קרה לכם שהתפללתם למשהו ונעשה תפלתכם ואז התחרטתםחסדי הים
על התפלה?

לא היה לי כח היום לפגישות עבודה בזום.
התפללתי שהם לא יתקיימו.
הפגישה הראשונה, קיבלתי הודעה לפני כן, שלא אצטרך להשתתף. לא ראיתי את ההודעה, וטוב שהייתי שם בלי הרבה מאמץ.
הפגישה השנייה, באמת התבטלה, כי מובילת המפגש לא הגיעה. אבל חבל כי אני צריך להתחיל פרויקט משמעותי וזה מתעכב.
אם המבוקש הוא מטרה של התפילהadvfb
אז אכן יש מקום להתחרט על קיום התפילה. אבל חזל לימדו אותנו שמבוקש הוא האמצעי והמטרה היא התפילה כשלעצמה, ואז אין בכלל עניין להתחרט. כי המבוקש הוא טפל לתפילה והיא היתה המטרה.

כמו כן, לכן יש את הניסוחים שמכלילים את התפילה ועושים אותה כללית "בתוך שאר חולי ישראל" "ותשלים משאלות ליבי וכל עמך בית ישראל לטוב לחיים ולשלום" מסתבר שנביאים שידעו את העתיד הם היו מתפללים על דברים יותר ספציפים כי הם ידעו שזה בטוח יהיה לתועלת הכלל.

הקיום הוא השלמה של המטרה.חסדי הים
כשמתפללים תפלות יותר כלליות, אפשר להגיד בתוך שאר *** ישראל.
בבקשה פרטיתadvfb
המטרה היא עצם הפנייה לרבש"ע, כי לא ידוע טיב התוצאה באמת
היה לי קשה מאד רגשית לקרוא את זהultracrepidam

ואני משתכנע שזה גם לא נכון

רוצה לשתף ולהחכים אותי בעניין?advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ב בטבת תשפ"ג 22:54
כתבתי משהו מאוד כללי, אפשר אולי לדייק אותו.. זה לא חייב להיות שחור לבן, או אמת לאמיתה או שקר מוחלט.. יכול להיות שיש לזה מקום מסויים. מוזמן לשתף.
לומר שתוכן התפילה הוא רק כי היה צריך לומר משהו...ultracrepidam

אתה בעצם טוען שאין שום משמעות לתוכן של התפילה.

ולכן אם יבוא אדם ויתפלל על בורות גמורה בתורה, ושלא יזכה לשוב בתשובה לעולם, וחטאיו שעשה לא ייסלחו והעולם ייכנס למשבר ומגפה ועוני, ושלטון רשע וסבל בגלות וכו' - אז זה טוב באותה מידה, כי בסך הכל הוא התפלל?

תפילה היא לא רק הזדמנות לדבר עם ה', היא גם הזדמנות לזכות להשגחת ה' ולשפע הטוב שהוא מעניק לעולם. ולכן חז"ל הקפידו על נוסח התפילה, וכל ישראל מתפללים על החולה שיתרפא ועל כל צרה שלא תבוא. לפי דבריך אין לזה משמעות, גם אם היו מתפללים על החולה שלא יתרפא ועל הצרה שתבוא, זה אותו ערך.

נראלי אתה מקצין את מה שהוא אמרמוריה.

ברור שיש משמעות למבוקש, זה לא סותר את זה שהוא טפל לעצם העניין של התפילה..

זה רק אומר שעצם הקשר שמתבטא בתפילה הוא יותר משמעותי כאן, לא מסיר חשיבות לגמרי מהתוכן של התפילה...

נושא השרשור הוא תפילה על דבר שהתברר כגרועultracrepidam

..מוריה.

הבאת כאן- לומר שתוכן התפילה הוא רק כי היה צריך לומר משהו... - צעירים מעל עשרים דוגמאות קצת שונות, אז טענתי שאתה מקצין

אבל לומשנה, בן אדם התפלל על משהו, היה פה קשר עם ה', כל עוד הוא התפלל מכוונה טובה, ולא התפלל ביודעין על משהו רע (שזה כמובן פסול) יש בעצם התפילה משהו טוב. אז גם אם בסוף הסתבר שהוא מעדיף שיקרה אחרת, על התפילה- על הקשר שהיה פה, למה להתחרט?

##ultracrepidam

נניח שמישהו בא לבקר חולה והזיק יותר מאשר הועיל.

האם הגיוני להגיד "חבל שבאתי", או הגיוני להגיד "בסופו של דבר המצוה היא לעשות מה שאני יכול הכי טוב שאני יודע, וזה מה שעשיתי, אז אין סיבה להצטער"

או כל מצוה שנעשתה והביאה איתה נזק, ואם היינו יודעים לא היינו עושים... הטיעון "לפחות עשית מצוה" הוא לא הגיוני ואפילו אירוני

יש מצב כזה לא לקיים מצווה בגלל שהיא עושה נזק?advfb
גם אם משלמים מחירים כבדים זה לא פוטר אותנו מעשיית המצווה

חוץ מזה רצון ה' הוא טוב ומטיב, למה שה' יצווה עלינו דברים שהם לא טובים? חלילה.

חוץ מזה, מי אמר שהתפילה עצמה הזיקה? אפילו קשה לומר ככה, כי גם אם נגיד שהתפילה נאמרה - הקב"ה לא חייב ללכת על פיה ולהגשים את רצון המתפלל. לפעמים הקב"ה לא מקבל את הבקשות שאמרנו תפילותינו. והוא אף פעם לא חייב להענות א בקשותינו. לפעמים אבא אומר לא.
ברור.ultracrepidam

למה אתה לא מקיים מצוות פריה ורביה השבוע?

למה אתה לא בונה את בית המקדש?

למה אתה לא מטפל בחולים, עושה ניתוחי מוח, מעביר זקנות את הכביש הלוך וחזור?

כי אני משתדל לקיים מצוות מתי שהם חלות עליadvfb
כל המצוות חלות עליך בגיל 13ultracrepidam

אתה מתכוון שאין לך הזדמנות לקיים את המצווה באופן נכון.

ובזה אתה מודה שיש אפשרות לקיים את המצווה באופן לא נכון.

לגבי הפסקה האחרונה שלך - לא על זה דיברתי, לא על זה הדיון. גם היא לא דבר שנעים לשמוע, וגם היא מעצבנת, אבל אני לא רוצה להיכנס לנושא הזה. בכל אופן זה לא הנושא שעליו דיברתי. ביקשת שאגיב, הגבתי, לא רוצה להכנס לזה

לא כל המצוות חלות עליadvfb
אם אין לי ילד בן 8 ימים אני לא מצווה על ברית מילה לילד שאין לי. אם עכשיו עדיין חא נכנסה שבת מצוות שבת עדיין לא חלה עלי. ככה גם בלהעבער זקנות בכביש וככה גם בתפילה, וככה גם בניתוחי מוח וכולי. כל עוד אין לי השכלה בדבר לא חלה עלי החובה באופן אישי לעזור.

ואין לי מושג מה עצבן אותך. מקווה שאתה דן אותי לכף זכות, כי אין ליעניין לעצבן אותך או להתנשא עליך, או להפריע לך באופן כל שהוא.

ונראה לי שהפסקה הזאת קשורה כי היא דיברה תפילה, וזה הנידון דידן

למען הסר ספק - לא התכוונתי "ללמד" אותך אלא להסביר את הידוע כבר. לא חשבתי שאתה לא יודע זאת. רק נראה לי שצריך לדבר על זה כי זה קשור לגופו של עניין
הבאתי דוגמאות שכןultracrepidam

חלה עליך החובה לעזור לאנשים חולים.

הסיבה שאתה לא עוזר להם בניתוחי מוח זה כי תגרום יותר נזק מתועלת. מ.ש.ל.

התוכן של הפסקה הזאת הוא מה שמעצבן, ואתה עוד חושב שזה תוכן "ידוע". אולי אני פשוט חושב שהוא לא נכון, או לפחות הניסוח שלו הוא לא טוב?

וכמובן יש עוד הרבה דברים שקשורים לתפילה, אתה יכול להביא מה שאתה רוצה, אני בסך הכל עסקתי בשאלה אחת.

..advfb
לא, לא חלה עלי החובה לנתח ניתוחי מוח כמו שלא חלה עלי החובה למול את הילד שאין לי. שאדע לנתח מוח וכשיוולד לי בן יחולו עלי המצוות הללו.

אבל זה היה עניין המקורי של השרשור. עסקנו בכך האם שייך להתחרט על התפילה וזה ביסוד של כך. אם הקבה חייב לקבל תפילה אז אולי היא באמת יכולה להזיק.
מאוד מפתיע אותי לחשוב שהקבה חייב להענות לבקשות שלנו אבל אני לא מגביל את מסגרת הדיון בגלל זה.

"האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב". מבקש ממך לדון אותי לכף זכות, שכוונתי לטובה. וגם כתבתי משהו שנשמע מתנשא או לא מתחשב זה נעשה בטעות ולא כיוונתי להרע לך.
ואם טעיתי ואתה רוצה לומר פה אני שמח על האפשרות לתקן את דברי ומדה לך על כך. ממש ברצינות אני אומר זאת.
$$ultracrepidam

יש הבדל בין שתי הדוגמאות.

המצוה למול ילד שלא קיים - לא קיימת ולא חלה.

המצוה לעזור לאדם שצריך ניתוח מוח, או לכתוב ספר תורה, ועוד הרבה מצוות - קיימת, אתה פשוט לא מסוגל לעשות אותה, ואם תנסה תגרום יותר נזק מתועלת, ולכן אתה פטור ממנה.

אם אתה לא רואה את ההבדל, כנראה לא אשכנע אותך.

בכל מקרה זאת גם כן סטיה מהנושא המקורי.

לגבי תפילה והשפעתה - אני חושב שהיחס שלך לתפילה, להשפעתה, לדרך שהקב"ה מקבל אותה - היא לא נכונה. אני לא מסכים איתך. אבל כנראה גם פה לא אשכנע אותך. בקצרה ממש - הדיון הראשוני היה לגבי השאלה אם העיקר הוא תוכן התפילה, והדיון השני שאתה מעלה - והוא די דומה במבנה ובהנחות היסוד, פשוט הנושא הוא אחר - הוא לגבי אם הקב"ה "חייב" לקבל את התפילה. לא, הוא לא חייב כלום, אבל יש משמעות למילים שאתה מוציא מהפה כשאתה מתפלל, זאת אינטואיציה פשוטה, ושום הסבר פילוסופי על זה ש"ה' יודע מה היעד שלך" לא ישכנע אותי אחרת.

לגבי כף זכות - אני בסך הכל מגיב לדברים שלך ומביע את דעתי על התוכן הכתוב. אין לי מושג מי אתה, ואם היה מדובר בשלשה כותבים שונים זה אותו דבר מבחינתי. אין לי מטרה לדון אותך בכלל, לא לכף זכות ולא למזלג חובה. כשאמרתי שכתבת משהו מעצבן התכוונתי שהתוכן שכתבת הוא תוכן שסותר אינטואיציה בסיסית וחשובה בנפש.

...advfb
גדר מצוות גמילות חסדים עבור האדם הפרטי היא כאשר ניצב לפניו אדם שזקוק לו. אדם שמחפש אדם לגמול לו חסד הוא מחפש להתחייב במצווה, שיש לזה ערך, אך מראש אין חיוב לחפש אדם כזה.

מסכים שיש משמעות לדברים שיוצאים לאדם מהפה, ואולי שייך להתרחט על דברים שהתגלו כלא נכונים, אך זה עדיין לא מדבר על עצם הפנייה לקב"ה שהיא חיובית כשלעצמה ברוב המקרים. אפשר להתרחט על תוכן הדברים אך קשה לומר ששייך להתחרט על עצם הפנייה לרבש"ע.
בבקשה תענה לפסקה האחרונהadvfb
אני חושב שהמבוקש הוא שניהם יחדמבקש אמונה

הרי מעבר לעניין הקירבה ע"י התפילה - הקב"ה רוצה שנבקש את מה שנכון ונתנסח נכון (ככל האפשר) כדי שנקבל את השפע שהוא הכין לנו.

נגיד ככה, נראה לי שלא צריך להתחרט על עצם זה שהתפללת

אבל יש מה להתחרט שלא ביקשנו נכון. 

(עכשיו אני רואה שכתבת את זה בעצמך)

היה קטע כזהמבקש אמונה

התפללתי שאני צריך אופניים - ופירטתי בתפילה איזה אופניים אני רוצה

מדהים הוא שבסוף אשכרה מישהו קנה לי אופניים כאלה למרות שזה יקר..בלי שביקשתי כן?

אממה, בסוף התברר לי שטעיתי וזה לא מתאים לצרכים שלי.

