טיפ 2
עתיד אל מול הווה. או למה אנחנו לא רוצים לאכול הרבה סופגניות בחנוכה
ברוכים הבאים ל61 המשתתפים החדשים ותודה לכל מי ששיתף.
אתמול דיברנו על העקרון הפשוט לכאורה שאומר 'אתה לא יכול להוציא יותר ממה שאתה מכניס' 🫵
לפני 4 שנים כשהתחלתי ללוות כלכלית משפחות שהיו בגירעון חודשי כרוני הייתי צעיר ותמים וחשבתי שאם אני רק אצליח להסביר להם את המשוואה הפשוטה הזו ש2=1+1 הם ישר יבינו ויעשו הכל כדי להוציא פחות ולהכניס יותר. וזהו, אני עשיתי את שלי והוצאתי אותם מהבוץ🤯
כמה טעיתי😷🤕
מתברר שהמציאות קצת שונה. מאז השתדרגתי עוד הרבה ולמדתי את הפסיכולוגיה שמאחורי תהליך התייעלות כלכלית וגיליתי שזה ממש כמו בחנוכה. 🕎
כל שנה, כשמתקרב חג החנוכה כמעט כולנו אומרים לעצמנו 'השנה אני לא מכניסה סופגניה לפה' או 'יש לי הקצבה של 3 סופגניות לכל החג' או אפילו 'מקסימום סופגניה אחת ביום' 🍩🍩🍩
ואז מתקרב חנוכה, לפעמים הוא עוד לא מתחיל ואנחנו כבר מתחילים לתרץ לעצמנו תירוצים.
'אמרתי 'סופגניה' מישהו שמע מילה על ספינג'ים?' או 'רק אחת, זה מצוות היום' או 'וואו השקיעו כאן בסופגניות עם פררו רושה קינדר ומחית פיסטוק... לא לזה התכוונתי'🧁
או בקיצור זורקים את התכנון המקורי שלנו לדאוג לבריאות ולעתיד שלנו תמורת הנאה רגעית עכשיו. מוכרים את העתיד תמורת ההווה⌛
ככה בדיוק זה גם בתכנון כלכלי. תכנון נכון אומר לצפות קדימה, לעתיד. לראות אילו הוצאות מחכות לנו שם. לרוב זה 'הוצאות בלתי צפויות' כמו בר מצווה לילד, כי מי דמיין שרק 13 שנה אחרי שהוא נולד הוא כבר יהיה בר מצווה❓❓❓👶🏻
כשאנחנו מתכננים קדימה אנחנו צריכים לעשות משהו שהוא קל מאד בשכל אבל קשה מנטלית - להעביר כסף מעכשיו לשנים הבאות 💸
כי את ההוצאות האלו נצטרך להוציא.
השאלה היא פשוטה.
מה אתם מעדיפים? כל חודש 'להלוות' ל'עצמכם בעתיד' סכום קטן ויחסית זניח, או להגיע חצי שנה לפני האירוע ואין לכם מושג מאיפה אתם מביאים את הכסף?🥴🥴
ברור שבשכל כדאי לחסוך מראש. אפילו יש רווח נוסף. את הכסף שחוסכים מראש אפשר להשקיע בצורה שהוא יעבוד בשבילנו וירוויח עבורנו עוד כסף.
מה שאומר שסך ההוצאה שלנו יהיה פחות ממה שתכננו להוציא בסוף.📈
אבל עדיין זה קשה, הסופגניה קורצת לי. ולעזאזל העובדה שסופגניה זה 'דקה בפה שנה על המותניים'.🫃🏻
אז איך אנחנו מתגברים על התחושה הזו? התשובה הבסיסית היא שאנחנו מזכירים לעצמנו את העתיד.
חושבים רחוק. וזוכרים שיש לנו מטרה להגיע אליה. חושבים על הרגע שבו נתחיל לתכנן את הבר מצווה/חתונה/מעבר דירה מתוך רוגע ונחת כי יש לי את כל הכסף. נושמים עמוק. כי וויתרנו על פיסת הווה קטנה לטובת הרבה עתיד.📆
עם כל זאת, אנחנו כן נפנק את עצמנו גם בהווה. כי ממש כמו בחנוכה או בדיאטה. כאסח מידי פשוט לא מחזיק מספיק זמן. זה יעבוד תקופה קצרה ואז נתייאש...
מותר וצריך להנות גם עכשיו. וגם לזה אנחנו מקצים תקציב, תקציב מיוחד לפינוקים האלו. העיקר שהוא יהיה מאוזן בין הווה לעתיד(מישהו אמר סופגניה ביום?)💰⚖️🗓️
(אם שאלתם את עצמכם איך בונים תקציב זה בפעם אחרת)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
ועכשיו תגידו, אתם נהנים מהקבוצה?
זה המקום ללחוץ לחיצה ארוכה על ההודעה ולהעביר לחברים שלכם.
כאן נלמד על 💸
אבל לא תאוריות או דברים רחוקים.
ללמוד ממש על הכסף שלכם .
על הפנסיה שלכם, יודעים מה קורה איתה? איך לקרוא את תלוש השכר?
אולי מגיע לכם החזרי מס?
מי זכאי למענק עבודה?
רוצים לשמוע עוד?
מוזמנים להצטרף לקבוצה שלי. קבוצה שקטה בה אני כותב כל שבוע על נושא אחר בשפה פשוטה ומובנת לכולם. ומשתף בניסיון שלי כמאמן מרצה ויועץ לכלכלת משפחה. ומידי פעם הקבוצה תפתח גם לשאלות שלכם.
ועכשיו לכבוד חנוכה פוסט בכל יום
אז אחרי שתכנסו מוזמנים להעביר גם לחברים שלכם את ההודעה
מחכה לכם.
נחשון
💰תכל'ס כלכלה💰
נ.ב. זה פעם אחרונה שאני מעלה כאן את התוכן בעז''ה. רוצים עוד? בואו לוואצאפ