייי

אבל גם על הבית- ברוך ה' ברוך ה' עוברים לבית גדול

איך אסתדר עם לנקות אותו?

ואיך עם הסדר אצליח להרגיל את הילדות להחזיר למקום ושתהיה צורה של בית?

ומתי יהיה שם הריח שלנו? כי בינתיים היום סידרתי את המטבח שם והגעיל אותי לגעת בדברים (הבאתי מנקה היא עשתה את המטבח והחלונות ואני ניקיתי מקלחות ושטפנו, ועדיין לא מרגיש לי 'שלי')

אני מאוד נקייה

ואם יש דברים שלא יירדו?

ואיך נסתדר עם לדאוג להכל הכל הכל?

ההורים ברוך ה' קרוב אנחנו רק עוברים לבניין ליד חח אבל אני באמת דיי משותקת מפחד…

וואי נראה לי די מהר לא תצליחי להביןפרח חדש

איך הסתדרת אחרת 🤣

אין כמו בית שלך, גדול ומרווח

תסדרי אותו איך שנוח לך.

תשמחי על כל השנים שככה התפנקת.. לא מובן מאליו בכלל

עכשיו זה החיים האמיתיים 😉

נשמע לי שגם לא הכל יפול עליך בבום

כי את עדיין קרובה להורים

אז לאט לאט תתרגלי והכל יהיה בסדר

בהצלחה ובשעה טובה

אם זה ירגיע אותךהמקורית

אז גם כשעברתי משכירות לבית שלי, שהכל בו (כמעט) היה לפי הטעם שלי ולבחירתי,- עלו בי תחושות דומות

ובאמת בימים הראשונים בחדר השינה החדש הרגשתי לא בנח. לא הרגיש לי "שלי".

ובחודש הראשון במטבח היה לי מוזר

והבית היה לי יותר גדול, והכניסה לא מוכרת..

ככה זה, אנחנו לא אוהבים שינויים גם אם הם משמחים ולבחירתנו

יהיה בסדר♥️ לאט לאט

אופ אני מקווהחמדמדה

כי כזה יש נטייה לתת לדברים להישאר כמו שהם (נגיד מרגיש לי ש'הכי נקי' שהבית יהיה זה כשניקיתי או כשהוא היה ריק…

ואז מלחיץ אותי שלא אגיע ללנקות עוד דברים שמציקים לי

אגב אני קוראת אותך וזה מזכיר לי שנכנסתי לבית שליפרח חדש

היינו כמה חודשים אחרי חתונה וכבר בתחילת הריון

והכל הגעיל אותי כל כך

אפילו שהבית היה נקי וגם יחסית חדש כמעט לא משומש

והייתי בוכה כמו ילדה קטנה איך הבית לא יפה ולא נקי ועם ריח ולא הבנתי איך אני עכשיו אמורה לשמוח ולהנות מזה

כולם התלהבו מהבית החדש ורק אני לא

מפה לשם אנחנו פה כבר 15 שנה

עשינו שיפוצים באמצע אבל אוהבת את הבית שלי 😄

כן מאמינה שזה יעבור ליחמדמדה

פשוט ההרגשה של הידיות של הארונות נגיד😖😖

וניקיתי!!!

עם ספוג פלא

עם סבון

עם גל אורנים

פשוט בררררר

אני מרגישה ככה עד עכשיו😅המקורית

אבל לא בגלל שהזנחתי דברים, זה בגלל שבית עם פחות חפצים באמת נראה יותר נקי.

והכי הרבה תביאי שוב מנקה.

יווו לא טוב😂😂😂חמדמדה

צריך מנקה גרמנייה שכל פיפס מפריע לה

כמוני🤣

ואו ממש מבינהAvigailh1אחרונה

הבית שעברנו אליו לפני 8 שנים בשכירות ,לא הצלחתי לישון בצורה נורמלית וחלקה למשך חודש... היה מרגיש לי זר ולא יכולתי להירדם ...

ברוך השם זה עבר לאט לאט והרגיש בית שלנו למרות שזה שכירות.

אנחנו גם לקראת מעבר בחודש הבא בעה לבית משלנו וגם לי עולות כל המחשבות האלה

אבל יודעת שבהתחלה זה מרגיש מוזר ואחר

אבל בני הבית הם אלה שמפיחים חיות ורוח בבית ,החפצים ,הרהיטים ,המשחקים ..יעברו שבתות וחגים שלכם יחד ותרגישו איך הכל מסתדר ומרגיש בית

בהצלחה🫶

אולי יעניין אותך