(כנראה שהייתי צריך להזכיר בתפילה שאם זה לא טוב לי אז שיהיה משהו אחר)

כן. זה קורה.חסדי הים
אז מה המסקנה?advfb
יש את ההוספה "והטוב בעיניך עשה" אבל לפעמיםחסדי הים
זה רק מכניס נערווין לתפילה.
אז לוותר על זה לגמרי?advfb
נראה לי שזה לא רק המילים אלא זאת הכוונה של התפילה
"והטוב בעיניך עשה" יכול להיות גם פצצת אטוםultracrepidam

אתה חוזר על אותה טענה שוב ושובadvfb
ומסתבר שהיא טענה ריגשית..
אך אני לא מבין אותה, אם תוכל להסביר נוכל לחשוב על חלופות לכך, נוכל לחשוב על משהו. אם ברצונך רק להתריע בפני דבר בלי שאבין אותו... זה יהיה חסר לי
אוקיי, אנסהultracrepidam

יש שתי אפשרויות:

1 תפילה היא פניה לקב"ה בנושא מסוים ועם תוכן מסוים, כאשר יש לי יעד אישי מסוים ורצון מסוים, והקב"ה בהשגחתו וברצונו שומע תפילה והוא לפעמים ממלא את בקשתי

2 תפילה היא פעולה דתית ולכן עלינו לעשות אותה, הקב"ה מטיב לנו, ולכן התוכן של התפילה הוא בסך הכל הטריגר שהקב"ה שם בעולם כדי שנעשה את הפעולה הדתית הזו

האפשרות הראשונה היא אינטואיטיבית והגיונית ומתאימה לתפיסת העולם של כל הדורות

האפשרות השניה היא פילוסופית, מנותקת, והיא מעקרת מתוכן את התפילה, ולכן מעצבנת

הו, תודה לך!advfb
אגיב בהמשך בעז"ה
נראה לי שיש מקום לשני ההסתכלויותadvfbאחרונה
יש הסתכלות אחת סובייקטיבית ואחת אובייקטיבית. תפילה זאת עבודת ה' במישור הסובייקטיבי ולכן באמת ההתכווננות הסובייקטיבית היא עיקרית אמנם יש מקום גם להסתכלות אובייקטיבי.

כאשר אדם נמצא בתפילה הוא צריך להתעסק בחוסר שלו ובהשלכה על ה' יתברך והתלות בו ושהוא יכול למלא לו את החוסר. ובכך אדם באמת חווה את התפילה בצורה אידיאלית. אמנם, אחרי שאדם התפלל ונענה או שלא נענה כפי שהוא רצה, הוא יושב וחושב "מה המשמעות של התפילה שלי?", אז ראוי להתפלסף על זה ויש מקורות בחז"ל שעוסקים בפילוסופיה של התפילה. אפשר לראות לפי חלק מהמקורות שהתפילה היא אמצעי לקרבת ה' כמו המדרש בבראשית רבה, מה, ד -
"ולמה נתעקרו האמהות?
ר' לוי משם רבי שילא דכפר תמרתא, ורבי חלבו בשם ר' יוחנן: שהקב"ה מתאוה לתפלתן ומתאוה לשיחתן, שנאמר (שיר ב): יונתי בחגוי הסלע.
יונתי. בחגוי, למה עקרתי אתכם? בשביל, הראיני את מראיך השמיעיני את קולך".
אפשר להתקשה במדרש הזה ובצדק וגם להעמיק בו ולנסות להבין איך הוא רלוונטי אלינו.

כשמתעסקים בתפילה מדברים עם האינסוף, ולכן נראה לי שכדאי לבוא בעיקר הקושי והחוסר ופחות להתעסק עם פתרונות. יש 'מי השילוח' נפלא שאומר שאסור לאדם להתפלל על שיהיה צדיק כמו הרב שלו, הוא צריך להתפלל שיהיה צדיק יותר מהרב שלו. אם אנחנו מבקשים מהקב"ה פתרונות מאוד מוגבלים ומאוד ספציפים יש בזה בעיה. כי גם בעת התפילה צריך היושרה האינטלקטואלית הבסיסית שאנחנו לא יודעים את המציאות על בוריה, ולכן נראה לי שהכיוון הוא לבוא *בעיקר* עם הקושי והמצוקה ולתת לקב"ה לבוא עם פתרונות ולא ישר לתת לו פתרונות. נגיד במקרה שאני רוצה שיתבטל שיעור אז השורש הוא שיש לי בעיה מסויימת עם השיעור, אז כדאי לפנות לקב"ה עם שורש העניין ולא הענף. עם פתרון שאני חשבתי עליו בשכל האנושי שלי, זה גם פחות מביא הרגש העיקרי. גם בדיבור מול אנשים, לאו דווקא מול הקב"ה

@חסדי הים
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויקאחרונה
לפחות אתה מרגיש וזה המון
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא