לידת תאומיםמתחברת1
היי,
כתבתי גם בפורום תאומים אבל נראה לי שפה פעיל יותר
אשמח לעצה אם יש פה אימהות לתאומים או כאלה שסתם יש להן מה להוסיף בנושא.

אני בהריון עם תאומים ועתידה בע"ה ללדת ממש בקרוב.
ההריון הוא מונו-בי, כרגע בשבוע 35, העובר הראשון (התחתון) במצג ראש והשני עכוז.
כבר פחות סביר שמישהו יתהפך בשלב הזה, מה גם שהם ככה כבר די הרבה זמן.
הרופאים אומרים לי שאפשרי ללדת כך גם בלידה רגילה, ובעצם נותנים לי אפשרות לבחור בין לידה רגילה (שכנראה תתחיל רק עם זירוז כי מיילדים מוקדם) לבין קיסרי אלקטיבי.

והעניין הוא שאין לי מושגגגגג. זה הריון ראשון ככה שגם לא חוויתי עדיין לידה בכלל.

אשמח לשמוע שיקולים לכאן או לכאן, מה היה טוב לכן או מה לא היה טוב. אני מבולבלת ולא ממש יודעת מה לעשות.

תודה מראש
ניסית להתייעץ עם מכון פועה?מיקי מאוס
מאמינה שיש להם נסיון ויהיה טוב שיציגו את הצד הרפואי

בהצלחה!!!
לא ניסיתי, רעיון טוב. תודה!מתחברת1
משתפת מנסיוניבימבה אדומה
אצלי המובילה היתה עכוז כך שהיתה לי רק את האופציה של קיסרי אלקטיבי. וגם היה הריון ראשון.
היתה לי חוויה מעולה ב"ה עם התאוששות מעולה והנקתי את התאומות די טוב (בהתחלה לא הנקה מלאה אבל בהמשך כן)

אני במקומך הייתי לוקחת דולה ומנסה לידה נרתיקית. בגישה של א"א לדעת איך הדברים יהיו ואולי בסוף תנותחי...

אם תרצי המלצה לדולה, בכיף...
תודה על השיתוףמתחברת1
כיף שהייתה לך חוויה טובה. זה מעודד...

האמת שדולה זה פחות הכיוון שלי, מעדיפה את אמא שלי איתי וחושבת שזה מה שיהיה לי הכי טוב ונוח.
בשמחהבימבה אדומה
ובצלחה גדולה!
בשעה טובה!רינת 23
ממש מרגש...

אני חושבת שאני הייתי מנסה ללדת רגיל, גם כי ההתאוששות יותר מהירה וגם כי ניתוח יכול להגביל את מספר הלידות בעתיד. כמובן שלפעמים יש גם קיסרי לא מתוכנן והכל לטובה.

שיהיה בבריאות ובקלות ובשורות טובות
ככלל כשיש אפשרות לידה נרתיקית עדיפה..נעם85
גם מבחינת סיכונים, וגם מבחינת השלכות אפשריות עתידיות. לא יודעת מאיזה איזור את, בעין כרם מיילדים במצב כזה ובעת הצורך מנסים להפוך את השני בזמן הלידה (לפעמים הוא מתהפך בעצמו אחרי לידת הראשון)
לשתי חברות שלי היו חוויות מצויינות עם לידות תאומים מונו בי רגילות בעין כרם.

כייף לך !! שתיים במחיר אחד 😍בננות
קיסרי זה לא סוף העולם..

כמובן שעדיף לידה רגילה
אבל חשוב שתבואי בגישה חיובית לניתוח במידה ויתקיים בסוף.

בבריאות ובהצלחה !!
אין לי תאומים אבלביבוש
ברור לי שהייתי הולכת על האופציה הראשונה, לרוב זה מצליח.
לידה רגילה עדיפה מכל הבחינות, ובפרט בלידה ראשונה . ההתאוששות היא אחרת, ההרגשה, ההנקה...
וכמובן לבוא מוכנה לכך שיהיה ניתוח.
חייבת לסייג אותך..בשבילך..
בין לידה רגילה שמסתיימת בטוב, לקיסרי אלקטיבי ברור שלידה רגילה עדיפה..

הבעיה היא שלא כל לידה רגילה מסתיימת בקלות ולא הופכת לקיסרי חירום עם סכנה לעובר... ואין לדעת איך תסתיים הלידה..
(לא רוצה להלחיץ אבל זאת נקודה שכדאי לזכור.. היא נפוצה יותר ממה שמי שיולדת רגיל ופשוט חושבת..)

אישית גם אני הייתי בוחרת לנסות רגיל אבל עם ידיעה ברורה מאחורי הראש שיש סיכוי טוב לקיסרי..
לא ילדתי תאומיםשלומית.

אבל מידע (שלמדתי ממומחים בתחום) במצב כזה כן שווה לנסות לידה רגילה. העובר הראשון "פותח" מספיק כך שאת השני אפשר להוציא בכל מנח. 

מה שכן: כדאי לקחת אפידורל (ואני אומרת את זה כפריקית של לידה טבעית) גם בגלל הסיכון לניתוח, ככה הכי מה ובפשטות אפשר להמשיך לניתוח בלי להרדים אותך לגמרי, וככה גם אם הרופא יצטרך להוציא ידנית את העובר השני (מה שסביר להניח שיקרה) את תוכלי לעמוד בכאבים.

הי! לא ילדתי תאומים אבל..:-)

נקודה ששמעתי מ2 חברות עם תאומים שהבנתי שחשוב לשים לב היא לגודל של העוברים.

איך שאני זוכרת אם המוביל קטן משמעותית זה יכול להיות בעיה. אבל אני לא בטוחה, אם תרצי אבדוק לך בדיוק, אבל נקודה שאלי כדאי לשים לב אליה....

אני גם שמעתי על עניין הגודל - כי אחרי זה לשני קלanonimit48
יותר לצאת
כן, זה בהחלט גם היה בדיבור עם הרופאיםמתחברת1
(גם כל ההריון היה חשש מפער בגודל ביניהם...)
ב"ה בשלב הזה הם יחסית באותו גודל, והמוביל טיפה גדול יותר. ככה שמהבחינה הזאת הרופאים אומרים שאין בעיה.

תודה!
אני גם בהריון תאומים בי ביחדשה כאן :)

אני אמנם בשבוע 28, אבל המנחים אותו הדבר וככל הנראה ישארו ככה...

הרופאה הציגה לי גם את 2 האפשרויות, כאשר בלידה רגילה במידה והשני לא מתהפך למצג ראש, הרופא מכניס יד ומוציא, זו פרוצדורה פולשנית ולא נעימה בכלל ולכן צריך אפידורל...

שאלתי אותה לגבי הסיכונים, היא אמרה שאין בזה סיכון יותר מלידה בניתוח.

מה שכן יש בתי חולים שבכזה מצב מיד הולכים לניתוח, אז צריך לברר מדיניות אם מעונינים בלידה רגילה.

אולי בלניאדו במצב כזה יתנו ללדת עכוז את השני.לא מחוברת
כדאי לבדוק
אמא שלי ילדה ככה לידה רגילהשושק'ה
השניה היתה במצג עכוז אז היה תפרים
בעצם עוד זוג תאומיםשושק'ה
שאמא ילדה, העובר הראשון היה מצג ראש והשני עכוז והתהפך תוך כדי הלידה
תודה לכולן! מוסיפהמתחברת1
מעבר לחשש שלי מהסיכונים בלידה רגילה כזאת והלחץ שתהיה פתאום מצוקה וקיסרי חירום וכו', יש את העניין של הזירוז שמלחיץ אותי. הבנתי שכשלידה מתחילה עם זירוז ובלי צירים טבעיים בכלל זה כואב
אז אם יש למישהי מה להאיר גם בנושא הזה, אשמח
בדכ צירים של זירוז כואבים יותרהשקט הזה
כי הם לא הדרגתיים ולא טבעיים. כותבת דברים לא מניסיון אלא מדברים ששמעתי-
קודם כל צריך להכיר את סוגי הזירוזים וההבדלים בניהם כי יש זירוזים שאמורים להתחיל לידה מאפס ויש זירוזים שנותנים כשיש תנאים מסויימים ללידה (התחלה של פתיחה וכו')

כשמגיעים למצב של פיטוצין יש אפשרות לבקש שיתחילו בקצת ולאט לאט יעלו את המינון ויש גם אפשרות לבקש שיתנו לך אפידורל לפני שמתחילים את הפיטוצין ואז לא תרגישי אותו בכלל.

זה ממש על קצה המזלג דברים שאני יודעת. ממליצה ממש לעשות הכנה ללידה ייעודית.. דולה או מיילדת שממש תדע להסביר לך על סוגי זירוזים וההשפעה שלהם, דרכים להתכונן לזה וגם אולי הכנה ללידה קיסרית שתוכלי לבוא יותר מוכנה גם לאופציה הזו
רק לגבי הזירוזפייגא
אצלי הזירוז (לא לידת תאומים) הציעו לי לקבל אפידורל לפני הפיטוצין. כך בחרתי.. ולא הרגשתי את הצירים. מבחינה הזו זו היתה הלידה הכי פחות כואבת שהיתה לי
השאלה באיזה שלב בלידה הייתמתחברת1
לפי מה שהבנתי מהרופאים, נותנים אפידורל רק סביב פתיחה 3-4. ואם אגיע בלי צירים בכלל יצטרכו להתחיל את הלידה איכשהו...
בזירוז מסכימים לתת אפידורל גם בלי פתיחהאמא לאוצר❤
וואלה, מהרופאים שלי של המעקב הבנתי אחרת...מתחברת1
אם זה באמת ככה זה ממש מוריד מהחשש שלי
אברר שוב. תודה!
ככה אני יודעת מהרבה בתי חולים🙂אמא לאוצר❤
זה בהנחה שיש חדרי לידה פנויים...YNZS
פיטוצין גם ככה נותנים רק בחדר לידהאמא לאוצר❤
אבל אפשר זירוז לא עם פיטוציןYNZS
זה מה שהיה אצלי.
בניתי על זירוז רק אחרי אפידורל אבל לא היו חדרי לידה פנויים אז נתנו לי פרוסטנגלדינים בקבלה בלי אפידורל.
היה נורא😏
אצלי היה אחרתמקקה
קיבלתי זרוז מאפס, עם פרופס
לא נתנו אפידורל לפני פתיחה 2-3
לא נכוןחצילוש
מנסיון. תלוי ממש בתנאים ובמצב
בתל השומר רצו לתת לי אפידורל לפני פיטוציןאמא לאוצר❤

כנל חברה שילדה בשערי צדק
בקפלן
במאיר
בהדסה
בסורוקה..

לא יודעת במה זה תלוי
יודעת שזה מאודדד מקובל.
שוב, תלוי בסיטואציה. ילדתי גם בשע"צחצילוש
👍 אבל חשוב שהפותחת תדע שיש לה אופציהאמא לאוצר❤
לבקש אפידורל מראש..
אלא אם כן יגידו שלא
נראה לי שאם רופאים אמרו לה ספציפיתחצילוש
שאין אפשרות לפני פתיחה 3-4, אז הגיוני שאין אפשרות. לא דומה זירוז בשלב מוקדם עקב גורם סיכון לזירוז בגלל הריון עודף.. למרות שתמיד טוב לשאול.. אבל כדאי להיות ערוכה ומוכנה לסיטואציה שאין אפשרות..
לי כן נתנו אפידורל לפני פיטוצין בלידת התאומותאמהלה

אבל בצורה מאד איטית ומדודה... פרטתי למטה

אהה יופי! מקווה שגם לפותחת יתאפשר חצילוש
מעניין למה לי לא איפשרו. ובגלל מורכבות הלידה וההתלבטות על קיסרי, עברו בלידה שלי וסביבה כמה מומחים רציניים..
כנראה זה תלוי בהרבה נתונים.... זו לא היתה לידהאמהלה

ראשונה שלי, והיה איתי רופא פרטי בלידה-ד"ר פלוטקין  + פרופסור סמואלוב שטיפל בי לאורך ההריון והיה במשמרת בזמן הלידה.

שניהם תמכו והמליצו על אפידורל לפני הזירוז.

יפה. אז אולי כדאי לפותחת גם לשקולחצילוש
לקחת מומחה פרטי, אם יש לה משאבים לכך.. נשמע שהשתלם לך מאוד ב"ה!
אני הייתי עם פרופ סמואלובYNZS
לא עזר בעניין האפידורל🙄
אבל יכול להיות שהטיימינג באמת היה גרוע כי היה עמוס בצורה לא רגילה.
אחרי שעתיים של סבל כן הכניסו אותי לחדר לידה ואני חושבת שזה היה קשור לסמואלוב
נכון. גם אצלי לא הביאו אפידורל עד פתיחה 4כבתחילה
הייתי עם בלון ואז פיטוצין עוד לפני פתיחה 4.
עד שלא הגעתי לפתיחה 4 לא הסכימו לתת אפידורל.
התכוונתי לכתוב שנותנים אפידורל לפני *פיטוצין*אמא לאוצר❤
לא לפני בלון, פרופס וכו
כן. הבנתי אותך חצילוש
הוספתי בגלל מה שYNZS כתבהאמא לאוצר❤
עכשיו אני רואה שכתבת..YNZS
אז תתעלמי ממני חח
חח בדיוק באתי לכתוב לך😂אמא לאוצר❤
באמת? איפה? לי לא הסכימו. וכאב מאוד..השם בשימוש כבר
הגעתי בלי צירים.פייגא
זירוז יזום כי הגעתי לשבוע 42...
גם אני התפלאתי וחשבתי כמוך. אבל אמרו לי שאין בעיה לקבל אפידורל לפני הפיטוצין (מה שכן זו לא היתה לידה ראשונה..)
זה משתנה בהתאם לסיטואציהחצילוש
אני הגעתי לזירוז בשבוע 38. הריון בסיכון עם סכרת הריון ועובר גדול (מעל 4 ק"ג) ולא נתנו לי אפידורל עד פתיחה 4. וכן. צירים של זירוז זה גיהנום
בדרך כלל בתאומים לא נותנים בקלות זירוזמתואמת
ואם כן - אז עדין.
בכל אופן - באמת אפשר לקבל את האפידורל בשלב מוקדם, וכך לחסוך חלק מעוצמת הכאבים...
מעניין, למה את אומרת שלא נותנים בקלות זירוז?מתחברת1
בכל מקרה יילדו אותי מוקדם, לא יתנו לי להגיע לשבוע 37 (ככה זה בתאומים זהים). אז אם לא תתפתח לידה, יהיו חייבים זירוז, לא?
אני לא יודעת בדיוק למהמתואמת
אולי כי זירוז מסיבי עלול להיות מסוכן יותר כשמדובר בתאומים.
בכל אופן, ככה הרופאה שלי אמרה בזמנו.
נראה לי שמבחינת הרופאים יעדיפו לנתח ולא לתת זירוז מסיבי... אבל יש כל מיני זירוזים עדינים, גם טבעיים, שאפשר לנסות לפני זה.
תבדקי את העניין של זירוזשלומית.

לא בטוח שאת באמת חייבת. לדעתי שווה לשמוע עוד חוות דעת בנושא

ללא ספק עדיף לידה רגילהYaelL
במידה והתנאים מאפשרים. אל תחששי מזה שהשני עכוז, זה חסר משמעות ויכול להשתנות אחרי יציאת הראשון. הרופאים בחדר לידה אמורים לדעת איך להתמודד עם כל האופציות (תדאגי ללדת במקום שיודעים). בהחלט רצוי אפידורל בלידה כזו גם אם במצב אחר היית מעדיפה שלא. גם אני ילדתי תאומים שהיו ראש-עכוז בלידה הראשונה, תאומים בי-בי. רציתי מאוד לידה רגילה, בסוף נותחתי בגלל חוסר התקדמות בלי קשר למצגים. זה קרה אחרי זה גם בלידה הבאה בהריון יחיד, כך שזה כנראה אני ולא קשור לתאומים.... הרוב יולדות בלי שום בעיה. כן יש סיכון מוגבר יותר לניתוח קיסרי בלידת תאומים, אבל זו לא סיבה בעיני לא לנסות.
לגבי הזירוז, ממש לא מחייב שתצטרכי, לידות תאומים מתחילות בממוצע מוקדם יותר מלידות של עובר יחיד. אצלי הייתי מתוכננת לזירוז בשבוע 38 ויום לפני ירדו המים..
בכל מקרה בהצלחה רבה וידיים מלאות ובריאות!!
אצלי היה הריון ביבי - 2 שקים 2 שליותפרח לשימוח🌷
הראשונה ראש השניה עכוז
ילדתי רגיל.
ברגע שהראשונה יצאה השניה התהפכה לראש🙏
קיצרבה' אפשרי לגמרי. לא הייתי הולכת מראש לקיסרי. רק לדעת שזה יכול לקרות באמצע לידה
אם הרופאים אומרים שאפשר, אז ברור לנסות לידה רגילה!מתואמת
אני אישית לקחתי רופאה פרטית כדי להרגיש יותר ביטחון, אבל מכיוון שבלידת תאומים גם ככה בדרך כלל מביאים את הרופא המומחה ביותר שנמצא במשמרת, אז זה לא חובה.
כדאי לקחת אפידורל, ואולי כבר בשלב מוקדם - גם כי זה עוזר ללידה עצמה (לפעמים צריך "לשלוף" את העובר השני), וגם כי אם חלילה בסוף צריך ניתוח - כבר יש אפידורל בשביל הרדמה חלקית ולא צריך להתחיל להסתבך עם זה או ללכת על הרדמה מלאה.

לניתוח קיסרי יש השלכות, גם לטווח הקרוב וגם לטווח הרחוק, אז כדאי מאוד לנסות להימנע ממנו...

שיהיה בקלות ובשעה טובה!
מקווה שגם לגידול התאומים לאחר הלידה את מתכוננת
איך מתכוננים לגידול? מבורכת
לקרוא על זה הרבה, לשמוע מאימהות אחרות לתאומיםמתואמת
ליצור רשת תמיכה, להתכונן גם מבחינה כלכלית להוצאות הכפולות... וכן הלאה
אני נולדתי ככהתאומה
הייתי התאומה השניה והייתי במצג עכוז ואמא שלי ילדה אותנו בלידה נרתיקית.
אבל לקח לי הרבה זמן לצאת בגלל המנח... ההפרש ביני לבין אחי הוא כמעט חצי שעה.
עונה בפנים-אמהלה

ההריון החמישי שלי היה הריון תאומים מונו בי.

לי הרופא ייעץ לעשות הכל שזו תהיה לידה רגילה, במיוחד אם אני רוצה בעז"ה עוד הריונות....

אצלי המובילה הייתה עכוז בין 28-33 ואז למרות כל הסיכויים ועם מיעוט מים קיצוני ב"ה התהפכה.

בשבוע 35+6 רגע לפני 36 הרופא אמר שחייבים לזרז בחשש לחוסר גדילה אצל השניה.

בכל מקרה היו מזרזים יום למחרת....

ילדתי בשערי צדק

לקחתי רופא פרטי את ד"ר פלוטקין שמתמחה באופן מיוחד בלידות מורכבות, הוא אמר לי מראש שלא משנה המנח של השניה והוא בכל מקרה פשוט שולף את השניה....

הגעתי לזירוז ביום ראשון על הבוקר (בד"כ מסיימים בסופ"ש את כל הזירוזים והרופא רצה שאהיה ראשונה ברשימה...)

באולטרה סאונד בחדר קבלה המובילה היתה ראש והשניה רוחבית. הרופא לא התרגש ואמר שממשיכים תוכניות כרגיל.

נתנו לי קודם כל אפידוראל ואז התחילו במתן של פיטוצין לוריד אבל במינון מאד קטן- התחיל ב2 טיפות וכל שעה בערך העלו בטיפה/2. הייתי כל הזמן מנוטרת. הרופא אמר שהזירוז חייב להיות מאד מאד עדין, לכן הלידה ארכה יותר זמן.

נכנסתי לחדר לידה בערך ב9:30 בבוקר וילדתי ב9:00 בערב....

אבל זו הייתה הלידה הכי קלה שלי!!!

קודם כל ההרדמה האפידוראלית היתה מעולה, ויש לי רקע של הרדמות בעייתיות אבל הוא הביא לי גם מרדים פרטי מיוחד והוא הצליח להרדים לי מצוין. (כמובן שהכל עלה טבין ותקילין אבל היה שווה כל שקל!!!) הרופא היה מאד רגוע ומאד נוכח בכל רגע שהייתי צריכה והיה מאד קשוב ומקצועי. בשלב מסוים כשראה שלא מתקדם וחשש להוסיף זרוז קרא למדקרת... זה ממש עזר וקידם את הלידה. ב"ה הסוף היה מהיר וקל. בלחיצה אחת יצאה הראשונה, מייד הוא עשה אולטרה סאונד לבדוק את המנח של השנייה והיא פשו הסתובבה לראש ברגע שהראשונה יצאה, ב"ה בלחיצה השניה גם היא היתה בחוץ.... הרופא כל הזמן חזר ואמר שבמידה והכל תקין במוניטור גם אם היא עכוז/רגליים ברגע שהראשונה יוצאת הוא פשוט שולף את השניה ולכן חשוב אפידוראל.... חייבת להדגיש שכל הזמן הוא גם הזכיר שעלול להיות מצב שאחר שאחת יוצאת השניה עושה בעיות ומריצים לניתוח... ב"ה שהכל אצלנו עבר בשלום. יודעת שזה לא מובן מאליו רק מספרת לך שתדעי שזה אפשרי!!! (סתם ד"א גם הנקתי הנקה מלאה עד גיל שנתיים וחודשיים את שתיהן- שתדעי שגם זה אפשרי! למרות שהתחלנו בפגיה, עם זונדה  ובמשקל נמוך מאד....)

העיקר שיהיה בבריאות, בשמחה ובידיים מלאות!!!!

אתם מקבלים מתנה מופלאה (לא מכחישה שגם מאתגרת במיוחד)

זה שווה כל רגע וכל קושי!!!!! 

הרבה הצלחה ושיהיה בשעה טובה

אפשר שאלה?יעל מהדרום
לק"י

למה בלידה של תאומים יש אפשרות לשלוף את התינוק השני, ובלידה רגילה גם בפתיחה מלאה כשהראש חצי בחוץ- לא?

