אין לי בעיה עקרונית עם התייעצות בפורום גם על נושאים רפואיים.
אני עצמי עניתי בהרבה דיונים כאלה, גם בנושאי חיסונים וגם תרופות וגם ניתוח לייזר בעיניים ואולי עוד כמה דברים שאני לא זוכר.
א-ב-ל מהניסוח של השאלה כאן, היה נראה שלא מדובר בשאלה עקרונית סביב התהליך וכו', אלא שאלה מאוד מאוד ספציפית שהציקה לי:
"האם באמת נוכל להצליח אחר כך?"
מישהי שלא מכירה אותה לא תוכל לענות על זה, מישהי ללא ידע רפואי והבנה של הסיבה שמלכתחילה הובילה אותה להליך הזה לא תוכל לענות על זה.
בנוסף, כמו שכתבתי, צריך לשים לב מי עונה על השאלה.
אני מוכן לדון עם אנשים האם מותר או אסור לעשות פעולה מסוימת במצב מסוים בשבת, כל עוד יש לי בסיס רחב עם אותם אנשים.
עם אדם נוצרי אין לי איך לדון על כך, כי הבסיס שלנו מאוד מאוד שונה.
כך גם ברפואה: יש דעות לכאן ולכאן בכל מיני תחומים, אבל יש אנשים שהבסיס שלהם רחוק מאוד מאוד מהמדע, ואף סותר אותו לעיתים קרובות, וצריך לשים לב גם לזה.
אם מישהו טוען שקלוריות לא גורמות לעלייה במשקל כי "עובדה שגם אחרי שתיית מים עולים במשקל", אין לי אפילו את הבסיס של היכולת לדון איתו על נושאים רפואיים או מדעיים, ואני יכול רק להניח שגם השואלת לא תתעניין בדעתו ובדעת חסידיו בנושאים אלה.