ייעוץ שינה של תינוק בן חודשייםתקווה ייאוש

היי בנות

אז האוצר כבר בן חודשיים וחצי..

בלי עין הרע אוכל משלשום כבר 150 כל 3 שעות..

שוקל 6+

אממה , עדיין קם גם בלילה לאכול

גם כשהיה אוכל פחות היה קם

לתומי ציפיתי וחשבתי שכשיגדיל כמות זה יספק אותו והוא ידלג על הארוחה של הלילה

כפי שרוב המומחים אומרים.. (קוראת הרבה ספרים של יועצות שינה ואכילה למינהם כגון הלוחשת לתינוקות..)

במיוחד שבמשקל שלו הקיבה אמורה די להחזיק מעמד

יוצא שהבחורצ'יק אוכל מעל ליטר ביום וזה המוןןןן 

מי שתבוא ותאמר - אל תאכילי כמות כזאת לא משנה מה ( כי אמרו לי את זה כמה וכמה אחיות למינהם והגדילו לעשות ולהפחיד שזה מסוכן וכו'...) 

ניסיתי  ממש ,גם להרגיע בכל הדרכים האחרות, לא הולך , הילד פשוט רעב ומסיים בקבוק ולא פולט.

מה גם שאני לא סוברת שתינוקות הם רובוטים , ואין דבר כזה אוכל יותר מידי אלא כל אחד והקיבה שלו והתאבון שלו. רק שה150 לא מדאיג אותי, מדאיג אותי שזה עדיין 8 ארוחות ביממה על אף שאמור לפחות

נראה לכן סביר? מה עושים?

ניסיתי האכלת חלום, עדיין לא מונע ממנו לקום 

גם לא תמיד הוא מעוניין בהאכלת חלום..

אני מותשת ממש... נכון שבגיל הוא עדיין פיצי, ואולי הציפיות שלי מוגזמות 

אבל תמיד סברתי שהמשקל הוא הקובע בעניין הזה..

אודה לתובנות בלי ביקורת בבקשה

זה נורמלי שהוא קם בלילה בגיל הזה....יעל מהדרום
לק"י

מתנצלת אם זה לא מה שרצית לשמוע, אבל לא חושבת שיש דרך למנוע ממנו.
בגיל גדול יותר אפשר לנסות לרווח.
לא קראת כנראה.....תקווה ייאוש

בגיל כזה -כן

במשקל כזה- פחות

אם הילד אוכל כמות כזאת נראה לי פחות סביר שהוא מתעורר כל 3 שעות גם בלילה.

אפשר להגיב קצת יותר באמפטיה לאמא עייפה ומותשת.

תודה בכל אופן.

סורי. מבינה אותך כי גם אצלי קמים בלילהיעל מהדרום
מי אמר לך את זה?לא מחוברת
ילדים גם כשהם שוקלים 10 קילו קמים בלילה לאכול.
הוא באמת נשמע תינוק גדול אבל קורה.
אני בטוחה שאם היית מניקה אותו לא היו אומרים לך להפסיק להאכיל.
הוא רעב תאכילי.. יש נורמה ויכול להיות שהוא מחוץ לנורמה אם הוא מתפתח נורמאלי הכל טוב
לא הייתי נלחצת בכלל.
אני יודעת שעד גיל שנה תינוקות קמים לאכול.
גם התינוק שלך לא קרא 😅🤭יראת גאולה
אני בעד לכתוב ספר לתינוקות😅יעל מהדרום
הבת שלי בת שנה וחצי ועדיין קמה מלא בלילהאביול
והיא שוקלת מעל עשר...
אין חוקים בגידול ילדים
דווקא אני מסכימה עם יעלפה לקצת
הבן שלי בן שנה וחודש, שוקל 11 קילו, הולך לישון אחרי ארוחת ערב ועם בקבור ובכל זאת קם בלילה לאכול (ולפעמים יותר מפעם אחת).
ובן השנתיים שלי גם קיבל בקבוק בלילה עד גיל שנה וחצי+
אני חושבת שזה מתאים לתינוקותריבוזום
יונקים, או אולי שאוכלים פחות.
באמת זה נשמע לי מוזר שהוא אוכל כמות די גדולה בארוחה אבל כמות הארוחות עדיין גדולה. אני מניחה שזה חלק גדול ממה שמפריע לאם, ולא רק העניין שהיא צריכה לקום.
לפותחת - איך את מאכילה? באיזו תנוחה? עושה הפסקות מדי פעם כדי לראות אם רוצה להמשיך? לגרפס? איך הוא אוכל? רגוע, נינוח? אני לא יודעת לענות, אבל אולי התשובות לשאלות הללו יתנו כיוון? הלוואי שהכל יסתדר לכם בע"ה.
תודה רבה לך על ההבנהתקווה ייאוש

קלעת למחשבותיי..באמת לא מפריע הלקום בלילה כמו שהכמות הגדולה שאוכל עדיין לא מספקת אותו כפי שאמורה , בעיקר שהוא ב"ה במשקל ממש בריא

הגדולים שלי שקלו ככה רק בגיל 3-4 חודשים

ועדיין ישנו יותר טוב בלילה מגיל קטן מאוד (חודש בערך כבר דילגו על ארוחה אחת)

כמובן לא משווה כל אחד וההרגלים שלו

אבל עדיין מתסכל אותי 

לשאלותייך

אוכל נינוח, הפסקות כמובן בדרך כלל הפסקה 1 עם גרפס או שניים

לא פולט

אני רואה שהוא כבר לא רעב לאחר סיום הבקבוק

כשהוא כן רעב והאוכל לא סיפק אותו אני שמה לב אי אפשר לפספס

עוטפת אותו בלילה, חדר חמים , על פניו נראה שהתנאים די אמורים להתאים לשינה רציפה יותר

מה גם שכן היו לילות שהחזיק 5-6 שעות (בגיל חודש, ובעוד כמה פעמים בודדות)

השתדלתי לעקוב אחרי דפוסים אך לא מצאתי משו שיכול להעיד על שיבוש..

זה שהוא קם בלילה לא אומר שהאוכל לא מספק אותואמא לאוצר❤
הכמות שהוא אוכל נשמעת לי נורמלית (אם כי קצת גדולה)
הוא קם כי הוא רעב כל 3 שעות...
זה הגיוני ממש

לפי מה שאת מתארת בין לבין הוא שבע..
הוא עם מוצץ?פאף
מוצץ יכול לעזור אבל אני מניחה שכבר ניסית, וגם אם יש לך מתחברת את הבן שלי הייתי מלטפת מתוך שינה, משאירה עליו יד, זה היה עובר לו לישון....אולי גזים מפריעים לו?
יש מוצץ אבל כשהוא רעב אין סיכוי שזה עוזרתקווה ייאוש

יש באמת פעמים שהוא אוכל ממש קצת ואז מוצץ מרגיע אותו לעוד כמה שעות,

זה קורה ממש מעט , בדר"כ מסיים בקבוק ..

הלוואי מתחברת זה היה לי בילדים הקודמים באמת חלום ובאמת נראה לי שהועיל יותר

אך הפעם לא השגתי.. 

מה שכן ניסיתי שישן איתי במיטה לראות אולי באמת מה שחסר לו זה קצת חום וליטופים - לא מועיל..

יש לו המון גזים, אבל אם זה הסיבה לקימה מניחה שלא היה מסיים בקבוק לא?

לגבי הגזים-פאף
אני הנקתי, אז אני לא בטוחה, אבל פעולת המציצה משחררת להם את הגזים...אז יכול להיות שבגלל זה הוא מסיים בקבוק, הוא משחרר תוך כדי אכילה גזים? אני כן הייתי מנסה להתעקש יותר על המוצץ, אצלנו ממש היה צריך לדחוף ולגרות לו את החיך העליונה (את יודעת למה אני מתכוונת? להפעיל את רפלקס המציצה) ואז זה היה משחרר לו ומרגיע אותו....
קודם כל חיבוקממשיכה לחלום
אולי יעזור להגדיל את הארוחה או שתיים שלפני השינה ל180?
יש ילדים שצריכים יותר אוכל, אם הוא באמת רעב ולא פולט אולי זה מה שיעזור לו לרווח ולישון ברצף?
יש סיכוי שהוא צריך משהו כבד וממלא יותר לפני השינה.
בגיל הזה אין ייעוץ שינהאנונימית-אנמית
אני ממש ממליצה להקפיד על סדר יום תואם גיל וברגע שהסדר יום שלו יהיה מתאים הלילות יתאזנו , לדאוג לפעילות בערות ולדאוג לא להגיע לעייפות יתר להקפיד על שינה מסודרת בזמנים מסודרים
כמובן לא להגיע למצב של גירויי יצר כי זה יכול לשגע אותם ולשבש את הלילות
תקראי באינטרנט על סדר יום לבני חודשיים
מנסיון שברגע שהסדר יום מסודר ופעיל כשצריך הלילה נראה יותר טוב
אבל אין מה לעשות ייעוץ שינה מתחת לגיל 4 חודשים
תודה לכן על התגובה, 180 קשה לי להאמין שירצה לסייםתקווה ייאוש

גם כשהיה על 120 וניסיתי 150 בארוחה האחרונה זה לא הועיל הרבה

לגבי סדר יום- ניסיתי. לפעמים זה ממש לא הולך הילד רוצה לישון אי אפשר בכוח להעיר אותו זה פשוט בלתי אפשרי

הוא כן ערני הרבה וכן דואגת לעשות לו פעילויות , ולקראת שינה מקלחת טובה ממש שאמורה לשפוך אותו 

ובכל זאת לא ראינו פירות מהעניין 

איך אפשר להעיר אותו לפעילות אם נרדם לי ?

נראה לי שכל העצות שלכן מדהימות אבל לצערי לא עובד על הנסיך שלי, מייאש ממש... אני ממש מוצאת את עצמי בתסכול גדול באמצע הלילה

לא מבינה מה עושה לא בסדר

רגע, למה העלית את הכמות מ120 ל150?יעל מהדרום
לק"י

אני אישית לא עושה סדר יום לקטנים, אלא זורמת איתם.
כי אחרי 120 עדיין נשאר רעבתקווה ייאוש

שהוספתי כמות סיים בקבוק ונשאר רגוע

צודקת בענין סדר היום גם אני אחרי שראיתי שלא הולך פשוט זרמתי איתו

אז אולי שווה לחכות כמה ימים ולראות מה קורהיעל מהדרום
את מצליחה להוציא אותו לשמש?פאף
למרות המזג אוויר? או לפחות שבבית יהיה אור שמש, כמה שיותר שיהיה בשמש בשעות היום ....ביום יש לו מרווחים של יותר משלוש שעות? יכול להיות שהוא החליף יום ולילה?
מוציאה לרוב כן והבית גם מוארתקווה ייאוש

לא יושן יותר משלוש שעות ביום בין ארוחה לארוחה כך שלא חושבת שמחליף בין יום ללילה

מה שכן בבוקר הוא מאוד עייף אחרי הארוחה של 7 ונשפך לי כמה שעות טובות עד הארוחה הבאה

יש מצב שבעלך ייתן בקבוק אחד?פאף
תלכי לישון מוקדם, הוא ייתן בקבוק אחד בתחילת הלילה, תשני קצת ברצף... ואז כשהוא יקום יהיה לך יותר קל להבין אם באמת הוא זקוק לבקבוק או שמשהו אחר יכול לעזור, וגם תקבלי קצת שינה רציפה
מתי אתם מתחילים את השנת לילה?
משהו אחדאבןישראל
שרוצה להגיד לך.
מה שאת עושה זה הכי טוב שיש.
תינוק בגיל הזה וגם במשקל הזה יכול לקום כל 3 שעות לאכול וזה לא כזה מופרך/ מוזר.
גם אצלי זה ככה והיה ככה .
לנסות ללכת לישון מוקדם יותר אם מצליחים ואולי להשלים ביום כשמתאפשר.
תרוו ממנו הרבה נחת!
תינוקות קמים לאכול בלילה לפחות עד התחלת מוצקיםשמש בשמיים
מצויין שהוא הולך לישון שבע ותשמחי שהוא קם רק כל שלוש שעות ולא כל שעה וחצי.
הילד שלך ממש נורמלי ומצויין

ולגבי הלוחשת לתינוקות אני אעתיק לך עוד רגע הודעה של יועצת הנקה מוסמכת שאני סומכת עליה, קוראים לה מיה איזקס.
הנה ההודעה שלהשמש בשמיים
היי יקרות!

היום, אכתוב על נושא מסעיר שאני כבר תקופה מתכננת לכתוב עליו.
התלבטתי הרבה אם לכתוב עליו, כי אני יודעת שזה נושא רגיש.

עם זאת, היום הגיע לאזניי מקרה שתכף אספר עליו, *ואני כבר לא יכולה להתעלם*.

יש ספר אחד, שלפעמים אני רואה בבתים של נשים שאני מגיעה אליהן ליעוץ. בעצם, זו סדרה של ספרים. וכל פעם שאני רואה את הספר יושב על המדף של אמא טריה ותמימה, אני מתחילה להתלבט אם לזרוק על זה מילה. (ברוב המקרים אני באמת לא מצליחה להתאפק.)

הספר הזה הוא ספר שמנסה "לחנך" תינוקות. שיהיו שקטים. שתהיה להם שגרה מסודרת. בעצם, שתהיה *לנו* שגרה מסודרת.

שזה נשמע סבבה, אולי אפילו חיובי. הוא משתמש בדימויים יפים ובהבטחות רבות, אבל הרעיונות שהוא מציע הם לפעמים הרסניים ממש.

מדובר על הספר "הלוחשת לתינוקות". ספר שכתבה אישה שלא ממש גידלה את בנותיה. אמא שלא הניקה את בנותיה, אפילו לא ניסתה. היא היתה עסוקה בהרצאות על הורות, ונתנה לאמא שלה ולסבתא שלה לגדל את הבנות שלה. וכשהתחתנה בשנית, היא עברה מאנגליה לארה"ב, והשאירה את הבנות שלה לפחות שנה בלעדיה. בגיל 8 ו-10.
בקיצור, דוגמת מופת לאימהות.

עכשיו, אני כותבת את ההודעה הזו ברגע של תסכול עמוק. תסכול עמוק כמה בקלות אפשר לקחת לאימהות את האינסטינקטים הבריאים שלהן.

כמה בקלות אפשר לשכנע אותנו שמישהו אחר יודע טוב יותר.

יותר טוב מאיתנו, ויותר טוב מהתינוקות שלנו.

והמישהו הזה יכול להיות יועצות הורים בשקל שכותבות ספרים עם כותרות נוצצות, יועצות שינה בגישה התנהגותית שמתעלמות מהצרכים של התינוקות ומעבירות אותם מסעות מתישים בגיל הלא מתאים, או סתם שכנות עם "רצון טוב".

אני כותבת את ההודעה הזו מדם ליבי, אחרי המון מקרים שבהם ראיתי *תינוקות שגזלו מהם את הנחת שלהם*, *תינוקות שלא עלו טוב במשקל* ואימהות מתוסכלות *שחשבו שהן לא אימהות טובות* אם אין להן סדר מדויק והתינוק שלהן מבקש לינוק במרווחים של פחות מ3-4 שעות.

עכשיו, מה שהדליק אותי היום לכתוב את ההודעה הזו היה פניה של אמא יקרה מאחת מקבוצות הוואטסאפ שלי.

היא הניקה הנקה מלאה, והתינוק שלה *עלה מהמם במשקל בחודשים הראשונים*.

*ואז פתאום בגיל 4 חודשים גילו שלא רק שהוא לא גדל, אלא ירד כחצי קילו ממשקלו.*

אני מניחה שאם אתן קוראות כאן קצת זמן, את יודעות שזה ממש לא משהו שאמור לקרות בגיל הזה.

כשניסינו להבין ביחד מה קרה, די מהר הבנתי מה היה הגורם העיקרי.

היא קראה ספר.
היא קראה את הלוחשת לתינוקות. הלוחשת המליצה להאכיל את התינוק שלה רק כל 4 שעות ולא לפי סימני הרעב שלו.

*זה אשכרה אומר שהתינוק שלה אכל 6 פעמים ביממה!*

עכשיו, קיים מיעוט קטנטן של תינוקות שמסוגלים לינוק 6 פעמים ביממה, לשגשג ולעלות במשקל.

אבל רובם זקוקים ל8-12 הנקות ביממה!

אז מאיפה בעצם הגיעה ההמלצה הזו?

אולי כבר ניחשתן, מהאכלה מבקבוק.

בהאכלה בבקבוק, עם כמויות מדודות, אפשר לעלות ולתת כמויות גדולות כך שנגיע ל6 האכלות ביממה.

*אבל בהנקה זה לא ככה.*

זו הזדמנות להזכיר, שהשד הוא לא שקוף. זה לא בקבוק, ואין לנו דרך "למדוד" כמויות בכל ארוחה. וזה לא סתם ככה.

*ההנקה היא מענה למגוון צרכים, לא רק אוכל.* לפעמים התינוק רעב מאוד, לפעמים רק קצת צמא. לפעמים עייף, או שכואב לו או שהוא רק רוצה קצת חיבור ונחמה.

זה לא משנה מה הסיבה. מה שבטוח - תינוק קטן בחודשים הראשונים לחייו הוא *לא מניפולטיבי*.

*הוא לא מסוגל לזה מבחינה קוגניטיבית.*

כשהוא מבקש לינוק, זה לא משנה אם הוא ינק כבר לפני שעה או שעתיים. הוא צריך לקבל הנקה.

*ביום, וגם בלילה.* (לפחות עד שמבסס מוצקים בצורה טובה... ושימו לב להיזהר מיועצות שינה שנותנות לכן מידע אחר ואומרות לכן שתינוק לא זקוק לאוכל בלילה בגיל קטן יותר. זו אחלה דרך להבחין בין שרלטניות ליועצות שרוצות בטובתכן ובטובת התינוק שלכן)

בכל מקרה, מה שקרה לתינוק הזה, מעבר לזה שהוא ירד במשקל בצורה דרסטית בגיל שבו היה אמור לעלות במשקל....

ואני מצטטת את אמא שלו:

_"את יכולה להגיד שהוא ירד במשקל, הפך לעצבני וזועף, נרדם ב12 בלילה ולאמא התדלדלו כמויות החלב"._

וכל זה לשם מה?

כדי לייצר שגרה מסודרת. תינוק מתוכנת ומחווט שלא עושה בעיות.

יקרות, אני כותבת את זה עם דמעות בעיניים.

*התינוקות שלנו חכמים. הם יודעים מה הם צריכים.* והם צריכים *אותנו*. הם צריכים אהבה בלי גבול. ראיתי בחיי הרבה אנשים פגועים נפשית. אצל אף אחד מהם זה לא קרה בגלל עודף אהבה. אולי רק ההפך.

תינוקות וילדים צריכים שנאמין בהם. שהם יודעים לאותת לנו מתי הם צריכים כל דבר.

וזה לא אומר שצריך לחיות בכאוס.

*ילדים צריכים גם סדר וביטחון*. (אולי הנקודה היחידה שאני מסכימה איתה בכל הספר)

הם זקוקים לנו, ולשגרה שאנחנו יכולים להעניק להם. הם זקוקים לראות אמא פעילה ומתפקדת, וחולמים להצטרף לחיים הפעילים שלנו.
האם אוהבים שיגרה, וזה מאוד עוזר להם שיש טקסים קבועים.

לדוגמא טקס שינה מסודר, ארוחות מסודרות. זה דברים שנותנים מסגרת וחשובים מאוד.

*אבל לא בצורה נוקשה*, אלא בצורה גמישה. בצורה שבאה להעניק יציבות ולא בצורה שבאה לשלול כל חופש פעולה ובחירה.

בצורה קשובה, שמנסה להבין את הצורך של הילד ולמלא אותו.

ותאמינו לי, אם תנסו למלא את הלו"ז שלכן בשגרה ברוכה... אפילו כמה דברים ביום- טיול, אוכל, משחק, שינה... ותהיו קשובות לילדים שלכם. תתנו להם מענה כשהם צריכים....

תקבלו ילדים בכלל לא "נודניקים". ילדים סקרנים שרוצים להתלוות אליכן וללמוד להצטרף אליכן לחיים.

נכון, יש פער גדול בין מה שהיה לפני הלידה לבין מה שקורה אחר כך.

ולהרבה מאיתנו זה מייצר בלאגן גדול. ויש לנו שאיפה ליצור סדר בתוך הבלאגן. אז נורא קורץ לנו שיש שיטה ש"מקטלגת תינוקות", ונותנת פתרונות גנריים שעובדים לכולם. "התינוק הבכיין, הנסיכה...." אבל באמת... זה נראה לכן נורמלי?

לכל תינוק יש את הדרך שלו בעולם. את מה שהוא הביא איתו, את מה שהוא עבר, ואת מה שאנחנו עברנו בדרך להביא אותו. ויש לנו דרך מיוחדת משלנו לעבור כדי ללמוד לגדל אותו.

אין "פתרונות קסם". מצטערת לבשר.
*בכי הוא אמיתי*.

נכון, אם ניתן לו לבכות ונמתח לו את הגבול הוא בסוף יתנהג כמו שרצינו. אבל לא בגלל שזה טוב לו. אך ורק בגלל שאין לו ברירה. במקרה הטוב את תקבלי עוד כמה שעות שינה, אבל הוא לא יהיה מאושר מזה...

בקיצור, מה שאני באה להגיד כאן הוא *תהיו ביקורתיות* בבקשה. תסמכו קודם כל על התינוק שלכן, ועל האינטואיציה שלכן.

אם התינוק שלכן מראה סימנים שהוא לא מרוצה, הופך לזועף ולא ישן- זה כנראה לא הכיוון.

*והכי חשוב- תמיד תקשיבו ללב.*

זה נשמע קיטש ובנאלי, אבל זו הסיבה שבגללה בחרתי את השם "מועדון הנקה בדרך הלב". כי הקשבה ללב מובילה אותנו לפתרונות מאוזנים יותר. היא מעודדת התפתחות וקשר. והכי חשוב, היא לא מייצרת דיסוננסים.

חיבוק גדול,
מיה
וואו חריף ממש מה שהיא רושמתתקווה ייאוש

אם אמא באמת לוקחת את עניין המלצות הספר כ"יהרג ובל יעבור"

אז אמת ויציב 

אבל אני לרוב רואה בו כספר המלצה, שהוא אגב לא מופרך בכלל

אם היא כאמא לא תפקדה ( וזה אגב ממש חידוש כי ידוע לי שהיא היתה מאוד מעורבת עם תינוקות ויילודים ונעזרו בה המון)

לא בהכרח אומר שהעצות שלה לא נכונות ומועילות , יש המון מדריכות הורים שהילדים שלהם בקאנטים ויועצות נישואין שבכלל גרושות ( מכירה באופן אישי כאלה מהרבה סוגים של הסנדלר הולך יחף.. , וכו' וכו')

אי אפשר להגיד שבגלל שהיא לא תפקדה אז למחוק קליל את עצותיה.

אני לוקחת מהספר את הדברים הטובים ומהם מנסה לבנות לו את הביטחון והסדר

ומי שבאמת קוראת את הספר כמו שצריך יודעת שהלוחשת ממש לא בהשקפה של להרוס את הילד או להשאיר אותו רעב ממש לא.

להפך היא המון מדברת על לתת לו ביטחון ,ואהבה, ולעולם לא לתת לילד לבכות

קצת קשה עם הניסוח הביקורתי שלה

בכל אופן אמא בריאה לוקחת עצות בריאות ועוקבת אחרי הילד - אם רואה שהפחתה של הארוחות אכן גורמת לירידה במשקל אז ברור שלא תמשיך

אני בכל אופן מאכילה בבקבוק ככה שזה לא כל כך נוגע אליי

----

ואגב זה לא נכון שתינוקות קמים בלילה עד האכלת מוצקים

תסתכלו בשרשורים בפורום על המון אמהות שכתבו שכבר מגיל חודש הקטן דילג על ארוחה

גם אצלי הילדים היו ככה

זה מאוד משתנה מילד לילד אבל אי אפשר להתכחש שילד ששוקל טוב גם ישן טוב

^^^^אר
ילד אולי לא בהכרח קם בלילה עד האכלת מוצקיםאמא לאוצר❤
אבל מאוד מאוד טבעי שכן.
אני מסכימה שזה חריף, העתקתי כמו שזהשמש בשמיים
אבל זה קול שרציתי להשמיע, וכמו שאת הספר צריך לקרוא בביקורתיות ככה גם את מיה בעצמה

ואצלי הילד שוקל מצויין וישן גרוע, זה לא כלל ברזל (הוא גם יונק אז זה שונה) בהחלט מכחישה את זה שילד ששוקל טוב ישן טוב

אגב, בגיל קטנטן הוא כן דילג על ארוחה בלילה ואחר כך התחיל לקום יותר גם בלילה ככה שזה משתנה גם אצל אותו ילד עצמו.
האמת שלא היה לי נעים לקרוא את מה שהיא רשמהאהבתחינם
לא קראתי את הספר המדובר
אבל כמה זילזול.. ואוו.
לא ראויה להערכה בשום צורה!
מותר לבקר משהו בחריפותוהרי החדשה
זה לפעמים חשוב
כשיש גישה שממש יכולה להזיק לדעתך נניח והיא אפילו מסוכנת, וכשיש גישה שאת כאשת מקצוע רואה כמה נשים מאמצות אותה וכמה היא לא נכונה בעיניך
חשוב להשמיע את הקול הזה
גם בחריפות

לא חייבים להסכים עם מה שהיא אמרה
אבל טוב מאוד בעיני שנשמע גם קול כזה.

גם אני לא קראתי את הספר המדוברשמש בשמיים
אבל כן קראתי והרבה את היועצת הנקה המדוברת והיא בהחלט ראויה להערכה על המון דברים שהיא כותבת, על הרבה ידע, יעוץ, עזרה ותמיכה לאימהות...
אז כשהיא כותבת ככה בחריפות אני מבינה שהנושא בוער לה כי היא לא אישה תוקפנית.
יועצת הנקה ויועצת שינה זה שתי דברים שונים..תקווה ייאוש

אני אישית מאוד מחזיקה מהמחברת

עם הקודמים שלי בהחלט תאמו הרבה ממה שכתבה

בהחלט נותנת טיפים מעולים לסדר יום

ומפרטת מאוד על מזגי תינוקות שונים

היא ממש לא אומרת להרעיב תינוקות ועל זה חייב לסייג

אני חושבת שהמדוברת לא קראה בכלל את הספרים הללו

אלא רק הסיקה מהמטופלות שלה מסקנות שהן בעצמם הסיקו שגוי

ועדיןאהבתחינם
לא אוהבת נשים שבצורה כזאת מזלזלות בעשייה של מישהי אחרת
גם אם היא לא מתאימה לדרך שלהן.

אגב הספר הזה
חברה שלי שיתומה, היה בשבילה תחליף בילד הראשון לכל ידע אפשרי.
אז הזלזול הזה לא מתקבל בעיניי בשום צורה. כי יש כאלה שהוא כן עזר.
כמו שהדעות של היועצת עזרו וכו…
לי הספר עזר מאודמקקה
לא הבנת , חיזקתי את דעתך לגמרי! אמרתי את זה לבחורהתקווה ייאוש

השניה שהעלתה את הביקורת שבעייני גם קצת נבזית ולא ראויה בכלל

גם לי הספר שימש כמפתח יסוד עם שאר הילדים ונתן לי אור גדול בתור אחת שלא עם אינטרנט וגישה לפורומים והתיעצות ( כרגע יש לי גישה מינימלית אבל בילדים הקודמים לא היה)

הספר היה הקרש הצלה ונתן לי המוןןן ידע

הילדים שלי היו ממש בסדר יום מדהים ..מ6 וחצי  ישנים עד הבוקר. ( כן כן היו פשוט גמורים לא יכולתי להחזיק גם אם רציתי)

ואני בהחלט מאמינה שיש קשר הדוק לזה.

וואו. תודה על זה.אודיה.
אימת לי את כל מה שחשבתי על הספר הזה🙊
לא אהבתי את הזלזול שלהפרח חדש
אני קראתי את הספרים שלה כבר כמה פעמים
לא שאני מסכימה עם כל מה שהיא כותבת
אבל להגיד שהיא פועלת ל'תכנת' את התינוקות ועוד כל מיני התבטאויות
זה הסתכלות מאוד מאוד צרה
ונראה שהיא פשוט החליטה לפסול כל מה שיש בספר, עוד לפני שהיא קראה את כולו והבינה מה עומד מאחורי העצות של הכותבת..
אני למדתי הרבה דברים מהספר, והוא עזר לי מאוד ואני מניקה את התינוקות שלי לפי דרישה
רק שלפעמים אפשר ללמד את התינוק להבין מה הוא צריך. שינה או אוכל. משחק או אוכל.
ממש מסכימהבוקר אור
מסכימה גםמקקה
קראתי את כל הלוחשת לתינוקות
היא עזרה לי מאוד ונתנה רעיונות
לא הכל עבד אבל הרבה כן!
מאוש התחברתי לסדר יום
הלילות למשל לא עבדו אצלי... אבל לא צריך לפסול ככה
מסכימה גםבימבה אדומה
הרעיון של הסדר בין אוכל פעילות שינה נותן לי שלוות נפש! שאני יודעת מה הולך לקרות ולא מגששת באפילה...

ועוד הרבה דברים שעזרו לי כשהייתי יותר חסרת נסיון...
אני לגמרי מצטרפת להסכמות..תקווה ייאוש

מאוד התחברתי ללוחשת

בטוחה שהיועצת המדובר לא הועילה לקרוא ובטח לא לנסות את ההשקפה ..

חיבוק יקרהאמא לאוצר❤
סיוט לקום מלא בלילה..
אבל צר לי לבאס😔
א. לא הגיל ולא המשקל קובע..זה תלוי כל ילד..
ב. גם אם כן, חודשיים וחצי זה פיצי, וגם ב6 קילו הם עדיין קמים מלא (אצלי לפחות) זה צורך שלו ואין מה לרווח בכזה גיל..

נ.ב הבת שלי בת כמעט 4 חודשים ושוקלת 6+ וקמה מלא בלילה לאכול. לפעמים כל שעתיים..
גם הבן שלי היה ככהמחכה להריון

רק עכשיו הוא בן חצי שנה והתחלתי לתת לו דייסה לפני שנרדם בערב כי כבר עייפתי לקום כל 3 שעות הוא תינוק מתוק ושמנמן ואכלן קטן הוא גם אכל ככה בגיל של הבן שלך עכשיו הוא ישן 7 שעות ברצף וקם לאכול בגלל שהדייסה משביעה אותו

חבל שאפשר לתת את זה רק מגיל 6 חודשים

אצלי כולם קמו בלילה לאכול עד גיל שנה+אודיה.
והם הגיעו ל6 קילו די מוקדם😅
בגיל חודשיים...

האמת גם אצלינו, היה שמנמני וקם עד אחרי גיל שנהממשיכה לחלום
אויי איך זה קשהבוקר אור
תכלס אני הבנתי שהגיל קובע ולא המשקל (מבינה אותך כי גם הבן שלי במשקל כזה ובגיל כזה היה קם כל שלוש שעות, ולצערי גם בגיל עשרה חודשים עדיין קם)
אבל הוא יונק אז לא ממש יודעת כמה הוא אוכל
הבת שליפולניה12
כמעט בת שמונה חודשים, שוקלת 9+, באחוזונים גבוהים, וקמה מלא בלילה לאכול..
גם הגדול היה ככה עד גיל שנה+ שגמלתי מהנקה בלילה..

הכי מתוק זה תינוק שמן😍
והכי מתיש זה לקום מליון פעם בלילה 😵
נראה לי המסקנה העיקרית מהשרשור היא----תקווה ייאוש

פשוט להתפלל להתפלל ושוב להתפלל חחח

שרק יעבור ואחזור לישון לפחות 5 שעות בלילה

כי העייפות אותי אישית מכניסה לדכאון

תודה אהובות על הנירמול לפחות קיבלתי פרופורציות

מבינה אותך ממש לגבי העייפותהשקט הזה
גם לי היה ממש ממש קשה הקטע הזה וכל הזמן חיכיתי מתי יגיע השלב הזה שהיא תפתח פער, מתי אני אשן יותר משלוש שעות רצוף..

ואני מרגישה שהתחושה *שלי* השתנתה רק כשאני שחררתי. כשהבנתי שהתינוקת שלי קמה כל 3 שעות בלילה וזה מה יש..

אני הנקתי אז לא היה מה לעשות חוץ מלהניק בשכיבה ולישון תוך כדי אם אם הוא על בקבוק ממש אפשר שאחד מכם ילך לישון מוקדם ויישן רצוף כמה שעות, והשני ייתן בקבוק בשעה מסויימת ואז ילך לישון ואז לכל אחד יש רצף של כמה שעות שינה..

אגב, המצב אצלי השתפר כשהעברתי אותה חדר בגיל חצי שנה ואז פתאום ישנה 5-6 שעות רצוף
ניסיתי לשחרר כמה פעמים, עבד קצת ואז שוב חזר התסכולתקווה ייאוש

האמת שגכם אני חושבת שברגע שנעביר חדר יהיה קל יותר

אבל כאמור לא לפני חצי שנה

תודה על השיתוף יקרה מנחם מאוד לדעת שאני לא מוזרה ואגואיסטית 

יש איזושהי נורמהננה123
אצל אחיות, דיאטניות, שיש כמות של תמל שתינוק צריך לאכול. הן מחשבות את זה בחשבון קר, אבל סורי- הרבה פעמים התינוק לא מכיר את זה, וזה גם לא מעניין אותו...

אני זוכרת מהבכורה שלי, שנולדה פגה, אמרו לנו להאכיל אותה כמות מסוימת ולא יותר (ממש למנוע ממנה), כדי לא להעמיס לה על הקיבה. ניסינו לשמור על זה כמו הורים צעירים וחדשים- אבל היא פשוט הייתה רעבה ורצתה יותר.

כנל עם הבן הנוכחי. עוד בבית החולים האחיות נתנו כמות מסוימת לתת, בסגימו לתת לו קצת אקסטרה- אבל לא יותר, כדי לא להעמיס עליו (נולד קטן מאוד). אבל ה20 סיסי שהקציבו לו לא הספיקו לו, והוא גמע בקלות 60. לא נרשמו בעיות של עומס/כאבי בטן. החא לא ירד במשקל בכלל בבית החולים, וכולם שם הסכימו שכנראה אבולוציונית, אחרי שהוא נולד כזה קטן, כל מה שמעניין אותו זה לאכול ולהיות גדול... וזה בסדר ולגיטימי...
עכשיו הוא בן 3 שבועות, שוקל סביב ה3 קילו (כאמור נולד קטנטן), וגומע כל 3 שעות כ100 סיסי. אחרת הוא לא רגוע. ומאמינה שאם הייתי פוגשת את האחות בטיפת חלב היא הייתה מעקמת פרצוף ואומרת שזה יותר מדי ושאני מעמיסה. אבל תיאוריה לחוד ומציאות לחוד-הוא רעב (כן, גם אם זה תמל ולא הנקה).

נראה לי צריך לקחת את כל ההנחיות האלו של 'כמה הוא צריך לאכול' בעירבון מוגבל. הגיוני שהוא רעב, רוצה לאכול עוד ולהיות גדול. ולכל אחד הקיבה קצת שונה (גם לנו כבוגרין). לכל אחד קצב חילוף חומרים אחר, וזה הגיוני. הבת שלי לא ישנה לילה עד שהייתה בת 4 חודשים, והייתה קמה כל 3 שעות (ואני יודעת מהורים אחרים שזכיתי, ויש כאלו שעד גיל הרבה יותר גדול קמים לאכול).

בקיצור, לא נראה לי שכדאי להילחץ מהכמויות. בסוף הוא יגיע לשובע וישן לילה (ואפילו הארוחות ביום עצמו יתרווחו), אבל זה יקרה רק כשהוא יהיה מסוגל לזה, וכנראה כרגע הוא לא שם...
ברור שלא נלחצת מהכמותתקווה ייאוש

וכל האחיות שמעקמות פרצוף והן מעקמות

בכלל לא מזיזות לי

הנוסחאות שלהן שישאירו לילדים שלהם בואי נראה כמה סבלנות תישאר להם לנוכח הצרחות רעב של הקטנים הרעבים ...

רק הסתפקתי לעניין הכמות האכלות שעל פניו חשבתי שאמורה לפחות אבל נירמלו לי פה את העניינים

אני רק מבינה את הקושיאהבתחינם
שלי בגיל הזה אוכלים יותר , וקמו כל שעתיים וחצי 3.
והציפייה שלפחות ישנו יותר בשעה רק שעה עשתה אותי חולה

באתי רק לעודד שבגיל חצי שנה מיד שהתחלתי מוצקים
נהיה קצת יותר קל
תיארת מדויק את ההרגשה שליתקווה ייאוש

תודה לכן בנות.. מודה שלפחות נרגעתי שזה נורמלי

למרות שלא רגילה לזה מהקודמים אשתדל לקבל באהבה

ולהמשיך להתפלל ללילות רצופים יותר

כל אחת והחולשות שלה, כפי שאמרתי החולשה שלי זה עייפות. הגעתי לשלב שזה באמת כבר מאוד קשה

אבל ה' יהיה בעזרנו ונעבור את זה

נורמלי לגמרי אהובהאמא לאוצר❤
כל הכבוד לך, אמא אלופה!!💓
תודה רבה יקרה!תקווה ייאוש

אוהב

מזדהה איתך ממש, עייפות היא אחד הדבריםממשיכה לחלום
הכי קשים בהורות בעייני.
מאחלת לך שיפור ממש בקרוב
תודה לך יקירה אמן ואמן 3>תקווה ייאוש

בגיל הזהסליל
בכל אופן אמורים לקום בלילה לאכול, זה לא קשור לכמות שאוכלים.
נכון שיש יחידי סגולה שלא, אבל זה לגמרי תקין לקום לאכול בלילה בגיל כל כך קטן

אבל זה באמת ממש קשה
אמאל'ה הוא רק בן חודשיים!!אביול
בטח שקמים בלילה בגיל הזה. וזה לא משנה כמה ליטרים הוא אוכל... הוא צריך לאכול-שיאכל..
את האמאלה את יכולה לשמור לעצמך תקווה ייאוש

אפשר לגלות אמפטיה לאמא שרגילה שהילדים ישנים מגיל חודש רצוף ופתאום קצת מסתחררת

וכן כמו שנורמלי שילד בגיל הזה קם בלילה ,גם נורמלי מאוד לצפות שלא! כי יש גם המוון שאכן מצליחים וצריכים לפתח פער.

תודה על הבהלה בכל אופן אני מודעת לאיזה אמא אני לילד שלי.

סליחה נשמהאביול
לא התכוונתי לפגוע.
נבהלתי מזה שיש אחיות או ספרים שמנסים לחנך את הילד לפי איזשהו סרגל, והוא עדיין מאוד קטן בשביל זה.
אבל זכותך כמובן לחשוב אחרת. שוב מתנצלת
ואגבאביולאחרונה
הבת שלי ישנה לילות שלמים בגילאים קטנים, ואחר כך השלימה את כל הקימות בלילה... עד היום, כשהיא בת שנה וחצי, היא מתעוררת מלא. אז לא יודעת מה עדיף
יש ליoo
ילד שישן בגיל חודש פלוס 8-9 שעות רצוף כל לילה, הוא דווקא היה רזון והיה אוכל חצאי בקבוקים ביום. הוא היה ישן ממש מעט ביום ואז בלילה היה ישן רצוף. אז נראה לי שזה פחות קשור למשקל ולכמויות שאכל.

בגיל 3.5 חודשים שחזרתי לעבודה הוא התחיל לקום פעם אחת בלילה. גם פה זה לא היה נראה קשור לאוכל אלא לקושי שלו שהלכתי לעבודה.

זה לא סטנדרטי שתינוק בגיל כזה לא קם בלילה או רק פעם אחת. הוא הילד הרביעי שלי והגדולים ממנו קמו הרבה יותר בגיל כזה.
תודה על השיתוף תקווה ייאוש

דילמת ליל הסדר המשפחה והבעלשירה_11

חח זה הכותרת שמצאתי

כבר שנתיים שאנחנו אצל ההורים שלי בליל הסדר

והשנה ניסע למרכז (אזעקות וכו בעלי ממש חשוב לו)

ודווקא השנה יצא שההורים שלי לבד בחג, לא לבד לבד אלא עם 2 אחים שלי קטנים (10 ו16)

ואמא שלי ממש ביקשה שרק אם זה לא יעשה לי בלגן אם אוכל להגיד לבעלי שנהיה אצליהם כדי שלא יהיו לבד

לא יודעת מה נכון לעשות

מצד אחד ההורים שלי שלא רוצים להיות לבד בליל הסדר

מצד שני בעלי שכבר רוצה ליסוע להורים שלו וגם שם יש אורחים זה לא יהיה לבד כמו אצלינו

אמא שלי ממש לא לוחצת עלי והיא הכי מבינה אבל איזה קשוח זה הבחירות האלה 

תראיאפרסקה

אצלנו בצד של בעלי הוא היחיד מהאחים (הם שלושה) שאנחנו מגיעים לליל הסדר לחמותי, הגיסים אף פעם לא באים. אנחנו הולכים שנה לפה שנה לפה. אם היינו הולכים תמיד לצד עם פחות אנשים, בחיים לא היינו אצל ההורים שלי בפסח. וגם לא בר"ה וגם תכלס לא בשום חג. לדעתי זה ממש לא פייר.

לדעתי את יכולה לשאול בעדינות אבל ממש ממש לא לקחת קשה אם הוא יסרב, כי באמת זה אומר ששוב לא תהיו אצל הצד שלו.

מתנצלת אם לא הבנתי נכון את הסיטואציה

האמת שאחרי שנתייםשלומית.

אצל המשפחה שלך נראה לי יותר הוגן שתהיו אצל המשפחה שלו, לא משנה כמה אנשים יש בכל צד. לדעתי גם אמא שלך תבין את זה...

האמת שהייתי מרגישה מאוד לא בנחהמקורית

עם בקשה כזו

כי זה כאילו מטיל את האחריות על זה שהם לבד על בעלך כזה בעקיפין.. בטוחה שהיא לא התכוונה אבל במקומך הייתי אומרת לה : אמא אני לא רוצה להעמיד אותו במצב לא נעים מול ההורים שלו וכבר הודענו להם שאנחנו מגיעים

לא הייתי מבקשת מבעלי דבר כזהרוני 1234

הכי הוגן לצד שלו השנה.

והם לא לבד! נכון ששני ילדים זה לא אוירה חגיגית ומיוחדת אבל זה ממש לא כמו להיות לבד באמת.

אני רק - שני ילדים זה לגמרי אווירה חגיגיתהמקורית

ומיוחדת. זה בכלל לא עניין של כמות.

לא לכולם יש יותר מ2, כל משפחה וההרכב שלה

סליחה, לא התכוונתי לפגוערוני 1234

הניסוח שלי לא היה מדויק.

התכוונתי שיותר חגיגי אם יש אורחים. גם אנחנו "לבד" השנה (הורים ו3 ילדים) והילדים שלי מבואסים מזה.

לא נפגעתי, הכל בסדר המקורית

אבל אולי יש כאלה שמנסות ורוצות וכן יכולות להרגיש לא בנוח ולכן כתבתי

ואנחנו לפחות הרגשנו שאורחים זה פחות. בליל הסדר עצמו לפחות.

יצא לי לארח כמה פעמים, היה נחמד והילדים שלי באמת תמיד אוהבים אורחים אבל אנחנו מעדיפים את ההרכב שלנו 

אתם גם לא מתארחים אף פעם בליל הסדר?רוני 1234
לא. מהשנה השלישית לחתונה לאהמקורית
למחרת כן
בלי להיכנס למהות הבקשהתהילנה

אני חושבת שיש פה משהו לא תקין כאילו את צריכה לבחור בין אמא שלך לבין בעלך. אפשר להרגיש ככה וזה שלך (למרות שמומלץ לשנות) אבל עצם זה שאמא שלך משתמשת בזה, אומר שכך היא רואה את זה וזה ממש לא תקין.

בתור התחלה הייתי אומרת לה: אם יש לך משהו לומר לו, מוזמנת להגיד לו בעצמך.

דוקא האמא נשמעת מאד עדינה ומתחשבתרוני 1234

והדגישה שרק אם זה לא עושה בלגאן.

צרם לי הניסוח שלך " מוזמנת להגיד לו בעצמך". לא נראה לי שזה יתרום לשלום בית…

הבקשה של האמא באמת לא הוגנת אבל לא צריך להפוך אותה למפלצת מרושעת…

לי זה נשמע מאוד מניפולטיביתהילנה

וגם לא נכון. הזוג צריך להתייחס לעצמו כאל יחידה אחת. האמא אומרת מבין השורות: אני יודעת שאת ילדה טובה שתבוא אליי לחג כי ביקשתי. מי שמפריע זה בעלך ה.... אולי תבקשי ממנו, בבקשה, אם לא קשה לך, שגם הוא יהיה ילד טוב, לשם שינוי.

אבל אולי אני טועה. עצם העובדה שהפותחת מופעלת ומרגישה שזה "קשוח הבחירות האלו" זו נורה אדומה

אני נוטה להסכים עם זההמקורית
הסמנטיקה של הבקשה קשה גם לי
מסכימהEliana a
אולי גם סתם ניסוח לא מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
^^^ לגיטימי לבקש, ולגיטימי לסרביעל מהדרום

לק"י

אם מבקשים בעדינות, ויודעים לקבל סירוב.

(במקרה הזה אולי מראש לא הייתי מבקשת, אבל אולי האמא רואה את זה אחרת).

הבעיה בניסוח של הבקשה להפוך את הבנזוג למעצורתוהה לעצמי

לייצר הפרדה של ברור לי שאת רוצה לבוא לעשות אצלנו,אממה יש לך בעל שמפריע ותוקע את העניין.

יש פער גדול מאודדד בין לומר שאם מתאים לכם נשמח שתבוא אלינו השנה כי לבד לנו, לבין לומר לה לבקש ממנו לוותר. מבקשים מזוג המקבלים תשובה מזוג, לא רלוונטי מה קורה ביניהם באמצע ומי זה שקשה לו.

אממתקומה

חושבת שזה מאוד תלוי דינמיקה בינך לבין בעלך.

יש לך אפשרות לשתף אותו באופן פתוח?

בלי שהוא ירגיש מחוייב אלא באמת תשתפי אותו בדילמה כמו ששיתפת אותנו כאן?

אם כן, זה מה שהייתי עושה.

שומע, הורים שלי השנה רק עם שני האחים שלי. אני יודעת שהיינו אצלם כבר בשנתיים האחרונות, ולכן הכי הגיוני שנהיה אצל הורים שלך, אבל זה כן ממש ישמח אותם אם נגיע.

מה אתה חושב?

לא חותמת על הניסוח, אבל משהו כזה.

יותר להתייעץ איתו ולקבל החלטה זוגית מאשר להנחית

אם את חושבת שזה לא ילך, אז לשחרר. כי באמת הוגן שתהיו איתם

תגובה קצת אחרתמולהבולה

דווקא כן הייתי מבקשת מבעלי

לדעתי להשאיר לבד,לא משנה אם הייתם גם עשר שנים שם זה מבאס ממש

ויש מיד אחרי ליל הסדר שבת חוה"מ ואז שביעי של פסח,לא חסרים זמנים להתארח ולאחר ב"ה 

מעלה כיוון,חשבתי שאני חזקה

אולי אמא שלך לא ממש התכוונה שתעשו שינוי בתוכניות אלא יותר לשתף/ לפרוק שחסר לה שלא תהיו איתם?

אני מכירה שאצלנו לפעמים שיתוף מגיע בצורה של בקשה לא ממשית (יש כאלה שלא ממש יודעים להגיד קשה לי ש, או חסר לי ש..)

אולי לא נכון במקרה שלך, מעלה כאפשרות..

גם אצלנו השנה ככה יצאמאוהבת בילדי

שנה שעברה היינו אצל חמותי, השנה רצינו להיות בבית.

כל שנה 2 האחים שלי מתארחים אצל ההורים כך שגם אם אנחנו רוצים- אין לנו מקום.

(לא היינו אצל ההורים שלי 7 שנים בליל הסדר! ואנחנו גרים בניין לידם...)

בכל מקרה השנה 2 האחים שלי החליטו שהם לא באים וההורים שלי היו אמורים להשאר לבד.

במקביל גם אצל חמותי - גיסתי שאמורה להיות שם הולכת השנה לחמותה. בעצם יצא להם שכל הנשואים הלכו לצד השני. והם נשארו עם הקטנה לבד (בת 20).

אז אמרנו שנלך להורים שלי, כי הם באמת לבד.

וחשבנו שחמותי אותי תלך לחמותה, אבל בסוף גם הסבתא מתארחת...

בקיצור יצא לא נעים שכאילו "העדפנו" את ההורים שלי.

אבל! ההורים שלי ידעו מראש להגיד לי שהם יהיו לבד. אצל חמותי יש עוד ילדה...

סתם מבאס הקטע הזה. במיוחד שהשנה רצינו לעשות בבית...

ואני  חוששת שזה יהיה תקדים לכך שהאחים שלי יראו שיש מי שיהיה עם ההורים אז הם קצת מתנערים מלהתארח.

חשוב לי להגיד שגם אצל חמותי וגם אצל אמא שלי אנחנו  מאד נהנים. פשוט רצינו להיות בבית.

וזה שאני הולכת להורים זה בזכות השרשור שהיה כאן בפורום על הכיבוד הורים.

את אומרת שזה עם שתי הילדים שלהםEliana a
לא רואה פה שהם לבד

אפשר שתעשי אצל בעלך . שבת אפשר אצל ההורים 

מחפשת רעיונות למתכונים מפנקיםם כשל''פ לחברה יולדתגולשת קטנה

לא משנה מה, העיקר מפנק..

וללא קטניות.

תודה

שקשוקה? אפשר עם לחמניות ללא גלוטן מקמח תפואכורסא ירוקה
מרק? מתאים במזג האוויר הזה😅יעל מהדרום

לק"י

אפשר עם שקדי מרק של פסח.

שניצל, פירה וסלט

פנקייקים

תחפשי את האתר של שילת דדשידפני11
היא אלופה
רעיונותנפש חיה.

כדורי תמרים,

מרצפן , די פשוט להכין לבד (צריך מטחנה קטנה)

שקשוקה, 

לטקעס, 

חביתת ירק

פשטידה/קיש

לביבות

אורז וקציצות

שניצלים

צ'יפס

ירקות חתוכים

רעיונות ממש טובים, רק לשים לב שאורז זה קטניותכורסא ירוקה
נכון! אורז רק לקטניות (וכן שמן קנולה ג"כ מוגדר כך)נפש חיה.
קנולה זה לפתית. יש כאלה שלא אוכלים קטניותיעל מהדרום

לק"י

אבל כן לפתית.

קנולה זה לפתית אבל הרבה חברות כותבות קטניות אזכורסא ירוקה
יכול להיות שהם לא מקפידים על ההפרדה ביצור. 
אפשר להסתכל בכושרות,מוריה
הם כותבים מה מומלץ לאוכלי לפתית.
וזה כבר עניין של פסיקה לפי מה הולכיםטארקו

אנחנו בודקים גם ברכיבים ומקפידים שלא יהיה ממשות של קטניות ממש

אבל גם טונה למשל קניתי השנה בשמן זית אבל הכשרות היא לאוכלי קטניות, ברכיבים אין קטניות בכלל ולכן אנחנו כן אוכלים את זה

זה לא כמו חמץ ממש.

זה נראה לי מה שנקרא תערובת קטניותיעל מהדרום

לק"י

או שמא "חשש" תערובת😅

זה לא תערובת קטניות אלא חשש תערובת קטניות...טארקו
זה מה שכתבתי בפנים😅😅יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

דאגתי מראש לדייק את עצמי....

תודה שכתבת!!

נכון! אורז רק לקטניות ... שכחתינפש חיה.
רוקוט קרומלי וסלט טובמקרמה

ניוקינעם פטריות ושמנת

לחמניות שקדים וסלטים מבושלים

בטטות מוקרמות

אפשר להכין ניוקי לפסח? איך את מכינה?נפש חיה.
יש מלא ברשת. לדוגמקרמה

3 תפוחי אדמה לשים בתנור מכוסה כשעה וחצי לא מקולף. לקרר ולקלף

בפומפיה לגרר את תפוח"א

חלמון ביצה

להוסיף מלח

1/2 כוס ח.פ קמח תפוח"א לערבב לבצק יש להקפיד לא לערבב יותר מידי

מעניין. ואיזה מילוי בפנים? איך עושים?נפש חיה.
אפשר בשרמקרמה

אפשר בטטטה

ובתכלס- טפשר בלי מילוי

ולהכין רוטב עשיר

יפה, תודה רבה!נפש חיה.
לא אמורים למלאיעל מהדרום
היא אוכלת קמח תפו''א?ראשונית

אם כן אז אפשר בלינצ'סים ממולאים בכל מיני דברים (פירה, ירקות, בשרי, חלבי מלוח, חלבי מתוק)

תפו''א מוקרמים

אבל הייתי ממליצה לך לשאול אותה מה היא אוכלת ולא אוכלת כי לכל משפחה יש את המנהגים שלה (ואני מכירה משפחות שאוכלות בפסח רק מה שהכינו בבית שלהן)

מישהי מבינה בתוצאות ויטמין בי 12. ופריטין?,שגרה ברוכה

אז ביו היתר לבדיקות דם של תחילת הריון ביקשתי מהרופאת משפחה להוסיך לי בדיקות עבור הנשירת שיער.

אז הבי12. יצא בתוך הנורמה 216(קרוב לגבול התחתון)

פריטין יצא לי 22(כנל גבול תחתון. אמור להיות מ10 עד 291)

האם הם יכולים להשפיע על נשירה? 

לי בבי 12 דומה לא בזמן הריוןמוריה

הרופא משפחה אמר לקחת תוסף.

לא יודעת לגבי נשירההשם שלי

הבי 12 נמוך. גם אם הוא בתוך הטווח, אבל בחלק התחתון שלו, זה לא מספיק.

כדאי לקחת כדורים.

זה נמוך... את לא מרגישה חולשה?מתואמת
בכללי חולשה אבל השלכתי גם על ההיריון,שגרה ברוכה
אז כנראה שזה נובע גם מהחוסרים...מתואמת
ושאלה נוספת,שגרה ברוכה

עשיתי את הבדיקות של הריון כמובן שהרופאה הביא ואין בתשובות גלוקוז. מה שבודקים בצום. (הייתי בצום)

יכוליות שהאח לא סימן את זה גם במחשב? איך יכוליות

.. בהפניה יש בדקתי.

אין לי כח ללכת שןב בשביל זה. גם כך דחיתי ודחיתי את הבדיקות האלה. בגלל הצום והקימה המוקדמת בכל המצב הזה

מתי עשית את הבדיקות?מוריה
יכול להיות שבגלל המלחמהמוריה
יש שיבושים גם במעבדות. וזה לוקח יותר זמן.
אכן הגיע עכשיו ברוך ה,שגרה ברוכה
תוצאות בדיקות מתעדכנות כל הזמןכי כל פה
בדכ יש טווח ימים שעד אליהם הם צריכים להחזיר תשובות מלאות.. הייתי מחכה..
בי 12 נמוך מאודלפניו ברננה!
משום מה זה טווח הנורמה אבל המון אנשים מגלים תסמינים של חוסר הרבה לפני הגהול התחתון
האם יכול להשפיע גם על נשירת שיער?,שגרה ברוכה
לא ידעתי אז בדקתי לך בג'מיני והוא כתב שבהחלט ייתכןלפניו ברננה!
קשר
לי היה פריטין 7 אבל המוגלובין 13 ולא הרגשתי חולשהפרח חדש

עד היום שנתיים אחרי לידה הפריטין שלי ממש נמוך אבל ההמוגלובין שלי גבוה מאוד, 16

הרופאה אמרה לי שפריטין נמוך עושה חולשה

בפועל לא הרגשתי ולא מרגישה את זה.

המוגלובין יצא לי 12,שגרה ברוכה

ויטמין די 50

הפריטין 22

והבי12 216

מנסה להבין אם אלה יכולים לגרום לנשירה החזקה שיש לי

בכל אופן, צריכה לקחת כנראה תוספים. לוקחת רק חומצה פולית 

.כן את צריכה תוספיםמולהבולהאחרונה

לי היה פריטין 20

בי12 180

הייתה לי חולשה מטורפת, דפיקות לב מהירות,עייפות

אבל לא נשירה

קיבלתי זריקות בי12

אבל המוגלובין היה 10 אז גם עירוי ברזל

ל

מחשבות בעקבות המלחמהאנונימית בהו"ל

המשפחה של בעלי גרה בחו"ל בעיר עם קהילה יהודית לא גדולה, ואחרי החתונה הייתה לנו מחשבה בעבר לגור שם, אבל העדפנו בארץ.

אבל המלחמות פה לא נגמרות וכל הזמן חירום ובלאגנים ויוקר מחייה מטורף ושם יכולה להיות לנו רווחה כלכלית.

זה לא יקרה, אני ממש לא רוצה להתרחק מהמשפחה שלי, אבל בתקופה האחרונה מכרסמת לי בלב תחושה שאולי לחצתי מידי על בעלי להישאר פה והיה עדיף לגור במקום שלו יותר עם ילדות נורמאלית לילדים ועבודות מסודרות ובלי היוקר מחייה הזה.

וזה לא אידיאולוגיית א"י להישאר בארץ כי ההורים של בעלי גרים שם בתור שליחות וקירב יהודים.

סתם פריקה 

חשבתם לנסוע אולי לכמה שנים?כורסא ירוקה

להתאוורר מהמלחמות,לתת לילדים קצת מנוחה מכל זה ולאפשר להם להיבנות בלי חרדות, ואז תמיד אפשר לחזור.

את לא רוצה להתרחק בגלל משהו ספציפי? ההורים שלך יוכלו לראות את הילדים אונליין? אם זה נגיד באירופה ולא באוסטרליה אז גם להפגש פעם פעמיים בשנה פיזית זה לא כזה מופרך

במקומות אחרים יש בעיות אחרותמקקה

כמו פחד מחטיפת ילדים

מוציאים הון על הבריאות

לדעתי הדשא של השני סתם נראה ירוק יותר

יש מקומות בחו"ל עם איכות חיים מצויינתפרח חדש

פי כמה מפה בארץ

ולא להשוות בפחדים שחיים פה לעומת שם..

ואני יודעת על מה אני מדברת בתור עולה מחו"ל

אני חושבת שאם אפשר לעבור ולא להחליט עכשיו אפ זה יהיה זמני או קבוע אז שווה.

לא פשוטה המציאות כאן מהרבה מאוד בחינות 

אישית אני בוחרת במודע לחיות פה למרות הכל 

אבל יכולה להבין מאוד את אלו שיוצאים לחול 

קצת קשה לימקקה

עם הקלות שבה את ככה בהינף מקלדת מעודדת אנשים לרדת מהארץ

לא שאומרת שזה לא הגיוני במצבים מסויימים

אישית חושבת שאיכות החיים שלנו פה מצויינת ולא כל הנוצץ זהב הוא

דווקא לפעמים הנוצץ כן זהבנעמי28
אפשר להישאר בארץ מסיבות אידאולוגיות,  אבל לא צריך לשקר לעצמנו שזה בגלל שבחו"ל גרוע בהרבה.
לגמרי.פרח חדש

אני ויתרתי על הרבה דברים נוצצים בשביל לחיות פה בארץ ישראל

אני שמחה ושלימה עם הבחירות שלי

אבל לא לכל אחד זה מתאים.

זה שנולדת למציאות הזאת ואת לא מכירה מציאות אחרת זה לגמרי עושה את ההבדל

יתכןמקקה
זה נכוןoo

שחו"ל יכול להיות טוב

אבל גם בארץ יכול להיות טוב

תלוי איך מתנהלים

(אצלנו טוב גם במלחמות)

ואני לא גרה פה בגלל אידאולוגיה אלא בגלל שזה הבית שלי ואף אחד לא יפחיד או יזיז אותי (עד כה)

לא רק המלחמה הנוכחיתנעמי28

היא הבעיה.

יוקר המחיה ביחס לרמת חיים, חינוך (אחת הבעיות הקשות), פוליטיקה קשה שגם אם את לא רואה אותה, היא פוגעת לך בכיס, לשלוח את הילדים בגיל 18 להחזיק נשק במקום לבלות כמו ילדים, שרק תתפללי שלא ישלמו בגוף או בנפש (למרות שעצם זה שהם מחזיקים בנשק בגילם פוגע בנפש).

ואני לא אומרת את זה כדי לעודד הגירה או כדי ללכלך על הארץ, ברור שהכל שווה בשביל הארץ,

אבל עם כזאת סתגלנות לבעיות ועצימת עיניים בטענה ש"שם גרוע יותר" , לא יקרו שום שינויים.

אבל קחי לדוגמא את ארה"באפרסקה
נכון, לא חייב להתגייס שם. אבל יוקר המחיה שם עלה מאוד בשנים האחרונות. ואמנם הבתים שם רחבי ידיים ויותר זולים מפה, יש להם דברים אחרים כמו הלוואות סטודנטים כדי ללמוד תואר שמגיע למאות אלפי דולרים, חופשת לידה שלא קיימת ומצופה מאישה לחזור לעבודה יומיים אחרי לידה אלא אם כן יש לה מספיק ימי מחלה, אין להם בריאות ציבורית ככה שכל ביקור אצל הרופא יכול לעלות מאות דולרים, אין להם חוק חינוך חינם מגיל 3 ככה שאמא צריכה להישאר עם הילד בבית עד כיתה א או לשלם על מסגרת פרטית אלף דולר לחודש גם בגיל טרום טרום וטרום חובה

להמשיך?

דבר ראשוןנעמי28

זה רק בארה"ב ומדובר על חינוך פרטי ולא ציבורי,

והעולם גדול, באירופה זה לא ככה למשל, לא הרפואה ולא החינוך.

אמנם טיפה יותר יקר מהארץ אבל התנאים משמעותית טובים יותר (למשל גג 20 ילדים בכיתה)

דבר שני , צריך לראות יחס של

הכנסות - הוצאות - איכות חיים.

גם ההכנסות בסדרי גודל שונים.

אני מסכימה איתך שבאירופהאפרסקה

יש תנאי רווחה יותר טובים מארה"ב. אגב מה שאמרת על בית ספר פרטי מול ציבורי בארה"ב, גם ציבורי אצלם מתחיל מגיל 5 ככה שלפני זה כולם צריכים לשלם פרטי או להישאר עם הילד בבית.

ולגבי אירופה, יש שם עכשיו כמות אדירה של מוסלמים ואנטישמיות גואה, שככה שלא בטוח "שווה" שם יותר למרות הרווחה הטובה

יש 20 ילדים בכיתה כי אין להם ילדיםחושבת בקופסא

חופשת לידה במדינות מסוימות באירופה היא 3 שנים כי אין נשים שיולדות. מספיק.

כבר כתבתי שהבעיה בחינוך הציבורי היא התבוללות. (וזה בלי להזכיר בעיות מודרניות יותר כמו האפשרות לבית ספר ציבורי לתת לילד הורמוני המין השני ללא ידיעת ההורים אם הוא "מזדהה" כמין השני. תקראי את הספר נזק בלתי הפיך של אביגיל שייר)

שוב, למרות הכל ישראל עדיין בטופ 10 במדד האושר העולמי, הרבה יותר ממדינות עם מערכות בריאות וחינוך שהם לכאורה יותר מתקדמות משלנו.

ממש לאנעמי28

פשוט לא נכון.

אני מכירה אישית כמה בתי ספר בארצות שונות עם 3/4/5 כיתות בכל שכבה כשכל אחת גג 20 תלמידים.

ושכר הלימוד סביר, טיפה יותר מהארץ אבל לא עשרות אלפים כמו בארה"ב.

חינוך ציבורי או פרטי?חושבת בקופסא

מה ההיסטוריה של מעמד המורה והחינוך באופן כללי במדינות האלו?

לכל מדינה יש בעיות והיסטוריה ספציפית ושיצרה את הבעיות האלו וכן פתרונות ספציפיים.

להגיד "בחו"ל החינוך יותר טוב" מתעלם מהמון גורמים שגרמו לתנאים שלהם ובכך גם לפתרונות שיכולים לעבוד אצלינו.

אין מדינה מושלמת, אם הם לא מתמודדים עם הבעיות שלנו יש להם בעיות אחרות.

בצרפת למשל המצב של החינוך המיוחד גרוע בהרבה מאצלנומתואמת
יש לי בן דוד אוטיסט בצרפת, אמא שלו באה לארץ כדי ללמוד איך דברים מתנהלים פה ולנסות לממש את זה אצלם... (באופן פרטי, מן הסתם)
הלינוך המיוחד בארץ מפותח מאודממשיכה לחלוםאחרונה

בתחום הזה באמת אנחנו מתקדמים יותר מאקצות אחרות

אבל החינוך הרגיל לאו דווקא

דווקא בשביל חינוך יהודי ישראל היא המדינה הכי טובהחושבת בקופסא

בחו"ל זה אומר לשלם עשרות אלפי דולרים בשנה על בית ספר פרטי, או ללכת לבית ספר ציבורי ולסכן אווירה שהיא לא רק חילונית אלא מלאה בגויים נחמדים להתחתן איתם.

את יודעת למה כל האמריקאים עשירים? כי רק מי שיש לו כסף נשאר יהודי.

חברה שלי שעלתה לארץ אמרה שהגן שהיא הלכה אליו באמריקה עלה להורים שלה 40 אלף דולר בשנה. כנראה שבית ספר עולה יותר. (אני לא מכירה את המספרים המדויקים.)

גם האנטישמיות בחו"ל עולה ועולה ויש הרבה מאוד מקומות שמסוכן ללכת בהם עם כיפה בלשון המעטה.

את יודעת שלבתי כנסת בחו"ל יש מאבטח חמוש? וכבר היו הרבה מקרים שהם היו צריכים לפעול. מי שמע על דבר כזה אצלינו במדינת היהודים.

כל בעיות הביטחון שרואים אצלנו במוקדם באו במאוחר מגיעות לאירופה ואמריקה בגלל ההגירה ההמונית של ערבים מוסלמים שמצביעים בסקרים שהם רוצים להפוך את המדינות האלו למוסלמיות ולהחיל בהם את חוקי השריעה. ובאזורים שאין ערבים את מסתכנת בפרו פלסטינים שמאלנים ובנוצרים אנטישמים ימנים ששניהם לא מתים עלינו במיוחד. 

ונכון בני 18 לא צריכים להחזיק נשק, הם צריכים ללמוד קודם כמה שנים בישיבה.

וברצינות, בני 18 הם לא כאלו ילדים קטנים. במדינות אחרות צעירים בגילאים האלו מבזבזים את הזמן במסיבות הוללות בקולג', הצבא מאוד מבגר אנשים, מה שבמיוחד מבגר זה להחזיק נשק כדי להציל את העם שלך. המסגור עושה את כל ההבדל.

למרות כל הבעיות ואפילו במלחמה הנוכחית, ישראל נמצאת במד האושר בטופ 10 המדינות המאושרות בעולם.

יש הרבה דברים בעייתיים במדינה, אבל לברוח ולחשוב שבמקומות אחרים אין את הבעיות שלנו גם כן לא עוזר.

שוב זה רק בארה"בנעמי28

חו"ל זה לא רק ארצות הברית.

וישיבות גם בארץ עולות לא מעט.

ועם כל האנטישמיות בחו"ל, אחוז היהודים שמתו בארץ בעשורים האחרונים גבוהה לא השוואה ביחס לאנטישמיות.

ואין פחד להסתובב ברחובות, גם עם כיפה, זה פחד שהתקשורת מייצרת.

אני לא אומרת לעזוב, ממש לא, אבל אפשר לפחות להיות מודעים למחיר שמשלמים עבור המדינה .

ולא מסכימה עם תרבות ה"הכל הכי טוב וכל העולם גרוע"

גם לא להתלונן תמיד, אבל בסוף הנפש משלמת על עצימת העיניים הזאת, במיוחד כשיש מה לשפר, למשל בתחום החינוך.

התקשורת מייצרת הפגנות ענק של פרופלסטינים בקמפוסים?חושבת בקופסא

יש מספיק עולים חדשים שאפשר לשאול אותם ממקור ראשון על האם אפשר להסתובב בכל מקום בחו"ל עם כיפה. זה בהחלט קורה גם באירופה.

יותר יהודים מתו בארץ כי מדינת ישראל היא הריכוז הגדול ביותר של יהודים. (אחרי ארצות הברית, שרובם מתבוללים, וגם כן לא נהנים מיחס מצויין במיוחד)

והשאלה היותר מעניינת היא כמה יהודים היו מתים אילולי הייתה מדינה (עיינו ערך מה שקרה ליהודים לפני הקמת המדינה)

אני לא מדברת על ישיבות אלא על על מסגרות חינוך יהודי לילדים. בחו"ל גם באירופה, הן עולות הון תועפות.

אני לא מסכימה עם תרבות ה"תראו איזה דפוק במדינה הזאת". שזה משפט שהרבה אנשים אוהבים לומר. אפשר לדבר על בעיות ולפתור אותן בלי לדמיין שיש איזו מדינה נפלאה שבה אין אף בעיה וכל מה שאנחנו צריכים לשפר כבר נפתר. מדינות שבאמת אין להן בעית אלימות חריפה כמו יפן הן מדינות הומוגניות שלא מכניסות מהגרים וסובלות מתרבות עבודה קשוחה ובדידות שמביאה אנשים להתאבד, וגם כן חוסר ילודה. המדינה האידאלית שאין לה אף בעיה לא קיימת, והיא בהחלט לא נמצאת באירופה או באמריקה. וכיהודים, המדינה שהכי טובה לנו היא בהחלט מדינת ישראל.

אני גרהנעמי28

באירופה

וגרתי בארץ ואחזור לארץ.

ושלחתי את הילדים לכמה מוסדות

לימודים שונים, אז אני יכולה לענות לך יותר טוב מגוגל או מהצאט.

אני לא משלמת הון תועפות, הילדים שלי יכולים להתסובב עם כיפה ואני עם שרשרת של מגן דוד גלויה, ולא רק בעיר שלי, הייתי בערים וארצות שונות באירופה.

יש הפגנות, אבל גם יש הפגנות בארץ בקפלן, האם זה אומר שכל המדינה שמאלנית? ממש לא, זה אומר שהתקשורת נותנת להם הרבה מקום וזהו.

וגם אם תשווי מוות של יהודים בעשורים האחרונים באחוזים, בארץ עדין גבוהה בהרבה, כך שאין קשר לצפיפות.

אני לא חושבת שיש מקום טוב יותר מהארץ, זה חד משמעית המקום הכי טוב ליהודים.

אבל לא מהסיבה *שהתנאים* יותר טובים יותר, אלא כי זאת הארץ שלנו בכל מחיר.

כל הטענות שלי כאן הן לתגובות שמנסות ליפות את כל הקושי בארץ,  אפשר להגיד שלמרות הכל אנחנו בוחרים בארץ, אבל לא לטאטא בעיות מתחת לשטיח, הארץ לא טובה על חו"ל בכל הפרמטרים.

ואני מכירה לא מעט משפחות צעירות יהודיות שלא עושות עלייה בגלל התנאים האלה -חינוך ויוקר המחיה בעיקר.

אם את יכולה לענות את את יכולה להגידחושבת בקופסא

בתי הספר המדוברים הם בתי ספר יהודים פרטים או בתי ספר ציבוריים כללים?

בתי הספר האלו ממוקמים באזור עם אוכלוסיה גדולה כמו עיר של מיליונים או באזור פרברי?

יש עוד הרבה שאלות שאפשר לשאול אבל אין צורך לעשות לך אאוטינג. המטרה היא רק להגיד שיש הרבה פרמטרים משתנים שמשפיעים על נתון כמו מספר ילדים בכיתה.

ואת המידע שלי לא בססתי מגוגל ובהחלט לא מהצ'אט, אלא משיחה עם חברות שהן עולות שגרו בחו"ל. כתבתי את זה.

ברור שיש קשר לצפיפות, אי אפשר השוות לארץ כמות יהודים נרצחים בעיירה קטנה שגם ככה אין בה הרבה יהודים. אבל מה שיותר מעניין זה כמה יהודים מתו כשלא הייתה מדינה יהודית, אני אכתוב את זה בצורה מפורשת: השואה.

לא טענתי שישראל טובה יותר מכל הארצות בכל הפרמטרים, אלא שבכל מדינה קיימות בעיות, ואין מדינה שבה כל הבעיות של ישראל נפתרו בלי מחירים אחרים שצריך לשלם.

ובהחלט יש הרבה תנאים שבהם אנחנו עוקפים הרבה מדינות אחרות, ומה שצריך אצלנו שיפור לא יקרה אם פשוט נגיד "בחו"ל זה יותר טוב".

הם נחשבים חצי פרטיםנעמי28

כלומר ברמת ממ"ד (אם לא יותר) כניסה רק ליהודים, תפילות, תלבושת יהודית, אווירה יהודית, מורים יהודים, צביון יהודי לכל דבר, הם חצי פרטים בכך שלומדים גם מקצועות חול ונגשים לבגרויות כמו כולם, ולכן לא משלמים מחירים הזויים

ואני חושבת להיפך, לא נשפר שום דבר אם נגיד "שבחו"ל יותר גרוע" 

אמoo

לא יקר לי פה

אני יודעת שאומרים שיקר ואולי גם יש נתונים שתומכים

אבל אני מרוויחה מספיק כדי לחיות בנוח (ואני לא עשירה בכלל)

מתרחקת מפוליטיקה (נראה לי בכל מקום יש)

לא רואה בעיה לשלוח לצבא בגיל 18

זה לא הורס את האפשרות לבלות בחיים ולחיות חיים מאושרים

האושר והשלווה נמצאים פנימה ולא תלויים בדברים חיצוניים

(אלא אם יש תנאים קיצוניים

פה בארץ התנאים סבירים עד טובים)

דווקא חינוך יהודי עולה הרבה בהרבה מקומות בחו"לקופצת רגע
וואי זה מעניין איך זה עניין של פרספקטיבה אישיתקמה ש.

בס"ד

אני חושבת שהחינוך פה מעולה. באמת!!!

ובלי קשר לאיכות ההוראה, העובדה שהם מתחנכים בין יהודים, כולל ברמת ההשכלה הגבוהה לרוב, זה כבר פלוס ענק בעיניי.

הייתי שמחה מאד שתהיה גאולה כבר (באמת!) ושלא נצטרך נשקים וחיילים אבל בעיניי לשרת זאת זכות והיא הופכת את הנוער שלנו לאחראי ובוגר הרבה יותר ממה שקורה בחו"ל, שם בגילאים האלה בעיקר לומדים ומבלים בלי הרבה תחומי אחריות.

ויוקר המחייה הוא בעוד הרבה מקומות.

זה כל-כך מעניין איך שתינו רואות את אותה המציאות בצורה כל-כך שונה 🙂❤️

ממש לא זה מה שאמרתיפרח חדש

קודם כל אני אומרת את האמת. יש בחול מקומות מצויינים.

ואמרתי ללכת לחול לתקופה כי המצב לא קל עכשיו.

כמו לצאת לחופשה ארוכה של שנה שנתיים.

אין בזה שום בעיה עקרונית. אף אחד לא חייב להישאר בישראל.

אני בוחרת להישאר כי אני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות אבל לא להגיד שמי שבוחר לרדת עושה דבר לא נכון

ולגבי לא כל הנוצץ זהב הוא

זה לא לגמרי נכון

אבל אני חושבת שרק חוצנימים יכולים להבין מה שאני אומרת 

באמת יש מקומות מאוד טובים בחול. שהחיסרון הכמעט יחיד שלהם זה שזה לא בארץ ישראל. קהילה רוחניות פרנסה איכות חיים מזג אויר רוגע ידידודית ליהודים וכו

חושבת שגם הרבה ישראלים יכולים להביןכורסא ירוקה

אני ישראלית לגמרי וממש חושבת ככה, גם אם לא יודעת להצביע על הקהילה "המושלמת" שבה מתקיים כל מה שציינת..

אני חושבת שפשוט בציבור הדתי לאומי ששם ערך דתי על מגורים בארץ מאד קשה לאנשים להכיל את זה, וגם אצל הרבה מסורתיים. אבל זה קיים.

אישית אני הייתי עוברת אם היתה לי האפשרות, ואני מאד מאד חריגה בנוף שלי. אבל לחברים שלנו חילוניים זה נורמלי לגמרי והרבה מהם רוצים או כבר עברו.

איך אפשר לומר בפשטות שאין בזה בעיה עקרונית?ריבוזום
ואף אחד לא חייב להישאר בארץ? זו מצווה לגור בארץ ישראל, ויש איסור על יציאה מהארץ. אחרי זה אפשר לדון במצבים ובמקרים, וייתכן שגם להגיע להכרעה שמותר לעבור במקרים ספציפיים, אבל זה רחוק משום בעיה עקרונית.
אני לא פוסקת הלכה אבל כמו הרבה דבריםפרח חדש

יש בזה הרבה דעות וגישות

אני יודעת שיש פה ציבור גדול שגדל בגישה כזאת שאין לצאת מהארץ לכן אני לא רוצה להיכנס לדיון הזה לעומק ואני מאוד מעריכה את זה!

אבל בגדול - אם יש סיבה וצורך אין בעיה

(דוגמא לצורך, עובד אצלינו בחברה שאף פעם לא יצא מהארץ כעיקרון, קיבל היתר לצאת לנסיעה לחול להתאווררות אחרי מילואים ארוכים וקשים) 

יש כל מיני גישות בזהכורסא ירוקה
בדיוק. היה לי כואב לקרוא.נעמה301

גם אם יש כל מיני דעות ומותר לצאת במצבים שונים, זה לא הופך את זה ל"שום בעיה עקרונית".

לגור בארץ זו מצווה גדולה ויקרה מאוד מאוד ואשרי מי שמוותר על הנוחות והיתרונות שבחו"ל ומתאמץ על ארץ ישראל.

(כמובן שיש מצבים בהם צריך או מותר לצאת).

להפךמקרמה

הבחירה לגור בארץ ישראל היא למרות שזה ממש לא פשוט

לנסות לצייר את זה במשקפיים וררודות זה קצת כמו שמנסים להגיד על אוכל לא כשר שהוא לא טעים

ולפותחת

בעיני את מערבבת פה שני נושאים שונים

יש את הסיבה לעזוב את הארץ כי קשה פה

ויש לעזוב את הארץ לצורף שליחות

תנסי לחדד לעצמך מה מוביל אותך יוצר וזה נראה לי יעזור לך לקבל החלטה

(אם לא ברור- אני ממש לא שופטת!! שיהיה החלטות טובות)

בחו"ל יש מקומות מצויינים אבל זודיאט ספרייט

המדינה היחידה בעולם שכשאת חיה בה את מקיימת מצווה. מצוות יישוב הארץ.

מבינה אותך🫂.מהצד השני: אני נולדתי וגדלתי בחו"לדף ועט

ילדות נוחה בעיר יפיפיה.

אבל היינו מסתירים כיפה ומגן דוד.

בתור ילדים היינו מעבירים בראש את השמות של השכנים והחברים הלא יהודים שלנו וחושבים "במקרה של תרחיש כמו השואה, מי מהם יעזור לנו להסתתר ומי מהם ילשין עלינו?".

רוב המשפחה שלנו יהודים שהתבוללו והתחתנו נישואי תערובת.

כשפרצה האינטיפדה השנייה פתאום כל האנטישמיות יצאה החוצה. היינו מתעוררים כל בוקר עם חדשות על עוד בית כנסת שהוצת ועוד יהודים שהותקפו ברחוב. לצערי עברו 20 שנה והמצב לא השתפר. חברה שלי שעדיין שם סיפרה לי שכשאנחנו עושים תרגילים על ירידה למקלטים בבתי הספר שלנו בישראל, הם עושים תרגילים של להסתתר מתחת לשלוחנות בכיתה ולהיות בשקט למקרה ש"גנבים" יגיעו..........

ההורים שלי שיש להם היכרות קרובה עם ארה"ב כל הזמן סיפרו לנו שלעומת אירופה (איפה שגדלתי) בארה"ב יש קבלה אמיתית של היהודים, ושם אפשר ללכת לעבודה עם כיפה או כובע חרדי בלי בעיה. והנה אנחנו רואים בשנים האחרונות שגם זה מתהפך...

מהסתכלות שלי, פה לפחות זה שווה. אנחנו מקדמים תהליכים אדירים. אנחנו נוסעים ברכבת ההסיטוריה, אנחנו חלק מהחזרה לארצנו. אנחנו מגשימים חלום בן אלפי שנים. זה נותן כל-כך הרבה משמעות. אנחנו חיים את החיים היהודיים בצורה חופשיה, לא צריך להצניע שום דבר. חיים באופן גדול ומלא, לא עם מיליון הסתרות. ופה כשבאים ושוחטים אותנו לצערינו, יש פה צבא שנלחם. אנחנו לא נתונים לחסדים של אומה אחרת שיום אחד מוכנה להגן עלינו ולמחרת עלולה להתהפך עלינו.

לרגע לא התחרטתי על הבחירה לעלות לארץ. גם אם לא קל, פה זה הבית, השורשים, המשפחה (עם ישראל) והמשך הסיפור שהולך ונכתב.

חיבוק על התחושות. באמת לא פשוט הכל.

מקסים וכל כך מדוייקממתקית
ריגשת! ❤️ וגם מסכימה איתךיערת דבש
ממה ששמעתי על החיים בחו"ל
לא הבנתי את מה שכתבת בסוףואז את תראי

לא משנה מה ההורים שלו עושים שם, ברור שלגור בארץ ישראל מעל זה...

אני חושבת שאת מדברת נטו מתוך הקושי המובןהמקורית

אבל לא נראה לי שאת רוצה את זה באמת

באופן אישי יכולה לומר שבעלי רצה בשנה הראשונה שנייה לנישואין לעשות רילוקיישן ושמתי ווטו רציני. אם הייתי זורמת סביר להניח שהיינו בחול

אני חושבת באופן אישי שאם נניח את העניין ההלכתי בצד (והוא שיקול גם עבורי, היום גם עבור בעלי) - ארץ ישראל זה בית

אז הקהילות היהודיות שם מאוד מגובשות אבל אם נסתכל רגע מהצד - אנחנו העם היחיד שחוזר לארצו מהגולה כשיש מלחמה דווקא

להיות פה,להרגיש חלק, להתגייס למילואים

יש בזה משו חזק שמעיד על המקום הזה בלב של האנשים

ולדעתי זה חלק ממה שמייחד אותנו.

בנוסף, לעבור לארץ אחרת בלי להיות במרחק נסיעה סביר מההורים וסגירות שמיים וכו' - בעיניי זה בלתי

אני לא הייתי מוכנה לוותר על זה למרות שבאמת לא קל פה אבל מצד שני, מבינה את מי שכן

וגם, תארי לך שיתברר שקשה לחיות ליד המשפחה שלו..? חלילה כן? אבל מבאס ממש😅

החלטות טובות בכל אופן,♥️

פניני ילדים - סוף סוף יש לי גם 🥰shiran30005

חוזרים מקניות בן ה 3 מצהיר אני לא עייף אבל היא (אחותו הקטנה יותר)  עייפית 😂

הוא הבין שלא מסתדר לו במילה משהו אז ניסה להגיד בכמה צורות עייפה בצורה טובה ולא הלך לו אז אמר שוב ושוב היא עייפית ואני לא עייף

איזה מתוק!פייגא
איזה מתוק הוא!מתואמת
זה מראה שיש לו הבנה שפתית - וזה כבר משמח...
כן, מנסה ללמד אותו זכר-נקבהshiran30005

ב"ה אחרי הכפתורים שעשינו נראה שיש שיפור קטן, שימשיך כך...

מה גם שכנראה טוב לו בבית ואין מעון אז רואים את זה בהכל

איזה כיף!יעל מהדרום
אצלינויעל מהדרוםאחרונה

לק"י

בן ה-3.5 מסביר לי שהתינוק לא עייף: "הוא לא פתח את הפה" (כלומר לא פיהק) 😅

לאיזה שבוע אתם קובעות usאנונימית בהו"ל
ראשון?

יש לי רק עוד חודש, יוצא שבוע 10

האחות אמרה לי שכדאי למצוא משהו מוקדם כדי להספיק את כל הבדיקות אחר כך.. בגלל שיש תורים

גרה באיזור כפר סבא

אפשר לבקש מהרופא משפחה הפנייה לאולטרסאונד ראשון.מוריה
ולשאר הבדיקות, תסתכלי בגוגל איזה בדיקות עושים, תקבעי תורים, אח"כ יביאו לך הפנייה.
אפשר לקבוע תורים בלי הפנייה?אנונימית בהו"ל

וואו איזה נס זה להכנס להריון.

ועל כמה דברים צריך להתפלל עכשיו.

חיכינו לו כל כך הרבה שלא האמנתי שזה אמיתי.

אם דברים לא השתנו בשנים האחרונות, אז כן.מוריה

אבל אולי תלוי קופה.

מציעה להתקשר ולברר פשוט אם אפשר לקבוע תור לסקירה/שקיפות וכו'.

ובשעה טובה!

בבריאות שמחה וידיים מלאות.

בשביל לקבוע שקיפות וסקירות ביקשו אצלי תאריך מדוייקעדיין טרייה

שנקבע אחרי אולטרסאונד.

אומרים שעדיף לעשות לפני שבוע 9 כי זה יותר מדוייק לקביעת גיל ההריון. אולי באמת לבקש רק הפנייה לאולטרסאונד.

לי זכור שעד שבוע 10 זה הכי מדוייקיעל מהדרום
לק"י

ובחלק מההריונות באמת ביקשתי הפניה לאול' ראשון ולספירת דם מר.משפחה. וככה הגעתי לרופאת נשים אחרי זה.

לדעתי אפשרניגון של הלב

אם מתקשרים למוקד זימון תורים או במרפאה עצמה (לפחות לי היה ככה). רק צריך לדאוג שיהיה את ההפניה עד לתור

אני בדרך כלל קובעתהשם שלי

לסביבות שבוע 7-8.

יצא לי גם בשבוע 10.

כשאני קובעת את התור, אני קובעת גם לשקיפות עורפית, כי אחר כך כבר אין תורים.

הרבה פעמים שואלים אותי אם יש הפניה, אבל נותנים לי לקבוע גם בלי.

אם אני יודעת מתי היה הביוץ, אני קובעת לפי זה.

אם אני לא יודעת בדיוק, אני קובעת תאריך שיתאים גם אם ישנו את גיל ההריון.

לרופאה שלי היו תורים רק לשבוע 6 או 10מסע של החיים
קבעתי ל6 בידיעה שיש סיכוי שעדיין לא יראו דופק אבל לפחות אקבל הפניות חשובות להמשך ובדיקות..
שמעו מה קרה ליאנונימית בהו"ל

בטעות הכנסתי כמה ימים לפני והוא כתב לי שבוע 3+6

אז חשבתי שבוע 6 ..

מסתבר שאני בכלל בשבוע ארבע וזה סבבה עם התור לרופאת נשים.

ובכל מקרה קבעתי שקיפות 

חחחח מעולה באמת היה נראה לי מוזר כל כך הרבה זמןעדיין טרייה
עד התור הכי קרוב. בהצלחה!
זה לא כזה מוזר🤦‍♀️ אצלינו לפעמים יש תוריםיעל מהדרום

לק"י

לעוד חודש וחצי.

לכן אחרי התור הראשון אני קובעת כמה תורים במזכירות, לפי ההנחיה של הרופאה.

זה לא כזה מוזרניגון של הלבאחרונה

אצלנו הממוצע זה חודש חודש וחצי

יופי.מוריה
בהצלחה. בבריאות שמחה וידיים מלאות.
סנט ג'וזף - מישהי ילדה שםאחת כמוני
ויכולה להמליץ או לא??

תודה 

בהחלט מזעזע אותירקאני

אנשי צוות רפואי מוסלמים

מגעיל אותי ומבאס

ואני כמה שיותר אמנע מלקבל שירות מהם מה שביכולתי

מאוד נעלבתי מבעלי, אשמח לתובנות האם אני סתם כועסתאנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי אנונימית בהו"ל בתאריך ח' בניסן תשפ"ו 18:43

היינו בממד, ישבתי קרוב אליו והוא אמר לי שיש לי ריח לא נעים.

עכשיו, זה דברים שאנחנו יכולים לומר זה לזה, קורה, אבל אני למשל משתדלת לומר לו את זה אם נניח אנחנו בבית ועולים לישון והוא מתלבט אם להתקלח. או שאומרת לו שצריך לכבס את המכנסיים אז שישים בכביסה. זאת אומרת בזמן שיש לו מה לעשות עם זה.

עם כל הטרפת של כל הזמן האחרון בקושי יצא לנו להיות קרובים, היום הייתה כבר אזעקה והיינו יחד בממד, הילדים העסיקו את עצמם, רציתי להראות לו משהו אז ישבתי לידו ואז הוא אמר לי. עכשיו מה אני אמורה לעשות עם זה הרי אנחנו בממד... אני לא אצא להתקלח עכשיו.

וכשנצא, לא יודעת אנחנו באמצע ארגונים ןנקיונות, מן הסתם בגלל זה גם יש לי ריח לא משהו, אז שאלך להתקלח ולהחליף בגדים ולהמשיך לנקות? כאילו עד שמצאנו שניה סתם לשבת יחד זה מה שהיה הכי דחוף לומר?

לא יודעת נעלבתי ממש והוא לא מבין למה, אמר שזה משהו שאנחנו אומרים לפעמים אחד לשני. אולי הוא צודק ואני סתם על הקצה אבל ממש נעלבתי

גם אני הייתי נעלבת..🩷nik

דברים יכולים להישמע כך או אחרת, תלוי מתי ואיך אומרים.

וברור שבסיטואציה שנתת הערות כאלה הן עוד יותר רגישות.

מותר להיעלב, והייתי אומרת לו שאמנם זה משהו שנמצא בשיח שלכם, אבל זה לא היה המקום והזמן להגיד.

גברים הם כמו ילדים לפעמיםמולהבולה

חייבים להגיד משהו עכשיו ומיד בלי טאקט

מבינה אותך שנעלבת, גם אני הייתי נעלבת

אבל נשמע שאתם פתוחים אחד עם השניה ומרשים לעצמכם לומר אחד לשניה הכל.

לדעתי זה מבורך🙏

חיבוק♥️המקורית
אם זה משו שאתם רגילים, הוא בטח לא הבין את זה שאת על הקצה
יכול להיות ממש ששניכם צודקיםרקלתשוהנ

ושמה שמתאים לכם בשגרה יציבה יחסית, עם זמני קירבה רגילים יחסית, פשוט פגע בך בזמן שקשה לייצר קירבה, ושאת על הקצה של המאמצים האפשריים שלך.

אויש זה באמת מעליבשוקולד פרה.

ואישה יכולה להגיד את זה לגבר כי הוא יותר מזיע וזה נחשב גברי,

אבל אישה מזיעה זה נחשב לא נשי..

נראה לי שהייתי נמנעת מדיבור ישיר כזה לאיזו תקופה. או לפחות לעדן את זה

משהו בסגנון:

אני יכולה להגיד לך משהו שלא יהיה לך כל כך נעים לשמוע?

הרבה פעמים אתה מריח ממש טוב, אבל עכשיו קצת פחות...

קיצור, יותר עקיפין פחות ישירות

יפה לכם שאתם יכולים בשגרה להגיד דברים כאלומקרמה

אני הייתי נפגעת עד עמקי נשמתי גם לא בשגרה...

ודוקא בגלל שאתם בטוב עם שיח כזה בשגרה

קחי את זה לאירוע נסיבתי...

כולנו על הקצה

ממש על הקצה

הכל הרבה יותר רגיש

וכולנו עושים מעל ומעבר

וכל אמירה שיש בה איזשהי שמץ של ביקורת

יכולה להקריס- כי אנחנו כל כך מנסות

מה שלי עוזר בתקופה הזאת זה לשחרר את הנסיון הזה לתפוס את כל הכדורים בגאגלינג הנטורך הזה

כן. אני מסריחה בימים אלו

הבית בלאגן

ההספקים בעבודה  ממש לא גבוהים

וכן... אני בסדר עם זה

בנוניות זה המצוין החדש!

הייתי נעלבת עד עמקי נשמתיאוזן הפיל

אבל אני קלה להעלב, בלי קשר.

ואני מאד רגישה לריחות,אז כנראה שהייתי מחליםה בגדים, מצחצחת שיניים, שוטפת ומחדשת דאודורנט

וממשיכה להעליב מבפנים.

ומצד שני, הרבה פעמים מפריע לי ריחות מצד בעלי ואין לי מושג איך ומה לומר, כי אצלנו זה לא בשיח, אז מעניין אותי איך זה עובד אצלכם

את אומרת לו "אתה מסריח לך להתקלח?", ואם זה באמת במקום ובזמן שאין אופציה לעשות עם זה משהו, מבליגים?

אני אומרתהמקורית

מבחינתו אין מציאות שיש לי ריח לא נעים 😅 ואני באמת בעצמי מאוד רגישה לריחות ואם אני מרגישה שאני לא מריחה טוב או מזיעה אני בכלל לא מתקרבת אליו או נותנת לו להתקרב אליי

יוצא לי להגיד לו אם יש לו ריח של זיעה או ריח לא נעים אבל הוא מקבל ושמח בזה כי הוא גם נח מאוד ב"ה וגם הוא עובד עם אנשים אז זה חשוב לו

תשובה קצת שונהכורסא ירוקהאחרונה

מסייגת שכמובן זה תלוי בנימה שזה נאמר, אבל יכול להיות שהוא סתם העיר לתשומת ליבך שאחכ תטפלי בזה. לא התכוון להעליב פשוט באותו רגע הרגיש אז אמר, גם מן הסתם הוא מבין שזה מהנקיונות, אבל רצה שתהיי מודעת כדי שאם נגיד תצאי אחכ אז תדעי להתקלח לפני.

אם אומרים את זה ברגיל אז באמת אפשר להבין למה הוא לא ראה את ההבדל

אולי יעניין אותך