לפעמים כל כך בא לך שפשוט ישלפו את התינוק וזהו🤭
(בעיקר אם הוא תקוע עם ראש חצי בחוץ, כי את לא מצליחה ללחוץ מספיק חזק🤦‍♀️).
לי הרופא הסביר שהמוביל פשוט פותח לשני את הדרך...אמהלה

למשוך תינוק כשרק הראש בחוץ עלול להיות ממש מסוכן, זה עלול לגרום לפריקת כתפיים ועוד כל מיני מרעין בישין...

לכן לא עושים בכל לידה מלקחיים/וואקום. כי זה עלול לפעמים להזיק....

ועוד דבר- תאומים הם לרוב במשקל הרבה יותר נמוך מתינוק סטנדרטי... לכן הלחיצות יותר קלות כי הם פשוט מחליקים....

אצלי הן היו כאלו פצפוניות שהלחיצות היו באמת החלק הכי קליל של הלידה

תודה על ההסבר! (כמה שלך נולדו?)יעל מהדרום
2100 ומאד מהר נחתו ל1.800. עד היום הן פיציות...אמהלה

אפרוחות ממשיעל מהדרום
זה תלוי מצגYaelL
בעובר אחד אם חצי ראש כבא בחוץ כמו שאת מתארת אז אפשר לשלוף, עם ואקום, השאלה אם צריך- לואקום יש גם סיכונים ואם אין הכרח עדיף שיצא בלי.
בתאומים, כששולפים תאום שני מדובר בתאום שהוא לא במצג ראש ואז תופסים אותו ברגל ושולפים. אם הוא במצג ראש אז אי אפשר לשלוף אלא אם הוא ממש נמוך ואז אפשר לעשות ואקום אבל בשביל ואקום העובר צריך להיות ממש עם ראש מבצבץ החוצה.
תודה על ההסבר!יעל מהדרום
כן יכולה ללדת רגילים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך ח' בטבת תשפ"ג 09:00
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך ח' בטבת תשפ"ג 09:00
שני עכוז עדיף על שני רוחבי.
הם בדרך כלל ממליצים לקחת אפידורל כדי שהאישה תהיה רגועה. ואחרי שראשון יוצא הם שולפים את השני החוצה.
אני גם התחלתי זירוז ובסוף ילדתי בקיסרי.
בהדסה יש טלפון שאפשר לדבר עם מיילדות ותוכלי לשאול אותם את השאלות שיש לך. לא יודעת אם יש דברים דומים בבתי חולים אחרים.
תאומים גם בדרך כלל קטנים יותר (בטח בשבוע 37) ואז יש פחות סיכון לתפרים, והחלמה קלה יותר אחרי לידה רגילה.

מוסיפה שההחלמה שלי מקיסרי היתה סבבה לגמרי. כך שגם מזה אין מה לפחד כל כך. אבל אם אפשר רגיל עדיף
אצלי בתאומים לא זהיםאושר כפול
המוביל היה ראש והשני עכוז ובשערי צדק אמרו שאין שום בעיה ללדת כך טבעי. כן המליצו בחום לקחת אפידורל.
הייתה לי לידה מהממת. ילדתי 5 שעות מרגע שהתחילו הצירים. קיבלתי אפידורל די מהר אחרי שהגעתי לחדר לידה. לא לקחתי פרטי אבל פלוטקין היה שם ויילד אותי. הראשון יצא ראש והשני התהפך מעכוז לרוחבי אז נאלצו לשלוף אותו מהרגליים ולא הרגשתי כלום בזכות האפידורל.
בקיצור מציעה לך ללכת לבית חולים שמתמחה בלידות תאומים ובגישה של לידה טבעית ובעז"ה לקוות ללידה רגילה אבל אם משהו מסתבך כמובן לדעת שיש סיכוי שתגיעי לקיסרי.
מסייגת שהם יצאו אצלי קטנטנים סביבות 2 קילו כל אחד.
בהצלחה! מתרגשת בשבילך...
תודה רבה לכולן! עזרתן לי מאודמתחברת1אחרונה
מקווה ומתפללת שהכל יעבור בשלום ובקלות
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח