תעזרו לי לרצות באשתי למרות כל הקשיים שבדרךכמה פעמים

אני נשוי 10 שנים + 4 מתוקים. המתוקים שבעולם.

לי ולאשתי יש קשיים רבים בקשר שלנו, 

התחתנו בשידוך - עם תפיסות עולם שונות לגמרי בקשר לזוגיות.

היא: הקמת משפחה. גידול ילדים. ניהול בית משותף.

אני:  קשר אישי ועמוק, מקום של הכלה, ופתיחות.

בוא נאמר שדי מהר אחרי החתונה ניסיתי להיפתח אליה וזה לא צלח. קיבלתי תגובות מאוד צוננות.

היה לי משעמם איתה.  היינו הולכים יחד ברחוב ושותקים.

נוסעים יחד להורים ושותקים.

היא הייתה קמה לי באמצע משפט בארוחת ערב כדי להכניס כביסה למכונה, וכשחזרה לא התעניינה בהמשך דבריי.

לא יזמה כלום. לא מגע. לא שיחה. לא חוויה, רק לעשות מה שצריך.

כך זה נמשך שנים, עליות וירידות.

שנים רבות שבהם הזוגיות שלי נראתה כך:

הייתי רווק, שגם נשוי 

כשהייתה איתי בבית - הייתי נשוי. עושה רק מה שהיא מסכימה.

ברגע שעזבה את הבית הסתערתי על כל מה שרציתי לעשות והיא לא אהבה. 

מה שכמובן לא הועיל במיוחד לקשר הזוגי, היא שאלה אותי למה אני לא עושה את המטלות שלי כשהיא עדיין בעבודה - וכך כשהיא תחזור נוכל להיות יחד.

לא אמרתי לה.

לא אמרתי לה שאם הייתי עושה את מטלות הבית כשהיא לא בבית - אני מפסיד פעמיים - גם את הזמן הפנוי שלי, וגם כשאנחנו יחד אין בינינו שום חוויות משמעותיות.

לפני 4 שנים לחצתי על הברקס.

התחלנו לריב - בעיקר אני יזמתי מריבות - אחרי שנתיים הלכנו לייעוץ זוגי. 

הייעוץ עזר בעיקר לי, היא לא הסכימה כל כך לשתף פעולה.

וכשנשברתי התחלתי להתנתק ממנה רגשית.

חתכתי את הרגשות שלי כדי לא לצפות ולא להתאכזב עוד. 

עכשיו היא אצל מטפלת רגשית. לנסות לפתוח את סגור ליבה.

אחרי כל החפירה - אני מבקש עזרה:

אחת לכמה שבועות אני מוצף ברגשות על ההחמצה בזוגיות שלי, על קשר ואהבה שרציתי ואינו, על חיבה ורעות שלא הייתה כפי שרציתי.

בעקבות הניתוק הרגשי שלי, אני כבר לא מרגיש כלפיה רגשות במיוחד,

אני מתחרט על הבחירה שלי בה, מתחרט בכל מאודי. 

ויודע שלהתגרש זו לא אפשרות. אני לא יכול לשאת מבט לילדיי.

והיא כל כך מתאמצת.

וכבר אין לי כוח לחכות.

וזה מתפרץ בי כשמישהו סביבי מתארס, אני מתסכל על הזוג הטרי וכל כך מקנא, כל כך רוצה לחזור שוב ולבחור מישהי אחרת.

אני חוזר במחשבותיי אחורה - וזוכר שבפגישות שלנו היא בקושי יזמה נושאי שיחה, ולמרות הכל בחרתי בה.

זוכר שכמאורסים היה לי קשה.

ובכל זאת המשכתי קדימה.

ועכשיו קשה לי.

מאוד

אני אגיד לך מה אני עושהדי שרוט
אני מתמקד בילדים. אני מרעיף את כל האהבה שעצורה לי בלב עליהם. משחק איתם, משתולל איתם, מבלה איתם, מחנך אותם, מגדל אותם.

וכשאני צריך מישהו יותר ברמת גיל שלי, אני פשוט משקיע בעצמי בבילויים עם חברים. מהעבודה, מהלימודים, מהצבא, מהישיבה התיכונית, מהשכונה.

נגידאורה שחורה
נגיד שבןאדם לא טוב לו בזוגיות
נגיד שהוא הגבר בסיפור
ונגיד שיש לו ילדים
ונגיד שהוא מפחד להתגרש
ונגידשהוא מחליט להסתיר ולהדחיק תחושות ורגשות, הוא קורא לזה "מתמקד בילדים"
ונגיד שהריחוק הזה נמשך שנים

זה עוזר לו להתקרב לאשתו?
לא. לפחות לא אצלי. אבלדי שרוט
זה עוזר מאוד להתמודד בינו לבין עצמו. להתמודד עם תחושות החמצה, עם ביאוס מהחיים שהתפספסו, עם קינאה שלפעמים מטפסת לקצה העורף והתודעה.

זה עוזר. לי לפחות זה מאוד עוזר. אלמלא הילדים, לא הייתי מסוגל להמשיך.
אלמלא הילדים סביר להניח שהיית מתגרש*אשתו של בעלי*
כנראהדי שרוט
נזכרתי בסיפור הזה של צ'כובshaulreznik

A Pink Stocking

כמה נקודות:

• האם מדובר בפער אינטלקטואלי שלא ניתן לגישור, כמו בסיפור הנ"ל?
  • האם בכל זאת יש דברים משותפים ששניכם אוהבים לעשות (טיולים, צפייה בסרטים וכד')?
אין פערים משמעותייםכמה פעמים

היא אוהבת טיולים סרטים וכו'

רק שאצלה זה מותרות - אחת לתקופה.

ואצלי  זה צורך

קשה ביותר!!*אשתו של בעלי*
יש לי כ"כ הרבה לכתוב,
ועם זאת אין לי מלים🤷🏻‍♀️

לבי איתך😔
שאלההמקורית
לא ברור ככ ממה שכתבת - האם היא יודעת את כל זה?.
או שכל ההתנהלות והמריבות הם 'מסביב'?
ישבתם לשיחה תכלס? מה היא אומרת על התחושות שלל? מה זה לא שיתפה פעולה?

נשמע שאפילו אחרי עשור כנשואים, אתם לא ככ מכירים אחד את השנייה. ולא מצליחים להגיע אחד אל השנייה במינונים הנכונים.
אני מוסיפה, נשמע שאתה 'עומד על הגדר' קצת.
נגיד בסיטואציה שתיארת על הכביסה, היא לא התעניינה- הסבת את תשומת לבה לעניין? ניסית למקד אותה אל תוך השיח?
יש לכם או היה לכם זמן של שניכם מחוץ לבית?
תשובהכמה פעמים

על הרבה מאוד דברים שהיו חשובים לי דיברתי איתה - והיא לא הבינה מה אני רוצה.

לדוגמה: היא סופר מעשית. אני אוהב להתמרח.

והיא ממש לא הבינה איך בנאדם מסוגל להתמרח עם ספר על הספה במקום "לעשות" דברים.

ושום דבר לא עזר.

עד שהיועץ נישואין אמר לה "זכותו להתמרח" !!!

והוא בעיקר נתן לי כוח לעמוד מול מבטים מאוכזבים - כשהיא ראתה שאני לא "מעשי" כמוה.

כיום - דיברנו המון, ממש הרבה.

והיא אומרת לי כל הזמן כמה היא מרגישה התקדמות. פנימית אצלה.

אני מאמין לה.

ולפעמים גם מרגיש את זה.

רק שעדיין מאוד מאוד קשה לי.

כשגיסתי קונה לגיסי מתנה לכבוד יום נישואין שלהם -

אני מתפוצץ מבפנים.

כי אצלי היא לא הבינה למה ביום נישואין הראשון צריך לחגוג.

נשמע שאתם מתנהליםהמקורית
קצת באנרגיות הפוכות. כלומר, אשתך מתנהלת באנרגיה זכרית ואתה באנרגיה נקבית.
ממש נראה ככה לפי מה שאתה כותב.
אצל כולם יש אנרגיות זכריות ונקביות באיזשהו מינון, אגב.
אתה מבקש לקבל ולשתף, רוצה רגש ושיח
והיא יותר מעשית. ממוקדת מטרה. שכלית.
וגם, נשמע ששניכם מאוד 'סגורים במחשבה'. כל טחד החליט איך אמורה להראות זוגיות, או איך כל אחד מבני הזוג צריך לפעול למען השני או בכלל, ואז אתם מתמלאים באכזבות.

זה בהחלט משו שניתן לעבוד עליו. מבינה את חוסר הסבלנות, באמת, אבל תהליכים כאלה לוקחים זמן. ואם תסתכל בינתיים על ה'יש', זה יעזטר לך להתמודד.
כל כך כואב לשמוע כמה אנשים עם אותה בעיה..Lia

נהיה לי כל כך אנטי לכל עניין השידוכים במגזר הדתי, זה שממהרים להתחתן, שלא באמת מכירים, שלא באמת יודעים.. הכל על עיוור. כל השטויות של אחרי החתונה זה מתעצם ומגלים את אחד השני.. בולשיט אחד גדול.. לא הייתי רוצה שהילדים שלי יכירו ככה את בן/בת הזוג שלהם.. 

אין לי מה לייעץ לך חוץ מלנסות בכל הכוח כן להחזיר את הרגש, אז אולי יהיה קל יותר כשהדברים ישתפרו ביניכם, וכמו שדי שרוט אמר - להתמקד בילדים. אם כלום לא עובד, גירושים זו לא מילה גסה.. 

מסכימה ממש!*אשתו של בעלי*
לצערנוזוזיק העכבר
קשיים בזוגיות יש לכל המגזרים , לא הצלחתי לראות בשום אופן שהמצב אצל דתיים יותר גרוע מאשר אצל חילונים, כנראה שלהיפך.
יש הרבה סיבות לקושי, אצל חילונים יכול להיות מחשבות על האקסית המיתולוגית ואצל הדתיים זה שהתחלנו בלי להכיר,
בשורה התחתונה כנראה שיש כאן עניין ששלום בית זה דבר שהרבה פעמים לא מגיע בקלות אלא מתוך עבודה ולפעמים גם מתוך חוויות של כאב.
הבשורה הטובה , שכשבונים משהו טוב יחד - זה האושר הכי גדול
למה??😂*אשתו של בעלי*
אצל דתיים אין אקסים מיתולוגים?!
מסכימה ממשקקאו
מסכימה מאה אחוז בכל שיטת בגרות יש את היתרונות והחסרונות שלה להשליך על כך את כל הקשיים הזוגיות זאת סוג של מניפולציה
אני חושבת שאת מקצינה לצד השנירקלתשוהנ
ברור שאחרי החתונה הכל מתעצם ןמגלים אחד את השני...
זה לא אומר שאם אין כלום לפני אז צריך לסמוך שיווצר כלום יש מאין או שיעלמו בעיות שכבר מזהים מראש.
אני חושבת שבאמת יש הרבההמקורית
בורות. אבל לא רק במגזר הדתי, אלא בכלל, בכל המגזרים.
במגזר הדתי מתווספת לזה בושה וחוסר פתיחות. ואם ההדרכות לא טובות אז בכלל.. זה כן דברים שצריך לתת עליהם את הדעת.
אבל כמו ש@זוזיק העכבר כתב, כדי לבנות זוגיות טובה צריך לעבוד קשה. וזה תקף לכולם. זה לא שזוגות דתיים מתחילים ממינוס לעומת זוגות אחרים לדעתי, אלא שנקודת הפתיחה היא שונה.
מכירה זוג חילוני שהכירו במשך 7 שניםניקיתוש
התחתנו והתגרשו אחרי חודשיים
ובכלל המון מכירים כמה שנים ואז עוזבים את המערכת הזוגית. או מתגרשים אחרי החתונה.
לכל מי שהגיב ליLia
אתם כנראה מתבלבלים. לא טענתי שאצל חילונים יש יותר אחוזי הצלחה, ובכלל כל מה שאמרתי לא נאמר בהשוואה למשהו אחר.

התמקדתי בבעיה של השידוכים במגזר הדתי, בדגש על המהירות שבה מחליטים להתחתן, שלא באמת מכירים את הבן אדם והמשפחה שלו כמו שצריך, מתארסים כשיש עדיין ספיקות וכו'..

וכן, זה גורם לקפיצה של עשרות אחוזים בבעיות שיש במגזר הדתי. בעיות שיכלו להיפתר אם היו עושים את זה כמו שצריך.

בעיות וגירושים יש בכל המגזרים, אבל אנחנו צריכים לעשות את כל ההשתדלות. עדיף להתגרש מתוך הבנה שעשית כל מה שיכלת מאשר להתגרש ולאכול תלב שמלכתחילה היו לך ספיקות.

אני לא יודעת איך זה בדיוק הולך במגזר הדתי והאם זה כמו אצל החרדים, אבל מבחינתי להתחתן עם מישהו בלי להכיר אותו לעומק, את הרצונות שלו, האהבות שלו, המחשבות שלו, ההרגלים שלו, לחוות איתו שבתות, חגים, חופשות, תקופות לחץ, להכיר את המשפחה שלו וההרגלים שלהם - מבחינתי זה להתחתן על עיוור.

תראו את כל השרשורים פה ועל כל התלונות שיש על המשפחות של הבן/בת זוג, על חוסר יכולת ליצור שיחה עמוקה, הרגשה שמתעלמים ממך בבית כאילו התחתנת עם אדם זר, שיעמום.. איך מתחתנים עם מישהו שמשעמם לך איתו? שלא הצלחת לדבר איתו? שרמת האינטליגנציה שלו מפריעה לך?

גם כשמוצאים את הבן זוג המושלם כביכול, עדיין הנישואים האלה יכולים שלא להצליח זה ברור, אבל לפחות אתה יודע שעשית בחירה טובה ושכן היה לך טוב למרות שלא הסתדר בסוף, מאשר לסבול מההתחלה עם תחושת חרטה של למה בחרתי בו/בה..
צודקת בכל מילהנשוי+
אז ברור מה לא. אבל מה כן? מי נחשב דוגמא טובה לעניין הזה? אצל הדת"ל שכן יוצאים ומכירים יש רווקות מאוחרת וצרות דומות..
אין ערובה לאפחד! פשוט אין!*אשתו של בעלי*
לא לדתיים(מכל מגזר שהוא)
לא לחילונים(מכל הקשת הקיימת)

עשית השתדלות מקסימלית (גם לפני הנישואין בוודאי בתוכם) וזהו!
השאר בידי אללה🙏
בדיוקLia

ואולי לקחת את הדברים הטובים והחכמה שיש בכל "מגזר" ולקוות לטוב.

כי מי שיוצא שנים אין בעיות בנישואיןזיקוקיםאחרונה
לדעתיזוזיק העכבר
דווקא עכשיו , אחרי כמה שנים כשהיא מתחילה לעבוד על עצמה ומרגישה שינוי - זה הזמן להיות בסבלנות
לנסות להיפתח ולתת הזדמנות למשהו חדש לקרות.

לתהליכים לוקח הרבה זמן להופיע במציאות , ואם היא מרגישה בפנים שמשהו השתנה , יכול להיות שיקח קצת זמן עד שאתה תראה את זה .

כשהיא עושה עבודה עם עצמה היא כנראה מצפה לקירבה מצידך - היא מרגישה שהיא מתאמצת ורוצה להרגיש שמכירים במאמץ שלה
זה בטח מאד קשה , כי אתה כבר מתוסכל מחיים מאכזבים ומהחוסר, אבל עדיין, יכול להיות שסבלנות ופתיחות אמיתית אליה - ישתלמו לך מאד בהמשך

תכנס לפרופורציות, יש לך אשה בבית, שמתאמצת, ועושהאבא בחופשה +
ועושה כל מה שצריך,
כבר מצבך יותר טוב מ70% מהאוכלוסייה
עם זאת ברור, אני משתתף בצערך

חשבתי על רעיון,
אולי תנסה להפציץ אותה באהבה
להמיס אותה, לתת לך מתנות, מכתבים
התעניינות בה הערכה וכו'
מחמאות, ככה שבועיים נגיד רצוף

ואז תפסיק בבת אחת,
למשך נגיד שבועיים
וככה במשך הזמן היא תתגעגע ליחס
ותנסה ליצור אותו מהצד שלה

כנראה יש לה איזה קטע לא חברותי
מעניין איך זה עם החברות שלה, היא כן משוחחת,
וזה? מבטאת רגשות?

יעזור לך לנסות לראות את הדברים מהצד שלה? אני יכולהקופצת רגע
לנסות לכתוב לך מה אני מדמיינת שהיא הייתה כותבת, רק ממה שאתה כתבת כאן.
אבל קח בחשבון שאתה לא תצא טוב מההודעה הזו ;)
אני רוצהכמה פעמים

אני חושב שמאוד יעזור לי לשמוע מה היא חושבת.

כשהיא אומרת זה מייצר אווירה שלילית

אם את תכתבי - זה יכאב מאוד אך לא יפגע בקשר

תודה

ומה היא אומרת?תהילה 3>
כאב גדול כל כךקדם
רק אומרת שלא מזמן מישהי כתבה בפורום הריון ולידה שהם היו מיואשים צעד לפני גירושין והלכו לייעוץ מקצועי, והיום המצב שונה לגמרי, לטובה. תאמין שאפשר לתקן
וואושוקולד פרה.
כמה כאב. כמה בכי.
ממש אפשר לשמוע את האבל.
אין לי מושג מה לומר לך.
אני חושבת שכדאי לך לשאול את עצמך למה אתה בוחר בה.
כי בתוך כל החלטה שלך
והאמירה שרק בגלל הילדים אתה שם
עדיין אתה בוחר בה.

כי יש גברים שהיו ההכרעה הזאת
עם מתוקים משלהם
והחליטו כן להתגרש.
וזה לא בגלל שהם אנשים חזקי אופי במיוחד
או כאלה שלא אכפת להם מהתוצאות הקשות של הגירושין-
אלא בגלל שזה או להתגרש או שאתה מת על מזבח הנישואין. זה או הבית או החיים. לכן הם בחרו לחיות .

נשמע שאתה לא בנקודה הזאת.
שיש לך עדיין תקווה שהיא תשלים לך את החסר.

שאלה-
האם לדעתך היא אוהבת אותך?
איך היא מראה זאת? (לפי העולם שלה)

כואב.. 😞 אבל המצב שלכם טוב אם אתם הולכים לטיפולנשוי+
בכל מקרה אני חושב שכדאי לעצור ולא לנסות להביא עוד ילדים
טיפול זה בדוממים צומח או בחסרי ישע, יעוץ זוגי תגידאבא בחופשה +
ומסכים איתך מה שאמרת המצב שלכם טוב
אם אתם הולכים לטיפול במכונה (שנקראת זוגיות)
קצת שמן ברקס, וקראתי את הטור של אסתר אברהמי
באהבה ובאמונה, על שאפשר לחיות ביחד בלי זוגיות שנים
ואוו תקראו את זה, חזק

ואם אחת המטרות שלה הם גידול ילדים
ואז אי אפשר למנוע זאת ממנה

ולילה טוב אהובי ויקירי בעלי הדעות הסבירות בפורום
זה אכן קורהכמה פעמים

היא מתחילה לרצות ילד נוסף.

אמרתי לה שמרגיש לי שהקטן עוד לא גדל מספיק, 

ורק כשארגיש שחסר לי ילד נוסף - נתקדם.

וזה נכון.

רק לא הוספתי לה שאני לא יכול להביא ילד נוסף לעולם עם אשה שאינני מאוהב בה בכל נשמתי.

לא כדאי שהיא תדע את הסיבהנשוי+
זה עלול לשבור אותה.
אבל מוזר שהיא רוצה ילד במצב המורכב שלכם. היא לא קולטת את הבעייתיות?
היא לאכמה פעמים

יש בינינו פער עצום.

מבחינתה טוב לה.  

בעלה דואג לה, מצחיק אותה, וכל היום רוצה לגעת בה.

מבחינתי - משעמם לי, היא לא נוגעת בי, וכו'.

נכון שהיו חיכוכים, אבל היא חשבה שזה כמו כל זוג.

לא הבינה שאם אני מספר לה חולשה והיא תוקפת אותי - זה גורם לי להסגר בפניה ולהתרחק.

רק כעבור כמה שנים כשהעסק עלה על שרטון היא התחילה להבין שיש משהו בעייתי בעומק הקשר.

גם את זה היא לא הבינה במיידי.

לדעתי היא לא מבינה את המצב לאשורו עד הסוף.

מפחד לומר לה את כל אשר על ליבי - כדי לאפשר דרך חזרה.

היועץ זוגי רמז לה בעדינות - היא לא הבינה.

מקווה שהמטפלת רגשית תעשה את העבודה.

כואב לקרוא אותךנעמי28
ממה שאני מבינה אין לה מושג ממה שעובר עליך.
אתם חיים בשני יקומים מקבילים.

איך המצב יכול להשתנות ככה כשהיא אפילו לא יודעת שיש דברים שמפריעים לך?

לרמוז בעדינות דרך יועץ זה לא מספיק.
לדעתי צריך לפתוח ברגישות, אולי דרך יועץ אבל לפתוח דברים.

השיט יצוף אבל זה הדרך היחידה להתקדם לאן שהוא 🤷🏼‍♀️

מטפלת רגשית תעזור לה בדברים מול עצמה, כנראה זה ישפיע גם עליך איכשהוא אבל לא פיתרון לבעיות זוגיות באופן כללי, בטח כשהיא לא יודעת מה לא בסדר.
קודם כלתהילה 3>
נשמע מאד כואב לחיות בכזה צמא ומחסור בתוך קשר זוגי.

יש פסיכולוג ומטפל זוגי בשם הנדריקס שאני מאד אוהבת הרבה ממשנתו, שמדבר על זה שבני זוג נוטים לבחור באדם שמצד אחד חוזר על מצבים ששרטו אותם בילדות,
ומצד שני בעל פוטנציאל כן לאפשר להם תיקון.
לדוגמא, האם אחד מהוריך או מי שטיפלו בך היה אדיש, או אטום רגשית?
כנראה שכשהחלטת להתחתן איתה כן ראית בה איזשהו פוטנציאל, למרות האופי שלה, לאיזשהי רגישות כלפיך מבעד לעניין הכללי שהוא באמת יותר נוקשה.

עוד דבר זה שיש הרבה פעמים איזשהו מתח כזה שיש אחד מבני הזוג שהוא "מתבודד", ואחר שהוא "נצמד".
כמובן גם אשתך ככל הנראה בחרה בך מסיבות דומות אך הפוכות, אולי חוויה של הורה או דמות מטפלת שהייתה מאד מאד מתקרבת, ואולי גם לא משאירה לה מספיק מרחב בחוייה שלה.

זה מסתבך עוד יותר, בזה שאם לא לומדים לפעול נכון בתוך הדינמיקה הזוגית, די בקלות מגיעים למצב שבו כל הזמן מפעילים אחד את השני בכיוון השלילי, כלומר במקום לרפא ולתקן את החסכים, רק חוזרים עליהם ומנחיכים אותם עוד ועוד.
לדוגמא- אתה מתקרב אליה או דורש ממנה שיח שמאיים על המרחב שלך- והיא מתרחקת, אתה נפגע מזה שהיא מתרחקת- ומגיב בצורה מסויימת שמרחיקה אותה יותר, ואז מכאיבה לך עוד יותר, וחוזר חלילה.
זה אספקט אחד.

אספקט שני הוא יחס בין איש לאישה שכאן נראה שיש כאן איזשהו היפוך תפקידים ביניכם.
אתה לוקח את המקום התקשר, המרגיש, המתקרב, והיא מוצאת את עצמה במקום השני היוזם המתפעל הלוקח אחריות.

אני לא אומרת שזה דיכוטומי שגבר הוא רק מתפעל ואישה רק מרגישה, אבל יחס שמאפשר זוגיות
הוא כזה שיש בו באופן כללי את התפקידים האלה.
איש שהוא יציב יותר, משפיע וחזק, ואישה שהיא מקבלת, רכה ונשענת.

איש ואישה זכו שכינה ביניהם
כשהאיש הוא איש, האישה היא אישה, והיחס ביניהם הוא יחס שיש בין איש לאישה...

ולכן מה שאני מציעה לך זה לנסות לשנות את הדינמיקה. להפסיק להיות זה שרודף ויוזם לשתף רגשות. תמצא לעת עתה מקום אחר לשתף בו רגשות שלך.
ולהתחיל להיות במקום יותר גברי מצד אחד, ויותר ענייני.
תכיל אותה ממקום של חוזק, ותשתדל לצאת מהמקום הנזקק מולה. אישה מרשה לעצמה להיות אישה ומרגישה, כשהיא יודעת שיש לצידה גבר חזק, שיכול להיות שם בשבילה, ולא כזה שיתפרק רגשית או יעלם ויתנתק לה פתאום.

ככל שאתה תתחבר יותר לגבריות שלך ותרפה מהעמדה הרודפת אותה, זה יאפשר לה להיות במקום שמתעניין בך, שסומך עליך, שמתחבר לעולם הרגשי שלה ולנשיות שמתחבאת בתוכה די עמוק כנראה, וכמובן ללמוד לבטוח בך, להפתח אליך ולהתמסר אליך.

ומעבר לשינוי הדינמיקה הזוגית, יש בדבר הזה (שבסופו של דבר ריפוי זוגי הוא שלב מתקדם בריפוי ובגאולה האישית של כל אחת ואחד) גאולה אישית לכל אחד מכם.
לך, שתלמד להיות יותר חזק וגברי, ולה שתזכה ללמוד להתחבר לעצמה ולרגשות שלה, ובנוסף כמובן ריפוי למערכות יחסים שלכם עם ההורים שלכם שאותם אתם גם מחפשים לרפא מבלי לדעת...
כתבת יפה אך הרבה תיאוריה.. פחות פרקטיקהנשוי+
כמו"כ אנחנו הגברים נתקלים בטענות מבלבלות. מצד אחד אתן יכולות לטעון מדוע הוא אינו משתף רגשות, ומצד שני כפי שאת טוענת כאן שיתוף רגשות מצד הגבר נתפס כדבר שלילי.
לכן, נראה שהתשובה אינה חד משמעית, ומה שיעבוד אצל זוג מסוים לא בהכרח יעבוד אצל זוג אחר.
צריך להסתכל על העניין קצת יותר בפשיטות: יש צד אחד עם חסכים רגשיים וכד' - הצד הזה צריך טיפול ומהר.
(וזה כמובן מהפרטים שהובאו כאן ללא ידיעת טענות האישה)
בעיניתהילה 3>
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ז בטבת תשפ"ג 13:11
התיאוריה היא חשובה מאד מאד כדי להבין נכון איך ומה הפרקטירה שנגזרת ממנה.
שנאמר גדול תלמוד המביא לידי מעשה.

אם הכיוון מדבר אל הפותח, ותחסר לו פרקטיקה בשמחה אנסה לפרט לו מעבר, אבל בגדול הפרקטיקה היא די פשוטה (ובעיני החלק של חיזוק היציבות והגבריות
בניגוד לחלק של המתבודדת והנצמד- שזה דבר קצת משתנה, נכון לכל זוג, גם אם לא כל אישה תדע לומר זאת).

אני הבנתי ממנהלמה לא123

שהאובר רגישות שלו יוצרת תחושת נזקקות אצל האישה, וגבר נזקק זה לא מושך.

הוא יכול להיות רגיש וקשוב אבל ממקום גברי, לא ממקום נשען ונזקק

@תהילה 3> תתקני אותי אם אני טועה

נכון אבל יש מצב שאתן מתמקדות על משהו מסוים ומחמיצונשוי+
ודאי שאם תנתחי את זה ככה אז את צודקת. זה בד"כ קורה כשהכל טוב על ההתחלה, שניהם רואים ורוד ואז האישה קולטת שהיא התחתנה עם רכיכה. ואני מקצין בכוונה. א ב ל נראה שזה לא המקרה - כאן הוא מספר על בעיות מהיום הראשון ועוד לפני.. מהסיפור שלו אני מבין שיש לה בעיה רגשית.
כל גבר ואפילו הגבר-גבר שאתן אוהבות.. כן, זה הגבר אלפא שמדבר אליכן יפה אבל לא סופר אתכן ובוגד בכן..
אפילו כזה גבר - אם היה מתחתן עם אחת כזאת מן הסתם עם הזמן היה נאלץ לחפש רגש ממנה. אחרת, מה הוא עושה איתה?? מה היא נותנת לו רגשית?? (אלא אם כן גם לו יש בעיות רגשיות)
בדיוק בגלל זה הארכתי בהתחלה תהילה 3>
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ז בטבת תשפ"ג 13:13
הסיפור כמובן לא התחיל בחתונה.ככל הנראה כבר בילדות המוקדמת שלה היא מצאה את עצמה במקום כזה, שלא יכול להרשות לעצמו פגיעות ומסתתר מאחורי חומות של הגנה.
בנישואין היא רק בחרה מישהו שהיא קיותה באופן לא מודע,
שהיא תוכל לקבל תיקון לחווית הילדות שלה, ולקושי הרגשי שהיא סוחבת מאז.
ובאמת כאן בזוגיות נראה שיש פשוט חזרה ואולי גם העצמה של המקום הזה, שרק מעצים את המצב והקונפליקט (זה מנגנון שמיימי כדי שנוכל גם לשים לב ולתקן את הדרוש תיקון, בזוגיות בכלל ובחיים בפרט...
מה שנחפף ולא נטפל בו כשהוא קטן, נאלץ בעל כורחנו לטפל בו כשהוא גדול...).

ואגב באותה מידה שלה יש קושי רגשי מסויים לו יש את הקושי ההופכי והנגדי, והצורך לפתח עצמאות וחוט שדרה,
ותהליך נכון של תיקון זוגי בע"ה ייטיב עם שניהם,
זה לא שהיא הבעייתי הדפוקה והוא המושלם (ולא הפוך).
בכל זוג יש שני צדדים שהריפוי שלהם תלוי אחד בשני.
ככה אני גם מבינה בעומק את מה שכתוב מזווגין לו לאדם לפי מעשיו.

ורק משהו קטן לסיום- אני לא חושבת שהמצב האידאלי הוא גבר אלפה שלא סופר, וגם לא רכיכה כמובן.
אלא אישה שמחוברת לעצמה, ובעל שמתוך החיבור העצמי של אשתו ומתוך חוסן שלו, מסוגל להתחבר אליה ומתוך כך אל עצמו.

ואם יש גבר גבר אלפה ולא סופר גם הוא צריך עבודה מהכייון השני...
אכןתהילה 3>
קודם כל תחושת נזקקות שהיא בהחלט לא מושכת,
ובעיקר גם מקשה על היכולת שלה להיות במקום נזקק, כי בעצם נשמע שהיום היא בבית באיזשהו מקום של חוסן ותפקוד, וממקום כזה, שבו היא מרגישה שהחוסן על צווארה היא לא מרשה לעצמה פגיעות ורגישות.
ברגע שהוא כגבר יתחיל לקחת על עצמו את המקום הזה, היא תוכל להרשות לעצמה להרפות ולשחרר.
עוד על עצמיכמה פעמים

תודה על התגובות.

אני גבר חזק.  בשביל זה היא רצתה אותי.

שנינו גדלנו כילדים מרצים,  את הוריהם.

אצלי הפער בין ריצוי ההורים לרצונות שלי - גרם לי להרגשתי לפתח מנגנון רגשות חזק,  

ואצלה זה גרם לרצות לציית לכללי החיים כמה שאפשר - וכך היא תהיה מוגנת.

אשתי אשה שמחה ומתפעלת טוב קשרי חברות, אחיותיי משוגעות עליה ואומרות לי איזו אשה נפלאה יש לי.

רק שהיא חיה את חייה מליבה והחוצה.  והלב נשאר סגור.  היא אמרה לי דיי בהתחלה שיש לה חסימה רגשית, ובזה תם העניין מבחינתה.  (כיום היא בטיפול רגשי כדי לפתוח את הלב. לעצמה).

בשנים הראשונות רציתי מאוד להיות הגבר שנותן, והיא לא הסכימה לקבל אהבה אלא אם יימלאו רשימה אינסופית של תנאים שכמעט ואין אפשרות לעמוד בהם בכל יום.

הייתי מחבק ומלטף - וקיבלתי פרצופים של "היי מה הקשר בכלל". הרי יש זמן לכל דבר. ולמה בכלל עכשיו, כשיש כביסה\כלים\חפצים שאינם במקומם.

בייעוץ זוגי שהלכנו יחד, 

הצורך בלרצות את הוריי במשך שנותיי מאז שאני זוכר את עצמי וחוסר היכולת לעמוד מולם ולהגיד להם "עד כאן"

גרם לי לפתח חיים כפולים.

מצד אחד - יש את הילד טוב ירושלים שעושה תמיד את מה שצריך, ולא צריך לדאוג לו ולחשוב עליו. הוא "מכונת הנחת" להורים.

ומצד שני - היה את עצמי האמיתי שחיי בהסתרה מהם בצורה משוחררת "יחסית" כפי שנעים לי יותר.

אחרי החתונה ברגע שאשתי היקרה התחילה להעיר לי ובעיקר לקבוע את גבולות המותר והאסור (ואם חציתי את הגבול זכיתי לפרצופים מזועזעים כאילו הרגע חיללתי שבת)  חזרתי לאותו מנגנון של חיים כפולים.

יש את האני האמיתי כשהיא לא בסביבה. ויש את הזמן שהיא בסביבה.

זה נורא.

קשה מאוד להשתחרר מזה.

אני מתאמץ מאוד לסנכרן את שתי מערכות החיים שלי - וזה קשה מאוד מאוד. 

ברור לכל שזה גורם משמעותי לאין קשר אמיתי בינינו.

מצד שני - אשתי לא מצליחה לעמוד בקצב ההכלה שעליה להכיל.   ואז בהכרח אני שוב מסתיר, וכו'.

סליחה שהתפזרתי.

תודה על העזרה.

אני מוכן לענות על כל שאלה כי זה מאוד עוזר לי לקבל מבט אחר.

אין לי חבר קרוב לשתף אותו.

ואני זקוק נואשות לאוזן קשבת.

האמתזוזיק העכבר
שזה מסביר הרבה על איך נוצר פער כל כך גדול בין החוויות שלך ושל אשתך.
ועוד משהו, מההודעה הקודמת היה נשמע שאתם פשוט אנשים שונים לחלוטין ושאולי אין פוטנציאל למפגש אמיתי. דווקא מההודעה הזו נראה שיש כאן הרבה קשיים שניתן לעבוד עליהם
אני מאמינהתהילה 3>
לגמרי שאתה גבר חזק, אם לא היה בך את הצד הזה, שיש בו פוטנציאל לתת לה בטחון היא לא הייתה בוחרת בך,
וגם אתה לא היית בוחר בה כנראה אם לא היה לה לפחות כלפי חוץ צד נפלא וזורם ושמח.

זה בדיוק חלק מהעניין, כי לשניכם יש בכח את היכולת, אבל משהו בדינמיקה ביניכם כרגע תקול.
ואתה, על אף שאתה גבר חזק, משתמע מדבריך שאתה בעמדה נזקקת ביחס אליה, מבחינת הצורך בהכלה/הקשבה/תשומת לב/קשב/מגע.

כתבת שהיית גבר מלא רצון לנתינה ולה היו מלא כללים שזה היה בלתי אפשרי מבחינתך.
אני רוצה שתדע שזו חוויה מאד מאד רווחת.
גברים מטבעם בעלי רצון ויכולת להעניק לנשים, מתוך רצון מהמם וטבעי לשמח אותן ולהיטיב איתן.
ויחד עם זה, כשהוא מגיע בצורה לא מדוייקת, זה באמת לא גורם למילוי ושמחה של האישה ולמעגל של תסכול וריחוק.
וזו עבודה מ2 הצדדים, לדעת להעניק את הדבר הנכון בזמן הנכון, שנכון לאשתך, והעבודה לדעת לקבל ולדייק מהו הדבר הנכון ולתקשר אותו מצד האישה.

כרגע אני כותבת לך ולא לה, אז אני יכולה בעיקר לכוון אותך לעבודה שהיא שלך, שהיא לא להגיד גדול עלי ולהרים ידיים, אלא ללמוד להתכוונן לצורך ולמוכנות ולכלי שיש לאישתך לקבל (זה עובד ממש מקביל למבנה הפיזי של גבר ואישה והיחסים ביניהם גם המבנה הרגשי).

וכמובן שיש הרבה מאד נשים שיש להן את העבודה מהצד שלהן, לאפשר לעצמן להיות בעמדה מקבלת, נשענת, נזקקת, מדוייקת ומדייקת (אני מתעסקת בעיקר בזה ויכולה להעיד מהצד שלי שזו למידה לא פשוטה בכלל).

מעבר לזה, כתבת שאישתך מעירה לך על דברים שאתה עושה, מה שמחזיר אותך לחוויות הילדות שלך ולדפוסי ריצוי שהתרגלת אליהם.

מערכת היחסים שאתה מתאר (וגם זה למרבה הצער מצב רווח היום, עיין ערך אבא פגום, הצודקת, המיותר וכל העולם הזה)
היא מערכת שבו אישתך תפסה איזשהו מקום אימהי, ואתה נכנס במובנים מסויימים
למקום שהוא ילדי. שחושש ממנה, שמנסה להשביע את רצונה- מהצד שלך
ושנוזף בך או מעיר לך ולוקח איזשהי אחריות מהצד שלה.
מערכת כזאת (בעצם יש 2 סוגים עיקריים של מערכות שמגיעים אליהם כשאין יחסים מכוונים של גבר ואישה במובנם הבריא, אמא וילד או מטפלת ומטופל)
היא מערכת שלא מובילה ולא ממש מאפשרת מ2 הצדדים קשר זוגי קרוב אוהב ומפרה,
אלא שוב יש כאן היפוך תפקידים מסויים שמוביל לריחוק רגשי ולחוסר שמחה ואהבה בזוגיות.

יש כאן עבודה אישית שלך, לצאת מהדפוסים המפוחדים והמרצים (ריצוי הוא בעצם תולדה של פחד-
מה יחשבו עלי/יכעסו עלי/יגבילו אותי/לא יאהבו אותי/יחשבו שאני לא בסדר
ולכן אני מעדיף לבטל את רצוני כדי שזה לא יקרה), ולחזור להיות הגבר החזק שאתה, גם בתוך הזוגיות הפרטית שלך,
וכמובן גם לה יש עבודה להעיז ולהתחבר לעצמה ולרגשות שלה ומתוך כך להיות בעמדה נשית מולך.

אבל זו לגמרי עבודה של שניכם, תוצר של דינמיקה בין שניכם, ודורש ריפוי ותיקון מצד שניכם.

היופי הוא שככל שאתה עושה עבודה לכיוון שלך זה משפיע גם על הדינמיקה וכתוצאה מכך עליה, וגם הפוך...

מקווה שבע"ה תמצאו את הדרך שלכם לחיות בטוב. לי נראה שאין סיבה להתייאש כמו להתפלל ולעשות את העבודה העצמית כל אחד במקומו שלו.
תגובה נהדרתכמה פעמים

תודה רבה

אשתי מבצעת עבודה עצמית רצינית כנראה, והיא בטיפול רגשי כבר כמה חודשים.

את יכולה לתת לי נקודות מעשיות שאוכל לעבוד על עצמי ?

לדוגמה:  כואב לי מאוד הראש.

לחזור הביתה מאמצע שיעור תורה בערב ?

פעם היא ראתה את זה כעצלות וחוסר ניסיון להתגבר ולהתמודד,

פעמים רבות אני נשאר למרות חוסר הנוחות כי אין לי את הכוח הנפשי לפרצופים שאקבל....

וזו סתם דוגמה קטנה

אני חושבתתהילה 3>
שקודם כל העמדה של מה היא תגיד מה היא תחשוב כשהיא מגיעה מתוך פחד, ולא מתוך רצון לשמח היא עמדה בעייתית.

הרצון שהאישה תשמח בך ובמעשיך יש בו ניצוץ נכון, אבל שוב כשהוא מתוך הענקה של גבר לאשתו שהוא אוהב,
ולא מתוך פחד שיכעסו עליך ותתפס בקלקלתך.

אני אגיד יותר מזה, אפשר לעשות את אותו המעשה ממש.
נניח לקנות פרחים או לחזור מוקדם או לחזור מאוחר,
אבל מה שמשנה זו עמדת הנפש שלך.
האם אתה כאן ורואה אותה כמקבילה לך ברמה מסויימת (ואפילו שאתה חזק ומעניק לה)
או כמישהי שאתה חושש ממנה, ומגיע ממקום מתנצל ומבוהל.

לכן בעיני כדאי לך אפילו למצוא מסגרת או טיפול שיעזרו לך לטפח את הצד הגברי והמעניק שלך,
ובראש ובראשונה לדעת לזהות את הנקודות של הפחד ולהתגבר עליהן.

לדוגמא אתה רוצה לחזור בערב כי כואב לך הראש, ומשהו עוצר אותך.
תשאל את עצמך, למה?
כי אתה מפחד שהיא תעשה לך פרצוף
ואם היא תעשה לך פרצוף מה יקרה?
אולי תרגיש שוב פעם שאתה לא מוצלח כבעל. באמת לא נעים.
אבל זה משהו שאתה מסוגל לו. תחשוב מה אתה רוצה ותגיע ממקום בטוח.
ברגע שתהיה מסוגל לשנות את עמדת הנפש שלך באורח פלא גם היא פחות תתייחס אליך כילד ויותר כגבר.
משהו מיוחד אתנגמרו לי השמות

איזה יופי של תגובה (ות) 

תודה יקרה שאת❤️תהילה 3>
וואו, כל הכבוד לכםהיום הוא היום
הרבה עבודה והשקעה. ממש לא מובן מאליו ששניכם מחוייבים ככה ופועלים.

לפעמים יש אנשים כאלה שהם יותר טכניים וטוב שייפתחו.

לגבי המאורסים- זו מתנה שהשם נתן להם להיות בעננים זמן מסויים ולא לפחד לפני שמתחילים לעבוד. הם גם יהיו צריכים לעבוד בהמשך
אולי אם תסתכל על זהנגמרו לי השמות

כעל מצב בו אתם ממש יכולים לעמוד מול הקומה הבאה שלכם בזוגיות, ובגדילה האישית של כל אחד ואחת מכם, זה יראה אחרת.

ממש כמו כאבי גדילה.

כי אתה מתאר מציאות בה דווקא יש שיפור, יש ראייה של הדברים הדורשים טיפול ואפילו פעולה למען כך. כתבת שהיא כבר תקופה בטיפול רגשי. שהיא במוכנות לעבודה אישית.

וזה הרבה. מאוד.

ולפעמים דווקא מתוך המקום הזה שיוצר שינוי,

דווקא אז הפחד מלהיפגע שוב כ"כ קרוב ומוחשי - עד שממש סוגרים את הלב ומתרחקים לאט לאט עוד ועוד.

כדי לא להיפגע שוב.

כדי לא לצפות ולהתאכזב שוב.

אז אני אהיה רחוק. מרוחק. כך לא יוכלו לפגוע בי.

מישהו רחוק פחות פוגע ממישהו הכי קרוב ואהוב.

ואני חושבת שאתה גם זקוק לתמיכה ולליווי נכונים במציאות הזו.

כי סחבת וסחבתם המון תקופה כ"כ ארוכה

ודווקא כשיש גלים של שינוי, זה יכול להתפרץ כל מה שהודחק. כל הכעס והכאב.

ואם תהיה במקום מוחזק ומחזק זה יכול מאוד לתרום ב"ה.

כמובן שזה צריך להיעשות בצורה נכונה ויסודית שתורמת לכם גם לזוגיות ולא חלילה יוצרת הפרדה או מעמיקה אותה עוד יותר חלילה.

לכן חשוב מאוד שתמצא, תמצאו מקום בעולם האמיתי שיוכל לתת לכם מענה מקיף ותומך לכל המסע שאתם עוברים. ולדייק עוד בדקויות הנכונות ומתאימות רק לכם, ולהכיר את התמונה השלמה כמובן, אותך לעומק, את אשתך לעומק, את הדינמיקה ביניכם לעומק, את כל מה שעברתם וכו'

ורק במבט יותר כללי (וממש לא כתחליף למבט המעמיק והפרטני בעולם האמיתי, כאמור), רוצה לצרף לך כמה דברים שכתבתי בכלליות על גדילה מתוך משבר בנישואין:

זוג חזק הוא לא זוג שהכל הולך לו מושלם תמיד.

זוג חזק הוא לא זוג שאין ביניהם ריבים / חילוקי דעות / קונפליקטים.

זוג חזק הוא לא זוג שתמיד הכל ורוד אצלם והם עם לבבות תמידיים בעיניים.

זוג חזק הוא זוג שעובר אתגרים בדרך - ומצליח לקום מהם.

זוג חזק הוא זוג שנופל - וקם.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* אחד בשני/ה כל יום מחדש.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* לעבוד להשקיע, בוחר בביחד שלהם.

זוג חזק הוא זוג שכבר עבר משברים, ואולי נמצא אפילו עכשיו בעיצומו של אחד כזה - וממשיך לעבוד, להשקיע, לרצות, לבחור, לאהוב.

דווקא עכשיו, אחרי החגים שמציפים אצל המון משפחות הרבה מאוד "אין" - חשוב להתחזק בכך.

- להתחזק בכך קודם כל בפני הדבר הזה עצמו - שאנחנו אוהבים אחד את השנייה.

שאנחנו בוחרים אחד בשנייה.

שיש לנו רצון להיות יחד.

שהבסיס שלנו חזק ואוהב וזה משמעותי מאוד גם לצליחת כל האתגרים בחיים, שהגיעו או שיגיעו בעתיד.

- ולהתחזק בכך גם במימד של ההשוואות.
כולנו יודעים כבר שלכל אדם באשר הוא יש את "החבילה" שלו - שק הצרות והקשיים איתו הוא מתמודד בעולם הזה.

אבל לפעמים, רק לפעמים, אנשים נוטים לשכוח את זה,
ואט אט האדם מוצא את עצמו בתוך מציאות של השוואות בלתי פוסקות:
"
למה היא ככה וככה ואני לא?
למה הוא מוצלח יותר ממני?
למה לה יש כבר ילדים?
למה לו יש כבר זוגיות?
למה להם יש שלום בית מדהים?
למה לה יש פרנסה ועבודה מספקת ומכניסה בקלות?
למה הוא יותר יפה ממני?
למה לה יש גנים טובים יותר משלי?
במה הוא יותר טוב ממני שהוא כן זכה לכלה? להצלחה? לאושר?"
ועוד אלפי דוגמאות ברוח הזו.

כאשר אנו חיים במציאות של השוואות, מתגנב לליבנו, בין אם נרצה או לא, רגש הקנאה.

ההשוואות והקנאה הינם הרסניים.
שום דבר טוב לא יכול לעלות כאשר אנו עושים השוואות.
גם החיים הכי מושלמים, מספקים וטובים יראו לנו כפחות ונתחיל להיות מבואסים אם נשים את עצמנו למבחן ההשוואות עם כל אחד אחר.

דווקא בתקופת החגים,
שבה הכל מתעצם,
כל מה שיש לנו
ובעיקר מה שעדיין אין
דווקא אז חשוב לזכור ולהזכיר
אנחנו מי שאנחנו.
החיים שקיבלנו תפורים בדיוקי דיוק בדיוק לנו.
כל מי שאנו מקנאים בו גם הוא עובר קשיים.
גם לו יש חבילה משלו.
לעולם לא נוכל לדעת ולנחש עם מה מושא קנאתנו/השוואותנו מתמודד 
לעולם לא נוכל לנחש עם מה הוא התמודד בעבר, גם אם עכשיו לכאורה הכל נראה מושלם בחייו.
לעולם לא נוכל לנחש עם מה הוא עוד עתיד להתמודד בעתיד.
מי יודע כמה שנים קצובות לו?
מה יקרה מחר?
מה יקרה ליקרים לו מחר?
מה עוד העולם מזמן לו?
איך יתמודד עם הקשיים שיבואו לו בעתיד?

האם קיים אדם עלי אדמות שבכל תחומי החיים מושלם ולא חווה אף קושי בהתמודדות בעבר בהווה ובעתיד?
סביר להניח שלא.
ואם הוא קיים - מה לנו לקנא בו 
הוא לא אנחנו. לו אין את האישיות שלנו. את דרך ההתמודדות שלנו. את כל הטוב שלנו יש.
הוא זה הוא
אני הוא אני.

והחיים יצבעו מחדש באור הרבה יותר בהיר אם יפסקו ההשוואות. אם תיפסק הקנאה.

אם הכוחות יופנו לאיך מתמודדים עם החבילה שלנו בצורה הטובה ביותר, ואיך זוכרים כל הזמן לראות גם את הטוב הרב שכן יש לנו, לשמוח בו, להדות עליו ולהעצים אותו.

ולהתחזק בכך  עם אמונה בקב"ה, אמונה בעצמינו, אמונה בזוג שאנחנו

אמונה באשתי

אמונה בבעלי

אמונה ותקווה גם לעתיד

ומצרפת משהו שכתבתי בעבר על הנקודה הזו:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

--------------------------------

יצא לי להתבונן בכללים שהנחתה אותנו התורה הקדושה בקירבה גופנית בין בני זוג נשואים, וראיתי שהכללים הללו מאוד נכונים גם לזוגיות עצמה.

ממש "עיקר הדין" של הזוגיות עצמה – הם הם *העיקר*:

א. אשתו – ו"אישה" (מפיק בה') –

"שמח תשמח רעים אהובים כשמחך יצירך בגן עדן מקדם" – כפי שהשמחה של אדם וחווה הייתה שלמה וגדולה – הם שמחו אחד בשנייה בפשטות, כי הוא *באמת* היה הגבר היחיד בעולם עבורה והיא *באמת* הייתה האישה היחידה בעולם עבורו- כך אם נשכיל להבין ולהפנים שאישי הוא האיש היחיד בעולם עבורי, גם אם יש עוד מילארד גברים אחרים בעולם או "חתנים עתידיים פוטנציאליים" בעולם – לא! הוא אישי. שלי. כרתתי איתו ברית. הוא החצי השני שלי. ואני שלו. ואין עוד אף גבר אחר בעולם מלבדו עבורי.

וגם אם יש עוד מילארד נשים אחרות בעולם, או "כלות עתידיות פוטנציאליות" בעולם – לא! היא אשתי. שלי. כרתתי איתה ברית. היא החצי השני שלי. ואני שלה. ואין עוד אף אישה אחרת בעולם מלבדה עבורי!

הדבקות הזו

הבלעדיות הזו

הנאמנות הזו

הייחודיות הזו

האחדות הזו

שאנו באמת ובתמים רואים ובוחרים האחד בשנייה מתוך מקום שמבין שהוא/היא היחידים בעולם עבורנו ואנחנו עבורם. – המקום הזה בכוחו לחזק ולהעצים עוד ועוד את הזוגיות שלנו ולקחת אותה להמשיך ולגדול גם במצבי קושי.

ב. בטהרה – לאחר טבילה במקווה –

כאשר זוג מכניס את הקב"ה ביניהם, "זכו – שכינה ביניהם" – מכניסים את השכינה לתוך קודש הקודשים שלנו.

ואני מקווה – מקווה ומאמין לטוב יותר גם כאשר קשה. וגם אם אשתי ואני כרגע רחוקים.

ואני מקווה – מקווה ומאמינה לטוב יותר גם כאשר קשה. וגם אם אישי ואני כרגע רחוקים.

ואותה התקווה

ואותה האמונה

ואותה התפילה

ואותו המקום שמנכיח את הקב"ה בתוך הבית שלנו פנימה, את המקדש שלנו שהכי יקר וחשוב לריבונו של עולם – גם המקום הזה בכוחו להגדיל ולהעצים את הזוגיות שלנו.

ג. בחדרי חדרים – שרק שני בני הזוג נמצאים שם –

כאשר אנחנו *בפניות* שלמה האחד לשנייה

כאשר אנחנו "מכבים" את כל רעשי הרקע ומתמקדים רק בנו. הוא בי. אני בו.

מכבים את כל ההשוואות

מכבים את כל המחשבות הזרות

מכבים את כל הפחדים

מכבים את כל ההפרעות

מכבים את כל הטלפונים והמסכים

מכבים את כל מירוץ החיים –

ורגע *נוכחים*

נוכחים בכאן ועכשיו

נוכחים אחד עם השנייה

נפגשים.

פנים אל פנים.

לב אל לב.

בחדרי חדרים.

רק שנינו שם.

זהו עוד מפתח גדול לקירבה הזוגית שלנו.

ד. ברצון שניהם – וואו. הרצון. ממש הבסיס של הכל.

הבסיס של האדם. הבחירי. שיש לו נשמה. שכוח אותה הנשמה מתגלה ובא לידי ביטוי על ידי גילוי הרצון שלנו.

אותו רצון שכה חשוב.

הרצון הזה אם נכוון אותו גם ללהיות אחד עם השנייה.

הרצון להיות יחד.

הרצון לאהוב.

הרצון לרצות.

הרצון להמשיך.

הרצון הזה נותן כל כך הרבה כוח לזוגות, הוא ממש מנוע פנימי עוצמתי מאין כמוהו שיכול לשגר קדימה את הזוגיות ואת הביחד שלנו, גם ממקומות נמוכים.

וגם חיזוק אותו הרצון, גם ביני לבין עצמי – להנכיח אותו בקול רם,

וגם ביני לבין אשתי/בעלי – נותן המון.

--------------

שמחנו בשמחת תורה וסיימנו את כל התורה כולה. ומתחילים אנו מבראשית.

בראשית.

חשוב לזכור שכמו שבספר בראשית מתוארת בריאת העולם, בריאת האדם, הזוגיות הראשונה –

יש שם, בלימוד הזה של הבראשית הרבה מאוד אוצרות.

לפני שיש סדר – יש תוהו ובוהו.

לפני שיש לידה – יש משבר.

אבל אם נסתכל על המשבר בעיניים אמיתיות, נראה שבעצם הוא יכול להיות אפילו חיובי מאוד!

כי המשבר גורם לנו בעצם לעבור מנקודה לנקודה.

הוא מזיז משהו.

מה שהיה עד עכשיו כבר לא נכון. כבר לא מספיק. משהו שם בתוכנו מתחיל לזוז, לבעבע, לרצות אחרת, לרצות יותר.

גם אם יש כעס גדול - הכעס הזה שורש חיובי לו – כעס שאני לא רוצה את המציאות הנוכחית כי היא כבר לא טובה לי – אני רוצה מציאות אחרת, טובה יותר!

ורק מאותו המשבר, מאותה התנועה – נוכל לזוז באמת.

אז נכון זה קשה. מאוד מאוד מאוד.

זה שורף. מאוד מאוד מאוד.

זה משבר.

זה שבר.

ואנחנו הרבה פעמים נשברים בתוכו.

ומרגישים שאנחנו שבורים, שהזוגיות שבורה, שההורות שבורה, שהעולם כולו שבור.

אבל דווקא מתוך התוהו ובבוהו הזה –

נוכל להתחיל *ולסדר מחדש*

לסדר את החיים שלנו טוב יותר

נכון יותר

גדול יותר

נוכל לצמוח.

לצמוח אישית

לצמוח זוגית

לצמוח משפחתית.

נוכל להביא גם ללידה.

כמו אישה שיולדת ונמצאית במשבר של לידה – וכך תינוק חדש, חיים חדשים, באים לעולם.

גם אנו בכוחנו "ללדת" את הזוגיות שלנו. למקום גדול יותר. חי יותר.

להימצא במקום שיכול להכיל עוד ועוד רבדים.

להיות במקום שיש גם יכולת להביע את הפנימיות שלנו אחד בפני השנייה, בלב שיכול לשתף לא רק בטוב אלא גם בכאבים, בקשיים, בכעסים, בפחדים.

וכאשר אנו מצליחים להתייחס לכמה וכמה רבדים בו זמנית, אנחנו כבר לא חיים רק ב"שחור ולבן", אנחנו גדלים, העולם הפנימי שלנו מתרחב. אנחנו מתרחבים.

אנחנו נהיים הגירסא היותר משודרגת ומשופרת של עצמינו.

אנחנו בונים גירסא יותר משופרת ומשודרגת של הזוגיות שלנו.

אנחנו ממש בתהליכי בנייה. צמיחה.

וכמו שיש כאבי גדילה כאשר גדלים בגוף – יש כאבי גדילה שגדלים גם בנפש. וברוח. ובביחד הזוגי שלנו.

אז אם כואב לנו וקשה לנו, בתוך תוך הקושי נזכור – אנחנו עומדים כעת על המשבר. ובמשבר נורא כואב ונורא קשה ונורא חשוך ונורא אבוד ולפעמים אנחנו אפילו נשברים,

אבל אנחנו גם בלידה.

בלידה של משהו חדש וגדול יותר ביננו.

ונזכור –

אחרי התוהו ובבוהו

אפשר לסדר מחדש

אפשר להתחיל

מבראשית

אפשר לגדול

ולהיות יותר טובים

ביחד.

ב"הצלחה רבה רבה ורק בשורות טובות קירבה, שלום ואהבה ב"ה

בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elico

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אוי, חייב חייב חייב טיפולזיויק
שולח חיזוק
תודה לכולם!אמאגיבורה

קוראת ולוקחת לתשומת ליבי...

בסוף הוא באמת התקשר לער"ן, גם אם זה לא ממש תאם סיטואציה זאת הייתה התחלה טובה ב"ה שעודדה אותו מאוד. לכל השואלים בנושא זאת כמובן הייתה סיטואציה שלא קרתה בעבר, אין סימנים או דגלים אדומים בענייני אלימות ומעולם לא חשנו מאיימים בבית. פשוט אדם מוצף וחם מזג שלא הצליח לשלוט בעצמו (כמובן מבלי להוריד בחומרת העניין והצורך בטיפול) ובטח שלא התכוון לפגיעה פיזית בשום שלב.

דיברנו אחרי זה עם הילד לשמוע מה הוא חווה ולהסביר את הסיטואציה מהצד שלנו, וכמובן התנצלות

.. בתקווה לצמוח למקומות טובים יותר!

שוב מודה לכולם על התגובות... 

כל הכבודזיויקאחרונה
אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

אתה לא צריך להרגיש כמוה בשביל להיות אמפתיבארץ אהבתיאחרונה

היא מרגישה רגש, שגם אם הוא נובע מפרשנות לא נכונה של הסביבה - הוא עדיין רגש קיים שמקשה עליה כרגע.

אז לפני שאתה מנסה לעזור לה, למצוא לה פתרונות, וכו' - קודם כל היא רוצה שתבין אותה איפה שהיא נמצאת, שתחבק את המקום שבו היא מרגישה בודדה ולא מוערכת.

הרבה פעמים רגשות כאלו באמת מושפעים מהאופן שבו אנחנו מפרשים את המציאות סביבנו. וזה לרוב מושפע מחוויות ילדות ודברים אחרים שהשאירו בנו רושם. ולכן שני אנשים שונים יפרשו באופן שונה את אותה סיטואציה, וירגישו אחרת בהתאם.

אז יש סיכוי שהפרשנות שלה שגויה, וההסתכלות שלך נכונה יותר. אבל כנראה שהחוויה של בדידות וחוסר הערכה של הסביבה טבועה בה בגלל חוויות קודמות בחיים, וזה מה שמשפיע גם פה (זה ניחוש שלי, אולי יש דברים אחרים שמשפיעים על הפרשנות והחוויה שלה).

בשלב ראשון פשוט תנסה לקבל את החוויה שלה כמו שהיא. לדבר איתה על הרגשות שלה, על כמה זה באמת לא נעים להרגיש ככה.

אחר כך אפשר גם לשאול אותה אם היא רוצה לשמוע איך אתה רואה את הדברים, או אם היא רוצה לחשוב על פתרונות, וכו'. אבל זה לא יכול לקרות לפני שנותנים מקום לרגש שכרגע היא מרגישה.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך