פתחתי קבוצת וואצאפ. ב''ה כבר יותר ממאה אנשים הצטרפו רק אתמול.
מוזמנים להצטרף והאנונימיות שלכם מובטחת.
עד סוף החג פוסט כל יום ואח''כ פוסט כל שבוע
הטיפ של אתמול
דמי חנוכה - הזדמנות לחינוך פיננסי. כסף זה כן משחק ילדים
לפני שנה בדיוק במוצאי שבת חנוכה סבא שלי חילק דמי חנוכה לכל הצאצאים שלו. ביניהם היו גם שני הילדים שלי. אזמרה הגדולה בת 4 ושמעי הקטן בן שנתיים וחצי. כל אחד מהם קיבל שטר אדום ויפה של 20 שקלים.
כשיצאנו מסבא וסבתא שאלו אותי הילדים באוטו 'אבא, מה זה הדבר הזה שסבא חילק לנו?'
הבנתי שלילדים שלי אין מושג מה זה כסף.💸
החלטתי למנף את זה לחינוך פיננסי. הסברתי להם שזה כסף. ואפשר לקנות עם זה ומחר נלך לחנות.
בבית פרטנו להם את השטר ל20 מטבעות של שקל. והסברנו להם שזה שווה אותו הדבר.
למדנו על מעשר כספים וכל אחד הפריש 2 שקלים לצדקה.🗳️
לקחנו אותם לחנות שם הם קנו מכספם שלהם לראשונה ארנק, קופת חיסכון ועוד צעצוע קטן. הם לא גמרו את כל הכסף. אבל כשאמרנו להם שהקופה עולה 7 שקלים הם ספרו 7 שקלים והביאו למוכר (תודה על הסבלנות🙏) וככה הם הבינו לראשונה את המגלה של כמות כסף. הם ממש פחדו שיגמר להם הכסף ולא רצו לקנות. אז לימדנו אותם על האפשרות לחסוך לזמנים אחרים ונתנו לכל אחד להחליט כמה הוא חוסך💰
מאז כל ראש חודש הם מקבלים עשרה שקלים. נותנים שקל לצדקה, חלק לחיסכון ואת מה שנשאר הם 'מבזבזים' איתנו בחנות צעצועים.🏀🛝🛹
מתברר שילדים קטנים לומדים טוב מאד על כסף.
לא מזמן כשנתתי להם את הכסף בראש חודש שאלתי את הגדולה שלי (בת 5) אם היא יכולה לקנות משהו ב7 שקלים. היא לא היתה צריכה לחשוב ואמרה לי שכן. המשכתי לשאול, וב8 שקלים? היא שוב ענתה במהירות 'כן'. ובעשרה שקלים? שאלתי אותה, היא חשבה שניה ואז ענתה לי 'לא'. למה לא? שאלתי (האמת קצת מופתע.) 'כי צריך לשים שקל אחד בצדקה' ענתה לי הצדיקה הזו😍
המשכתי והקשתי עליה - וב11 שקלים את יכולה לקנות? היא התחילה לצחוק וענתה לי ' אבא, אתה מבולבל! איך אני אקנה באחת עשרה אם נתת לי רק עשר?'😝
אני התרגשתי.
בתור מאמן שליווה לא מעט משפחות בתהליך גמילה ממינוס וחובות ראיתי שהילדה הקטנה הזו הבינה מה שהרבה אנשים מתעקשים שלא להבין.
היא הבינה שאי אפשר להוציא יותר ממה שאנחנו מכניסים. לא משנה איך ננסה להסתכל על זה.
אפשר להגדיל הכנסה (אבא, אולי תקנה לי אתה🤩) או פשוט לא לקנות. אבל נס פך השמן שהתרחש לפני 2000 שם משהו שמספיק ליום אחד הספיק לשמונה ימים לא קורה אצלנו בחשבון הבנק...
🎫כרטיסי האשראי, המינוס וההלוואות שמאפשרים לנו לקנות גם כשאין לנו רק יעמיקו את הבור שלנו אם לא נפנים את הדבר הפשוט שילדה בת 5 הסבירה לנו.
אי אפשר להוציא יותר ממה שאתה מכניס.🎯
כמה פשוט ככה נכון.
חנוכה שמח!
רוצים ללמוד על כסף?
אבל לא תאוריות או דברים רחוקים.
ללמוד ממש על הכסף שלכם .
על הפנסיה שלכם. יודעים מה קורה איתה? איך לקרוא את תלוש השכר.
האם מגיע לכם החזרי מס?
מי זכאי למענק עבודה?
רוצים לשמוע עוד?
מוזמנים להצטרף לקבוצה שלי. קבוצה שקטה בה אני כותב כל שבוע על נושא אחר בשפה פשוטה ומובנת לכולם. ומשתף בניסיון שלי כמאמן מרצה ויועץ לכלכלת משפחה. ומידי פעם הקבוצה תפתח גם לשאלות שלכם.
ועכשיו לכבוד חנוכה פוסט בכל יום
אז אחרי שתכנסו מוזמנים להעביר גם לחברים שלכם את ההודעה
מחכה לכם.
נחשון
💰תכל'ס כלכלה💰